Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

Real Talk
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Touko 07, 2014 1:58 pm

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Real Talk »

MackBolan kirjoitti:No on se hurjaa että pitää oikein nimellä mollata ukkoa joka tekee omia päätöksiään oman elämänsä suhteen, on ne sit mitä tahansa tai ei istu jonkun moraalikäsityksiin.
Ei se ainakaan multa ole pois tai mulle lisää mitä kukin tekee elämässään hakiessaan omaa juttuaan. Eikä se rikos ole työtön olla.

Meillä suomessahan perinteisesti hoidetaan nämä perhekuviot kuntoon ja oravanpyörästä poistumiset kirveellä, ja sit aloittajakin saa taas ottaa näihin asioihin Minfon palstalla kantaa enemmän analyyttisesti. Nyt oli mauttomuuden ja idiotismin rajaviivalla.

Alkuperäinen ideahan oli lähteä täältä helvetin sohjolasta, missä jopa rikosaiheisella sivustolla mollataan, enemmän lämpöisempään paikkaan töitä tekemään ja olipa sille tullut jo työtarjouksia thaimaasta.

Ja jälleen täyttä idiotismia että vetelee näppäimistöllä typeriä rivejä esim. missä paheksutaan että montako lasta ja kuinka monen emännän kanssa ja ettei poika osaa väärentää edes luovaria Toyota farmariinsa! Ei vidu, jotain rotia.
Samaa mieltä. Katkeruus ja kateus tuntuu olevan loppuenlopuksi se pohjimmainen syy ihmisten mollaamiseen. Kyllä sitä itselläkin helposti tulee sellanen vastuuntunnuton fiilis ihmisistä jotka tekevät lapsia ja sitten kuitenkin samantien eroavat. Olisihan se hyvä että isä ja äiti olisivat jatkuvasti läsnä pienten lastensa elämissä.. Mutta sellainen ajattelutapa on kuitenkin melko vanhanaikaista kun miettii kuinka paljon tällä foorumillakin on eronneita ihmisiä. Mikäs minä olen moralisoimaan. Eikä niitä perimmäisiä syitä kuitenkaan voi ikinä tietää muiden ihmisten valinnoista. Parempi vain katsoa peiliin ja hoitaa oma osuus parhaimmaksi tuntemalla tavallaan.
Zukuluku
Frank Drebin
Viestit: 390
Liittynyt: Ma Loka 27, 2008 12:21 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Zukuluku »

Harmillista, että keskustelu on lähtenyt Doctor Lecterin ansiokkaan avauksen jälkeen aivan väärille urille. Nyt kun Suomi on rakennemuutoksen kourissa, tulisi käydä kiihkotonta keskustelua siitä, millainen yhteiskuntamme tulevaisuudessa on.

Alkaa nimittäin näyttää jo varmalta, että nykyisen kaltaisesta hyvinvointivaltiosta joudutaan osittain luopumaan. Väestöpohja ikääntyy ja eläke- ja terveydenhuoltomenot kasvavat nopeasti. Verojakaan ei voida loputtomiin korottaa, jottei maan kilpailukyky romutu. Miten järjestelmää voitaisiin siis sopeuttaa uusiin rajoitteisiin? Onko leikattava menoja vai voidaanko tulopuolta yrittää kasvattaa?

Itse olen tällä hetkellä sitä mieltä, että eräs tärkeimmistä asioista olisi järjestelmän saaminen sellaiseksi, että se kannustaa aina työntekoon. Ei voi olla tilannetta, että työtön jää mielummin sohvalle makaamaan kuin ottaa vaikka lyhyenkin keikkatyön vastaan. Tähän ollaan käsittääkseni jo herätty ja nykyisin kannustinloukkuja ei pitäisi enää olla ainakaan yhtä paljon kuin ennen.

Toinen vastaava muutos pitäisi olla yritystoimintaan kannustaminen. Nykyisin käsittääkseni työttömyysturva ainakin heikentyy, jos työtön perustaakin oman yrityksen. Tällaisista ainoastaan kateuteen perustuvista rajoituksista pitäisi luopua mahdollisimman paljon. Monilla työttömillä on osaamista, josta saisi hyvää liiketoimintaa. Nyt tämän esteenä on yhteiskunnan turvaverkoista putoaminen.

