Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Tämä tapaus palasi taas mieleen, kun näin viime yönä unta jossa Sofie kertoi ettei häntä syytetä enää mistään.
Liian ujo olen käräjäoikeuden kansliaan tuosta tuomiosta kysymään, mutta utelias kuitenkin sen verran, että jos joku jaksaa sen tehdä niin olis kiva. 8)
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Messenger muistutti, että tänään on Sofien syntymäpäivä. Olisi tyttö voinut viettää 23-vuotissynttärit muuallakin kuin vankilassa...
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Pikkulinnut juorusivat, että Sofiella on nykyään lapsi ja ilmeisesti istuu tuomiotaan vauva mukanaan. Jospa elämä palailisi uomiinsa ja vauva olisi Sofielle pelastus..
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Täh ? Ja isäkö on/oli sitten tämä puukotettu ? :?
Punamusta
Susikoski
Viestit: 34
Liittynyt: Ti Touko 25, 2010 8:47 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä

Viesti Kirjoittaja Punamusta »

katjuska.84 kirjoitti:Jännä että tuossa Alibin tekstissä ei ollut ensimmäisestä puhelusta hätäkeskukseen mitään mainintaa :shock:
Mutta mutta, onpa kyllä varsinainen lovestory taasen.
Eipä tosiaan tainnut mies uskoa että nainen lyö ja että hän siihen tulee kuolemaan, mutta jos tuo "loppurepla" pitää paikkansa niin siinä on kyllä sitten miehellä ollut asenne kohdallaan..Ja epäilenpä että jos mies ei olisi päätynyt mullan alle, niin sitten sinne olisi lopulta päätynyt nainen.
Todennäköisesti. Melkoisen surullinen koko keissi eikä vähiten uhrin pikkupoikien takia. Olis kannattanu kaverin pysytellä siellä Itä-Suomessa vaan eikä lähteä nettiromanssin perään... No joo, tämä heittona vaan henkilöiden taustoista sen enempää tietämättä.
Helmie kirjoitti:Pikkulinnut juorusivat, että Sofiella on nykyään lapsi ja ilmeisesti istuu tuomiotaan vauva mukanaan. Jospa elämä palailisi uomiinsa ja vauva olisi Sofielle pelastus..
Hmmm, yllättävä käänne, jos pitää paikkansa. Kävi mielessä sama kysymys kuin Tiinalla joka sen jo ehti tuoda julki.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Tiina kirjoitti:^Täh ? Ja isäkö on/oli sitten tämä puukotettu ? :?
Näin olen käsittänyt.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^No huh, enpä haluaisi olla tuon mamman housuissa kun lapsi alkaa kyselemään: "mittä iti on?" :?
Kirjuri kopista
Susikoski
Viestit: 49
Liittynyt: To Touko 24, 2012 8:23 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Kirjuri kopista »

Tiina kirjoitti:^No huh, enpä haluaisi olla tuon mamman housuissa kun lapsi alkaa kyselemään: "mittä iti on?" :?
Enpä haluaisi olla tuon lapsen housuissa ollenkaan. Edessä synkkä tulevaisuus ilman ihmettä.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

NancyDrew kirjoitti:
Nuori nainen tappoi veitsellä

Mies oli aikeissa matkustaa lastensa luokse. Uutta naisystävää se ei miellyttänyt.

24-vuotias mies jätti kaksi pientä poikaansa sekä vaimonsa ja muutti itäsuomalaisesta kaupungista Helsinkiin uuden naisystävän luokse. Tämä tapahtui viime talvena. Uusi suhde oli kuitenkin huomattavan riitaisa. Seuraavana keväänä suhde muuttui väkivaltaiseksi.

Poliisin tietoon väkivaltaisuus kuitenkin tuli vasta elokuun 5. päivän aamuna. Aamuyöllä kello 05.12 nainen soitti hätäkeskukseen. Nainen oli jossakin määrin sekava ja itkuinen. Hän ilmoitti miehen käyneen häneen "jollakin lailla" käsiksi. Nainen tiedusteli mahdollisuutta, voisiko poliisi poistaa miehen asunnosta.

Puhelun aikana nainen kuitenkin rauhoittui, ja hätäkeskuspäivystäjä katsoi tilanteen seestyneen. Siksi hän kehotti naista menemään nukkumaan.

