Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

debbie

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja debbie »

Kun se sikainfluenssa-hysteria tuli (ja sitä se oli, kun koko koulupäivä käytettiin sen organisointiin koulussa) haistoin heti palaneen käryä. Tää on ihan dorka homma, minä en piikkiä ota. Enkä ottanutkaan. Ärsytti, miten sellaisia vanhempia,joiden lapsilta se kiellettiin, syyllistettiin.
Sitten tuli se kytkös narkolepsiaan. Luojan kiitos, etten ottanut rokotetta, sillä isoisäni sairasti erittäin vaikeaa narkolepsiaa, oli sen takia työkyvytön. Rokotteen ottaneena saattaisin torkahdellen nyt kirjoittaa tänne ties mitä.

Kyseenalaistan noita hysterioita, joiden takana saattaa olla kaupallinen intressi (vaikka en kaupallisuutta sinänsä paheksu).
Hopalong Cassidy
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: Pe Heinä 04, 2008 7:28 am

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja Hopalong Cassidy »

Tilastotiedettä hiukan:
Perusasteen jälkeen (yli 15 vuotiailla) 33% ei ole mitään koulutusta ja ammatillisen koulutuksen on saanut 39%, joten vain 27%:lla yli 15-vuotiaista on korkea-asteen tutkinto. Helposti voisi siis todeta, että 71% on tyh... mutta ei se niin mene.
Tyhmyys on ominaisuus tai tila, jossa tietoisuus ei ole järkevä. Ihmisillä usein kulttuuri määrittelee sen mikä on järkevää ja mikä tyhmää.
Kannattaa seurata BB-taloa, niin huomaa järkevän ja tyhmän eron aika helposti.
"Onko virtsassa uraania?"
"Kuinka monta desilitraa on litra?"
"Mulla maistuu hammastahna suussa. Ai pese suu? Millä? Hammastahnalla?"
"Kuka idiootti keksi matematiikan? Ja piin? Ja allekkain laskun?"
"Eiks kalossi oo sellanen alushousu?"
"Baarista voi tilata mustalaisen."
"Onko sosiaalisuudella jotain tekemistä sosialismin kanssa?"
APUA........ :D
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Muistaako kukaan kun iltalehdet (muistaakseni vuosi oli 2006) julkaisi tutkimuksen, että mm.näkkileipä ja perunalastut sisältää syöpää aiheuttavia aineosia. Tutkimus julkaistiin vapun alla. Sipsit jäivät vappuna hyllyyn, kun kukaan ei uskaltanut syödä niitä. Vähän myöhemmin sitten oikaistiin, että niitä pitäisi popsia monta kiloa päivässä, että joku vaarallinen raja edes ylittyisi. :mrgreen:
Ja taas meni sipsit kaupaksi, vaikka aremmat ei varmaan uskalla syödä niitä vieläkään... :roll:
TheBride
Poliisikoira Rex
Viestit: 257
Liittynyt: Ti Elo 17, 2010 1:17 pm

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja TheBride »

Tuli noista mieleeni, että fb:ssä on hilpeä ryhmä, nimeltään Pelonlietsonta- ja kieltojenvaadintakerho. Siellä tuodaan näitä "vaarallisia" uutisia suht sarkastisella tavalla esille. :mrgreen:
..We can cruise down Robbert Street all night long, but I think I'll just rape you and kill you instead..
You're the cutest girl I've ever seen in my life. But it's over now, and with my knife.

- Therapy? - Diane.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja joey »

Mielestäni tutkimustulosten uutisointia pitäisi valvoa nykyistä paremmin. Ihanteellista olisi, että sitä varten olisi oma erillinen, aktiivinen elimensä, ja että tieteellisten tutkimustulosten vain osittainen julkaiseminen olisi laitonta. Ei ole ihan yhden eikä kahdenkaan käden sormilla laskettavissa ne kerrat, kun en ole heti tajunnut asialehdestä lukemaani tutkimustulosta samaksi, josta iltapäivälehtien lööpit ovat samana päivänä kirkuneet.

Oikeastaan keltaiselta lehdistöltä pitäisi kieltää asiauutisten käsitteleminen kokonaan. Saisivat rauhassa keskittyä missien ihmissuhdekäänteisiin.
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Se nyt on ton omilla aivoilla aattelun kaa silleen, että jostakin ulkopuolisesta lähteestä se alkutieto ja osatotuudet on kerättävä ensin.

Sitten kun tajuaa jutun menevänkin oman uskomuksen, tavan&tottumuksen, mukavuusalueen, intohimon, riippuvuuden, vakaumuksen tahikkan katsantokannan yleensä ohi ja ulkopuolelle, alkaa tarve kertoa miten muut ei tajuu, vääristelee tai osaa ajatella omilla aivoilla.