Näillä parannuksilla saataisiin selviä säästöjä sosiaalimenoissa sekä nousua verotuloissa. Mutta siitä huolimatta voi olla, että tarvitaan myös radikaalimpia toimia, jos liian suuri osa ihmisistä päättää otsikon herrasmiehen tavoin heittäytyä pysyvästi yhteiskunnan turvaverkon varaan. Mikä tähän siis ratkaisuksi?

Olen ottanut asian useissa yhteyksissä puheeksi yleisellä tasolla, että miten yhteiskunta tulisi rakentaa, jotta se kannustaisi oikeaan tekemiseen ja jotta loisia tulisi mahdollisimman vähän. Olen huomannut keskusteluissa, että ihmiset jakaantuvat kahteen ryhmään:

1. Eivät siedä loisia, mutta eivät tee asialle mitään, sillä joutuisivat visva-paskamyrskyn kohteeksi, jos ottaisivat asian puheeksi. Eihän mikään ole kamalampaa, kuin jos hyväosainen kritisoi yhteiskunnan heikoimpia.
2. Ovat sitä mieltä, että yhteiskunnalla on moraalinen velvollisuus auttaa kaikkia heikompiosaisia. Eivät usko, että kukaan vapaaehtoisesti käyttäisi järjestelmää hyväkseen. Eivätkä välitä, miten rahat tähän saadaan. Ainahan rikkaita voi verottaa kovemmin.

Itse kuulun melko lailla ylempään ryhmään. En haluaisi tehdä oikeasti heikompiosaisten elämää liian hankalaksi, mutta jotenkin loisiminen on saatava kuriin. Tähän vaan keinot ovat melko vähissä. Liian tarveharkintaiset tuet mahdollistavat helpot huijaukset ja liian kansalaispalkkamallinen tuki puolestaan aiheuttaisi sen, että työkyvyttömät jäisivät vain pienen perustulon varaan. Asennemuutos olisi siis tehokkain.
Real Talk
Susikoski
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Touko 07, 2014 1:58 pm

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Real Talk »

Huvittavaa miten monilla on niin tarkka käsitys ja näkemys siitä mihin suuntaan tämän keskustelun pitäisi mennä. Ja sitten sitä valitusta että keskustelu on menossa väärään suuntaan. DLn aloitus oli yhden yksilön mielipidekirjoitus joka oli enemmän provokatiivista avautumista kuin jotain keskustelua avaavaa spekulointia ja analyysia. Todennäköisesti DL ollut vielä kirjoittaessaan kännissä kun on mennyt viesti täysin väärään keskustelu-osioon. Noh, mikäs siinä dokatessa veronmaksajien rahoilla.. niinhän ne kaikki spurgut tekee. Zukulukulla sinäänsä hyviä pointteja, mutta ihmisten lokeroiminen kahteen eri ryhmään meni ainakin omalla kohdalla mönkään. Itse kun en koe kuuluvani kumpaakaan ryhmään. Jatkakaa ja ihan sama mihin suuntaa DLn aloitus jo itsessään oli niin surkea että eipä kai sillä väliä vaikka keskusteltaisiin seuraavaksi vaikkapa puukengistä.
MackBolan
Nikke Knakkertton
Viestit: 158
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 2:56 pm

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja MackBolan »

Zukuluku kirjoitti:Harmillista, että keskustelu on lähtenyt Doctor Lecterin ansiokkaan avauksen jälkeen aivan väärille urille. Nyt kun Suomi on rakennemuutoksen kourissa, tulisi käydä kiihkotonta keskustelua siitä, millainen yhteiskuntamme tulevaisuudessa on.
Siis nimenomaan avaus lähti väärille urille jo ihan otsikosta alkaen, ja se että siitä syntyy paskamyrsky on tässä se ansiokas puoli. Vois nyrkkisääntönä pitää sitä että kun lähdetään kirjottamaan omaa mielipidettä käyttäen jonkun oikeaa nimeä, niin rustataan se oma nimi sinne loppuun myös niin ollaan lähempänä oikeudenmukaisuutta.
Nimimerkin takaa ja lämmin Cappuccino kädessä on helppoa heitellä "yhteiskunnallista" kritiikkiä.

Yllä oleva lainaus on muutenkin täysin sekava..öö siis kaipaat "ansiokkaan avauksen" jälkeen "kiihkotonta keskustelua" ? Lueppa se avaus uudelleen ja uudelleen, ja jos et vieläkään löydä siitä kiihkoa niin ymmärrän ettei kannata sun kanssasi tästä enempää jatkaa, huippusi mielipiteiden vaihtajana on näet saavutettu.

