Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
mielikki
Martin Beck
Viestit: 760
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 10:55 pm
Paikkakunta: mars

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja mielikki »

Sorry! Oli vaan niin saman näköinen täysnimi kaimansa kanssa.Ok asia korjattu,ei ole siis tällä kadonneella tanssitaustaa.
Hans-Peter Haulikko
Hetty Wainthropp
Viestit: 486
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 3:03 am
Paikkakunta: Holjakoski

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja Hans-Peter Haulikko »

m-k kirjoitti:Katoamispäivänään Jaakko oli naisystävälleen sanonut lähtevänsä kelaan ja sen jälkeen ei siis ole miehestä kuulunut. Ei ole myöskään tiedossa pääsikö hän ikinä kelaan. Puhelin on kiinni, pankkitiliä ei ole käytetty. Tunnen itse kaverin 20v ajalta, ja tällaisia katoamisia on ollut ennenkin, mutta yleensä Jaakko jostain ryyppyporukoista on löytynyt. Tällä kertaa näyttää kyllä pahalta, varsinkin tieto että ei ole tiliinsä kajonnut, eikä ole muutenkaan ollut rahoissaan. Kevyet mullat Jaakko, kun kosmoksessa kohdataan niin soitat sitten sen paranoidin...
(muokkasin lainausta lyhyemmäksi)

Kirjoitat, että tunnet kadonneen ja tiedät jotain viimeisistä liikkeistä, joten kysynkin, että onko nuo mainitsemasi ryyppyporukat minkälaisia porukoita? Onko opiskelija sakkia vai jokirannan pulsuja vai jotain muita?

Turussa on ainakin tän viikon aikana koptereita pörränny keskustasta jokivartta pitkin halisten koskelle ja koroisten suuntaan, jotakin ne hakee, niin miksei sitten tätä kadonnutta Jaakkoa.
"näin mä ajattelen, mä oon maalaispoika"
Petteri
Jane Marple
Viestit: 1031
Liittynyt: Pe Loka 26, 2007 4:01 pm

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja Petteri »

Koska kuva puuttuu edelleen, tässäpä se.

Kuva
Foxie
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: La Elo 07, 2010 8:32 pm

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja Foxie »

Jaa-ha, nyt alkoivat palaset loksahdella kohdilleen. Ei Jaakon nykyisen olinpaikan tai kohtalon suhteen, vaan muuten. Heti alusta saakka nimi, ikä ja naama vaikuttivat jotenkin tutuilta, mutta en saanut yhdistettyä mihinkään järkevään. Tänään sitten asia tuli erään kaverini kanssa puheeksi ja *TA-DAA* kaikki alkoi valjeta.

Eli Jaakko on käynyt kanssani samaa yläastetta - tosin vuotta nuorempana. Jaakon isoveli vastaavasti on samaa ikäluokkaa kanssani ja hän oli rinnakkaisluokallani. Juttelin tänään entisen luokkakaverini - nykyisin helvetin hyvä kaverini jo ~25 vuotta - kanssa asiasta. Hän on tuntenut Jaakon isoveljen - sekä luonnollisesti myös Jaakon - jo ala-asteelta saakka. Ehkä jopa lastentarha-ajoista?

Veljekset ovat lähtöisin hyvästä, paremmasta keskiluokkaisesta perheestä. Olisivatko molemmat vanhemmat olleet peräti jotain professoreita yliopistolla tms.? Ainakaan isoveli ei todellakaan ollut yläasteella mistään tyhmimmästä päästä, mutta... kun koulunkäynti ei kiinnosta, niin se ei kiinnosta. En näe mitään syytä epäillä, etteikö pikkuveli Jaakko olisi ollut samanlainen, vaikka henkilökohtaisesti en sen paremmin tuntenutkaan. Yläasteen jälkeen tiemme erosivat, vaikka isoveljeä tuli 90-luvulla aina silloin tällöin muutaman vuoden välein Turussa nähtyäkin ja jopa muutama sana vaihdettuakin.

