Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
jaa-jaa
Martin Riggs
Viestit: 619
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa »

annaanna kirjoitti:Ja jaa-jaan ei kannata vastailla, taannoisessa jammeriselityksessään oli niin hakoteillä väittäessään niitä olleen markkinoilla ainakin 15 vuotta silloin kun ekaa oli Suomessa ihmetelty jengiläisen kotietsinnän jälkeen 2010-11. Petteri Järvinen on moisen "uutuuden" tilannut jenkeistä silloin 2010 ja todennut blogissaan...:
Mitä annanna oikein höliset. GSM jammereita on ollut 2000-luvun alusta asti markkinoilla. WiFi jammereita samoin.
Aikaisemmin en ole maininnut sanallakaan GPS jammereista mutta jaaritteli Petteri Järvinen mitä tahansa, niin GPS jammereita on käytetty tunnetusti jo ennen 2000-lukua eri valtioiden sotilaallisissa operaatioissa. Että mene nyt vaikka kirjastoon :D

Se, että Petteri Järvinen tilailee uutuuksiaan netistä, tarkoittaa että laitteet ovat tulleet niin halvoiksi ja pieniksi, että tavallinen siwarosvo-piripääkin voi niitä netistä tilata. Se ei tarkoita etteikö teknologiaa olisi käytetty jo aikaisemmin.

Tästä kuvasta annanna voi tutustua venäläiseen GPS/GLONASS jammeriin vuodelta 1997:
http://www.qsl.net/n9zia/wireless/pics/gpsjam-7.jpg
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."
Jokuroti
Martin Beck
Viestit: 767
Liittynyt: To Huhti 03, 2014 8:01 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Jokuroti »

Hetki. Eikös KRP:n tutkijat väläytelleet että Aarnio hankki vääriin liittymiin televalvonta lupia jne? Kun näemmä KRP.lläkin on ollut täsmälleen sama metodi kun on ollut kyse tietolähteestä:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015032 ... 5_uu.shtml
SerlokkiSolmunen
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Su Touko 16, 2010 8:35 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja SerlokkiSolmunen »

Jotenkin hauskaa, kun näistä teknisistä vempaimista puhutaan kuin ne olisivat jotenkin uusinta uutta. Esim. Pankkien arvokuljetuksia on jo viimeiset 25 vuotta valvottu satelliittipaikannuksella eli jos arvokuljetusauto joutuu ryöstön kohteeksi niin hälytysnappia painamalla tieto lähtee reaaliajassa valvomoon, joka hälyttää poliisin paikalle oikeaan osoitteeseen.
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Keskiössä on kylläkin ollut se, että Suomen viranomaiset ja lainsäädäntö on ilmeisesti, merkeistä päätellen, ollut autuaan tietämätön asioista. Huumetutkinnan ongelmakentän osana ollut jälkeenjääneisyys.

Keskustelu ko. härpäkkeistä alkoi kun toin ilmi, että gsm- ja umtsverkkoja häiritsevä laite löydettiin asekersantin takavarikosta 2011, sitä tutkittiin outona laitteena Viestintävirastossa ja annettiin lausunto sen mahdollisuuksista häirintään. Petteri Järvinen on 2010 odotellut mitenköhän viranomaiset tulevat tulevaisuudessa suhtautumaan mm. gps-signaalien häirintään ELI LAINSÄÄDÄNNÖLLISESTI ei ollut vielä tuolloinkaan tehty mitään ja muistaakseni suunniteltiin tosissaan navigaatiopohjaista "tietullia" yms. Henk.koht. ei paskan vertaa kiinnosta milloin kukakin on noita Pattayjaretkiltään kotiin tuonut.

