Lisa Holmin, 17, katoaminen ja surma Ruotsissa 2015

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Liulalui
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: To Maalis 12, 2015 9:27 pm

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Liulalui »

E""n oikein muuten ymmärrä miksi joku heistä olisi vienyt sellaisen ratkaisevan todisteen maastoon minkä perusteella ymmärrettiin keskittää etsinnät lähelle katoamispaikkaa.""

Onhan heillä (tai jollain heistä) voinut olla sellaiset paineet, että joku heistä on jättänyt tahallaan vihjeitä. Mahdollisesti jättänyt vaikka paperilapun jossa talon osoite, Lisa on vielä alueella ja tuokaa poliisit tänne. Ajatellut, että tulee itselle lievempi tuomio tai ainakin saa tilanteen loppumaan. Ei ole vaikka uskaltanut sanoa suoraan asiasta kenellekään kun tulisi hirveä haloo vaan halunnut, että pidätys jne. tapahtuu rauhassa sisätiloissa ja esim. kirjoittanut viestiin terveiset poliisille, että älkää kertoko tästä lapusta mitään murhaajalle peläten kostoa. Kun kolme ihmistä jutussa mukana niin aina suurempi riski, että jollakin ei hermot pidä, on pakotettu olemaan vaiti, mutta haluaa silti saada tilanteen laukeamaan jne.
Viimeksi muokannut Liulalui, Su Kesä 14, 2015 11:58 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Destiny »

...
Viimeksi muokannut Destiny, Ma Kesä 15, 2015 12:25 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
Sooni
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Heinä 07, 2010 5:41 pm

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Sooni »

eikö kukaan kiinnitä yhtään huomiota noihin aikoihin? Tyttö on selkeesti ehtinyt jutella kohtuu kauankin miesten kanssa ennen kun lähettänyt viestin isälleen. Luultavasti jopa tuttuja, koska siivooja on naimisissa toisen miehen kanssa. Heitetty läppää et tehää hamppari tai jotaki. Silti tapahtumat kaikkinensa on vaikuttanut suunnitelmalliselta. Ei vaan oo osattu arvata kuinka iso haloo ja kuinka paljon etsijöitä tosta on seurannut. Idioottikin olisi arvannut tapahtuma hetkellä, että tästä ei olla selviämässä jäämättä kiinni. Toi tyttö oli todella kaunis. Raiskaus on käytännössä varma. Valitettavasti.

Uskon, että nainen on peitellyt asiaa vaan ja ainoastaan sen takia, että on pelännyt miehiä.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja ktaina »

on toki voinut jutella kahden kahvilatyötekijän kanssa...18.23 viesti isälle..ei varmaan kuudelta heti oo ulkona ollut kun kahvila suljettiin.
cyklon
Theo Kojak
Viestit: 1127
Liittynyt: Ti Heinä 07, 2009 9:41 am

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja cyklon »

"Koko Ruotsi pysähtyi" –poliisin koskettava kirjoitus Lisasta leviää netissä.

Kuolleena löytyneen 17-vuotiaan Lisan kohtalo järkyttää Ruotsissa. Tyttö katosi viikko sitten sunnuntaina, ja hänen löytämisekseen käynnistettiin iso operaatio.
Tyttö löydettiin kuolleena perjantaina.
Tapahtumien johdosta on pidätetty kolme ihmistä. Murhasta epäillyt veljekset ovat iältään 31- ja 35-vuotiaita ja kotoisin Liettuasta.
Kolmas pidätetty on 34-vuotias nainen ja Facebook-tietojen mukaan naimisissa toisen veljen kanssa. Naista epäillään rikoksentekijöiden suojelemisesta.
Surmasta epäillyt noin 30-vuotiaat miehet olivat matkustaneet Liettuasta Ruotsiin töiden perässä. He korjasivat ladon kattoa vastapäätä kahvilaa, jossa Lisa oli töissä.

Facebookissa leviää koskettava kirjoitus, jossa poliisi "Sara" kuvaa viranomaisten tuntoja tapahtuman aikana.

–Iso mies, jonka selässä lukee poliisi, istuu ja itkee ulkorakennuksen takana. Kalpea teknikko tuijottaa tyhjyyteen ja koiraohjaaja on haudannut kasvonsa koiran turkkiin. Paikka on Kinnekulle ja tieto Lisasta tuli hetki sitten, Sara kirjoittaa Östra Skakaborgin poliisilaitoksen sivuilla.

