Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Niiden, jotka väittää että Piia ei noussut mihinkään autoon, olisi hyvä keksiä selitys sille miksi Piiaa ei kaikien näiden vuosienkaan ole löydetty järkevältä etäisyydeltä kodistaan Millä se tekijä Piian niin kauas vei, huomaamatta, ettei löydetä ? Se on aivan realistinen mahdollisuus että viimeinen, joka ei Piialle pahaa tehnyt vaan halusi auttaa, on ehtinyt kuolla ennen kun Piian tapaus tuli kuuluisaksi. Mahdollisia syitä on, auto-onnettomuudesta alkaen, vaikka kuinka ja paljon.
Niin tai näin, auto tekijällä on täytynyt olla. Mikään muu ei ole järkevän käsityskyvyn sisällä.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Tuosta uusimmasta lehdessä olleesta jutusta 25.-26.5.13 Jälkeäkään jättämättä IS,
-vaikkakin poliisi siinäKIN jutussa mainitsee että perheenjäseniin ei mikään viittaa,eikä epäilyt heihin kohdistu, enkä itsekkään ole heihin syyttävää sormea osoittamassa, mutta silmään pisti yksi ristiriitaisuus jonka vain mainitsen.
Sen uutisoinnin yhteydessä tämä isä kertoo että "Kun Piiaa ei kuulunut kotiin lauantaina, isä oletti tyttärensä tulevan sunnuntaina Paimioon kokoukseen. Järkytys oli suuri, kun häntä ei näkynyt. Paikalla ollut Piian ystävän perhe kertoi, ettei Piia ole ollut heillä koko viikonloppuna." Ja taas Kadonneet jaksossahan isähän soittaa sunnuntaina puhelimella tuonne kyläpaikkaan ja kuulee että Piia ei siellä ole ollut ja "maa putosi jalkojen alta".
No, mutta kuten sanoin, jotenkin en itse tällä hetkellä perheen osuuteen usko. Vaikka mielikuvitus lentääkin...
ENEMPI huomioita herättää tuo tuorein vihje joka on poliisiinkin saanut liikettä,lainaus samaisesta uutisesta,- "Vinkkaajan henkilöllisyys on meillä tiedossa ja jossain vaiheessa alamme tarvittaessa tehdä etsintöjä maastossa. Tarkoitus on tietysti löytää ruumis." Tuosta tulee mieleeni spekulaatio, että ensinnäkin jos Piia on lähtenyt hyvin spontaanisti talosta ulos, johtuen siitä että veli on "voittanut" kaukosaadin nahistelun, ja katsonut ohjelmaa jota Piia ei ole halunnut katsoa, ja tästä kimpaantuneena ottanut takin ja laukun ja lähtenyt ulos. Tällöin voisi unohtaa sen että Piia oli sopinut tapaamisen jonkun pojan tai kaverin kanssa. Sitä en edes usko että teki. Lähti siis vain suuttuneena ulos. Voisi ajatella että joko on lähtenyt vain kävelemään, ja tuttu autokuski pysähtynyt, ja Piia hypännyt kyytiin. Piia on saanut surmansa ja paikallinen kuski piilottanut Piian, mutta jokin joko käytöksessään tai ihan konkreettisesti kiinnittänyt jonkun kolmannen huomion surmatyön jälkeen, joka on yhdistänyt asiat, mutta nyt sitten vasta kertonut vihjeensä. Syitä on useita miksi ihmiset kertovat vihjeitään vasta vuosien kuluttua.
Tai toinen vaihto että on mennyt, suutuspäissään, lähelle discoa istuskelemaan ja katselemaan, jonnekin vähän syrjään. Jolloin tiellä ajavat autot ei häntä huomaa, mutta joku esim discossa oleva poika olisikin huomannut ja tunnistanut Piiaksi. Ajattelen tässä discoja, joissa itse olen käynyt -89-90-91 eli tuossa taitteessa, pienellä pitäjällä, ja meillä ainakin oli tietyt isommat pojat (ja tytöt), eli yläasteelaiset, ihan voi sanoa pikku humalasta kaatokänniin, siltä väliltä. Porukkaa pyöri isolla alueella, koska missä meillä disco pidettiin, oli valvoja ulko-ovella, ja tupakalle piti lähteä ympäriinsä. Humalaisia poikia ja tyttöjä oli milloin missäkin.
Jos tällainen tapaus olisi käynyt, että humalainen poika oli eksynyt Piian juttusille, ja Piia kun oli koulukiusattu, saattoi olla pelokas mutta samaan aikaan imarreltu? kun poika tuli juttusille ja kehui tai halusi tulla viereen istumaan. Jos tällaisen seurauksena poika olisikin halunnut enemmän mutta Piia kieltäytynyt, ja sitten olisi käynyt surma. Piia saattaisi näin ollen olla sen discopaikan lähimaastossa. Ja tästä olisi sitten tullut nyt vasta joku vihje. Esim että se ja se poika oli silloin ihan kurainen ja tuli sieltä ja sieltä suunnalta?
Pitkä spekulaatio....sorry :roll:
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

