Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Kainonsorttinen kirjoitti:Minulla on Susannesta vähän ristiriitainen käsitys. Yhtäältä hän oli koppava ja ylpeä svenskatalande, ja isän mukaan saattoi kärkkäästikin sanoa. Kuitenkin hyvin pelokas menemään kellariin varsinkaan kenenkään miehen kanssa. Melkeinpä pelkäsi miehiä, ainakin varoi, mutta miesvieraat olivat tervetulleita kotiinkin. Hiukan hienompi neiti, mutta sen verran kevytkenkäinen, että miesseuraa tuotiin kotiin.
Minusta vain jos nainen on niin topakka, että osaa humalaiselle ahdistelijalle sanoa EI (eikös isä näin sanonut), niin miten se sama nainen sitten pelkää kävellä yksin kotiin... Ja kuitenkin kävelee yksin kotiin? Minusta joku näistä ei täsmää. Ellei sitten susanne pelännyt juuri jotain tiettyä miestä. Toki varovainen saa ja pitääkin olla, mutta kaikenlaiset "yritän pysyä näkymättömissä, kuljen katseilta suojassa rappujen läpi kellarin kautta" on jo vähän vainoharhaista, eikö?
Se, että naiset osaa olla tosi keljuja erikseensanotusti itseään pienemmille ja porukassa, ei sinänsä ole mitään uutta kokemusta mulla on siitä riittämiin. Kyllä se luonne talttuu, kun on tilanteesa tasavertaisen tai itseään vahvemman kanssa eikä paikalla ole selkää jonka taakse piiloutua. Se että osaa ja uskaltaa hyppiä itseään pienempien (ja pomo selkänojanaan isompienkin) silmille ei todista yhtään mitään kyvystä huolehtia itsestään. Enkä mä nyt puhu p.o. naisesta vaan yleisestikin sitä mikä voi olla mahdollista ja mikä ei.

Mutta tuo mitä sanoit nostaa kyllä esiin sen version, että Susannelle on sattunut (kohtalokkain seuraamuksin) tilannearviossaan moka tämän tekijän kohdalla.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Jotain tällaista olen tarkoittanut, kun olen hahmotellut tekijän profiilia. Hän on tai oli hurmaava mies. Koska epäilen samaa tekijää kaikkiin kellarisurmiin, hän on ollut jollain tapaa tuttu kaikille uhreille.
Hän ei ole Susannen surman aikaan välttämättä ollut edes päissään, vaikka hän viinaa paljon käyttää tai käytti. Joku Ted Bundy-tyylinen. Kuka häntä pelkää. Tämä vielä ovelampi; tutustuttaa itsensä naiseen ensin muuten.
Ja jos oikein mietin, epäilen, että myös Haanpää ja Lukkarinen ovat saman tekijän uhreja. Välissä oli reilu 10v. Nyt on tyyli taas muuttunut. Mutta henkilö liikkuu paljon, tällä kertaa ei välttämättä tunne uhrejaan entuudestaan. Mutta uhrit: tummahiuksisia ja ehkä humalassa.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
19736
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja 19736 »

Tuossa nimimerkki Kainonsorttinen edellä kirjoitti että Susanne käveli ravintolasta kotiin ja pelkäsi pimeällä kävelemistä esim ravintolasta kotiin. Näin kirjoitusten perusteella varmasti voidaan todeta ja varsin luotettavien lähteiden pohjalta.
Kuitenkin tuosta Susannen kävelemisestä ravintola Hesperiasta kotiin Sofianlehdonkadulle ei ole täyttä varmuutta vaikka ajan kuluminen huomioon ottaen se voisi olla mahdollista.
Edes Susannen tarkka poistumisaika ei ole tiedossa kun ei ole valvontakameroitakaan ollut käytössä - 70luvulla.
Eli suuri mysteeri on miten Susanne tuon ravintolamatkan taittoi jalan, autolla, jollain muulla kulkuneuvolla kenties, kenen seurassa ja mihin aikaan?
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