Sara kirjoittaa, että koko Ruotsi pysähtyi.
–Tapahtuma on vaikuttanut jokaiseen. Tätä hirvittävää tekoa ei kukaan meistä unohda. Lisasta on puhuttu kaikkialla; bussissa, torilla, kampaajalla. Kaikki ovat toivoneet, että Lisa löytyisi elossa. Näin ei tapahtunut, mikä on erittäin surullista.
Poliisi kiittää tekstissä myös tuhansia vapaaehtoisia, jotka olivat apuna tytön etsinnöissä. Hän myös lähettää suruvalittelunsa Lisan läheisille ja muistuttaa, että tutkimukset tapahtumien selvittämiseksi ovat edelleen käynnissä.

http://m.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikk ... sa/5185448

Harvoin poliisit järkyttyvät nähdessään ruumiin, ellei uhrille sitten ole tehty sadistista väkivaltaa.
Rebdomine
Remington Steele
Viestit: 242
Liittynyt: Su Syys 28, 2014 10:15 am
Paikkakunta: 7878km Columbine High Schoolista

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Rebdomine »

Olisiko tälläinen tehty jos kyseessä olisi ollut joku rumempi tyttö? Tai vaikka nuori ja kaunis tummaihoinen- tai muslimityttö. En tosiaankaan tiedä.
“Fine, I’ll start shooting anyway!”
-Eric Harris 20.4.1999
Pätemistä Minfossa vuodesta 2011
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

Destiny kirjoitti:Käsitin, että nainen on Ruotsin kansalainen ja naimisissa toisen syyteeseen joutuneen miehen kanssa, toinen mies taas on tämän miehen veli. Eli asuiko nainen alueella ja mies veljineen muutti hänen luokseen.
Ovat veljet saattaneet muuttaa naisen perässä taikka esim. veli tämän pariskunnan perässä/luokseen myöhemmin? Lukikin tuolla tieto, että asuivat ja työskentelivät samalla alueella veljekset ainakin. Onko naisen asumisesta varmaa tietoa?
Sooni kirjoitti:eikö kukaan kiinnitä yhtään huomiota noihin aikoihin? Tyttö on selkeesti ehtinyt jutella kohtuu kauankin miesten kanssa ennen kun lähettänyt viestin isälleen. Luultavasti jopa tuttuja, koska siivooja on naimisissa toisen miehen kanssa. Heitetty läppää et tehää hamppari tai jotaki. Silti tapahtumat kaikkinensa on vaikuttanut suunnitelmalliselta. Ei vaan oo osattu arvata kuinka iso haloo ja kuinka paljon etsijöitä tosta on seurannut. Idioottikin olisi arvannut tapahtuma hetkellä, että tästä ei olla selviämässä jäämättä kiinni. Toi tyttö oli todella kaunis. Raiskaus on käytännössä varma. Valitettavasti.

Uskon, että nainen on peitellyt asiaa vaan ja ainoastaan sen takia, että on pelännyt miehiä.
Niin no, ei sitä voi tietää vaikka Lisa olisi pakotettu lähettämään tekstari isälleen, eli toisin sanoen jo täysi tohina jo päällä tuossa vaiheessa.
Viimeksi muokannut poepporoo, Ma Kesä 15, 2015 10:29 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
decoy
Scooby-Doo
Viestit: 20
Liittynyt: Ke Huhti 18, 2007 5:30 pm

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja decoy »

Rebdomine kirjoitti:Olisiko tälläinen tehty jos kyseessä olisi ollut joku rumempi tyttö? Tai vaikka nuori ja kaunis tummaihoinen- tai muslimityttö. En tosiaankaan tiedä.
Tai nuori mies? 8)
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tässä on aika paljon vastaava rikos lähivuosilta, joka sai paljon huomiota Ruotsissa ja jonkin verran myös Suomessa, vaikka uhri ei ollutkaan blondi; http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=14946

Muistan jossakin uutisotsikossa lainatun poliisin tiedotustilaisuudessa käyttämää luonnehdintaa "epätavallinen tapaus", tai jotakin sellaista. En enää löytänyt uutista, mutta aika varhaisessa vaiheessa syntyi jo sellainen mielikuva, että uhrin katoamiseen epäillään liittyvän jotakin epätavallista.

