Päivän poliittista keskustelua

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Teen vielä pikakatsauksen päivän uutisiin, ja Suomen alasajoon, jonka pääministerimme (linkki hänen puheeseensa edellä) vakuuttaa muuttavan Suomen hyvin pian aivan toiseksi maaksi.

Kun yliopistorahoitus muutettiin - suomeksi tarkoittaa sitä, että yliopistot yksityistettiin siten, että tutkimustoiminta siirrettiin markkinavoimien rahoitettavaksi: tutkimusrahat ja palkkiot sen mukaan, kun lääkefirmojen tuotot ja osingot kasvavat - ei niin väliä D-vitamiinien D-vitamiinipitoisuuksilla, tai tutkimuksen oikeellisuudella (käytäntö on ollut voimassa Yhdysvalloissa jo pitkään) - aloittivat sinä syksynä yliopistotyöntekijät opiskeluvuoden mustiin pukeutuneena.

- Viime vuonna eduskunta lisäsi johtamani kunta- ja terveysjaoston esityksestä miljoona euroa tutkimus-EVO-rahaa tämän vuoden budjettiin. Nyt eduskunnan käsittelyssä olevassa ensi vuoden budjettiesityksessä tutkimus-EVOa esitetään leikattavaksi 6 milj. euroa. Näin jäljelle jää yhteensä 30 milj. euroa. Tämä on mittava, lähes 17% lohkaisu, sanoo Sarkomaa.

Sarkomaan mukaan tutkimus-EVOn tilanne on otettava vakavasti ja eduskunnan on budjettimietinnössään lähetettävä ministeriölle vahva viesti EVO-tutkimusrahoitusjärjestelmän pelastamisesta.

Terveyden tutkimuksen kustannukset ovat muusta yliopistokoulutuksesta ja tutkimuksesta poiketen siirtyneet suuressa mitassa kuntien maksettavaksi, sillä valtion korvaus ei enää läheskään vastaa näistä tehtävistä yliopistosairaalaa yllä pitäville sairaanhoitopiireille aiheutuvia kuluja. Sairaanhoidon tason ylläpitämisen kannalta välttämätöntä kliinisen lääketieteen tutkimusta ei voida enää jatkossa rahoittaa ylisuurin palveluhinnoin.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/p ... -estettava
Suuret pahoittelut, mutta varmasti syöpäsairaat edustavat myös kansanosan heikkoa ainesta, ja siksi toiseksi meidän on koottava luxemburgilaiseen (osakeyhtiö)rahastoon n. 13 miljardia, jotta onnistumme saamaan Afrikan kukoistavaan kulutuskasvuun, ja siksi toiseksi EU:lle meidän on nyt jo siirrettävä nettona n. 650 miljoonaa euroa, puhumattakaan, että mitä tulevat maksamaan kaiken maailman meppien kulut edestakaisin Brysseliin ja kaikkien ministereidemme kokoustamiset EU-eliitin nimissä, tai vaikka nyt nuo puhutut yksityislentämiset ympäri maailman ja nämä tuohon Afrikan kohentamiseen tarvittavat kokoustamiset, joihin juuri niin Tuomioja kuin Stubb nimekkäine monikansallisine liikemiesryhmineen osallistui. Kun ei ole rahaa, niin ei ole.
- Naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseen tähtäävä ohjelma hyväksyttiin Suomessa jo vuonna 2010, mutta hankkeeseen ei ole vieläkään saatu kohdistettua riittäviä määrärahoja. Periaatteellisista linjauksista ei kuitenkaan ole apua ellei niitä tueta käytännön resursoinnilla, Virolainen arvioi.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/p ... 600-112600
Sama kuin edellä, valitettavasti meillä ei ole rahaa. Eikä se edes ole mikään tosinainen, joka ei osaa motata takaisin, perkele, ja kunnolla! Siksi toiseksi Ranskaan yksityistetyt - tai kukaan ei enää tiedä, että kuka ne omistaa - Suomen digilinjat vaativat jatkuvasti yhä lisääntyviä menoeriä, tai pomo pistää piuhat poikki ja pimenee koko Suomi. Jo noin 10 vuotta sitten näiden entisten omien linjojen vuokramaksu oli n. 30 miljoonaa euroa, ja on otettava huomioon - ja kun tiedämme sijoittajien ahneuden - tuon luvun perään on aivan varmasti tullut jo ainakin yksi nolla lisää. Ja siksi toiseksi meidän on varauduttava maksamaan niitä takauksia; pääministeri Katainenhan painotti, että Suomi ei ole koskaan jättänyt hoitamatta velvoitteitaan! Me ollaan aina oltu tosi hyviä siinä. Maailman parhaita.
Päivitetty 14.11.2012 12:04, julkaistu 14.11.2012 11:58

Keskusta ryöpyttää liikenneministeriä tiehankkeiden kustannussäästöistä

Aamulehti

Pirkanmaalainen kansanedustaja Mikko Alatalo (kesk) arvostelee hallituksen suunnitelmaa leikata valtateiden remontteja sadoilla miljoonilla euroilla.

http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/11947 ... iossa.html
Kyseessä on puhtaasti vain kansalaisille taattava tasa-arvo: koska Itä-Suomessa on varat loppu ja asfalttitiet muutetaan jälleen sorateiksi, on vain oikeus ja kohtuus, että pirkanmaalaiset saavat pitää kuoppansa ja routavarionsa. Siksi toiseksi uudet yliopistotutkimukset osoittavat, että kuoppaisella tiellä on vähennettävä nopeutta, joka tietysti myös vähentää kansanosan kuolema- ja vammautumisprosenttia.

Sitten oli uutinen, että Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla oli yli 300 aliurakointifirmaa, joista ei verottaja tiennyt mitään, ja tuskin kukaan muukaan, mutta tämähän on Suomen tuottavuuden kannalta täysin välttämätöntä.

Mutta mitä HUPS - mistä tämä on päivän uutisiin ilmestynyt:
Päivitetty 14.11.2012 11:50, julkaistu 14.11.2012 11:48

Onko tässä Neitsyt Maria? Ilmestys sairaalan ikkunassa on kerännyt satoja ihmettelijöitä

Kuva

Onko tässä Neitsyt Maria?

Sadat ihmiset ovat kiirehtineet ihmettelemään sairaalan ikkunaan ilmestynyttä kuvaa Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin liepeillä sijaitsevassa Subang Jayassa. Ihmettelijöiden mielestä ikkunaan on ilmestynyt Neitsyt Marian kuva.

