HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

nuusku-nella
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2748
Liittynyt: Pe Elo 06, 2010 9:14 pm
Paikkakunta: Etelämpi suomi

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja nuusku-nella »

Kuolemannaakka kirjoitti:
Kun joku kohtaa takkahuoneessa olevan murhaajan, joka tulee päälle tai on muuten vain pelottavan näköinen, häntä on luonnollista lähteä karkuun.
Paitsi Auer-Lahti taloudessa oli ilmeisen luonnollista seisoskella makuuhuoneessa pari minuuttia ja odotella että murhaaja pääsee sisään?

Annelihan on ainakin alkuun kertonut puhelun aikaisista tapahtumista/omista tekemisistään aika vähän, tärkeä asia oli se että hän juoksi karkuun. Sen muisti mainita varmasti, parikin kertaa juoksi ja ulko-ovelle päin - ei missään nimessä sinne missä Jukka oli. Sitten on maininnut sen että "huusi jotain lopeta tms". Ei hän tämän enempää ole osannut kertomustaan asettaa puhelua vastaamaan eikä tuo ole mitenkään vaikeaa, Anneli tiesi että oli pois puhelimesta, tiesi että juoksi talossa ja tiesi että tuli huudettuakin jotain/ajatteli että varmaan olis tarvinnut huutaa sille että lopettaa. Kysyn jälleen, millä tavoin Anneli on selittänyt sanomisiaan mitäkö/pitääkö, vittikö ja uole? Kenelle on sanonut puhuneensa ja mitä on sanonut? Minulla ainakin on vaikutelma että näistä Anneli ei puhu koska ei ole niitä aluksi muistanut tai ei ole keksinyt hyvää selitystä. Miten Anneli on selittänyt sen että hänellä on kengät jalassa ja se on nauhalta kuultavissa? Sinä se esität asiaa niinkun Anneli olis täydellisesti osannut kaiken selittää ja "jälkeenpäin lavastaa" mutta minusta se ei ole ollenkaan niin. Aikajanakin edelleen mättää, et vielä kertonut missä tuon puhelun aikana Jukka vuotaa minuuttien ajan verta sängyssä? Luonnollisin kohta lienee siinä nauhan alussa kun ei kuulukaa tappelun ääniä. Mutta se kestää n 25 sekuntia, tuskin Anneli minuuttikaupalla häkeen jonotti kun ei sellaista ole missään mainittu. Eli miksi Annelilla kesti niin kauan soittaa häkeen että Jukka on jo siinä vaiheessa pystypainin jäljiltä ehtinyt maata sängyssä?

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Kun joku kohtaa takkahuoneessa olevan murhaajan, joka tulee päälle tai on muuten vain pelottavan näköinen, häntä on luonnollista lähteä karkuun.
Sen sijaan ei ole luonnollista juoksennella useaan kertaan samaa murhaajaa samalla lailla karkuun --kolmeko kertaa Anneli itse kertoi nain tehneensa? Saati etta olisi juossut kuistille yhdeksanvuotiaan lapsen ohi, tata mahdollisesti perassa seuraavasta puukkomiehesta varoittamatta.

Hyvin se Annelin meriselitys kuitenkin uskollisiin upposi -- siitakin huolimatta, ettei ainakaan ekoilla rekoilla pystytty tata paljainjaloin juoksua toistamaan. Tai etta tyton kertomus aidin kulkemisista poikkeaa radikaalisti aidin kertomista. Tai etta aiti hioi kertomustaan jo heti ensi partion kohtaamisesta lahtien.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

Avatar
Toripolliisi
Magnum
Viestit: 1374
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi »

Tässä on nyt kuultu, että kengät jalassa on menty tasalta ja puolelta. En voi edelleenkään tyrmätä vaihtoehtoa, että tyttö näki vilahdukselta Annelin poistuvan ikkunasta, seuraava havainto äidistä oli soittamassa puhelimella, varmaan edelleen kengät jalassa. Missä välissä ja minkä vuoksi ne olisi siinä välissä muutoin jalkaan pantu?

