Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Matilda
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ti Loka 13, 2015 11:06 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Matilda »

On tämä kyllä niin kumma keissi.Tavallaan kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia ja toisaalta taas mikään ei tunnu todennäköisemmältä kuin toinen. Ne asiat mitkä tiedetään sotii jotenkin toisiaan vastaan.Aamu on kuitenkin alkanut valehtelemalla työkavereille eli jotain salattavaa N:lla oli.Ikäänkuin hänen olisi pitänyt mennä Nuuksioon suorittamaan jokin tehtävä joka ei kestä päivänvaloa.
Ainoska
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 12:35 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Ainoska »

– Väkivaltarikosyksikkö ja komisario Kruskopf johtavat tutkintaa ja he ovat antaneet meille tehtäväksi suorittaa etsinnät näillä alueilla. En pysty ottamaan kantaa miksi juuri nämä alueet. Kolme-neljä viikkoa sitten olimme Kattilan alueella ja tulimme etelän suuntaan ja nyt olemme taas tässä Sahajärven ympäristössä.

Ylläoleva lainaus parin sivun takaa. Tutkiiko väkivaltarikosyksikkö kuinkakin yleisesti katoamisia etenkin kun en ainakaan minä ole mistään bongannut ilmoitusta että
Nelan katoamista tutkittaisiin rikoksena?
Martti
Martin Riggs
Viestit: 631
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Martti »

Kuten aika moneen kertaa on tullut todettua väkivaltayksikössä tutkitaan kadonneiden tapaukset oli sitten rikosepäily tai ei. Suomessa ei ole mitään kadonneidenetsimisyksiköitä poliisilla, niin vähän kumminkin ihmisiä katoaa vuosittain.
kaljaloota
Theo Kojak
Viestit: 1158
Liittynyt: To Syys 13, 2012 5:34 pm
Paikkakunta: si lähikauppa

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja kaljaloota »

Pitäisikö kohta alkaa muuttaa nimikettä rikokseksi, ettei mahdolliset tekijät pääsisi lavastamaan tai muuntelemaan totuuksia rikospaikalla? Eli käyttämään taikasauvaa, hokkuspokkus. Kohta olisi aihetta jos ensi viikollakaan mitään löydy.
Tosi kummaa jos nuin vaan kadotaan jälkiä jättämättä :shock:
aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2262
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

khl kirjoitti:Kaikille melko selvää että kaksi naista kadonnut ja monta kymmentä muuta edelleen kadoksissa ja vakava asia juu mutta Faktaa kaivattais noille sun kampaamo höpötyksilles..luulis nelan ja sergein tienaavan paremmin nykyammateissa vai meinaatko että he olisivat sivubisneksenä sen ottanut kun heillä vissiin ylimäärästä nyt kun kultaryöstörahatkin tulee..kerro nyt lisää kun tiedät kerran..odotamme vastausta mielenkiinnolla.ps.toivoo toinen hermoheikko joka ei tiedä kampaamobisneksistä mitään :roll:eikä tuo edellinen tarkoittanutkaan että jauhetaan kahdesta kadonneesta pask...vaan kampaamosta.
Kaikella kunnioituksella, ei kai kukaan edes marginaalisella aivokapasiteetilla varustettu henkilö lähtisi tälle (tai muullekkaan foorumille) nimiä nimemään. Saattaisi kadonneitten lukumäärä lisääntyä entisestään?
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

täällä on nyt ollut kahdenlaista mielipidettä Nuuksiosta. Jotkut sanovat sitä vaaralliseksi paikaksi, ja onhan se, jos siellä on avovankeja, karhuja ja mitä lienee.
Toiset taas sanovat sen turvalliseksi paikaksi jopa yöpyä, vaikkei nukkumispaikkana olisi kuin laavu.
No, ota selvää. Minä en yöpyisi missään metsässä. Ja jos metsässä käyn päivällä marjassa tai muuten, kuljen lähellä tietä. Kuulen autojen surinan.

En usko myöskään mihinkään kampaamon ostoihin. Tai vaikka ostettaisiinkin, niin ei metsään mennä mitään kauppoja tekemään. Birgitta sitä paitsi katosi kaksi viikkoa ennen Nelaa.

