Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Sir Lokki
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 91
Liittynyt: To Syys 17, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Sir Lokki »

Whisgood kirjoitti:Hei Sir Lokki. Nelalle olisi voinut käydä juuri noin, kuten kirjoitit. Yllättävän vähän keskustelussa ollaan oltu sen mahdollisuuden kannalla, että Nela olisi voitu viedä Nuuksiosta muualle siepattuna.

Kysynpä uudelleen (monettakohan kertaa jo) alla olevat kysymykset. Olisi mukava, jos vaikka sinä vastaisit niihin, kiitos.

Nuuksiossa pari vuotta sitten naisen kaapannut mies on edelleen vapaana.
Olisiko hän voinut Nelan kaapata?
Ehkä kaapannut myös Birgitan?
Koska mies on jo kerran onnistunut naisen Nuuksiosta kaappamaan, niin miksipä ei voisi kaapata uudestaan.
Olen itsekin miettinyt, olisiko tuo Nuuksion sieppaaja mahdollisesti iskenyt uudelleen. Kyseisen sieppaajan motiivi ei kai missään vaiheessa selvinnyt, joten esim. naisiin kohdistuvan väkivallan harjoittaminen voisi olla hyvinkin mahdollinen motiivi. Kaikki sieppaajat eivät halua rahaa, vaan tekevät sitä vain jonkin sairaan fantasian toteuttamiseksi. Jos kyse olisi rahasta, niin varmasti näitä lunnasvaatimuksia olisi jo tullut, jollei sitten sieppauksessa jokin olisi mennyt vikaan, ja siepattu vahingossa kuollut tms....

Jos verrataan Nuuksion sieppausta ja Nelan tapausta, niin niissä on mielestäni hyvin paljon samankaltaisia piirteitä. Molemmat olivat naisia, liikkuivat yksin Nuuksiossa samana viikonpäivänä, eli keskiviikkona. Jos tämä Nuuksiosta siepattu nainen ei olisi päässyt pakenemaan, niin kukaan ei välttämättä olisi saanut tietää kuinka hänelle kävi. Ehkä tuolloinkin oltaisiin nuuskittu koko Nuuksio läpi ruumiskoirien ja vapaaehtoisten avulla mitään löytämättä. Voisi olla mahdollista, että sieppaaja on parin vuoden aikana kerännyt rohkeutta pieleen menneen sieppauksen jälkeen ja iskenyt uudelleen. Ehkä on myös antanut sieppauskohun laantua ja odottanut, että naiset uskaltautuvat jälleen yksin Nuuksioon liikkumaan. Kyseisen sieppauksen jälkeen, kuten nyt Nelankin tapauksessa, moni nainen on sanonut, ettei enää ikinä liiku Nuuksiossa yksin. Täytyy myöntää, etten näiden outojen tapahtumien jälkeen sinne itsekään lähtisi yksin ilman suojelukoulutettua koiraani.

Nuuksion sieppaajan mahdollista osuutta Birgitan katoamiseen ei voida tietenkään poissulkea, mutta mielestäni mikään ei suoranaisesti viittaa siihen. Katoamisajankohta sattui aika lähelle Nelan katoamista ja kyseessä on nainen, mutta muuta yhdistävää tekijää en näille tapauksille onnistu löytämään, etenkään kun Birgitan ei tiedetä liikkuneen Nuuksiossa katoamispäivänään (ainoa havainto Helsingin keskustasta).
Whisgood
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: To Marras 27, 2014 10:46 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Whisgood »

