Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2884
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

JulleXT kirjoitti:Aika erikoista että mysteeriksi jäi se Lehtomäen ampumistapaus jossa Hiski pääsi hengestään.
Kyllä se Hiskin ampumisen tarina jostakin putkahtaa aikanaan vuosien saatossa esiin.
Hyvin harva juttu jää Suomessa kuitenkin täysin pimentoon, vaikka alkuun niin näyttääkin.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
metallikukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 538
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:47 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja metallikukko »

Muistaakos kukaan tappoon syyllistynyttä , -75 vuonna syntynyttä Niemi -nimistä kaveria , joka harrasti muistaakseni ihan kohtuuvakavissaan nyrkkeilyä?

Kaveri oli melko äkkipikainen ja oli käsittääkseni heläyttänyt baarijonossa uhria kuulaan sillä seurauksella , että tämä sai aivoverenvuodon kuollen pian sairaalaan...

Ei tuntunut juttu paljoa herraa painavan kun joskus sivulauseessa totesi ettei hän sitä uhria käskenyt kaatuessaan päätään siihen katuun lyömään...
just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

metallikukko kirjoitti:Muistaakos kukaan tappoon syyllistynyttä , -75 vuonna syntynyttä Niemi -nimistä kaveria , joka harrasti muistaakseni ihan kohtuuvakavissaan nyrkkeilyä?
Oliko kyseessä isokokoinen kuusaalainen kaveri, nimi ei toisin ollut ihan tuo vaan samansuuntainen...?
just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Tälläiset sankarit riehuivat aamulla Jaalassa.....

"Mieskaksikko aiheutti rikosvyyhdin maanantaina Kouvolassa

Päijät-Hämeestä kotoisin oleva mies ilmestyi maanantai-aamuna Kouvolan Jaalassa sijaitsevan yrityksen tiloihin ja osoitti työpaikallaan olevaa kahta henkilöä ampuma-aseella. Mies ampui yrityksen tiloissa kaksi laukausta ja anasti mukaansa yrityksen puhelimia ja auton, jolla poistuin paikalta.

Kohta mieshenkilö pysäytti anastamansa auton yllättäen äkkijarrutuksella Mäntyharjuntiellä seurauksella, että hänen takanaan tullut henkilöauto törmäsi auton perään. Tielle yllättäen pysähtynyt auton ryöstäjä nousi autosta ja uhkaili takanaan tulleen ja anastamansa auton perään törmänneen auton kuljettajaa aseella ja kyseli onko auto ajokuntoinen.

Kun anastetun auton perään törmännyt auto osoittautui käyttökelvottomaksi kun se oli romuttunut korjauskelvottomaksi, ryöstäjä pysäytti Mäntyharjuntietä autoilleen naisen ja ryösti aseella uhaten naisen auton, jolla jatkoi matkaa.

Myöhemmin Siikavan suunnasta löytyi naiselta anastettu auto palamassa. Paikalla paloi myös toinen auto, mikä oli anastettu aiemmin Päijät-Hämeessä.

Poliisi seurasi poliisikoiran avulla autojen palopaikalta tekijöiden jälkiä ja löysi toisen miehistä kesämökin rannasta, tämän yrittäessä poistua mökin rannasta anastamallaan veneellä. Poliisi otti miehen kiinni veneestä. Tämän hallussa oli ampuma-ase. Mies ei vastustanut kiinniottoa. Mies oli murtautunut mökkiin ja piharakennukseen ja siirtänyt mökistä omaisuutta veneeseen jolla aikoi poistua.

Päijät-Hämeen poliisi otti kiinni toisen epäillyn, joka oli jatkanut mökiltä matkaa jalkaisin tietä pitkin.

Miehet on pidätetty ja rikoksia tutkitaan ainakin kahtena törkeänä ryöstönä, vaaran aiheuttamisena, laittomana uhkauksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kahtena törkeänä vahingontekona, varkautena, ampuma-aserikoksena ym…

Rikosvyyhdin akuutissa vaiheessa tapausta oli selvittelemässä poliisipartioita useasta eri poliisilaitoksesta."

Lähde: poliisi.fi
just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Sen verran sekaisin edelleen, ettei voi edes oikeuteen tulla mutta vapautettiin sairaalasta tappohommiin... :roll:

"Pappilanpellon surmaaja pääsi tekopäivänä sairaalasta

Kuusankoskelaisen 44-vuotiaan naisen surmanneen kotkalaismiehen oikeudenkäynti alkoi keskiviikkona Kymenlaakson käräjäoikeudessa. Verityö tapahtui elokuussa Pappilanpellon omakotialueella Kuusankoskella.

