18-vuotias murhattiin Äänekoskella vuonna 2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja joey »

Siru83 kirjoitti:Kyllä on sairasta porukkaa taas liikenteessä, kun rinnastetaan IHMISHENGEN arvo koiraan. Vaikka olisi 10 rakkia tappanut, se ei silti oikeuta IHMISEN tappamiseen.

Vai että pitäisi eläinrääkkäysrikosten rangaistuksia koventaa, koska liian lievät rangaistukset voi lisätä ihmisten tappamista. Täytyy olla todella vinoutunut logiikka, jos ymmärtää ihmisen tappamisen jonain luonnollisena jatkumona rakin tappamiselle.

Koira on ihmisen kehittämä luonnoton eläinlaji, jota ei edes olisi ilman ihmistä.
Eläimen tappaminen on eri asia kuin eläimen kiduttaminen. Suuri osa muistaa lapsena repineensä muurahaiselta jalkoja tai perhoselta siipiä, mutta suurikokoisen, ihmistä lähellä elävän eläimen kiduttaminen kuoliaaksi vaatii sen, että päässä on ihan oikeasti vikaa.

Eläinrääkkäyksistä jaeltuja rangaistuksia pitäisi koventaa siksi, että eläinrääkkäys on raakalaismaista ja ennen kaikkea raaistavaa käytöstä siinä missä mikä tahansa muukin väkivaltaisuus. Ei kaikista eläintenkiduttajista ehkä tule tappajia (mutta useimmat sarjamurhaajat ovat kyllä lapsena kiduttaneet eläimiä), mutta ei kyllä oikein mitään muutakaan. Vai tuntuisiko sinusta luontevalta olla tekemisissä naapurin Mustin kuoliaaksi kiduttaneen henkilön kanssa? Ei muuta kun morjesta ja samaan kahvipöytään vaan...

Ihminen on alunperin kesyttänyt koiran sudesta tai villikoirasta itselleen metsästysavuksi - eikä moni metsästysporukka lähde vieläkään metsälle ilman koiraa. Voidaan vain arvailla, mitkä kaikki kehitysaskeleet meiltä olisi jäänyt ottamatta, ellemme olisi koiran avulla oppineet saamaan lihaa kiinni.

Enkä nyt edes aloita siitä, kuinka paljon ja millä muilla tavoilla koira nykyäänkin auttaa, helpottaa ja ilahduttaa ihmisen elämää. Kuinkakohan monen ihmisen elämää tämä koirankiduttaja ehti auttaa, helpottaa ja ilahduttaa?

Ja sitten aiheeseen. Mielestäni teon suunnitelmallisuudesta kertoo varmimmin se, että tekijöitä oli useampia. Mutta ei tuo murha-nimike siltikään sitä suunnitelmallisuutta vaadi, sillä teko ilmeisesti täyttää murhan tunnusmerkistön myös raakuutensa takia.

Mielenkiintoista nähdä, minkälaiset ryhmäalennukset pojat saavat tuomioihinsa.
Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Tuota noin. Eikös 1989 syntynyt tyyppi sitä koiraa kiduttanut viime vuonna? Ymmärtääkseni muut asunnossa vain katsoi vierestä (sairasta sekin toki on). Ja jos sama tyyppi on nyt tappanut ihmisen niin sehän kertoo enemmän hänestä kuin uhrista.

Jotenkin arvasin jo vuosi sitten että tällainen tulee vielä tapahtumaan... Koiran kiduttaminen kertoo empatiakyvyn puutteesta ja se jo itsessään tekee henkilöstä monta kertaa potentialisemman murhaajan kuin sellaisesta ihmisestä joka ei koiraa kiduttaisi.

Sellainen näkökulma, jollaista en aiemmin bongannut tästä ketjusta.
Siru83
Adrian Monk
Viestit: 2724
Liittynyt: Su Heinä 12, 2009 9:18 pm

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja Siru83 »

Teko näyttää siltä, että ihminen on vaan päätetty tappaa ja sitten on otettu henki pois kylmästi hyvin nuorelta ihmiseltä, kuin se olisi täysin luonnollista tappaa hänet. Vieläpä keskellä katua. Tällaiset järjettömät nuorten ihmisten tekemät henkirikokset, joissa motiivi ei ole suhteessa tekoon (oletan näin), näyttävät yleistyneen. Ja kun ne yleistyvät, ihmiset "tottuvat" siihen, että nuoria 16-18-vuotiaita voi vaan tappaa, eikä se kohta enää edes kosketa ihmisiä.

