Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
RoboCop

Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja RoboCop »

Naattori
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 8:05 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Naattori »

Aluksi, on ihan hanurista, ettei lukituista ketjuista saa lainattua tekstejä. Tulee helposti tehtyä vääriä lainauksia - ja niitäkin löytyy, jotka eivät edes osaa itse käyttää Quote -painiketta..
vivy kirjoitti:
Tällainen uutinen tuli vastaan näin iltasella:

Rico-koira kuoli oudosti - poliisi tutkii

Julkaistu: 19.12.2010 21:25, päivitetty: 19.12.2010 22:36
Poliisi tutkii Parkanossa Pirkanmaalla sattunutta outoa koirakuolemaa.
Amstaffi-rotuun kuuluva Rico kuoli toisen koiran raatelemana. Koiran entiset omistajat epäilevät Ricon kuolleen koiratappelussa. 19-vuotias mies, jolle Rico luovutettiin myöntää IS:lle koiran kuolleen toisen raatelemana, mutta kiistää järjestetyn koiratappelun.

- Laitoin koirasta netin lemmikkipalstalle ilmoituksen. Mies soitti minulle ja puhuimme pitkään. Mies kertoi, että hänellä on pitkä koirakokemus. Hän vaikutti fiksulta ja osasi puhua hyvin. Päätimmekin käydä hänen luonaan, kertoo IS:lle koiran omistaja Jenna Suuronen.

- Talo näytti siistiltä, mutta siellä oli remontti kesken. Nuoripari pääsi kuitenkin vain yhteen huoneeseen. He olivat kuitenkin tyytyväisiä, kun koiralle löytyi uusi koti, jossa on tilaa juosta ja temmeltää.

- Pari päivää myöhemmin mies ilmoitti minulle ja nuorelleparille, että Rico on jäänyt auton alle ja kuollut.

- Koirafoorumin kautta minuun otettiin yhteyttä. Vihjeen mukaan oli syytä epäillä, että koira oli kuollut koiratappelun seurauksena, eikä jäänyt auton alle, kertoo Lunti.

Luntin mukaan talo oli miehen jäljiltä hirvittävässä kunnossa. Siellä oli hänen mukaansa muun muassa koiran ulostetta.

Luntin mukaan koira löytyi nyt lauantaina haudattuna omakotitalon pihalta.
- Sen päälle oli laitettu viisitoista senttiä hiekkaa.
- Koirassa oli paljon puremajälkiä, ruumis oli ihan revitty, selvittää Lunti.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Rico- ... 27408.html
Ja olen jälleen kerran sanaton.. Ei mitään järkeä..
Lainausta lyhennelty ihan oman maun mukaan.
Ricon tapaus on vihdoin huomenna käräjillä. Se on jo peruuntunut ties monestikko, asianajajaa on vaihdettu ja vastaaja ei ole tullut paikalle.
Iso peukku, että huomenna kaikki menee hyvin ja tuo ihmisjäte saadaan vastuuseen.
Conan kirjoitti:Naisvihaa pitäisi alkaa ymmärtämään. Kyllähän naiset on ihan vitun ärsyttäviä, on täysin ok vihata niitä.
Naattori
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 8:05 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Naattori »

Jatkan Ricon tapauksesta, nyt nämä tiedot ovat julkisia:
TUTKIMUSTULOS:
1.Lukuisia akuutteja syviä puremahaavoja ruumiin oikealla puolella.
2.Pinnallisempia puremahaavoja oikean etujalan keski-yläosassa ja oikealla puolella otsassa.
3.Anemia eli verenvähyys ja ilmarinta.
4.Ihossa alueita, joissa karvat kuluneet pois.

