195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Laatikaa te innokkaat ja tietäväiset samanlainen lista perheväkivallan uhreina kuolleista miehistä. Ruotsissa tai Suomessa.
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
ketsku
Christopher Lorenzo
Viestit: 1503
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 11:59 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja ketsku »

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja Ailar »

jmit kirjoitti:"Jos osoitat sormella jotakuta, kolme sormea osoittaa itseesi!"

Hyvin sanottu. Miksi siis katsot tarpeelliseksi levittää listaa, jossa on lueteltu yksinomaan naisia? Onko naisen henki mahdollisesti arvokkaampi kuin lapsen tai miehen?
Ensinnäkin, en ole varsinaisesti levittänyt listaa. Kokosin aikanaan osan noista tiedoista ihan omaan käyttööni ja jossain vaiheessa nimimerkki Sirpa kaipasi tällaisia tietoja Hejacissa ja päätin koota listasta hieman suuremman.
Miksi naisista? Siksi, että halusin vertailla eräällä alueella tapahtuneita naissurmia ihan omista syistäni, joita en nyt tässä ala selittämään.
Ja tokikaan lapset ja miehet eivät ole vähääkään arvottomampia kuin naiset. Tästä olkoon todisteena Crimessa kokoamani surmattujen lasten lista! Ja katsos, johonkin se raja on vedettävä; ihan mahdottomia tiedostoja on vaikea hallita ja sitten niissä taas ei ole mitään järkeä, jos niihin tietoihin tulee runsaasti virheitä.

Toivon nyt, ettei jmit kovin pahoittanut mieltään tästä aikanaan tekemästäni listasta. :D
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Edellisestä jäi sanomatta:
Crime Story -palstalle lista päätyi niin, että Crimen ylläpitäjä pyysi lupaa kopioida lista palstalle. Jotta kopiointiin ei tarvinnut mennä, lähetin ylläpidolle alkuperäisen listan.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja jmit »

"Asiaan varmasti vaikuttaa myös se, että nainen on perinteisesti nähty pesänrakentajana ja hoivaajana :twisted: ja naisten väkivaltaan yritetään väkisin löytää jotain syvällisempää syytä, valitettavan usein miehen kustannuksella."

Juuri noin se menee. Jos mies on väkivaltainen, niin katsotaan uhrin syyllistämiseksi edes pohtia mahdollisia syitä. Syyksi riittää se, että mies on syntyjään paha ja lyö koska haluaa käyttää valtaa. Kun nainen on väkivaltainen niin onkin sitten toinen ääni kellossa. Naisesta yritetään väkisin vääntää uhria jopa väkivallan tekijänä. "Äiti oli väsynyt", "Äitiä oli kaltoinkohdeltu pienenä", "Äiti oli itse pitkään jatkuneen perheväkivallan uhri".

Kaksoistandardi on täydellinen. Mies on aina syyllinen olipa sitten uhrin tai tekijän asemassa ja nainen on aina uhri täysin riippumatta siitä onko hän tekijä vai uhri.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja jmit »

Ketsku,

Kiitän linkeistäsi tutkitun tiedon lähteille. Minulla on tietokannassa yli 5 000 aiheeseen liittyvää tutkimusta, artikkelia ja muuta lähdettä. Nuokin oli luonnollisesti jo, mutta kiitos kuitenkin. Hyvin olit osannut valita lähteesi kaikesta siitä materiaalista mitä on käytettävissä. Ihanko sattumalta nimesit juuri nuo, vai sen tähden, että noilla valitsemillasi on helponta pönkittää feminististä maailmankuvaa?

Kommentoin ensimmäisen.

Naapurissa rouva hakeutui turvakotiin. Mies oli arvannut katalan suunnitelman ja varustautui äänittämällä kodin tapahtumat. Rouva teki miehestään oikein rikosilmoituksen.

Mies kutsuttiin sitten kuulusteluihin. Poliisi oli heti kättelyssä hyvin asenteellinen, mutta poliisin leuka loksahti auki, kun naapuri totesi, että ei tässä mitään kuulusteluja tarvita, kun koko episodi on tarkasteltavissa nauhoitteilta.