Hätäkeskuspäivystäjän arvioon vaikutti varmasti myös se, ettei nainen ollut erityisen altavastaajana tilanteessa. Hän muun muassa tokaisi puhelun lopussa miehelleen että: "mee nyt v*****n siitä".

Kuolema oli nopea

Sama nainen soitti hätäkeskukseen uudestaan kello 06.01 ja kertoi, että on tappanut miehensä.

Näin oli tosiaan tapahtunut. Mies löydettiin kuolleena asunnon keittiöstä. Kuoleman oli aiheuttanut yksi rintaan osunut keittiöveitsen isku. Veitsen terä oli katkaissut keuhkovaltimon sekä keuhkovaltimon ja aortan välisen seinämän. Hengen lähtö oli ollut nopea.

Tekoväline oli tavallinen suurehko keittiöveitsi. Veitsen terä oli verinen noin kymmenen sentin matkalta.

Poliisikuulusteluissa nainen kertoi, että hän oli vain huitaissut miehen suuntaan työntäen tätä poispäin kimpustaan. Mies oli yrittänyt kuristaa. Myöhempien kuulustelujen aikana nainen muutti kertomustaan miehen käyttämästä väkivallasta.

Naisen kehosta ei löydetty merkittäviä jälkiä tuoreesta väkivallasta. Vanhoista kahakoista pieniä mustelmia sen sijaan oli.

Riita puhkesi yöllä

Helsingin kihlakunnansyyttäjä Tero Kekki katsoi, että teko on tahallinen ja päätti syyttää 22-vuotiasta Candy Sofie Artesia taposta.

Käräjillä Artes kiisti syytteen ja kertoi, ettei hänen tarkoituksensa ollut tappaa, vaan ainoastaan "rouhaista" miestä veitsellä.

Oikeus kuuli todistajana myös naista, jonka luona pariskunta oli aiemmin rikosyönä vieraillut. Todistajan mukaan mies oli ollut rauhallinen. Riita - jonka syystä nainen ei ollut tietoinen - oli puhjennut vasta lähdön hetkellä aamuyöllä.

Vainajan sisar puolestaan kertoi, että surmattu mies oli aiemmin ollut aikeissa lähteä tapaamaan pieniä poikiaan Itä-Suomeen. Tästä uusi naisystävä ei pitänyt.

Yhdeksän vuotta

Perjantaina antamallaan päätöksellä Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 22-vuotiaan Candy Sofie Artesin yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen. Tuomio luettiin taposta. Oikeus ei pitänyt uskottavana naisen kertomusta hätävarjelusta, pelkästä huitaisusta ja vahingossa aiheutusta kuolemasta. Oikeus määräsi Artesin pidettäväksi Hämeenlinnan vankilassa.

Vainajan kummallekin lapselle Artesin pitää maksaa 6 000 euron kärsimyskorvaus. Vainajan sisarelle hänen pitää maksaa 2 030 euroa. Vainajan aviovaimo ei saanut korvausta, koska ei enää asunut yhdessä miehen kanssa rikoshetkellä. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Artesilla on mahdollisuus valittaa Helsingin hovioikeuteen.

Kuva
Välikohtaus tapahtui Helsingissä Aulangontiellä.

Lähde: Iltalehti
Toivottavasti tästä ei ollut olemassa vielä viestiketjua. Yritin etsiä.
Yhdeksän vuotta josta ensikertalainen nainen istuu korkeintaan 3 - 4.5 vuotta tuntuu olevan aika normi tuomio naiselle teosta, josta mies teonkuvauksesta riippumatta saisi 12 - elinkautisen.

Muistelen että eräskin ravipiireihin lukeutuneen pariskunnan murhatragedia, jossa nainen kolme kertaa tekoasetta vaihtaen tappoi sohvalle humalaansa sammuneen ja jalkansa murtaneen miehen, päättyi oikeudessa siihen, että tekijä sai yhdeksän vuotta vankeutta.
Tekoase ravi pariskunnan murhatragediassa olisi ollut nämä nykyaikaiset hempulimateriaaleista valmistetut paistinpannut joko lettu tai tavalliset. Aikoinaan iltapäivälehdissä kerottiin kahdesta ekasta pannusta kahvojen katkenneen lyöntien voimasta. Se on aivan yksi lysti mikä on teon suunnitelmallisuuden tai tappamisghalun voimakkuus ja päättäväisyys aste niin aina ja joka tapauksessa miesuhri vastaan naistekijä tapauksissa tuomio tulee alakanttiin.
Helmie
Adrian Monk
Viestit: 2915
Liittynyt: Ti Tammi 06, 2009 5:55 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Helmie »

Eli meni näköjään hoviin, mutta valitus ei mennyt läpi.
Hätävarjeluväite ei mennyt läpi:
Nuori nainen tappoi miehensä

Perjantai 21.9.2012 klo 11.19

Hovioikeus on pitänyt pääosin ennallaan tuomion tapauksessa, jossa 22-vuotias nainen tappoi 24-vuotiaan miehen.