Kuva havaittiin sunnuntaina. Sen jälkeen sadat Malesian katolilaiset ovat kokoontuneet paikalle rukoilemaan.

Kuvajainen on sairaalan seitsemännen kerroksen ikkunassa.

Väenpaljous on haitannut muun muassa sairaalan kiireellisiä toimintoja, kuten ensihoitoa. Sairaalan johto päätyikin lahjoittamaan ihmettelyn kohteena olevan ikkunan alueella toimivalle St. Thomasin kirkolle.

Enemmistö malesialaisista on muslimeita, mutta noin kymmenen prosenttia noin 26 miljoonan asukkaan kansasta on kristittyjä.

http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/119477 ... joita.html
Tällainen oli Suomen Neitsyt Marian ilmestys elokuussa 2011:
Neitsyt Maria ilmestyi ladon seinään Hämeenlinnassa

Sunnuntai 7.8.2011 klo 16.19

Hämeenlinnalainen suntio Timo Jauhola koki tiistai-iltana erikoisen ilmiön.

Kuva

Timo Jauhola sai ilmestyksen taltioiduksi vain kahteen ensimmäiseen ottamaansa kuvaan. (TIMO JAUHOLA)

Jauhola oli juuri tullut kotiin, kello oli yhdeksän illalla. Mies alkoi tavalliseen tapaan jatkaa työn alla olevaa moottoripyörän purkamista, kun hän tunsi ilmapiirin sähköistyvän.

- Tuntui samalta kuin voimakkaalla ukonilmalla. Karvat nousivat pystyyn ja oli kuin ilmassa olisi ollut sähkökenttä. Jaloissa pyörinyt kissakin juoksi piiloon, Jauhola kertoo Iltalehdelle.

Ilta oli kuitenkin kirkas, eikä ukkosta kuulunut. Pian Jauhola havaitsi ladon seinällä kaarevan valoilmiön, jota ei kyennyt selittämään millään. Kuvio oli kolmiulotteinen, näytti hologrammimaiselta ja liikahteli seinällä hiljalleen.

Jauhola haki kameran ja kuvasi ilmestyksen. Valoilmiö näkyi seinällä parin tunnin ajan ja se liikkui noin kymmenen metrin matkalla, mutta tallentui vain kahteen ensimmäiseen kuvaan. Kaareva valo näkyi vielä senkin jälkeen, kun ilta pimeni.

- Tuli jännä tuntemus ilmapiiristä, mutta se ei ollut pelottava. Kuvio näytti heti hahmolta ja siinä pysyivät lapsen kasvot. Ensin huolestuin, että se viittasi kylillä liikkeellä olleeseen poikaani, että hänelle oli ehkä tapahtumassa jotain, ja kutsuin hänet kotiin. Kasvot eivät kuitenkaan muistuttaneet häntä tai muita lähipiirin lapsia.

Ikoneista tutut Neitsyt Marian piirteet hahmottuivat vasta myöhemmin kuvia katsellessa.

Illalla yhdentoista jälkeen valo häipyi ja sähköinen tuntu ilmasta hävisi. Kissakin palasi ulos ja alkoi käyttäytyä normaalisti.

Sitä, miksi Maria-hahmo ilmestyi juuri hänelle, Jauhola ei keksi.

- En ole keksinyt siihen ratkaisua, se on ihan arvoitus. Tätä on vaikea ymmärtää.

Asiasta kertoi ensin Kotimaa-verkkolehti.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011080 ... 6_uu.shtml
Alethes doksa meta logu
visitor59
Roger Murtaugh
Viestit: 880
Liittynyt: To Maalis 25, 2010 9:30 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja visitor59 »

⇧ Kyse ei ole edes pelkästään tuosta vanhustenhoidon laiminlyönnistä, vaan laajemmasta suunnitelmasta kurjistaa ikääntyvien elinolosuhteita ...
Viime vuosina meille on syötetty tuutin täydeltä propagandaa siitä, kuinka välttämätöntä on nostaa eläkeikää ... Tänään kuitenkin hesarissa:
"Työnantajat haluavat laskea eläkkeen yläikärajaa"
http://www.hs.fi/talous/Ty%C3%B6nantaja ... isboksi630#

lainaus:
"Tuoreen tutkimuksen mukaan peräti 66 prosenttia työnantajista on sitä mieltä, että työntekijälle ei pitäisi antaa mahdollisuutta jatkaa työelämässä aina 68 vuoteen asti, vaan ikärajan pitäisi olla alempana"

Eli vaikka työnantajat eivät halua pitää palveluksessaan vanhempia ihmisiä, niin viisaat poliitikkomme haluavat nostaa eläkerajaa 68-70 vuoteen. Outoa - vai onko ?
Käytännössä se eläkerajan nosto aikaansaisi uuden suuren työttömien ryhmän - yli 63 vuotiaat. Eläkekulut pienenevät, kun eläkkeelle jäävät ovat olleet 5 viimeistä työvuottaan työttömänä - ja työttömyysaika venyy niin pitkäksi, että suurin osa saa siltäkin ajalta vain peruspäivärahaa. Kerrassaan näppärää.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Hyvä havainto - en ole ajatellut asiaa tältä kannalta, mutta olisiko yksi syy eläkeiän nostoon myös säästää yksityisten eläkeyhtiöiden maksuja?

Jostain luin, että tämä on yksi Suomen erikoisuuksista, että myös eläkkeenmaksatustoiminta on yksityistettyä bisnestä, jossa luonnollisesti tuotto sijoituksille on tärkein asia - muualla eläkkeidenmaksatus hoidetaan valtion toimesta. Onhan se - totta - selvää, että mikä merkitys yrityksille on, jos he eivät pysty päästämään vanhuksia eläkkeelle, ja ottamaan tehokkaita nuoria tilalle. Mieletön juttu: systeemihän tuhoaa myös heidän toimintansa, jos joku puoliksi työkyvytön joutuu roikkumaan sorvin ääressä pysyäkseen hengissä!

Kyllä tämä tilanne vaikuttaa tosi toivottomalta, ja kansalaisten luulot ja kuvitelmat Suomesta ovat jo valovuoden päässä totuudesta.

