Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Tänne keskustelut seksuaalirikoksista. Muista että henkirikoksille on oma palstansa.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Helsingin Vallilassa, osoitteessa Sturenkatu 26 B, pidettiin maaliskuussa 1985 ns. seksijuhlat, jonka seurauksena 15-vuotias tyttö kuoli.

Ikävät tapahtumat juontavat alkunsa kun nelihenkisen perheen – äiti, kaksi poikaa ja tyttö – lapsi, 15-vuotias, mutta ikäistään nuoremmalta näyttävä tyttö tutustui hevosharrastuksensa myötä 18-vuotiaaseen tyttöön. Hänestä tuli tytön hyvä ystävä. Äiti ei osannut aavistaa mitään pahaa. 18-vuotias oli heillä yökylässäkin ja sen mitä äiti tiesi, niin kaikessa rauhassa nuoret olivat musiikkia kuunnelleet. Humalassa hän ei kumpaakaan koskaan nähnyt.

Jonkin aikaa ennen traagisia tapahtumia perheen tytöllä alkoi mennä heikosti; koulu ei enää maistunut entiseen malliin ja kuraattori jo ehdottikin, että tyttö tenttisi uudestaan käymänsä luokan.

Vaikka koulunkäynti tuottikin lähinnä vaikeuksia, niin hevosharrastus oli tytölle edelleen rakas. Hän halusi oman hevosen, mutta ei yksinhuoltajaperheen äidillä ollut sellaiseen varaa.

Vuosi -85 eteni maaliskuuhun ja 15-vuotias oli saanut uuden ystävän samanikäisestään tytöstä ja he suunnittelivat menevänsä kesäksi yhdessä töihin – tuolloin elettiin Suomessa aikaa, jolloin koululaisetkin pääsivät kesäksi töihin!
- Sitten 18-vuotias otti yhteyttä ja pyysi mukaan bileisiin…

Oli sunnuntai 10. maaliskuuta. Kevät teki voimalla tuloaan. Tytön äiti oli illalla töissä ja soitti lapselleen. Tämä kertoi olevansa lähdössä ulos ja tulevansa ajoissa kotiin. Sinne hän ei tuon illan jälkeen enää koskaan palannut.

18-vuotias nouti tytön ja matka jatkui taksilla Sturenkatu 26:een. Vastassa ollut mies maksoi kyydin. Kuinka tapahtumat asunnossa etenivät, sitä en (vielä) tiedä, mutta 18-vuotias kertoi kuulusteluissa, että 15-vuotias oli ottanut viisi (5) tablettia ja kuudes (6.) oli hänen kädessään, kun häntä oli kielletty ottamasta enempää.

Tabletit olivat 1980-luvun lääkeriippuvaisten ja muiden hörhöjen suosikkilääkettä Vesparax Novum – nimistä unilääkettä. Normaalisti Vesparaxia napattiin puoli pilleriä pahaan unettomuuteen ennen nukkumaanmenoa. Asunnolla olleet miehet sanoivat tytön ottaneen kahdeksan (8) tablettia, mutta ruumiinavauksessa tytön vastalaukusta löytyi kaikkiaan seitsemäntoista! (17) huumaavaa tablettia. Pillerit olivat mehuun sekoitetut.

Poliisi pystyi todistamaan, että kolme neljästä asunnolla olleesta miehestä osallistui 15-vuotiaan raiskaukseen. Lisäksi tyttöä oli käytetty hyväksi mitä törkeimmällä tavalla, mm. hänen suustaan löytyi jäänteitä spermasta.

Asunnolla oli myös neljäs mies, mutta hän oli sammunut jo alkuillasta eikä osallistunut raiskaukseen. Kun tämä mies seuraavana aamuna heräsi, hän soitti ambulanssin sekä poliisin, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä 15-vuotiaan pelastamiseksi. Hänen todettiin kuolleen lääkkeiden yliannostukseen ja kuolinajaksi määriteltiin kello 22 – 01 välinen aika.

Muut asunnossa olleet kolme miestä tavoitettiin melko pian; he olivat iältään 27 - 36 -vuotiaita, yksi heistä oli avoliitossa ja kahden lapsen isä. Yksi miehistä asui Helsingin Tapaninvainiolla. Miehet vangittiin ja jokaista heistä syytettiin väkisinmakaamisesta, lapseen kohdistuneesta haureudesta sekä kuolemantuottamuksesta.