22-vuotias helsinkiläisnainen tappoi avomiehensä veitsellä viime vuoden elokuussa. Veriteko oli seurasta pariskunnan öisestä riidasta, jonka aikana nainen katsoi puolustaneen itseään.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen taposta 9 vuodeksi vankeuteen. Tuomittu valitti hovioikeuteen, sillä hän katsoi tilanteen olleen hätävarjelua. Hovioikeuteen valittivat myös surmansa saaneen miehen vaimo ja vanhemmat, sillä he eivät saaneet vahingonkorvauksia käräjäoikeudessa.

Riitainen suhde

Mies oli muuttanut Helsinkiin Itä-Suomesta, jonne hän jätti vaimonsa sekä kaksi pientä lastaan. Uusi suhde oli muuttunut väkivaltaiseksi pian pariskunnan muutettua yhteen. Sekä käräjäoikeus että hovioikeus katsoivat väkivallan olleen molemminpuolista, mitä tukee kummistakin löytyneet pahoinpitelyn jäljet.

Hovioikeudessa kuultiin uutena todistajana surmaajan ystävää. Hän kertoi naisen muuttuneen hiljaisemmaksi ja sisäänpäin kääntyneeksi, kun suhde alkoi. Pariskunta oli yhdessä kuusi kuukautta ennen surmaa. Tuona aikana nainen alkoi käyttää runsaasti alkoholia ja viillellä itseään. Naisessa oli näkynyt myös väkivallan merkkejä, joiden hän kertoi tulleen pariskunnan riidoista.

Yksikään käräjä- ja hovioikeudessa kuulluista todistajista ei ollut nähnyt miehen kohdistavan naiseen väkivaltaan. Moni oli kuitenkin huomannut naisessa väkivallan merkkejä. Oikeuslääketieteellisessä tutkimuksessa myös miehen ruumiista löydettiin eri ikäisiä ruhjeita.

Surmailtana mies oli soittanut siskolleen ja sanonut, että aikoo mennä tapaamaan lapsiaan. Sisko oli epäillyt, että pariskunnalle voi tulla asiasta riitaa, sillä nainen oli mustasukkainen.

Vanhemmille korvauksia

Naisen kertoman mukaan mies yritti ensin vessassa tappaa hänet antamalla sähköiskun hiuskihartimella. Tämän jälkeen mies oli keittiössä työntänyt hänet tiskiallasta vasten ja uhannut veitsellä. Nainen oli potkaissut miestä nivusiin, ottanut veitsen ja tönäissyt hänet pois, jolloin veitsi upposi miehen rintaan.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, ettei surmassa ollut kyse hätävarjelusta. Naisella oli omankin kertomansa mukaan mahdollisuus lähteä tilanteesta pois. Hänestä ei löydetty puolustautumisvammoja, jotka olisivat osoittaneet hänen olleen hengenvaarassa. Lisäksi osapuolet olivat suunnilleen samankokoisia.

Hovioikeus piti Candy Sofie Artesin yhdeksän vuoden tappotuomion voimassa. Siitä vähennetään naisen jo vankeudessa istuma vuosi ja kuukausi.

Uhrin vaimo ei saanut hovioikeudessakaan korvauksia. Oikeus katsoi, että erillään asumisen, vireillä olleen avioeron ja miehen uuden suhteen vuoksi pariskuntaa ei voinut pitää erityisen läheisinä. Uhrin vanhempien korvausten osalta hovi muutti käräjäoikeuden tuomiota. Vanhempien katsottiin olleen läheisiä uhrille, joten Artes määrättiin maksamaan äidille 6 000 euroa ja isälle 4 000 euroa.