Kaverini, jonka kanssa tänään juttelin, oli sitten aikoinaan 90-luvulla enemmänkin yhteydessä tähän isoveljeen - viime vuosina tosin huomattavasti vähemmän. Käsittääkseni koulunkäynti ei peruskoulun jälkeen ole pahemmin maistunut. Muusikkopiirit ja alkoholi olivat kiinnostavampia. Vähän vastaavanlaista elämää taisi Jaakkokin elellä. Tosin Jaakon kohdalla kuvioihin tulivat myös huumeet. Kaverini tämänpäiväisen kertoman perusteella isoveli on jo useita vuosia ollut huolissaan Jaakosta. Sen tarkempaa huolenaihetta ei koskaan ole tullut esille, mutta ilmeisesti tällä ollaan tarkoitettu kaveriporukkaa ja harrastuksia.

Oma arvioni on nyt se, että Jaakkoa ei enää hengissä löydetä. Joko (huume-?) velat on nyt kuitattu eikä ruumista/tekijöitä enää koskaan löydetä - tai sitten omaehtoisen katoamisen kautta Jaakko löytyy jostain siitä "viimeisestä keinusta". Tänään kuulemani tarinat antavat paljon myös tukea ja ymmärrystä sille, että poliisi ei niin hirvittävästi resurssejaan Jaakon etsimiseen käytä. Hengissä löytymisen mahdollisuudet ovat alle prosentin luokkaa.
Hans-Peter Haulikko kirjoitti:- - - onko nuo mainitsemasi ryyppyporukat minkälaisia porukoita? Onko opiskelija sakkia vai jokirannan pulsuja vai jotain muita?
Sait varmasti tuosta edeltävästä tekstistä melko hyvän olettamuksen siitä, minkä tyyppisistä porukoista mahdollisesti on kyse.

Mainittakoon vielä sen verran, että noista yläasteaikaisista porukoista - joissa tämä Jaakon isoveli ja todennäköisesti myös Jaakko itse pyörivät - ainakin yksi istuu tällä hetkellä Turun Saramäen vankilassa. Tuomio on tullut huumeiden käytöstä ja välittämisestä - eikä kyseessä todellakaan ole mikään marijuana.
obie
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: La Tammi 04, 2014 9:56 pm

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja obie »

Foxie kirjoitti: Kaverini, jonka kanssa tänään juttelin, oli sitten aikoinaan 90-luvulla enemmänkin yhteydessä tähän isoveljeen - viime vuosina tosin huomattavasti vähemmän. Käsittääkseni koulunkäynti ei peruskoulun jälkeen ole pahemmin maistunut.
Mielestäni Jaakon isoveljen lukio- ja yliopisto-opinnot puhuvat enemmän sen puolesta, että koulunkäynti on kyllä maistunut. En tosin näe kovin suoraa linkkiä isoveljen opintohistorian ja Jaakon katoamisen välillä.

Aikamoista spekulointia kaikin puolin, Foxie. Mahtaakohan tämä julkinen paskanjauhanta edesauttaa Jaakon löytymistä tai omaisten selviytymistä jollain tavalla?
Foxie
Sofia Karppi
Viestit: 446
Liittynyt: La Elo 07, 2010 8:32 pm

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja Foxie »

obie kirjoitti:Mielestäni Jaakon isoveljen lukio- ja yliopisto-opinnot puhuvat enemmän sen puolesta, että koulunkäynti on kyllä maistunut.
Joo, pahoitteluni aavistuksen epätarkasta ilmauksestani. Tarkoitukseni oli sanoa, että koulunkäynti ei maistunut peruskouluaikana eikä heti peruskoulun jälkeen. Toisin sanoen reilut parikymmentä vuotta sitten. Sen jälkeen ja sinä aikana on voinut moni asia muuttua ja onkin muuttunut.
obie kirjoitti:En tosin näe kovin suoraa linkkiä isoveljen opintohistorian ja Jaakon katoamisen välillä.
En minäkään eikä näin kai ketään ole väittänytkään!

Fakta on kuitenkin se, että peruskouluaikana sekä välittömästi sen jälkeen - toisin sanoen ~20 vuotta sitten - kumpainenkaan eivät olleet mitään ikäluokkiensa priimus- tai luotto-oppilaita. Vaikka isoveli löysikin opiskelumotivaationsa myöhemmin, se ei liity Jaakon katoamiseen millään tavalla. Käsittääkseni Jaakko ei tätä motivaatiota löytänyt. Olenko täysin väärässä tässä asiassa? Mielestäni tämä on kohtuullisen olennainen osa kadonneen henkilöhistoriaa.