Poliisi teki työtä käskettyä ja totesi, että lapset oli raahattu kotoaan tahtonsa vastaisesti ja ainut tilanteessa väkivaltainen oli rouva itse. No tilastoissa tosin näkyy, että väkivaltainen oli mies, koska hänestä tehtiin rikosilmoitus. Rouvan väkivaltaisuus ei esittämässäsi tilastossa näy.

Miehen on turha mennä poliisiasemalle ilmoittamaan rouvan lievästä väkivallasta. Rouva taas varmistaa aina lähihuoltajuuden itselleen, vaikka perättömällä ilmoituksella. Samat nauhoitteet muuten aikanaan toimitettiin sosiaaliviranomaisille, jotka loukkaantuneena sanoivat "ei meitä taritse tulla tänne neuvomaan miten meidän pitää työmme tehdä" Sosiaaliviranomaiset hautoivat nauhoitteita 3 kk, jonka jälkeen he ilmoittivat, että ne ovat hävinneet.

Tällaista tämä on ollut Tarja Halosen ja siskomafian hallinnon alla miehen elämä. Toivottavasti paranee.

Miehiä hoidetaan Suomen sairaaloissa naisia enemmän perheväkivallan uhreina. Tähän on selityksena se, että puolin ja toisin on pakko hakeutua terveydenhuollon piiriin, kun on keittiöveitsi tms. kylkiluiden välissä. Tässä kategoriassa ei esiinny piilorikollisuutta tai teeskentelyä.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja jmit »

"Tällaista tämä on ollut Tarja Halosen ja siskomafian hallinnon alla miehen elämä."

Kommentoin nyt omaa tekstiä, ennen kuin joku siskoista ehtii laittaa kommentin vainoharhaisesta salaliittoteoriasta. Nämä keskustelut ovat minulle niin tuttuja, että osaan ulkoa jo vastapuolen kommentoinnin. :)

Mitään salaliittoa ei ole. On täysin avoin kaikkien silmien alla tapahtuva poliittinen toiminta. Esimerkkinä sanasta sanaan sama lausunto, jolla kaikki keskeiset naisjärjestöt ja eduskuntaryhmien naisjärjestöt vastustivat lapsen aseman ja kaltoinkohtelun tutkimista ja edellyttivät, että nämäkin rahat tulisi ohjata väkivallan perusongelman, eli naisiin kohdistuvan väkivallan tutkimiseen.
ketsku
Christopher Lorenzo
Viestit: 1503
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 11:59 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja ketsku »

Linkkejä on kymmeniä aiemmissa ketjuissa. Tuo optula on pitkältä ajalta ja kattava, siksi sitä kannattaa lukea. Kukaan ei lie väitä, etteivätkö naiset osaa lyödä tai olla väkivaltaisia taikka valehdella, sikailla, tehdä miehestä syntipukkia tai toisinaan väärin perustein ja valhein yrittää saada lasten huoltajuutta itselleen. Tottakai naiset syyllistyvät kaikenlaisen paskaan myös, ihmisiähän naisetkin on.

Muistelen, että markja ei koskaan löytänyt tukea tuolle väitteelle, että miehet olisivat perheväkivallan vuoksi sairaalahoidossa naisia enemmän. Onko sulla jmit antaa jotain ihan faktaa asiasta? Mä en kyllä usko siihen ja jos näin on niin siihen on syy. Se syy on se, että kun nainen on väkivaltainen niin nainen käyttää asetta jolloin syntyy pahempaa jälkeä. Suurin osa perheväkivallastahan ei tule poliisin tietoon koska naiset eivät tee ilmoituksia. Tiedän jo ihan tässä erittäin lähipiirissä monia naisia joita on mies lyönyt mutta kukaan ei ole koskaan mitään ilmoituksia tehnyt. Tämmöistä väkivaltaa on PALJON.

Miehet jostain syystä ovat sukupuolena väkivaltaisempia kuin naiset. Miehet hakkaavat sekä toisiaan, että naisia. Se on tosiasia ja se liittyy sukupuoleen. En ymmärrä miksi sitä asiaa ei joku voi hyväksyä.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja jmit »

Ketsku,

Kirjoitit: "Muistelen, että markja ei koskaan löytänyt tukea tuolle väitteelle, että miehet olisivat perheväkivallan vuoksi sairaalahoidossa naisia enemmän. Onko sulla jmit antaa jotain ihan faktaa asiasta?"

