Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Minä nyt yhä ihmettelen että minkä takia isäkään Piia olisi tappanut. Siis jos syy olisi ihan vaan se, että Piia kävi treffeillä. Aika äkkipikainen tuon isän pitäisi olla. Luulisi että siinä tapauksessa olisi ollut tapana useinkin pahoinpidellä lapsiaan. Isän haastattelusta jää kuitenkin kuva ihan erilaisesta isästä kuin jostakin remmiä heiluttavasta isästä. Toisaalta ulkokuorihan aina voi pettää.
Waakku
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 3:32 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Waakku »

Atlanta kirjoitti:No, jos lähti, kuten isä kertoi, kiukuissaan.
Isähän oli saunassa lähdön aikana, eli taisi kuulla jälkeenpäin kaukosäädin sodasta.

Itse en ymmärrä, että TAAS yritetään etsiä perheestä syyllistä...

- Poliisi puhuu että valkoinen auto kuuluu tutkintalinjaan
- Poliisi on sulkenut perheensisäisen rikoksen pois tutkintalinjasta
- Pikkuveljen pari kamua ei usko ainakaan pikkuveljen osallisuuteen (en viitsinyt kysellä asiasta enempää)
- Kirje, sen jälkeen tuli henkirikos-tutkinta sekä se valkoinen auto.

Tuossa julkisuudessa olevat tietomme, mikään noista EI viittaa perheen sisäiseen rikokseen (Pikkuveli-jutskalle ei ole kylläkään ole muuta lähdettä kuin minä, saatte itse arvioida asian todenmukaisuuden).
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Atlanta kirjoitti:Niin, tai sitten yksinkertainen selitys on se, että Piia lähtikin sitten sinne, mihin hän alunperin olikin menossa ja joutui sitten perumaan. Mutta sitten taas saattoikin lähteä.
Hänestä ei ole havaintoja, se on totta.
Mutta ehkä kyydin tarjoaja on sattunut sopivasti paikalle niin, ettei Piia ollut ehtinyt kovinkaan kauaksi kotoaan.
Hänellä on varmaan ollut tarkoitus ilmoittaa kotiinsa, missä on, mutta valitettavasti ei päässyt koskaan perille.

Piia on kuitenkin tuntenut tuon kyydintarjoajan, luultavasti. Maalla kun asuttiin, niin siellä kaikki tuntevat toisensa ainakin naamasta.
Ellei sitten häntä ole kaapattu väkisin autoon.

Luulen, että tuo kyydinantaja on luvannut viedä tytön sinne, mihin tämä oli menossa. Alkanutkin sitten jossain vaiheessa lähennellä. Yrittänyt, että jos onnistaisi. Piia on kieltäytynyt ja uhannut kertoa vaikka isälleen tai kyydin antajan vaimolle.
Lopun tiedämme.

Ja voihan olla, että tuo, joka kertoi olevansa Piian ystävä, puhuu muunneltua totuutta. Piian ei ole käyttätynyt koskaan niin vapaamielisesti, kuten tuo ystävä antaa ymmärtää. Saattoi olla todistatytön mustamaalaamista.
Sillä, eihän hän kuulemma tuntenutkaan Piia kovin hyvin. Tämä kun viihtyi omissa piireissään.
Mielestäni asia joka on syytä huomioida on se, että tuohon aikaan ei vielä ollut känyköitä, joilla soittaa viiden minuutin varoitusajalla kaverille että nyt tehdään niin ja kohta noin. Jos Piia olisi muutellut mieltään soutaen ja huovaten, olisi hänen pitänyt soitella ja kysellä taloista matkan varrella mahdolisuutta soitella lankapuhelimilla. Ja se on kyllä sellaista toinmintaa, joka olisi jäänyt ihmisten mieliin ja tullut esiin tutkinnassa heti alusta alkaen. Jos joku asia on peruttiu niin ei sitä perumisen perumista Piian ovet paukkue kotoa lähdön jälkeen ehtynä oltaisi voitu tehdö ilman että joku muistaa. Ainoaksi mahdollisuudeksi jää se että henkilö, jonka kanssa perumisen peruminen on tehty, valehtelee ja on siis ainakin osin syyllisyysvastuussa siitä muitä Piialle tapahtui. Onkohan noiden Piian kavereiden tekemisten ja sanomisten oikeellisuutta mitenkään tarkastettu.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Onkohan todella nuo koulukaveritkaan kuultu todella tarkkaan? Ja onko heidän puheensa uskottu ihan tuosta vain.
Onko kotiväki puhunut varmasti totta?