jarmo.janis kirjoitti:
hannu hanhi kirjoitti:Uskon itse tuohon autoteoriaan. Kyse on tällöin ollut onnettomien sattumien summasta. Piia ei ole ehtinyt liftata, vaan kyytiä on tarjottu hyvin pian kotoa poistumisen jälkeen. Siksi ei ole mitään näköhavaintoja. Piian on täytynyt mennä kyytiin vapaaehtoisesti. Hän on ollut veljensä kanssa riitelyn vuoksi kiihtyneessä mielentilassa, minkä takia harkintakyky ei ole ollut parhaassa terässä vieraan auton kurvatessa esiin. Pahaksi onneksi autoa on ajanut pervo, joka on ollut valmis tappamaan ja hävittämään nuoren naisenalun. Kyseessä on ollut harkittu murha, jossa vain uhri on valittu sattumalta.
Onko siis näkemyksesi mukaan mahdollista että tekijä oli jo ennalta päättänyt tappaa ihmisen (mieluiten nuoren tytön) jos sopiva kohdalle osuu ?
Jos näin on, niin silloin tämä selittäisi mielestäni aika hyvin joitakin yhä pimeänä olevia nuorten tyttöjen/naisten katoamisia, joita ei joko olla kyetty ratkaiseman tai ovat löytyneet tapettuina, tappajan ollessa edelleen vapaana.
Aivan, tällainen on ehkä poikkeuksellista Suomessa mutta hyvin mahdollista. Häiriintyneitä, eristäytyneitä miehiä riittää. (No miksei naisiakin). Huolestuttavin merkki ihmisessä on ehkä se, ettei tunnu olevan kiinnostunut kenestäkään, -ei vastakkaisesta sukupuolesta, eikä samastakaan. Enkä nyt tarkoita ujoja ihmisiä. Mieleeni on jäänyt yksikin tyyppi, eräästä "suojatyöpaikasta"(älkää kysykö, mitä varten siellä olin :) )..Sellainen sosiaalisesti reppana, ulkonäöllisesti pahemman luokan nörtti pullonpohja silmälaseineen ja muutenkin. Kuunteli todella rankkaa musiikkia pääsääntöisesti, eikä jutellut kenellekään oikeen mitään. Hänestä oli aistittavissa se, että hän haluaa pitää oman elämänsä itsellään ja omana tietonaan. Eipä kukaan hänestä mitään tiennytkään. No joka tapauksessa juuri sellainen tyyppiesimerkki tapauksesta, jolle yksinäinen, puolustuskyvytön nuori tyttö tien poskessa, apua vailla, olisi kuin bensaa liekkeihin. Silloin hänenkin kaltainen saisi kerrankin tuntea olevansa vallankahvassa, olevansa "jotain". Lisäksi kiltti ja heikko olemus antaisi alkuun ehkä luotettavan kuvankin, joten tällaisen kyytiin voisi jopa uskaltaa lähteä?