Kyllä on. THL:n entisen stakesin ylläpitämä ICD-10 perustuva hoitoilmoitusrekisteri, johon lääkärit ovat velvollisia merkitsemään käynnin perusteen. Lienee yllättävää, että viranomainen ei tätä päästä itsenäisesti julkisuuteen, eikä valtalehdistö suostu asiaa lehteen painamaan. Kyseessä on kuitenkin julkinen asiakirja ja saat sen pyydettäessä THL:stä. Tosin THL ei usko itsekkään ylläpitämänsä tilaston paikkaansa pitävyyteen, vaan siellä on tilaston piilotelun lisäksi selittelyvaihde päällä, kun kyselet asiasta ja saat kymmenen kaunista selitystä sille miksi heidän oma virkavastuulla ylläpitämänsä tilasto ei voi muka pitää paikkaansa. Tämmöistä tämä on. :(

"Mä en kyllä usko siihen ja jos näin on niin siihen on syy."

Niin noinhan se menee. Kun todellisuus ei vastaa omaa mielikuvaa, niin se selitetään pois. Noin tekee myös viranomainen.

"Se syy on se, että kun nainen on väkivaltainen niin nainen käyttää asetta jolloin syntyy pahempaa jälkeä."

Todellisuudessa asia on juuri päin vastoin. Naiset muuten syyllistyvät nykyisin useana vuonna miestä useammin myös törkeään parisuhdeväkivaltaan. Lähteenä poliisin tilastot. Miehet taas kuolemaan johtavissa tapauksissa ykköstilalla. Asiaa selittää naisen yleisin tekoväline, keittiöveitsi yhdistettynä nykyisiin tehokkaisiin hoitokäytäntöihin. Kun mies tarttuu aseeseen, ei paljon korjattavaa niin usein jää, vaan jälki on lopullista.

"Suurin osa perheväkivallastahan ei tule poliisin tietoon koska naiset eivät tee ilmoituksia."

Todellisuudessa ilmoituksia eivät pääsääntöisesti tee miehet. Meillä on jo useampia kyselytutkimuksia, joiden mukaan miehet ovat naista useammin perheväkivallan uhreina.

"Miehet jostain syystä ovat sukupuolena väkivaltaisempia kuin naiset."

Riippuu vähän miten väkivallan määrittelee. Naisuhrikyselyssä lähes mikä hyvänsä miehen epämiellyttävä käytös tulkitaan väkivallaksi. Vastaavalla tavalla tilastoiden saadaan tulokseksi, että 100 % Suomen miehistä on perheväkivallan uhreja. Voiko tällaisen tutkimuksen motiivina olla mikään muu kuin pahansuopuus toista sukupuolta kohtaan? Kysyn vaan.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja jmit »

Googlailin vähän ja havaitsin, että Hoitoilmoitusrekisteri (Hilmo) löytyy netistä. Vaikuttaa siltä, että perheväkivallan tilastointi on lopetettu. No näinhän se käy, jos tulokset eivät mielytä, niin lopetetetaan koko tilastointi. :( No, edelleen vanhemmat tilastoinnit ovat luonnollisesti olemassa, vaikka viranomainen ei niitä nettiin päästäkään.
ketsku
Christopher Lorenzo
Viestit: 1503
Liittynyt: Ke Maalis 12, 2008 11:59 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja ketsku »

Luin nyt tuon tuhansien iskujen maa- kyselyn tuossa eilen. Tosin siinäkin (kuten naisten vastaavassa) oli myös läpsimiset laskettu. En toki väheksy läpsimistä mutta tiedän sen olevan etenkin nuorilla naisilla yleistä toimintaa. Leffoista opittua, että kun poikaystävä on "sika" niin sitä voi vähän läpsäistä.

Kuten arvelinkin niin kyselystä selvisi, että naiset kokevat enemmän vakavaa väkivaltaa, vahingoittuvat siitä henkisesti ja fyysisesti miehiä enemmän ja saavat helpommin vammoja. En lukenut sitä vielä kokonaan mutta oliko siinä väkivallaksi laskettu myös toisen estäminen ja kiinnipitäminen? Rahankäytön kontrollointi? Jos oli niin... :roll:

Pointtini on se, että vaikka naisten miehiin kohdistama väkivalta on asia jota pitää käsitellä ja josta pitää puhua niin silti se tärkein asia edelleen kaikkialla maailmassa on miesten naisiin kohdistama väkivalta. Johtuen fyysisistä eroista se on aina potentiaalisesti vaarallisempaa ja asetelma on lähtökohtaisesti eri. On eri asia jos 40- kiloinen nainen läpsäyttää miestä poskelle kun 80- kiloinen mies tekee saman naiselle. Tai vaikka nyt olisi 100- kiloinen nainen niin silti naisella on vähemmän voimaa.