Oikein hirvittää, kun ne tekevät loppurysäyksen, että miten ihmisten mieli kestää... No, sitä vartenhan tietysti tehtiin se laki, että keikkalääkäreitä myöten on ilmoitusvastuu poliisille jokaisesta uhkaavasti käyttäytyvästä kansalaisesta - kun alkaa mieli murtua ja ahdistaa, niin lääkäriltähän se suomalainen ensimmäisenä apua hakee.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Useita kymmeniä maita sanotaan liittyneen Etelä-Euroopan tukilakkoiluun solidaarisuussyistä vastustamaan leikkauksia, joten varoiksi voisi tässä vaiheessa nyt tutkailla sitä poikkeustilalakia. Eihän sillä ole mitään merkitystä, vaikka Suomessa olisi kuinka rauhallista, koska nyt kun olemme kuin yhtä suurta perhettä, niin tuo (Espanjan Bilderberg kokouksen vuotanut) tavoite tullaan ilman muuta julistamaan koko Euroopan Unionin alueelle.

Ensimmäinen uutinen löytyi vuodelta 2009 tämän lain muotoilusta ja perustasta:
Poikkeustilalaki siirtyy seuraavalle eduskunnalle

15.4.2009 20:27

STT

Laki valtiokoneiston toimivaltuuksista poikkeusoloissa hyväksytään lopullisesti vasta seuraavassa eduskunnassa.

Perustuslakivaliokunnan tulkinnan mukaan ehdotus valmiuslaista sisältää niin väljästi määriteltyjä asetuksenantovaltuuksia, ettei hyväksyminen tavallisena lakina onnistu. Säännösten muokkaaminen perustuslain mukaiseksi ei valiokunnan mukaan taas ole kaikissa tapauksissa mahdollista tai mielekästä.

(Minun huomautus: muokattiinko siis perustuslakia tälle laille sopivaksi)

Lakiehdotus jätetään siten hyväksyttäväksi poikkeuslakina seuraavien eduskuntavaalien jälkeisille valtiopäiville. Tällöin se hyväksytään perustuslain säätämisjärjestyksessä kahden kolmasosan enemmistöllä. Sitä ennen nykyinen eduskunta saa hyväksyä lain yksinkertaisella enemmistöllä.

Kiistelty lakiehdotus kaventaa muun muassa presidentin valtaoikeuksia ja puuttuu tiedotusvälineiden toimintaan poikkeusoloissa. Perustuslakivaliokunta löysi lakiehdotuksesta lukuisia ristiriitaisuuksia perustuslakiin nähden. Muun muassa poikkeusolojen määritelmää pidettiin liian väljänä.

Valiokunnan mukaan esimerkiksi tavanomainen vakava taloudellinen laskukausi tai laaja työtaistelutoimi ei kelpaa perusteeksi poikkeusvaltuuksien käyttöönotolle.

Puolustusvaliokunnan olisi harkittava myös, onko valmiuslain soveltaminen ylipäänsä tarpeen pandemiatapauksissa.

Myöskään sähkön ja lämmityspolttoaineen käytön rajoittaminen ei käy päinsä esitetyllä tavalla, ja sama koskee sosiaaliturvan heikennyksiä poikkeusoloissa. Pakkotyöhön määrääminen käy päinsä vain määräajaksi.


http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/P ... 5245200279
Pitäisiköhän jatkokäsittelyä etsiä nyt valmiuslakina vai poikkeustilalakina? No, yritän, koska ainakin Wikipedia tuntee valmiuslain ja puolustustilalain.
Valmiuslaki on Suomen lainsäädäntöön kuuluva laki (29.12.2011/1552), joka on säädetty perustuslain säätämisjärjestyksessä.[1] Lain tarkoituksena on antaa viranomaisille riittävät toimivaltuudet sota-aikana ja sotaa alemmissa poikkeusoloissa. Lain julkilausuttuna tarkoituksena on "poikkeusoloissa turvata väestön toimeentulo ja maan talouselämä, ylläpitää oikeusjärjestystä, perusoikeuksia ja ihmisoikeuksia sekä turvata valtakunnan alueellinen koskemattomuus ja itsenäisyys." Puolustustilan (sodan) aikana voimassa on lisäksi puolustustilalaki, jonka määräykset ohittavat valmiuslain.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Valmiuslaki
Edelle olen ottanut uutisen, kun Söderman (perustuslakivaliokunnan vpj) pauhasi eduskunnassa, että he jättivät valmiuslakiin Hitlerin mentävän porsaanreiän, niin että pelkät ministerit voivat Suomessa saada koko vallan. Valtioneuvosto koostuu ministereistä ja se on vahvistettu presidentillä. Se kohta on tässä:
Valtioneuvosto saa valmiustilalaissa oikeudet yhteiskunnan taloudellisen elämän täydelliseen kontrolliin.

