Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Niin, onhan Suomessakin poliiseja syyllistynyt väärinkäytöksiin ja jääneet kiinni.
Mutta se ei silti estä sitä etteikö tässäkin tapauksessa suojella jotakuta määrättyä tahoa.
Ai hyöty vai? Ei siinä sen kummempaa hyötyä kuin että pidetään jonkun henkilön suku ja maine puhtaana. Vältetään vankilatuomio.
Hyvin yksinkertaista.
Ei sen tietenkään tarvitse olla näin.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Avatar
Tuomion Pasuuna
Jessica Fletcher
Viestit: 3484
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2011 10:43 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Tuomion Pasuuna »

Kaikkihan on aina mahdollista, mutta olisi hyvä jos pysyttäisiin teorioissa, joihin on edes jotain viitteitä olemassa. Eihän tässä tapauksessa mikään viittaa siihen että poliisi suojelisi tekijää. Onhan sekin mahdollista, että Hanhivaara oli CIA:n agentti, katosi hoidettuaan tehtäväänsä ja elää nyt Karibialla palmujen alla. Mikään ei viittaa siihen mutta ei se mahdotontakaan ole.
mielikki
Martin Beck
Viestit: 760
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 10:55 pm
Paikkakunta: mars

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja mielikki »

^Atlanta.
Ei kukaan suojele ei ketään jos siitä ei hyödy mitään.On tiedossa tapauksia jossa omaiset suojelee murhaajaa ,vankilan ja maineen pelossa:Nämä ovat niitä syitä.
Mitä poliisi kostuu tässä jutussa?Tekijä rellestää vapaana ja poliisilla olisi sillon jatkuva pelko jospa vaikka joku laulaa lurauttaa jonnekki,jollekkin.Poliisi ammattilaisena tietää ettei suojelusta koidu pitemmän päälle mitään hyötyä.Ilmitulon pelossa ei kukaan itseänsä kunnioittava poliisi lähde murhaajia suojelemaan.Tarkennan vielä oman kantani,uskon itsemurhaan tässä tapauksessa.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Niin, ei tässä ole mitään varmaa mistään.
Ja jos Antti on surmattu, niin sanotaan sitten, että joku omainen suojelee tekijää.
Ja on niitä ennenkin rahalla hoidettu asioita. Ja tuolla selkosilla kuitenkin ilmianto on pahempi kuin itse rikos. SE on vaan siellä niin.
Ja ei kai siitä ole mitään todisteita, että poliisi suojelee jotakuta,ei tietenkään. Ei kai ne sitä tule kertomaan, jos näin olisi.
Ja voihan heillä olla epäillys, mutta näyttö puuttuu.
Mutta voihan itsemurhakin olla mahdollinen.
Tai sitten palmun alla lekottelu, mitä en usko. Jätän sen kommentin omaan arvoonsa.
Mikä hitto näitä nuoria miehiä vaivaa, kun niin paljon on sattunut näitä nuorten itsemurhia?
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
glemei
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Ma Elo 09, 2010 1:48 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja glemei »

Luin koko ketjun ja katselin pariinkin otteeseen tuon hyvin sekavan Kadonneet -jakson.
Miksi Antti lähti talolta yksin? Kyllästyikö juoppokuskina toimimiseen ja halusi kotiin, lähti kun Jaakko ei tullut tarpeeksi pian. Mistä tiedetään, että hän lähti siitä ruoraan sorakuopalle? Ja mikä järki siinä olisi? Saiko Jaakko lopulta Antin puhelimitse kiinni vai miten hän Antin kyytiin myöhemmin päätyi ja ajamaankin autoa?

Oliko Carina runnottu jo siinä vaiheessa, kun se ajoi ensin kolmikkoa vastaan ja hetken päästä sen ohi? Mikä se oli se toinen auto, joka tämän kolmikon ohitti, kuka sitä ajoi?
Kolmikko pysähtyy ripittämään vieraan (?) auton kuljettajaa, mutta ei pysty sanomaan oliko tämä humalassa. Voisi kuvitella, että tuollaiseen kiinnittää huomiota ja jos aihetta epäillä että kuski on kännissä/huumeissa/tms niin soitto samantien poliisille. Luulisi, että he ois tässä vaiheessa myös huomanneet, jos auto olisi jo ollut runnottu, puskuri ja kilvet poissa ja renkaat lutuna?
Miksi joku (poromies) pysäyttää vieraan (?) auton keskellä ei mitään, vaikka se kuinka pitäis pörinää? Seisoiko hän tienposkessa ja kuuli että mutkan takaa tulee auto joka pöriseen ja päätti että pysäytänpä tuon auton? Mitä tuo pysäyttäjä autossa olleille sanoi? Luulis, että jos ois tunnistanu auton ja sen takia sen pysäyttäny, niin ois tunnistanu myös omistajan, mikäli hän ois autossa ollut. Tai ois osannu varmuudella sanoa, että omistaja ei autossa ollut.

