Petri Salosen surma Tampereen Tesomalla 2014

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Belker
Javier Pena
Viestit: 1706
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Belker »

Olisiko ryöstö ollut motiivi? Jos baarissa näkyi lompsasta rahaa ja joku persaukinen sekopää päätti iskeä? Tunsi uhrin kotireitin ja hiipi ennen sulkemisaikaa kuusen taa rahanhimo mielessään tappohommiin... Voisiko kuun lopussa olla tullut avustuksia tms. joilla uhri oletettavasti eleli?

Tampereella tuntuu kertyvän salatappoja. Koripallotyttö katosi, kiinalaisnainen lahdattiin keskellä vilkasta päivää, nyt tämä ja muitakin kai muistatte listata? Kesti-tytön katoamisessa sekoiltiin lammentutkinnassa urakalla. Onko Tampereen poliisissa alkanut ote löystyä? Kaupunkiin tulee paljon sekoporukkaa, mutta niin tulee Ouluun ja Turkuunkin, enkä niistä ole lukenut useista pimeistä surmista julkisilla paikoilla.
observer
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ke Syys 23, 2009 12:49 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja observer »

Poliisi oli tiedottanut jo aiemmin, että kyseessä ei ollut ryöstö. Tarkemmin sanottuna poliisilla ei ole tiedossa vietiinkö uhrilta mitään.
Elizzza
Martin Riggs
Viestit: 625
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 12:05 am
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Elizzza »

Murhapaikan lähellä on tienpätkä, joka johtaa vuorenrinteessä olevan pommisuojan ovelle. Siinä on ollut hyvä kytätä vaikka auton kanssa.
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/link ... 82&lang=fi

Luudankuva logoa klikkaamalla saa pommisuojatekstin ja nuolen pois.
Avatar
Scarlett
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Scarlett »

kid kirjoitti:Täältä löytyy karttakuvaa paikasta, josta löytyi: http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194950 ... aikka.html

Lisäksi myös selvennystä siihen, että löytöpaikalle ei ainakaan poliisin mukaan juurikaan näe autosta. Uskon ennemmin heitä, jotka paikalla ovat käyneet, kuin heitä jotka eivät ole :wink:

Romaniporukan kostoon en usko. Joku mainitsikin, että Suomen romaniporukoissa verikosto on yleensä vain omien kesken, eikä ulotu valtaväestöön.
Viimeksi tunti sitten ajettiin siitä ohi. Eilen edellisen kerran jne. Mikäli murhapaikka on se paikka, jossa kynttilät on ja joka näkyy poliisien kuvissa "sulaneena", niin todellakin näkyy ajotielle hyvin. Nyt, kun puissa ei ole lehtiä ja nurmikin on maassa, niin näköyhteys on lähes täydellinen. Se on totta, että pötköttävää ruumista ei välttämättä hämärällä huomaa, mutta teon kyllä huomasi, jos sillä hetkellä juuri ajaisi ohi.

Kun tuossa joku toinen kommentoi, että ihmettelee, ettei siitä kukaan mennyt ohi. Katsoin juuri historiatiedoista ja se vahvisti mielikuvani: yö oli tosi kylmä. Pakkasta yli 20-astetta ja päälle kylmä tuuli. Se vähentää kulkijoita.
WalkingDisaster
Javier Pena
Viestit: 1793
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 8:43 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja WalkingDisaster »

Poliisi etsii Tesoman murhaajaa – tekoaika tarkentunut

Poliisin tutkimusten perusteella surma tehtiin sunnuntaina 28. joulukuuta kello 23 - 00.30 välillä.

Uhri löydettiin kevyenliikenteen väylältä Tesoman valtatien varrelta Uhri löydettiin kevyenliikenteen väylältä Tesoman valtatien varrelta Kuva: Yle Tampere

Poliisi on pystynyt rajaamaan Tampereen Tesomalla maanantaina ilmitulleen henkirikoksen tekoajan puoleentoista tuntiin. Rikoskomisario Jari Kinnunen ei paljasta, mihin tekoajan vahvistuminen perustuu.

Viranomaiset saivat ilmoituksen kevyen liikenteen väylällä makaavasta miehestä varhain maanantaiaamuna. Paikalla kävi ilmi, että mies oli kuollut väkivallan uhrina. Surmaa tutkitaan murhana.

Uhri on vuonna 1974 syntynyt paikallinen mies. Hänellä oli päällään tummahko, hupullinen, karvavuorillinen takki, vaaleansiniset farmarit, pitkävartiset villasukat ja vaaleanpunaiset ruutukuvioiset tossut.

Mies oli ollut paikallisessa baarissa noin kello 23:een asti. Tämän jälkeen hänestä ei ollut havaintoja ennen löytymistä. Uhrin arvellaan olleen matkalla kotiin.

