Motiivi?

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Unski Turhis
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Pe Elo 23, 2013 7:52 am

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja Unski Turhis »

Suhtadun aika suurella varauksella sijaisvanhemmaksi aikovan uskonnolliseen vakaumukseen sen poiketessa lapsen aiemmasta uskontokasvatuksesta. Etenkin, jos sijaisvanhempiehdokas on ns. uskovainen tai jossakin lahkossa. Tällöin motiivin ei tarvitse olla raha, vaan into tyrkyttää lapselle omaa vakaumustaan ja arvomaailmaansa ja kasvattaa tästä myös uskovainen.

Tietyissä lahkoissa, esim. Jehovan Todistajat on hyvin jyrkkä suhtautuminen Saatanaan ja kaikki mahdollinen voidaan luokitella pakanalliseksi tai saatananpalvonnaksi. Pelikortit, lasten fantasia- tai sotalelut. Risti on pakanallinen merkki, koska Jeesus ei kuollut ristillä, vaan paalussa, jne.
JT:t ovat ohjeistettu kääntämään selkänsä jopa omalle lapselleen, jos tämä eroaa lahkosta tai tekee syntiä (tupakointi, esiaviolliset suhteet yms.)

Auerin lasten sijaisvanhempien uskonnollinen vakaumus voisi olla JT:t, tosin veljen kiroilu oikeudessa ei oikein täsmää. :o
Vespa velutina
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2012 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja Vespa velutina »

Tää on joku keskustelupalstajuttu kun ei löytynyt alkuperäistä lehtiartikkelia.
http://vanhemmat.com/phpbb/viewtopic.ph ... 8211ae126c
Jutussa Kuusiranta säälii Auerin lapsia ja lehtijutun perusteella on ihmetelty, mikseivät sukulaiset ole halunneet ottaa lapsia luokseen, kun äiti on vangittu.
Aasianherhiläinen Vespa velutina on hieman pienempi kuin eurooppalainen herhiläinen. Tulokkaan erityistuntomerkki on keltaiset jalat.
fränkkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 3:19 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja fränkkä »

Täysin turhaa etsiä motiivia uskonnosta, niitä on niin *elvetisti ja niin on ihmisiäkin. Joskus pääsee kirosana uskovaiseltakin tai mitä nyt sitten ovatkaan. En ymmärrä mitä yhteyttä sillä on tähän keissiin, onko lapset tavannu sukulaisia vai ei. Eikä siihenkään välttämättä syy ole uskonto tai uskomus vai mitä henkilö kohtasia harhoja nyt sitten ovatkaan. nyt kun lapset on tuotu tähän keissiin ihan keskiöön, niin varmasti on kaikille parempi etteivät nyt muutenkaan tapaile ihan ketä sattuu, kun siitäkin äkkiä väännetään taas juttua lehtiin ja oikeussaliin. Oikeuden käynti on kesken ja siinä mielessä pitäisi olla tarkkana, mitä lapsiin tulee.
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Koska keskustelun aihe ei liity millään tavalla osioon 'Porvoon puhelut ja Lahden insestitutkimukset', siirrän tämän tänne oikeampaan osastoon 'Motiivi?'

Officer Crabtree kirjoitti:
peltirumpu kirjoitti: Tavanmukaistahan kuulemma on, ettei sukulaissijoituksista makseta ollenkaan.

Mistäs tuollaista "kuulemma" -tietoa jaetaan? Jos kuitenkin pitäydyttäisiin ihan faktoissa, kiitos.
Jos lapset sijoitetaan sukulaisperheeseen, maksetaan palkkiot aivan samalla tavalla kuin jos sijoitettaisiin vieraaseen perheeseen.
Muistan lukeneeni jostain tutkimuksesta, että n. 20 % sijoituksista on sukulaissijoituksia. En tähän hätään löydä linkkiä (töitäkin pitäisi aina välillä tehdä...) mutta pesapuu.fi voisi olla hyvä paikka tutkia asiaa..
taavetti kirjoitti:Juu, ja
Auerin lasten sijaisperheen palkkiot ovat normaalitasoa
http://www.hs.fi/kotimaa/Auerin+lasten+ ... 0149172370
Mut hei, tietenkään lapsirakas ja empaattinen ihminen ei ota lastenhoidosta mitään korvausta. Päiväkotiduunarit vapaaehtoistyöhön jne. Auer varmaankin muisti aikanaan luopua lasten eläkekorvauksista, mahdollisista Luvatan könttäkorvauksista kuolemantapauksissa ja muista ekstroista, koska ne vakavasti vähentävät uskottavuutta aidon lapsista välittämisen suhteen.


