Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Pilottipoju
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 9:45 pm

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja Pilottipoju »

Omalla tavallani ymmärrän ampujaa täysin. Oma isäni on esimerkiksi käyttänyt henkistä väkivaltaa meidän koko perhettä kohtaan koko aikuisikäni ajan ja on kiristänyt ties millä verukkeilla meitä. Useasti olen itsekin toivonut isälleni pahaa, mutta koskaan en voisi satuttaa häntä kuitenkaan, monista ikävistä uhkauksistani huolimatta.
It ain't no sin if you crack a few laws now and then, just so long as you don't break any.
paksupoika
Susikoski
Viestit: 46
Liittynyt: Su Kesä 24, 2007 12:19 am

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja paksupoika »

Luin tänään uusimmasta Alibista melko sekavan jutun, joka käsittelee tätä tapausta.
Artikkelissa kerrotaan että ampuja oli Joakim Valkama. Mutta välillä siinä mainitaan joku Jukka.
Yhdessä kohtaa kerrotaan että Jukka olikin ampunut isäänsä.
Yhdessä kohtaa kerrotaan kuinka joku pizzamies ajoi Joakimia takaa, ja saikin hänet kiinni, mutta poliisi veikin autoonsa Jukan.
Hyvin sekava on tämä Alibin juttu, pitänee lukea se vielä kertaalleen jos se vaikka avautuisi paremmin useamman lukukerran jälkeen.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja Tiina »

^Samaa ihmettelin minäkin. Mutta toimittajalta ilmeisesti aina välillä tatsi jutusta herpaantunut. Eiköhän tuo samaa miestä kokoajan kuitenkin meinannut. :lol:
VPY
Martin Riggs
Viestit: 609
Liittynyt: Ke Huhti 13, 2011 9:33 pm

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja VPY »

Poika maksoi potut pottuina kotinatsille, pojalle mitali :wink:
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Joakim Valkama sai varttihullun paperit. Todennäköisesti välttää elinkautisen, vaikka teko katsottaisiin murhaksi.
Iltalehti kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013050 ... 7_uu.shtml

Isänsä murhasta syytetty: Hoitoon pääsy olisi estänyt ampumisen
Keskiviikko 8.5.2013 klo 10.33 (päivitetty klo 12.48)

Mustaan, hihattomaan t-paitaan pukeutunut ja päänsä siiliksi ajanut syytetty tervehti oikeudenkäyntiä seuraamaan tulleita ihmisiä ennen kuin istuutui.

Kuva
Syytetty ei peitellyt kasvojaan oikeudenkäynnissä. (INKA SOVERI)

Käräjäoikeus vahvisti jo joulukuussa, että mies on syyllinen isänsä surmaan. Nuorukainen on myös tunnustanut teon.

Syytetty passitettiin mielentilatutkimukseen, ja oikeus ottaa nyt kantaa, oliko teko murha vai tappo. Syyttäjä vaatii elinkautista, puolustus myöntää tapon.

Nuorukainen on kertonut olleensa pitkään ahdistunut, ja hän oli päättänyt surmata joko itsensä tai isänsä. Hän ampui isänsä neljällä kiväärin laukauksella syyskuussa Helsingin Aikatalon kiinalaisravintolassa.

Syyttäjän mukaan mikään mielentilatutkimuksessa ei viittaa siihen, että syytetty olisi ollut itsetuhoinen, vaan hän halusi surmata isänsä.

Syyttäjä katsoo kyseessä olleen vakaa harkinta ja murha. Epäilty pitäisi tuomita elinkautiseen alentuneesta syyntakeudesta huolimatta.

Asianajaja vetoaa mielentilatutkimukseen, jonka mukaan syytetty kärsi vakavasta masennuksesta. Asianajajan mukaan löytyy myös selviä merkkejä siitä, että syytetyllä on matala kipukynnys, eikä hän siihen liittyen kykene hillitsemään tunteenpurkauksiaan ja säätelemään käyttäytymistään.

- Mielentilatutkimuksen aikaan syytetyllä oli kova hammassärky, mutta Kellokoskeen ei saatu hammaslääkäriä. Syytetty oli niin turhautunut kivuistaan, että paiskasi tuoli ikkunan läpi, asianajaja kertoi.

Syytetty on aiemmin kertonut kärsineensä tekonsa aikaan pahoista jalkakivuista, joista hän syyttää isäänsä. Syytetyn sisko kertoo yrittäneensä äitinsä kanssa saada syytetyn Jorvin sairaalaan elokuun puolivälissä, koska he pelkäsivät tämän tappavan itsensä.

-Rukoilin, että he ottaisivat hänet sisään, mutta niin ei käynyt ja tässä on lopputulos, sisko sanoi oikeudenkäynnissä.