Mutta yhä enemmän kai jengi lähtee massan mukaan. Kiitos pitkälti sosiaalisen median ja kiihtyneen syklin vaihtaa tyyliä ja elämäntapaa yleensä uuteen trendiin tai vouhotukseen.

Kyllähän sellaisesta on syytetty aina ihmisiä, mutta tuntuu ennen olleen heterogeenisempää esim. muoti, vaihtoehtoisuus, ajanvietto.

Tarkoittaen siis, että nykyään suuri enemmistö on suurempi, vaikka ehkä ääripäitä on enemmän. Oisko noin?
Avatar
PorcelainDoll
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 93
Liittynyt: Ti Syys 23, 2008 2:04 pm

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja PorcelainDoll »

Olen samaa mieltä, että moni ihmisistä on tyhmiä. Tiedä sitten mistä se johtuu. Mutta olen todennut sen, että edes se korkea ÄO ei sano sitä, että ihminen olisi viisas. AÖ testi on minun mielestäni vain kirjaviisautta testaavaa, eikä kerro ihmisen käytännön järkevyydestä mitään.
Mutta toisaalta ollaanhan me kaikki jossain asioissa tyhmiä.

Itse otin silloin aikoinaan sen sikapiikin, mutta mietein tooodella pitkään ja tutkein asiaa monelta kantilta. Päätös vaihteli tunnin välein siitä, että otanko vai enkö, mutta sitten lopulta päätin sen ottaa oman perussairauteni takia. Otan yleensä ihan perus kausi-influenssapiikinkin.
Mutta mitä taasen tulee sikapiikistä saatuun narkolepsiaan, niin olen vähän sitä mieltä, että vaikka henkilöt eivät olisi ottaneetkaan piikkiä, niin olisi narkolepsia voinut puhjeta jonkun muun syyn takia. Kyllähän se varmaan ketuttaa niitä jotka sen saivat, muuutta shit happens.. Tiedän tämän ihan omalla kokemuksella, koska minun perussairauteni on puhjennut niinkin heppoisesta vaivasta, kun salmonella. Kaikki on ollut sattumien summaa ja sille ei voi mitään.

Minua huvittaa sekin, että vieläkin kausi-influenssarokotteita otettaessa mainitaan aina korostetusti sikainfluenssa. Ei kausi-influenssarokotteet ole samaa rokotetta mitä pandemrix oli. hoh. Tämän jälkeen kaikista rokotteista tehtiin paholaisia, mutta pitäisi kuitenkin muistaa, että joidenkin tiettyjen rokotteiden ansiosta tietyt taudit ovat vähentyneet. Mutta se siitä rokotuspaasauksesta.
Nothing Lasts Forever
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Todellista tyhmyyttä on mainita ÄO ja olla huolimaton sen kirjoituksessa. Eli fiksu välttää, jos ei osaa.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja joey »

PorcelainDoll, ÄO-testithän nimenomaan eivät mittaa kirjaviisautta, vaan mm. avaruudellista hahmottamista ja päättelykykyä. Molempia voi tietysti opetella, mutta korkeille pisteille ei pääse ilman luontaista lahjakkuutta. Nykyaikaisten ÄO-testien kritiikki tosin kohdistuu siihen, että länsimaalaiset menestyvät niissä paremmin kuin esimerkiksi ihmiset kehitysmaissa, eli että testit eivät kuitenkaan ole koulutusneutraaleita - mutta eipä ole älykkyyskään sellainen vakio, joka ei kehittyisi koulutuksen myötä.

Sikainfluenssan ja narkolepsian yhteys on juuri se, että sellaisilla lapsilla, joilla on ollut geneettinen taipumus narkolepsiaan, on narkolepsia puhjennut Pandemrixin myötävaikutuksesta. Mutta narkolepsia olisi epätodennäköisesti puhjennut heistä kaikilla koskaan, ja on vähättelyä sanoa, etteikö puhkeamisen aikaistuminen lisäisi taudin aiheuttamia kärsimyksiä.
Mutta silti olen sitä mieltä, että rokotteen tarjonneet tahot (lääkeyhtiö, THL), eivät ole vastuussa tapahtuneesta, sillä painostus rokotteen saamiseen markkinoille ja massarokotuksiin tuli kansalaisilta itseltään, eikä Suomen Pandemrix-erän tehosteaineen narkolepsia-haittavaikutuksia oltaisi välttämättä havaittu tarkemmissakaan tutkimuksissa, vaikka aikaa olisi ollut rajattomasti.
INES 7
Axel Foley
Viestit: 2301
Liittynyt: Pe Elo 13, 2010 5:57 pm
Paikkakunta: Koiruohon kaupunki

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja INES 7 »

Sikarokotteen ja autoimmuunisairauksien yhteyttähän tutkitaan parhaillaan. Laukaiseva tekijä saattaa löytyä sieltä lisääntyneisiin vaivoihin ja se on kallista, jos on.