Helsingin raastuvanoikeus antoi asiassa päätöksen torstaina 30. toukokuuta 1985. Kovimman tuomion, 5 vuotta vankeutta sai Jorma Olavi Kuusinki. Tuomio tuli annetun syytteen mukaan. Sulo Purmonen sai samoista syistä 4 vuotta vankeutta ja kuolemantuottamukseen osallistumaton Rauno Hämäläinen sai 2 vuotta vankeutta.

Lähde Alibi 7/1985 ja Helsingin Sanomat.

En tiedä menikö tapaus hovioikeuden käsittelyyn. Luulen niin, sillä tuomitut saivat maksuttoman oikeudenkäynnin. Jos tytön äidillä ei olisi ollut kotivakuutusta, niin hän olisi joutunut maksamaan itse oikeudenkäyntikulut. Näin Suomi kohtelee uhrin omaisia!

Uhri haudattiin koulukavereiden sekä harrasteystävien ja sukulaisten läsnä ollessa. 18-vuotiasta ei hautajaisissa näkynyt. Äidille jäi vain muistot. Tytön huoneessa olevat hevosjulisteet eivät enää tavoita niiden laittajaa. Tuskaa kaikkialla minne vain ikinä katsookin.

Tuo hevostyttö olisi nyt jo 4-kymppinen nainen. Kylläpä aika rientää.

Alibissa olleessa kuvassa näkyy heikosti tuon asunnon ovessa ollut nimikyltti – siinä saattaa lukea Kuusinki.

Vertaan tuomiota siihen mitä tänään olisi moisesta törkeydestä annosteltu; veikkaan että 8-10 vuotta. On suomalaisessa oikeuskäytännössä sentään jotain hyvää tapahtunut.

Surmatalo, Sturenkatu 26 on vajaan tuhannen neliön tontille vuonna 1938 rakennettu nelikerroksinen talo, jonka ensimmäinen kerros on ns. maantasakerros ja siinä on liikehuoneistoja. Kolme muuta kerrosta ovat asuinkäytössä.
- Tuota kerrostaloa vastapäätä on tummanoloinen liiketalo, jonka ylimmässä kerroksessa on Saunavogue – niminen, vain miehille tarkoitettu yleinen sauna.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Nooruska
Michael Knight
Viestit: 4108
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 2:57 pm

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja Nooruska »

Jotenkin vaikea uskoa etteivät tytöt ennen tätä tapausta (en nyt tarkoita vain tätä iltaa vaan monia muita) olisi kaksin jotai siideriä litkuttanu tms. TOSIN; vanhemmat tunnetusti saavat viimeisenä aina kaiken lapsiinsa liittyvän tietoonsa. Luulen, että enemmän tai vähemmän oltiin hunningolla, päätellen koulumenestyksestä. Olis jännä tietää söikö tyttö yhtäkään pilleriä vapaaehtoisesti.
Jumalauta kakarat me ollaan televisiossa!
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Voi että vituttaa tällaiset paskat. Tyttö tuskin tiennyt juovansa terästettyä mehua.
Mitä nää paskat tehneet vapauduttuaan?
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

Huhhuh, mikä kertomus.
Itselleni tuli mieleen, että mitenköhän tämä juttu olisi mennyt, jos tuo poliisille ilmoittanut mies ei olisi tehnytkään ilmoitusta? Oliko ilmoituksen tehnyt mies asunnon omistaja/vuokralainen/muu haltija tai asunnon omistajan sukulainen, kun oli jäänyt/jätetty huoneistoon yksin (ruumiin kanssa)?

Olisivatko miehet pystyneet pitämään tapahtumat salassa, jos olisivat niin porukalla päättäneet?

Tuo mukana ollut 18-vuotias tyttö olisi varmaan ollut peloteltavissa pitämään suunsa kiinni, eivätkä tapahtumat olisi välttämättä tulleet ollenkaan julki, jos tekijöillä olisi ollut aikaa (ja malttia) hävittää tytön ruumis...