19736 kirjoitti:Tuossa nimimerkki Kainonsorttinen edellä kirjoitti että Susanne käveli ravintolasta kotiin ja pelkäsi pimeällä kävelemistä esim ravintolasta kotiin. Näin kirjoitusten perusteella varmasti voidaan todeta ja varsin luotettavien lähteiden pohjalta.
Kuitenkin tuosta Susannen kävelemisestä ravintola Hesperiasta kotiin Sofianlehdonkadulle ei ole täyttä varmuutta vaikka ajan kuluminen huomioon ottaen se voisi olla mahdollista.
Edes Susannen tarkka poistumisaika ei ole tiedossa kun ei ole valvontakameroitakaan ollut käytössä - 70luvulla.
Eli suuri mysteeri on miten Susanne tuon ravintolamatkan taittoi jalan, autolla, jollain muulla kulkuneuvolla kenties, kenen seurassa ja mihin aikaan?
Mä en nyt nopealla haulla löytänyt tietoa siitä, mihin aikaan Susanne poistui ravintolasta (mihin aikaan siellä tuli valomerkki). Mutta jos tapahtumaan oletetuiksi liittyvien äänihavaintojen ja ravintolasta poistumisen aikaero on liian lyhyt ollakseen jalkaisin kuljettuun matkaan tarvittava, mutta liian pitkä ollakseen autolla suoraan tulemiseen tarvittava niin silloin mielestäni avautuu mahdollisuus siihen, että Susanne kaikesta huolimatta oli ainakin hetken vastoin tahtoaan tekijän hallinnassa hänen autossaan. Tällöin avautuu mahdollisuus siihenkin, että Susannen ensivaiheen vastarinnantekokyvyn nujerrus on tapahtunut jo autossa, ja hänet ehkä on kannettu kellariin, jossa teko ehkä on voitu suorittaa loppuun.
Jos tekijä on mennyt hyvissä ajoin kellariin ennalta käsin, niin miten tiesi mennä sinne ?
Jos osasi odottaa Susannea, mistä sai tiedon, oliko mahdollisesti samassa ravintolassa ?
alv
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 1:34 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja alv »

Tapaushan on itseäni vanhempi, mutta tuli asuttua talossa (numerossa 7, mutta ovat samaa yhtiötä ja samalla perusrakenteella) parin talven yli joitain vuosia sitten. Voin siten muutamaan ketjussa esitettyyn arveluun antaa kommenttia. Tästä tuli huomaamatta aika pitkä, kun on koko edellinen ketju kommentoitavana:

1) Avoimet ikkunat: talon lämmitysjärjestelmä on/oli alkuperäinen. Tämä selvisi putkiremontin yhteydessä, kun kerrottiin, että lämmitysputkille ei "vielä" tehdä mitään. Vaikka talossa ei ikinä ollut varsinaisesti kylmä, ei ollut myöskään tarvetta pitää ikkunoita auki asunnon viilentämiseksi, ja palelevampi puoliskoni kaipasi lämpimiä vällyjä. Avoimia ikkunoita ei hellepäivinäkään montaa näkynyt, poislukien auringolle altteimmat eteläpäätyjen yläasunnot. Ikkunoiden tiivisteitä on mahdollisesti parannettu alkuperäisestä tapahtuman jälkeen. Jossain aiemmassa viestissä oli kaivettu yön lämpötilaksi jopa vain 12 astetta. Kirjaa lukenut henkilö on voinut tupakoida, ja pitää ikkunaa siksi auki, mutta muutoin selittyisi miksei äänihavaintoja ole keskeltä yötä kadulta.

2a) Kellarissa on asuntokohtaiset viileäkomerot. Muutama oli edelleen käytössä kun asuin talossa. Näiden ideana on, että osin maan alla olevaa tilaa ei lämmitetä, ja se pysyy jokseenkin ympäröivän maan lämpötilassa, tai ainakin selvästi ulkoilmaa viileämpänä. Äkkiä löytyi tieto, että jääkaapit yleistyivät 70-luvun loppuun mennessä lähes kaikkiin talouksiin. Erityisesti, kun huomioi että täällä kerrotun mukaan S. oli aloittanut työt lentokentällä vasta saman vuoden alussa, ja jos hän asui yksiössä, olisi uskottavaa, että omaan jääkaappiin ei vielä ollut ollut varaa - jääkaappituotteet kun saattoi säilöä vanhempien puolella tarvittaessa. Suurehkossa taloyhtiössä hyvinkin ollut vielä muutamia ilman jääkaappia.

