Todistaja siepattiin Tampereella 2013

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Taija
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ti Elo 25, 2009 2:53 pm

Todistaja siepattiin Tampereella 2013

Viesti Kirjoittaja Taija »

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... kakonttiin

Todistajaksi kutsuttu hakattiin, sidottiin ja suljettiin takakonttiin

Neljää miestä ja yhtä naista epäillään törkeästä todistajan uhkailusta Tampereella.

Poliisin mukaan kolme miestä tunkeutui viikko sitten yöllä tamperelaisen miehen asuntoon. Miehen oli tarkoitus todistaa tulevana päivänä Pirkanmaan käräjäoikeudessa törkeää rattijuopumusta koskevassa asiassa.

Poliisi epäilee, että rattijuopumusssyyte koski yhtä uhrin asuntoon tunkeutuneista epäillyistä.

Kolmikko pahoinpiteli raa'asti uhrin käyttäen erilaisia tekovälineitä. Lisäksi uhrin omaisuutta anastettiin.

Tämän jälkeen kolmikko sitoi miehen ja kuljetti tämän henkilöauton takakontissa Sastamalaan omakotitalon varastorakennukseen. Omakotitalossa asui poliiisn mukaan yksi epäillyistä.

Uhrilla vakavia päävammoja
Mies oli sidottuna varastossa iltaan saakka, jonka jälkeen epäillyt kuljettivat hänet lähelle Sastamalan aluesairaalaa. Uhri kykeni itse kävelemään sisään sairaalarakennukseen.

Vakavista päävammoista kärsinyt uhri kiidätettiin Sastamalasta Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan.

Poliisi otti seuraavana päivänä kiinni kaksi tamperelaista miestä ja epäillyt vangittiin. Eilen poliisi puolestaan otti kiinni Sastamalaisen kiinteistön omistajan ja tämän tyttöystävän. Heidän vangitsemisestaan päätetään torstaihin mennessä.

Poliisi epäilee tekoon syyllistyneitä törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä ryöstöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Rikoskomisario Pasi Nieminen kertoo, että uhri on jo päässyt sairaalasta.

– Vakavien päävammojen vuoksi uhri tulee tarvitsemaan yhä hoitoa, kertoo Nieminen MTV3:n Uutisille.

(MTV3)
Haluan kuolla luotisateessa suudellen.
Yfx

Re: Todistaja siepattiin Tampereella

Viesti Kirjoittaja Yfx »

Tämä on taas joidenkin oikein terävien kynien aikaansaannosta, ei ole totta että joku kehtaa lähteä ratin vuoksi sieppaamaan ihminen ja ottaa tästä huomattavan paljon rankemmat tuomiot.

Tyhmä saa olla muttei nyt ihan idiootti :twisted:
i_i
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Loka 22, 2012 6:22 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella

Viesti Kirjoittaja i_i »

Aamulehti tiesi kertoa hieman lisätietoja.

Uhri tiesi kaappaajansa entuudestaan, mutta merkittävää yhteyttä heidän välillään ei poliisin mukaan ole. Epäillyt veljekset ovat syntyneet vuosina 1990 ja 1992. Heidät on vangittu. Lisäksi tapauksesta on otettu kiinni veljesten vuonna 1978 syntynyt sukulaismies ja hänen tyttöystävänsä. Poliisi päättää torstaina, esittääkö se heidän vangitsemistaan. Epäillyt ovat suomalaista kantaväestöä. Kaikki epäillyt ovat pirkanmaalaisia.

Joka kantilta katsottuna kyllä hemmetin idioottimaista käytöstä.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7515
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Voisihan tälläisten tekijöiden nimetkin laittaa ylös. Sen verran typerä ja idioottimainen temppu, että ansaitsevat vähän julkisuutta... :wink:

Tuskin on vaikeaa löytää "noilla tuntomerkeillä".
Kaustinen
Sabrina Duncan
Viestit: 358
Liittynyt: To Touko 09, 2013 8:23 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella

Viesti Kirjoittaja Kaustinen »

Toivottavasti saavat kunnon tuomion, ettei vahingossakaan pääse yleistymään tällainen toiminta. Ja hei, rattitapaus kyseessä :roll: . Että elinkautista ei olisi heilahtanut.