Tässä veljen mahdollisessa motiivi-asiassa on unohdettu tyystin se seikka ettei kysymys ole siitä onko jokin palkka jostain nimenomaisesta työstä kohtuullinen.

Kysymys on siitä onko se kyseinen palkka 8000-9000 €/kk sellainen että siitä kannattaa jo pitää kynsin hampain kiinni. Tätä kautta päästään mahdolliseen motiiviin. Muistetaan nyt ne duunarille, nyt työttömälle duunarille, ylisuuret omaisuudet ja hankinnat...

Omasta mielestäni tää motiivi on aivan mahdollista koska se v2011elokuun tapauskin: 'veli toimitti aineiston syyttäjälle, ei sosiaalipuolelle', oli sellaisenaan hyvin poikkeukellista. Lisäksihän olemme nyt saaneet lukea miten kyseiset kertomukset videointeineen ovat syntyneet. Ja tärkeimpänä on huomioitava niiden kertomusten sisältö, niiden mielettömyys..
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3587
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Miksi veli olisi toimittanut murhaa koskevan aineiston sosiaalipuolelle? Hekö nykyään vastaavat murhatutkinnastakin? Voip olla, että ovat sosiaalipuolen kanssa asiasta keskustelleet ja saaneet neuvon kääntyä poliisin puoleen, niinhän sossutkin olisivat tehneet materiaalin kanssa.

Toisaalta perheessä olisi lasten lähdettyä syystä tai toisesta kaksi aikuista, jotka varmaan pärjäilisivät rahallisesti ihan mukavasti keskenäänkin. Liian ison auton ja veneen voi myydä pois ja muuttaa pienempään asuntoon. Kotiäiti voi mennä töihin ja lapsettomana pariskuntana voivat helposti muuttaa töiden perässä vaikka pääkaupunkiseudulle. Outoja väitteitä, että veli vaimoineen olisi ilman lapsirahoja suurin piirtein tuhkaa ylleen siroteltuna ja säkki päällä kaduilla kerjäämässä.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
fränkkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 3:19 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja fränkkä »

turunmurre: Kun kerran haet motiivia rahasta, niin heti alkuun muista, että kyseessä ei ole palkka. Tietty se on selvää, kun lapset on nyt tullut/tuotu näin vahvasti esille ja vastakkaisasetteluun, niin jostaikin se "epäilys" pitää kaivaa. Jos sijaishuolto sopimus purettaisiin oikeuden käynin ajaksi, olisiko silloin epäilyjä veljen motiiveista??? niin ei voida kuitenkaan tehdä, koska lapsenetu on ihan eriasia kuin tämä oikeuden käynti. Tässä kun aina epäillään todistajia ja vaheita, miksi ei kukaan enää epäile valehteleeko Anneli...niin no, ei ehkä ole tarvetta enää.
Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4783
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja turumurre »

taavetti kirjoitti:... Outoja väitteitä, että veli vaimoineen olisi ilman lapsirahoja suurin piirtein tuhkaa ylleen siroteltuna ja säkki päällä kaduilla kerjäämässä.

Ei suinkaan tästäkään ole kysymys. Kysymys on kokonaisuudesta:

1. Opittu suureellinen elämän taso
2. Hyväpalkkainen työ ilman kokemusta.
3. Pelko tälläisen työn loppumisesta.
4. Järjestetyt kertomukset jotka toimitettiin syyttäjälle eikä sinne mihin havainnot normaalisti toimitetaan.
5. Ei suvaita että lapset tapaisivat edes omia isovanhempiaan.