Tarkoitus ei ollut mitenkään yleistää mitään, ei pullon pohjasilmälaseja yms., vaan, että kerran tähän mennessä, mieleeni on jäänyt taällainen tapaus, josta voisin uskoa ehkä mitä vaan..
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Olen hyvin pitkälle kanssasi samaa mieltä. Tekijä on joku sellainen, josta ei kukaan ikinä uskoisi sellaista.
Kiltti, hiljainen, luottamusta herättävä. Saattaa olla hyvässä työpaikassa, ei missään suojatöissä, hyvässä asemassa. Ehkä perheellinen, mutta luultavasti sellainen, joka hoitaa kaiken muun ohella iäkkäitä tai sairaita vanhempiaan.
Ellei perheellinen, niin sellainen estynyt ja ujo, ettei uskalla toista sukupuolta lähestyä normaalisti. Mutta voi olla myös normaalia kanssakäymistäkin.
Mutta hänellä on tämä pimeä puoli.
Kuten täällä on kirjoitettu, niin on paljon kateisiin jääneitä nuoria naisia.
Ei tämä ole varmaan kaikkiin syyllinen, mutta osaan ainakin.
Kuka vaan lienee?
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Juu, kyllä. Tuo vanhempien hoitaminen oli todella osuva piirre kuvauksessa. Sekin saattaa kiehuttaa sisällä päin.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Vaikka ei tällaista vanhempien hoitoa olisikaan, mikä nykyään katsotaan ihan hyväksi asiaksi, niin hän voi olla silti kivan ja kiltin miehen perikuva.
Iäkkäitä vanhempia kun ei nykyisin haluta laittaa laitoksiin, niin tuollainen uhrautuvaisuus katsotaan hienoksi asiaksi ulkopuolisten silmissä. Silti se on raskasta, ainakin henkisesti.
Hän on juuri sellainen, josta ei kukaan uskoisi mitään pahaa.
Hän on jo lapsesta sati osannut luovia ja onnistunut kaikista kolttosistaan saamaan syyt muiden niskoihin. Ehkä.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Vaikka tässä onkin kyse yhdestä katoamisesta, tekijän persoonan arvuuttelussa kannattaa verrata amerikkalaisiin sarjamurhaajiin. Moni sarjamurhaaja on toiminut juuri siten, että on poiminut uhrit autoonsa. Siinä mielessä vertailu sopii Piian potentiaaliseen kaappaajaan.

Tuo vertailu itse asiassa johtaa siihen loppupäätelmään, että tekijä voi olla millainen tahansa. Pelottavan usein sarjamurhaajat ovat tavallisia miehiä, joista usealla on perhe. Erakoituneet, äitinsä kanssa elävät aikamiespojat ovat vähemmistöä. Ulkoisen habituksen perusteella ei voi päätellä, kuka kykenee tekemään seksuaalimurhan tuntematta mitään syyllisyyttä. Sarjamurhaajilla on kehityshistoriassa omat traumansa, mutta sitäkään ei ulkonäön ja olemuksen perusteella pysty päättelemään.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

hannu hanhi kirjoitti:Vaikka tässä onkin kyse yhdestä katoamisesta, tekijän persoonan arvuuttelussa kannattaa verrata amerikkalaisiin sarjamurhaajiin. Moni sarjamurhaaja on toiminut juuri siten, että on poiminut uhrit autoonsa. Siinä mielessä vertailu sopii Piian potentiaaliseen kaappaajaan.

Tuo vertailu itse asiassa johtaa siihen loppupäätelmään, että tekijä voi olla millainen tahansa. Pelottavan usein sarjamurhaajat ovat tavallisia miehiä, joista usealla on perhe. Erakoituneet, äitinsä kanssa elävät aikamiespojat ovat vähemmistöä. Ulkoisen habituksen perusteella ei voi päätellä, kuka kykenee tekemään seksuaalimurhan tuntematta mitään syyllisyyttä. Sarjamurhaajilla on kehityshistoriassa omat traumansa, mutta sitäkään ei ulkonäön ja olemuksen perusteella pysty päättelemään.
Jos lähdetään siitä perusolettamuksesta, että luokittelusääntöjen mukainen "oikeaoppinen" sarjamurhaaja on kotiseutu-uskolinen niin seuraava asia selvitettäväksi on sitten se että. Onko siinä sanotaanko noin 50 km säteellä Piikkiöstä muita nuoria (alta 30 v) hävinneenä ja jos on niin montako. Sattuisko ne järkevään aikajanaan suhteessa Piiaan.
Onko tietoa edes yrityksen asteelle jääneistä jutuista (50 km säteellä taas) ?
Onko nuorten houkutelluksi tulemis kokemuksia Piian katoamiseen +- muutama kuukausi selvitetty (50 km säteellä) ?
Tekijä humalassa teorian voi kyllä suoraan heittää roskiin tällä hetkellä voimassa olevilla tiedoilla. Ei kukaan tekijä humalassa uhriaan noin hyvin hävitä.