Kuten Real Talk jo sen mainitsi, ihmisten lokeroiminen kahteen ryhmään lähenee jo tyhmyyttä ja tietämättömyyttä, oikeastihan meitä on kolmenlaista ihmistä, niitä jotka osaa laskea ja niitä jotka ei.
Aina voi itseään kehittää ja siten avartaa näkemyksiään, kirjasto on oiva paikka siihen ja ei, ei se tee sustakaan loiseläjää vaikka niitä kirjoja millä avarrat maailmankatsomustasi ovat ilmaisia.
Miksi elää kalliisti, kun Mononen hautaa halvalla..?
Avatar
irmuska
Rico Tubbs
Viestit: 1295
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 7:16 pm

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja irmuska »

Eiköhän Ville Syväniemestä voi keskustella ihan samoin omalla nimellään kuin Johanna Tukiaisestakin. Kumpaisenkaan sanoja / tekoja / nimeä ei ole kukaan rikollisin keinoin stalkkaillut netin syövereistä, kuten tässä ketjussa on annettu omalaatuisesti ymmärtää ajoittain, vaan kummankin sanat, teot ja nimi on ollut luettavissa lehdestä.

Minun nimeäni ei lehdissä mainita, ei sen puoleen sanojani tai tekojanikaan ja naamanikin on täysin outo muille minfolaisille. Miksi siis minun pitäisi allekirjoittaa mielipiteitäni täällä omalla nimelläni? En minä halua lehtiin enkä julkisuuteen. Tuskin sitä halusi Ville Syväniemikään mutta niin se homma vain menee, että jos annat iltapäivälehdistölle haastiksen niin väkisinkin olet sen jälkeen nimeltä, ja todnäk myös naamalta, tunnettu.

Edelleenkin olen sitämieltä, että Ville Syväniemi voi halutessaan tosiaan ottaa ja pakata kimpsunsa ja kampsunsa ja muuttaa vaikka Hondurasiin jos siltä tuntuu. Kunhan tekee sen omilla rahoillaan ja elää siellä huitsin nevadassa ihan omilla tuloillaan.
"Sinä olet aivan liian tyhmä analysoimaan mitään, joten jätä se suosiolla älykkäämmille ihmisille."
suiza
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 14
Liittynyt: Pe Joulu 07, 2012 5:27 pm

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja suiza »

morbidelli kirjoitti:
valopäällikkö kirjoitti:
OAY kirjoitti:
Ja sitä paitsi, mitä väliä vaikka maailmalle lähtisikin? Thaimaan nudistirannoilla hän ei ainakaan kuormita Suomen terveydenhuoltoa tai juuri mitään muutakaan Suomen tarjoamia etuuksia. Antaa mennä vaan, toivottavasti matkalla ei ole turbulenssia.

Ja tämä tyyppi ei ehkä loisisi ulkomailla yhteiskunnan ja Kelan rahoilla, kuten valtaosa Espanjassa ja Thaimaassa elävistä suomalaisista tekee, jättäisi velkojaan maksamatta ja piilottelisi noissa maissa esim. yhteiskunnalle olevia velkoja ja käy lisäksi täältä kuorimassa kerman esim. yhteiskunnan makamista terveyspalveluista. Tuollaiset ihmiset jos ketkä ovat loiseläjien aatelia.
Ottamatta kantaa tai omaamatta mielipidettä yhtään mihinkään haluaisin kuitenkin tähdentää erästä seikkaa. Ja tähdennänkin. Yhteiskunnan varoista maksetaan vain kansaneläke, ja sen turvin ei kukaan Espanjassa asu. Työperäiset eläkkeet rahoitetaan eläkemaksuin kerätyistä varoista. Oman eläkkeeni maksaa eläkeyhtiö, jolle työnantajani on maksanut eläkemaksut MINUN ansaitsemista rahoista.

Ainoa loinen tässä yhtälössä on se työnantaja, jolle minun työpanokseen perustuvista rahoista on jäänyt leijonanosa. Kaikkien työnantajamaksujen hoitamisen jälkeenkin sillä riistäjällä on varaa asua Sipoossa merenrantapalatsissa ja lomailla Bahamalla. Ei olisi, jos olisin saanut ansioni mukaan mutta pe****tti kun se heittäytyi umpiruotsinkieliseksi aina kun yritin kysyä palkankorotusta enkä tiennyt mitä on palkankorotus ruotsiksi. (Kannattaa miettiä niiden jotka ei halua opetella pakkoruotsia: Se kostautuu!)