säätää valuutta- ja jalometallisäännöstelyn
määrätä ulkomaiset saamiset kotiutettaviksi
valvoa ja säännöstellä pankki- ja vakuutustoimintaa
määrätä rahoitusmarkkinoilla ja vakuutustoiminnassa noudatettavista koroista
määrätä indeksiehtojen käytön rajoituksista
määrätä luotonantoa ja niiden vakuuksia sekä Suomessa asuvan talletuksia ja muita yleisöltä vastaanotettuja takaisinmaksettavia varoja koskevista velvoitteista ja rajoituksista
määrätä luotto- ja rahoituslaitosten, rahastoyhtiöiden ja sijoituspalveluyritysten sekä vakuutus- ja eläkelaitosten sijoituksia koskevista velvoitteista ja rajoituksista
määrätä arvopapereiden liikkeeseenlaskua, kauppaa ja välitystä sekä henkivakuutusten myöntämistä ja välitystä koskevista rajoituksista, kuten arvopapereiden kaupan rajoittamisesta tai kieltämisestä ja sijoitussidonnaisten henkivakuutusten myöntämisen rajoittamisesta tai kieltämisestä
määrätä maksuliikettä koskevista rajoituksista, kuten tilisiirtojen rajoittamisesta tai kieltämisestä
määrätä arvopaperikaupan selvitystoiminnan ja arvo-osuusrekisterin toiminnan keskeyttämisestä tai rajoittamisesta
määrätä poikkeuksia luottolaitoksille, sijoituspalveluyrityksille sekä vakuutus- ja eläkelaitoksille säädetyistä vakavaraisuusvaatimuksista
määrätä luotto- ja rahoituslaitosten, sijoituspalveluyritysten, rahastoyhtiöiden, arvopaperipörssin, arvopaperikeskuksen ja optioyhteisön sekä vakuutus- ja eläkelaitosten kirjanpidosta ja tilinpäätöksestä sekä tervehdyttämisestä, selvitystilasta ja konkurssista
määrätä poikkeuksia talletussuojarahastoa, sijoittajien korvausrahastoa, kirjausrahastoa ja selvitysrahastoa koskevista velvoitteista, kuten poikkeuksia velvollisuudesta kartuttaa rahastoja tai velvollisuudesta maksaa korvauksia rahaston varoista
määrätä muista luotto- ja rahoituslaitosten, rahastoyhtiöiden ja sijoituspalveluyritysten sekä muiden rahoitusmarkkinoilla toimivien toimintaa ja hinnoittelua koskevista kielloista, poikkeuksista ja rajoituksista
määrätä poikkeuksia vakuutus- ja eläkelaitosten vastuuvelan ja eläkevastuun laskemista ja kattamista koskevista vaatimuksista
määrätä poikkeuksia henki- ja vahinkovakuutussopimusten voimassaolosta, ehdoista ja takaisinostosta sekä vakuutusmaksuista ja -korvauksista
määrätä sellaisten korvauksien maksamisesta johtuvien kustannusten tasoittamisesta vakuutuslaitosten kesken, jotka on jouduttu maksamaan sopimusehtoja laajemmin
määrätä muista vakuutus- ja eläkelaitosten sekä muiden vakuutusalalla toimivien toimintaa koskevista kielloista, poikkeuksista ja rajoituksista
myöntää tietyin rajoituksin vakuutusyhtiöiden vakuutuksille valtion takauksen, jos kohde on Suomelle merkittävä liikenneväline tai siinä kuljetettava tärkeä tavara
laajentaa tarvittavissa määrin valvontaviranomaisten toimivaltaa
säännöstellä vientiä ja tuontia
määrätä, että tavaroiden tuotannosta tai jakelusta taikka rakentamisesta huolehtivat ovat velvollisia suorittamaan määrättyjä tehtäviä sekä huolehtimaan määrätystä tuotannosta ja jakelusta tai rakentamisesta
määrätä, että määrättyjä tavaroita saa tuottaa, valmistaa tai jalostaa ainoastaan valtioneuvoston asettamin ehdoin ja rajoituksin
määrätä, että määrättyjä tavaroita ei saa pitää myytävänä, tarjota vastiketta vastaan, luovuttaa, hankkia, varastoida eikä vastaanottaa tai että niitä saa pitää myytävänä, tarjota vastiketta vastaan, luovuttaa, hankkia, varastoida, vastaanottaa, kuljettaa ja käyttää vain sillä tavoin ja sellaisin ehdoin kuin valtioneuvosto säätää
määrätä, että rakentamista ei saa aloittaa tai sitä ei saa jatkaa ilman valtioneuvoston vahvistamien perusteiden mukaan myönnettyä erityistä lupaa
määrätä, että väestön tai omaisuuden turvaamiseksi on rakennettava ja järjestettävä tarvittavia suojarakenteita ja -laitteita
säännöstellä palkkoja, työaikaa, työsuojelua ja työehtoja
säännöstellä ja muuttaa sosiaalietuuksia ja -vakuutuksia
säännöstellä hintoja, maksuja ja tavaroiden laatua
rajoittaa viestiyhteyksien käyttöä
säännöstellä liikennettä ja kuljetuksia
Avot, se on sitten sosialisoitu koko Suomi, eikä eduskuntaa tai mitään muitakaan päättäävää elintä enää tarvita - pelkät kokoomusministerit riittävät - varsinainen poikkeustila suomalaisilla?!

Ja mä kun luulin, että ne säätävät tehostetusti kansalaisten hyvinvoinnista tai pommisuojista tai ruokahuollosta tai sairaiden hoidosta tai .... :shock:

Sen lisäksi, että ministerit määräävät budjetista, he määräävät:
Valtioneuvosto voi säätää, että kukaan ei saa ottaa vastaan muuta kuin Työ- ja elinkeinotoimiston välittämää työtä tai että kukaan ei saa ottaa työhön muita kuin työvoimatoimiston osoittamia henkilöitä. Irtisanomisoikeutta voidaan sodan kaltaisissa poikkeusoloissa myös rajoittaa.
Juu, siinähän ollaan sitten pakkotyössä, ei voi mitään, mihin sitä eläkkeitä enää tarvittaisiinkaan. Tämä onkin mielenkiintoinen - tosin helpompi olisi hallita, jos olisi nyt jo ne suurkunnat, mutta ehkä ne ehtivät siihen vielä:
Hallinnolliset valtuudet

Valtioneuvosto voi siirtää kunnan ja valtion virkamiehiä sekä työntekijöitä toisiin tehtäviin tai toisille paikkakunnille. Tällöin myös oikeutta irtisanoutua voidaan rajoittaa. Valtioneuvosto voi muuttaa pelastustoimen tai koko valtionhallinnon alistus- ja johtosuhteita, velvollisuuksia ja rakennetta. Kunnallisten lakisääteisen tehtävän hoito voidaan määrätä keskeytettäväksi tai rajoitettavaksi.
Pelästyin jo ihan, että ne ovat unohtaneet tässä administratiivisessa valtahurmiossaan ihan tavallisen kansan, mutta löytyihän se sieltä:
Valtioneuvosto voi määrätä väestön, tuotantolaitokset, omaisuuden tai osan niistä siirrettäväksi määrätyltä alueelta muualle sikäli kuin pelastustoimen hoito vaatii ja poikkeukselliset olot edellyttävät. Valtioneuvosto voi säätää, että viranomaisilla on evakuointien kuljetusten, majoituksen ja muonituksen toimeenpanemiseksi oikeus ottaa omaisuutta, kuljetusvälineitä ja tiloja tarpeellisessa määrin.

Lain voimaanpanoon virka-apua antaa poliisi ja sen toteuttamiseksi saa toimeenpanna hallinnollisia tarkastuksia. Joukkoviestinten on julkaistava lain toimeenpanoa koskevat kuulutukset muuttamattomina välittömästi maksutta. Myös lain mukaisten päätösten valitustiestä on säädetty.

Rangaistussäännöksinä laissa on säädetty työvelvollisuus- ja työvoimarikkomuksista poikkeusoloissa, luovutusvelvollisuuden laiminlyönnistä ja liikkumisrajoituksen rikkomisesta. Kaikista rangaistuksena on sakko.
Sitten oli maininta siitä seuraavasta laista, joka ohitti tämän lain, mutta nyt ei kyllä sydän kestä enempää penkomista - kyllä kait se tästä nyt pääpiirteittäin jo selvisi. Ilmankos tämän lain valmistelun seuraaminen oli niin vaikeaa, kun tuo poikkeuslaki -sana vaihdettiinkin valmiuslaki -sanaksi...