Sir Lokki kirjoitti: ..Jos tämä Nuuksiosta siepattu nainen ei olisi päässyt pakenemaan, niin kukaan ei välttämättä olisi saanut tietää kuinka hänelle kävi. Ehkä tuolloinkin oltaisiin nuuskittu koko Nuuksio läpi ruumiskoirien ja vapaaehtoisten avulla mitään löytämättä. Voisi olla mahdollista, että sieppaaja on parin vuoden aikana kerännyt rohkeutta pieleen menneen sieppauksen jälkeen ja iskenyt uudelleen. Ehkä on myös antanut sieppauskohun laantua ja odottanut, että naiset uskaltautuvat jälleen yksin Nuuksioon liikkumaan. Kyseisen sieppauksen jälkeen, kuten nyt Nelankin tapauksessa, moni nainen on sanonut, ettei enää ikinä liiku Nuuksiossa yksin. Täytyy myöntää, etten näiden outojen tapahtumien jälkeen sinne itsekään lähtisi yksin ilman suojelukoulutettua koiraani.
Nuuksion sieppaajan mahdollista osuutta Birgitan katoamiseen ei voida tietenkään poissulkea, mutta mielestäni mikään ei suoranaisesti viittaa siihen. Katoamisajankohta sattui aika lähelle Nelan katoamista ja kyseessä on nainen, mutta muuta yhdistävää tekijää en näille tapauksille onnistu löytämään, etenkään kun Birgitan ei tiedetä liikkuneen Nuuksiossa katoamispäivänään (ainoa havainto Helsingin keskustasta).
Hyvä pointti, eli varmaan olisi silloinkin naista etsitty epätoivoisesti Nuuksiosta. Onneksi hän onnistui pakenemaan.

Nelasta ja Birgitasta viimeiset havainnot ovat eri paikoista, mutta ehkäpä kaappari oli kehitellyt uusia tapoja saada naisia mukaansa (vaikka nettitreffit keskustassa), kun hän ei Nuuksiosta vielä uskaltanut uudestaan ketään kyytiinsä viedä. Luultavasti hänellä on edelleen tarve nainen mukaansa saada, tavalla tai toisella. Birgitasta on oma ketju, joten eipä hänestä sen enempää.
talitintti
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 10:08 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja talitintti »

Nelan toimet katoamispäivänä eivät vaan mitenkään istu tuohon sieppausteoriaan. Jotain kummallista Nelalla joka tapauksessa oli tekeillä tuona päivänä. Miksi muuten olisi tehnyt kaikki oudot jutut, ei töissä vaikkei sairaanakaan, ei miehelle tietoa vapaapäivän vietosta eikä vastauksia puheluihin edes viestillä jne. Oli katoamisen syy mikä tahansa Nelan käytös herättää kummastusta ja sitä kautta epäilyn jostain poikkeavasta suunnitelmasta kyseisenä päivänä, se jos mikä on varmaa. Itsemurhaepäilyssaä taas mietityttää ne syötävien osto miksi niin tekisi.

Faktat on hyvä muistaa kaikkia teorioita mietiskellessä.
p.itte
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Syys 28, 2015 7:05 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja p.itte »

Serlock kirjoitti:
maamo kirjoitti:Lähihistoriaa on hyvä myös tarkastella. Mitä on tapahtunut viimeisen parin kuukauden aikana, mikä saattaa aktivoida haluun kadota. Ehkä "viimeinen pisara" oli tuo Petroskoin matka. Hymystä ja reippaudesta huolimatta. Ulospäin ei näytetä mitään, jotta kasvot säilyvät.
Juurikin näin. Jollekin katoaminen ja uuden elämän aloittaminen voi olla pienempi paha, kuin eron tuoma häpeä (esim. vanhemmat, mummot, papat, sukulaiset, ym. ollut yhdessä aina ja aina on puhuttu, että kävi mitä tahansa, niin yhdessä ollaan hautaan asti).
Voihan noin kaukaa haetusti väittää, vaikka sekä Venäjällä että Tsekeissä avioero on yleisempää kuin Suomessa. Itäblokin maissa kommunismin ajoista saakka avioliitolla on ollut sisällöltään hieman eri merkitys kuin luterilaisessa Suomessa. Sosialistisissa maissa virallistetusta yhdessäasumisesta eli avioliitosta syntyi suoria taloudellisia etuja, kun kristilliskulttuureissa avioliitto on ollut huomattavasti enemmän moraalivalinta, unohtamatta, että pariutuminen on sovittujen avioliittojen ulkopuolella eri kulttuureissa erityisesti halua olla yhdessä.