(jaa-jaa jaaritteli miten on ollut markkinoilla ja joku toinen jatkaa höpinää)


Sivulta 111 löytyy tämä ongelmakentän ihmettelyni ja esiintuonti sekä taattua jaa-jaata:
(olen siellä näköjään ihmetellyt tuota oikeudessa "esiintynyttä" Tero Kurenmaatakin, luonnevikaiselta vaikuttavaa suhtautumistaan Patamaan, mutta ennen äkkipikapotkujaan on tainnut Patama kertoa poliisijohdolle nimenomaan TERO KURENMAAN käyttäneen seurantalaitteita vaimonsa seuraamiseen :shock:, asiattomista seurantamanovereista on kuulemma kertonut. Mitäs veikkaatte? Kurenmaan "varoitukset" Pataman epäilyttävyydestähän ohitettiin ja jopa kritisoitiin asiaanperustumattomiksi jo tuolloin.)


jaa-jaa kirjoitti:
Teknologian kehittäminen viranomaisille, jotka tietysti askeleen jäljessä aina:
Suomen ei ole mitään mahdollisuutta poliisin tai Supon labroissa kehitellä seurantalaitteita tai tietokoneviruksia tai mitään kehittyneempää. Ne on pakko ostaa ulkoa, fakta mikä fakta. Jossain NSA:ssa, CIA:ssa ja FBI:ssa on rahaa ja resursseja, että voi omiakin härpäkkeitä kehittää. Mutta ei Suomessa, toivoton ajatus. Ei ole osaamista eikä varaa maksaa palkkoja huippuammattilaisille. Sentakia maailmassa on muutamia menestyviä firmoja, jotka myyvät globaalisti näitä vakoiluhärpäkkeitä.

(tähän "erilaiseen" näkemykseen kansamme miespuolisten kyvykkyydestä toin esiin jonkun yksittäisen hepun kansainvälisen markkinan saavuttaneen SportsTracker -ohjelman)
Jokuroti
Martin Beck
Viestit: 767
Liittynyt: To Huhti 03, 2014 8:01 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Jokuroti »

SerlokkiSolmunen kirjoitti:Jotenkin hauskaa, kun näistä teknisistä vempaimista puhutaan kuin ne olisivat jotenkin uusinta uutta. Esim. Pankkien arvokuljetuksia on jo viimeiset 25 vuotta valvottu satelliittipaikannuksella eli jos arvokuljetusauto joutuu ryöstön kohteeksi niin hälytysnappia painamalla tieto lähtee reaaliajassa valvomoon, joka hälyttää poliisin paikalle oikeaan osoitteeseen.

Kun asentaa gps laitteiston omaan autoon niin ei tule virtalähde ongelmia ja laitekkin saa olla aika iso. Puhutaan ehkä totaalisen eri asioista.
jaa-jaa
Martin Riggs
Viestit: 619
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa »

annaanna kirjoitti: ...sekä taattua jaa-jaata:
....
(tähän "erilaiseen" näkemykseen kansamme miespuolisten kyvykkyydestä toin esiin jonkun yksittäisen hepun kansainvälisen markkinan saavuttaneen SportsTracker -ohjelman)
Sport Tracker-firmasta tuli muuten mieleeni alla oleva. Ja edelleen pienenä sivuhaarana (mutta Paateron, epri-rekisterin ja Aarnion rötösten myötä aiheeseen liittyvänä):

EFFI, Electronic Frontier Finland, julkisti tämän vuoden IsoVeli -palkinnot, jotka tässä lyhennettynä:

Yrityssarjan palkinnon sai Microsoft tehokkaasta yhteistyöstä NSA:n ja muiden viranomaisten kanssa viattomienkin ihmisten sähköpostien ja Skype-puheluiden seurannassa.

Yhteisösarjan voitti Poliisihallitus kerättyään rekistereihinsä, etenkin EPRI-rekisteriin, syyttömienkin ihmisten tietoja piittaamatta suotta lakisääteisistä tai muistakaan rajoituksista. Hyväksi kakkoseksi nousi puolustusministeriön tiedonhankintalakityöryhmä vaatimalla puolustusvoimille ja Supolle oikeutta kaikenkattavaan verkkoseurantaan, ja hyvän suorituksen teki myös Vankeinhoitolaitos (uuskielellä Rangaistusseuraamuslaitos) vartijoidensa vankien vakoiluharrastustoiminnan tukemisella.