Kun se Piia oli joutunut koulussa kiusatuksi, olisi ollut syytä kovistella niitä kiusaajia. He ovat ehkä nähneetkin Piian kylällä sinä iltana. Kiusaaminen, töniminen ja muu piikittely oli alkanut taas. Se olikin mennyt överiksi ja sen seurauksena Piia on menettänyt henkensä.
Ei kai silloin kukaan myönnä nähneensä tyttöä missään. Yhteistoimin on voitu sitten tyttö piilottaa sellaiseen paikaan, ettei löydetä. Paikkakuntalaisina he tuntevat tienoot.
Joku näistä mukana olleista on voinut lähettää tuon kirjeen.

Turhaa sanoa, ettei lapset tai nuoret kykene tuollaiseen. Kyllä kykenee, onhan se nähty. Jo paniikki ja kiinnijäämisen pelko saa aikaan sen, että jäljet peitellään.
Ja yhdessä sovitaan, ettei kukaan tiedä mitään, jos kysellään.

Mutta epäilen silti riitaa kotona, joko ennen lähtöä tai kotiintullessa. Kuten sanoin, isä on nähnyt, että Piia on ollut treffeillä jonkun maailmallisen pojan kanssa. Siitä on tullut riita.
Isä ei välttämättä ole mikään väkivaltainen eikä muutenkaa tiukkapipo. Näkihän sen jo siitä, että tyttö oli päästetty luokkaretkelle, jossa jouduttiin yöpymään poissa kotoa. Mutta muiden kuin seurakuntalaisten kanssa seurustelu muuten on hänenkin mielestään paha asia.
Tyttö on voinut saada surmansa vahingossa.

Ei tätä voi muuten ymmärtää. Nuo kaksi vaihtoehtoa on minun mielessäni.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
hipsulainen
Axel Foley
Viestit: 2383
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja hipsulainen »

Tämän viikonlopun (25.5-26.5.) Ilta-Sanomissa oli juttua Piian katoamisesta

Jälkeäkään jättämättä

Murhatutkinta: Piia Ristikankare, 15, katosi 25 vuotta sitten kotioveltaan - nyt poliisi on avannut murhatutkinnassa täysin uuden linjan

-Minulla on hyvin vahva tunne, ettei tämä koskaan ratkea...
Heikki Ristikankare, 75, istuu vanhan omakotitalonsa olohuoneessa Piikkiössä, Turun kupeessa. Pöydälle on levitetty paksu pino uskonnollisia kirjoja ja tekstejä. Iäkäs mies puhuu selkeästi - muistaa sen lokakuisen perjantain kuin eilisen.
Tästä samasta huoneesta Piia Ristikankare, Heikin 15-vuotias tytär, katosi syksyllä 1988.

-Appiukon kanssa oltiin alhaalla saunassa ja Piia katseli 14-vuotiaan veljensä kanssa televisiota. Jotain riitaa kaukosäätimestä oli lapsille tullut ja Piia oli lähtenyt kiukuissaan ulos, Ristikankare kertoo.
Se on tapausta tutkivan poliisin tiedossa oleva viimeinen varma havainto teinitytöstä, jonka elämässä oli ollut paljon murhetta, mutta jonka asiat olivat menossa parempaan suuntaan.
Ristikankareen perhe tunnettiin Piikkiössä, pienessä kunnassa. Isä teki töitä muurarina, äiti oli kotona. Perinteinen suomalainen koti se ei ollut. Äidin elämää hallitsi alkoholi.
-Kunnantalollakin sanoivat, että Gunilla oli pyöräillyt humalassa pienin poikamme tarakalla, Heikki Ristikankare huokaa.
-Vähissä olivat ne kerrat, kun äiti lapsiaan pesi. Minä heitä hoidin.