Miten nuo kaikki tunnistavat Jaakon, mutta eivät Anttia? Antista ei siis kenelläkään ole VARMAA havaintoa ilmeisesti sen jälkeen kun hän on sieltä Karigasniemeltä lähtenyt Angeliin?
Miksi Jaakko ei yritä ystäväänsä kiinni aiemmin, yritä soittaa ja varmistaa, että pääsithän kotiin vaikka autos oli tienposkessa romuna. Jaakko käy 17. päivä etsimässä Antin puhelinta, eli hän tietää Antin olevan kadoksissa. Miksei hän tee katoamisilmoitusta?

Missä välissä ne renkaat autosta tyhjeni? Johtuiko ne mutkittelevat jäljet tiessä tyhjenneistä renkaista?

Etsinnässä on ollut mukana koiria, eikö niistä ole ollut mitään "hyötyä"? Jos tiedetään aika tarkkaan, missä Antti käveli näiden metsureiden nähden, minne jäljet sieltä katoavat? Mun mielestä on outoa sekin, että joku näkee hoippuvan ihmisen kävelevän metsään, erämaahan, keskellä ei mitään, eikä mitenkään puutu tilanteeseen. Katsoo vaan, että sinne menee pöpelikköön. Mikseivät mene perään katsomaan, että onko kaikki ihan kunnossa? Tai soita poliisille, että tässä on nyt jotain outoa?

Jos Antti on ajanu sen autonsa ojaan ja tajunnu (kuten tossa jaksossa sanotaan) ettei sillä pääse kotiin, niin miks ihmeessä hän jättäs silmäteränsä lukitsematta tienposkeen ja lähtis kävelemään metsään? Miksei tietä pitkin, josta sitä apua varmemmin löytyis?
Poliisi sanoo, että alue on laaja ja vaikeakulkuinen. Mutta jos ja kun tosiaan tiedetään, missä Antti (?) on nähty sinne metsään kävelemässä, niin vois kai kuvitella ettei siellä nyt mihinkään kymmenien kilometrien päähän pääse. Kai se yhtä vaikeekulkunen on hoippuvalle Antille, kuin etsijöillekin?

Jos taas Antti on jätetty kyydistä jo matkalla Angeliin, jos hänet on heivattu autosta keskellä korpea ilman puhelinta, niin sittenhän se on saattanut olla Antti joka sitä kanoottia on käyttäny ja mökkiin murtautunu. Mutta minne hän on hävinnyt sen jälkeen? Onko ollut pahoinpidelty?

Onko tästä mitään uutta? Katoamisesta on jo yli 7 vuotta..
LAWoman
Christopher Lorenzo
Viestit: 1604
Liittynyt: To Maalis 11, 2010 5:36 pm
Paikkakunta: Länsirannikko

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja LAWoman »

Hyviä pointteja. Monessa kohtaa silti valitettavasti tuli mieleen, että Lapissa nyt vaan hoidetaan asiat vähän eri tavoin kuin muualla Suomessa ja käyttäydytään eri tavoin.
There's a killer on the road
His brain is squirmin' like a toad
Take a long holiday
Let your children play
If ya give this man a ride
Sweet memory will die
Killer on the road, yeah.
Penkkimurheilija
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 100
Liittynyt: To Tammi 28, 2010 12:43 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Penkkimurheilija »

Sanoisin että näillä Lapin pienillä paikkakunnilla (jollaisesta itsekin olen lähtöisin) käyttäydytään täsmälleen samalla tavalla kuin muillakin paikkakunnilla halki Suomen. Tottakai porukka on sisäänpäinlämpiävää, kaikki tuntevat toisensa, naapurit kyläilevät ja juoruavat, maakaupoissa ja kunnanhallituksessa sutkataan minkä ehditään, jne. Samanlaista menoa harrastetaan kokemukseni mukaan kaikkialla muuallakin missä piirit ovat pienet.