Tyttö on huolimatta epäilyksistä, että Anneli on sanoja suuhun laittanut, kovin varma havainnostaan, kuulusteluissa tuo ajankohta vain on sekoittunut/sekoitettu kirkasun kanssa esittämällä kysymyksiä liian monta peräkkäin ja vastauksesta ei ole niinkään tarkkaa kuvaa mistä oli kyse. Havainnon luotettavuutta tosin syö lausuma, jossa tyttö mainitsee "toka kerralla luulleensa nähneensä mutta vimpalla kerralla sitten näki huppiksen poistuvan" kun oli useaan otteesen takkahuoneen rajalla pyörinyt.

Mielenkiinnolla odotan mihin suuntaan dokumentaristi tätä tytön havainnointia vie, jotenkin tuli kuva lähtökohtaisesti varsin yksisilmäisestä lähestymistavasta..
..saapa nähä..

kuolema
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema »

ulkosuomalainen kirjoitti:^Kiitos hurjasti -- kovaa hommaa!
Sori etta jankkaan mutta viela kerran -- kuulostaako silta, etta nuo vittiko-kohdan askelet lahenevat ja loittonevat puhelinta? Vai eiko siita saa selvaa? Ylla sanot vain, etta ne lahestyvat puhelinta mutta loittonevatko (selvasti) ennen sita "ovenavausta"?
Ei mitään. Sitähän varten tässä keskustelualueella ollaan ja nauhoja kuunnellaan kun kiinnostaa. :D

Vastaus kyssäriin on, että ne ensin vähän pidemmän matkan lähenevät ja sitten lyhyemmän matkan loittonevat. Se tasajalkahyppy on selkeästi "etäämpänä", "nurkan takana", tms.. Eli tuon takia heitinkin ilmoille sen kyssärin, että "pyörähdettiinkö vain jossain olkkarissa vai mentiinkö puhelimen ohi johonkin?". Tämä ei millään tavalla poissulje juoksua puhelimen ohi tuulikaappiin, mutta tuulikaapin kanssa on sellainen ongelma, että jos huppumies ei ollutkaan huppuNAINEN ja kuulosta ääneltään Annelille, niin tällöin Annelin on ollut pakko tulla tuossa vajaassa neljässä sekunnissa äänettömästi tuulikaapista takaisin takkahuoneeseen. (yritän tätä nyt vielä kaikua tulkitsemalla tarkastella, ettei jää epäselvyyttä, olisiko Anneli todellisuudessa ihan toisella puolella taloa huutamassa tuon -UOLE ja öhkäisemässä.
ulkosuomalainen kirjoitti:Edelleen, jos se oven avaus ei todella ollutkaan oven avaus, tuulikaappiteorialta putoaa pohja. "Tasajalkahyppy" on kun Anneli loikkaa (jottei jattaisi jalkia) takkahuoneeseen tai sielta pois?
Lupasin kyllä olla spekuloimatta kovin pitkälle... Tuli tästä kommentista vain mieleen, että kun tasajalkahyppy on minun korvaan niin absurdi tapahtuma tuohon, niin mitäs jos Annelin täytyi hypätä lasinpalasten yli.. :shock: Mutta missäpäin taloa... Se ei askelista selviä ainakaan niin helpoilla keinoilla, että jaksaisin nähdä vaivaa niin pitkälle.. Olisi ehkä työpäivän homma ja tarttis myös referenssimatskua alkuperäisestä kämpästä.

Mäkrö
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2009 8:33 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Mäkrö »

Suuret kiitokset nimimerkki kuolemalle häkepuhelun tarkasta kuvailusta.

Olen pitkään pyöritellyt mielessäni sitä, että on varmasti jotain, mitä poliisit eivät huomanneet ja mitä he hätäpäissään tuhosivat. Häkepuhelu-keskustelun yhteydessä on esille tullut tasajalkahyppy. Olen olettanut, että uhri on siirretty kuolemansa jälkeen sen verran oven eteen, että kulkeminen oven kautta on mahdotonta. Tämän johdosta olen miettinyt, miksi ovesta kulkeminen olisi tehty mahdottomaksi. Uskon, että rikospaikka on koitettu "eristää" niin, ettei kukaan talossa olisi päässyt uhrin luokse. Mutta mikä olisi ollut esteenä ja todisteena ettei ovettomasta makuuhuoneen ja olohuoneen aukosta ole liikuttu murhan jälkeen?

