Kultasepänliike Westerbackin murto

Tähän osioon onnettomuudet ja muu rikoksiin liittyvä keskustelu.
C-Bane
Lauri Hanhivaara
Viestit: 122
Liittynyt: To Huhti 26, 2007 3:31 pm

Kultasepänliike Westerbackin murto

Viesti Kirjoittaja C-Bane »

komisario_palmu
Susikoski
Viestit: 30
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 8:40 pm
Paikkakunta: Kaasulaitos

Juu, uusi tapa

Viesti Kirjoittaja komisario_palmu »

Jenkkiläistä perua; Drive in jevelry! :-)
Jokainen rikollinen tekee ainakin yhden virheen, tämä teki niitä kaksi.
Lupus
Susikoski
Viestit: 35
Liittynyt: Ma Touko 28, 2007 4:48 pm
Paikkakunta: Pohjoisen taivaan alla

Uskomatonta

Viesti Kirjoittaja Lupus »

Aika uskomattoman röyhekä murto, ja kova minuuttipalkka. Poliisilla on erittäin hyvät valvontakamerakuvat ainakin toisesta murtautujasta, ja olen lähes 100% varma että tekijät tiesivät äärimmäisen kovasta valvonnasta.

Siitä voisin päätellä että ryöstö on pakomatkoja myöten loppuun asti suunniteltu, ja ehkäpä kansainvälinen tapaus joka tuskin tulee selviämään, ainakin ryöstäjillä on vahva itseluottamus sen suhteen. No, aika näyttää miten käy.
ana
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 8:18 am

Viesti Kirjoittaja ana »

Tällaisia ammattilaisten tekemiä juttuja jää Suomen poliisilta (liian) usein pimeäksi. Esim. Turun rahankuljetus ryöstö yms.
Yökiitäjä
Frank Drebin
Viestit: 394
Liittynyt: To Maalis 29, 2007 7:22 am
Paikkakunta: Kallio

Viesti Kirjoittaja Yökiitäjä »

Noissa kultasepänliikkeissä on yleistä ns. kilikalikeikat. Jollain vehkeellä ikkunasta sisään, kahmitaan se mitä käteen jää ja sitten pakoon. Silloin ennen oli tapana heittää vaikka iso kivi ikkunasta läpi, kahmia näyteikkunan tavarat ja juosta karkuun. Nyt on vallalla jenkkityyli, isolla autolla liikkeen ikkunasta läpi ja pakoautona on joku toinen odottamassa. Muistelen että muoti alkoi kun jossain Etelä-Suomessa ajettiin maasturilla ostoskeskukseen sisään (Hämeenlinna?). Nyttemmin kai ostareissa on pari tukevaa tolppaa sisääntulo-ovien edessä, ettei autolla pääse sisään.

Tuosta kyseisestä murrosta tuli silloin jo yöllä tieto. Maasturilla oli menty ikkunan läpi ja pako-auto oli VW Polo/Golf. Kyselyjä ja havaintoja tapauksesta on tullut niin paljon, että voi sanoa että poliisillä ei tällä hetkellä ole hajuakaan tekijöistä. Paikka on sellainen että se sijaitsee kävelykadun varrella, jote lähistöllä ei aamuyön tunteina juuri ketään liikuu. Tavalllisella perheautolla pääsee siiis huoletta pakoon, koska kukaan ei kiinnitä huomiota!

Tiedä sitten mikä on ollut liikkeen turvallisuustaso. Joskus 15v. sitten samaiseen liikkeeseen tehtiin keikka, olin vartiointiliikkeessä töissä, ensimmäisenä paikalla, mutta tekijä oli jo mennyt menojaan...
ana
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2007 8:18 am

Viesti Kirjoittaja ana »

Yökiitäjän mainitsema "autolla kauppakeskukseen sisään" tapahtui Vantaan Jumbossa.

Itseäni ihmetyttää ettei Suomessa ole juurikaan käytössä näitä yöksi koko liikkeen julkisivun (ovien ja ikkunoiden) eteen laskettavia rautasermejä. (Jos joku tietää mitä tällä tarkoitan) Ulkomailla näitä on käytössä joka paikassa ihan kelloliikkeestä pesulaan. Läpi niistäkin pääsee, mutta hidastaa ja vaikeuttaa hommaa huomattavasti.
Vastaa Viestiin