Syytetty sanoi, että Jorviin pääsy olisi estänyt ampumisen.

- Jos olisin saanut vähän huilia, tilanne olisi ihan toinen. Nyt Kellokoskella ollessa on jo tuntunut paljon paremmalta.

Syytetty ei halunnut aiheuttaa muille kiinalaisravintolassa olijoille vaaraa. - Yritin saada isän seinää vasten, mutta hän hyppäsikin kuin hirvi tielle, ja jouduin ampumaan jalkoihin. Sitten ammuin päähän, jotta vintti menisi pimeäksi, eikä hän joutuisi kitumaan, syytetty kuvaili ampumishetkeä.

Asianajajan mukaan syytetty oli tekopäivän aamuna aikeissa tappaa itsensä lapsuutensa maisemissa Lauttasaaren metsissä. Junassa hän päätti, että isänsä ampumalla hän voisi välttää itsemurhan.

Syytetty vietti koko viime kesän eristäytyneenä kotiinsa. Hän yritti jo vappuna saada hoitoa psykologilta apua pahoinvointiinsa.
MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... masentunut

Julkaistu 08.05.2013 11:17 päivitetty 11:41

Aikatalon ampuja oli vakavasti masentunut


Niin sanotussa Aikatalon ampumistapauksessa murhasta syytetty parikymppinen mies on mielentilatutkimuksen mukaan alentuneesti syyntakeinen.

Parikymppinen mies ampui isänsä kiväärillä keskellä päivää syyskuussa. Tapahtumapaikkana oli kiinalaisravintola Helsingin ydinkeskustassa. Helsingin käräjäoikeuden joulukuussa antamassa välituomiossa miehen todettiin syyllistyneen ampumiseen.

Syyttäjä vaatii pojalle elinkautista vankeutta murhasta, vaaran aiheuttamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Puolustus on myöntänyt tapon.

Poika on kertonut olleensa vihainen isälleen, koska tämä oli pakottanut hänet urheilemaan liian kovaa nuorempana. Urheilu poiki kovat jalkakivut.

Syytetyn sisko kertoi tänään oikeudessa yrittäneensä saada äitinsä kanssa syytettyä hoitoon Jorvin sairaalaan, koska he pelkäsivät tämän tappavan itsensä.

– Emme tässä onnistuneet, ja nyt lopputulos on tämä, sisko sanoi.

Poika kertoi kuulusteluissa poliisille, että ajatus surmatyöstä tuli mieleen tekopäivän aamuna. Silloin hän oli päättänyt, että tappaa joko itsensä tai isänsä.

Marraskuun lopussa oikeudessa hän kuitenkin sanoi miettineensä isän ampumisesta ensimmäisen kerran vasta junassa. Lopullinen päätös syntyi juuri ennen ampumista.

Syyttäjän mukaan mielentilatutkimuksessa mikään ei viittaa siihen, että syytetty olisi ollut itsetuhoinen, vaan hänen tarkoituksensa oli surmata isänsä.

Puolustuksen mukaan syytetty on kärsinyt vakava-asteisesta masennuksesta, johon on hakenut hoitoa sitä kuitenkaan saamatta.

– Pitää ottaa huomioon, onko syytetty kyennyt vakaaseen harkintaan, josta mielentilatutkimus kertoo, syytetyn asianajaja Markku Fredman sanoi tänään oikeudessa.

Istunnon lopuksi kuultiin murhasta syytettyä miestä. Hänen mukaansa hoitoon pääsy olisi ”varmasti estänyt jutun kokonaisuudessaan.”

Jutussa annetaan kansliatuomio 17. toukokuuta.

(MTV3)
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV3 kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... n-murhasta

Julkaistu 17.05.2013 15:09 päivitetty 15:23

Isänsä ampunut mies tuomittiin murhasta

Helsingin ydinkeskustassa isänsä viime syyskuussa ampumalla surmannut mies on tuomittu murhasta 12 vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Joakim Harry Sebastian Valkama oli tekohetkellä alentuneesti syyntakeinen.

Valkama ampui isänsä kiväärillä ravintolassa Helsingin ydinkeskustassa. Hän tunnusti teon heti, mutta kiisti oikeudessa syyllistyneensä murhaan. Hän piti tekoa tappona.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Valkama teki teon vakaasti harkiten. Teko oli muillakin tavoin kokonaisuutena törkeä, minkä takia se piti tekoa murhana.

Valkamalle tehdyssä mielentilatutkimuksessa selvisi, että hänellä oli tekohetkellä vaikea-asteinen masennu ja sekamuotoinen persoonallisuus. Lisäksi hän oli päihtynyt.

Mielentilalausunnon mukaan Valkama oli tekohetkellä alentuneesti syyntakeinen.