Toinen fakta on se, että opiskelumotivaationsa löytänyt - ja myöhemmin menestyksekkäästi työelämään siirtynyt - isoveli oli jo vuosia sitten huolissaan Jaakosta. Jaakon kaveriporukasta? Jaakon elämäntavoista? Jaakon yleisestä elämäntilanteesta? En tiedä! Kuitenkin yleisellä tasolla tällainen lähiomaisen pitkäaikainen huoli on melkoisen huolestuttava merkki. Mielestäni tällaisella lähiomaisen pitkäaikaisella huolella on aika helvetisti merkitystä, kun aletaan pohtia mahdollisia syitä katoamiselle. Oudommalta se tuntuisi, jos tällainen pitkäaikainen huoli ei olisi tullut esille, kun poliisit ovat (todennäköisesti/toivottavasti) puhuttaneet myös lähiomaisia. Jälleen kerran: kadonneen henkilöhistoria!
obie kirjoitti:Aikamoista spekulointia kaikin puolin, Foxie.
No, eikö tämä palsta ole kaikin puolin pelkkää spekulointia?

Jo ensimmäisellä sivulla spekuloitiin jostain Jaakko Toivonen -nimisestä Hollannissa asuvasta tanssijasta, joka kaiken lisäksi vielä päivittää Twitteriäänkin ahkerasti. Mielikki erehtyi googlettamassaan henkilössä, ja tämä erehdys korjattiin reilussa vuorokaudessa. Kuitenkaan mun esittämiäni spekulointeja - jotka mä siis oletan faktoiksi - ei olla ainakaan toistaiseksi vääriksi todistettu. Hm... voisiko niissä siis olla jotain totuuttakin taustalla? Jos mä olen jauhanut pelkkää paskaa pohtiessani Jaakon henkilöhistoriaa, niin eikö jollain luulisi olevan esittää jotain vastaväitteitäkin.

Myöskään vempeleen "luonnetulkintoja" jouluaatolta ei olla kumottu - ennemminkin vain kyselty uteliaina lisätietoja.
vempele kirjoitti:Kylläpä siinä kesti. Odotin että tämä nistirottahybridi olisi menettänyt henkensä huomattavasti aikaisemmin,, hyvin sinnitelty ei siinä, olisi mun puolesta saanut päättää maallisen vaelluksen helvetisti aikaisemmin. Jos sitä ottais oluen tämän kunniaks, ei tule ikävä.
vempele kirjoitti:Tästä jätkästä saa/sai vähän väliä kuulla mitä eriskummalisimpia tyhmyyden osoituksia, pienet on piirit.
Voisiko näissä vempeleen kirjoituksissakin siis olla jotain faktaa taustalla?
obie kirjoitti:Mahtaakohan tämä julkinen paskanjauhanta edesauttaa Jaakon löytymistä tai omaisten selviytymistä jollain tavalla?
"Kadonneen kohtalosta ensimmäisiä viitteitä saadaan yleensä tutkimalla kadonneen henkilöhistoriaa."
"Pienikin tiedonmurunen voi nyt olla tärkeä kadonneen löytämiseksi."

Oletko ikinä kuullut tuollaisia lauseita ennen? Miten tämän kaiken saa siis väännettyä "julkiseksi paskanjauhannaksi"?

De facto kadonnutta tunnollista ja työssäkäyvää 36-vuotiasta perheenisää kannattaa mielestäni hakea hieman eri paikoista kuin nyt kadoksissa olevaa Jaakkoa. Tätä tukevat muun muassa ne tosiasiat, joita tiedän, olen kuullut ja olen itse päätellyt nyt kadonneen Jaakon henkilöhistoriasta.