On myös esitetty, että Sergey halusi muuttaa Venäjälle, mutta koska Nela ei halunnut niin Nela päätti kadota. Tämä väite ei perustu mihinkään, joten se ei poikkea väitteestä, että Nela halusi muuttaa Yhdysvaltoihin, mutta koska Sergey ei halunnut niin Nela keskisormea näyttäen päätti lähteä yksin. Ehkä hänellä oli väärennetty passi, ehkä hän harhautti Nuuksiolla, jossa ei koskaan käynyt, vaan syyskuun 9. päivän iltana kävi bussiyhtiön tiloissa vaihtamassa sen päivän bussin videotaltioinnin toiseen, pari viikkoa aiempaan - jonka tiesi löytyvän varikon arkistosta -, jolloin hän todella kävi Nuuksiossa, ja ehkä hänen kaverinsa vei Nuuksioon hänen puhelimensa, josta ajastettu viesti lähti. Seuraavana päivänä saatuaan matkakassan eli käsirahan kelloliikkeen ryöstöön osallistumisestaan hän Tornion kautta lähimmältä ruotsalaiselta kentältä lensi väärennetyllä henkilöllisyydellä New Yorkiin, jossa hän nyt asuu näytellen keskisormea Sergeylle.

Mitä tahansa voidaan spekuloida, jos ei ole väliä sillä, ovatko ne todennäköisiä ja uskottavia. Jopa häpeästä ja kunniasta, johon vetosit voidaan luoda täysin päinvastainen spekulaatio.

Annan esimerkin. Katsoin pari vuotta sitten talousdokumentin, jossa tsekkiläinen yksinhuoltajanainen kritisoi Tsekin sosiaalipolitiikkaa. Jossain lauseessa hän totesi, että on ylpeä pojastaan (joka oli syntynyt avioliiton ulkopuolella) ja että kaikesta huolimatta hän katsoo kunniakseen olla poikansa äiti. Jotenkin noin hän puhui äiti-poika-suhteestaan. Tästähän voisi väittää pläjäyttää, että Tsekissä on kunnia synnyttää avioliiton ulkopuollella, josta esitän väittämän, että Nelalle ja Sergeylle oli syntynyt riita siitä, että kun Nela huomasi olevansa raskaana ja kunnian tähden hän halusi synnytyksen ajaksi erota Sergeystä, jotta voisi synnyttää avioliiton ulkopuolelle lapsen, johon Sergey suhtautui kielteisesti niin silloin Nela päätti, että hän katoaa hyvissä ajoin ennen raskauden loppuhuipennusta omille teilleen voidakseen synnyttää kunniakkaasti. Ja tarinan loppuhuipennus on, että Nela palaa noin seitsemän kuukauden kuluttua julkisuuteen potrien kaksosten äitinä...

...jos konteksteilla tai tosiasioilla on vähempi väliä kuin millä tahansa luovalla spekulaatiolla.
Sir Lokki
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 91
Liittynyt: To Syys 17, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Sir Lokki »

talitintti kirjoitti:Nelan toimet katoamispäivänä eivät vaan mitenkään istu tuohon sieppausteoriaan. Jotain kummallista Nelalla joka tapauksessa oli tekeillä tuona päivänä. Miksi muuten olisi tehnyt kaikki oudot jutut, ei töissä vaikkei sairaanakaan, ei miehelle tietoa vapaapäivän vietosta eikä vastauksia puheluihin edes viestillä jne. Oli katoamisen syy mikä tahansa Nelan käytös herättää kummastusta ja sitä kautta epäilyn jostain poikkeavasta suunnitelmasta kyseisenä päivänä, se jos mikä on varmaa. Itsemurhaepäilyssaä taas mietityttää ne syötävien osto miksi niin tekisi.

Faktat on hyvä muistaa kaikkia teorioita mietiskellessä.
Mielestäni Nelan käytöksessä ei sinänsä ollut mitään erikoista. Nelan mies oli kertonut Nelan kärsineen työstressistä. Koska luonto oli Nelalle tärkeä asia ja se toi helpotusta stressiin, en pidä yhtään kummallisena että Nela haki helpotusta stressiin juuri Nuuksiosta, joka oli Nelalle kaiken lisäksi tuttu paikka.

