Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Nuori nainen tappoi veitsellä

Mies oli aikeissa matkustaa lastensa luokse. Uutta naisystävää se ei miellyttänyt.

24-vuotias mies jätti kaksi pientä poikaansa sekä vaimonsa ja muutti itäsuomalaisesta kaupungista Helsinkiin uuden naisystävän luokse. Tämä tapahtui viime talvena. Uusi suhde oli kuitenkin huomattavan riitaisa. Seuraavana keväänä suhde muuttui väkivaltaiseksi.

Poliisin tietoon väkivaltaisuus kuitenkin tuli vasta elokuun 5. päivän aamuna. Aamuyöllä kello 05.12 nainen soitti hätäkeskukseen. Nainen oli jossakin määrin sekava ja itkuinen. Hän ilmoitti miehen käyneen häneen "jollakin lailla" käsiksi. Nainen tiedusteli mahdollisuutta, voisiko poliisi poistaa miehen asunnosta.

Puhelun aikana nainen kuitenkin rauhoittui, ja hätäkeskuspäivystäjä katsoi tilanteen seestyneen. Siksi hän kehotti naista menemään nukkumaan.

Hätäkeskuspäivystäjän arvioon vaikutti varmasti myös se, ettei nainen ollut erityisen altavastaajana tilanteessa. Hän muun muassa tokaisi puhelun lopussa miehelleen että: "mee nyt v*****n siitä".

Kuolema oli nopea

Sama nainen soitti hätäkeskukseen uudestaan kello 06.01 ja kertoi, että on tappanut miehensä.

Näin oli tosiaan tapahtunut. Mies löydettiin kuolleena asunnon keittiöstä. Kuoleman oli aiheuttanut yksi rintaan osunut keittiöveitsen isku. Veitsen terä oli katkaissut keuhkovaltimon sekä keuhkovaltimon ja aortan välisen seinämän. Hengen lähtö oli ollut nopea.

Tekoväline oli tavallinen suurehko keittiöveitsi. Veitsen terä oli verinen noin kymmenen sentin matkalta.

Poliisikuulusteluissa nainen kertoi, että hän oli vain huitaissut miehen suuntaan työntäen tätä poispäin kimpustaan. Mies oli yrittänyt kuristaa. Myöhempien kuulustelujen aikana nainen muutti kertomustaan miehen käyttämästä väkivallasta.

Naisen kehosta ei löydetty merkittäviä jälkiä tuoreesta väkivallasta. Vanhoista kahakoista pieniä mustelmia sen sijaan oli.

Riita puhkesi yöllä

Helsingin kihlakunnansyyttäjä Tero Kekki katsoi, että teko on tahallinen ja päätti syyttää 22-vuotiasta Candy Sofie Artesia taposta.

Käräjillä Artes kiisti syytteen ja kertoi, ettei hänen tarkoituksensa ollut tappaa, vaan ainoastaan "rouhaista" miestä veitsellä.

Oikeus kuuli todistajana myös naista, jonka luona pariskunta oli aiemmin rikosyönä vieraillut. Todistajan mukaan mies oli ollut rauhallinen. Riita - jonka syystä nainen ei ollut tietoinen - oli puhjennut vasta lähdön hetkellä aamuyöllä.

Vainajan sisar puolestaan kertoi, että surmattu mies oli aiemmin ollut aikeissa lähteä tapaamaan pieniä poikiaan Itä-Suomeen. Tästä uusi naisystävä ei pitänyt.

Yhdeksän vuotta

Perjantaina antamallaan päätöksellä Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 22-vuotiaan Candy Sofie Artesin yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen. Tuomio luettiin taposta. Oikeus ei pitänyt uskottavana naisen kertomusta hätävarjelusta, pelkästä huitaisusta ja vahingossa aiheutusta kuolemasta. Oikeus määräsi Artesin pidettäväksi Hämeenlinnan vankilassa.

Vainajan kummallekin lapselle Artesin pitää maksaa 6 000 euron kärsimyskorvaus. Vainajan sisarelle hänen pitää maksaa 2 030 euroa. Vainajan aviovaimo ei saanut korvausta, koska ei enää asunut yhdessä miehen kanssa rikoshetkellä. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Artesilla on mahdollisuus valittaa Helsingin hovioikeuteen.

Kuva
Välikohtaus tapahtui Helsingissä Aulangontiellä.

Lähde: Iltalehti
Toivottavasti tästä ei ollut olemassa vielä viestiketjua. Yritin etsiä.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Huhhuh, olen järkyttynyt. Tiesin Sofien, mutta en kunnolla tuntenut. Tästä ikävästä tapahtumasta sain kuulla vasta äsken, kun luin tuon samaisen Iltalehden uutisen ja tytön nimen huomasin.
Huhhuh. :(

Voimia Nikon omaisille...
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

Helmie kirjoitti:Tiesin Sofien, mutta en kunnolla tuntenut.
Turhan tuliselta tosiaan on vaikuttanut pariskunnan elo. Mietin vain tuota naisen nimeä Candy Sofie Artes, onko kenties ulkomaalaistaustainen nuori naisenalku kyseessä? Ja aika temperamenttinenkin, ehkä latinoverta?
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
Shannon
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ma Heinä 09, 2007 11:08 am
Paikkakunta: Vaasa

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja Shannon »

http://fi.netlog.com/sofieartes löytyi googlella. Tekstin virheettömyyden ja vivahteiden perusteella ainakin asunut Suomessa todella kauan, mutta varmasti ainakin jomman kumman vanhemman puolelta ulkomaalaistaustainen nimen perusteella.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Voisin melkeinpä väittää, että täysin suomalainen on. Virheettömästi puhuu suomea. Itse ainakin tunsin(tiesin) hänet nimellä Sofie eli voisi melkeinpä väittää myös, että on muuten vaan vaihtanut nimen Candy etunimekseen.
rosamarine
Adrian Monk
Viestit: 2645
Liittynyt: Ma Huhti 30, 2007 10:03 am