Aiemmassa viestissä sotkit asiat oikein tanakasti laskemalla henkilön 40 vuoden työuran ansiot ja niistä maksetut verot ja kytkit ne oudolla tavalla eläkkeisiin. Jos aiot jatkaa laskuharjoituksia, olisitko ystävällinen ja perehtyisit eläkkeiden rahoitukseen hieman paremmin. On jokseenkin ärsyttävää lukea viestejä joissa asiantuntemuksen ja asenteen suhde on vääristynyt.
Toivottavasti tuo oli sarkasmia? Tähän voi vaan todeta että siitä vaan työnantajaksi kun niin harmittaa että yrittäjä on pärjännyt. Tai olishan sitä voinut vaihtaa työpaikkaa ettei tarvitse katkerana tilitellä. Varmaan Villen "työnantaja-loinen" tienaa paremmin kuin Ville tällä hetkellä ja tekee töitä että Villen ex-kollegat saavat palkkansa ja maksavat veronsa.

Kommunistisessa yhteiskunnassa tämä ei olisi näille "työnantaja-loisille" mahdollista, ehkä kannattaisi miettiä muuttamista Pohjois-Koreaan..
Nimof
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2012 6:46 pm

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Nimof »

Heh. Lumenpudottajalla työtä liikaakin? Ihan ympäri vuodenko? Minusta yksi suuri ongelma on hänenkaltaisissaan. Yhteiskunnan apu ei toimi kuten sen pitäisi. Apua pitäisi saada nimenomaan akuuttiin ongelmaan, mutta tätä et saa. Juopoille kustannetaan vuosikausia eläminen, mutta tilapäiseen kriisiin et saa mistään apua.

Erityisen inhottavaa on se, että ihmisen elämä arvotetaan vain rahassa. Useimmat meistä ovat sekä tuottaneet että kuluttaneet, eikä se varmaan koskaan voi tasan mennäkään. Hyvinvointivaltiota ei ole vuosiin meillä enää ollutkaan. Itse olen ollut työttömänä parisen vuotta aikoinaan, myös sossusta olen käynyt joskus turhaan kerjämässä. Parjatulla yhteiskunnan tuella sekä työllisyystoimilla pääsin kiinni vihdoinkin työelämään, ja nyt olen hyvällä palkalla maksellut nurisematta veroja. Toivoa sopii, että Ville joskus vielä kasvaa aikuiseksi. Toisilla se kestää kauan.

Vestigia terrent
mielikki
Martin Beck
Viestit: 760
Liittynyt: To Helmi 07, 2013 10:55 pm
Paikkakunta: mars

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja mielikki »

^ Miten niin juopoille kustannetaan vuosia eläminen??
Ei he saa kuin normaalin valtion päivärahan.Ja jos se loppuu, maksaa sossu korvauksen joka ei ole valtion päivärahaa yhtään isompi.
Tunnen useita alkkiksia.ja tiedän ettei tulot päätä huimaa.
Mutta asiaan,Ville on nuori mies ja lapsetkin pitäis elättää.Ei ole isältä normaalia haaveilla vain ulkomaille muutosta ja heittäytyä valtion elätettäväksi.Ilmeisesti Villellä ei ole aikomustakaan elää normaali isän elämää.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Jäät äkillisesti työttömäksi* tai sairastut vakavasti, rahaa ei tule mutta vuokrat ja laskut pitäisi maksaa ja syödäkin pitäisi. Kelassa paperien pyöriminen kestää ja sitten kun päätös vihdoin tulee se maksetaan seuraavana normaalina maksupäivänä, eli päätöksenkin jälkeen voi lähes kuukauden joutua rahoja odottamaan. Työttömäksi jäädessä ainakin osa työttömyyskassoista odottaa sitä Kelan päätöstä ennen kuin alkavat maksamaan.
Sossunhan pitäisi juuri noissa akuuteissa tilanteissa olla se mistä apua saa. Ainut vain, että sinnekin on joutuu kiireellisissä tapauksissakin jonottamaan sen pari kuukautta.

Eihän alkoholisteilla toki mitkään hurjat tulot ole. Mutta kun sossu maksaa vuokran ja sähkön, niin sen vähän rahan voi käyttää muuhun.

