Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset
carapalo
Harjunpää
Viestit: 297
Liittynyt: Ma Helmi 17, 2014 11:21 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja carapalo »

Minun mielestäni on päivän selvää että tekijä on joku johon Susanne luotti.Uskon myös, ettei surmaa edeltäneen päivän tapahtumilla ole mitään tekemistä murhan kanssa.Tällä palstalla juttu rönsyilee kyllä amatöörimäisesti.Ratkaisu on hyvin usein todella yksinkertainen ja "luonnollinen".Niin tässäkin,uskon.Teoriani on seuraava.Susannea on "kaukaa ihaillut" joku talossa asuva tai naapuritalossa.Seuraillut Susannen tulemisia ja menemisiä jo vuosia.Luonut Susanneen luottamus suhteen joka hyvin usein on naapureihin.Ja tästä syystä päässyt uhrin kanssa kahden yöllä pyöräsuojaan.Mieleltään sairas ihminen on sitten vain toteuttanut tekonsa kun tilaisuus on koittanut.Syylliinen on siis läheltä tässäkin tapauksessa.
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

Toisaalta jos Susanne olisi yöllä huomannut perheenjäsenen pyörän olleen ulkona ja lähtenyt sitä viemään kellariin niin voisi olettaa että asia olisi tullut ilmi jälkeenpäin.Varmaan perheen kesken on satoja kertoja pohdittu miksi tyttö meni kellariin yöllä. Eikö niissä pohdinnoissa olisi keksitty että "kas kummaa,minä unohdin pyörän ulos ja sitten se kuitenkin oli kellarissa. Susahan on vienyt yöllä pyörän kellariin !"
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

^ aivan. Mutta S. on myös voinut tosiaan auttaa jotain naapuria, tämän pyörän viemisessä kellariin. Ovia avaten..kuten täällä on aiemmin jo arvailtu.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Tojo
Armas Tammelin
Viestit: 87
Liittynyt: Su Loka 27, 2013 6:12 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Tojo »

Tässäkin ketjussa aihe on varmaan käsitelty jo, mutta eikös talossa ollut jonkinlaiset bileet menossa samana yönä? Jonkun lehtileikkeen muistan näkeneeni, missä näin mainitaan.

Omasta mielestä helppo skenaario olisi silloin se, että joku bilevieras on joko lähdössä kotiinsa, tai sitten tullut ulos tupakalle - ja samaan aikaan sitten törmää juuri kotiin palaavaan Susanneen. No, siinä sitten lievässä alkoholin vaikutuksessa innokkaasti juttelemaan tälle nätille tytölle, joka saattaa reagoida asiaan ihan positiivisesti; ehkäpä kyseessä on mukava puolituttu, jonka kanssa on joskus juteltukin.

Sitten tulee:
"Odotas, munhan täytyykin viedä tää pyörä tästä tuonne varastoon.."
"No niin, mähän autan!"
"No ei sun kyllä tosiaan tarvitse.."

.. mutta S. myöntyy kuitenkin, ilmassa voi olla kevytmielistä vitsailua ja muutenkin hauska tunnelma. Ainoa vain, että tilanne muuttuu huomattavasti ikävämpään suuntaan alhaalla pyöräkellarissa... tällä myöhäisillan bilettäjällä kun on vain yksi asia mielessä, eikä hän reagoi hyvin tilanteeseen jonka tulkitsi: "antoi ymmärtää, muttei ymmärtänyt antaa"

Esmes. :|
My my my...
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja skoone »

Peräkylän Maigret kirjoitti:Toisaalta jos Susanne olisi yöllä huomannut perheenjäsenen pyörän olleen ulkona ja lähtenyt sitä viemään kellariin niin voisi olettaa että asia olisi tullut ilmi jälkeenpäin.Varmaan perheen kesken on satoja kertoja pohdittu miksi tyttö meni kellariin yöllä. Eikö niissä pohdinnoissa olisi keksitty että "kas kummaa,minä unohdin pyörän ulos ja sitten se kuitenkin oli kellarissa. Susahan on vienyt yöllä pyörän kellariin !"
Härällä tuolla hejacin puolella oli kiintoisaa uutta tietoa, ainakin minulle. Nimittäin, että SL olisi soittanut norskin hotellihuoneesta jollekulle, mutta mies ei ollut ymmärtänyt tytön puhelusta mitään. Puhuiko S siis suomea sille, jolle soitti? Tämähän on hirveän tärkeä tieto. Olisikohan tyttö soittanut jollekulle saadakseen autokyydin kotiin? Sama työkaveri, joka kuskasi tytön silloin ennen kaupunkikierrosta Haagaan?
Muista lähdekritiikki!
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