Poliisi pyytää havaintoja uhrin liikkeistä ja vihjeitä henkilöistä, jotka ovat oleskelleet Tesoman valtatien jäähallin puoleisella kevyen liikenteen väylällä. Paikka on mäen päällä vesitornilta laskeuduttaessa vasemmalla.

Havaintoja pyydetään myös henkilöstä, joka poistui kevyen liikenteen väylältä juosten Tesoman valtaväylän yli Tohlopin tai Lamminpään suuntaan.

– Yleisövihjeitä on tullut tasaiseen tahtiin, mutta ratkaiseva läpimurtovihje vielä puuttuu. Lisää havaintoja kaivataan, sanoo rikoskomisario Jari Kinnunen.

Vihjeet voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen [email protected], soittamalla numeroon 0503137391 tai lähimmälle poliisille.
http://yle.fi/uutiset/poliisi_etsii_tes ... ut/7717980
IceQueen
Remington Steele
Viestit: 212
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 7:18 pm
Paikkakunta: Tahiti

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja IceQueen »

Erikoiseksi asian tekee selkpäpuolelta täysin puhdas takki. Puukotettaessa pistoja tarvitsee tehdä yleensä useampi kuin yksi, että uhri menehtyy heti (eli verta luulisi olevan myös takapuolella) ja liikkuminenkin vielä mahdollista. Viilto mahdollinen. Uskoisin "teloitukseen" eli kuti takaraivoon, naama siihen kuntoon ettei voi tunnistaa. Millaisella aseella tämä on mahdollista?

Tesoma on huonossa maineessa ja rajalla Nokia. Ainakin täällä nokialla on nistejä paljon ja harvemmin ne asetta käyttävät. Mutta tunnettuja rikollisjengejä on lukuisia.
..: Game Over :..
Aamukeesi
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ke Touko 01, 2013 1:07 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Aamukeesi »

Niin juuri, takin selkämys on täysin puhdas. Miten ammutaan niskalaukaus niin siististi ettei verta päädy takille ollenkaan? Ainakaan siis selkäpuolelle.

Jotenkin en usko ampumiseen vaan ensimmäisenä mieleen tulisi pahoinpitely. Ei olisi ensimmäinen kerta kun joku yksinkertaisesti potkitaan hengiltä. Puukotus on toisena vaihtoehtona mielessä. Jos iskut osui ainoastaan etupuolelle, jonka jälkeen uhri on päätynyt maahan vatsalleen, niin se saattaisi selittää siistin takin selkämyksen.

Jäin miettimään lehtijutussa ollutta "virui tunteja" lausahdusta. Tarkoitetaanko että uhri kitui henkihieverissä tunteja vai sitä että ruumis oli tien laidassa tunteja kenenkään löytämättä sitä? Vai onko vain iltapotaskan kirjoittajan merkityksetön lausahdus.
Avatar
Scarlett
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Scarlett »

Aloin miettimään, että kyse olisi sittenkin nuorisosta. Ketä norkoilee jossain kevyenliikenteenväylällä yöllä, hyytävässä pakkasessa porukalla? Teinit! Ehkä uhri käveli siitä pikkimäennyppylältä ohi, nämä norkoilijat pummasi tupakkaa/kaljaa/rahaa, johon uhri ei reagoinut juuri mitenkään tai torjui tylysti. Siitä alkoi joko takaa-ajo tai sitten yksi laumasta lähti juoksemaan perään. Ainoa ongelma on, että harkittu ja raaka yleensä tarkoittaa ampuma-asetta ja sitä teineillä harvemmin on.

Poliisihan viittasi aiemmin, että tekijä/tekijät ovat mahdollisesti liikkuneet Tesomalla ennen ja jälkeen rikoksen. Niin, notkumassa "kylillä". Ja nyt taas pyydettiin liikekeskuksella olevaa nuorisoa ilmoittautumaan havaintoineen eli oletus on, että ne tekijät on sen jälkeen vielä ollut jossain siellä. Jotenkin vaan haisee nyt nuorisoporukalta, ehkä pienehköltä, 2-4 henkeä. Tekijöitä ei välttämättä ole silti kuin yksi.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja joey »

Oma arvaukseni on, että uhrilta on viilletty kaula. Verta tulee helvetisti, mutta jos heti myös kaatuu, ei sitä välttämättä ehdi tulla kengille. Tuo viilto on voitu tehdä takaapäin, jolloin kamppailukin on jäänyt olemattoman lyhyeksi, mutta tekotapa on kuitenkin ollut raaka.

Täydellinen henkirikos on hyvin yksinkertainen: siinä tekijällä ei ole mitään kytköstä uhriin eikä mitään motiivia tappaa uhria. Sellaisia henkirikoksia on vaikein selvittää, ja sellainen esimerkiksi se tamperelainen kiinalaisnaisen murha tiettävästi oli.