Jos liikaa ruvetaan ajattelemaan, että onhan noi naiset yhtä väkivaltaisia kuin miehetkin niin mennään hakoteille. Miehet eivät ole parisuhteissa yhtä suuressa vaarassa kun naiset. Miehet eivät ainakaan tuon kyselytutkimuksen perusteella tarvitse isoja kampanjoita naisten väkivaltaisuuden vähentämiseksi mutta naiset tarvitsevat. Pitää myös katsoa kuvaa hieman laajemmin: suomessa ja muissa hyvinvointivaltioissa joissa tasa- arvo on suht kohdillaan voivat naisetkin väkivaltaisia olla mutta naisen asema maailmassa kaikenkaikkiaan on surkea ja ala- arvoinen.

Ja hei, mitään tilastointia ei lopeteta koska tulokset ei miellytä. Sinuna jmit en nyt vetoaisi lähteeseen jota muut eivät pääse tarkistamaan. Se antaa typerän vaikutelman ja on huonoa argumentointia. Käy keskustelua käyttäen lähteitä joita muutkin voivat lukea.
Tampereen Tyttö
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5192
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 8:18 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja Tampereen Tyttö »

Jos kerran lähde kirjoittajalta löytyy, niin voisiko sen vaikka skannata tänne?
-Takuulla, sano Tampereenlikka!
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja jmit »

Ketsku,

Tuttua feminististä settiä. Tampereen tytölle totean ensimmäisenä, että lähteen esittäminen tarkoittaa sitä, että lähde nimetään. Se ei tarkoita sitä, että lähteeseen vetoavan tulisi toimittaa lähde kokonaisuudessaan, vaan sillä, joka haluaa lähteen hankkia on täysi vapaus niin tehdä ja kyseessä tulee olla julkinen asiakirja.

Kirjoitit: ”Kuten arvelinkin niin kyselystä selvisi, että naiset kokevat enemmän vakavaa väkivaltaa, vahingoittuvat siitä henkisesti ja fyysisesti miehiä enemmän ja saavat helpommin vammoja.”

http://yle.fi/uutiset/torkea_perhevakiv ... in/5487134


Kirjoitit: ”Johtuen fyysisistä eroista se on aina potentiaalisesti vaarallisempaa ja asetelma on lähtökohtaisesti eri. On eri asia jos 40- kiloinen nainen läpsäyttää miestä poskelle kun 80- kiloinen mies tekee saman naiselle. Tai vaikka nyt olisi 100- kiloinen nainen niin silti naisella on vähemmän voimaa.”

Sen jälkeen kun tulitikut ja keittiöveitsi keksittiin on fyysinen kokoero aika lailla menettänyt merkityksensä. Ehkäpä tämä esimerkki kertoo sinulle jotain. Tässä sinulle asetelma pieni nainen ja iso mies.

"Nainen poltti miehensä" Arvostettu mieslääkäri oli vuosia vaimonsa terrorin kohteena. Vaimo on myöntänyt, että mies ei lyönyt vaimoa kertaakaan 30 vuotta kestäneen avioliiton aikana. Nainen pahoinpiteli miestään lähes päivittäin. Muun muassa hakkaamalla koiran remmillä. Mies joutui useasti nukkumaan kylpyhuoneen lattialla, koska se oli ainut lukittava tila asunnossa. Nainen havaitsi kaupungilta tullessaan, että mies oli pienessä maistissa ja päätti, että nyt saa miehen juopottelu riittää. Nainen ruiskutti tärpättiä miehen päälle ja sytytti tämän palamaan. Naisella itsellään oli veren alkoholipitoisuus kaksi promillea.