Mies puukotti naista 38 kertaa. Syyttäjä vaatii kotkalaismiehelle tuomiota murhasta. Vaatimuksen perusteena on se, että syyttäjän näkemyksen mukaan tappo on tehty poikkeuksellisen raa'alla ja julmalla tavalla. Tämän lisäksi uhrin omaiset vaativat syytetyltä yhteensä 25 000 euron kärsimyskorvauksia.

Syytetty ei saapunut istuntoon, koska Turun vankimielisairaalan lääkäri oli todennut hänen terveydentilansa siihen liian heikoksi. Syytetty ei ollut terveydentilansa takia voinut myöskään keskustella oikeudenkäyntiin liittyvistä asioista kattavasti asianajajansa kanssa.

Syytetty myönsi surmatyön jo esitutkinnassa. Puolustuksen mukaan on kuitenkin kyseenalaista, onko oikea rikosnimike tappo vai murha. Korvausvaatimuksia puolustus pitää niin ikään liian suurina.

Syytetty päästettiin tekopäivänä Kymenlaakson psykiatrisesta sairaalasta Kuusankoskelta, jossa hän oli ollut hoidossa mielisairauden takia. Mies oli tukihenkilöä odottaessaan lähtenyt kuljeskelemaan lähialueelle ja käynyt ostamassa puukon. Puolustuksen mukaan hän oli kertonut ostaneensa välineen omaksi turvakseen.

Miehelle oli tullut nälkä ja jano, minkä takia hän oli lähtenyt kysymään apua Pappilanpellolla sijaitsevista taloista. Ensimmäisessä talossa hän oli saanut ruokaa ja juomaa, mutta alkanut silti käyttäytyä uhkaavasti. Miestä auttanut henkilö oli soittanut hätäkeskukseen ja paennut tuttavansa luo. Tämän jälkeen, poliisin jo ollessa matkalla paikalle, mies oli siirtynyt toisen talon pihalle. Siellä hän surmasi pihalle tulleen naisen.

Käräjäoikeus totesi, että syytetty on tunnustanut teon ja todisteet sekä todistajalausunto tukevat hänen syyllisyyttään. Asian käsittely siirtyy kuitenkin ensi vuoden puolelle, koska syytetty päätettiin määrätä mielentilatutkimukseen. Oikeus voi arvioida rangaistuksen pituutta ja muita rikosseuraamuksia, kun syytetyn mielentila on selvitetty.

Syytetty määrättiin pidettäväksi vangittuna tuomion määräämiseen saakka."

Lähde: ks.fi
just_one
Poliisikoira Rex
Viestit: 274
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:09 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja just_one »

Ei ollut isoista rahoista kyse tässäkään hengenlähtö tapauksessa... :roll:

"Inkeroisten verityön taustalla alamaailman velanperintä — sidottu mies kuoli vammoihinsa

Poliisi löysi 18. syyskuuta kouvolalaisen 46-vuotiaan miehen surmattuna Inkeroisten Marinkylästä. Ruumis oli löytöhetkellä henkilöauton takapenkillä muovipeitteisiin käärittynä.

Maanantaina teosta epäilty 31-vuotias kouvolalaismies vastasi syytteisiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Oikeudessa selvisi, että rikoksen taustalla oli velanperintä. Uhri oli todistajanlausuntojen perusteella muutamia satoja euroja velkaa epäillylle, joka puolestaan oli oman kertomuksensa mukaan 8 500 euroa velkaa tarkemmin määrittelemättömälle ”ylemmälle taholle”.

Epäilty ja uhri tunsivat toisensa hyvin. Molemmilla on aiempia rikostuomioita sekä historiaa huumausaineiden käytöstä.


Miehet tapasivat surmapäivänä 8. syyskuuta Marinkylässä omakotitalon edustalla. Epäillyn mukaan tapaamisen aikana selvisi, että uhri oli tuhlannut rahoja, joilla olisi pitänyt maksaa velkaa.

Kun uhri poistui pihapiiristä, epäilty alkoi selvittää toimintaohjeita omilta velkojiltaan. Käsky kuului, että uhri täytyy ottaa kiinni.

Epäilty saavutti uhrin muutaman sadan metrin päässä talolta. Hänen mukaansa uhri yritti lähteä karkuun, minkä takia epäilty löi tätä metalliputkella.

Syyttäjän mukaan isku osui mahdollisesti uhria päähän. Epäillyn mukaan osuma kohdistui hartiaseudulle, mutta uhri horjahti ja kaatui vaarallisen näköisesti ojaan.