Nela ei luultavastikaan halunnut huolestuttaa miestänsä, vaan halusi esittää, että kaikki olisi hyvin ja tämän vuoksi jätti kertomatta miehelleen pienestä irtiotostaan. Tekstiviesti töihin ja päivä saikkua päänsärkyyn vedoten. Voiko joku käsi sydämellä väittää, ettei koskaan olisi pitänyt rokulipäivää? Miehen puheluihin ei vastannut, sillä halusi kenties myös miehestään pienen irtioton. Linnunlaulun ja muiden luonnonäänien kuuluminen puhelun taustalla olisi mitä luultavimmin aiheuttanut Sergeyssa ihmetystä ja paljastanut Nelan olinpaikan.

Jos itse kokisin stressiä, niin luultavasti lähtisin luontoon ja pakkaisin mukaani herkkuja, joiden syöminen tuottaa hyvän olon tunteen (seratoniini).
Whisgood
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 111
Liittynyt: To Marras 27, 2014 10:46 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Whisgood »

talitintti kirjoitti:Nelan toimet katoamispäivänä eivät vaan mitenkään istu tuohon sieppausteoriaan. Jotain kummallista Nelalla joka tapauksessa oli tekeillä tuona päivänä. Miksi muuten olisi tehnyt kaikki oudot jutut, ei töissä vaikkei sairaanakaan, ei miehelle tietoa vapaapäivän vietosta eikä vastauksia puheluihin edes viestillä jne. Oli katoamisen syy mikä tahansa Nelan käytös herättää kummastusta ja sitä kautta epäilyn jostain poikkeavasta suunnitelmasta kyseisenä päivänä, se jos mikä on varmaa. Itsemurhaepäilyssaä taas mietityttää ne syötävien osto miksi niin tekisi.

Faktat on hyvä muistaa kaikkia teorioita mietiskellessä.
Voi tulla myös mieleen, että Nelalla on ollut "erikoisia suunnitelmia" ja ehkä tapaamisia Nuuksiossa katoamispäivänä, mutta eihän se mitenkään poissulje sitä, etteikö häntä, yksinkulkevaa kaunista naista, olisi voitu kaapata vaikka sen tapaamisen jälkeen, eli joku ulkopuolinen kaappari tai Nelan tapaama henkilö, tai useammat henkilöt, ovat voineet hänet väkisin mukaansa viedä.

On Nela voinut lähteä jonkun/joidenkin mukaan myös henkisen uhan alla, jos hänet tai hänen läheisensä on uhattu vaikka tappaa.

Jos Nuuksiossa on ennenkin yksinkulkeva nainen kaapattu ja Suomessa vuosittain kaapataan n. 20 henkilöä (suurin osa lapsia), niin ei se kaappaus mikään täysin absurdi ajatus ole tässäkään tapauksessa.

Faktat on siis muistettu näitäkin vaihtoehtoja miettiessä.
Mäkrö
Remington Steele
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2009 8:33 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Mäkrö »

Jos Nela on siepattu, niin miten sieppaajan jäljille voidaan päästä?

Nyt on jo kritisoitu, ettei tätä mahdollisuutta otettu huomioon ja jälki viileni. Mutta onko tosiaan niin, ettei mitään kamerakuvaa tai vastaavaa ole Nuuksion lähellä olevista autoista mahdollista saada?

Itse unohtaisin aiemman sieppaajan vaalean auton, hän tuskin käyttäisi samanlaista autoa.

Mikä voisi olla motiivi sieppaamiseen? Ikävä kyllä, voisi veikata sen olevan seksuaalinen, mutta tuo voisi antaa toivoa uhrin olevan hengissä. Valta saattaa olla toinen motivaatio, mutta raha tuskin on, koska ei ole vaatimuksia eikä kadonnut vaikuta olevan varakkaasta taustasta.

Entä mitkä muut asiat voisi johtaa sieppaajan jäljille?
-Onko naapurusto havainnut epäilyttäviä ostoksia tai outoja remonttitarpeita? Verratkaa Louhea, joka rakensi tyrmän kerrostaloonsa.
-Voisiko lähikaupan kassa havaita vakioasiakkaansa ostavan epätavallista enemmän ruokaa? Oliko Nelalla allergioita/erikoisruokavalioita?