Yksilösarjan voittajaksi kohosi ylivoimaisesti poliisiylijohtaja Mikko Paatero pitkäjänteisellä työllään Suomen muuttamiseksi poliisivaltioksi.
:mrgreen:

Palkinnotta jäivät Lehtipiste, jonka yritys sensuroida Charlie Hebdo suomalaisilta jäi lopultakin vain yritykseksi, sekä Sports Tracking Technologies, joka on jättänyt tehokkaasti käyttämättä teknologiansa suomat mahdollisuudet yksityisyyden suojan loukkaamiseen.

https://effi.org/julkaisut/tiedotteet/l ... kitut.html
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."
pop
Javier Pena
Viestit: 1866
Liittynyt: To Helmi 19, 2015 4:25 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja pop »

Ihan OT; kun täällä osa keskustelijoista itsekkin myöntää olevansa täysin tietämätön mm. jammereista, piilomikrofoneista, gps trackereista ym. tekniikasta. Niitä on ollut maailmanlaajuisesti ~25 v vähintään käytössä, aluksi vähemmän kehittyneitä, kömpelömpiä, huonoimilla akuilla jne jne ja alkuun enempi maailmanlaaajuisesti enimmäkseen turvallisuuspalvelujen käytöss kuin peruspoliistyössä.

Samoin esitetty humeepoliisin päällikön epätietoisuus muka teknisistä asioista mitä täällä on spekuloitu on ihan täyttä paskaa. Aarniokaan ei ole poliisikoulusta päälliköksi ylennyt suoraan ja nuo asiat on ihan peruskauraa valetukiasemineen, jammereineen mikkeineen, GSM puhelimien etäaktivointineen niin että esim missä puhelin joka on suljettu voidaan salakuunnella jos siinä on akku kiinni jne. (tästä löytyy mm FBI:n julkinen asikirja vuodelta 2000 erääästä mafiatapauksesta.
Tienhaaraltakin löytyi autosta tai kotoa muunmuassa jammeri kun viimeksi jäi kiinnni. Kerhoilla noita on ollut iät ajat. Se että niistä ei olla uutisoitu ei tarkoita ettei niitä ole ollut. Toiseksi nuo rikolliset ei aina ole sieltä älykkäimmästä päästä mitä noihin asioihin tulee. Mitä olen henk koht jutellut mm. eri suomen huumepoliisin kanssa, järjestäytyneen rikollisuuden edustajien kanssa aiheesta ja olen ihan puhtaasta mielenkiinnosta ollut aina ollut kiinnostunut tietoturvatekniikasta harrastuspohjalta. Ihan perusvehkeitä. Toiseksi, noista mikeistä ei paljon ole hyöytä kun tärkeistä asioista jutellaan kirjottamalla ne paperille, sillon ei paljon nauhalle jää mitään, mutta kun ihmiset tekee virheitä, luulleessaan olevansa kiinnijäämättömiä, niin lipsahduksia sattuu.
Ainoa juttu noissa trackereissa ym mikeissä on että ne vaativat kohtalaisen paljon miestyötunteja, esim datan purkamisessa käsittelyssä, eli ei ihan pikkujutuissa käytetä.

em. tekniikkaan ja sen historiaan/olemassaoloon voin kyllä laittaa linkkejä/ referenssejä. En vaan nyt jaksais tuhlaa aikaa linkkaamaan referenssejä. Tälläkin palstalla on ollut siitä puhetta että tilakuuntelumikit on niin pitkällä että niiden paljastus/skannauslaitteet ei löydä välttämättä niitä koska mikit eivät lähetä jatkuvalla syötöllä dataa etäasemalle, jolloin ne paljastuisivat, vaan osa toimii tekniikalla joka lähettää esim useampana päivänä kerätyn datan tms, lyhyenä pyrähdyksenä muutaman sekunnin ajan jne jne..
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Aarnio-sotkussa jälleen uusi käänne: Vankilan apulaisjohtajalle syyte Aarnio-vyyhdessä

Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon liittyvä vyyhti on saanut jälleen uuden käänteen.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on nostanut syytteet vankilan apulaisjohtajaa vastaan. Apulaisjohtaja saa syytteet viidestä virkasalaisuuden rikkomisesta ja yhdestä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syyttäjä vaatii hänelle sakkorangaistusta.