En usko, että Nela on enää Nuuksiossa. Hän kävi, kuten jo aikaisemmin kirjoitin, ennen maasta lähtöään vielä kerran tuossa hänelle rakkaassa paikassa.

Mutta, jos Nela jos Nela sieltä löytyy, olen valmis pyörtämään olettamukseni.

Olisipa vai huono tuuri tai sattuma, että rokulipäivänään tulisi murhatuksi tai sattuisi kuolemaan johtava onnettomuus. Itsemurhakin on edelleen varteenotettava asia.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
pikkutitta
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Pe Loka 16, 2015 12:16 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja pikkutitta »

Parissa aiemmassa viestissä on mietitty, miten Nela siirtyi paikasta toiseen.

Malminkartanosta Myyrmäkeen pääsee junalla, mutta kävellenkin kohtuullinen matka.
Myyrmannista pääsee suoraan bussilla Espoon keskukseen.

Nelan reitti lienee aika hyvin kameroilla miinoitettu, joten veikkaisian, että poliisi jo näillä eväin saanut selvitettyä Nelan reitin. Julkisuuteen vaan on annettu nuo kaksi kuvaa.

Olen miettinyt sitä, olisiko Nelalla voinut olla käytössä Spots tracker tai joku muu vastaava, johon poliisi pääsisi netin kautta käsiksi tarkemman reitin selvittämiseksi.
Agent O.
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 1:40 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Agent O. »

Ainoska kirjoitti:– Väkivaltarikosyksikkö ja komisario Kruskopf johtavat tutkintaa ja he ovat antaneet meille tehtäväksi suorittaa etsinnät näillä alueilla. En pysty ottamaan kantaa miksi juuri nämä alueet. Kolme-neljä viikkoa sitten olimme Kattilan alueella ja tulimme etelän suuntaan ja nyt olemme taas tässä Sahajärven ympäristössä.
Poliisin eilinen etsintäalue (Sahajärven länsi- ja pohjoispuolet, mahdollisesti siis Nuuksion ulkoilualueen ulkopuolella) on merkittävästi lähempänä oikeaa kuin aiempi Kattilan etsintäalue.

Loogisin ja yksinkertaisin selitys puhelimen liikkeille, mutta samalla myös kaikkein tylsin (=ei salaliittoteorioita, ei salapoliisitarinoita, ei kelluvia reppuja jne), on se että puhelin on siirtynyt Nuuksion mastolta Solvallan mastolle, siitä Ämmässuon mastolle ja siinä vaiheessa puhelin on pysähtynyt paikoilleen useiksi tunneiksi. Kunnes viimeinen hämäävä, liikkumiseksi ehkä erheellisesti luultu (ja ensimmäiset etsinnät Kattilaan ohjannut) tukiaseman viimeinen vaihtuminen takaisin Nuuksioon on rekisteröity puhelimen vaihtaessa 3G:stä 2.xG:hen, siis virransäästötilan aktivoitumisen aiheuttamasta peittoalueen muutoksesta johtuen. Sen jälkeen täydellistä radiohiljaisuutta on ollut tunti tai pari, kunnes akun kokonaan loppuessa puhelin on detachannut itsensä verkosta (Nuuksion tolpan rekisteröimänä).

Jos tämä pitäisi paikkansa, tässä vaiheessa auttaisi tietää esimerkiksi Solvallan tukiaseman suhteellinen korkeus, koska siitä saattaisi voida haarukoida kuinka kauas Pitkäjäven yli Solvallan masto parhaimmillaan kantaa, vai blokkaako esimerkiksi Romvuori signaalin maanrajassa heti vähänkin kauempana. Eli missä voisi olla sellainen 3G-katve sekä Solvallan että Nuuksion tolpille, jossa puhelin päätyy valitsemaan tukiasemansa niinkin kaukaa kuin Turuntien eteläpuolelta, pystyäkseen pysymään vielä kuitenkin 3G:ssä. Lisäksi voisi auttaa tietää kuinka kauan puhelin on ollut lukittuneena Solvallan mastoon. Karkeasti ottaen puolet kyseisestä ajasta (t) olisi kävelty mastoa kohden ja puolet poispäin. Eli karkeasti kävelyajassa t/2 Romvuorelta etelälounaaseen alkaa otollisin etsintämaasto. Alueella näyttää olevan melko paljon myös rakennuksia...