Ja koska tuossa vaiheessa ei tämä(kään) palsta enää pelitä, niin huomautan, että sitten kun puskaradio alkaa paukuttaa tuota kohtaa, että ne voivat ottaa pankissa olevatkin rahatkin, niin minä en ainakaan hakisi mummon viimeisiä ropoja patjan alle, josta tämä kotitarkistuspartio sitten nappaisi palkkionsa. Kuulostaa aivan juutalaisille tehdyltä tempulta, koska näin väitetään voitavan tehdä vain Suomessa asuvalle. Totta, se ulkomailla asuva pistäisi roponsa varmaan sellaisen patjan alle, johon heillä ei olisi pääsyä, joten herää kysymys, onko heillä todellisuudessa pääsyä edes koko tileille?!

No - tuossa vaiheessa varmaan kaikki on mahdollista. Tämä on muuten sama kaava, jolla Hitler tuli valtaan.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

En oikein ymmärrä tuota lakijuttua - löysin kaksi valmiuslakia, ja vaikka Wiki väittää tuota valmiuslakia uudeksi, ja antaa siihen päivämääräksi 29.12.2011, niin kyllä nuo kohdat ovat vuoden 1991 valmiuslaista ainakin tässä alussa, ja muitakin eroja on... En oikein ymmärrä, kun ei tämä asia ole ollenkaan vaikea tarkistaa...
1) Suomeen kohdistuva aseellinen tai siihen vakavuudeltaan rinnastettava hyökkäys ja sen välitön jälkitila;

2) Suomeen kohdistuva huomattava aseellisen tai siihen vakavuudeltaan rinnastettavan hyökkäyksen uhka, jonka vaikutusten torjuminen vaatii tämän lain mukaisten toimivaltuuksien välitöntä käyttöön ottamista;

3) väestön toimeentuloon tai maan talouselämän perusteisiin kohdistuva erityisen vakava tapahtuma tai uhka, jonka seurauksena yhteiskunnan toimivuudelle välttämättömät toiminnot olennaisesti vaarantuvat;

4) erityisen vakava suuronnettomuus ja sen välitön jälkitila; sekä

5) vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaava hyvin laajalle levinnyt vaarallinen tartuntatauti.
Wikipedian mukaan nämä kohdat ovat näin:
1. Suomeen kohdistuva aseellinen hyökkäys ja sota sekä sodan jälkitila

2. Suomen alueellisen koskemattomuuden vakava loukkaus ja maahan kohdistuva sodanuhka

3. vieraiden valtioiden välinen sota tai sodanuhka ja sellainen sodanuhkaa merkitsevä vakava kansainvälinen jännitystila, joka edellyttää välttämättömiä toimenpiteitä Suomen puolustusvalmiuden kohottamiseksi, sekä muu vaikutuksiltaan näihin verrattava Suomen ulkopuolella sattunut erityinen tapahtuma, jos siitä voi aiheutua vakava vaara kansallisen olemassaolon ja hyvinvoinnin perusteille

4. välttämättömien polttoaineiden ja muun energian sekä raaka-aineiden ja muiden tavaroiden tuonnin vaikeutumisesta tai estymisestä taikka muusta vaikutuksiltaan näihin verrattavasta kansainvälisen vaihdannan äkillisestä häiriintymisestä aiheutuva vakava uhka väestön toimeentulolle tai maan talouselämän perusteille

5.suuronnettomuus
Tuon ensimmäisen pitäisi olla voimassa olevasta laista. Linkki tässä.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20111552

Minun mielestä tuossa laissa, josta Wiki-juttu on otettu ei myöskään puhuta mitään EKP:stä, kuten tässä puhutaan.

Tässä vuoden 1991 valmiuslaki:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/k ... 1/19911080

Onpa hämmennetty juttu. Voimassa olevassa laissa on I ja II osat erikseen, ja tässä uudessa Suomea käsitellään EU:n osana, ja joissakin kriisinhallinta/maanpuolustuslaissa mainitaankin, että Suomi puolustaa itseään vain alueellisesti - suomeksi siis vain osana Euroopan Unionia, ei itsenäisenä valtiona. Tämä näkyy tässä tuon 3. kohdan muutoksena.

Oli ihan pakko tarkistaa vielä, että - ihanko totta - Wiki tietää lain numeronkin, ja päivämäärän, mutta teksti on väärä. Ja kyllä se näin on. Siinä kohdassa missä vanhassa laissa puhutaan puolustustilalaista, tässä puhutaan YK:sta.
Tätä lakia sovellettaessa on noudatettava Suomea sitovia kansainvälisiä velvoitteita ja kansainvälisen oikeuden yleisesti tunnustettuja sääntöjä.

Tämän lain II osan soveltamisen aloittamisesta 3 §:n 1 ja 2 kohdassa tarkoitetuissa poikkeusoloissa ja soveltamisen päättymisestä ilmoitetaan kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevan kansainvälisen yleissopimuksen (SopS 8/1976) sopimusvaltioille Yhdistyneiden Kansakuntien pääsihteerin välityksellä sillä tavoin kuin yleissopimuksen 4 artiklan 3 kohdassa määrätään. Euroopan neuvoston pääsihteerille tiedotetaan lain II osan soveltamisen aloittamisesta 3 §:n 1 ja 2 kohdassa tarkoitetuissa poikkeusoloissa ja soveltamisen päättymisestä sillä tavoin kuin ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi tehdyn yleissopimuksen (SopS 19/1990) 15 artiklan 3 kappaleessa määrätään.


http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20111552
No, tuleepa nyt ymmärretyksi tuo mahtava rahasta hokeminen tuossa edellisessä valmiuslaissa, kun olivat juuri silloin aloittamassa pankkikriisioperaatiota Suomessa, ja oli sitä varten turvattava omat selustat ja rahat, jos kansa kuohahtaa. Nyt on sitten toiset kujeet - ne kansainväliset.