Eniten jutussa kauhistuttaa tuon 18-vuotiaan tytön osallisuus. Oliko hän kenties huumekoukussa ja miehet hänelle sen vuoksi tuttuja, vai mikä yhteys hänellä oli heihin? Vai oliko hänkin vain hyväuskoinen uhri (mitä itse en pidä todennäköisenä).
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
vandt
Jack Bauer
Viestit: 917
Liittynyt: La Heinä 05, 2008 10:00 pm

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja vandt »

kakkosurpo kirjoitti:Tyttö tuskin tiennyt juovansa terästettyä mehua.
Niinkö? Mitähän tyttö sitten olisi kuvitellut pillerien mehun seassa olevan? Vatsalaukustahan löytyi pillereitä, eli kokonaisena oli ne nielty.
Kuusamon kutsuma jo kohta seitsemättä vuotta
hannu2hanhi
Nikke Knakkertton
Viestit: 179
Liittynyt: La Huhti 07, 2012 1:01 pm

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja hannu2hanhi »

Onneksi noitaa Vesparaxin kaltaisia barbituraatteja ei enää saa unilääkkeiksi. Pienikin yliannos tappoi ihmisiä. Nykyisillä unilääkkeillä on todella paljon vaikeampi päästä hengestään.
-hannu hanhen apunikki (aika näyttää, onko lopullinen)
mikkopoika
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 102
Liittynyt: Su Heinä 10, 2011 11:17 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja mikkopoika »

Kuusinki on harvinainen sukunimi, Väestörekisterikeskuksen mukaan niitä on nykyisenä sukunimenä alle viisi Suomessa. Jorma Kuusinki löytyy Facebookista ja virolaisesta Netlogista (s. 1949). Enirossa kolme puhelinnumeroa.

Noista muista en osaa sanoa...
observer
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ke Syys 23, 2009 12:49 am

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja observer »

^Ikä ainakin täsmäisi vanhimpaan tekijään. Hirveä juttu.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17157
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

HS:n uutisen mukaan tapauksen käsittely jatkui hovioikeudessa. Sinne valittivat vastaajat.

Vastaajat olivat vaatineet tuomioidensa alentamista. Kuusinki (ent. Kurtti) katsoi, että teko oli enintään lapseen kohdistunut haureus. Purmonen selitti, että kyseessä ei ollut törkeä lapseen kohdistuva haureus ja että tuomionsa muutettaisiin ehdollisiksi. Hämäläinen vaati syytteiden hylkäämistä.

Tuomiot eivät muuttuneet, joten raastuvanoikeuden langettamat tuomiot saivat lainvoiman. Päätös annettiin 8. lokakuuta 1985.

Sen verran selvitin, että yksi tekijöistä on kuollut... Vuonna 1958 syntynyt Hämäläinen kuoli tänä vuonna. Kuka itkee? Käsi ylös! Osoitteensa oli Espoon Latokaskessa.

Kuusinki elää Helsingin Vuosaaressa ja Purmosen Sulo on muuttanut Pohjois-Karjalaan.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
poikani
Telkkaridekkareiden asiantuntija
Viestit: 9987
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja poikani »

vandt kirjoitti:
kakkosurpo kirjoitti:Tyttö tuskin tiennyt juovansa terästettyä mehua.
Niinkö? Mitähän tyttö sitten olisi kuvitellut pillerien mehun seassa olevan? Vatsalaukustahan löytyi pillereitä, eli kokonaisena oli ne nielty.
Doctor Lecter tosiaan kirjoittaa, että "ruumiinavauksessa tytön vastalaukusta löytyi kaikkiaan seitsemäntoista! (17) huumaavaa tablettia. Pillerit olivat mehuun sekoitetut." Minun on vaikea uskoa, että tuo pitäisi paikkansa. Mehuun sekoittaminen tarkoittaa mielestäni sitä, että pillerit ovat jokseenkin liuenneet nesteeseen. Jos ne olisivat enemmän tai vähemmän kokonaisia, niin että niiden lukumäärän voisi laskea, puhuttaisiin esimerkiksi "mehun kanssa nielemisestä". Lisäksi liukenemattomat pillerit tarkoittaisivat joko sitä, että aine ei ole päässyt kunnolla vaikuttamaan ennen hengenlähtöä, tai sitä, että tyttö olisi jo aikaisemmin illan aikana ehtinyt ottaa sen tappavan annoksen.