SILMÄMÄÄRÄINEN TUTKIMUS:
Kuolemanjälkeiset muutokset ovat kohtalaisen voimakkaat. Koira saapui jäätyneenä ja avattiin seuraavana päivänä. koiran suussa ja ihossa oli hiekkaa. Koiralla todetaan lukuisia puremahaavoja pääosin koiran oikealla puolella etujalassa, kaulassa, lavan ylä-takaosassa ja lavan takana rintakehän keski-yläosassa sekä lannealueella. Laajin purema-alue todetaan oikean lavan takana. Lavan takaosan lihakset ja rintakehän lihakset ovat laajalti repeytyneet ja alueella todetaan voimakas verenvuoto. Nahanalaiskudoksessa verinen pöhö ulottuu selkäpuolelle. Ihossa todetaan lukuisia sen läpi meneviä reikiä ja suurimmista roikkuu kudosriekaleita. Kaikki puremahaavat ovat ruumiin oikealla puolella. kaulassa todetaan kohtalaisen laaja puremavaurio, johon liittyy kohtalainen verenvuoto ja kaulan lihaksen osittainen repeäminen lähellä kaularankaa. Ihon läpi menevät hampaan reiät ovat molemmin puolin kaulaa. Pehmytkudosvauriot ovat kurkunpään ja henkitorven selkäpuolella. Lannealueella on puremahaava, johon liittyy 5cm vatsalihasten repeämä lähellä lannerankaa oikealla puolella. Alueella ei todeta merkittävää verenvuotoa. Otsassa oikealla puolella ja oikean etujalan yläosassa todetaan ihon läpäiseviä puremahaavoja, joihin liittyy verenvuotoa. Pään iho on turpea ja hypereeminen kuonon alueella ja silmän ylä-ja alapuolella. oikeassa takajalassa akillesjänteen päällä kintereen yläpuolella todetaan neliömäinen noin 1x0,8cm alue, josta puuttuu karvat, ja joka on painunut hieman sisäänpäin. Vasemmalla puolella olkanivelen edessä todetaan ihossa neliömäinen noin 1x1cm alue, josta puuttuu karvat. Vasemman etujalan alaosassa todetaan pitkittäisiä ihonaarmuja, joista puuttuu karvat. Limakalvot ja elimet ovat aneemiset. Sydän on normaalin kokoinen ja painaa 274g. Keuhkoissa todetaan pöhö ja ne ovat kohtalaisesti kasaanpainuneet ja rintaontelossa on ilmaa. Mahalaukku on tyhmä. Ohutsuolen sisältö niukkaa. Peräsuoli tyhjä. Virtsarakossa pieni määrä normaalin väristä virtsaa. Luusto normaalin kovaa. Nivelissä ei muutoksia. Aivot ovat silmämääräisesti normaalit.

MIKROSKOOPPINEN DIAGNOOSI:
1.Lukuisia akuutteja syviä puremahaavoja ruumiin oikealla puolella.
2.Pinnallisempia puremahaavoja oikean etujalan keski-yläosassa ja oikealla puolella otsassa.
3.Anemia, eli verenvähyys ja ilmarinta.
4.Ihossa alueita, joissa karvat kuluneet pois.

HISTOLOGINEN TUTKIMUS:
1.Haima, maksa, perna, munuaiset, sydän, keuhkot, lisämunuaiset, kilpirauhaset: Ei spesifisiä muutoksia.
2.Oikea takajalka, iho: Paikoin ihon pintaa(epidermis) puuttuu ja kollageeni on tiiviisti yhteenpainunutta, ei tulehdusreaktioita.
3.Lihas: Akuutti verenvuoto, ei tulehdusreaktioita, runsaasti bakteereja.
4.Aivot: Ei spesifisiä muutoksia.


KOMMENTTI: koiralla todettiin lukuisiä syviä puremahaavoja sen ruumiin oikealla puolella. Löydökset viittaavat siihen, että koira on ollut kyljellään, että suurin osa puremista on tehty koiran selkäpuolelta ja että koira ei ole pystynyt liikkumaan niiden aikana. koiraa on purtu useita kertoja lähes samaan kohtaan, todennäköistä että kaulan purema on tapahtunut edellämainittujen puremien jälkeen. Lannealueen purema on tapahtunut näistä viimeisenä. Oikeassa takajalassa todettiin alue, josta puuttuvat karvat ja jossa ihon pintaa oli hankautunut irti ja ihon sidekudos viittaa siihen että koira on ollut sidottuna takajalastaan juuri ennen sen kuolemaa/kuoleman aikaan. Toinen kulumajälki todettiin vasemman lavan etupuolella. koiralla todettiin lisäksi puremajälkiä pääosin oikean etujalan aluella. Nämä ovat tapahtuneet koiran eläessä. Koira on kuollut sydämen toiminnan pettäessä, mikä voi olla seurausta kivun aiheuttamasta shokista, voimakkaan verenvuodon aiheuttamasta verenvähyydestä ja/tai kaulan alueen pureman aiheuttamasta sydämen rytmihäiriöstä. koiralla todettiin osittainen ilmarinta, joka on todennäköisesti kehittynyt kaulan pureman seurauksena.
Vastaaja saapui paikalle oikeudenkäyntiin, tuomio luetaan kansliapäätöksenä 5 maaliskuuta.
Conan kirjoitti:Naisvihaa pitäisi alkaa ymmärtämään. Kyllähän naiset on ihan vitun ärsyttäviä, on täysin ok vihata niitä.
kattila
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2011 1:49 am
Paikkakunta: Horna