Lopulta, ennen Piian katoamista, pariskunta erosi. Lapset jäivät isälle, äiti muutti pois. 20 vuotta sitten kuollut äiti ei saanut edes lastensa tapaamisoikeutta.
-Minua hän Piian katoamisesta syytti, tietenkin, Heikki Ristikankare sanoo.
Ristikankare oletti, että Piia oli lähtenyt kotoa ystävänsä luo Paimioon. Rahaa tytöllä oli parikymmentä markkaa ja pankkikortti.

Matkaa Paimioon on Piikkiöstä viitisentoista kilometriä. Kävellen Piia ei olisi lähtenyt matkaa taittamaan, pyöräkin oli jäänyt viikko
sitten valtakunnansalille. Oliko Piialla joku tuttu, jonka autolla hänen oli tarkoitus mennä ystävänsä luo - vai astuiko Piia vieraan ihmisen autoon ykköstiellä, parinsadan metrin päässä kotipihaltaan?
Tapausta murhana tutkiva keskusrikospoliisi pitää autoteoriaa hyvin mahdollisena.
-Tätä tukee se, ettei Piiasta ole yhtään havaintoa sen jälkeen, kun hän lähti kotoaan. Piikkiössä oli tuolloin ihan Piian kodin vieressä disko, jossa oli paljon porukkaa. Luulisi, että joku olisi nähnyt, kertoo rikoskomisario Kimmo Heinonen.

Diskoon Piia tuskin oli menossa. Hänellä ei ollut paikkakunnalla juurikaan läheisiä ystäviä, päinvastoin. Varsinkin yläasteella tyttöä
kiusattiin koulussa julmasti. Äidin juomisongelma ja jehovalaisuus, niistä Piiaa piinattiin. Yläasteen jälkeen Piia aloitti ammattikoulun Turussa ja elämä helpottui. Hän sai ystäviä ja kirjasi positiivista mieltään myös päiväkirjaansa.
Ihastuksiakin oli. Jonkin kerran hän oli saanut nuorilta miehiltä myös autokyydin. Oliko Piialla sittenkin perjantaina treffit, tapaaminen, josta ei yksikään perheenjäsen eikä tuttu tiennyt mitään?
-Olemme puhutelleet tutkinnan aikana useita nuoria miehiä, joilla olisi voinut olla yhteys Piiaan. Ratkaisua ei sieltä ole löytynyt, rikoskomisario Kimmo Heinonen kertoo.

Epäilyt ovat kohdistuneet myös perheenjäseniin. Heinosen mukaan mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että heillä olisi tekemistä tytön katoamisen kanssa.
-Kyllä minä poliisin työn ymmärrän, mutta on se ollut meille raskasta, Heikki Ristikankare huokaa.
Kun Piiaa ei kuulunut kotiin lauantaina, isä oletti tyttärensä tulevan sunnuntaina Paimioon kokoukseen. Järkytys oli suuri, kun häntä ei näkynyt. Paikalla ollut Piian ystävän perhe kertoi, ettei Piia ole ollut heillä koko viikonloppuna.
Pyhänä isä teki sitten katoamisilmoituksen poliisille.
-Tätä tutkittiin alussa normaalina katoamisena, mitään rikokseen viittavaa ei ollut, Kimmo Heinonen kertoo.
Tytöstä ei tullut havaintoja. Meni päivä, toinen, kunnes viikko Piian katoamisen jälkeen hänen entinen opettajansa otti yhteyttä poliisiin ja kertoi nähneensä tytön linja-autossa.
Toivo heräsi, mutta kuoli pian pois.
-Tämä nähty tyttö on hämmästyttävän paljon samannäköinen kuin Piia, sanoo rikoskomisario Heinonen.