2b) Viileäkomerot tarjoavat kaksi mahdollista selitystä, joita ei ole vielä ehdotettu, miksi kellarikäytävälle mentäisiin yöllä: joko joku muu asukas oli hakemassa, tai pyysi päästä hakemaan komerostaan ruokaa, tai S. oli nälkäinen vietettyään pitkän illan, ja käveltyään keskustasta, joten hän keksi hakea kellarista esim. omenoita, juureksia tms. raikasta ruokaa heti syötäväksi, ja aamupalaksi, jotta ei tarvitse häiritä vanhempia heidän jääkaapillansa käymällä.

3) Talonmies: nykyinen mainitsi kerran tulleensa taloon yli 30 vuotta sitten talonmieheksi "nuorena" (en tarkkaa lukua muista), joten on aloittanut viimeistään muutama vuosi tapauksen jälkeen. Talonmies on yhteinen 7- ja 9-taloille, ja talot ovat samaa yhtiötä olleet aina, joten tilanne ei ole varmasti muuttunut.

Tämä voi valitettavasti tarkoittaa, että B. Vihakara on ollut jo eläkeikää lähestymässä, ja olisi siten nykyään lähes varmasti kuollut. Vrk:n sukunimipalvelu paljastaa, että tuolla sukunimellä on ollut väestörekisterissä 10 miestä, jotka ovat jo kuolleet. Elossa olevia miehiä on 9, ja sukunimensä muuksi vaihtaneita miehiä 0-12 (tietoa ei paljasteta "yksityisyyden suojaamiseksi" kun lukumäärä on tarpeeksi pieni). Sukututkijoiden hakupalvelussa ei ole kaikkia wanhoja kirkonkirjoja vielä litteroituna, mutta 1800-luvun puoliväliin asti ainoat havainnot sukunimestä ovat Lavialta ja sen lähiseudulta. Alle 100 vuotta vanhoja kirkonkirjoja ei pitäisi päästä tutkimaan arkistoissa kuin sukutukimukseen ja paikan päällä tunnistautumalla; 125 vuotta vanhemmat kirkonkirjat tulevat nykykäytännöillä aikanaan vapaasti tutkittaviksi, mutta siinä vaiheessa saataisiin vain (suurella vaivalla) varmistus B.V:n syntymäajasta. Luultavaa siis on, että häntä ei enää edes voida tavoittaa. Avoimeksi kysymykseksi mieleeni ketjua lukemalla jäi, miksi talonmiehen vaimo meni häätämään luultua humalaista kellarista, missä oli talonmies itse? Tästä tosin saa kuvan tomerasta rouvasta, joka sopii paremmin juuri jo iäkkäämpään talonmieheen. Muutoinkin tuntui kuin talossa olisi nuorennusleikkaus menossa.

4) Kaikki lukot oli nykymallisia, eli uusittu kauan tapahtumien jälkeen ainakin kerran. Avainten sopiminen eri oviin tuskin on merkittävästi muuttunut: kellarikäytävään, ja kellarin eri huoneisiin (pyörävarasto, "kanakopit", viileäkaappihuoneet) pääsee kaikkien rappujen avaimella, mutta rapun ovesta pääsee sisään vain omaan rappuunsa. Kellarikäytävän kautta pääsee siten viereiseen rappuun, mutta esim. B- ja C-rappujen välissä ei ole tällaista yhteyttä. Vain saunatilan sisältävän rapun alaoveen käy kaikkien asukkaiden avain. Rakennusvalvontaviraston Arska-palvelusta näkee maksamatta vain pienen esikatselukuvan saatavilla olevista dokumenteista, joten kellarikerroksen pohjapiirustuksesta ei voi nähdä missä 9-talon sauna on, vai onko sauna vain 7:ssa. Saunatilat oli remontoitu kai 2000-luvulla, joten ilmeisesti ovat olleet talossa alun perinkin.