Apulaisjohtajan epäillään kertoneen Aarniolle sellaisia salassa pidettäviä tietoja, joiden epäillään liittyvän niin sanottuun tynnyrijuttuun eli Aarniota koskevaan huumerikoshaaraan.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuonna 2013. Apulaisjohtajaa ei epäillä osallisuudesta huumausainerikoksiin.

Epäilty kiistää syyllistyneensä asiassa rikokseen.

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ja/4951774

Oikeudenkäynnissäkin edetty; Oikeus salasi Aarnio-jutussa tärkeän todistajan kuulemisen kokonaan

Oikeus julisti Trevoc-oikeudenkäynnin tärkeän poliisitodistajan kuulemisen kokonaan salaiseksi.

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan Trevoc-vyyhtiä kahdettakymmenettäkolmatta päivää. Vuorossa on ollut puolustusten todistajia.

Jutussa on kyse siitä, vaikuttiko huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio seurantalaitteiden hankintaan samaan aikaan kun hänen väitetään omistaneen laitteita valmistanutta yritystä.

Aamupäivän päätteeksi kuultiin Aarnion alaisessa rikostiedusteluyksikössä työskennellyttä rikosylikonstaapelia, mutta käräjäoikeus päätti salata osion kokonaan.

Rikosylikonstaapeli on tapauksen kannalta olennainen todistaja. Aarnion mukaan mies oli ohjannut hänelle tiedustelulähteen, joka oli kiinnostunut rahoittamaan Trevocia. Aarnion mukaan hänen kiinnostuksensa Trevocin rahoitusasiaan syntyi tätä kautta.

Syyttäjän kanta on se, että tällaista tiedustelulähdettä ei ole olemassakaan.

Rikosylikonstaapelin kertomus on tietysti olennainen siltä kannalta kuinka luotettava Aarnion oma kertomus on.
Esitutkinnassa poliisimies kertoi, että kukaan ei ole ottanut häneen yhteyttä Trevocin rahoituksesta, mutta hän on saattanut ohjata rikostiedustelutietoa kertoneen henkilön Aarniolle.

Kuulustelussa rikosylikonstaapeli ei nimennyt kyseistä henkilöä, eikä sitä ole tehnyt Aarniokaan. Kumpikaan ei ole myöskään kertonut minkälaisesta tiedosta oli kyse.

Aiemmin oikeudenkäynnissä ei ole salattu todistajien kertomuksia kokonaan, vaan niitä on tarpeen mukaan erotettu julkiseen ja salassapidettävään osaan. Salaista on ollut lähinnä yksityiskohdat poliisin teknisistä ja taktisista keinoista.

Toinen sijoittaja

Aiemmin salissa kuultiin toista sijoittajaa, 70-vuotiasta liikemiestä, jonka Aarnio oli vienyt Pataman puheille. Tästä rahoituskuviosta vuonna 2012 ei syntynyt mitään.

Yksi puolustuksen todistaja, poliisin teknisessä tiedustelussa työskennellyt mies, kertoi siitä miten hänen mukaansa Trevocin laitteita hankittiin Helsingin poliisiin. Häneltä kysyttiin Aarnion roolista.

– En osaa sanoa muuta kuin, että ne ovat olleet vuorovaikutteisia keskusteluja. Niistä keskustellaan ja joku vie asioita eteenpäin, mies sanoi.

– En ole kuullut, että jossain olisi sovittu että kuka hankkii ja mitä hankkii.

Miehen mukaan Aarnio oli ollut yhteydessä Trevociin kuten moni muukin.

– Sinne soitteli kuka mitäkin ja milloinkin.