Eihän noista välttämättä mikään yksistään olisi epäilyttävää.
Mutta koska pitää ajatella kokonaisuutta, niin tilannehan muuttuu radikaalisti...
kuolema
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja kuolema »

turumurre kirjoitti: Tässä veljen mahdollisessa motiivi-asiassa on unohdettu tyystin se seikka ettei kysymys ole siitä onko jokin palkka jostain nimenomaisesta työstä kohtuullinen.

Kysymys on siitä onko se kyseinen palkka 8000-9000 €/kk sellainen että siitä kannattaa jo pitää kynsin hampain kiinni. Tätä kautta päästään mahdolliseen motiiviin. Muistetaan nyt ne duunarille, nyt työttömälle duunarille, ylisuuret omaisuudet ja hankinnat...

*snip*
Eikös tuo nyt ole ihan normaalin suomalaisen keskiluokkaisen duunariperheen palkka, kun molemmat käy duunissa? Jos sillä palkalla on ennen elelty elämää, johon kuuluu veneet ja ns. "business"-luokan autot (50K+), niin totta hitossa ne neljä lasta kustantaa aika pirusti. Nyt täytyy myös huomioida se, että Arille oli luvattu alkuun joku 5K ja tämä oli sitten noussut syystä tai toisesta.. mahdollisesti, koska lapsia oikeuden mukaan hyväksikäytetty(?) en tiedä...

Otetaas tähän ihan pieni ajatusharjoitus: Kuvitellaan, että sinulle (siis juuri sinulle joka luet tätä), niin ehdotettaisiin, että ottaisitko hoitoosi NELJÄ sukulaislasta, joiden äiti on mahdollisesti tappanut perheen isän. Sinulle tarjotaan reilu tonni kuussa per lapsi. Tienaat nyt sen verran hyvin, että kumppaninne kanssa ajatte hyvillä autoilla, omistatte hyvän veneen ja mukavan kahdelle sopivan talon. Omia lapsia ei ole "siunaantunut", mutta sen sijaan teillä on aikuisten huvit ja rahaa toteuttaa niitä.

Olisitteko valmiit KERRALLA ottamaan tämän neljän hengen köörin itsellenne vaivoiksi, tietäen, että vaikka valtio heistä jotain maksaa, niin luovutte "aikuisten elämästä" ja alatte kertaheitolla punainen talo ja perunamaa + kultainennoutaja ja farkkuvolvo -elämään? 5Ke luvataan lisää rahaa perheelle, joka tienaa sitä mahdollisesti jo nyt n. 6-9K yht KAHDELLE hengelle. (tietämättä mitään tulevista korotuksista).

JOS OLISITTE valmiit, niin sen jälkeen kysyn, että onko toi 8Ke NIIN hyvä liksa, että aikuisten kannattais lopettaa duunit ja ryhtyä elämään pelkillä korvauksilla? Syyään kaurapuuroo aamuin illoin ja isukki vaihtanut Jaguaarinsa Volvoon, jolla heittää muksut joka aamu kouluun. VUOSIA tästä eteenpäin. Haloo nyt! Mä voisin melkeen MAKSAA tossa vaiheessa 8Ke jollekin kuussa, joka tulee heittään ne muksut joka hiton aamu johonkin, pukee päälle, kuuntelee itkut, ostaa kaiken paskan ja lahjat ja pelit ja vehkeet. Ehkä se on kiva isänpäivänä herää kun muksut tulee sängylle hyppiin ja siinä onkin se onnen hetki, mikä kantaa oikeasti puoli vuotta eteenpäin, mut ku oot painanu duunii yömyöhään ja aamulla kuuden aikaan tenavat rääkyy nälissään ja teini-ikäiset haistattaa vittua aamulla ja yökylään marssii ties minkälaista poppoota, jonka takia joka iltapäivä duunista tullessas meet Sportiaan vaihtaan takuuseen pesäpallomailan ku perkele hajoavat. Sit ku eivät enää suostu vaihtaan, niin joudut hakeen toisen paikkakunnan Sportiasta uudet ja sinne menee enemmän kallista bensaa.