5) Rakennus muutoin

5a) Äänieristys on monissa myöhemmin (60-80-luvuilla) rakennetuissa taloissa huonompikin. Nämä on paikalla valettu tai muurattu. Kovaääniset juhlat kuuluvat kyllä seinän läpi, tai huuto, tai ovisummerin pörinä naapuriasuntoon, ja äänekkäämmät askeleet rappukäytävästä, mutta en kellarin yläpuolella asuneena kuullut kertaakaan ääniä (pyörä)kellarin normaalista käytöstä, ja ulko-oven kolahduksen vain harvoin. Väliovi rapusta kellariin tosin pamahti muita ovia kaikuvammin, se tuntui olevan muita ovia kevyempirakenteinen.

5b) Em. Arska-palvelusta näkee muidenkin kerrosten pohjapiirustukset; jos L:ien asunto oli ylimmässä kerroksessa, ja suuri päätyasunto, jossa on parvi, tilassa voi olla käytännössä 4 huonetta, keittiö ja olohuone. Piirustuksista selviää myös, että talojen välissä (B- ja C-rapun) olevat parvekkeet ovat alkuperäiset, kun joku aiemmin aprikoi onko ne lisätty jälkikäteen.

5c) B- ja C-rapun nurkassa kadun puolella oleva autotalli on kai ollut siinä aina, mutta jossain oli viite että myös sen katolla on pysäköity. Tästä on yhä jäänteenä viistottu kadun reunakivi siinä kohdassa, josta ko. katolle pääsisi ajamaan. Tuolta Arskasta löytyy myös dokumentti autopaikkojen uudelleen järjestelystä vuodelta 2001. Lieneekö katon kantavuus jäänyt riittämättömäksi painavammille nykyautoille.

6) Ensimmäiset nostoautomaatit väitetään asennetun Suomessa 1972, ja nykyaikaiset automaatit vasta 1978. Pankkikortin tulo on entisen Luottokunnan aikajanalla sijoitettu vuoteen 1980. Vaikka lentoasema varmasti oli ensimmäisiä paikkoja mistä automaatin löysi, ei nuorella kenttävirkailijalla oletettavasti ollut vielä uutta automaattikorttia. Lauantaisin pankitkaan olleet auki, joten jos viikonlopun iltamenoihin ei ollut varauduttu perjantaina ennen konttorien sulkeutumista, käteistä ei ihan niin vain saanut. Ulkomailla luottokortteja jo oli, mutta pitäisin erikoisena, jos nuorelle opiskelijalle sellainen olisi tuohon aikaan ulkomailla myönnetty, tai sitä voinut enää Suomessa käyttää.

7) Ympäristö: Sofianlehdonkatu 5 on rakennettu vasta 2000-luvun puolella, ja vastapäinen numero 10 valmistui 1988, joten sijainti on ollut suojaisampi. Käpylän urheilukentän kohdalla siinä Mäkelänkadun toisella puolella oli vielä vuonna 1977 ravirata(!). En selvittänyt, mitä toimintaa Sofianlehdossa oli tuohon aikaan, olisiko sen pihan poikki kehdattu oikaista, tai menikö tuon Sofianlehdonkatu 10:n kohdalta aikoinaan jotain polkua tai puistokäytävää - nykyisiä taloja rakennettaessa tontin halki on erikseen piirretty "yleiselle jalankululle" varattu reitti, ja jonkinlainen polku on tuohon vuoden 1985 kaavaan metsän halki olemassaolevana piirretty.