Minun mielipiteeni on se, että teon on tehnyt yksin toiminut henkilö, joka ei sen paremmin suunnittelu, kuin peittelyvaiheessakaan koskaan jäljestä päin ole kenellekään tekemisistään kertonnut. Pia on niin hyvin piilotettu että joko hänet on viety kauas kotoaan tai sitten tekijä paikallinen ja tuntee maisemat todella hyvin. Maarit Haantien tapauksessahan on sama pointti, eli uhri hävitetty todella hyvin. Se olisi suomenkin faktat huomioiden melkoisen mahdoton ajatus etä yksi tekijä pystyy tappamaan useita ihmisiä niin ettei heitä löydetä. Tosta sitten kajahti mieleeni että. Kuinkahan monta katoamistapausta jotka on joko edelleen auki tai löydetty sittemmin kuolleina, oli tuolla alueella Piian katoamisen aikoihin, sekin auttaisi arvioimaan sarjamurhaajan olemassaolon uskottavuutta.

Aika mahdoton siitä on sarjamurhaajateoriaa alkaa vääntämään jos ei edes kadoksiin jääneiden ja/tai murhattujen, tekijän osalta pimeiden juttujen määrä riitä sarjamurhaksi. Ellei kadonneiden ja pimeiden tappojen määrä alueellisesti täsmää niin ei taida sarjamurhaajaa olla laisinkaan.
specialhousingunit
Neuvoja-Jack
Viestit: 530
Liittynyt: La Loka 13, 2007 10:06 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja specialhousingunit »

Minusta tässä jutussa on aika olennaista, että oliko Piialla treffit tuona iltana. Olisiko Piia riidasta huolimatta lähtenyt ulos noihin aikoihin. Jos olisi ja oli treffit, niin auto on voinut olla syrjässä odottamassa, jolloin kukaan ei olisi huomannut mitään, juuri tuon uskonnollisen taustan vuoksi, sillä tieto olisi uskonveljien mukana mennyt isälle. Tekijä voi olla vaikka ammattikoulusta tuttu ja jopa vaikka samalta kylältä, jonka kyydissä piia olisi voinut kulkea. Mustasukkaisuus tai rukkaset, niin nuori mieli järkkyy. Ei ole ollenkaan mahdotonta, että tekijä on nuoresta iästään johtuen kieltänyt tekonsa ja on elämässään onnistunut työn ja perheen kanssa, jolloin on onnistunut laittamaan teon pois mielestä, eikä ajattele sitä. Jos on hyvin pian tapahtuman jälkeen todennut, että mikään ei häntä tekoon yhdistä, niin uuden elämän rakentaminen ollut helpompaa ja taakka on helpottanut. Nykyisin sulkee teon kokonaan ja ei lue uutisia Piiasta. Näin pitkän ajan jälkeen ajattelee olevansa ihan kuivilla.
Minua ei yllättäis yhtään, jos poliisin ilmoittamat uudet nimet olisi nuoria kylältä tai ammattikoulusta ja maastoetsinnät olisikin lähellä piikkiötä.
specialhousingunit = SHU = aika paska paikka
hannu hanhi
Axel Foley
Viestit: 2208
Liittynyt: Ma Kesä 14, 2010 6:01 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja hannu hanhi »

Vaikka treffit olisivat olleet kuinka salaiset, niiden jäljille olisi päästy. Lisäksi poliisi korostaa, että nuorisolinja on tutkittu loppuun. Myös ruumiin häviäminen ikiajoiksi puhuu nuorta ihailijaa vastaan.
Waakku
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: Pe Huhti 24, 2009 3:32 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Waakku »

jarmo.janis kirjoitti:
AnnTRE kirjoitti:
jarmo.janis kirjoitti:Siis asia, joka mulla paukahti mieleeni on se, että tuollapäinhän on tehty niin valtavat tienrakennusurakat, että jos Piia oltaisiin vaan dumpattu kuolleena autosta ulos tienpenkalle, olisi mahdollisuus että hänet oltaisiin jo löydetty ollut todella suuri.
Koskahan ne tienrakennukset on mahtaneet olla? Jos on haudattu johonkin hiekkaan, ja asfalttimiehet seuraavana maanantaina tullut ja peittänyt sen alleen?
Huoh, oon kattonu koko illan noita kadonneet-jaksoja ihan kananlihalla, ja mielikuvitus lentelee taas :oops:
Joskus tuon vuoden 1988 jälkeen alkoi alkuperäisen moottoritien jatkaminen turkuun asti, vuosilukuja en jaksa käydä esiin kaivamaan.
Plaaaaaaaaaaaaaaaaah