Etsinnät jatkuivat, tuloksetta. Vihjeitä tuli niukalti, kunnes poliisi 2001 sai nimettömänä lähetetyn kirjeen. Sen sisältö antoi vahvoja
viitteitä siitä, että teinityttö on joutunut henkirikoksen uhriksi. Sisältöä ei ole aiemmin kerrottu, mutta nyt poliisi avaa nimetöntä vinkkiä tarkemmin Ilta-Sanomille.
-Kirjeessä kuvattiin tapahtumat hyvin tarkasti. Kerrottiin, miten tyttö oli juuri tuona päivänä, tiettyyn kellonaikaan astunut valkoiseen farmarimalliseen Volvoon ykköstien varressa.
-Kirjoittaja muisti vielä rekisterinumeronkin, Heinonen paljastaa.
Poliisi pääsi nopeasti kuljettajan jäljille. Pian paljastui, että auton omisti syksyllä 1988 turkulainen mies, jolla on poliisin rekisterissä merkintöjä erilaisista seksuaalirikosten yrityksistä.
Hänet otettiin kuulusteluihin ja tapaus tutkittiin perinpohjaisesti. Mies vakuutti syyttömyyttään Piian katoamiseen ja siihen tulokseen päätyivät lopulta tutkijatkin.
-Olisiko lähettäjän motiivina sitten voinut olla kosto jostain tälle autokuskille? Heinonen pohtii.
-Tai olisiko kirjeen lähettäjällä itsellään jotain tekemistä asian kanssa. Lähettäjää emme ole saaneet selville.

Vinkkejä poliisi saa edelleen. Jokin aika sitten Heinoselle tuli soitto, joka avasi täysin uuden linjan tutkinnassa. Siinä kerrottiin

nimiä, joita ei ole aikaisemmin tapaukseen yhdistetty.
-Ihan vakavasti otettava, mutta kuten aina näissä, mitään ei tietenkään voida varmaksi sanoa, Heinonen luonnehtii.
Omaisiin epäilyt eivät kohdistu.
-Tässä on kyse ihan täysin ulkopuolisesta. Vinkkaajan henkilöllisyys on meillä tiedossa ja jossain vaiheessa alamme tarvittaessa tehdä etsintöjä maastossa. Tarkoitus on tietysti löytää ruumis.
Vuosi sitten Piikkiöstä löytyi ihmisen pääkallo. Se ei ollut Piian.

-Kyllä nämä pitkään pimeänä olleet tapaukset pyörivät alitajuisesti poliisin mielessä. Aina, kun jotain vähänkin niihin viittavaa tulee, sitä alkaa miettiä, että voisiko tässä olla ratkaisu, rikoskomisario Kimmo Heinonen sanoo.
Vuosituhannen alussa uutisoitiin, että Piikkiön Toivonlinnan adventistisessa koulussa oli tapahtunut useita lasten
hyväksikäyttötapauksia menneinä vuosikymmeninä. Koululle on matkaa Piian kotoa viitisen kilometriä.

Voisiko näillä asioilla olla tekemistä keskenään?
-Tuota ei ole selvitetty, Heinonen yllättyy.

Entä olisiko Piia voinut tehdä itselleen jotain?
-Epätodennäköiseltä vaikuttaa.

Piia Ristikankareen kuva nojaa kehystettynä seinään olohuoneen lipaston päällä. Hyviä muistoja on taltioitu myös vanhoihin
valokuva-albumeihin, perheen yhteisiä lomamatkoja. Heikki Ristikankare katselee kuvia, muistelee vuosilukuja. Palataan takaisin perjantaihin 7:nteen lokakuuta 1988:
Miehet ovat saunassa, lapset yläkerrassa. Televisio pauhaa, ja vanhimmat alkavat kinata kaukosäätimestä. Mitä katsotaan?
Samoihin aikoihin, kun Piia sulkee kotinsa oven viimeisen kerran, ykköseltä tulee Bill Cosby Show. Kolmosen puolella pyörii tunnettu
rikossarja. Murhasta tuli totta. Jakson nimenä on Huvenneet päivät.

Laivalta mereen?
Piian Heikki-isä pohtii yhtenä vaihtoehtona, että tytär olisi saanut kyydin satamaan, mennyt ruotsinlaivalle ja hypännyt sieltä mereen.
-Se on mahdollista, niin kuin moni muukin vaihtoehto, ei nyt kuitenkaan kovin todennäköinen minusta.
-Hänellähän meni nyt hyvin, uuden koulun myötä oli alkanut uusi elämä.

Paljon tragedioita

Heikki Ristikankare on joutunut käsittelemään paljon raskaita asioita elämässään.
-Kyllä tämä Piian asia on silti kaikkein vaikein, hän sanoo.
Ristikankareen Gunilla-vaimo käytti alkoholia jo vuosikausia ennen eroa. Se leimasi perheen elämää. Gunilla kuoli 1992.