Julkista paskanjauhantaa? OK!
Ei edesauta Jaakon löytymistä? OK!
kiusausko
Harjunpää
Viestit: 303
Liittynyt: Su Syys 12, 2010 7:32 am
Paikkakunta: Hellsinki

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja kiusausko »

Ehkäpä se, että täällä tuodaan esille Jaakon veljen kouluhistoriaa ja mahdollisia myöhempiä tapahtumia, ei varsinaisesti edesauta tapauksen selvittämistä. On lähinnä hupaisaa, että koet tarpeelliseksi tuoda esille asioita, jotka tiedät vain siksi, että tiedät asioita ei niinkään siksi, että tietäisit jotain olennaista Jaakon katoamiseen liittyvää. Eli toisin sanoen, jaat sosiaalipornoa tänne ihmisistä, jotka eivät ehkä itse halua julkiseksi elämäänsä tai sen vaiheita ja koet itse kuitenkin tarpeelliseksi levitellä tänne asioita. Kerro mieluummin itsestäsi, avaa vaikka tuonne vapaa keskustelu- alueelle ketju omalla nimelläsi ja avaudu.
Mä en oo mikään sun henkilökohtainen poliisi. No, lopeta sitten se vitun partiointi.
mcnette
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Marras 26, 2013 3:23 pm

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja mcnette »

Facebookin mukaan tämä henkilö on löytynyt menehtyneenä. Tarkempaa tietoa en asiasta löytänyt.

https://www.facebook.com/missajaakkotoivonen
Verna
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: La Tammi 12, 2013 1:16 pm

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja Verna »

Surullisesti päättyi siis tämäkin :( .Todella ikävää.


Foxielle tiedoksi, että henkilöllisyyttäsi penätään tuolla Jaakon fb-ryhmässä...
Scirbe
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Su Loka 07, 2012 4:25 pm

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja Scirbe »

Osanotot ja paljon voimia läheisille.

Helpotus läheisille, ettei jäänyt kateisiin.
trapper
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 1:53 am

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja trapper »

siis täh,onko tää jo löytyny ei selvinny tosta facebookin kirjoituksesta,olin hänen keikalla just toukokuussa Turussa
mcnette
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ti Marras 26, 2013 3:23 pm

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja mcnette »

Jos katsoit ton linkin minkä ylempänä laitoin ni eiköhän se kerro jo kaiken!

Rauha nyt omaisille ja voimia oli syy mikä hyvänsä, se ei enää kuulu meille.
Hyvä kun kuitenkin löytyi niin saavat omaiset saattaa rakkaansa viimeiselle matkalle.
aripertti
Lauri Hanhivaara
Viestit: 143
Liittynyt: Ti Loka 09, 2012 1:52 pm

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja aripertti »

Tällainen kommentti ko. FB-ryhmässä liittyen löytymiseen:
Jaakko löytyi sunnutaina 2.2. kuolleena oman käden kautta pihapiiristään Paattisilla. Jaakolle ei kukaan voinut mitään. Hän kulki oman tiensä loppuun asti ja kirjoitti jäähyväiskirjeen viime sanoiiksi: On tämä niin tyhmää...
Ilmeisen hyvin on onnistunut itsensä piilottamaan, kun vasta nyt löytyi...
undo_
Armas Tammelin
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Elo 31, 2011 12:38 am

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja undo_ »

aripertti kirjoitti:Tällainen kommentti ko. FB-ryhmässä liittyen löytymiseen:
Jaakko löytyi sunnutaina 2.2. kuolleena oman käden kautta pihapiiristään Paattisilla. Jaakolle ei kukaan voinut mitään. Hän kulki oman tiensä loppuun asti ja kirjoitti jäähyväiskirjeen viime sanoiiksi: On tämä niin tyhmää...
Ilmeisen hyvin on onnistunut itsensä piilottamaan, kun vasta nyt löytyi...
Mitä? :shock: Vähintäänkin hämmentävä paikka löytyä kuolleena.. Karmeaa ja surullista!
trapper
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 116
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 1:53 am

Re: Jaakko Toivonen, 36 vuotta, kadonnut 19.11.2013

Viesti Kirjoittaja trapper »

mua ihmetyttää tässä jutussa kun lehdissä ei ole mainittu missään et olis löytyny,tai ainakaan en ole huomannut,mut osanotot omaisille
Vastaa Viestiin