skoone kirjoitti:Härällä tuolla hejacin puolella oli kiintoisaa uutta tietoa, ainakin minulle. Nimittäin, että SL olisi soittanut norskin hotellihuoneesta jollekulle, mutta mies ei ollut ymmärtänyt tytön puhelusta mitään. Puhuiko S siis suomea sille, jolle soitti? Tämähän on hirveän tärkeä tieto. Olisikohan tyttö soittanut jollekulle saadakseen autokyydin kotiin? Sama työkaveri, joka kuskasi tytön silloin ennen kaupunkikierrosta Haagaan?
En usko aivan tältä istumalta tuohon että olisi soittanut huoneesta kenellekään. Haluan tietää lähteen tuohon tietoon.

Tällähän spekuloitiin tuolla viestiviidakon alkupuolella mutta ei silloin ollut mitään tuollaista tietoa että olisi huoneesta soittanut mihinkään.

Itse esitin teoriana että olisi saattanut soittaa yökerhon puhelinautomaateista ala-aulassa vaikka tietystikään kenelläkään ei ollut mitään havaintoa tuosta. Tuo jollekulle soittaminen sopisi kuvioon hyvin koska joidenkin silmminnäkijöiden mukaan Susanne olisi seisoskellut jonkun aikaa tuossa hotellin edustalla aivan kuin odotellen jotakuta. Sitten hän lähti kävelemään kohti Töölönlahtea ja sen jälkeen ei havaintoa vasta kuin kellarissa aamulla.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Minäkin muistan jostain lukeneeni, että Susanne soitti norjalaisen huoneesta.
Mutta sehän on sama, soittiko sieltä tai aulan yleisöpuhelimesta, niin tuo puhelu on varmasti jäljitetty ja selvitetty.
Ja oli kuinka oli, niin joka tapauksessa S on vapaaehtoisesti mennyt sinne fillari-ja ulkoiluvälinevarastoon. On joko auttanut jotakuta viemään pyöräänsä sinne tai sitten mennyt kyydintarjoajan tai jonkun muun kanssa.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Jaakko Terävä
Harjunpää
Viestit: 348
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä »

Sanookohan Rautaheimo liian leuhkasti, että:

- Näille unennäkijöille meillä on oma mappinsa!


Unessa on lähtenyt monta toteutunutta keksintöä käyntiin - ja on unia, jotka ovat olleet oudosti totta!


Kehottaisin tätä Rautaheimoa suhtautumaan vakavasti kaikkeen. Niihinkin jotka kenties näkevät selkeämpiä, värikkäimpiä ja "oikeampia" unia kuin hän - Rautaheimo -, joka on ilmeisen rationaalinen - mutta kuinka hyvin hän on saanut ratkottua eteensä tulleet rikosasiat?! Onko hän ( Rautaheimo ) tehnyt virheitä, tuleeko hän tekemään virheitä. Palkkaa Rautaheimo on saanut, mutta kuinka hyvin hän on onnistunut?!

Siis! poliisin pitää olla ennakkoluuloton kaikkeen, pelkäämätön ja puolueeton!
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen
Avatar
Irene Huss
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Maalis 06, 2014 1:37 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Irene Huss »

SL:n murha on tullut aina sillointällöin esille uudelleen ja uudelleen. Itseni innoitti lukemaan ketjua hiljattain löytäjän, varatuomari Esko Savolaisen mielenkiintoinen haastattelu ISTV:ssä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 54593.html

Tuossa linkki pitkään versioon hänen haastattelustaan.


Kerran n.v.1990 minulla oli työkaveri, joka kertoi ikään kuin varmana tietona tapauksen jo selvinneen, mutta pidetyn salassa, sillä tekijä oli ollut taksikuski ja teko hirvittävimmästä ääripäästä. Teon selviämisestä ei hänen mukaansa voitu antaa yleiseen tietouteen, ettei taksikuskeja ruvettaisi pelkäämään. Taksikuski oli hänen mukaansa mm. hakannut porkkanat Susannen silmiin ja suuhun jotain perunaa tms. Työkaverini kertoi kuulleensa tämän isänsä tutulta taksikuskilta.