8) Itä-Pasila: Asemapäällikönkadun eteläpuoliset talot olivat valmistuneet viimeistään 1975, ja osa pohjoispuolisista, mutta osa oli rakenteilla. Sikäli kävelyreitti Vislauskujaa tai Resiinakujaa pitkin ei ole mahdoton, ympäristö oli jo "valmista". Kumpulantien varressa on moni talo korvattu uudella myöhemmin, alue oli teollisuusmaisempaa aiemmin.
19736
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja 19736 »

Tervetuloa mukaan alv. Mukava saada vähän uutta näkökulmaa tähän ketjuun. Tosi näitäkin asioita on varmaan jo käsitelty.
Tosin muutama asia tuossa edellä kiinnostaisi.
Nuo pankkiautomaatit siis tulivat vuonna 1980. Eli niitä ei siis katukuvassa 1976 varmaan ollut edes koemielessä. Joten pankissa Susannen on täynnyt nostamassa rahaa. Varmaan lähiaikoina jos on juhlimaan lähtenyt. Onko summa ollut tavallisuudesta poikkeava vai ns normaali nosto.
Tosin mahtoiko nuorella neitosella isoja summia takanaan olla?
Mahtoiko Susannen surman jälkeen väkeä muuttaa paljon talosta kun kerroit tuossa edellä nuorennusleikkauksesta?
alv
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 1:34 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja alv »

Kas, kirjoitin epätarkasti, lause jäi muokatessa väärään yhteyteen/selkiyttämättä; nuorennusleikkaus viittasi vain aikaan asuessani siellä joitain vuosia sitten. Tapahtuma-ajan keski-ikäisten, nykyisten vanhusten, tilalle muutti nuoria aikuisia useampaan asuntoon.

Nyt kun sain vanhan ketjun kahlattua ihan alkuun asti, tuli vielä kaksi kommenttia mieleen.

Oli lainaus, että isä seurasi ikkunasta, "kuinka joku mies tuli kovaa kyytiä nuoremman tyttäremme perässä. Panin rappuun valot ja juoksin alaovelle tyttöä vastaan."
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... 13#p258026
B-rapun asunnoissa on ikkunat sisäpihalle päin, ja kadulle, ja päätyasunnossa pohjoiseen. Yläkerroksen ikkunasta ei näe pihalla seinän viertä kulkevaa kävelytietä rapun ovelle, joten mainittu mies on havaittu ennen pihaa, eli kulkenut Sofianlehdonkadun jalkakäytävää. (Vain parvekkeelta reunan yli kurkottamalla näkisi pihalle oven eteen.) Hallussani on heikko skannaus vuoden -72 bussilinjakartasta, jossa lähimmät bussipysäkit näyttäisivät olevan nykyisellä paikallaan, joten kävelysuunta olisi ollut etelään. Kun ei mainita seuraajan tulleen pihaan, ja koska neljännestä kerroksesta (kotoa oven takaa) ei juoksemallakaan ihan hetkessä ehdi kadulle, pitäisin todennäköisempänä että miehellä oli vain kiire Kätilöopistolle, tai viereiseen asuintaloon, ja kertomus on tapahtumien jälkeen noussut perusteetta mieleen. Toimittajat vielä tykkäävät tarttua tällaisiin.

(Hakamäentie on vielä vuonna 76 vahvistetussa kaavassa rakentamatta, joten sitä kautta jonkun ehdottama autokyytireitti ei oikein ollut mahdollinen, vaikka se on jo tuossa bussikartassa "tulossa". Mäkelänkadulta Veturitielle asti saattoi tie jo olla -76.)

Toinen oli vielä se, että täällä viitatuissa lähteissä, ellei nyt mennyt muisti jo solmuun, vain isän suuhun on lehdissä laitettu väite, että murhaaja nimenomaisesti asetti avaimet takin taskuun. Ainoana selityksenä varmuudelle laittamisesta tulee mieleen se, että avaimista olisi löytynyt jälkiä (verta?), jota niissä ei voisi olla, jos avaimet olisivat teon aikaan olleet jo takin taskussa. Mutta tietämättä mitä on oikeasti kirjattu, kumpikin on mahdollista (S tai tekijä), ja väitettä laittamisesta ei voi pitää faktana.

Nämä oli nyt aika moni tällaisia seikkoja, että monista niistäkin asioista, mistä voi olla vahva epäilys, on riittävä epäilys myös päinvastaisesta tapahtumakulusta.