No, ei kannattanut tässäkään tapauksessa jäädä uskon varaan keikkumaan, tai olisi tullut tänne ja minun aivoihin väärää tietoa. Olikohan tämä tarkoituksellinen harhaanjohtaminen, että peiteltiin nämä kansainvälisetkytkökset?! - niitä siellä nyt sitten on vaikka mitä, jos näin on, mutta en ole jaksanut tarkemmin vielä perehtyä, että löytyykö sieltä jotakin mm. tästä EU-poliisista.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Otan tämän uutisen tähän vielä - minulle on ihan sama leikkaavatko vai eivät - siksi koska tämä on ensimmäinen, jossa ei enää edes yritetä puhua demokratiasta:
Van Rompuyn uusi leikkauslista iskee maatalouteen

MAATALOUS keskiviikko, 17:49

Esitys supistaisi EU:n maatalousbudjettia lähes 25 miljardilla eurolla seuraavien 7 vuoden aikana.
BRYSSEL (MT)

Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Herman Van Rompuyn kabinetista on vuotanut uusi esitys EU:n monivuotisiksi rahoituskehyksiksi.
Puheenjohtajamaa Kyproksen esitykseen verrattuna siinä ehdotetaan huomattavia leikkauksia EU:n maatalousbudjettiin.
Maatalouden suoriin tukiin ehdotetaan yhteensä 16 miljardin ja maaseudun kehittämiseen 8,3 miljardin euron pudotusta EU-komission esitykseen verrattuna. Komission esitys pitää nykytasoon verrattuna sisällään jo lähes 40 miljardin pudotuksen.
Esitysten taustalla ovat jäsenmaiden vaatimukset. EU:n Nettomaksajamaat haluaisivat leikata komission esitystä yhteensä ainakin 130 miljardilla eurolla.

EU:n seuraavien 7 vuoden rahoista on tarkoitus päättää valtionpäämiesten ylimääräisessä huippukokouksessa ensi viikon torstaina ja perjantaina

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maat ... en-1.28080
Näin se on hivutettu ihmisten mieliin: päämiehet päättävät rahoista.

Van Rompuy sanoi jokin aika sitten - uutinen tässä edellä - että demokratia on oikaistava, koska se on niin hidasta, ja minä kysyin, että mihin tässä on kiire. Ja vielä jokin aika sitten valtionpäämiehet vain neuvottelivat, nyt he jo päättävät.

Voisiko ne mepit nyt kutsua kotiin - säästyisi nekin rahat.
Alethes doksa meta logu
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Toimittajalla aukko sivistyksessä?
Lagarde sanoi perjantaina, että ensi viikolla järjestettävän euroryhmän kokouksen pitäisi tehdä sopimus, joka asettaa Kreikan talouden kestävälle polulle. Käytännössä tämä tarkoittaisi maan velkojen leikkaamista, mistä IMF ja euromaat ovay erimielisiä.

"Se ei ole ohi, ennen kuin läskirouva laulaa ("fat lady sings"), kuten sanonta kuuluu", Lagarde vitsaili toimittajien kysyessä, kuinka todennäköistä sovun löytäminen on. Sanonta tarkoittaa, että toivoa sovun löytämisestä on loppuun asti.

http://www.talouselama.fi/uutiset/imfpo ... a/a2155733
PAKSU-BERTTA

Kuva

"Paksu-Bertta" (saks. Dicke Bertha) oli ensimmäisen maailmansodan aikainen saksalainen 42 cm L/14-mallin haupitsi.

Kruppin asetehtaan pääsuunnittelija Fritz Rausenberger suunnitteli tykin 1900-luvun alussa. Gustav Krupp von Bohlen und Halbach, Kruppin teollisuussuvun pää nimesi tykin vaimonsa Berthan mukaan. Ensimmäinen Paksu-Bertta valmistui joulukuussa 1913. Maaliskuussa 1914 se esiteltiin keisari Wilhelm II:lle, joka oli kovasti vaikuttunut uudesta aseesta. Haupitsin kranaatit painoivat 820 kg, ja sen suurin kantama oli 15 km ja koro 80 astetta. Vain 30 rakennettiin ja niitä käytettiin mm. Verdunin taistelussa 1916.

Nimeä "Paksu-Bertta" käytetään usein virheellisesti myös 38cm SKL/45 "Langer Max" ja 21 cm L/176 Paris-Geschützista (Pariisi-tykki tai Kaiser Wilhelm Geschütz), joka oli Pariisin tulitukseen käytetty rautatietykki.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Paksu-Bertta
Alethes doksa meta logu
poikkeus
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 3:42 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja poikkeus »

Pitäisköhän meidän muuttaa noiden sanojen merkitystä tai sitten sopia ihan selkeesti mikä viittaa mihinkin ja mitkä sanat / sanonnat ovat kielletyillä listoilla joita ei saa milloinkaan kuunaan käyttää??

Ainakin toi fat lady sings on paljon vanhempaa perua kuin eka maailmansota joten Sirpalla voi olla taas hieman hakusessa toi asioiden yhdistely....
Poikkeus vahvistaa säännön .... vai miten se nyt meni
dmm
Neuvoja-Jack
Viestit: 546
Liittynyt: La Helmi 14, 2009 6:19 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja dmm »

poikkeus kirjoitti:Pitäisköhän meidän muuttaa noiden sanojen merkitystä tai sitten sopia ihan selkeesti mikä viittaa mihinkin ja mitkä sanat / sanonnat ovat kielletyillä listoilla joita ei saa milloinkaan kuunaan käyttää??

Ainakin toi fat lady sings on paljon vanhempaa perua kuin eka maailmansota joten Sirpalla voi olla taas hieman hakusessa toi asioiden yhdistely....
Hmmm... olipa pakko tarkistaa "It ain't over till (or until) the fat lady sings" -lausahduksen taustaa koska olen itse ajatellut sen olevan paljon tuoreempaa perua. Lukekaa itse...

http://en.wikipedia.org/wiki/It_ain%27t ... lady_sings
"Kyllä me muuten oltaisiin tultu osoittamaan mieltä ja näyttämään kaapin paikka mutta kun satoi ja oli kylmä, ja äidin leipomat pullat oli juuri uunissa"
poikkeus
Hetty Wainthropp
Viestit: 496
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2011 3:42 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja poikkeus »

^^ Ilmeisesti olenkin ymmärtänyt sanonnan iän väärin. Kyllähän meidän pitää ystäväämme Wikiin luottaa....

Mutta eipä se silti tohon tykkiin liity...
Poikkeus vahvistaa säännön .... vai miten se nyt meni
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Tykit laulaa ja aseet puhuu... So what, sanoisi Lipponenkin.

Huomio kansalaiset: uusi jättimittava Suomiuudistus on annettu julkisuuteen, ja kymmensivuinen esitys saatettu lehdistön tietoon.