Ristikankare avioitui uudestaan, mutta jäi leskeksi pari vuotta sitten.
-Nuorin poika kuoli syksyllä. Nyt asutaan vanhemman pojan kanssa kaksistaan.
-Poika on tuolla ylhäällä ja minä alhaalla. Hänellekin tämä Piian katoaminen on ollut äärimmäisen raskas paikka, tietenkin.
Uskonnollisesta yhteisöstäkin on tullut painetta.
-Puhun totuuksia. Olen sanonut, että jos minut halutaan erottaa, siihen pitää olla todellinen syy.

Jammunkin osuutta selvitettiin
Puolisen vuotta Piian katoamisen jälkeen Helsingissä paljastui karmaiseva lapsiin kohdistunut seksuaalirikos. Jammu Siltavuori surmasi kaksi pientä koulutyttöä kesämökillään Vihdissä. Poliisi kertoo, että Siltavuoren osuutta Piian katoamiseen selvitettiin.
-Kaivauksia ja etsintöjä tehtiin niillä paikoilla, joihin Siltavuori olisi voinut uhrinsa kätkeä, rikoskomisario Kimmo Heinonen kertoo.
-Jälkiä Piiasta ei kuitenkaan löytynyt.
Jammulla oli kytkös Piikkiöön, hänen ex-vaimonsa asui siellä.
-Paikkakunnalla oli melkoinen huhumylly, kun tämä Myllypuron tapaus nousi julkisuuteen, Heinonen sanoo tutkintapöytäkirjoja silmäillen.
Siltavuori kuoli maaliskuussa 2012 Kuopion Niuvanniemen oikeuspsykiatrisessa sairaalassa.

Tomi Auremaa
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Mielenkiintoista. Pitkästä aikaa jotakin oikeasti uutta.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Oli erittäin mielenkiintoista lukea tuo. Minulle nyt jäi kuitenkin tästä sellainen fiilis, että on kuitenkin myös mahdollista Piian tehneen itselleen jotakin. Isänsäkin tuossa kertoi, että ajattelin Piian hypänneen laivalta mereen. Ja tuossa moneen otteeseen mainitaan se, että Piialla oli ollut todella rankkaa.

Hyvin mielenkiintoista oli että nyt vihdoinkin tuosta kirjeestä myös kerrottiin lisää.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Hienoa että Piian tapaus tuotiin taas mediaan!
Itselläni uskomus on että tyttö on joutunut henkirikoksen uhriksi. Katsoin vastikään Piian Kadonneet-jakson taas kerran, ja minun olettamus on että isä on syytön.
Vahvimpana ajatuksena tällä kertaa on, (spekulaatiot kun pukkaa muuttamaan aina ajatusta että "mitä jos sittenkin"...) että Piia on lähtenyt auton kyytiin ja on tapahtunut mitä on.
Perjantai-ilta, jolloin porukkaa on muutenkin liikenteessä, on hyvin otollinen tämmöisille autokuskeille jotka kyttäävät nuoria tyttöjä kyytiinsä. Tässä tapauksessa varsin, kun kylällä ollut disco-ilta. Asiasta tietävä on tällöin tarkoituksella ajellut kylällä ja kyttäillyt mahdollisesti humalaisia tyttöjä ja tai muuten seikkailunhaluisia tai liftareita kyytiinsä. Nämä inhottavat pedothan tekivät/tekevät juuri semmoista. Tuolloin -80 ja -90 luvun taitteen molemmin puolin muistan itse nuoruudesta useankin tapauksen joissa näitä kyttääjiä liikkui. Niin omalla paikkakunnalla, tai serkkuni tai ystävän asuinpaikkakunnalla. Meillä oli hyvin tiedossa mitä autoa varoa,vaikka toki autoja itsekkin kyttäsimme toivoen että joku ihana jannu siellä ajelee. Mutta tyyliin että "Hyi, tuolla on se ja se, lähetään karkuun" oli aina meidän reaktio . En tiedä mistä mekään alunperin tiesimme, kuka on kyttääjä. Kuulopuheilla.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Mielestäni tuo laivastahyppäämisteoria voidaan hylätä jo suoralta kädeltä.
Perustelu on ihan yksinkertaisesti alaikäisen mahdollisuus hankkia laivalippu ja päästä tuolaiselle laivalle ilman aikuisen valvontaa, oli olematon. Jo 1986 kun mä (elämäni toista kertaa) kävin risteilyllä oli viikonloppuristeilyile ikärajat. Toki itsemurha muilla tavoin, varsinkin jos kiusaamisen lisäksi on takana välirikko "Börjen" kanssa, on mahdollinen.
Ladybird
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: Su Elo 03, 2008 5:05 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Ladybird »