Jotain lisää tuodakseni tässä vielä linkki suoraan tuonne kellarikerroksen pohjapiirustuksen pienoiskuvaan, jos jotain kiinnostaa muttei lähde itse kaivamaan. Kuvassa ylhäällä ovat ne yrityksen hallussa olleet päätytilat, ja nuo irralliset neliöt antaisivat ymmärtää että tekniset tilat jatkuvat kaksi kerrosta maan alle B-rapun pohjoisosan alla. Jos/kun kaukolämpöä ei vielä ollut alueella rakennettaessa, talossa on täytynyt olla oma lämpökattila, jonka tiilinen piippu on yhä ulkoseinässä.
https://asiointi.hel.fi/arska/thumbnail ... f77-020690
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Sivutilan säästämiseksi en lainaa nimimerkkiä "alv", mutta käsitettävä syy, Susannelle, mennä kellariin on lopultakin löytynyt. Samanlainen käsitettävä syy on voinut olla myös klo 02.15 tappajan aiheuttamaksi oletetulle äänelle. Valitettavasti tämä mielestäni avaa aikajanan uudelleen auki siten että. Entä jos uhri ja tekijä menikin sinne vasta vähän lähempänä Susannen oletettuun töihin lähtö aikaa (kevyt ruokailu ennen töihin lähtöä). Onko jo aiemmin lukkoon lyödyn aikataulun ulkopuolelta mitään kiinnostavia henkilö/äänihavaintoja.
MartinBeck
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2012 5:10 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja MartinBeck »

alv kirjoitti:.
Hallussani on heikko skannaus vuoden -72 bussilinjakartasta, jossa lähimmät bussipysäkit näyttäisivät olevan nykyisellä paikallaan, joten kävelysuunta olisi ollut etelään.
Helsingissä ei tuohon aikaa yöbusseja ollut. Viimeinen bussi joka meni sofianlehdonkadun kautta eli 65/66 lähti rautatieasemalta klo 01.35. Ensimmäiset bussit lähti siinä viiden puoli kuuden aikaan joten ei Susanne voinut Hesperiasta ainakaan bussilla kulkea.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Luultavasti taas joku Doctor naljailee mulle hakukoneen käyttötaidon puutteesta, mutta asia joka mua alkoi kiinnostamaan, ja jota olen koettanut selvittää jo pari tuntia, on Susannen kulkemaksi väitetyn reitin pituus kilometreinä eri reittivaihtoehdoilla. Ongelma on se, että kaikki haut jotka olen tehnyt on vieneet sivuile joista ei järkevää karttaa mittauksen tekoon saa. Se poliisi (jonka sukunimi on Latikka) kyllä sanoo, että matka on jalankin ajallisesti mahdollinen, mutta millaisia vastoinkäymisiä se matka sietää ennen kun aikataulu alkaa pettään nyt tiedossa olevilla reunaehdoilla.
alv
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 1:34 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja alv »

MartinBeck kirjoitti:joten ei Susanne voinut Hesperiasta ainakaan bussilla kulkea.
Ei voinut, ei, eikä siihen tekstissä viitattu, vaan Susannen isän kertomaan, vuosia aiemmin tapahtuneeseen, isän koti-ikkunasta näkemään toisen tyttären seuraamiseen kadulla.
Ernesti Säkävaara
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2012 11:54 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Ernesti Säkävaara »

alv kirjoitti:Tapaushan on itseäni vanhempi, mutta tuli asuttua talossa (numerossa 7, mutta ovat samaa yhtiötä ja samalla perusrakenteella) parin talven yli joitain vuosia sitten. Voin siten muutamaan ketjussa esitettyyn arveluun antaa kommenttia. Tästä tuli huomaamatta aika pitkä, kun on koko edellinen ketju kommentoitavana