Ei tässä ole tietääkseni sanottu, että 89 syntynyt olisi päätekijä. Kolme on pidätetty, eikä poliisi ole kertonut, kuka on puukottaja. Jotain tietysti on pielessä siinä kohtaa, että 22-vuotias hengailee 17-18-vuotiaiden teinien kanssa. Hän on ilmeisesti jäänyt tuolle tasolle.

Ja jos joku sanoo, että uhri sai, mitä tilasi, koska on osallistunut eläinrääkkäykseen, niin joku toinen voi olla sitä mieltä, että jos ilkkuu nuoren miehen väkivaltaiselle kuolemalle ja ilkkujalle myöhemmin itselleen tapahtuu jotain, niin silloin tämä on saanut, mitä on tilannut.

Ja jos päätekijä on 89 syntynyt, joka osallistui eläinrääkkäykseen, niin hänellä on yhteistä niiden kanssa, jotka sanovat, että uhri sai, mitä tilasi: hänkin näki uhrin elämän koiran elämän arvoisena: sellaisena, jonka voi vain lopettaa.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2887
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Aiemmin mainuttu eläinystävämme SR ei ole osallisena asiaan, että ko. herran voi tästä tekosesta unohtaa.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Xina
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Ma Tammi 17, 2011 10:13 pm
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja Xina »

Minulle ihmishenki ja eläimenhenki on monessa suhteessa aivan yhtä arvokkaita.
Ihmisellä ei ole mitään oikeutta niin julmasti kiduttaa eläintä joka on riippuvainen omistajistaan monessakin suhteessa.
Ja kuten tuosa aijemmin joku mainitsikin, niin tappo on ihan eri kuin kiduttaminen hengiltä.
Eläimen oikein toteutetun lopettamisen ymmärrän.. ja se päätös on aina ihmisen käsissä. Toivoisin että ihmisillä olisi itsellään mahdolisuus eutanasiaan niin halutessaan. Eli ns sama oikeus päättää omasta elämästään.
Naapurin akka!
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja joey »

Siru83 kirjoitti:Jotain tietysti on pielessä siinä kohtaa, että 22-vuotias hengailee 17-18-vuotiaiden teinien kanssa. Hän on ilmeisesti jäänyt tuolle tasolle.
Ei tuo ikäero nyt niin suuri ole. Omassa nuoruudessani kotikulmien nuorista 15-16-vuotiaatkin roikkuivat yli kaksikymppisten kanssa. Selitys oli ainakin niiden piirien tapauksessa hyvin yksinkertainen: huumeet. Päivittäin pilveä polttavat ja muut säännölliset huumeidenkäyttäjät tarvitsevat huumeensa jostain, eikä esimerkiksi 16-17-vuotiaiden joukosta välttämättä löydy myyjää. Kun sitten on pari kertaa viikossa tekemisissä samojen ihmisten kanssa, voi vahingossa vaikka ystävystyä.

Toinen selitys on se, että porukoihin, joissa kukaan ei korkeakouluttaudu (mikäli nyt ylipäätään jatkaa opintoja oppivelvollisuuden jälkeen) tai hakeudu töihinkään, ei yksinkertaisesti löydy esimerkiksi pienillä paikkakunnilla hirveästi samanhenkistä porukkaa, joista olisi päivisin seuraksi ja jotka voisivat dokailla keskellä viikkoa. Ja näin eri-ikäiset päätyvät taas yhteen. Kolmas selitys on sisaruussuhteet: olen itsekin tutustunut nuorempana omanikäisten kavereideni kautta heidän vanhempiin (tai nuorempiin) sisaruksiinsa, joiden kanssa juttu onkin luistanut paremmin.

Tosin en siis itse ihmettelisi vaikka kaikki teon osapuolet olisivat henkisesti 13-vuotiaiden tasolla :roll: Mutta tuosta ikäerosta ei nyt mielestäni voi päätellä oikein mitään.

Pahoittelen osaltani sekaannusta, jos tosiaan on niin, että tuo koirankiduttaja ei liity tapaukseen mitenkään. Mutta ei se itse asiaa silti muuta.

edit: selkeytystä
Jack the Ripper
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: To Heinä 19, 2007 2:31 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja Jack the Ripper »

Siru83 kirjoitti: Jotain tietysti on pielessä siinä kohtaa, että 22-vuotias hengailee 17-18-vuotiaiden teinien kanssa. Hän on ilmeisesti jäänyt tuolle tasolle.
Niin, harmi kun ei ole kuvia saatavilla, voisit varmaan nähdä 22-vuotiaan katseesta että on joutunut vauvana löylynlyömäksi. No, ei se mitään, onneksi pystyt jo pelkät tekijöiden iät luettuasi kertomaan miten asiat todennäköisesti ovat.
"Olen pessimisti. Tiedän kaiken turhaksi, mutta todennäköisesti olen taas tässäkin väärässä"
Jimt
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: La Elo 08, 2009 7:40 pm