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kattila »


Syyttäjä vaatii Ricon kuolemasta vankeutta


Perjantai 24.2.2012 klo 15.53

Kihlakunnansyyttäjä Mauri Roihuvuo vaati torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa Ikaalisissa miehelle ehdollista vankeutta tai tuntuvaa sakkorangaistusta. Syyttäjän mukaan nuorukainen on tuomittava eläinsuojelurikoksesta tai vaihtoehtoisesti eläinrääkkäyksestä ja vuokra-asuntoon kohdistuneesta vahingonteosta. Lisäksi hänet on määrättävä eläintenpitokieltoon.

Amstaffiuros Rico kuoli toissa vuoden lopulla toisen koiran surmaamana, vain kaksi päivää sen jälkeen kun se oli päätynyt uudelle omistajalleen. Ricon aiemmin omistanut nainen syytti miestä koiratappelun järjestämisestä ja teki tapauksesta lopulta rikosilmoituksen. Poliisi tutki tapausta, mutta sen mukaan näyttöä järjestetystä koiratappelusta ei kuitenkaan ollut.

Myöhemmin myös elintarviketurvallisuusvirasto Evira tutki tapauksen. Sen antaman lausunnon perusteella poliisi jatkoi esitutkintaa eläinsuojelurikos-nimikkeellä. Esitutkinnassa selvisi, että miehellä on ollut entuudestaan kolme samanrotuista koiraa.

Epäilty kiisti poliisille kaikki teot. Poliisi piti häntä kuulustelujen ajan pidätettynä yhden vuorokauden.

Syyttäjä: Raadeltiin hengiltä

Syyttäjän mukaan mies on lähtenyt kotoaan ja jättänyt Ricon muiden koiriensa kanssa samaan tilaan, oikeasta takajalasta sidottuna. Miehen toinen uroskoira on tämän poissa ollessa raadellut puolustuskyvyttömän Ricon hengiltä. Tähän viittaavat muun muassa Ricon saamat lukuisat syvät puremahaavat ja asunnosta löytyneet runsaat verijäljet.

Mies itse kertoi poliisikuulustelussa jättäneensä Ricon eteiseen ja muut kolme koiraa pirtin puolelle. Hänen mukaansa eteisestä pirtin puolelle johtava ovi oli suljettuna neljän tuuman rautanaulalla.

Asunto pahassa kunnossa

Syyttäjän mukaan epäilty mies ei ollut pahoinpitelyhetkellä edes virallisesti Ricon omistaja, koska hän ei ollut suorittanut koirasta vaadittua kauppahintaa vanhalle omistajalle.

Oikeudessa mies sai syytteen myös vahingonteosta. Syytteen mukaan hän on vahingoittanut vuokraamaansa huoneistoa purkamalla ja polttamalla seinäpaneeleita, sekä purkamalla kantavan väliseinän. Lisäksi kaikki sähköjohdot on revitty seinistä irti ja lattioilla on ollut runsaasti koirien jätöksiä.

Pirkanmaan käräjäoikeuden on määrä antaa tapauksessa päätöksensä kansliatuomiona 5. maaliskuuta.

IL

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022 ... 8_uu.shtml
Naattori
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 8:05 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Naattori »

Vankeutta ei saatu,
80 päiväsakkoa ja seitsemän vuoden eläintenpitokielto..
Conan kirjoitti:Naisvihaa pitäisi alkaa ymmärtämään. Kyllähän naiset on ihan vitun ärsyttäviä, on täysin ok vihata niitä.
Rezah
Christopher Lorenzo
Viestit: 1581
Liittynyt: To Kesä 14, 2007 7:04 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rezah »

Mites äpärän omat koirat? Tuomittiinko ne valtiolle menetettäviksi samantien, vai saako itse etsiä niille uuden kodin? Tämä tyyppi taitaa vaikuttaa Tampereella, vai onko jo muuttanut? Onko sillä ollut doggeja, tai muijallaan?

