Juha Joutsenlahti

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
taavetti
Perry Mason
Viestit: 3587
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja taavetti »

MItä tapahtui tutkinnan peruslähtökohdalle eristä, eristä ja eristä?

Väkeä laukkasi surmapaikalla kuin hollituvassa, todistajia ja epäiltyjä ei eristetty. Auerilla oli sairaalassa puhelin käytössään ja avaimet vartioimattomaan asuntoon taskussaan. Lasta ja muita todistajia kuultiin sen jälkeen, kun olivat käyneet Auerin luona sairaalassa, Lahden sukulaiset kävivät surmatalossa heti seuraavana päivänä ja Mäkinen työnteli tuolia ikkunasta lasinpalojen ropistessa ja eristettävässä surmahuoneessa tuolia vastaan otti joku poliiseista. Tähtisentien tutkinta on ollut summittaista eikä kukaan ole oikein tiennyt, mitä kukanenkin etsii ja mistä. Ainoastaan takkahuonetta on kuidutettu ja näytteitä otettu.

To be continued.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.
Pandora
Alibin satunnaislukija
Viestit: 69
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 11:39 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Pandora »

Eikös se kodinhoitohuone ollut täynnä roskapusseja? Auer väitti niissä olleen askartelutarvikkeita ja kysyi avasivatko poliisit pusseja. Siis siellähän ne puuttuvat suojat ja astalot olivat roskien seassa parissa pussissa helposti noudettavissa sairaalasta pääsyn jälkeen!
Veritas odium parit
Armas Onni
Nikke Knakkertton
Viestit: 185
Liittynyt: To Loka 01, 2009 4:04 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Armas Onni »

Joutsenlahti ei ollut viileä ammattimies, vaan oli naisten vietävissä. Jokaisen poliisin pitäisi koulutuksensa perusteella havaita surmassa käytetty kammottava väkivalta. Näistä surmista valtaosa on kotikutoisia. Mutta Joutsenlahti ei havainnut.
fränkkä
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Ke Elo 17, 2011 3:19 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja fränkkä »

Eikä huomannu sitä, että Anneli oli teko aikaa melko timmissä kunnossa, kun kattellu noita Epsanja kuvia. Ei siinä jalka vamman omaava konttori rotta kauan nikottele, kun on taju kankaalla.
Mikisu
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Mikisu »

fränkkä kirjoitti:Eikä huomannu sitä, että Anneli oli teko aikaa melko timmissä kunnossa, kun kattellu noita Epsanja kuvia. Ei siinä jalka vamman omaava konttori rotta kauan nikottele, kun on taju kankaalla.
Kyllä Lahtikin kuvissa varsin toimintakykyiseltä näyttää, jopa ihan mieheltä leveine harteineen. Eiköhän hän olisi saanut kilahtaneelta kotiäidiltä veitsen pois ilman "pystypainia". (Ja kun ketjun aihe kerran on Juha Joutsenlahti niin todetaan nyt että häntäkin voinee konttorirottana pitää, pysty- tai vaakapainilla tai ilman.)
Veristi
Christopher Lorenzo
Viestit: 1512
Liittynyt: Pe Loka 14, 2011 10:37 am

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Veristi »

Kumma, ettei Joutsenlahdella jujutsuseinäkellon omistajana (joistain vanhoista videoista päätellen) tullut muka mieleenkään, että Annelin-vartaloinen nainen kykenisi kaatamaan miehen jollain itsepuolustusotteella helpostikin. Varsinkin jos ensin kalauttaa päähän. Tai ensin potku ja sitten kalautus.
Vareksenpoikanen
Agentti Scully
Viestit: 692
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

Löysin piirongin laatikosta, keskiviikon 7. helmikuuta 2007 Iltalehden.
Siinä kerrotaan miten Krp ja psykiatrit riensivät paikallispoliisin avuksi.

"Jo yli kaksi kuukautta avoinna ollut Ulvilan murhamysteeri on saanut Porin poliisin turvautumaan keskusrikospoliisin ja erityisesti psykologisten profiloijien apuun.
Myös tutkinnan johto siirtynee krp-vetoiseksi lähitulevaisuudessa.
-Heiltä on tullut apua myös käytännön tutkintaan. Paikallispoliisista loppuvat resurssit jossain kohdin, ja on todennäköistä, että tutkinnan johto siirtyy krp:lle. Ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, kertoo tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti Porin poliisista.
-Toivon että kykenisivät katsomaan asiaa uusin silmin. Toisaalta myös meillä on käytössä hyvä verkosto, minkä lisäksi etunamme on paikallistuntemus.