Jos kyseessä on sieppaus, niin millaista profiilia ajattelisitte?
-Omakotitalo, mahdollisesti syrjäseudulla, mutta Nuuksion läheisyydessä. Kerrostaloasunto sopinee vain lunnastapauksiin, tuossa Louhen tapauksessa oli kyseessä uusi talo puolityhjänä.
-40-60-vuotias mies
-Asuu yksin
-Jos kyseessä on sama sieppaaja, kuin aiemman yrittäjä, voisi kiinteistössä olla jopa valmiina tyrmäksi sopiva tila. Maakellari? Maatila?
-Aseenkantolupa. Millä kadonnut olisi saatu autoon?

Jos pitäisi profilioida:
0-40km Nuuksiosta asuva 40-50-vuotias maatilallinen yksin elävä mies.
Chili
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Chili »

Laaksossa kirjoitti:Yleensä kun ihmisellä on HÄTÄ yritetään äitiin yhteyttä jos Nela 'kerjäs' että sais vielä edes äidille lähettää viestin ja kun hääkuva oli aiheena niin Nela yritti sen kautta välittää tietoa kuka on hädän aiheuttaja mutta ei voinut tai saanut lupaa paljastaa hätäänsä? (tää on spekulointi ja yksi näkökulma asiaan, muttei ollenkaan mahdoton)
Tsekin kielellä?
Mäkrö
Remington Steele
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2009 8:33 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Mäkrö »

Mahdollista sieppaajaa pohtiessa kannattaisi takertua vielä oljenkorsiin:
-Hän on vieraillut usein Nuuksiossa
-Voisiko olla ollut vankilassa välillä? Hakuammuntaa, mutta tarkastaisin alueella 50km säteellä asuvien vankilasta viimeisen kahden kuukautena vapautuneiden taustat, varsinkin niiden jotka osuu profiiliin.
Avatar
MissMallard
Axel Foley
Viestit: 2470
Liittynyt: Ke Syys 16, 2015 4:24 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja MissMallard »

Jos on sieppaaja niin kyllähän sitä olettaisi tottakai että on mies, tai miesjoukkio, viittaan että olisi nähnyt vaikka esim. rikollisia kätköllään tms. Mutta ei tietenkään pidä sulkea pois naistakaan koska joskus nainen on naiselle susi. Tosin Nela mielestäni jäntevä ja pitkä ja urheilullinen että saa olla aikamoinen 'DDR:n kuulantyöntäjä nainen' joka hänet 'lannistaa tai alistaa'!! Ja vaikea uskoa että kaikilla esim. kätkölläkäyjilläkään olisi välttämättä resursseja Nelan eliminoimiseen kun jotkut ovat aika reppanoita suoraan sanoen, mutta onhan sitä vaarallisempaakin porukkaa Suomessa joilla näitä metsäkätköjä on. Jokainen voi miettiä mikä porukka kätkisi jotakin jonnekin tms.!!

Poliisista sen verran, että tottakai heidän resurssit on rajalliset ja varmasti miehistökin on rajallinen ketä voidaan käyttää tapauksen tutkintaan. Poliisin päätyö lienee 'elävien parissa', mutta tämä ei tarkoita etteikö tällaiset tapahtumat tottakai kuulu tärkeäna osana toimenkuvaan, varsinkin kun case on niin outo ja monta mahdollisuutta mitä on tapahtunut, rikostakaan poissulkematta ja silloinhan poliisi puuttuu peliin järeämmin 'asein'. Poliisi on varmasti kiitollinen vapaaehtoisesta työstä casen parissa. Mutta kaikkien pitää muistaa että poliisi on tapauksen ykkösjohtaja ja selvittäjä. Tekevät paljon taustatyötä vaikkei se kansalaisille näykään. Ja kaikki mitä tapauksen ilmoilta tulee esiin on ehdottomasti ilmoitettava poliisille. On viranomainen joka päättää miten missäkin tilanteessa edetään!! Eli ei pidä aliarvioida poliisia miltään osin vaikkeivat päivittäin selvitä lehtien palstalla tilannekatsausta jne. Varmasti on tutkinnanjohtajan ja alaisten ykkösprioriteettina tämäkin katoaminen tällä hetkellä!
Viimeksi muokannut MissMallard, To Loka 15, 2015 1:29 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
puutarhatonttu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 126
Liittynyt: To Syys 01, 2011 11:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja puutarhatonttu »