Ja eikö vuokranantaja saanut korvauksia tuhoista talossa, vai meneekö sekin tuohon 80 pv-sakkoon? Halvalla pääsi.
There are no crimes behind enemy lines
Naattori
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 8:05 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Naattori »

Rezah kirjoitti:Mites äpärän omat koirat? Tuomittiinko ne valtiolle menetettäviksi samantien, vai saako itse etsiä niille uuden kodin? Tämä tyyppi taitaa vaikuttaa Tampereella, vai onko jo muuttanut? Onko sillä ollut doggeja, tai muijallaan?
Eihän tää näin meillä Suomessa toimi. Elukoita ei saa tuomion nojalla olla, mutta kukaanhan sitä ei vahdi. Sinun oletetaan olevan kuuliainen lakia noudattava tyyppi, joka itse hankkiutuu eroon koiristaan (ainakin paperilla). Ja senkin jälkeen voit mennä ja ostaa uuden koiran. Jos ei itse eläimiään luovuta ja tästä naapurusto ja tuttavat ilmotuksia toistuvasti tekevät, voi se johtaa toimenpiteisiin jos joku jaksaa ne pois hakea.
Tampreella on ja roduista olen tietonen vaan amstaffeista.
Conan kirjoitti:Naisvihaa pitäisi alkaa ymmärtämään. Kyllähän naiset on ihan vitun ärsyttäviä, on täysin ok vihata niitä.
Naattori
Sofia Karppi
Viestit: 428
Liittynyt: Su Syys 05, 2010 8:05 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Naattori »

Löysimpä tälläisen "profiilin" Facebookista:
https://www.facebook.com/profile.php?id ... 57&sk=wall

Nimi on oikea, kuva on oikea - ihminen salasanojen takana vaan ei taida Ricon tappaja olla.. Osaako joku asioista paremmin perillä oleva kertoa, onko tällaisen profiilin luonti laillista? Mun mielestä vähän haiskahtaa..
Conan kirjoitti:Naisvihaa pitäisi alkaa ymmärtämään. Kyllähän naiset on ihan vitun ärsyttäviä, on täysin ok vihata niitä.
kattila
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ti Joulu 20, 2011 1:49 am
Paikkakunta: Horna

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kattila »

Isä tappoi vasaralla tyttärensä koiran

Julkaistu: 03.05.2012 19:18

Humalainen isä hermostui koiraan ja lopetti sen. Juttua käsitellään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Tyttärensä kultaisen noutajan vasaralla tappaneelle miehelle on odotettavissa ehdollinen vankeustuomio, jos kihlakunnansyyttäjän vaatimus menee lävitse Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Isä tappoi tyttärensä koiran erittäin julmalla tavalla viime tammikuussa. Isä hakkasi koiraa vasaralla useita kertoja päähän. Teko tuotti eläimelle kärsimystä, kipua ja tuskaa.

Syyttäjän mukaan epäonnistuneiden lopettamisyritysten seurauksena isä aiheutti koiralle pitkittynyttä ja suurta kärsimystä.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus käsitteli juttua torstaina. Syyttäjä vaatii miehelle vähintään kolmen vuoden eläintenpitokieltoa ja vähintään kolmen kuukauden pituista ehdollista vankeusrangaistusta.

Aikuisen tyttären koira oli ollut isän luona muutaman päivän hoidossa. Isä hermostui koiraan ja lopetti sen. Isä oli tekoa tehdessään humalassa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/isa-t ... 56489.html
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Kyllä taas niin sylettää tälläinen. :x

Ilkka: Kesyllä metsolla ilkeä kohtalo
Julkaistu: 28.05.2012 17:49

Seinäjoen Kyrkösjärven metsässä asunut kesy metso on tapettu.

Joku oli nuijinut hengiltä Kyrkösjärven luontopolulla usein näyttäytyneen metsokukon.

Ilkan uutisen mukaan luontokuvaajat löysivät turpeeseen survotun raadon.

Metsokukko on ollut paikallinen nähtävyys. Metsoa ihailleet ovat järkyttyneet teosta, jota he pitävät käsittämättömänä.
RealPitti
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: To Touko 17, 2012 9:00 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja RealPitti »

Ei nyt varsinainen eläinsuojelurikos mutta olen huomannut että esim tori.fi:ssä ja apulassa on monta samanoloista nimimerkkiä/nimeä ja myyvät erirotuja. Pakko olla jotain hämärää mun mielestä :roll:
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.