Ei - Ari Auer EI tee sitä rahasta. Jos tekee, niin vähälläpä ukko siinä tapauksessa tulee toimeen.
Dunnit
Lauri Hanhivaara
Viestit: 147
Liittynyt: To Elo 06, 2009 10:26 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja Dunnit »

Nimimerkki Turunmurre kaihtaa totuutta niin vahvasti, että kyse lienee tahallisesta vääristelystä. Kukaan ei saa 8-9000 palkkaa. Silloin kun lasten paljastukset tulivat ilmi viranomaisille, palkkio oli ilmeisesti noin €3 000 kuussa.
Joku toinen
Harjunpää
Viestit: 348
Liittynyt: La Tammi 28, 2012 11:22 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja Joku toinen »

Duunaripariskunta tienaa 8000-9000€/kk? Ja paskat.
Keskipalkka on 3100€/kk ja duunarilla tuotakin vähemmän, se kun riippuu alasta. Eli lähdetään duunaripariskunnan palkoissa max. 6500€/kk.
Ja tässä tapauksessa voidaan puolittaa tuo eli 3100€/kk, kotiäidithän eivät paljoa tienaa.
Jos saisin 8000-9000€ neljästä muksusta jotka vielä on sukulaisia niin normi työnteko loppuis siihen.
Terra
Martin Beck
Viestit: 824
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja Terra »

Joku toinen kirjoitti:Duunaripariskunta tienaa 8000-9000€/kk? Ja paskat.
Keskipalkka on 3100€/kk ja duunarilla tuotakin vähemmän, se kun riippuu alasta. Eli lähdetään duunaripariskunnan palkoissa max. 6500€/kk.
Ja tässä tapauksessa voidaan puolittaa tuo eli 3100€/kk, kotiäidithän eivät paljoa tienaa.
Jos saisin 8000-9000€ neljästä muksusta jotka vielä on sukulaisia niin normi työnteko loppuis siihen.
Realistinen duunaripariskunnan brutto on miehellä n. 3000 ekua/kk ja vaimolla n. 2500 ekua/kk. 5500 on ihan normi perheen brutto. Harvalla nuorella perheellä edes tuotakaan. Pätkätöistä sekin, minkä kokoon saa. 8000-9000 on tosi loistava korvaus, jos vaikka olisi kokonaan verotettavaa. Tässä isäntä Auerin tapauksessa ei edes ole. Osa tuosta summasta on verotonta kulukorvausta. Intuitioni mukaan mitenkään ei ole poissuljettu rahamotiivi siihen, mitä ja miten ja milloin kolme nuorinta on saatu kertomaan ne, mitä ovat kertoneet.
Avatar
irmuska
Rico Tubbs
Viestit: 1295
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja irmuska »

Jaha, pitihän se arvata että tuo AAn veljen saama rahallinen korvaus sijaisvanhemmuudesta nousee täälläkin puheenaiheeksi.

Nyt suosittelen jokaista tutustumaan tarkoin siihen, mitä sijaisvanhemmuuteen kuuluu ja mitä se on silloin kun sijaislapsilla on taakkanaan jokin normaalia suurempi taakka. En tiedä mikä tilanne tällä hetkellä on (käykö lapset siis terapiassa jne) mutta tosiasia on se, että sijaisvanhemmat elävät kokoajan "veitsenterällä" sikäli että koskaan ei voi tietää mitä uusi aamu tuo tullessaan.

Mikäli nämä lapset ei ole tällä hetkellä terapiassa saattaa se olla silti hetkenä minä hyvänsä kun terapiaan on tarvetta. Terapia taas saattaa olla kerran-kaksi viikossa ja aikaahan siihen menee, pitää suunnitella kuka vie ja minä päivänä ja muu elämä joudutaan pitkälti laittamaan jäihin.

Sosiaalinen elämäkin saattaa olla likipitäen nollissa sillä usein traumatisoituneet lapset eivät ole muiden hoidettavissa edes muutamaa tuntia ja heidän kanssaan saa olla "silmät selässä" kaiken aikaa.