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja rosamarine »

Ulkonäön perusteella sukujuuret voisivat olla ulkomailla (Aasiassa). Mutta eiköhän hän kuitenkin ole Suomessa syntynyt ja kasvanut. Tuli surku, kun luin hänen kuvaustaan itsestään:
Sofie kirjoitti:Vaikutan tylyltä aluksi, mutta se on vain ujoutta ja halua olla heti paljastamatta kaikkea. Kun tiettyyn suhdepohjaan päästään, musta on hankala päästä eroon :) Olen hyvin kaksinainen, valitsen minua kiinnostavat asiat eri aiheista ja väittelen mielelläni. En suutu kovinkaan helposti, mutta pinnan katketessa tajuaa, että olisi kai pitäny puhua aikasemmin ärsyttävistä asioista.
No niinpä.
(korostukset minun)
A winner listens, a loser just waits until it is their turn to talk...
Muori
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Joulu 04, 2010 9:54 am

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja Muori »

Onko 6000 euron korvaus per lapsi ihan linjassa muiden vastaavien tuomioiden kanssa? Tuntuu kammottavan pieneltä summalta.
häirikkö
Neuvoja-Jack
Viestit: 500
Liittynyt: Ke Maalis 25, 2009 8:56 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja häirikkö »

Kysyn nyt tässä yhteydessä noista korvauksista, vaikka vähän ot, mutta jos nyt varaton tyttö tuomitaan noihin korvauksiin ja vankilaan, niin kuinka nämä korvaukset maksetaan vai maksetaanko? Maksaako valtio tietyn %määrän ja millä aikataululla??
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Minä olen pitkään pohtinut samaa kuin häirikkö. Rahaa/tuloja Sofiella tuskin paljoa on, koska opiskelut taisi jättää kesken. Pieni mielikuva oli siitä, että olisi aiemmin jotain opiskellut, mahdollisesti ammattiin valmistunutkin, mutta varmuutta ei mulla tästäkään ole.
Sain muilta palstoilta vahvistusta ajatuksilleni, että ihan suomalainen nainen on kyseessä. Ärsyttää hieman nuo suoli24:n keskustelut kuinka "mamu" tappoi miehensä. Hohhoijaa.
mikkopoika
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Su Heinä 10, 2011 11:17 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja mikkopoika »

Facebookista löytyy sekä tekijästä että uhrista useampia kuvia. En käy linkittelemään, koska google löytää. Aika vauhdikkaan näköistä on ollut loppuaika pariskunnalla. :(
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja jmit »

Taas on mies ilkeyttään kompastunut keittiöveitseen ja yrittää lavastaa rouvan syylliseksi. Rouva vapaaksi ja vainajalle sakot!
Avatar
tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 449
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja tuuli »

Liittyykö tähän nyt alkoholi, niinkuin tämän tapaisiin juttuihin yleensä..? Ikävä homma. Suloisia nuo lapset. Surullista, että heillä ei enää ole isää. Mutta oudosti kirjoitettu, kun annettu ymmärtää, että nainen tappoi miehen, koska mies halusi tavata lapsensa..! Harvempi nainen osaa puolisonsa lapsiin kovin perinpohjaisesti kiintyä, mutta ei sen takia yleensä toista tapeta. Väkivaltaa taisi suhteessa olla ihan riittämiin.. Mistä nämä riidat nyt yleensä sitten tuleekaan. Milloin mistäkin ja jos on tapana käydä käsiksi, niin siihen ei suurta syytä tarvita. Niin turha kuolema tämäkin ja monille surua!
katjuska.84
Sabrina Duncan
Viestit: 373
Liittynyt: Pe Touko 21, 2010 8:38 am
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja katjuska.84 »

tuuli kirjoitti:Mutta oudosti kirjoitettu, kun annettu ymmärtää, että nainen tappoi miehen, koska mies halusi tavata lapsensa..!
Tuo nyt on taas tuota iltapäivälehtien huomiohakuista otsikointia. Myyhän tuo paljon paremmin kuin pelkkä "Nainen tappoi avomiehensä". Onneksi lapset sen verta pieniä, etteivät vielä osaa tuollaisia lukea, ei varmaan kovin hyvä fiilis tuollaisesta otsikoinnista tulis..(ihan kun se nyt muutenkaan niin hyvä olis kun isä on menetetty)
Entäpä jos elämä onkin vain unta matkalla kuolemaan?
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Siitä ei tainut olla mitään mainintaa uutisessa, että liittyykö tapaukseen alkoholi. Kyllähän ainakin uhrin fb-sivuilla on paljon kuvia, joissa nautitaan alkoholia, mutta eiköhän hyvin monelle muullekin tuon ikäiselle se brenkku maistu.
Voisin tosin kuvitella, että jos uhri ja tekijä ovat molemmat olleet kesälomalla (en tiedä olivatko töissä) niin on voitu vähän rillutellakin myös surman tapahtuessa.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Tänä päivänä ilmestyneessä Alibissa on vissiin juttua tästä tapauksesta. Nimet on tosin muutettu. Aika rauhatonta on "perhe-elämä" pariskunnalla ollut. Juopottelua, huumeilua ja molemminpuolista väkivaltaa. Nettisuhteesta sai alkunsa tämä romanssi. Naisella ollut aiemmin elämässä myös paljon vaikeuksia. Masennusta ja 18-vuotiaana oli yrittänyt itsaria hukuttautumalla, mutta sivullinen oli onkinut ylös...
Miten nämä onnettomat aina löytääkin toisensa ? :?
Vastaa Viestiin