Edit: Siikajärven pohjoispuoli jää saman teorian perusteella pois vaihtoehdoista, koska puhelin ei ole käyttänyt pohjois-Veikkolan tukiasemaa.
khl
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1382
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja khl »

Salomé kirjoitti:Toi cittarin kassi näyttää aika pullealta sisältääkseen vaan ne viinerit, suklaan ja juomista (mitä, kuinka paljon?)
Itse olen sillä kannalla että onget, naru ja pyykkipojat on ostettu myös sieltä. Jossain muistaisin nähneeni uutisointiakin ostosten sisällöstä "ruokaa, juomaa ja normaaleja retkeilyyn liittyviä tarvikkeita" mutta voi toki olla että muisti tekee tepposet.
Tutkinnanjohtajan mukaan Utkinan osti kaupasta ruokatarpeita, mutta ei erittele ostoksia tarkemmin.

– Ruokatarpeita, myös energiaa sisältävää.
Iikkis
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: To Syys 24, 2015 12:46 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Iikkis »

Jos nelalla aikomus rakentaa laavu, paikat olisi nämä.

Telttailu ja laavut Nuuksion kansallispuistossa Nuuksion kansallispuistossa on yksitoista maksutonta telttailualuetta. Kahdeksan telttailualueiden varustukseen kuuluvat nuotiokehä, puuvaja ja kirves sekä kuivakäymälä. Maksuttomat telttailualueet sijaitsevat
•Mustalammella (2 kpl)
•Haukanholmassa
•Holma-Saarijärvi (2 kpl)
•Isoholmassa
•Urjalla ja Vääräjärvellä.

Maksuttomat telttailualueet, joissa ei ole tulentekomahdollisuutta sijaitsevat
•Valkealammella
•Pöksynhaarassa
•Valkialammella
Martti
Martin Riggs
Viestit: 631
Liittynyt: La Elo 06, 2011 10:30 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Martti »

Ilta-Sanomat kirjoitti: KOTIMAA 13:18
Nela Utkinan aviomies jatkaa etsintöjä yksin: ”Uskon, että Nela on jonkun luona”
02:51
JOHTOLANGAT VÄHISSÄ
Nela Utkina, 27, katosi yli kuukausi sitten. Aviomies Sergei Utkin jatkaa epätoivoista etsintää.





Tshekkiläinen Nela Utkina katosi mystisesti keskiviikkona 9. syyskuuta. Etsinnät keskitettiin Nuuksion kansallispuistoon sen jälkeen kun selvisi, että Nela matkusti sinne katoamispäivänään linja-autolla.

Viimeinen visuaalinen havainto naisesta on juuri tuolta aamulta: valvontakamerakuvassa punatakkinen Nela nousee ulos bussista Nuuksionpään bussipysäkillä, kello on kaksikymmentä yli kymmenen aamulla.

– Uskon hänen olevan yhä elossa, sanoo Nelan aviomies Sergei Utkin nyt, kun katoamisesta on kulunut lähes kuusi viikkoa.
Poliisi

Viimeinen visuaalinen havainto Nelasta on, kun hän poistui katoamisaamunaan bussista.
Lauantaina viranomaiset ja vapaaehtoinen etsintäryhmä etsivät Nelaa muun muassa Nuuksion Pitkäjärvestä. Ruumiskoirat merkkasivat järven, mutta etsintöjen aikana selvisi, että koirien mielenkiinnon herätti pelkkä rapumerrassa mätänevä pikkukala.
Tuomas Selänne

Sergei Utkin etsi vaimoaan Nuuksion kansallispuiston maastosta jo viime kyyn puolivälissä. Myös tänään hän lähtee yksinään koluamaan maastoa.
Sergei Utkin kertoo IS:lle jatkavansa etsintöjä sunnuntaina yksinään. Vajaan viikon päästä vapaaehtoiset järjestävät jälleen suuretsinnät, jolloin mukana on myös konkarietsijä Reino Savukoski.