Vanhemmuushan on jotain johon kasvetaan lasten mukana, noin yleensä ottaen, mutta kun otat sijaislapsia ei sinulle jää sitä kasvuaikaa mikäli sitten et ennestään ole jo vanhempi. Kaikki vanhemmuuden mukanaan tuoma, vastuu / velvollisuudet / unettomat yöt, tulee yllätyksenä ja niihin pitää vaan kyetä sopeutumaan.

Jos minulle joku tarjoaisi tässä ja nyt yhtä sijaislasta ja 3000 euroa kuussa lapsen hoidosta niin toteaisin samantien kiitos mutta ei kiitos. Läheltä sijaislapsiperheen elämää seuranneena totean että ei. Se on raskasta ja rankkaa touhua, jatkuvaa tasapainottelua ja yhteiselämän opettelua siinäkin kohtaa kun se yhteiselämä on jo näennäisesti opittu ja minusta ei moiseen olisi ihan vain siksi että en tahdo enkä jaksa.

Traumatisoituneiden sijaislasten kanssa ei kyse ole mistään kevyestä "hoidanpa tässä tuota lasta"-systeemistä, kyllä se kysyy voimia ja paljon. Sekä henkisiä että fyysisiä sillä moni traumatisoitunut lapsi oireilee myös käytöksellään.
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."
kuolema
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja kuolema »

Terra kirjoitti: Realistinen duunaripariskunnan brutto on miehellä n. 3000 ekua/kk ja vaimolla n. 2500 ekua/kk. 5500 on ihan normi perheen brutto. Harvalla nuorella perheellä edes tuotakaan. Pätkätöistä sekin, minkä kokoon saa. 8000-9000 on tosi loistava korvaus, jos vaikka olisi kokonaan verotettavaa. Tässä isäntä Auerin tapauksessa ei edes ole. Osa tuosta summasta on verotonta kulukorvausta. Intuitioni mukaan mitenkään ei ole poissuljettu rahamotiivi siihen, mitä ja miten ja milloin kolme nuorinta on saatu kertomaan ne, mitä ovat kertoneet.
No milloin tuosta pariskunnasta on tullut nuori ja pätkätyöläinen. Lomautuksesta kuulin kyllä. Varmasti tuossa vaiheessa lastenkin kannalta on paras, että äiti jää kotiäidiksi, kun siitä korvauksesta riittää. Onko se joku synti sitten?

Kuten olen sanonut, Suomessa on huutava pula sijaisperheistä ja huostaanotetut lapset joutuvat siksi laitokseen, mikä on aina huonompi paikka. Menkää ja ottakaa itellenne sieltä kolme muksua ja katsokaa, että ovat mahdollisimman paljon kokeneet traumoja, niin tulee pätäkkää sitten harkinnanvaraisesti enemmän. :)
jmit
Vic Mackey
Viestit: 1929
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:55 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja jmit »

Nyt unohdat sen, että sijoituslapsia on tarjolla pilvin pimein. Jos haluaa tuon mainitun 8 000 euroa kuukaudessa tai enemmänkin tuossa bisneksessä, niin ei todellakaan tarvitse keplotella ketään viatonta ihmistä murhatuomiota istumaan. Lapsia on tarjolla pilvin pimein, kodin ulkopuolelle on sijoitettuna yli 16 000 lasta ja määrä kasvaa joka kuukausi.

Mitä ongelmallisempia tapauksia olet valmis ottamaan, niin sitä enemmän rahaa tulee. Jos ajattelee Annun jo nyt saamaa tuomiota, niin ei paljon kovemmista olosuhteista lapsia ole varmaan edes tarjolla.
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3587
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Motiivi?

Viesti Kirjoittaja taavetti »

^Tämäpä kyllä totta. Jos on jo säällisesti sijaisvanhempana toiminut ja puitteet kunnossa, ei sijoituslapsista liene pulaa. Eli kaatui tämä rahastusmotiivikin.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
Vastaa Viestiin