Muistatteko, kuinka todistaja sanoi ettei voinut mennä pidemmälle makuuhuoneeseen lasinsirpaleiden takia? Huomaatteko, ettei kuvissa lasinsirpaleita ole paljon edes maton edessä? Lasinsirpaleista, tai pikemminkin niiden puutteesta, on sen sijaan muodostunut kuin polku makuuhuoneeseen. Voisiko olla, että osa lavastusta olisikin ollut "sulkea" reitti makuuhuoneeseen lasinsirpaleilla? Oletuksena on ollut, että poliisit olisivat havainneet, että lasinsirpaleet olisivat olleet "oikein" oviaukossa niin, ettei siitä ole kuljettu? Suunnitelma kuitenkin hajosi sirpaleiksi (harkittu sanavalinta), kun poliisit ja ensiapujoukut eivät laisinkaan kunnioittaneet rikospaikkaa vaan rynnivät varomattomasti makuuhuoneeseen, tuhoten tämän lasisirpaleista muodostetun "todisteen". Homma ei mennytkään kuten CSI:ssa, ja sirpaleilla tehty lavastuksen yritys menikin mönkään, kun "hölmöt" poliisit eivät mitään edes huomanneet? Voisiko häkepuhelun analysoinnissa esille tullut mahdollinen tasahyppy viitata siihen, että lasivallin yli hypättiin?

edit: kuolema toikin itse esille epäilynsä tasajalkahypyn liittymisestä lasin yli hyppäämiseen samalla, kun kirjoitin viestiäni :)

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Toripolliisi kirjoitti
Tässä on nyt kuultu, että kengät jalassa on menty tasalta ja puolelta. En voi edelleenkään tyrmätä vaihtoehtoa, että tyttö näki vilahdukselta Annelin poistuvan ikkunasta, seuraava havainto äidistä oli soittamassa puhelimella, varmaan edelleen kengät jalassa. Missä välissä ja minkä vuoksi ne olisi siinä välissä muutoin jalkaan pantu?
Juu, mun teoria myos -- etta aiti yllatettiin takaisin etuovesta sisalle tulossa, kamojen dumppaamisreissun jalkeen. Tytto kertoo nahneensa aidin ekan kerran kun tama oli kai juuri menossa puhelimeen. Ja toisaalla odottaneensa etta aiti sais sen puhelun. ( Taman merkityksesta on toki useita tulkintoja.) Anneli itse kertoo useassa kuulustelussa tyton olleen hereilla ja paikalla suunnilleen siita kun han tuli ekan juoksunsa jalkeen sisaan -- eli ennen Hakeen soittoa. etp-kohdat olen aiemmin postannut useaan kertaan.

Mita Annelilla oli tassa vaiheessa (ja Hake-puhelun aikana) paalla ja jalassa on yksi naista mielenkiintoisista ja tutkimattomista jutuista. Jos Annelilla oli jo valmiiksi joku vaate T-paidan paalla (joku ei murhaajanruskea, tietenkin) ja kengat jalassa jo puhelun alussa, hanen ei ehka tarvinnut enaa hakea mitaan lisasuojavaatteita astalointireissulle puhelun aikana.

Takkahuoneeseen ei kuitenkaan voinut jattaa enaa uusia selvia jalkia -- siksi piti a) loikkia sille sotketulle alueelle ja b) vaikka kayttaa jotain pikaisesti heitettyja lehtia tai vaikka sita lattialla ollutta pussipeittoa askelmina. Joku selittamaton verinen lehti(paperi) loytyi mm. Jukan alta. Ja Makinen itse asiassa puhui jossain kahdenlaisista kenganjaljista takkahuoneessa mutta tata ei koskaan missaan toistettu tai tarkennettu. Kaikki jalkineen- ja paljaanjalan jaljet Jukan lahella olivat ilmeisen sotkeentuneita kun niita ei erikseen kuvattu/kaytetty kenkien pohjakuvion maarittelyssa.