Rikoslaista:

Joka oikeudettomasti

1) väkivallalla tai uhkauksella estää tai yrittää estää toista antamasta lausuntoa todistajana, asiantuntijana, muuna kuultavana tai asianosaisena oikeudenkäynnissä, esitutkinnassa, poliisitutkinnassa tai niihin rinnastettavassa muussa viranomaismenettelyssä tai vaikuttaa tai yrittää vaikuttaa lausunnon sisältöön tai

2) tekee tai uhkaa tehdä väkivaltaa toiselle tai häneen 10 §:n 2 momentissa tarkoitetussa suhteessa olevalle henkilölle sen vuoksi, mitä tämä on lausunut edellä tarkoitetussa kuulustelussa,

on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.
saippuakauppias
Remington Steele
Viestit: 234
Liittynyt: La Loka 03, 2009 7:10 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella

Viesti Kirjoittaja saippuakauppias »

Linnaan vaan tiilenpäitä lukemaan kun oikein joukolla raukkikset hyökkää.
Kapteeni Karhu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 136
Liittynyt: Ma Kesä 29, 2009 9:45 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella

Viesti Kirjoittaja Kapteeni Karhu »

Aamulehden paperiversiossa oli jokunen detalji, jota web-versio ei mainitse: mm kuva tuon Sastamalan talon postilaatikosta, jossa on liimattuna MC Bandidosin support-tarra..
takku52
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 2:34 am

Re: Todistaja siepattiin Tampereella

Viesti Kirjoittaja takku52 »

Tässä kun joku kyseli nimiä, juha ja jyri lipponen ovat nuo -90 luvulla syntyneet veljekset sekä tuon sukulaismiehen nimi on mika "mäkke" mäkitalo, joka omistaa tuon kyseisen piharakennuksen sastamalassa. Toivottavasti pojat saavat rankimman mahdollisen vankeustuomion!!
Jippe
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 12, 2011 10:18 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella 2013

Viesti Kirjoittaja Jippe »

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta kolmelle miehelle, jotka kesäkuussa pahoinpitelivät ja pitivät vankinaan tamperelaismiestä.

Miehen oli määrä todistaa oikeudenkäynnissä yhtä sieppaajista vastaan. Uhrin pahoinpideltiin raa'asti kodissaan ja vietiin sidottuna Sastamalaan.

Miehiä syytetään muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta ja törkeästä vapaudenriistosta.
STT

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013090 ... 9_uu.shtml
CPO
Remington Steele
Viestit: 213
Liittynyt: To Maalis 18, 2010 1:23 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella 2013

Viesti Kirjoittaja CPO »

Todistajan sieppauksesta vaadittiin kovia tuomioita

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta kolmelle miehelle, jotka viime kesäkuussa pahoinpitelivät ja pitivät vankinaan tamperelaismiestä.

Kolmikkoa syytettiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta.

Jutun syyttäjä Jari Kukko kertoi oikeudenkäynnin jälkeen, että mieskolmikko pääosin kiisti syyllisyytensä epäiltyihin rikoksiin.

Yksi syytetyistä miehistä oli alun perin käräjillä rattijuopumuksesta ajettuaan autoa huumeiden vaikutuksen alaisena. Uhrin oli tarkoitus todistaa oikeudenkäynnissä tätä vastaan.

Syyttäjän mukaan kolmikko tunkeutui tamperelaismiehen asuntoon oikeudenkäyntiä edeltävänä yönä. Heti oven avaamisen jälkeen miehet olivat sumuttaneet uhrinsa kasvoille kaasusumuttimella. Päästyään sisään asuntoon kolmikko kaatoi miehen asunnon lattialle ja aloitti pahoinpitelyn ja uhkailun. Maassa makaavaa miestä potkittiin ja lyötiin ja häneen käytettiin ainakin neljä kertaa sähkölamautinta, syyttäjä kertoi. Yksi pahoinpitelijöistä piti myös veistä miehen kaulalla.

Pahoinpitelyn päätteeksi miehet sitoivat uhrin kädet ilmastointiteipillä selän taakse ja teippasivat samalla teipillä myös hänen suunsa. Kolmikko kietoi uhrinsa pussilakanan sisään ja kantoi tämän autoon.

Kolmikko varasti syyttäjän mukaan uhrinsa luota muun muassa taulutelevision, kaksi kannettavaa tietokonetta ja saunakiulun.

Kuormaliinoilla kiinni pöydässä
Miehet ajoivat Tampereelta Sastamalaan, jossa yksi sieppaajista asui. Uhri matkasi ensin takapenkillä ja myöhemmin peräkontissa.

Syyttäjä kertoo, että perillä yksi sieppaajista jatkoi uhrin pahoinpitelyä lyömällä tätä useita kertoja päähän.

Siepattu vietiin talon ulkorakennukseen, jossa sieppaajat sitoivat hänet kuormaliinoilla kiinni pöytään. Uhri oli sidottuna yli puoli vuorokautta, ja häneltä muun muassa kysyttiin pankkikortin tunnusluvut. Tunnuslukujen avulla kolmikko nosti uhrin tililtä 600 euroa, jonka he jakoivat keskenään, syyttäjä väittää.