Sieppaajan tuntomerkit on kuitenkin ( jos sama sieppaaja ):

-n. 180 tai yli cm pitkä
-tummaihoinen ( ei tarkkaa tietoa mitä tarkoittaa, saattaa tarkoittaa kaikkea rusketuksesta mustaihoiseen)
- puhuu suomea
- on ilmaissut kiinnostuksensa rahaan, vaikka sieppaus tapahtui ns. normaalituloisen perheen jäseneen, jolla ei ollut lenkkipolulla paljon rahaa mukanaan.
- sieppaa kaukana kaikesta, ilmeisesti naamioituneena. Ei halua tulla tunnistetuksi.
- Osaa ajaa autoa. Joko omaa? tai on joskus mahdollisesti? omannut ajokortin.
- Ajoi vaaleaa sedan-mallista autoa, ilm. ns. vanhemman mallista. Saattanut olla tietysti lainassa tai esim. perheensä auto. Tuskin varastettu, olisi jo löytynyt.
- Voi olla vaarallinen. Teki tekonsa veitsellä uhaten.
- siepattu arvioi iäksi n. 30 vuotta, (mutta saattaa olla tietysti nuorempi tai vanhempikin)
edna
Neuvoja-Jack
Viestit: 516
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja edna »

Kirjoitetaan Nuuksion kaappaajasta,että on vapaana?
Mistä se voidaan tietää, kun ei edes tiedetä, kuka hän oli?
Sir Lokki
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 91
Liittynyt: To Syys 17, 2015 8:40 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Sir Lokki »

edna kirjoitti:Kirjoitetaan Nuuksion kaappaajasta,että on vapaana?
Mistä se voidaan tietää, kun ei edes tiedetä, kuka hän oli?
Tällä tarkoitetaan sitä, ettei Nuuksion kaappajaa ole saatu kiinni kyseisestä rikoksesta. Mikään ei tietenkään poissulje sitä mahdollisuutta, että kyseinen mies olisi päätynyt vankilaan jostain muusta rötöksestä.
p.itte
Scooby-Doo
Viestit: 26
Liittynyt: Ma Syys 28, 2015 7:05 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja p.itte »

Sir Lokki kirjoitti:
talitintti kirjoitti:Nelan toimet katoamispäivänä eivät vaan mitenkään istu tuohon sieppausteoriaan. Jotain kummallista Nelalla joka tapauksessa oli tekeillä tuona päivänä. Miksi muuten olisi tehnyt kaikki oudot jutut, ei töissä vaikkei sairaanakaan, ei miehelle tietoa vapaapäivän vietosta eikä vastauksia puheluihin edes viestillä jne. Oli katoamisen syy mikä tahansa Nelan käytös herättää kummastusta ja sitä kautta epäilyn jostain poikkeavasta suunnitelmasta kyseisenä päivänä, se jos mikä on varmaa. Itsemurhaepäilyssaä taas mietityttää ne syötävien osto miksi niin tekisi.

Faktat on hyvä muistaa kaikkia teorioita mietiskellessä.
Mielestäni Nelan käytöksessä ei sinänsä ollut mitään erikoista. Nelan mies oli kertonut Nelan kärsineen työstressistä. Koska luonto oli Nelalle tärkeä asia ja se toi helpotusta stressiin, en pidä yhtään kummallisena että Nela haki helpotusta stressiin juuri Nuuksiosta, joka oli Nelalle kaiken lisäksi tuttu paikka.

Nela ei luultavastikaan halunnut huolestuttaa miestänsä, vaan halusi esittää, että kaikki olisi hyvin ja tämän vuoksi jätti kertomatta miehelleen pienestä irtiotostaan. Tekstiviesti töihin ja päivä saikkua päänsärkyyn vedoten. Voiko joku käsi sydämellä väittää, ettei koskaan olisi pitänyt rokulipäivää? Miehen puheluihin ei vastannut, sillä halusi kenties myös miehestään pienen irtioton. Linnunlaulun ja muiden luonnonäänien kuuluminen puhelun taustalla olisi mitä luultavimmin aiheuttanut Sergeyssa ihmetystä ja paljastanut Nelan olinpaikan.