Todennäköisesti tyhmä toimittaja on ymmärtänyt asian väärin ja pillerien lukumäärä on laskettu esimerkiksi tytön verestä löytyneestä määrästä vaikuttavaa ainetta.

Ymmärtääköhän muuten tämä harvinaisen niminen raiskaajanpaska edes olla varuillaan?
????? ?? ??????.
VPY
Martin Riggs
Viestit: 609
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 9:33 pm

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja VPY »

Doctor Lecter kirjoitti:
Vertaan tuomiota siihen mitä tänään olisi moisesta törkeydestä annosteltu; veikkaan että 8-10 vuotta. On suomalaisessa oikeuskäytännössä sentään jotain hyvää tapahtunut.
.
Huru-ukko Tohtori Tolonen taas mutuilee ihan omiaan, nykyään olisi selvinnyt pantaragaistuksella, parin tunnin harjanheiluttelulla tai olisi ehkä käynyt jossain luksussiirtolassa kesäiltaisin saunomassa ja soutelemassa, päivät olisi tietysti vietellyt kylillä omiaan toimittelemassa.
RealPitti
Sofia Karppi
Viestit: 432
Liittynyt: To Touko 17, 2012 9:00 pm

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja RealPitti »

Rauno Hämäläinen niminen henkilö asuu mun naapurissa, tietääkseni istunut joskus 80 luvulla lyhyehkön tuomion :roll:
Kaikki tämän nimimerkin kirjoittamat viestit ovat kyseisen
henkilön omia, yksityishenkilön mielipiteitä, eivätkä
minkään puolueen, yhteisön tai yrityksen mielipiteitä
tai kantoja. Oikeus perustuu PL 12§:ään.


Emailini: [email protected]
Janoherra
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Ti Helmi 15, 2022 3:36 pm

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja Janoherra »

Jorma Kuusinki -nimiselle miehelle löytyy tänään osoite Helsingin Itäkeskuksesta; Asiakkaankatu 4. Kyseessä on asuinkerrostalo, jätetään miehen asunnon numero ja puh.nro mainitsematta. Asunnon lähelle, tien toiselle puolelle Asiakkaankatu 3:een muuttaa vuodenvaihteessa 2023-2024 Päihde- ja mielenterveysasiakkaiden terveys- ja sosiaalineuvontapiste Symppis. Jos Jorma-poika olisi päihdehuuruisessa nuoruudessaan päässyt osalliseksi tällaiseen paikkaan, joka tarjoaa päihdeongelmaisille terveyspalveluita, puuroa voisilmällä, mukavia sanoja ja vertaistukea, niin tuolla 15-vuotiaalla tytöllä olisi voinut olla mahdollisuus selviytyä.
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Helsinki 1985: Alaikäinen tyttö kuoli seksijuhlissa

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Janoherra kirjoitti: La Heinä 29, 2023 11:02 pm Jorma Kuusinki -nimiselle miehelle löytyy tänään osoite Helsingin Itäkeskuksesta; Asiakkaankatu 4. Kyseessä on asuinkerrostalo, jätetään miehen asunnon numero ja puh.nro mainitsematta. Asunnon lähelle, tien toiselle puolelle Asiakkaankatu 3:een muuttaa vuodenvaihteessa 2023-2024 Päihde- ja mielenterveysasiakkaiden terveys- ja sosiaalineuvontapiste Symppis. Jos Jorma-poika olisi päihdehuuruisessa nuoruudessaan päässyt osalliseksi tällaiseen paikkaan, joka tarjoaa päihdeongelmaisille terveyspalveluita, puuroa voisilmällä, mukavia sanoja ja vertaistukea, niin tuolla 15-vuotiaalla tytöllä olisi voinut olla mahdollisuus selviytyä.
Nämä lapsenraiskaajat olivat tekoaikaan 27-36-vuotiaita, joten mitään "nuoria" tai "poikia" eivät enää olleet. Lastenraiskaajat ei parane päihdehoidossa, ihan turhaa jossittelua. Raiskaaja mikä raiskaaja.
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Vastaa Viestiin