Syynä murhaan olivat pojan ja isän huonot välit. Poika kärsi kovista jalkakivuista, jotka hänen mielestään johtuivat harjoittelusta hänen ollessaan 8-12-vuotias. Jalkakivut alkoivat, kun poika täytti kahdeksantoista.

(MTV3)
Kaustinen
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: To Touko 09, 2013 8:23 pm

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja Kaustinen »

joey kirjoitti:Äh, tämä on hyvä esimerkki tapauksesta, jollaisten takia pitäisi ehdottomasti olla niin, että tuliaseella sen säilytyspaikan ulkopuolella tehty surmatyö katsottaisiin aina vakaan harkinnan/suunnitelmallisuuden perusteella murhaksi. Eli että mikäli on aseistautunut, on surma harkittu.

Murhana tämäkin kyllä varmasti tuomitaan vaikka sitten pelkästään sillä perusteella, että poika ampui jo maassa makaavaa isäänsä. Mutta tällaisten asioiden vääntäminen oikeudessa on ihan turhaa ajanhukkaa, kun tuo aseistautumiseen liittyvä lakimuutos selkeyttäisi rajanvetoa murhan ja tapon välillä huomattavasti.
Minä olen eri mieltä. Murhan tunnusmerkistön täyttyminen edellyttää, että teossa täyttyy jokin laissa luetelluista kvalifiointiperusteista (harkinta, teräase...) ja lisäksi teon tulee olla kokonaisuutena arvioiden törkeä. Pelkkä aseen kotoa hakeminen ei siis voisi kuitenkaan täyttää kuin toisen tuomitsemisen edellytyksistä. Ja aina voitaisiin (ja pitääkin mielestäni voida) vedota siihen, että ase on ollut mukana vain säikyttelytarkoituksessa tms. En oikeastikaan usko, että kaikki aseen hakeneet ovat todella aineet losauttaa jonkun aivot pellolle. Tässäkin tapauksessa uskon, että ampuja ihan oikeasti oli todella reppana. Ja on miettinyt vaihtoehtona itsensä tappamista.

On kamalaa, että tällaista tapahtuu. Mutta osa tekijöistä on ihan oikeasti niiiiiin kuutamolla, ettei sellaisten linnaan laittaminen ketään hyödytä. Paremmassa tallessa ovat hoidossa lukkojen takana. Tätä tapausta en tiedä sen tarkemmin, mutta onhan näitä... Eikä kukaan näiden kanssa jutellut voi oikeasti olla sitä mieltä, että täysillä käyvät.

Rajanveto murhan ja tapon välillä on haluttu pitää harkinnanvaraisena. Ja niin se pitää mielestäni olla jatkossakin; kaikki asiaan vaikuttavat olosuhteet huomioivaa.
tokkaukko
Christopher Lorenzo
Viestit: 1694
Liittynyt: Su Syys 15, 2019 1:12 pm

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja tokkaukko »

Mitenhän Joakimillä on siviilissä alkanu menemään? 1/3 tais lusia ku alle 21 teki eli 4 vuotta 2kk kiinni.

Isänsä sai mitä tilas,mitä rääkkää lasta ja pakottaa.

Jouluna 2016 on saman nimnen rakennu faceen eli pari kuukautta yli 4 vuotta tämän teon jälkeen
Jos peli on epäreilu,älä pelaa.
etsiväemilia
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ke Marras 04, 2015 9:22 am

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja etsiväemilia »

paksupoika kirjoitti: La Joulu 08, 2012 10:43 pm Luin tänään uusimmasta Alibista melko sekavan jutun, joka käsittelee tätä tapausta.
Artikkelissa kerrotaan että ampuja oli Joakim Valkama. Mutta välillä siinä mainitaan joku Jukka.
Yhdessä kohtaa kerrotaan että Jukka olikin ampunut isäänsä.
Yhdessä kohtaa kerrotaan kuinka joku pizzamies ajoi Joakimia takaa, ja saikin hänet kiinni, mutta poliisi veikin autoonsa Jukan.
Hyvin sekava on tämä Alibin juttu, pitänee lukea se vielä kertaalleen jos se vaikka avautuisi paremmin useamman lukukerran jälkeen.
Alibissa törmää suhteellisen usein juttuihin, joissa vilisee sekä tekijän nimi, että keksitty nimi. Saisivat seuloa tekstit hitusen paremmin ennen julkaisua.
kusiainen
Harjunpää
Viestit: 312
Liittynyt: Ke Syys 27, 2017 6:58 pm

Re: Poika ampui isänsä Helsingin keskustassa 2012

Viesti Kirjoittaja kusiainen »

Olisikohan Alibi valmis maksamaan oikoluvusta osaavalle?
Vastaa Viestiin