Sen verran, että siinä muutama narkolepsia on halpaa hupaa, ainakin taloudellisesti ja suhteessa ihmisten monisairastumiseen. Varsinkin, jos on kilpirauhasesta kyse.
ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Oikein hyvä aihe. Typeryydet tulevat joka päivä esiin liikenteessä. Voi mitä törppöjä löytyykin. Harva osaa tehdä autolla ajamisesta taitolajin. Entäs pyöräilijät? Tämä liikenne nyt tuli ensimmäiseksi mieleen. Osa kuolee tyhmyyttään.
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Juuri, eräänä sateisena pimeänä iltana,valaisemattomalla tieosuudella,nopeusrajoitus 80km/h, tien laitaa väärällä puolella,juoksi nainen mustissa vaatteissa.Yksi heijastin oli,mutta sekin roikkui oikeassa hihassa eli ihan oikealla puolella,jos tyttönen olisi juossut vasemmalla puolella tienpiennarta,kuten olisi kuulunut.
Oli liki,etten pysähtynyt kysymään,jotta onko hän suisidaali vai mitä ajattelee,mutta meinasin sitten,että kärsiköön itse tyhmästä päästään.Itsellä onneksi vauhti sään mukainen ja kerkesin väistämään,vaikka äkkiä eteen tulikin.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Valitettavasti Karpon tyyppisiä ohjelmia ei enää julkisessa tiedonvälityksessä suvaita. Karpo paljasti paljon typeryyksiä ja hämmästyttävää kyllä niitä oli paljon byrokratiassa.

Muuten itsestäni tuntuu, että lähes kaikki uudistukset ja viralliset hankkeet sisältävät läjän typeriä asioita. Otetaan nyt esimerkiksi Vantaa kehärata, jossa lisälasku on vaatomattomat 50 milj. Tekninen "kikka" on se, että rinnalle rakennetaan pitkältä matkalta toinen tunneli, jonka pitäisi olla alipaineistettu. Tämä se hullu juttu onkin, että miten se maaluolassa se alipaine pysyy. Syy koko homaan on se, että, lentokoneglykoli edesauttaa mikrobikasvustoa, joka heikentää betonia.
Mikähän siinä on, että tätäkään ei osattu etukäteen arvioida?!
Michelangela
Neuvoja-Jack
Viestit: 581
Liittynyt: La Helmi 05, 2011 1:06 pm
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja Michelangela »

Hyviä esimerkkejä ihmisten typeryydestä tässä ketjussa. Oma lukunsa ovat myös kompuroijille ja liukastelijoille naureskelevat, onnettomuuspaikalla töllistelijät ynnä muut jonnin joutavat uuvatit. Ja klassinen juttu, ihmiset, jotka eivät tee ensin tilaa mm. junista poistuville, vaan seisovat siinä edessä tolloina ikään kuin se yhtään nopeuttaisi heidän sisään pääsyään kyseiseen kulkuvälineeseen.

Ns. elävässä elämässä käymieni keskustelujen perusteella tiedän, etten ole ainoa, jota ärsyttävät Joulusta vouhkaajat, jotka eivät suostu uskomaan, että joku ei pidä Joulusta, tai kuumista helteistä, tai samoista reality-paska TV-ohjelmaita, samasta humpasta yms. Naureskellaan vaan epäuskoisesti, jos toinen ei todellakaan edes tunne asiaa mistä toinen siinä sauhuaa. Plääh.

Kaikkia ei myöskään sytytä urheilukisat, eikä yhteislaulu. Kaikkia ei masenna, kiukuta ja ärsytä talvi eikä kaamos.

PRKL! Erilainen muori kärsii aina!
"Tropic corridor, tropic treasure/ What got us this far, To this mild equator?"
ANDYROM
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: La Elo 15, 2009 10:02 pm

Re: Miksi ihmiset ovat niin tyhmiä?

Viesti Kirjoittaja ANDYROM »

Ilmaisjakelulehtien otsikot ovat saattavat olla niin kökköä suomea, että mennään 8-9.luokan pk:n ainekirjoitus seiskan tasolle. Entä se päätoimittaja?! En nyt viiti manita lehtien nimiä, mut kuitenkin. Jos haluan nauraa , niin luen näitä!
Vastaa Viestiin