Kolmikko yritti nostaa uhrin nimissä myös 3000 euron pikavipin, mutta tämä jäi yritykseksi, koska lainaa ei ehditty myöntää.

Jutussa annetaan kansliatuomio 19. syyskuuta.
(MTV3 - STT)
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... -tuomioita

"Kolmikko varasti syyttäjän mukaan uhrinsa luota muun muassa taulutelevision, kaksi kannettavaa tietokonetta ja saunakiulun"

Ilmeisesti asunnon varastamiskepoiset artikkelit olivat kortilla, kovan luokan ganstereita. :D
Jippe
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 12, 2011 10:18 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella 2013

Viesti Kirjoittaja Jippe »

Onkohan nuo tekijät vielä kopissa vai vastaavatko vapaalta?
Eikö syytetty ollenkaan pahoinpitelystä vai sisältyykö se johonkin em.?
Jippe
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 12, 2011 10:18 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella 2013

Viesti Kirjoittaja Jippe »

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi todistajan kaapanneet miehet torstaina pitkiin vankeusrangaistuksiin. Jyri Oskari Lipponen (s. 1992) tuomittiin yhteensä 10 rikoksesta, joista vakavimmat olivat törkeä vapaudenriisto, törkeä ryöstö ja törkeä kotirauhan rikkominen. Yhteinen tuomio on viisi vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta.

Kaapatun miehen oli määrä todistaa Lipposta vastaan rattijuopumusoikeudenkäynnissä, jossa Lipposta uhkasi teosta korkeintaan lyhyt ehdoton vankeus. Lipponen kuitenkin kaappasi miehen veljensä ja heidän setäpuolensa kanssa Sastamalan Häijääseen oikeudenkäynnin ajaksi. Syytteet oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta kuitenkin kaatuivat niin sanotun toissijaisuussäännön vuoksi. Teosta tuomitaan vain, jos siitä ei ole muualla laissa säädetty ankarampaa rangaistusta.

Juha Matti Lipponen (s. 1990) tuomittiin yhteensä viidestä rikoksesta, joista vakavimmat olivat törkeä kotirauhan rikkominen, törkeä vapaudenriisto ja törkeä ryöstö. Hän sai viisi vuotta vankeutta.

Veljesten setäpuoli Mika Aleksi Mäkitalo (s. 1978) tuomittiin yhteensä kuudesta rikoksesta, joista vakavimmat olivat samat kuin edellisillä. Hän sai myös viisi vuotta vankeutta.

Kolmikko velvoitettiin maksamaan uhrilleen henkisestä kärsimyksestä 12 000 euroa sekä kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 3 500 euroa.

Mäkitalon naisystävä, vuonna 1989 syntynyt nainen tuomittiin avunannosta törkeään vapaudenriistoon 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeus perusteli jopa syyttäjän vaatimaa ankarampaa tuomiotaan sillä, että todistajaan kohdistuva väkivalta tai sen uhka ei loukkaa pelkästään uhria. Se vaarantaa myös lainkäytön toimivuuden ja uskottavuuden, mikä taas heikentää yhteiskunnan toimivuutta ja kykyä suojella ihmisoikeuksia.

Tuomio ei ole lainvoimainen.


Aamulehti
takku52
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2013 2:34 am

Re: Todistaja siepattiin Tampereella 2013

Viesti Kirjoittaja takku52 »

Ovat istuneet kesäkuun 19 päivästä asti. Nyt kylmäkoskella odottavat korkeimman oikeuden päätöstä. Tyhmänä valittivat hoviin. Toivottavasti tuomio kasvaa. Saippuapaloja vaan keräämään suihkun lattialta!!
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8299
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Todistaja siepattiin Tampereella 2013

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

takku52 kirjoitti:Ovat istuneet kesäkuun 19 päivästä asti. Nyt kylmäkoskella odottavat korkeimman oikeuden päätöstä. Tyhmänä valittivat hoviin. Toivottavasti tuomio kasvaa. Saippuapaloja vaan keräämään suihkun lattialta!!

Eiköhän kuitenkin käydä toi hovioikeus ensin? Ja sit voi hakea lupaa valittaa korkeimpaanoikeuteen, joka harkintansa mukaan joko myöntää luvan tai sitten ei. Korkeimpaanoikeuteen jutun saaminen ei ole automaattinen, suurin osa hakemisesta huolimatta ei sinne päädy.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Todistaja siepattiin Tampereella 2013

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

Turun hovioikeus katsoi tarpeelliseksi alentaa rangaistuksia. Hovin tuomiot ovat:

Jyri Lipponen: 3 vuotta 8 kuukautta
Juha Lipponen: 3 vuotta
Mika Mäkitalo: 3 vuotta 6 kuukautta

Lähde: Iltalehti
Vastaa Viestiin