Tekonsa jälkeen nainen soitti heti hätäkeskukseen, mutta sanoi vain miehensä saaneen palovammoja liuottimesta, mutta ei maininnut mitään liekeistä. Hälytystä ei kirjattu kiireellisenä. Ensihoitaja kertoo: "Eteisessä seisoi alasti pahoin palanut mies. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. Mies oli sen näköinen, että hänen ei olisi pitänyt olla elossa, mutta hän puhui selkeästi ja käveli itse ambulanssiin. Myös vaimo käyttäytyi täysin rauhallisesti hän vain seisoi eteisessä ja odotti miehensä kanssa ambulanssia." mies kuoli vammoihinsa kaksi kuukautta myöhemmin.

Vaimoa syytetään taposta ja hän vastasi käräjäoikeudessa syyskuussa teostaan vapaalta jalalta. Syyttäjä Vilja Kutvosen mukaan teko ei osoita erityistä raakuutta eikä julmuutta, eikä murhasyyte ole tarpeellinen. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, niin nainen saa teostaan yhdyskuntapalvelua. Olisiko mies vastannut vastaavasta teosta vapaalta jalalta?

Kirjoitit: ”Ja hei, mitään tilastointia ei lopeteta koska tulokset ei miellytä. Sinuna jmit en nyt vetoaisi lähteeseen jota muut eivät pääse tarkistamaan.”

Totta kai pystyt tarkistamaan. Luuri käteen vaan ja soitto Hilmo-rekisterin ylläpitäjälle. Kyllä se on sen velvollisuus kaivaa lähde esiin, joka sen haluaa tarkastella. Mistä sinä tuon keksit, että tilastointia ei lopetettaisi siksi, että tulokset eivät mielytä? Tietenkään sitä ei virallisesti myönnetä, mutta kysyppä samalla miksi tilastointi on lopetettu, jos aihe sinua kiinnostaa.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja jmit »

Tässä myös uutinen kiintoisasta tapauksesta. Tekijä on maahanmuuttajanainen. Mitäpä luulette, että tuomio olisi ollut, jos tekijä olisi ollut heteroseksuaalisesti suuntautunut suomalainen mies?

Nainen kuritti 10-vuotiasta tyttöä erittäin raa'alla ja julmalla tavalla yksityisasunnossa Kajaanissa. Nainen sitoi ensin puolustuskyvyttömän lapsen kädet ja jalat, minkä jälkeen hän kiinnitti vielä tytön käsistä kylpyhuoneen pyykinkuivaustelineeseen. Tämän jälkeen alkoi julma pahoinpitely. Kolmena yönä 37-vuotias nainen ruoski pikkutyttöä sähköjohdolla erittäin rajusti. Uhri sai kaikkiaan kaksikymmentä verta vuotavaa haavaa. Osa arvista on edelleen nähtävissä. Kajaanin käräjäoikeus tuomitsi eilen 37-vuotiaan naisen törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Tuomittu joutuu korvaamaan uhrille pysyvästä kosmeettisesta haitasta 700 euroa. Käräjäoikeus piti pahoinpitelyä törkeänä ja lapsen ihmisarvoa halventavana.
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: 195 Naista jotka kuolivat perheväkivallan uhreina (Ruotsi)

Viesti Kirjoittaja jmit »

Tässä muuten vielä esimerkkinä IS uutinen, josta ilmenee, että Suomessa voi selvitä yhdyskuntapalvelulla taposta tai murhasta, jos on oikeaa sukupuolta.

Nainen ajoi Toijalassa riidan jälkeen aviomiehensä yli. Mies kulkeutui konepellillä 20 metriä, sinkoutui toiselle kaistalle ja kuoli vastaan tulleen auton alle.

Pariskunta oli kyläilemässä tuttaviensa omakotitalossa. Heille tuli riitaa. Ajokortiton nainen hyppäsi humalassa auton rattiin ja poistui paikalta. Mies oikaisi puutarhan poikki kadulle ja käsiään heilutellen yritti ilmeisesti pysäyttää auton. Vaimo ajoi miehensä yli ja poistui pysähtymättä paikalta. Turman jälkeen hän kertoi itkien poliisille ja entiselle anopilleen nähneensä kyllä miehen mutta ajaneensa tahallisesti yli. Toijalan käräjäoikeus tuomitsi naisen kahden vuoden ehdottomaan vankeuteen. Turun hovioikeus alensi tuomiota neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen ja antoi naiselle luvan hyvittää tekonsa 117 tunnin yhdyskuntapalvelulla.
Vastaa Viestiin