Nyt kuultuani tuon haastattelun uskon, että kyse oli juuri näistä taksikuskien huhuista, joihin Esko Savolainenkin viittasi haastattelussaan, mutta olisi kuitenkin mielenkiintoista tietää, että oletteko te muut ”Susannistit” kuulleet jostain tätä samaa juttua?
Muista lapseni aina yksi asia; opi tunnistamaan susi lampaiden vaatteissa.
Se "herttainen" evakkomummeli olikin ammattivaras.
Avatar
Irene Huss
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Maalis 06, 2014 1:37 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Irene Huss »

Lukiessani ketjua läpi huomasin, että eräällä kirjoittajalla oli samanlainen teoria kuin itselläni. Kirjoittajaa en muista, mutta olen myös sitä mieltä, että Susanne oli viimeisenä työpäivänään surullinen tai ahdistunut. On puhuttu siitä, että hän oli hiljattain tutustunut mieheen, ehkä ulkomaalaiseen, ja hänelle saattoi tytön sydän sykkiä. Mies oli kuitenkin pettänyt Susannen jollain tavoin. Ehkä hän ei ollut ottanutkaan sovitusti yhteyttä tai sitten ilmoittanut ottavansa yhteyttä myöhemmin samana päivänä, kunhan on saanut tärkeämmät asiat ensin alta pois. Ties vaikka olisi ukkomies, ja yhteiset asiat vaimon kanssa estivät Susannen huomioimisen.

Ylpeälle ja itsetietoiselle Susannelle tämä ”toiseksi jääminen” on ollutkin masentava tieto ja hän halusikin, tavoistaan poiketen, jonnekin ulos, eikä kotiin odottelemaan, milloin herra mahtaa ottaa yhteyttä. Työkavereista ei seuraa siksi illaksi saanut ja sisko lupasi olla olkapäänä. Yhdessä mentiin Hotelli Haagaan, sieltä Hesarille, jossa tutustuttiin norjalaiseen. Hänen kanssaan siipensä polttaneen Susannen ilta jatkui myös hieman ”ähäkutti”-mielellä. Miehiä on muitakin, kuin tuo petturi. Tärkeämpää kuin seuraavan päivän työhönmeno, oli miesseura, olkapää, joksi norjalainen joutui tietämättään.

Illan aikana Susanne ei saanut kuitenkaan ihastustaan mielestään ja rahattomana pyysi norjalaiselta lupaa soittaa hänen huoneestaan muka vanhemmilleen, mutta soittikin piruuttaan tälle ihastukselleen paljastaen olevansa ”baanalla”. Mies suuttui tästä, hän päätti olla vastassa Susannea, kun tämä palaisi kotiin. Mieshän voi olla ulkomaaneläjä jostain sovinistisika-kuumaveristen maasta, missä naiset olivat ainakin siihen aikaan hellan ja nyrkin välissä ja hän piti ennenkuulumattomana naisen yökerhokierrosta, ja epäili heti toista miesseuralaista ties sun mitä.

Susanne lähti kotia kohti kävelemään, mutta mies yllätti Susannen jossain matkanvarrella, epäilen, että kotiovella. Susanne ei niin kauheasti pelästynyt, olihan hän ihastunut mieheen, ja se, että mies tuli vastaan, hiveli kuitenkin Susannen itsetuntoa. ”Hän välittää sittenkin”- ajatteli Susanne. Mies oli kuitenkin mustasukkaisuudesta kiihtynyt ja Susanne pyysi häntä kanssaan selvittelemään asiaa kellariin, piiloon katseilta. Näin kellariin sitten mentiin hälyä herättämättä. Kellarissa mies teki ”kunniamurhan”, olihan nainen käyttäytynyt ennenkuulumattomasti miestä kohtaan yökerhoreissuineen.

Suksisauvan ja lasten lapion ruumiin päälleasettamista on täällä ihmetelty. Oma teoriani on, että ne olivat aseita, joilla Susanne yritti puolustautua. Siksi mies asetteli ne ruumiin päälle teon tehtyään.
Mies ei ole jäänyt vastaavista teoista kiinni, koska ei todennäköisesti asu Suomessa. Josko asui silloinkaan vakituisesti ainakaan….