*Kaverille tuossa juuri pari kuukautta takaperin kävi noin. Aamulla pomo oli ottanut duunarit kasaan ja ilmoitti että firman kassa on tyhjä ja työt loppui tähän. Palkkapäivään olisi ollut pari päivää, eli lähes puolentoista kuukauden palkat saamatta. Maksa siinä sitten vuokra ja laskut...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17155
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Rescuer kirjoitti:*Kaverille tuossa juuri pari kuukautta takaperin kävi noin. Aamulla pomo oli ottanut duunarit kasaan ja ilmoitti että firman kassa on tyhjä ja työt loppui tähän. Palkkapäivään olisi ollut pari päivää, eli lähes puolentoista kuukauden palkat saamatta. Maksa siinä sitten vuokra ja laskut...
Jostain syystä mm. mustalaisilla ei ole kuvatun kaltaisia ongelmia. Heidän vuokrat ja laskut maksaa yhteiskunta, vaikka eivät tee päivääkään työtä. Heillä ei ole huolta huomisesta. Hän, kuka tekee töitä, maksaa verot, kouluttautuu eikä ruikuta rasismista ehtimiseen on kusessa niin vuokrien, laskujen ja sossun kanssa kun yt:t ehtivät kohdalleen.

Palaan aiheeseen myöhemmin. Nyt pappatunturi tallista, saksalaistyyppinen sotakypärä päähän ja kohti päiväbingoa. Pääpalkintona harmaasuolattu tanskalainen joulukinkku...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Dr Bergmeister
Adrian Monk
Viestit: 2803
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister »

Rescuer kirjoitti:
Eihän alkoholisteilla toki mitkään hurjat tulot ole. Mutta kun sossu maksaa vuokran ja sähkön, niin sen vähän rahan voi käyttää muuhun.
Yleensä alkoholistien työmarkkinatuet ja eläkkeet menevät suoraan sosiaalitoimiston välitystilille, josta sosiaalitoimisto sitten maksaa vuokrat ja sähkölaskut sekä muut pakolliset maksut. Kyseisille asiakkaille sitten annetaan viikoittain hänen omista rahoistaan (esim. eläkkeestä) joku tietty summa omaan käyttöön, joka useimmiten menee sitten ehkä siihen juopotteluun. Jos heille tulisi omalle tilille koko raha kerralla, se menisi melkein saman tien ja loppukuu olisi sitten melko rahatonta aikaa. Ei heille mitään toimeentulotukea anneta yhtään sen enempää kuin muillekaan.
Gods made heavy metal.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Ei kyse olekaan siitä, että saisivat hirveästi ylimääräisiä tukia. Vaikka nyt joillekin (myös muille kuin holisteille) tarve harkintaista tukea tulee automaattisesti. Vaan siitä, että byrokratia on tehty sellaiseksi, jossa kanta-asiakkaille kaikki tulee kuin Manulle illallinen kun taas akuutissa hätätilanteessa olevia kyykytetään jonotuttamalla kuukausi tolkulla ja juoksuttamalla luukulta toiselle kaikesta paperisodasta puhumattakaan.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Kerjäläinen
Nikke Knakkertton
Viestit: 167
Liittynyt: Ma Heinä 23, 2012 12:27 pm
Paikkakunta: Viemäriverkosto

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Kerjäläinen »

Kaikki tuo "luukultaluukulle"- pompottelu, on käsittääkseni tehty juuri siksi niin vaikeaksi, että ahkerat kansalaiset eivät uudestaan joutuisi siihen samaan nöyryyttävään tilanteeseen niiden spurgujen kanssa.

Täytyy saada se tunne pian takaisin, että on parempi ihminen.

" meillä on kilpailu..." ...ja se on vaarallinen uni.
Kaikki liekit polttavat, vauvaseni. Kyllä sinä opit. Se on joko tai. Kukaan ei saa molempia.
Pumpuli
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: To Joulu 02, 2010 1:17 pm

Re: Ville Syväniemi: Lumenpudottajasta loiseläjäksi

Viesti Kirjoittaja Pumpuli »

https://www.youtube.com/watch?v=TFwfICiSoH4

Tässä vaiheessa tais kaikki olla vielä hyvin...... :D
Dulce et decorum est pro patria mori.

Ei ole epätoivoisia tilanteita, on vain epätoivoisia ihmisiä.
Vastaa Viestiin