Näin siis Juha Joutsenlahti Iltalehdelle yli kaksi kuukautta surman jälkeen. Silloin hän itse piti pitkänä aikana sitä yli kahden kuukauden aikaa selvittämättömälle rikokselle.

Hän jatkaa:
Myös surman mahdollisia yhteyksiä ulkomaille on tutkittu.
-Uhrilla oli erittäin laajat ihmissuhdeverkot. Lisäksi hänen aikaisempaan työhönsä liittyi paljon matkustelua, etenkin Viroon. Matkat olivat seminaarimatkoja, joiden aikana hän koulutti muita ja kouluttautui itsekkin. Hän oli hyvin kysytty esiintyjä näissä tilaisuuksissa.


Tämän vanhan uutisen valossa Juha Joutsenlahti halusi päästä koko Ulvilan surman tutkinnan veturi-osastaan eroon. Mieluimmin näyttäisi suovan tutkinnan krp:lle ja olisi mukana vain vahvan paikallistuntemuksen asiantuntijana.

Iltalehden haastattelu joutuu kummalliseen valoon, Käräjäoikeudessa esitettyn todistajalusunnon ja asiantuntijalausuntojen ja arvioiden valaistuksessa. Miksi yksi kurssikaveri tiesi että Jukka S. Lahti oli aikeissa erota. Tiesikö asiasta se laaja ihmissuhdeverkosto mitään? Tiesikö kukaan hänen ystävistään ko. ero-asiasta

Nousee aika suuri kysymysmerkki?

Toinen asia on tuo "laajat ihmissuhdeverkot". Jos vuonna 2013 Porin käräjäoikeuteen tulee todistajaksi nainen joka tietää "kurssikaverin" roolissa kertoa että Jukka S. Lahden avioliitto oli eron partaalla, mutta kun ei sen kurssin jälkeen ole koko miestä enää tavannut, niin ei osannut sanoa asiasta sen enempää.
Vähintäänkin tuntuu hullunkuriselta että miksi se laaja ihmisuhdeverkosto ei ole ottanut nyt kantaa koko asiaan.?

Nousee suuri kysymysmerkki?

Kolmas asia mikä tässä uutisessa hämmästyttää on tuo Viro, ja matkustelut. Joka tapauksessa, molemmat liittyivät siihen entiseen työpaikkaa.

Mutta olihan hän tulossa Turusta, juuri entisen työpaikkansa iltatilaisuudesta.? Eikö sekin ole kummalista.

En kyllä pidä Juha Joutsenlahtea sittenkään "tyrijänä", kun itse on ollut halukas luovuttamaan koko jutun krp:lle jo kahden kuukauden tutkinnan jälkeen, kun ei syyllistä ala ilmaantua.

Tämä on minun mielipiteeni. Ei täsmää nämä aiemmat haastatelut, niihin väitteisiin ja asioihin joita nyt esitetään. Ei alkuunkaan, ainakaan sen todistajana olleen naisihmisen puheet, näihin varhaisempiin niukkiin yleisölle jaettaviin tietoihin.

Vai uutisoiko Iltalehti asiasta vaan muuten, ilman parempaa tieto laajasta ihmissuhdeverkosta.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

No, taisi jo olla tammikuussa, kun Joutsenlahti ehdotti jutun siirtämistä KRP:lle, ja sen piti olla ihan paikallispoliisia myöten selvä asia, kunnes se tyssäsi silloiseen lääninpoliisijohtoon (Paatero) näin on kerrottu, ja myös toukokuussa 2012 oli lehdet täynnä tietoa, että poliisiylijohtaja esti Ulvilan murhan tutkinnan. Nuo todistukset nyt olleesta oikeudenkäynnistä voit laittaa roskakoriin ilman kysymysmerkkiä, ne on sirkusta.

Kun tutkinnanjohtoa vaihdettiinkin Porin poliisin sisällä sitten vihdoinkin kesällä 2008, kun Paaterosta tuli poliisiylijohtaja - muistaakseni aivan välittömästi - tutkinnanjohtajaksi tuli kokoomuslainen Kuusiranta, niin totta kait toimittajat olivat valtavan kiinnostuneita tästä vaihdosta, ja ihmettelivät, että miksei juttua nyt jo siirretä KRP:lle, niin Paateron vastaus oli, että koska ei olla vielä tehty läpimurtoa.