Jaa, että rikotaanko taas perustuslakia? Ei toki, perustuslaki on tapana muuttaa sopivin väliajoin sopimaan tuleviin muutoksiin, ja näin vältetään ongelmat - uusin perustuslain muutoshan taitaa olla keväältä.

Sen lisäksi, että päivän uutisointi kertoo, että poliisityöntekijöillä on nyt totaalisesti mitta täynnä tähän poliisimäärärahojen leikkaukseen, jotta saadaan pääomitettua osakeyhtiö Luxemburgin Afrikka-lainakassa supistamalla mm. Suomen poliisipiirit vaivaiseen yhteentoista, ja keskustan vpj Manner kertoo kuntien juuri tipahtavan jyrkänteeltä alas, niin - huomio, huomio - uusi nopean toiminnan suunnitelma koskee kaikkien ministeriöiden (vai oliko se aluksi vain osa?!) alistamista suoraan valtioneuvoston, siis ministereiden vallan alle. Jaa-a siinä mainittiin, että jäi taas eduskunta päätäntäelimenä monilta osin tarpeettomaksi. Mutta pitää muistaa EU ikipresidentti Van Rompuyn sanat: demokratia on oikaistava liian hitaana järjelmänä (tosin en edelleenkään tiedä mihin tässä on kiire - jos ei lasketa 3 viikon päästä alkavaa maailmanloppua).

Kun niillä on jo äly- ja ely-keskusten johtajat, joilla korvattiin läänin valvova taso, ja kuten edeltä ilmenee, niin nämä ovat johto- ja sopimusoikeudessa keskenään yksityisen tason kanssa, niin kunnan hallitukset ja valtuustot voidaankin tarpeettomina lakkauttaa, ja kuten uusin tapposkandaali kertoo - myös niin äitiys- kuin lastenneuvolapuoli ovat yksityistetyt - samahan selvisi jo 8-vuotiaan tytön tapauksessa: lastensuojelu on yksityistetty jo ajat sitten. Vanhukset on jo siirretty yksityisten eliminointipartioiden haltuun. Näin maa vallattiin - tietoliikennelinjoja myöten - eikä yhtään laukausta ammuttu, niin että se siitä paksusta Bertasta.

Siitä kuka meidät myi, ei ole pienintäkään epäselvyyttä, mutta se kuka meidät osti, se olisi kiva tietää.

Jassoo, ja taas Sirpalla hakusessa asioiden yhdistely, vaikka nimimerkki siellä suoritta ihan omien korviensa välissä tulkintaa, yhdistelyä, niin minun, hänen kuin heidänkin sanoistaan.

Sanonpahan vaan, että juuri nämä omia aivojaankaan hahmottamattomat - siirtävät omat johtopäätöket, tulkinnat ja ajatuskuvat, toisten heille tekemiksi - ovat Suomen kannalta se vaarallisin aines, koska heihin on helpointa osua manipuloinnilla ja propagandalla: sanat riittävät, kun ne vastaavat heidän omia aivotuotoksia, tekojen totuuden ei niin väliä.

Haloo, kyse ei ole taaskaan minun asioiden yhdistelyistä, vaan tapahtuneista tosiasioista. Ja nyt sassiin joka iikka etsimään se uutinen, jossa ministeriöt siirretään valtioneuvoston alle ja perehtymään siihen, että miten tuolla tempulla oikaistaan meidän eduskuntaan valitsemamme päättäjät, niin että valtaa siirtyy taas niille viidelle Södermannin noitumalle ministerille a la Hitler.
Alethes doksa meta logu
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Miten tämä on oikeasti voinut tulla yllätyksenä?!
Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012120 ... 0_uu.shtml

Synkkä talousennuste yllätti hallituksen: "Kulutusjuhla on ohi"
Maanantai 3.12.2012 klo 03.39

Hallitusohjelman lupaukset ja tavoitteet saattavat mennä uusiksi, koska taloustilanne on heikentynyt niin paljon sen kirjoittamisen jälkeen.

Hallitusohjelmaan kohdistuu isoja muutospaineita, kun hallitus kokoontuu helmikuussa puoliväliriiheen.

Lähes kaikista hallituspuolueista myönnetään, että ohjelman lupauksia ja tavoitteita pitää muuttaa, koska taloustilanne on heikentynyt niin paljon sen kirjoittamisen jälkeen.

Kokoomuksen kansanedustaja, verojaoston puheenjohtaja Sampsa Kataja uskoo, että hallitusohjelmassa on paljon pieniä yksityiskohtia, jotka pitää arvioida uudelleen.

Hänen mukaansa hallituksella on kuitenkin selkeät tavoitteet, joista ei aiota tinkiä. Tavoitteena on muun muassa velkaantumistahdin kääntäminen laskuun, alijäämän pitäminen kurissa ja luottoluokituksen säilyminen. Ne ohjaavat päätöksiä siitä, kuinka suuria leikkauksia ja verojen korotuksia tarvitaan.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman arvioi, ettei kaikkia hallitusohjelman tavoitteita pystytä saavuttamaan yhtä aikaa.

- Ykkösenä on selvästi kasvu ja työllisyys. Myös ostovoiman myönteisestä kehityksestä pyritään pitämään kiinni, mutta millä tavalla ja minkä vuoden luvuilla, Backman huomauttaa.

Hallitus kokoontuu helmikuussa puoliväliriiheen arvioimaan ohjelmansa toteutumista. Maaliskuussa edessä on taas kehysriihi.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman uskoo, että uusien sopeutuspäätösten lisäksi riihissä joudutaan rukkaamaan työllisyystavoitetta. Hallituksen tavoite viiden prosentin työttömyydestä ei ole hänen mielestään realistinen.

Talousennuste synkentynyt selvästi

Kuva taloudesta on heikentynyt selvästi puolentoista vuoden aikana.

Kun hallitusohjelmaa kirjoitettiin kesällä 2011, kansantuotteen odotettiin kasvavan tänä vuonna 2,8 ja ensi vuonna 2,4 prosenttia. Nyt syksyllä valtiovarainministeriö ennusti kuluvan ja ensi vuoden talouskasvuksi vain yhtä prosenttia.

Vihreiden kansanedustaja Osmo Soininvaara olisi valmis unohtamaan hallitusohjelman, koska sillä ei ole enää pohjaa heikentyneen tilanteen takia.

- Talouspoliittisia toimia pitää miettiä uudestaan puhtaalta pöydältä hallitusohjelman sitä rajoittamatta, Soininvaara vaatii.