MATTI PITKÄNEN
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012092 ... 5_uu.shtml
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Jälleen kerran mä muistuttaisin, niitä jotka haluaa mustamaalata uhria, siitä että tässäkin tapauksessa kuten muutamassa muussakin vastaavassa tapauksessa meillä on käytössämme vain syylliseksi epäillyn kertomus sekä tiedot häkepuhelu(i)sta. Ja sehän on niin että, ollessaan kuultuna syylliseksi epäiltynä, ei henkilöllä ole totudessapysymisvelvollisuutta vaan hän voi säveltää sovittaa ja sanoittaa niin kuin itse parhaaksi näkee, ja poliisin tehtävä on totuuden kaivaminen siitä sotkusta. Tottakai näin vakavan jutun kyseessäollessa syytetty yrittää selittää asiat itselleen parhain päin.
NancyDrew
Christopher Lorenzo
Viestit: 1580
Liittynyt: Ti Elo 10, 2010 8:02 am

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja NancyDrew »

Tällaista oli joku kirjoittanut Kaksplussan keskusteluissa. Suhtaudutaan siis varauksella. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että mistään kauhean tasapainoisesta henkilöstä ei ole ollut kyse aiemminkaan. Varmaankin kyse on ollut tikittävästä aikapommista.
Kuva

tunnen tän murhaajan,hän on mun lapsuuden kaveri,tai siis oli ennen tätä.nyt en pidä mitään yhteyttä ikinä.Candy on suomalainen,isä suomalainen,äiti alaskasta.äiti ei ollut häntä kasvattamassa.Candy yritti itsaria 18v,kännissä meni uimaan ja se olin minä joka sen pelasti sieltä vedestä.olin itekki humalassa.Candy kaatoi salaa mun ja parin muun kaljaan kokaiinia monia vuosia sitten.Mä en oo ikinä tehny mitn rikollista.Mut joo,toivottavasti Candy on loppuelämänsä telkien takana
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Ei tuo nyt niin kummonen nainen näytä olevan, että sen takia nyt kannattaisi perhe jättää. Mutta luulen vaan, että miehelle on kelvannut kuka tahansa, että on päässyt pois perheenisän velvotteista.
Tasapainottomia olivat varmaan molemmat.
Mies ei ollut kypsä isäksi, tai häntä ahdisti vastuu ja kotielämä. Ja ehkä säännöllinen työssäkäynti ja perheen elatus. Kun löytyi sopiva nainen, niin olltiin valmiita lähtemään.
Suurin osa miehistä on henkisesti teini-ikäisiä. Aikuisen miehen raamit, mutta sisällä pikkupoika.
Mutta se siitä.
Nyt taas syyllistämättä sen kummemmin uhria, niin taisi saada, mitä tuli hakemaankin. Voi vaan, sitä uutta pientä lapsiparkaa. Uutta siitettiin maailmaan, vaikkei entisistäkään huolehdittu.
Nainen sai myös, mitä ansaitsi.
Mutta naisen alaskalaiseen äitiin en usko. Eiköhän tuo ole sitä meidän ikiomaa etnistä vähemmistöä. Niitten perässä nämä meidän urhot juoksee, mitä virolaisten ja venakkojen metsästykseltään ehtii.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
janita
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja janita »

Atlanta kirjoitti: Mutta naisen alaskalaiseen äitiin en usko. Eiköhän tuo ole sitä meidän ikiomaa etnistä vähemmistöä. Niitten perässä nämä meidän urhot juoksee, mitä virolaisten ja venakkojen metsästykseltään ehtii.
Miksei voisi olla, jos kerran lapsuudenystävä näin kertoo? Alaskassa asuu paljon aasialaisperäistä väestöä (mm. filippiineiltä), joten aasialaiseen viittava ulkonäkö ei mitenkään poissulje sitä, etteikö äiti voisi olla Alaskasta.
Kissimirri
Remington Steele
Viestit: 231
Liittynyt: To Elo 07, 2008 3:42 pm

Re: Nuori nainen tappoi veitsellä -Helsinki 2011

Viesti Kirjoittaja Kissimirri »

Avec Tastula

Jakso 2/8

Anu ja Sofie synnyttivät lapsensa vankilassa mutta vievätkö vahva tahto ja vauva uuteen elämään? Maarit Tastula pohtii rikosta ja rangaistusta vankilan muurien takana.
http://areena.yle.fi/tv/2093242

Ilmeisesti samasta Sofiesta kyse.
Vastaa Viestiin