Mies kertoi myös olleensa kantamassa huumeyksikön muuton yhteydessä ylijäämäkaappeja Aarnion pakettiautoon. Näistä kaapeista löytyi myöhemmin mm. Trevocin papereita.


http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... an/4951518
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
Mr. MF
Sofia Karppi
Viestit: 401
Liittynyt: La Marras 23, 2013 9:05 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Mr. MF »

Puolustuksen kannalta olennaisten todistajien kuulemiset salataan visusti. Ja kun syyttäjä ei enää pääse laukomaan olettamuksiaan omien todistajiensa kautta, julkistetaan uusia syytteitä.

Sattumaako?

Mikään ei näköjään ole tässä keississä muuttunut.
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Merkillistä että samana päivänä kun on puolustuksen vuoro esittää todistajansa ja todisteitansa jotka olisivat Jari Aarnion puolustukselle hyväksi, paukahtaa joka lehden etusivulle kuinka jutussa on jälleen tapahtunut uusi käänne ja apulaisjohtaja vuotanut salaisia tietoja jari aarniolle = yleinen mielipide saadaan pidettyä tiukasti siinä kiinni että aarnio rötöstelly jatkuvasti ja loppua ei näy
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
Mr. MF
Sofia Karppi
Viestit: 401
Liittynyt: La Marras 23, 2013 9:05 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Mr. MF »

Schumi kirjoitti:Merkillistä että samana päivänä kun on puolustuksen vuoro esittää todistajansa ja todisteitansa jotka olisivat Jari Aarnion puolustukselle hyväksi, paukahtaa joka lehden etusivulle kuinka jutussa on jälleen tapahtunut uusi käänne ja apulaisjohtaja vuotanut salaisia tietoja jari aarniolle = yleinen mielipide saadaan pidettyä tiukasti siinä kiinni että aarnio rötöstelly jatkuvasti ja loppua ei näy
Heh heh...samaan aikaan samat aatokset. Melkein minuutilleen.

No, eipä tämä ole ensimmäinen mediatemppu krp/syyttäjä-akselilta. Kiertopalkinnot ovat siinä sivussa hyvä lisä tähän mediapeliin.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Yksi syy salata tuo todistajanlausunto on, että tietolähteen nimi on tullut oikeudessa esiin tai siihen on ollut mahdollisuus...
Seuraavaksi sitten syyttäjä alkaa joko haalimaan tietolähdettä todistamaan tai alkaa järjestelemään tälle syytettä.
Aarnio on siis jo aikaisemmin ohjannut yhden sijoittajakandidaatin Trevocin pakeille, joka jo sinällään romuttaa syyttäjän teorioita.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Mr. MF
Sofia Karppi
Viestit: 401
Liittynyt: La Marras 23, 2013 9:05 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Mr. MF »

Jos noin on niin sitten siinä on ymmärrettävä syy.

Mutta aikaisemmin tässä on salattu oikeuden kuulemisia vaikka esitutkinnan kuulustelupöytäkirjat ovat olleet julkisia.!!?? Se saa aikaa varsin vainoharhaisen olon. Asiaa onkin ihmetelty varsin laajalti.
Jokuroti
Martin Beck
Viestit: 767
Liittynyt: To Huhti 03, 2014 8:01 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Jokuroti »

Toisaalta uutisoinnissa on painotettu ettei kumpikaan nimennyt tuota tietolähdettä. Kummallista on kyllä meininki, varsinkin kun avoimessa käsittelyssä syyttäjä tivaa tietolähteen henkilöllisyyttä mutta tämä kuuleminen taasen automaattisesti salataan.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Jokuroti kirjoitti:Toisaalta uutisoinnissa on painotettu ettei kumpikaan nimennyt tuota tietolähdettä. Kummallista on kyllä meininki, varsinkin kun avoimessa käsittelyssä syyttäjä tivaa tietolähteen henkilöllisyyttä mutta tämä kuuleminen taasen automaattisesti salataan.
Kumpikaan ei nimennyt kuulusteluissa, mitä salatussa kuulemisessa on tapahtunut, sitä emme tiedä. Syyttäjän ainut takoitus on tuhota Aarnio keinolla millä hyvänsä. Mitä siitä, jos muutama tiedottaja paljastuu samalla ja koko poliisin tiedottajatoiminta saa vakavan iskun.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Vastaa Viestiin