Lasinsirpaleiden paalla kavelyn varominen on toinen hyva syy loikalle.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

kuolema
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema »

Tuota... Nyt tuosta ulkosuomalaisen viestistä luin noista paljaista jaloista. Siis onko niin, että sieltä paikanpäältä on ihan oikeastikin löydetty paljaita (verisiä?) jalanjälkiä tapaukseen liittyen, vai oliko tämä vain Annelin muistikuva, että hän olisi ollut paljain jaloin? Vai oliko ne Jukan jalanjälkiä?

Hätäpuhelun perusteella Annelilla on ollut kengät kokoajan jalassa, sillä en kykene hahmottamaan, että missä kohtaa hän olisi ne kengät muuten jalkaansa laittanut (ja miksi)... (OK, nyt taidan sortua spekuloimaan hätäpuhelua, vaikka sanoin, etten niin tee. :) Vai onko tämä ihan kiistaton tieto, että ne klobot on jalassa hänellä olleet puhelun ajan?)

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Linkki yhteen aiempaan keskusteluun paljaista jalanjaljista. Alkuperaista lahdetta en tahan hataan loytanyt.

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 25#p389467

Ok ja tassa viela lisaksi hovin paatoksesta patka. Tummennus minun :
Kurajälki ja verijäljet

Tapahtumapaikasta laaditun valokuvaliitteen useista valokuvista, poliisin teknisen tutkinnan pöytäkirjasta 14.4.2010 sekä ZP:n kertomuksesta ilmenee, että terassilla oven edessä oli ollut muovituoli, jolla oli ollut osittainen karkeakuvioisen kengän kurajälki. Terassilla ja siellä olleissa lasinpalasissa oli ollut kaksi veristä kengänjälkeä, ja ne olivat suuntautuneet terassin ovesta poispäin vasemmalle. Terassilla sekä talon ulkoseinässä oven oikealla puolella oli lisäksi ollut joidenkin veripisaroiden jälkiä, ja ovessa oviaukon vasemmalla puolella oli ollut verinen hansikkaan jälki. Makuuhuoneen lattialla oli ollut runsaasti verisiä paljaan jalan sekä karkeakuvioisen kengän jälkiä. Viimeksi mainitut jäljet olivat olleet samanlaisia kuin terassilla olleet kengänjäljet, ja ne olivat suuntautuneet terassin ovelle päin. Seinässä oven oikealla puolella oli ollut veritahroja. Olohuoneen lattialla oli ollut jonkinlainen verinen jälki. ZP on kertonut, että vain vertailukelpoiset jäljet oli valokuvattu.
http://www.oikeus.fi/55277.htm
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

Kartsa68
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 200
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 9:40 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kartsa68 »

Kokonaisuus ratkaisee. Yksi virallisen tahon ohittama asia, jonka nimim. Kuolema toi esille; Anneli alkoi puhua häkeen aina kun Jukka aukaisi suunsa (tai mitä siitä oli jäljellä). Siis häke-puhelun alkuvaiheessa. Lauseet Annelilta yhtenäisiä, eivät kovinkaan loogisia. Odottavia, kunhan puhetta vain luuriin.

Kun se suu ei sulkeutunut, poistuttiin puhelimesta ja tyttö paikalle.

Takaisin puhelimeen, tuli hiljaista. "Nyt hiljeni"
Viimeksi muokannut Kartsa68, Ke Heinä 04, 2012 1:54 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4782
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Tähän alkuun: KIITOS kuolema näistä tarkentavista ajoista.
Toiselle 'kuolemanlähettiläälle' myöskin kun välitti pätevää sanomaa tuolla aikaisemmin.

Moro myös sulle ulkosuomalainen, tästä voisi aloittaa vaikka uuden väännön... :D no, ehkä sitten syssymmällä...