Ennen uhrin löytymistä joissakin uutisissa puhuttiin kidnappauksesta;
Tapausta tutkitaan vapauden riistona tai kidnappauksena.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... on/5175282

Interpol ehti tehdä kansainvälisen katoamisilmoituksen uhrista. En tiedä, oliko siitä uutisoiminen epätavallista, vai oliko koko toimenpide epätavallista. Pelättiinkö, että uhri oli kuljetettu pois Ruotsista?
Ruotsin poliisi etsii kadonnutta 17-vuotiasta Lisa Holmia kansainvälisen rikospoliisijärjestön Interpolin avulla. Interpol ilmoitti Holmin kadonneeksi perjantaina iltapäivällä.
---------------------------
Poliisi uskoo, että Lisa Holm katosi vastoin tahtoaan, mutta epäiltyä sieppaajaa ei ole löytynyt. Perjantaiaamuna poliisi kertoi löytäneensä jotakin, mikä antaisi ymmärtää Holmin olevan lähellä aluetta, mistä häntä etsitään.

Aftonbladetin mukaan yksi poliisin tutkintalinjoista liittyy kadonneen Holmin isän työpaikkaan. Isä työskentelee Ruotsin puolustusvoimissa, ja poliisi tutkii, onko katoamisella yhteyttä tähän.

Interpol pyytää ilmoittamaan havainnoista paikalliselle poliisilaitokselle tai suoraan Interpolille.
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/119498 ... olmia.html

Nuo olivat siis epäilyjä siinä vaiheessa, kun ketään ei ollut pidätetty, eikä uhrin ruumista ollut löydetty. Mietin nyt kuitenkin sitä, oliko poliisilla joku tietty syy uskoa kidnappaukseen? Oliko tyttö ollut aluksi kidnapattuna, ja oliko hänen vanhemmilleen kenties esitetty lunnasvaatimus? Vai oliko toimittajat vain saaneet selville osan kaikista mahdollisista tutkintalinjoista, joita poliisi oli keksinyt mahdolliseksi selitykseksi katoamiselle?

Ruotsalaisten poliisien järkytyksenilmaukset voivat selittyä sillä, että nuori tyttö oli niin kauan kadoksissa, ja sen takia poliiseilla oli tavallista enemmän aikaa toivoa löytävänsä tytön vielä elossa. Tytön kokema väkivalta ei ole välttämättä ollut epätavallisen raakaa, mutta pettymys monien päivien etsinnän päättyessä ruumislöytöön on varmasti ollut suuri.

Varmaankin todennäköisintä on se, että pidätetyt miehet olivat vain tarkkailleet uhria sieltä korjaamaltaan ladon katolta työn lomassa, ja tilaisuuden tullen raiskanneet tytön. Sitten kun he olivat tajunneet tytön ilmoittavan teosta poliisille mahdollisesta pelottelusta huolimatta, he olivat hätääntyneinä yrittäneet peitellä jälkiään tajuamatta murhasyytteen olevan paljon vakavampi asia kuin raiskaussyyte. Nainen oli ehkä laitettu levittelemään uhrin esineitä tutkituille alueille siinä uskossa, ettei niitä sitten voisi enää käyttää todistusaineistona. Teko ei vaikuta suunnitellulta, koska pidätetyillä ei tainnut olla edes autoa käytössä, mikä olisi helpottanut huomattavasti tytön piilottamisessa. Nyt tyttöä kuljeteltiin jollakin kärryllä. Järjettömälle teolle ei välttämättä löydy tuon parempaa selitystä.
Meredith
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Su Huhti 14, 2013 3:23 pm

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Meredith »

Mutta muistanko väärin että Lisa oli kahvilassa ensimmäisiä päiviään töissä? Ainakin juuri oli aloittanut. Eihän ekaa päivää vaan ollut? Siinä tapauksessahan kumoutuu nämä kyttäykset ja aiemmat seuraamiset. Vaikka tokikin miehet ovat voineet kiinnittää huomionsa Lisaan heti samantien, ei siihen useita työpäiviä tarvitse.