Jos itse kokisin stressiä, niin luultavasti lähtisin luontoon ja pakkaisin mukaani herkkuja, joiden syöminen tuottaa hyvän olon tunteen (seratoniini).
Tuossa on yksi hyvin perusteltu syy.

Joku kirjoitti, että jos hänellä on ollut aamulla päänsärkyä, johon hän on ottanut särkylääkkeen, ja jos hän on jo ilmoittanut työpaikalle lääkäriin menosta ennenkuin lääke rupeaa vaikuttamaan niin on varsin ihmimillistä muuttaa suunnitelmaa. Lupa poissaoloon on jo saatu, eikä lääkkeen vaikutuksen vuoksi suoranaista tarvetta ole edes lääkäriin varsinkaan, jos työpaikka ei kontrolloi poissaoloja lääkärintodistuksella, muttei edelleenkään pienenä jatkuvan päänsäryn vuoksi ole täysin työkykyinenkään ja on olemassa suuri mahdollisuus, että särky palaa, jos heittäytyy täydellä tarmollaan työhön, jolloin on siinä valintojen välimaastossa, jossa kysyy, mikä tekisi minulle hyvää tässä tilanteessa. Happi ainakin ja pieni liikunta. Usein päänsärky johtuu aivoverenkierron häiriöstä, joka on voinut aiheutua siitä, että niska on ollut nukkuessa huonossa asennossa, niska- ja hartialihakset jumittuneet jostain tavallista raskaammasta rääkistä tai voihan se olla krapulankin seurausta, jolloin se selittyy hieman toisin. Noissa tapauksissa pieni ulkoilu ja liikunta auttavat huomattavasti enemmän kuin paikallaanolo. Migreeni on sitten asia erikseen.

Ja sitten siihen, miksei hän vastannut Sergeyn soittoihin!?

Me emme tiedä, soittiko Sergey kertaakaan ennen kello 14.25, josta ajasta lähtee juoksemaan epätietoisuus Nelan kohtalosta. Jos Sergey soitti ensimmäisen kerran klo 15.00 ja Nelalle oli jo tuota aiemmin sattunut kohtalokas onnettomuus tai hänet oli surmattu tai kaapattu niin silloin hän ei voinut vastata puheluihin.
serecat
Alokas
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Joulu 09, 2013 4:36 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja serecat »

puutarhatonttu kirjoitti:Sieppaajan tuntomerkit on kuitenkin ( jos sama sieppaaja ):

-n. 180 tai yli cm pitkä
-tummaihoinen ( ei tarkkaa tietoa mitä tarkoittaa, saattaa tarkoittaa kaikkea rusketuksesta mustaihoiseen)
- puhuu suomea
- on ilmaissut kiinnostuksensa rahaan, vaikka sieppaus tapahtui ns. normaalituloisen perheen jäseneen, jolla ei ollut lenkkipolulla paljon rahaa mukanaan.
- sieppaa kaukana kaikesta, ilmeisesti naamioituneena. Ei halua tulla tunnistetuksi.
- Osaa ajaa autoa. Joko omaa? tai on joskus mahdollisesti? omannut ajokortin.
- Ajoi vaaleaa sedan-mallista autoa, ilm. ns. vanhemman mallista. Saattanut olla tietysti lainassa tai esim. perheensä auto. Tuskin varastettu, olisi jo löytynyt.
- Voi olla vaarallinen. Teki tekonsa veitsellä uhaten.
- siepattu arvioi iäksi n. 30 vuotta, (mutta saattaa olla tietysti nuorempi tai vanhempikin)
Näistä tuntomerkeistä tulee vahvasti mieleen tämä uutinen:

http://www.metro.fi/uutiset/a1387814768012

Ikä tosin ei täsmää, mutta sitähän on joskus todella vaikea arvioida..
Vastaa Viestiin