Mutta ajatus siitä että poliisi salailee ja harhauttaa yleisöä murhatutkinnassa tiettyjen tahojen eduksi kuuluu melodraamojen ja maalaiskomedioiden maailmaan. Ei tämä mikään Kongo ole.
I try to do my own thinking. And I recommend you do yours.
Ehtivä
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 10:50 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Ehtivä »

glemei kirjoitti: Miten nuo kaikki tunnistavat Jaakon, mutta eivät Anttia? Antista ei siis kenelläkään ole VARMAA havaintoa ilmeisesti sen jälkeen kun hän on sieltä Karigasniemeltä lähtenyt Angeliin?
No sepä se, tätä minäkin olen ihmetellyt. Onko nähty vai ei?

http://kadonneetihmiset.suntuubi.com/?cat=8&img=51 Täälläkin sanotaan "Ivalolainen Antti Hanhivaara oli 14.10.2006 aamulla kahdeksan aikaan kävelemässä Angelin kylältä lounaaseen päin."

Onko joku vahvistanut tuon vai perustuuko tuokin sen "Jaakon" lausuntoon?
Evil Lindros
Hetty Wainthropp
Viestit: 478
Liittynyt: Ke Heinä 17, 2013 1:45 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Evil Lindros »

Ihmisten usko viranomaistoimintaan on uskomattoman vahva, mutta jos miettii pientä paikkakuntaa, ei olisi ensimmäinen kerta, kun syyllistä suojeltaisiin. Montakin motiivia noille keksitään ja yksi olisi että tekijä kuuluu lähipiiriin, mutta yhtä hyviä syitä olisi raha. Jos Antti on kuulunut johonkin huumepiireihin, ei välttämättä paljoa edes omatuntoa välttämättä kolkuttaisi jättää tapaus mahdollisimman vähälle huomiolle.

Noi tapahtumat kyllä viittaa ennemmin siihen, että jotain on kavereillakin asian kanssa tekemistä vai miksi muuten on otettu ja rällätty kaverin autolla ja sitten etsitty vielä sen kännykkää. Se on hyvä syy etsiä sitä kännykkää, että se voitaisiin sitten heittää jonnekin muualle, kauemmas siitä, mihin on ruumis jätetty. Mutta voihan se olla niinkin, että Antti meni metsään kiikkumaan ja on siellä vieläkin, ja kaverit on rällänneet muuten vaan.

Muuten, sehän on ihan normaalia sekin, että poliisi harhauttaa yleisöä murhatutkimuksissa eikä kyllä liity mitenkään siihen, että Suomi ei ole Kongo. Aina vaan ei kannata kertoa kaikkea yleisölle, joten toinen hyvä syy vaitonaisuuteen on se, että tiedetään jotain olennaista, mutta näyttö ei riitä, joten sitten vaan odotellaan.
Ehtivä
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 10:50 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Ehtivä »

Evil Lindros kirjoitti:
Muuten, sehän on ihan normaalia sekin, että poliisi harhauttaa yleisöä murhatutkimuksissa eikä kyllä liity mitenkään siihen, että Suomi ei ole Kongo. Aina vaan ei kannata kertoa kaikkea yleisölle, joten toinen hyvä syy vaitonaisuuteen on se, että tiedetään jotain olennaista, mutta näyttö ei riitä, joten sitten vaan odotellaan.
Ehdottomasti, mutta tässä tapauksessa ei vaikuta vähääkään siltä että olisi tuosta kyse, kun on jätetty niin monta asiaa tarkistamatta, jotka olisivat oleellisia asian kannalta. On vain uskottu, että eksyi erämaahan (joka on tietysti täysin mahdollista) ja resurssit tutkia asiaa ovat tuolla olleet valitettavan pienet. Eikä autoa muuten olisi jätetty tutkimatta.
Katjaliini
Remington Steele
Viestit: 214
Liittynyt: Ke Helmi 05, 2014 2:33 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Katjaliini »

En nyt jaksanut lukea koko ketjua läpi, mutta kuinka tarkkaan poliisit sen ison erämaan tutki sillon alussa? Jos he kuitenki epäilivät Hanhivaaran olevan sielä.
metallikukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 538
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:47 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja metallikukko »

Tuosta erilaisesta oikeudentajusta ja lain venymisestä tuli mieleen semmoinen juttu kun piirit ovat pienet niin riippuvuus toisista on suurempaa puolin ja toisin.

Tästä esimerkkinä mainitsisin esim sellaisen asian , että esim rattijuoppoutta ei pidetty minun lapsuudessani edes rikoksena kyläläisten kesken vaan oli ihan normisettiä repiä naapurin isännön auto pois ojasta jos tämä oli sinne sen kännissä ajanut.
Siinä jos olisi soiteltu poliisia niin olisi ollut ihan varmaa ,että olisi saanut tehdä seuraavana kesänä rehut yksin.