Mites muuten se 13- video, onko siitä selvinnyt mitään?
Ei ole mitään kätkettyä, mikä ei tulisi ilmi,
eikä salattua, mikä ei paljastuisi ja tulisi tietoon. Luuk. 8:17
Rebdomine
Remington Steele
Viestit: 242
Liittynyt: Su Syys 28, 2014 10:15 am
Paikkakunta: 7878km Columbine High Schoolista

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Rebdomine »

decoy kirjoitti:
Rebdomine kirjoitti:Olisiko tälläinen tehty jos kyseessä olisi ollut joku rumempi tyttö? Tai vaikka nuori ja kaunis tummaihoinen- tai muslimityttö. En tosiaankaan tiedä.
Tai nuori mies? 8)
No sekin! :D
“Fine, I’ll start shooting anyway!”
-Eric Harris 20.4.1999
Pätemistä Minfossa vuodesta 2011
poepporoo
Theo Kojak
Viestit: 1122
Liittynyt: Su Touko 05, 2013 10:22 am

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja poepporoo »

URSA kirjoitti: Teko ei vaikuta suunnitellulta, koska pidätetyillä ei tainnut olla edes autoa käytössä, mikä olisi helpottanut huomattavasti tytön piilottamisessa. Nyt tyttöä kuljeteltiin jollakin kärryllä. Järjettömälle teolle ei välttämättä löydy tuon parempaa selitystä.
Mistä tuo tieto on peräisin, ettei heillä ollut autoa käytössään? Ehkä heillä on ollut sekä auto, että kärryt käytössään tytön kuljetukseen. Eiväthän ne ole toisiaan pois sulkevia välineitä?
How do you hold a moonbeam in your hand?

-The Sound Of Music - Maria (The Nuns)-
Avatar
jukuripää
Christopher Lorenzo
Viestit: 1652
Liittynyt: Pe Loka 05, 2012 6:30 am
Paikkakunta: Nyhtänköljä

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja jukuripää »

poepporoo kirjoitti:
URSA kirjoitti: Teko ei vaikuta suunnitellulta, koska pidätetyillä ei tainnut olla edes autoa käytössä, mikä olisi helpottanut huomattavasti tytön piilottamisessa. Nyt tyttöä kuljeteltiin jollakin kärryllä. Järjettömälle teolle ei välttämättä löydy tuon parempaa selitystä.
Mistä tuo tieto on peräisin, ettei heillä ollut autoa käytössään? Ehkä heillä on ollut sekä auto, että kärryt käytössään tytön kuljetukseen. Eiväthän ne ole toisiaan pois sulkevia välineitä?

Jos niitä kärryjä on käytetty siksi, ettei autoa ole haluttu sotkea. Ehkä he ovat tehneet Lisalle sellaista väkivaltaa, että veri olisi tahrinut auton.
Kaikki eiliset ovat menetettyjä päiviä.
kettulainen
Hetty Wainthropp
Viestit: 460
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 3:00 pm

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja kettulainen »

Lisan on kerrottu lähteneen kahvilasta samaan aikaan kahden muun työntekijän kanssa. Olisiko näistä toinen voinut olla tämä siivooja? Mikäli teko on suunniteltu, se voisi sopia monellakin tavalla kuvioon. Näyttää esimerkiksi miehille merkin, milloin Lisa lähtee skootterilleen/ylimääräinen työntekijä on poissa näkyvistä ja sitten häipyä itse. Olisi voinut siinä vielä hetken tyttöä jututtaakin. Siivoojan roolilla on pakko olla merkitystä.

Kammottava juttu joka tapauksessa. Ei oikein tee mieli edes spekuloida. Tämän enempää.
Sooni
Armas Tammelin
Viestit: 72
Liittynyt: Ke Heinä 07, 2010 5:41 pm

Re: Skootterityttö katosi oudosti Ruotsissa

Viesti Kirjoittaja Sooni »

Mitä luultavammin väkivalta on ollu poikkeuksellisen raakaa, koska kuolinsyyntutkijat ja poliisit ovat olleet ihan shokissa näkemästään. Ruumista pidettiin "todennäköisesti" Lisana, joka viittaa tähän. Eiköhän poliisit olisi muuten tunnistaneet heti? Toivottavasti tyttö ei ole joutunut kitua kauaa. Nää kaverit varmasti pannaan eristykseen, koska ei varmasti tule päähän taputteluja vankilassa.
Vastaa Viestiin