Hänen mielestään Suomella menee nyt murskaavan huonosti.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie suhtautuu taloustilanteeseen huomattavasti valoisammin. Hänen mielestään hallitusohjelmakin on vielä vankalla pohjalla.

- Orastavaa kasvua on näkyvillä. Siihen pitää luottaa ja tukea sitä.

Tavoite ostovoimasta karkaamassa

Hallitus on päättänyt tähän mennessä noin viiden miljardin euron sopeutuksista.

RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Mikaela Nylander uskoo, että tasajako leikkausten ja verojen korotusten välillä säilyy vastakin, koska se on poliittinen välttämättömyys.

- Suhde on poliittisesti niin tulenarka, että tätä periaatetta ei olisi viisasta ryhtyä repimään auki. Tämän kanssa pitää nyt vain elää.

Yksi hallituksen lupauksista oli parantaa kansalaisten ostovoimaa.

Ensi vuoden alusta tuloverotus kuitenkin kiristyy, kun inflaatio- ja ansiotasotarkistuksia ei tehdä. Myös arvonlisäverot nousevat yhdellä prosenttiyksiköllä.

Monista hallituspuolueista myönnetään, ettei tavoite ostovoiman parantamisesta ehkä toteudu.

Tavoitetta epäilee muun muassa kokoomuksen Kataja.

- Kansalaisten on syytä varautua siihen että kulutusjuhla on ohi. Tähän asti on syöty enemmän kuin tienattu ja jatkossa samanlaiseen yltäkylläisyyteen ei ole varaa, Kataja sanoo.
Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012120 ... 0_uu.shtml

FAKTAT

Leikkuri napsahtaa, jos...

Hallitus toteuttaa lisää leikkauksia ja veronkorotuksia, jos sen hallitusneuvotteluissa asettamat tavoitteet eivät toteudu.

1. Velkaantumistahti ei hidastu

Tavoite: Valtion velan suhde bruttokansantuotteeseen käännetään selkeään laskuun vaalikauden loppuun mennessä.

Tilanne nyt: Valtio ottaa ensi vuonna 7,5 miljardia euroa lainaa. Velkataakka kasvaa 96 miljardiin, mikä on aiempia vuosia enemmän, noin 47 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen.

2. Talous pysyy reippaasti alijäämäisenä

Tavoite: Valtion talouden alijäämän ei anneta asettua yli 1 prosenttiin kansantuotteesta.

Tilanne nyt: Alijäämän arvioidaan olevan ensi vuonna kansantuotteesta noin 2,8 prosenttia.Lisäksi hallitus on linjannut mm.:

3. Ostovoiman myönteisestä kehityksestä huolehditaan veroratkaisuilla ja perusturvan parannuksella.

4. Kehyspäätökset rakennetaan siten, että nykyinen luottoluokitus säilyy.

5. Työllisyysastetta nostetaan ja työttömyys lasketaan 5 %:iin.

Lähde: Valtiovarainministeriön Taloudellinen katsaus, syksy 2012, hallitusohjelma
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Silkkaa propagandaa, jos samaan aikaan 5 miljoonan kansalla on varaa maksaa EU:lle miljoonia, lennätellä meppejä ja mupetteja kokoustamassa tämän tästä kuninkaan hovissa, jotta voidaan taas puhua kansalle sontaa, ja kiireesti pääomittaa luxemhurgilaista rahastoa miljardeilla, mitä selvitin sosiaalitukiketjussa.

Se on rahavarojen kolmas maailmansota; vannommeko Luxemburgin vaiko Maailmanpankin nimiin, josta ei voi pienelle ihmiselle kertoa totuutta, tai menee Afrikka-rahoitukset pieleen.

Luxemburgin pääomitus ei onnistu kuin eliminoimalla työkyvyttömät kuluttajat ja ajamalla alas kaikki sosiaalituet; nyt rakennetaan betonitietä reheville, uusille talouskasvumarkkinoille.

Sähköinenäänestys Linden (googlatkaa vaikka) onkin siellä ollut jo muutaman vuoden vetämässä nettipiuhoja tunnuksella "jokaiseen Afrikkalaiseen kotiin internet".
Alethes doksa meta logu
A.W
Sabrina Duncan
Viestit: 352
Liittynyt: Pe Elo 08, 2008 5:08 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja A.W »

Kyllä mua ärsyttää tuo rahan lappaaminen kreikkaan. Koskahan se loppuu, miksi hitossa kreikka pitää pitää vielä eurossa. Ulos eurosta vaan.
Hallitus vaan vikisee saksan vanavedessä, saisivat jo sulkea rahahanat kreikkaan, mutta kun ei. Ei uskalleta.
Olettaminen on kaikkien munausten äiti!
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Ei rahaa mihinkään Kreikkaan lapata, vaan sijoittajille veroparatiisisaarille.

Kreikan valtionvelkahan on huikeasti kasvanut tämän episodin aikana. Kyse on kiristämisestä, jonka ensimmäinen vaihe on saada maa ottamaan vastuu pankeista, jolloin lainat ovat "valtion nimissä" syyllä, että koko maan talous kaatu ilman tätä. Samaa kuviotahan käytettiin Suomen pankkikriisistä 90-luvulta. Todellisuudessa tukia kannettiin miljoonia "hotellihankkeisiin" veroparatiisisaarille. Muistaakseni Suomen kohdalla mainitaan nimenomaan Neitsytsaaret. Perustietoa löytyy Wikistä hakusanalla Suomen pankkikriisi.

Ensimmäinen vaihe on siis tehdä tarpeeksi velkaa sijoittajien kautta, ja seuraavassa vaiheessa uskotella kansalaisille, että miten tärkeää on pankkien pelastaminen.

Nyt ollaan suunnitelman kolmannessa vaiheessa: on saatava suomalaiset uskomaan, että miten tärkeää on Kreikan pelastaminen ja samalla väittää, että kreikkalaiset ovat laiskoja, ja virkamiehet ahneita loisia, jotta totuus rahavirroista hämärtyy, ja sen taakse koko suuren suunnitelman pointti.

Ei tämä ole sen kummempi kuin Truman show - kannattaa katsoa elokuva, jos ei ole tullut vielä katsottua - ja ryhtyä avoimin mielin kurkistelemaan kulissien taakse.

Tässä tehdään kansojen ryöstöä ja joukkomurhaa, ei tässä ole tarkoitus pelastaa ketään eikä mitään.
Alethes doksa meta logu
Vastaa Viestiin