Minun ajatukseni on se , että joku tällainen riippuvuus esim metsästysmaiden omistus strategisella paikalla joka vuokrasopparin purkautuessa pirstoisi yhtenäisen metsästysalueen voisi painaa vaakassa enemmän kuin pikkunilkin henki.

Tuon auton pysäyttämisen voisi selittää esim sillä, että lähellä olisi käynnnissä esim hirvijahti ja kovaääninen auto karkoittaisi elikot passilinjalta...
Gepardi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Su Heinä 22, 2012 9:58 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Gepardi »

Itse tosiaan ajattelen,että Antti on murhattu/tapettu. Huhuja on Antinkin tapauksesta varmaan paljonkin,ja niissä voi olla perää. Lainaan tähän nimimerkin the2 viestiä Suomi24 palstalta:"Huhun mukaan antti olisi maannut väkisin jonkun gimman ja sen seurauksena auto pistettiin kostoksi paskaksi kun auto oli antille tärkeä..gimma istui autossa ja anttia mukiloitiin matkalla ja sitten homma lähti lapasesta.

tämä on tosin vain huhu mutta jostainhan nämä lähtevät liikkeelle. se miksi puhelin haettiin autosta homman jälkeen oli se että anttia yritettiin varoittaa tulevasta tapahtumasta antin kaverin toimesta ja kännystä piti päästä eroon. tosin se haettiin vasta myöhemmin kun kukaan ei tajunnut sitä ottaa mukaansa kun antti metsään laitettiin kävelemään.

Poliisi ei ole tehnyt kaikkea mitä pystyy antin löytämiseen.
Itse kävin tuolla alueella toukokuussa ja voin sanoa että sieltä ei todellakaan löydetä ruumista jos ei paikkaa tiedetä.. on meinaan oikeasti aika laaja seutu ja suomaastoa.. sekä tietysti nämä nisäkkäät jolle kelpaa kaikki dna pitoinen"
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Gepardi kirjoitti:Itse tosiaan ajattelen,että Antti on murhattu/tapettu. Huhuja on Antinkin tapauksesta varmaan paljonkin,ja niissä voi olla perää. Lainaan tähän nimimerkin the2 viestiä Suomi24 palstalta:"Huhun mukaan antti olisi maannut väkisin jonkun gimman ja sen seurauksena auto pistettiin kostoksi paskaksi kun auto oli antille tärkeä..gimma istui autossa ja anttia mukiloitiin matkalla ja sitten homma lähti lapasesta.

tämä on tosin vain huhu mutta jostainhan nämä lähtevät liikkeelle. se miksi puhelin haettiin autosta homman jälkeen oli se että anttia yritettiin varoittaa tulevasta tapahtumasta antin kaverin toimesta ja kännystä piti päästä eroon. tosin se haettiin vasta myöhemmin kun kukaan ei tajunnut sitä ottaa mukaansa kun antti metsään laitettiin kävelemään.

Poliisi ei ole tehnyt kaikkea mitä pystyy antin löytämiseen.
Itse kävin tuolla alueella toukokuussa ja voin sanoa että sieltä ei todellakaan löydetä ruumista jos ei paikkaa tiedetä.. on meinaan oikeasti aika laaja seutu ja suomaastoa.. sekä tietysti nämä nisäkkäät jolle kelpaa kaikki dna pitoinen"
Tällainen huhu voi myös lähteä siitä, että mahdolliset henkirikoksen tekijät keksivät jonkun oikeutuksen teolleen, pystyäkseen elämään sen kanssa.
Onko mahdollinen gimma käynyt raiskausväitteiden vuoksi lääkärissä ja tekemässä poliisille ilmoituksen? Epäilenpä, että tällaista ei löydy.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
Ehtivä
Nikke Knakkertton
Viestit: 150
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 10:50 am

Re: Antti Hanhivaaran katoaminen Ivalossa v. 2006

Viesti Kirjoittaja Ehtivä »

Tuo on vain yksi huhu monien muiden joukossa tuossakin tapauksessa, kaikenlaista tarinaa löytyy. Kuka tietää sitten, mikä niistä on totuus vai onko mikään. Mökkimurrot ja huumeetkin on mainittu ja varsinkin jälkimmäinen tuntuu tulevan jokaisessa katoamistapauksessa heti esille, oli aihetta tai ei.
Vastaa Viestiin