Siihen, miksi Camillan nimeä ei kuolinilmoituksessa ole mainittu, en ole syytä keksinyt. Outoa!
Muista lapseni aina yksi asia; opi tunnistamaan susi lampaiden vaatteissa.
Se "herttainen" evakkomummeli olikin ammattivaras.
Nuori Sherlock
Lauri Hanhivaara
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2014 3:45 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Nuori Sherlock »

Terve kaikille!

Olen uusi mutta seuraillut tätä ketjua ja olen tullut näiden "huhupuheiden" jälkeen siihen tulokseen että:

- Samaiselta ajanjaksolta 1976-1981 olevia kellarisurmia yhdistäviä asioita on jo sen verran että kyseinen henkilö olisi profiloitunut sarjamurhaajaksi,mutta tähän kyseiseen tapaukseen liittyy joku Susannen lähellä asuva henkilö jolla on ollut "motiivi" tehdä se,sekä suunnitellusti/harkitusti.

- Asiaa tukee monet eri seikat mitkä täälläkin tulee ilmi kuten tapauksen oletettu kellonaika,Susannen käytös illan aikana mikäli on poikennut siitä normaalista mitä hänen on oletettu käyttäytyvän yleensä,paikkojen tuntemus siihen vedoten että mitään hirveitä ääniä ollut kuullut ketään joten jonkun on tiedettävä mistä ääni eristäytyy parhaiten yöaikaan sekä Susannen on tiedetty menevän töihin niin jonkun on täytynyt olla tietoinen jotain hänen liikkeistä

- teon raakuus mitä olisi ilmeisesti tapahtunut kertoo syvemmästä vihasta jota on jollain ollut Susannea kohtaan

Palataan takaisin vielä sarjamurhaaja profilointiin...Turussa oli myös käynyt todella samankaltainen tilanne josta linkki tässä http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/r ... edia=38370



En osaa sanoa miksi mutta tuntuu että tällä Turussa olleella tapauksella voisi olla jotain yhteyttä Onerva Ketolan tapaukseen,paljon samanlaisia asioita joita voisi yhdistää. Tämän vuoksi tuntuukin että jos kyseinen henkilö olisi tehnyt nämä kaikki tapaukset niin Susannen kohdalla tekijän ikä olisi noin 12-13 ikävuotta. Mikäli olisi kyseessä "sarjamurhaaja" niin kyllä on poliisi ollut ihan pihalla koko ajan missä mennään eli minkänlaista tekijää ei voida saada kiinni jota ei profiloida kunnolla. Täytyy toki muistaa että sen ajan tutkimis/resurssi asiat eivät olleet tämän päivän luokkaa
Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Jostakin syystä minullakin on sellainen käsitys, että, Susannen surmaaja oli nuori henkilö, nuorempi kuin uhrinsa.

Jos hän olisi ollut tuolloin 12-13-vuotias, mikä teoriassa tietenkin on mahdollista, toisaalta taas epätodennäköistä, niin sehän selittäisi sen, miksi tekijä ei ole jäänyt kiinni.
Ei osattu epäillä eikä etsiä nuorta, vasta teini-ikäänsä lähestyvää poikaa, vaan aikuista miestä.

Ja mitähän tuo poika olisi tehnyt kellarissa siihen aikaan yöllä?


No, esimerkiksi oli lähdössä jakamaan sanomalehtiä; haki pyöräänsä juuri tuolloinkin aamuyöllä kellarissa, kun törmäsi uhriinsa.







Tämä on teoria vain ja tuskin edes lähellä totuutta. Joka tapauksessa uskon, että tekijä oli hiukan yli tai alle parikymppinen.

Ja hyvin on surmaaja kuitenkin osannut jälkensä peittää, kun vieläkin on vapaana.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Nuori Sherlock
Lauri Hanhivaara
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Maalis 25, 2014 3:45 am

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Nuori Sherlock »

Atlanta kirjoitti:Jostakin syystä minullakin on sellainen käsitys, että, Susannen surmaaja oli nuori henkilö, nuorempi kuin uhrinsa.