Ja sitten odotettiin läpimurtoa kunnes AA pidätettiin ja alkoi tämä farssi. Toukokuussa 2012 vasta ilmoitettiin (Valkama), että Ulvilan murhan tutkinta tuli finaaliin, kalkkiviivoille.

Kuuman perunan kohta on tuossa KRP:ssä aivan ilmeisesti.

Tiedot uutisista, ja - olet oikeassa - vanhat tiedot ovat liki peilikuvia nyt vireillä olevaan "viralliseen totuuteen", mutta sillä lienee tarkoituksensa.
Alethes doksa meta logu
Vareksenpoikanen
Agentti Scully
Viestit: 692
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

Yhtäkkiä en löytänyt netin välityksellä tietoa siitä että krp.tä olisi kaavailtu mukaan jo tammikuussa. Kysymys ei niinkään ole ajankohdasta koska, vaan siitä että Joutsenlahti itse tahtoi tutkinnan krp.hen jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

Kaksi kuukautta tuloksetonta tutkintaa on lyhyt aika 7 vuoteen verrattuna.

Tuloksetonta tutkinta nytkin oli. Ei löytynyt toista surmaasettakaan, vaikka pikkasen odotin sen löytyvän lasten kertomusten pohjalta. Sitähän KKO tarkoitti, palauttaessaan kaiken lähtöruutuun. "Lasten kertomukset saattavat muuttaa kaiken."

Ja tuo Viro. Viroa en pidä sen pahempana maana kuin muitakaan maita, mutta jos kontakteja on näihin "itänaapureihin" niin näitä uusia pikkuvaltioita voidaan käyttää portteina Suomeen.

Sanonta: "Laajat ihmisuhdeverkot" avautuu minulle samana asiana kuin laaja ystäväjoukko.

Missä se joukko nyt on?

Joutsenlahti sen tiedon 7.2.2007 Iltalehteen antoi.
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Totta - mutta kaikki laajudet on nyt Suomessa hieman "typistettävä" ja yritettävä ennen kaikkea pitää hyvin pienenä ja mitättömänä - kuten murhatkin perhepiirissä, koska A) se todellinen laajuus ei mahtuisi suomalaisten aivoihin B) laajuudessa on yleensä myös laajat kykennät korkeille tahoille C) ihmisten ymmärrys olisi uhka valtaapitäville, jos kansa ei olisikaan enää johdateltavissa.

Lahti puhui sujuvasti useita kieliä, ja hänen laajaan ystäväpiiriin luonnollisesti liittyi myös poliitikkoja. Ja hänen kerrotaan matkustaneen usein ulkomailla.

Minua olisi kiinnostanut tietää, että oliko hän vapaamuurari, mutta ei taida kenelläkään olla tietoa asiasta.

Olen koonnut kaikki Joutsenlahden antamat tiedot ketjuun keväällä 2009, ja hejacin (sen vanhan) ketjusta löytyy loput, ja nyt kokosin tänne ennen oikeudenkäyntiä, mutta en nyt muista mikä ketju, ja tännehän suloisesti hukkuu joka ainoa tiedon murunenkin.

Edit. laitoin väärän tiedon ja poistin.
Alethes doksa meta logu
Vareksenpoikanen
Agentti Scully
Viestit: 692
Liittynyt: Su Syys 15, 2013 10:35 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Vareksenpoikanen »

Oliko Jukka S. Lahti vapaamuurari? Tuskinpa. Sitävastoin Valkama ja Manner ovat vapaamuuraraeita. Mitäköhän tuo jäsenyys yleensä vaikuttaa, sitä en tiedä. Vaikuttaako se lopultakaan mitään muuta kuin tiettyjä mielikuvia ihmisten mielessä.

Kaikista nimiluetteloista päätellen, kuitenkaan Juha Joutsenlahti ei olisi Vapaamuurari.

http://vaparit.blogspot.fi/

http://www.micetrap.net/shop/catalog/

Manner Juha, asianajaja, Naantali; Kyhä Kalle, johtava kihlakunnansyyttäjä, Pori; Valkama Jarmo, varatuomari, Vanha-Ulvila;

Harmi ettei vanhempaa nimiluetteloa, Porin ja Ulvilan seudulta löytynyt. Viimeksi päivitetyssä luettelossa on kuitenkin jo pitkään kuolleenakin olleita nimiä, ja sitä vastoin uudempia ei siitä löydy.