Taltutettu uhri pystyi iskusta huolimatta kävelemään takaisin talolle, jossa epäilty vei tämän pihavajaan. Siellä epäilty riisui uhrin ja sitoi tämän ketjuin sekä käsiraudoin.

Epäillyn mukaan tarkoituksena oli jättää uhri odottamaan ylemmän tahon toimenpiteitä. Hän itse poistui paikalta muille asioille.

Seuraavien tuntien aikana uhri kuoli saamiinsa vammoihin. Lääkärinlausunnon mukaan kuolinsyy oli kallonsisäinen verenvuoto, joka oli seurausta päähän kohdistuneesta iskusta.

Epäilty sai tiedon uhrin kuolemasta talossa asuneelta henkilöltä. Puhelinsoiton jälkeen mies palasi talolle, pesi ruumiin ja syyttäjän mukaan poltti teossa käytettyä välineistöä.



Syyttäjä vaatii epäillylle rangaistusta joko taposta tai toissijaisesti törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Uhrin omaiset vaativat tekijältä oikeudenkäyntikulujen lisäksi erilaisia korvauksia yhteensä 27 000 euron edestä.

Epäilty on kiistänyt syytteet mutta tunnustanut syyllistyneensä pahoinpitelyyn ja vapaudenriistoon.

Samassa istunnossa käsiteltiin myös useita lievempiä rikoksia, joissa epäilty on syytettynä. Syyttäjän yhteinen rangaistusvaatimus on vähintään kymmenen vuotta vankeutta. Oikeus tekee asiassa päätöksen vuoden loppuun mennessä."

Lähde KS.fi
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8293
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Taitaa pukata tuomiota tekijälle vain kuolemantuottamuksesta, tai törkeästä kuolemantuottamuksesta ja hautarauhanrikkomisesta.
2-4 vuoden kakku.
Ja tuskin syytetty uskaltaa vasikoida näitä "ylempiä tahoja". Jos vasikoi niin todennäköisesti monttu kutsuu.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
Juujaa
Olivia Benson
Viestit: 703
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Veikkaan ettei ihan helpolla pääse,ainakin toivon näin!! Kaverin rikosrekisteri mun kasittääkseni on erittäin pitkä.
Vetomies
Susikoski
Viestit: 32
Liittynyt: Su Elo 03, 2014 3:00 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Vetomies »

Ja jos joku ei jo tiennyt, tämä Marinkylässä tapettu kaveri oli Pommi-Salmi. Räjäytti aikanaan pakolaiskeskuksella dynyä, kun mamut vei saunavuoron.
kakkosurpo
Sherlock John Holmes
Viestit: 8293
Liittynyt: Pe Joulu 24, 2010 11:53 pm
Paikkakunta: Jupiter

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja kakkosurpo »

Juujaa kirjoitti:Veikkaan ettei ihan helpolla pääse,ainakin toivon näin!! Kaverin rikosrekisteri mun kasittääkseni on erittäin pitkä.

Eipä siinä vanhat jutut paina, jos ei tapon tunnusmerkit täyty, ja vähän näyttäisi siltä ettei täyty.
Odota vain, sinäkin kuolet. Ajankohta on vielä hiukan auki, mutta kuolet kuitenkin. :mrgreen:
newageoldschool420
Susikoski
Viestit: 38
Liittynyt: To Helmi 12, 2015 12:32 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja newageoldschool420 »

Onkos tosta hiskin murhasta kuulunut mitään uutta?
JulleXT
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 97
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 8:58 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja JulleXT »

Hiljasta vissiin pidellyt? Tuli muutettua pois kouvolasta ,mutta sen jälkeen ollut rauhallista niillä seuduilla?
Sierra
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: Ke Elo 13, 2014 12:42 am

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Sierra »

Parikin kertaa olen joutunut Kuusaalla asumaan, onneksi ei enää ikinä. Se on se kymenlaaksolainen umpimielisyys ja muu vittumaisuus niin hankalaa tällaiselle savolaiselle, ettei siellä voi normaali ihminen niiden seassa elää.
Rappa
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: La Elo 20, 2011 2:48 pm

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Rappa »

Mistä lähtien savolainen on laskettu normi ihmiseksi?
Sierra
Lauri Hanhivaara
Viestit: 123
Liittynyt: Ke Elo 13, 2014 12:42 am

Re: Kuusankoski-Voikkaa-Kouvola ketju

Viesti Kirjoittaja Sierra »

Rappa kirjoitti:Mistä lähtien savolainen on laskettu normi ihmiseksi?
Tästä lähtien :mrgreen:
Vastaa Viestiin