Jos hän olisi ollut tuolloin 12-13-vuotias, mikä teoriassa tietenkin on mahdollista, toisaalta taas epätodennäköistä, niin sehän selittäisi sen, miksi tekijä ei ole jäänyt kiinni.
Ei osattu epäillä eikä etsiä nuorta, vasta teini-ikäänsä lähestyvää poikaa, vaan aikuista miestä.

Ja mitähän tuo poika olisi tehnyt kellarissa siihen aikaan yöllä?


No, esimerkiksi oli lähdössä jakamaan sanomalehtiä; haki pyöräänsä juuri tuolloinkin aamuyöllä kellarissa, kun törmäsi uhriinsa.

Häiritsee kyllä tämä ikä tässä näin,mutta jostain syystä häiritsee myös näiden kellarisurmien määrä vuodesta 1970-1993. On jotenkin outoa että näitä tapahtui niin paljon ja yllättäen kaikki Etelä-Suomen alueella. Myöskin nuorien naisten surmia ajoittuu myös aika paljon enkä nyt tarkoittaisi että ne jotenkin liittyisi kaikkiin niihin mutta mun mielestä tarkempaan tarkasteluun olisi voinut ottaa aikoinaan ja hakea niitä yhtymäkohtia näihin "kellarisurmiin". Kyllä täällä Suomessakin on tullut ilmi isompiakin määriä joissa on murhattu ja on tullut vasta tunnustusten kautta ilmi kun ollaan saatu kiinni yhdestä ja sitten muista.

Olen pohtinut noita että jokaiseen liittyy jotenkin nainen aina eli tekijä olisi varmuudella mies koska on tapahtunut seksuaalista väkivaltaa myös,mutta ei sulje pois naisiakaan silti.Lisäksi kaikissa on samanlaisia piirteitä,mutta en tosiaan osaa sanoa miksi noihin aikoihin oltaisiin oltu niin sanotussa lintukodossa jossa ei tapahdu mitään ja nyt viittaan tällä siihen että miksi silloin olisi päästetty helpommin ihmisiä kellariin ilman että joku tietäisi yhtään sen ihmisen taustoista tai vastaavasta? Jää oikeastaan enään vaihtoehdot lähipiiri,rikollisuus yleensä,tai todella taitava "murhaaja" joka peittää jälkensä hyvin ja tietää mitä tekee eli olisi ns"pohjaa" tämänkaltaiselle hirveälle toiminnalle.







Tämä on teoria vain ja tuskin edes lähellä totuutta. Joka tapauksessa uskon, että tekijä oli hiukan yli tai alle parikymppinen.

Ja hyvin on surmaaja kuitenkin osannut jälkensä peittää, kun vieläkin on vapaana.
Kaikki ei ole sitä miltä se näyttää
krais
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: To Helmi 02, 2012 12:55 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja krais »

Kaikille vuoden 1976 Helsingin katuverkostoa ja vaikkapa Pasilan rakennushankkeen tilannetta pohtiville tiedoksi, että netissä on julkaistu kartta, jossa voi verrata eri vuosien (mm. 1976 ja 2012 ilmakuvia toisiinsa, etsiä katuosoitteella, scrollata ja zoomata: http://dev.hel.fi/ilmakuvat/#7/60.206/24.949
Qui sit de canibus?
Peräkylän Maigret
Javier Pena
Viestit: 1846
Liittynyt: Ke Heinä 04, 2007 11:17 pm
Paikkakunta: Pariisi

Re: Susanne Lindholm, surmattiin v. 1976 Helsingissä (ketju

Viesti Kirjoittaja Peräkylän Maigret »

krais kirjoitti:Kaikille vuoden 1976 Helsingin katuverkostoa ja vaikkapa Pasilan rakennushankkeen tilannetta pohtiville tiedoksi, että netissä on julkaistu kartta, jossa voi verrata eri vuosien (mm. 1976 ja 2012 ilmakuvia toisiinsa, etsiä katuosoitteella, scrollata ja zoomata: http://dev.hel.fi/ilmakuvat/#7/60.206/24.949
Mielenkiintoinen linkki ! Kiitos.

Tähän tapaukseen ei tosin mitään uutta kun muistan hyvin vuoden 1976 kadut Sofianlehdon tienoilta :D Mutta muuten tosi mielenkiintoinen.
Vastaa Viestiin