Ei ole mitään alkuperäistä moottoritietä, sama ykköstie on edelleen olemassa mihin Piia luultavasti mennyt, erona että liikenne on nykyään ohjattu eri kautta, PLIIIS, älä enään kommentoi Turun aluetta mukamuka paikallistuntemuksella!!! Saa kysya multa miten menny tie sillojn ja liikenne.
Ja unohtakaa tien vilkkauden, muistaakseni tuohon aikaan oli ohikulkutien silta jo tehty, sama silta mikä on Piikkiön keskustan JÄLKEEN, mistä meni suurin osa raskaasta liikenteestä!
Olen ollut tuohon aikaan auton kyydissä vähintään 2x kuukaudessa, arkisin ja viikonloppuisin, oli jopa mahollista että ei näe autoa edessä tahi takana...
Kötti
Remington Steele
Viestit: 221
Liittynyt: La Syys 11, 2010 2:36 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Kötti »

hannu hanhi kirjoitti:Lisäksi poliisi korostaa, että nuorisolinja on tutkittu loppuun.
Kyllä, nuorisolinja on tutkittu loppuun tällä erää, mutta jos jotain uutta asiassa ilmenee, niin juttu voidaan ottaa uudelleen käsittelyyn.

Semmoinenkin tietysti voi olla mahdollista, että Piia on mennyt jonkin sukulaisen, kaverin, ystävän tms. kotioven taakse soittamaan ovikelloa, mutta kukaan ei ole ollut kotona juuri silloin, josta syystä Piian on pitänyt valita uusi määränpää. Onkohan Piian asuma-alueella/naapurustossa ollut mahdollisia kyläilypaikkoja?

Tehtiinköhän tuolloin riittäviä maasto- ja vesistöetsintöjä?
Eilisaamu kirjoitti:Sen uutisoinnin yhteydessä tämä isä kertoo että "Kun Piiaa ei kuulunut kotiin lauantaina, isä oletti tyttärensä tulevan sunnuntaina Paimioon kokoukseen. Järkytys oli suuri, kun häntä ei näkynyt. Paikalla ollut Piian ystävän perhe kertoi, ettei Piia ole ollut heillä koko viikonloppuna." Ja taas Kadonneet jaksossahan isähän soittaa sunnuntaina puhelimella tuonne kyläpaikkaan ja kuulee että Piia ei siellä ole ollut ja "maa putosi jalkojen alta".
No, mutta kuten sanoin, jotenkin en itse tällä hetkellä perheen osuuteen usko. Vaikka mielikuvitus lentääkin...
Tuossa katselin Kadonneet -jaksoa koskien Piiaa

http://www.yle.fi/elavaarkisto/artikkel ... edia=33499

jossa noin kohdasta 4 min 45 sekuntia alkaen kerrotaan mainitsemaasi asiaa. Sain sen käsityksen tuosta Kadonneet -jaksosta, että Piian isä soitti sunnuntaina Piian kaverille Tiinalle, joka kertoi, että Piia ei ole ollut heillä koko viikonloppuna. Sen jälkeen oli vuorossa kokous Valtakunnansalilla, jonne Piia ei tullut lainkaan.
Minä juon viinaa ainoastaan silloin, kun minulla on juhlapäivä. Silloin minulla on juhlapäivä, kun minulla on viinaa!
Kyllikki S
Adrian Monk
Viestit: 2652
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Eikä unohdeta vanhoja hyviä juttuja. Lukekaapa tuo sivu läpi:
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... &start=795

Tai alkuperäinen:
http://hejac.createforumhosting.com/pii ... 60-45.html

Mitähän tuosta nimimerkki Wexfordista pitäisi olla mieltä?
Onko samanlainen aiheeton vihjeenantaja kuin se aikaisempikin?
Vai pitäisikö hänen mainitsemansa mielenkiintoiset seikat tutkia tarkemmin?