Täällä on mietitty isän mahdollisuutta Piian surmaamiseen. Itse en tähän usko. Murha ja tappo ovat uskovaisten, myös Jehovan todistajien mielestä, yksi suurimmista synneistä eikä kukaan syntiin ja siitä aiheutuvaan Jumalan/Jehovan rangaistukseen uskova kyllä varmastikaan tapa ketään vain siksi, että näkevät tämän liikkuvan ei-uskovaisen kanssa/kuulevat tämän harrastaneen seksiä ennen avioliittoa/saavat tietää tämän käyneen discossa.

Itse olen kotoisin erittäin uskonnollisesta perheestä (ei Jehovan todistaja) ja vaikka minulta oli kielletty juurikin esim. discoissa käynti, alkoholi, tupakka, esiaviollinen seksi ym, ei vanhempani todellakaan olisi minua tappanut jos käyttäydyin väärin. Nuhteita olisin saanut, ja sainkin, mutta ei vanhempani nyt sentään niin suuttuneet, että käsiksi olisivat käyneet.

Itse uskon, että Piia lähti suutuspäissään liftaamaan ja valitettavasti valitsi väärän kyydin :( .
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Vielä yksi kysymys.
Oliko se, miten Piia reagoi riitaan veljen kanssa katoamis iltana, hänen normaali tapansa reagoida riitaan. Vai reagoigo hän poikkeukselliseti, joka antaisi aiheen epäillä että hänellä jo lähdössä oli jotain murheita siis yli sen mitä tiedetään olleen.

Sitten vielä muutakin joka tuli mieleeni nyt just.
Koska Piiaa kiusattiin kotipaikkakunnalla, ja se meno josta oli sovittu peruttiin, heitän ktysymyksen.
Entä jos Piia meinasikin lähteä niiden ammattikoulussa olevien kavereidensa luokse, joihin hänellä sanottiin olleen kotipaikkakuntansa nuorisoa paremmat välit. Disco on siinäkin mielessä epäuskottava kun (nyt tän päivän lehdestä) selvisi miten solmussa hänen välinsä kotipaikkakunnan nuoirisoon on todella ollut.

edit. typot pois.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja elli72 »

jarmo.janis kirjoitti:Mielestäni tuo laivastahyppäämisteoria voidaan hylätä jo suoralta kädeltä.
Perustelu on ihan yksinkertaisesti alaikäisen mahdollisuus hankkia laivalippu ja päästä tuolaiselle laivalle ilman aikuisen valvontaa, oli olematon. Jo 1986 kun mä (elämäni toista kertaa) kävin risteilyllä oli viikonloppuristeilyile ikärajat. Toki itsemurha muilla tavoin, varsinkin jos kiusaamisen lisäksi on takana välirikko "Börjen" kanssa, on mahdollinen.

En tarkoittanut että itse uskon laivaltahyppy teoriaan. Mutta oliko Piialla itsetuhoisia ajatuksia kun isä noin epäili tapahtuneen? Piia oli kiusattu hyvin rankasti, oli äiti kuviot jne. Jos riita oli viimeinen niitti ja Piia meni metsään tekemään jotakin itselleen. Toisaalta silloin luulisi jo löytyneen. Mutta eipä se olisi ensimmäinen kerta kun ei löydy vaikka kuinka etsitään.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Sen autojutun voi unohtaa omaan arvoonsa. Ilmianto siitä oli kuskia kohtaan pelkkää hattuilua. Tai vahva epäillys, mutta kuitenkin.
Samoin laivasta hyppäämisen voi unohtaa.
Sen adventtiseurakunnan toimet myös voi pyyhkiä yli. Ei Piia minkään toisen uskontokunnan kokouksiin tai tapaamisiin olisi mennyt. Ellei sitten joku näistä lapsijuttuihin sekaantuneista olisi napannut Piian mukaansa väkisin.