Tervetuloa keskusteluun alv ja erittäin paljon kiitoksia omaan kokemukseen perustuvista faktatiedoista ja jos minulta kysytään, niin tämmöiset jutut, joissa keskitytään faktaan eikä mihinkään foliohattujen salaliittoteorioihin, saavat minun puolesta olla vaikka kymmenen sivun mittaisia :wink:
alv kirjoitti:Piirustuksista selviää myös, että talojen välissä (B- ja C-rapun) olevat parvekkeet ovat alkuperäiset, kun joku aiemmin aprikoi onko ne lisätty jälkikäteen.
Kiitokset tästä tiedosta! Eli siis minähän niistä tuossa pari sivua takaperin kyselin. Tuo sitten ainakin vahvistaa sen, että pihan puolelle on tultu kaupan puoleisen päädyn kautta. Vaikka onhan teoriassa mahdollista sekin, että sinne on tultu metsästä ylätalon (9E) ja Seiskan poikittain olevan talon (7C,D) välistä, mutta se lienee melko epätodennäköistä.
alv kirjoitti:) B- ja C-rapun nurkassa kadun puolella oleva autotalli on kai ollut siinä aina, mutta jossain oli viite että myös sen katolla on pysäköity. Tästä on yhä jäänteenä viistottu kadun reunakivi siinä kohdassa, josta ko. katolle pääsisi ajamaan.
Kiitos tästäkin. Raton kuvasta en sitä viistottua rootvallia aiemmin havainnut ja google mapsissakin on auto pysäköitynä juuri siinä kohtaa, mutta nyt kun sanoit, niin älysin jälkimmäistä Raton kuvaa tarkemmin katsoa ja toden totta onhan siinä heti escortin perän jälkeen selkeästi viistous. Aiemmin kun vaan sitä ylempää kuvaa katselin, niin käytävä näytti sen verran kapealta, että aattelin sen olleen ainoastaan jalankulkijoille ja pyörille. Eipä kyllä tullut mieleenkään, että autotallin katto olisi ollut aikoinaan parkkipaikkana.

Mutta tosiaan mukava kun potkaisit tähän ketjuun uutta vauhtia hyvillä tiedoillasi. En nyt tässä jouda enempää kommentoimaan kirjoituksiasi, mutta muutaman kommentin vielä heitän kunhan kerkiän, joten palaan hieman myöhemmin astialle.
Hanhijoki
Scooby-Doo
Viestit: 27
Liittynyt: La Tammi 30, 2010 7:19 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Hanhijoki »

jarmo.janis kirjoitti:Luultavasti taas joku Doctor naljailee mulle hakukoneen käyttötaidon puutteesta, mutta asia joka mua alkoi kiinnostamaan, ja jota olen koettanut selvittää jo pari tuntia, on Susannen kulkemaksi väitetyn reitin pituus kilometreinä eri reittivaihtoehdoilla. Ongelma on se, että kaikki haut jotka olen tehnyt on vieneet sivuile joista ei järkevää karttaa mittauksen tekoon saa. Se poliisi (jonka sukunimi on Latikka) kyllä sanoo, että matka on jalankin ajallisesti mahdollinen, mutta millaisia vastoinkäymisiä se matka sietää ennen kun aikataulu alkaa pettään nyt tiedossa olevilla reunaehdoilla.
Google maps kertoo matkan ja ajan, autolla, jalan tai pyörällä. Autolla varmaan rajoitusten mukaan jalan, tai pyörällä ei varmaan ole menty kovin kovaa noista ajoista päätellen.
http://goo.gl/maps/S4RBq
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Hanhijoki kirjoitti:
jarmo.janis kirjoitti:Luultavasti taas joku Doctor naljailee mulle hakukoneen käyttötaidon puutteesta, mutta asia joka mua alkoi kiinnostamaan, ja jota olen koettanut selvittää jo pari tuntia, on Susannen kulkemaksi väitetyn reitin pituus kilometreinä eri reittivaihtoehdoilla. Ongelma on se, että kaikki haut jotka olen tehnyt on vieneet sivuile joista ei järkevää karttaa mittauksen tekoon saa. Se poliisi (jonka sukunimi on Latikka) kyllä sanoo, että matka on jalankin ajallisesti mahdollinen, mutta millaisia vastoinkäymisiä se matka sietää ennen kun aikataulu alkaa pettään nyt tiedossa olevilla reunaehdoilla.
Google maps kertoo matkan ja ajan, autolla, jalan tai pyörällä. Autolla varmaan rajoitusten mukaan jalan, tai pyörällä ei varmaan ole menty kovin kovaa noista ajoista päätellen.
http://goo.gl/maps/S4RBq
Olisiko mitenkään epärealistista ajatella että.
Susanne olisi "lyhentänyt matkaa" menemällä alppilan puiston läpi (sillä edellytyksellä että siellä silloin on ollut kävelykelpoinen tie/polku) ja nistä parista jäljellä olleesta isosta tiestä mennyt vain yli käyttämättä niitä varsinaisena kävelyreittinä. Mielestäni tämä reitti tarjoaisi (satunnaisesti uhria kyttäävälle) tappaja raiskarille mahdollisuuden sopivan uhrin valintaan, uhrin itsensä tässä tapauksesa tehdessä teon helpommaksi menemälllä kelariin vapaaehtoisesti. Jos Susanne olisi kaiken aikaa käyttänyt vaan niitä isoja teitä, silloin jollain mielestäni pitäisi olla toteutunutta paremmat havainnot sekä Susannesta, että myös hänen mahdollisesta seuraajastaan.
Miksi tekijä sitten ei iskenyt jo Alppilan puistossa, jos ajatuskulkuni on oikea ?
Ehkä tekijällä oli muita ajatuksia tekonsa suhteen. Jos Susannella on (kuten jotkut esittää) ollut luonnetta mennä kellariin yöllä, silloin hänellä mielestäni on voinut olla luonnetta paikan mahdollisesta pimeydestä huolimatta lyhentää matkaa Alppilan puiston ja esittämäni reitin kautta.
Ernesti Säkävaara
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: Ti Joulu 04, 2012 11:54 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Ernesti Säkävaara »