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja Jimt »

Xina kirjoitti:Minulle ihmishenki ja eläimenhenki on monessa suhteessa aivan yhtä arvokkaita.
Ihmisellä ei ole mitään oikeutta niin julmasti kiduttaa eläintä joka on riippuvainen omistajistaan monessakin suhteessa.
Toivottavasti et syö eläimiä tai muutenkaan osallistu välillisesti eläinten kaupalliseen hyödyntämiseen, sillä muuten tuo eläimen arvosta puhuminen olisi vain tyhjää sanahelinää. Se on ihan ymmärrettävää, että puolustuskyvyttömän eläimen pahoinpitely saattaa tuntua äärimmäisen vastenmieliseltä ja että koiran kaltaiseen lemmikkieläimeen kiintyy enemmän kuin pitkän tuotantoketjun päässä piilossa olevaan sikaan, mutta ei asioita ole silti tarpeen sotkea liialla tunteilulla. Loppujen lopuksi koirakin on vain eläin (vaikka nauttiikin suurta arvoa ihmisten parissa) ja eläinten kiduttaminen on maan tapa.
Kikka6
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: To Elo 04, 2011 10:18 am

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja Kikka6 »

Tiina kirjoitti:Jonkun henki ei nyt vaan ole niin arvokas kuin toisen. Kyllähän se nyt vaikuttaa, että mitä on aiemmin elämässään touhunnut tai miten on toisia kohdellut. Oli sitten nyt kysymys vaikka vaan koirasta.
Amen.

Laittelenpa noita lehden nettisivuilla olleita juttuja tänne jos jotakuta kiinnostaa itse aiheesta uutisointikin. Näitä ei tainnut jemmassa olla...

KSML 1

Äänekosken uhria lyötiin teräaseella useita kertoja

Äänekoskella viime yönä 18-vuotiaan kuolemaan johtaneen puukotuksen tutkintanimike muuttui lauantaipäivän aikana taposta murhaksi. Rikoskomisario Heikki Miilunpohjan mukaan teon tunnusmerkit kertovat tässä vaiheessa murhan puolesta.

- Teräaseella oli lyöty useampia kertoja. Muuten motiiveja ja taustoja vielä tutkitaan, Miilunpohja kertoi lauantaina.

- Murhan tunnusmerkkeihin kuuluvat erityinen raakuus, suunnitelmallisuus ja harkinta. Yksikin tunnusmerkeistä riittää muuttamaan tutkintanimikkeen.

18-vuotias uhri ja kolme epäiltyä tunsivat toisensa entuudestaan. Epäillyt tekijät olivat 17-, 18- ja 22-vuotiaat.

17-vuotiaan alaikäisen kohdalla tulee huomioida se, että huoltajilla on mahdollisuus olla läsnä epäillyn kuulemistilaisuudessa.

Poliisin mukaan epäillyillä ei ole aikaisempaa merkittävää rikostaustaa.



KSML 2

Äänekosken surma: kaksi vapautettiin

Äänekoskella uudenvuodenaattona tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa on edistytty. Kolmesta pidätetystä miehestä kaksi vapautettiin sunnuntaina.

Vuonna 1993 syntynyt, 18-vuotias mies on edelleen pidätettynä. Häntä epäillään murhasta.

Rikoksesta epäilty on pääosin selvittänyt ja myöntänyt tapahtumien kulun. Epäilty käytti veistä, jonka poliisikoira löysi myöhemmin maastoetsinnässä.

Tekoon liittyvien murhan tunnusmerkistötekijöiden perusteella, kuten erityinen raakuus ja suunnitelmallisuus, tekoa tutkitaan murhana. Epäillyn vangitsemisesta on päätettävä viimeistään tiistaina 3. tammikuuta kello 12.00.
MarkusV
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: La Heinä 23, 2011 9:56 pm

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja MarkusV »

Äänekosken murhasta epäilty tunnusti

Vuonna 1993 syntyneen miehen murhasta epäilty noin 20-vuotias mies on pääosin selvittänyt ja myöntänyt tapahtumien kulun.

18-vuotias puukotettiin kuoliaaksi Äänekoskella
Epäilty murha tapahtui Likolahdenkadulla uudenvuodenaattona. Kaksi muuta kiinniotettua on vapautettu.

Teossa käytetty veitsi löytyi maastoetsinnöissä ja se on poliisin hallussa.