Ei tuossa jutussa nyt mitään kovin uutta ollut, paitsi että seurakunta uhkaa Piian isää, nyt jo vanhaa miestä erottamisella. Miksiköhän???
Ja Piia katosi kotiovellaan perjantai-iltana, jolloin väkeä on paljon liikkeellä. Eikä kukaan muka nähnyt.

Ja Ladybird, en tarkoitakaan, että uskovaiset vanhemmat lapsiaan tahallaan tappaa, jos nämä ovat huonosti käyttäytyneet. Mutta luja korvapuusti tai muu kovistelu tai tönäisy, voi aiheuttaa pahassa lykyssä kuoleman. Se on tahaton teko.
Mutta toivotaan, että asia selviää.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Tämän jutun suurin ongelmakohta on se, että liian paljon aikaa ehti mennä ennen kuin tapausta alettiin tutkia murhana.
Toinen ongelma on se, että kukaan ei ole tehnyt luotettavia varmasti oikeita havaintoja sen jälkeen kun Piia lähti kotoa.
Kolmas ongelma on se, että tekijällä ja uhrilla ei ole luonnollista yhteyttä.
Neljäs ongelma on se, että teko tapahtui aikana, jolloin ei ollut kaiken maailman vempaimia, joiden lokitiedostoista voitaisiin kaivaa niiden omistajien tekemisiä.
Viides ongelma oli vuorokaudenaika ja sää sekä vuodenaika, jotka entisestään heikensivät mahdollisuuksia tehdä havaintoja.
Perjantaina kyllä oli paljon väkeä liikkeellä (tämäkin on juurikin säästä johtuen riitautettu kysymys), mutta tuollaiseen katoamiseen riittää se että muutamalla sadalla ekalla metrillä on hiljaista ja vastaan tulee se yksi ainoa värä tyyppi, joka ottaa autoon ja vie pois. Vähän sellainen näkemys jäi, että tekijällä oli mahdollisuus kodin lähellä toimia suht huomaamatta.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

elli72 kirjoitti:Oli erittäin mielenkiintoista lukea tuo. Minulle nyt jäi kuitenkin tästä sellainen fiilis, että on kuitenkin myös mahdollista Piian tehneen itselleen jotakin. Isänsäkin tuossa kertoi, että ajattelin Piian hypänneen laivalta mereen. Ja tuossa moneen otteeseen mainitaan se, että Piialla oli ollut todella rankkaa.

Hyvin mielenkiintoista oli että nyt vihdoinkin tuosta kirjeestä myös kerrottiin lisää.
Kiusaaminen on saattanut tuntua todella nololta ja häpeälliseltä. Jos ei voi edes grillikioskilla käydä syömässä, ilman, että joku muistuttaa lukemaan ruokarukouksen..niin kyllähän sellainen alkaa syömään ihmistä. Uskontoa kun lapsi/nuori ei ole itse valinnut useinkaan, vaan siihen on synnytty. On rankkaa olla sylkykuppina asian takia, jota ei ole itse valinnut. Ainoa lohtu asiassa on se, ettei se ole kuitenkaan mikään luonteenpiirre, ns. osa persoonaa, mutta satuttaa se silti. Mutta itseltään hengen riistäminen on yksi suurimmista synneistä ko. uskonnossa, joten vaikea uskoa, että Piia olisi niin tehnyt..mutta mistäs sitä voi varmaksi mitään sanoa.

Harmi, että siltä kirjeeltä putosi pohja, kun noin kehnosti yritti sälyttää syyn jonkun tiedetyn pedofiilin(?) kontolle. Olisi kiva tietää, mitkä "tarkasti kuvatut päivän tapahtumat" sitten pitivät paikkansa? Jos paikkansa pitäviä asioita oli kirjeessä, saattaisi kirje hyvinkin olla tekijältä. Muutoin taitaa olla kyllä sepitystä..
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Vastaa Viestiin