jarmo.janis kirjoitti:
Hanhijoki kirjoitti:
jarmo.janis kirjoitti:Luultavasti taas joku Doctor naljailee mulle hakukoneen käyttötaidon puutteesta, mutta asia joka mua alkoi kiinnostamaan, ja jota olen koettanut selvittää jo pari tuntia, on Susannen kulkemaksi väitetyn reitin pituus kilometreinä eri reittivaihtoehdoilla. Ongelma on se, että kaikki haut jotka olen tehnyt on vieneet sivuile joista ei järkevää karttaa mittauksen tekoon saa. Se poliisi (jonka sukunimi on Latikka) kyllä sanoo, että matka on jalankin ajallisesti mahdollinen, mutta millaisia vastoinkäymisiä se matka sietää ennen kun aikataulu alkaa pettään nyt tiedossa olevilla reunaehdoilla.
Google maps kertoo matkan ja ajan, autolla, jalan tai pyörällä. Autolla varmaan rajoitusten mukaan jalan, tai pyörällä ei varmaan ole menty kovin kovaa noista ajoista päätellen.
http://goo.gl/maps/S4RBq
Olisiko mitenkään epärealistista ajatella että.
Susanne olisi "lyhentänyt matkaa" menemällä alppilan puiston läpi (sillä edellytyksellä että siellä silloin on ollut kävelykelpoinen tie/polku) ja nistä parista jäljellä olleesta isosta tiestä mennyt vain yli käyttämättä niitä varsinaisena kävelyreittinä.
Jos tuota Hanhijoen linkittämää reittiä tarkoitat, niin juu ei. Lintsin takaa toki kulki Tivolitie jo 70-luvulla, mutta Aleksis Kivenkadun ja Teollisuuskadun välillä ei ollut Traverssikujaa, eikä mitään muutakaan reittiä Savonkadun ja Sturenkadun välissä, koska siinä oli silloin vielä Pasilan konepaja ja sen ratapiha. Konepajan rakennuksethan on toki vielä olemassa, mutta rataa ja ratapihaa sen sijaan ei enää ole.
jarmo.janis kirjoitti:Jos Susanne olisi kaiken aikaa käyttänyt vaan niitä isoja teitä, silloin jollain mielestäni pitäisi olla toteutunutta paremmat havainnot sekä Susannesta, että myös hänen mahdollisesta seuraajastaan.
Niin jos hän on ylipäätään kävellyt yhtään mitään reittiä, mitä ainakin itse pidän epätodennäköisempänä vaihtoehtona, siis että on lampsimalla kotiin mennyt.
Vastaa Viestiin