-Teon raakuuden, vakavien vammojen ja pahoinpitelyn pitkäkestoisuuden vuoksi tutkimme tekoa murhana, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Heikki Miilunpohja eilen Keski-Suomen poliisilaitokselta.

Epäilyn vangitsemisesta on päätettävä viimeistään ensi tiistaina puoleenpäivään mennessä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012010 ... 5_uu.shtml
Kuolema kuittaa univelat.
Lukijana
Sofia Karppi
Viestit: 422
Liittynyt: Pe Helmi 06, 2009 4:38 am

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja Lukijana »

Jimt kirjoitti:Toivottavasti et syö eläimiä tai muutenkaan osallistu välillisesti eläinten kaupalliseen hyödyntämiseen, sillä muuten tuo eläimen arvosta puhuminen olisi vain tyhjää sanahelinää. Se on ihan ymmärrettävää, että puolustuskyvyttömän eläimen pahoinpitely saattaa tuntua äärimmäisen vastenmieliseltä ja että koiran kaltaiseen lemmikkieläimeen kiintyy enemmän kuin pitkän tuotantoketjun päässä piilossa olevaan sikaan, mutta ei asioita ole silti tarpeen sotkea liialla tunteilulla. Loppujen lopuksi koirakin on vain eläin (vaikka nauttiikin suurta arvoa ihmisten parissa) ja eläinten kiduttaminen on maan tapa.
Eläinten oikeudet on parantuneet paljon "liian tunteilun" ansiosta. Vieläkin ollaan aika alkeellisella tasolla mutta pikku hiljaa mennään eteenpäin. Vain kansan tahto voi parantaa eläimien asemaa ja sitä tahtoa todellakin löytyy. Se näkyy mm. siinä kun ihmisillä aina kiehahtaa kun eläimiä kohdellaan kaltoin. Onhan se mittakaava hieman suuri suhteessa muihin rikoksiin, muttei se mikään suuri vääryys ole koska noissa asioissa on niin paljon parannettavaa kuitenkin. Mieluummin niin päin että aletaan välittää enemmän tuotantoeläimien olosuhteista kuin siten että alettaisi kohtelemaan lemmikkejä kuin tuotantoeläimiä.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Jimt kirjoitti:
Toivottavasti et syö eläimiä tai muutenkaan osallistu välillisesti eläinten kaupalliseen hyödyntämiseen, sillä muuten tuo eläimen arvosta puhuminen olisi vain tyhjää sanahelinää.
Kiesus mitä tuubaa taas. EI voi arvostaa eläintä jos käyttää nahkakenkiä, tai juo luomumaitoa?
There are no crimes behind enemy lines
kattila
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2011 1:49 am
Paikkakunta: Horna

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja kattila »

Rezah kirjoitti:
Jimt kirjoitti:
Toivottavasti et syö eläimiä tai muutenkaan osallistu välillisesti eläinten kaupalliseen hyödyntämiseen, sillä muuten tuo eläimen arvosta puhuminen olisi vain tyhjää sanahelinää.
Kiesus mitä tuubaa taas. EI voi arvostaa eläintä jos käyttää nahkakenkiä, tai juo luomumaitoa?

Melkoista OffTopikkia taas. Eikö täällä foorumilla ole ketjua vaikkapa eläinten oikeuksista niin siellä sitten voisi jauhaa näistä asioista.
Jimt
Lauri Hanhivaara
Viestit: 140
Liittynyt: La Elo 08, 2009 7:40 pm

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja Jimt »

Rezah kirjoitti: Kiesus mitä tuubaa taas. EI voi arvostaa eläintä jos käyttää nahkakenkiä, tai juo luomumaitoa?
Voi ja pitääkin arvostaa, mutta en olisi heittämässä ensimmäistä kiveä eläinrääkkääjän päälle jos itsekin osallistuisin välillisesti eläinten kiduttamiseen. Mutta juo vain luomumaitoa, jos koet sillä voivasi ostaa hyvän omantunnon.

Kattilan kanssa olen samaa mieltä, että ohi aiheen kirjoittelut olisi syytä siivota tarkemmin. Tämä ketju tosin meni sivuraiteille jo ensimmäisistä viesteistä lähtien.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2887
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: 18-vuotiaan tappo Äänekoskella

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Niin, harmi kun ei ole kuvia saatavilla, voisit varmaan nähdä 22-vuotiaan katseesta että on joutunut vauvana löylynlyömäksi. No, ei se mitään, onneksi pystyt jo pelkät tekijöiden iät luettuasi kertomaan miten asiat todennäköisesti ovat.
On siitä teon tunnustaneesta 20-vuotiaasta tekijästä Facebookissa kuva.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Vastaa Viestiin