Emailini: [email protected]
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Apulan lukeminen aiheuttaa muutenkin pahoinvointia. "Annetaan kissa eron vuoksi" "Annetaan kissa vauvan vuoksi" Annetaan kissa poikaystävän allergian vuoksi"
" Annetaan kissa muuton vuoksi" jne...jne...
Voisko ennen sitä kissan ottoa hieman saatana miettiä niitä EHKÄPÄ muuttuvia olosuhteita ?
Jos se eläin otetaan, niin siitä pitäisi pystyä ihan oikeasti huolehtimaan sen koko elämän ajan !!!! :x

Itsekin olen käynyt läpi kaikki nuo (paitsi eroa ja siinäkin varmaan tapeltaisi kuka saa kissat :mrgreen: )mutta kissat on seuranneet mukana. Kyllä ne kissat vauvat ja muutot kestää.
vandt
Jack Bauer
Viestit: 917
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 10:00 pm

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja vandt »

^Eli kissa pitäisi pitää, vaikka poikaystävällä on allergia?
Eroa tai vauvaa en minäkään näe kissasta luopumisen syynä, mutta allergia on aika hyvä syy. Vai pitäisikö hankkia poikaystävä, joka EI OLE allerginen? :roll:
Kuusamon kutsuma jo kohta seitsemättä vuotta
Rudy
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Marras 16, 2011 6:34 pm
Paikkakunta: Susiraja

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Rudy »

OT, mutta kun ajatuksen kanssa alkaa Apulaakin lukemaan niin rivien välistä loistaa aivan puhdas kädettömyys eläinten kanssa, varsinkin koirien ja vielä tarkennettuna, haastavien koirien. Otetaan canario x rotikka mix "kun se on niiiiiin söpö ja siitä tulee hirvee tappaja ja pippeli ja ego kasvaa" ja sitten noin vuoden päästä kyseistä koiraa (tai muuta vastaavaa sekoitusta) myydään milloin "allergian" ja milloin "eron" takia vaikka oikea syy on yksinkertaisesti se ettei tajuta koiran kouluttamisesta hevonv*ttua eikä pärjätä sen koiran kanssa mutta sitä ei kehdata myöntää.

Kissat on halpoja tai ilmaisia, otetaan hetken mielijohteesta eikä se sittenkään ollut niin kiva juttu, laatikkoa pitää siivota ja rahaa uppoaa ruokaan etkä saa öitä nukuttua kun tylsistynyt kissa tutkiskelee kirjahyllyä pudottaen kaiken alas. Äkkiä tuleekin "allergia" tai "ero" ja eläin kiertoon.
When God created a man, She was only kidding.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Eläinsuojelurikoksia (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Tiina »

vandt kirjoitti:^Eli kissa pitäisi pitää, vaikka poikaystävällä on allergia?
Eroa tai vauvaa en minäkään näe kissasta luopumisen syynä, mutta allergia on aika hyvä syy. Vai pitäisikö hankkia poikaystävä, joka EI OLE allerginen? :roll:
Poikaystävä voi jättää muutaman kuukauden päästä. Kissa ei. :mrgreen:
Itse en aikoinaan suostunut luopumaan koirastani (koira tuolloin 6v) vaikka poikaystävällä (nykyisellä aviomiehellä) todettiin allergia.
Vähänkö olis ottanut pattiin, jos olisin luopunut koirasta ja ukko olis lähtenyt menemään parin kuukauden päästä. No näin ei käynyt, mutta ei se tuohon allergiaansa kuollutkaan (siis mies)
Vähän silmät välillä punoitti ja vetisti ja joskus henkeäkin ahdisti, jos innostui koiraa kuoputtamaan enemmän. Astmapiippu oli tosin varalla tätä varten.
Koira eli 14- vuotiaaksi.
Uutta koiraa ei kyllä sitten olla otettu allergiasta johtuen. Mutta pointti on siis se, että mitkä otetaan, niin ne pidetään. Sen nyt pitäisi olla selviö kaikille. Mutta tuntuupa vaan, että ei todellakaan ole. :roll:

Ja tuohon Rudyn viestiin liittyen. Näitä isoja koiriahan on tapana hankkia vielä sellaisilla ihmisillä, joilla ei ole rahaa välillä edes omaan ruokaan. Tai lenkki ulottuu lähinnä siihen lähikuppilaan. Silloinhan se ilman muuta kannattaa hankkia koira, joka syö ämpärillisen päivässä ja tarvii 10km lenkkiä päivittäin.. Kyllä pitäisi ehkä HIEMAN ajatella, kun niitä eläimiä hankkii. Ja nimenomaan sen eläimen kannalta.
Vastaa Viestiin