Edelleen minua askarrutta se "laajat ihmissuhdeverkot" lausuma. Mitä se tarkoittaa? Juha Joutsenlahti on antanut sellaisen lausuman Jukka s. Lahdesta Iltalehdelle helmikuussa 2007. Samoin ulkomaan matkat! Lähinnä seminaarimatkat, ja mm. Viroon!
Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11961
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

No, lisää lentomatkoja löytyy mm. ex-sisäministeri Holmlundin haastattelusta tuona vuonna, kun hän kertoo tehneensä näitä matkoja yhdessä Lahden kanssa - myös maininta (muistaakseni AA:n kerrontaa), että miehensä kävi usein Brysselissä, ja jos katsot Lahden työpaikkafirman (joka oli juuri hiljaittain siirtynyt Nordic Capitalin omistukseen - vai kirjoitetaanko nimi yhteen - joka tapauksessa se Jerseyn saarille rekisteröity yksityinen sijoitusfirma) niin saat globaaleja aspekteja erittäin kielitaitoisen Lahden työnkuvaan.
Alethes doksa meta logu
Mikisu
Martin Riggs
Viestit: 644
Liittynyt: Ti Syys 24, 2013 9:24 pm

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja Mikisu »

No niin, Joutsenlahti on sitten pidätetty virasta rikossyytteen ajaksi. Iltalehti kertoo, että:

"Satakunnan poliisin mukaan Joutsenlahteen kohdistuva rikosepäily on omiaan heikentämään luottamusta poliisin toimintaan ja myös koko rikosoikeudelliseen järjestelmään."

Vai johtuu se Joutsenlahdesta, että poliisin toiminta ja koko rikosoikeudellinen järjestelmä on kokenut kolauksen. Tämä helpottaa. Ristiinnaulitaan! Ristiinnaulitaan! Jotain tuttua tässä kaikkien syntien kasaamisessa yhden päälle on...onkohan JJ myös harrastanut saatananpalvontaa ja undulaattien rituaalisurmia, vai tuleeko sieltä jotain muuta lisuketta. Mun mielikuvitus on tyrehtynyt.
jarmo.janis
Vic Mackey
Viestit: 1982
Liittynyt: Su Heinä 29, 2012 6:25 pm
Paikkakunta: kaakkois suomi

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja jarmo.janis »

Koska en säilytä lehtiä pitkään on seuraava vain kirjoitettuun perustuva muistikuva.
Perusteluksi sille, miksi toivoi jutun krp.lle siirtoa, Joutsenlahti olisi esittänyt sitä että hänen porukallaan olisi ollut silloin kesken ainakin viden ihmisen kuolemaan johtaneiden väkivaltarikosten tutkinta.
Eli ulvila mukaanlukien siis kuuden, joista yksi olisi ollut se jalkajousella tehty kaksoismurha.
padlock
Martin Riggs
Viestit: 620
Liittynyt: Ma Syys 02, 2013 8:52 am

Re: Juha Joutsenlahti

Viesti Kirjoittaja padlock »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 96553.html

Lynkkaus Joutsenlahtea kohtaan on kovaa, koska hän ei suostunut kääntämään kelkkaansa ja alkamaan lavastamaan Annelia syylliseksi, se on hänen ainut "rikoksensa". Valokuvajuttu on vain pikkurike jolla yritetään mustamaalata maineensa.
Satakunnan poliisin tiedotteen mukaan "Joutsenlahteen kohdistuva rikosepäily on omiaan heikentämään luottamusta poliisin toimintaan ja myös koko rikosoikeudelliseen järjestelmään ottaen erityisesti huomioon hänen asemansa poliisipäällystöön kuuluvana poliisimiehenä".
Kuinka tyhminä he meitä pitävät? Etteikö se 80% syyttömyyttä osoittavan todistusaineiston salaaminen heikennä luottamusta poliisin toimintaan??? Tosin lynkkareita se ei näytä vaivaavaan, mutta muita ihmisiä kyllä vaivaa suuresti.

Ja että Joutsenlahti on ollut pitkään virkavapaalla, Vuolan mukaan? Kummallista että edes Porin poliisilaitoksen keskus ei tiedä Joutsenlahden virkavapaudesta, kun soittaa ja kysyy häntä niin vastaavat "hetkinen, yhdistän".
Jokaisella on oikeus olla yhtä mieltä minun kanssani. - Madonna
Vastaa Viestiin