Mutta katohan nyt noita kuoleman kellottamia aikoja: Tuon perusteella askelääniä on muodostettu lähellä puhelinta n 01:59 - 02:00 (alkavat vasta n. 01:58). Ja taas n 02:07 askeläänet lähestyvät puhelinta.

Tähän 7 - 8 sekuntiin sinun pitää heittää koko tämä 'astalointireissu' sinne makuuhuoneeseen. Ihan mahdotonta kaikkine viritelmineen. Käytettävissä oleva aikahan on entisestään lyhentynyt (tai siis se mistä aikaisemmin keskustelimme).

kuolema kirjoitti: 01:56:31 - 01:57:07 "Vittikö"

01:57.81 Askeläänet alkavat


01:59.16 ...kuuluu vaimea metallinen *klangg* Ääni on todella vaimea. Onko tämä se "ovenavaus"? Ei todella kuulosta siltä..

01:59.49 "Tasajalkahyppy", jonka jälkeen vielä yksi askel.
(Kuolema: ... että ne ensin vähän pidemmän matkan lähenevät ja sitten lyhyemmän matkan loittonevat. Se tasajalkahyppy on selkeästi "etäämpänä", "nurkan takana")

02:03.35 "-UOLE", jossa taustalla Jukan "aijaijaijajaja"

02:06.91 Vaimeat askeläänet alkavat lähestyä puhelinta. Nämä eivät ole juoksuaskelia, vaan sellaiset tavalliset, kengät jalassa tehdyt askeleet. Nauhalla ovat hyvin vaimeat.


"klangg" - "Tasajalkahyppy"

Hieman uutta suoleen:
-Jospa oven avausta ei olekkaan (kertoihan Anneli eräässä kuulustelussa että "se ovi olikin jo auki", eli avasi sen silloin aikaisemmin kun lähti makuuhuoneesta veitsestä saatuaan.
-Klangg -ääni tulee rappusten trallista ja Tasajalkahyppyääni sen perään kun pimeässä 'laskeutuu tasajaloin' kuistin rappusille. Tämän perään vielä yksi tukea ottava askelääni.ps.
Ihastutanpa teitä 3D-kuvallani. Tuosta näkee sen että tuulikaappi on tosiaankin 'nurkan takana' suhteessa puhelimeen...

Kuva
Viimeksi muokannut turumurre, Ke Heinä 04, 2012 2:20 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Kartsa68
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 200
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 9:40 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kartsa68 »

Nooh nicki turumurre. Mees kuunteleen nauha tai pitäydy vaan kommentoimaan muiden kuulemisia kuten minäkin.

Se on kato nyt siinä vaiheessa. Ja taitaapa olla 4. heinäkuutakin taas 8)

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen »

Lampimia ellei kuumia terveisia itsellesi, turre. Taalla lampoa paalle 35 ja uima-altaassakin lahemmas 30.

Ma mielenkiinnolla luen noita kuoleman viesteja myos -- esim. noista ovenavausaanista, jotka voivat olla jotain muutakin. Ja myos tallaisia juttuja, joita et tainnut huomata:
HUOM! Anneli on yhtäkkiä takaisin takkahuoneessa tai ainakin ääni kuuluu samasta paikasta kuin Jukan. Mitään askelääniä takaisinpäin ei kuitenkaan kuulunut tätä ennen? Miten on mahdollista?? Oliko aiemmin kuuluneet askeläänet vain käynti olkkarissa pyörähtämässä ympyrä?? Vai juoksiko Anneli lapsen ja puhelimen ohitse KHH, löi oven kiinni ja meni sitä kautta takkahuoneeseen??
Eli ei kuulosta silta kuin olisi siina uole-kohdassa tuulikaapissa Uolevia huutelemassa... Ja muutenkin sitten askeltelee rauhallisesti edestakaisin vaikka muutaman metrin paassa maiskitaan, tuikitaan ja astaloidaan. Ja huppua pari kertaa pakoon pyrahdettyaan kyselee yhtaan hengastymatta tuleeks sielt ketaa.