Tämän uskon olleen motiiviltaan sellainen, että tekijä oli äärettömän raivoissaan ja ehkä kamoissakin, mutta uhri sattui raivon purkamiskohteeksi sattumalta. Tai jos jotain provosointia tai provosoitumista oli, se tapahtui tuon kävelymatkan aikana, juuri ennen surmaa. Ehkä uhrilta yritettiin pummia röökiä tai puhelinta tai ehkä tekijä koki uhrin vastaantullessaan katsoneen vähän vinoon, ken tietää.

Johonkin tekijä on kuitenkin tuosta matkaansa jatkanut ja jostakin ollut tulossa. Ilta on ollut vielä verrattain nuori, joten mihin hän on mennyt?
kiinnostunut68
Harjunpää
Viestit: 308
Liittynyt: Pe Elo 23, 2013 5:58 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut68 »

Itse epäilisin, et tekijällä/tekijöillä ja uhrilla on ollut jo baarissa jotain sanaharkkaa, koska baari meni kiinni 23.00 ja uhri poistui baarista vasta sulkemisajan jälkeen. Valomerkki on varmaan tullut 22.30, jonka jälkeen henkilökunta yleensä alkaa hoputtamaan asiakkaita ulos päin, eli olisiko uhri mahdollisesti tiennyt, et häntä saatettiin odottaa baarin ulkopuolella ja yritti pelata aikaa, et odottajat kyllästyisi pakkaseen ja poistuisivat paikalta.
Ehkä juuri näiden mahdollisten odottajien pelossa uhri ei myöskään lähtenyt oikaisemaan mitään pikku teitä pitkin vaan laski, et jos hänen kimppuun hyökätään, niin todennäköisesti joku saattaa sattua paikalle. Jos myöskään taksiin ei ollut rahaa, niin uhri on voinut ottaa riskin ja lähteä kävellen kotiin.
Jotenkin minulle tuli mieleen myös Teemu Puumalan tapaus, sillä näiden tapahtuma paikkojen välinen matka ei ole kovin pitkä.
Se, et uhrin vaatteissa ei ollut verta voi myös johtua siitä, et uhri on kuollut nopeasti, sillä kuolleethan ei vuoda verta. Jos kyseessä on ollut esim. puukotus, niin ehkä isku on osunut silmään tai kasvojen alueelle, sillä silloin uhri todennäköisesti kumartuisi eteenpäin jolloin verta ei roiskuisi vaatteille eikä kengille.
19736
Frank Drebin
Viestit: 388
Liittynyt: La Joulu 08, 2007 1:19 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja 19736 »

Onko se uhrin syntymäaika 1972 vai -74? Kumpaakin versiota näyttää olevan aika tasaisesti.
Eilisaamu
Martin Riggs
Viestit: 627
Liittynyt: To Touko 15, 2008 11:06 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Eilisaamu »

Tuo Scarletin spekulatio kyllä uppos myös muhun. Jotensakin joo noin on voinu käydä.
Krp
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Joulu 31, 2014 10:03 am

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Krp »

Enpä jaksa uskoa länskän nurkilla norkoileviin mopopoikiin. Tuskin tekijä on siitä porukasta.
Vee
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Pe Elo 12, 2011 2:01 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Vee »

Samoin. Kaverien kyvyt näyttävät juuri riittävän roskaamiseen ja metelöintiin.
Avatar
Scarlett
Sofia Karppi
Viestit: 421
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 10:42 pm

Re: Poliisi tutkii henkirikosta Tampereella Tesomalla

Viesti Kirjoittaja Scarlett »

Ei ne mopopojat yleisesti olekaan syyllisiä. Herranen aika. Suurimmalla osalla öisin Länsitorin kupeilla roikkuvista teineistä on sentään normaalit moraalikäsitykset ja empatiakyky. Mutta Tesomalla on myös hyvin häiriintyneitä nuoria, sekakäyttäjiä, mielenterveysongelmaa jne. Eihän se ole tavatonta, että teiniporukassa päihteet, uho ja rikkinäinen mieli saa aikaan hirveää jälkeä.

Mitä enemmän tätä mietin, sitä enemmän alkaa tuntua jonkun hyvin nuoren tekijän tekoselta. Täytyisi vielä tietää murhatapa. Jos murhassa on käytetty asetta, silloin tekijä ei ole nuori. Muuten todennäköisesti on. Ihan sillä perusteella, että tekijät nähdäkseni on sitä sakkia, joka siellä vietti aikaa. Ja aikaa ei vietä tuossa säässä ulkona kuin nuoriso.
Vastaa Viestiin