Tekikö Paimiolaisperheen isä itsemurhan, vai onko kyseessä sama panettelija joka sai poliisin tutkimukset hakoteille aikanaan sillä salaperäisellä kirjeellään .
Tuostahan ei tullut lasta eikä paskaa, joten luultavasti oli jonkun katkeroituneen (?) juttuja ilman mitään perää.
Voisi kuvitella, että tälläisten "erityisryhmien" (JT:t), keissien kohdalla voisi enemmänkin varautua kaikenlaiseen kiusantekoon ja nimettömien tahojen provokaatioihin. Se syksyn 2012 uusi vihje oli sentään jonkun nimeltä tiedetyn antama, mutta nytkin pitää ihmetellä miksi vasta nyt tulee tietojaan kertomaan?
Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Heinonen sai syksyllä 2012 puhelun soittajalta, jonka henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

Vinkissä mainittiin nimeltä henkilöitä, joita ei ole aiemmin Piian katoamistutkintaan linkitetty.

- Ihan vakavasti otettava, mutta kuten aina näissä, mitään ei tietenkään voida varmaksi sanoa, Heinonen luonnehtii vihjettä.

Heinonen painottaa, että epäilyt eivät kohdistu perheenjäseniin.

- Tässä on kyse ihan täysin ulkopuolisesta. Jossain vaiheessa alamme tarvittaessa tehdä etsintöjä maastossa. Tarkoitus on tietysti löytää ruumis, Heinonen kertoo IS:lle.
Toivonlinnan porukkaa ei siis ilmeisesti ole milläänlailla aikoinaan huomioitu tässä katoamistapauksessa, vaikka rikokset siellä kohdistuivat pääosin nimenomaan Piian ikäisiin poikiin ja tyttöihin. Sitä voisi pitää vähintäänkin mielenkiintoisena seikkana. Miten mahtaisivat toimia nykypäivänä vastaavassa tilanteessa.
Totuus
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Kötti kirjoitti:
Eilisaamu kirjoitti:Sen uutisoinnin yhteydessä tämä isä kertoo että "Kun Piiaa ei kuulunut kotiin lauantaina, isä oletti tyttärensä tulevan sunnuntaina Paimioon kokoukseen. Järkytys oli suuri, kun häntä ei näkynyt. Paikalla ollut Piian ystävän perhe kertoi, ettei Piia ole ollut heillä koko viikonloppuna." Ja taas Kadonneet jaksossahan isähän soittaa sunnuntaina puhelimella tuonne kyläpaikkaan ja kuulee että Piia ei siellä ole ollut ja "maa putosi jalkojen alta".
No, mutta kuten sanoin, jotenkin en itse tällä hetkellä perheen osuuteen usko. Vaikka mielikuvitus lentääkin...
Kötti kirjoitti:Tuossa katselin Kadonneet -jaksoa koskien Piiaa

http://www.yle.fi/elavaarkisto/artikkel ... edia=33499

jossa noin kohdasta 4 min 45 sekuntia alkaen kerrotaan mainitsemaasi asiaa. Sain sen käsityksen tuosta Kadonneet -jaksosta, että Piian isä soitti sunnuntaina Piian kaverille Tiinalle, joka kertoi, että Piia ei ole ollut heillä koko viikonloppuna. Sen jälkeen oli vuorossa kokous Valtakunnansalilla, jonne Piia ei tullut lainkaan.

Juuri noin siinä Kadonneet jaksossa.
Mutta tuossa viikonlopun (25.5-26.5.2013) Ilta-Sanomissa olleessa jutussa Piian isä kertoo, että "Kun Piiaa ei kuulunut kotiin lauantaina, isä oletti tyttärensä tulevan sunnuntaina Paimioon kokoukseen. Järkytys oli suuri, kun häntä ei näkynyt. Paikalla ollut Piian ystävän perhe kertoi, ettei Piia ole ollut heillä koko viikonloppuna."

Mutta voihan sitä vuosikymmenten jälkeen muistaa pikkuasioita väärin vanhat ihmiset, kun itse sekoilen ihan lähimuistin asioidenkin kanssa...
peimari
Poliisikoira Rex
Viestit: 254
Liittynyt: Pe Syys 18, 2009 3:57 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja peimari »

Eipä tuota Piiaa vieläkään ole nähty kotoaan lähtenyksi :D mutta koska tehtiin Paimionvks,
Vastaa Viestiin