Juu.

Toisaalta nyt tuli taas kerran vahvistus aikaisemmille raporteille (KO:n jalkeen) siita, etta tytto kuulostaa lahinna teini-ikaisen kyllastyneelta siina niih -- mita ma sanon -kohdassa.
00:01:38:16 - Samantien kun tuo ylempi kyssäri on kysytty, niin reippaanoloinen tyttölapsen ääni huikkaa etäisyyden päästä "ni?!". Nainen vastaa "tuuksä tänne puhelimeen..." ja siihen kuuluu vaimea "joo". Äänen sävy on "tympääntyneen" oloinen. "nojoo, kaippa se on pakko"-tyyliin. Tytöllä ei ole mitään hätää.

Tama hetikohta sen jalkeen kun huppu on juuri tullut ryminalla sisaan, aiti on juoksennellut ovia aukoen ulos pakoon, huudellen matkalla lapsilleen, etta menkaa ulos talossa on tappaja. Ja tytto kuullut aidin soittavan Hakeen ja kertovan naillekin talossa olevasta tappajasta, joka aikoo tappaa taman isan.

Takkahuoneessa oli samaan aikaan pitanyt kuulua ensin hirveaa maiskintaa ja metelia, jota nauhalla ei ollenkaan kuulu. Ja sen jalkeen iskan tuskanhuutoa, joka kuuluu nauhallakin. Silti tyton aani ei ole pelastynyt tai hatainen siina alussa. Ei kysy aidiltaan mita on tapahtumassa tai mika iskan on vaan pelkastaan mita sanoo Hakelle.

Kinkkisia juttuja, ajatteli tata miten pain tahansa.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

kuolema
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema »

Mitä?! Ulkosuomalainenko lueskelee altaan eessä näitä. Voe prkl... Mistä minulle. =)

Turrelle: Kuulokokemus menee todellakin paljon paremmin nappiin, jos sitä ovea ei tarvitse pakolla kuulla. :) tosin sehän on ihan virallisessa litteroinnissa, niin onko tämä joku "kuuntelin sata kertaa ja sieltähän se tuli esiin"?

Ja niistä vaimeista askelista: ne on todella vaimeat! Ja kulkusuuntaa on vaikea päätellä, mutta minusta ne tulevat kohti. Ainoat täysin selkeät kohdennettavissa olevat on nuo tömistävät.

Ja hieno teoria klamg-ääneen! :) se ei kuitenkaan minusta oikein sovi rappuralliksi. Ääntä on niin pirun vaikee kuvailla. :S jotain metallista, mutta rappurallia ohuempaa ja pienempää. En ole muusikko, joten en voi sen korkeutta esim verrata pianoon ikävä kyllä... Mutta korkeampi kuin rappuralli tai jukan ääni. Ehkä äänenkorkeus osuisi samaan kuin Annelin hätäiset puheet. (nyt ulkomuistista tässä latelen tämän). Ääni on siis hyvin vaimea ja aavistuksen pehmeän kuuloisesti alkaa. Lisää teorioita tämän pohjalta? :D

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

Klamg -ääneen. Veitsi, astalo, pakastimen luukut... Takan hiilihangot. Keittiön aterimien laatikko ( veitset ). Vasara tasolla. Onhan näitä aihepiirissä esiintulleita.

Gerbera
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 229
Liittynyt: Ma Touko 16, 2011 12:00 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Gerbera »

Ymmärtääkseni äänet takkahuoneesta alkaa kuulua kovemmalla tuntemattoman "miten mä pääsen linjoil" jälkeen. Voisiko tässä kohdassa kuitenkin Anneli pähkäillä ...miten mä pääsen ton noi? ja aukaista kodinhoitohuoneen oven? Selittäisi taustanauhaa paremmin noita äänen vaihteluita.

"Klamg" -ääni, voisiko sopia takkahuoneen ja pesuhuoneen välisen oven rullasalpaan?
Kuuluuko äänet takkahuoneesta huonommin vai paremmin klang äänen jälkeen?

Vastaa Viestiin