– Lähden tänään etsimään, sillä nyt on vielä kuivaa ja valoa riittää, sanoo Sergei Utkin.

– Käyn läpi eteläisiä osia, alueita Sahajärveltä kaakkoon. En tiedä minne muualle menisin, sillä minulla ei ole mitään johtolankoja, eikä poliisillakaan ole. Kaikki täältä tulleet vihjeet ovat tähän mennessä osoittautuneet vääriksi.



Hän etsii maastosta, sillä hän ei usko vaimonsa hukkuneen.

– Se tuntuisi oudolta. Miten se olisi voinut tapahtua? Vahingossa ei ainakaan. En usko, että hän on vedessä. Uskon, että Nela on jonkun luona... jossakin. Toivon niin.

Jutun yhteydessä oleva video katoamisen oudoista yksityiskohdista on julkaistu ensimmäisen kerran ISTV:ssä 16.10.
Miika Viljakainen



Sellaista tällä kertaa. Uskookaan Nelan olevan jonkun luona vapaaehtoisesti vaiko vastoin tahtoaan?
Viimeksi muokannut Martti, Su Loka 18, 2015 1:29 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
terssi
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 3:23 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja terssi »

Jäin pohtimaan niitä postaamiani kuvia Nelan vanhoista retkistä (löytyvät exän(?) fb-tililtä), ja olen päätynyt nyt muuttamaan teoriani täysin. Aikaisemmin olin lähes varma, että kyse oli omaehtoisesta karkaamisesta, ja mahdollisesti kultaryöstöön liittyen.

Sitten tajusin, että olin kiinnittänyt huomioni aivan vääriin kuviin. Tai kuvissa vääriin asioihin.

Katsokaapa vaikka seuraava kollaasi:

Kuva

Näistä kuvista voi vetää ainakin sen johtopäätelmän, että Nela todella piti kuvattavana olemisesta.

Ja hän piti selfieiden ottamisesta.

Kuva
(Kuvassa vanhempiensa kanssa kesällä Nuuksiossa)

---

Katoamispäivästä:

Keskiviikko 9. syyskuuta, syksyn alkua, aurinko paistaa, +16, kaunis syyssää, maaston värit alkaneet muuttua.

Nelan aikaisempi iltareissu Nuuksioon ei tehnyt näkymälle oikeutta. Päiväreissuun piti ottaa vapaata.

Vanhemmille oli näytettävä, että tältä täällä Nuuksiossa näyttää nyt.

"Eikö olekin kaunista."

---

Ja sitten siihen teoriaani:

Nela on mennyt johonkin rantakalliolle ottamaan selfietä vanhemmilleen, mutta kuvakulmaa hakiessaan hän on vahinnossa ottanut harha-askeleen, liukastunut - ja päätynyt kohtalokkain seurauksin veteen.

Kello on ollut tällöin n. 14.30-15.00.

---

Kysytte: mitä sitten kännykälle tapahtui?

Vastaus: Tätä https://youtu.be/t-VekZP9jS0
irisu
Scooby-Doo
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Maalis 23, 2015 2:04 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja irisu »

terssi kirjoitti:Jäin pohtimaan niitä postaamiani kuvia Nelan vanhoista retkistä (löytyvät exän(?) fb-tililtä)
Kiitos uusistakin kuvapostauksista. Mielenkiintoista nähdä. Mutta siis kenen exän FB:stä näitä otat? Sergeitäkö kutsut exäksi kysymysmerkillä, vai onko tässä puhe jostain muusta hlöstä? Minulle ei ainakaan Sergein tililtä näy mitään kuvia yhtä vanhaa julkista profiilikuvaa lukuun ottamatta, aika suljettu ei-kavereilta.

Edit: typoja.
Chili
Jane Marple
Viestit: 1005
Liittynyt: To Elo 04, 2011 9:31 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Chili »

Järven matalien osien tutkiminen onnistuisi "lasipohjaisen" veneen kanssa nopeasti ja varmasti. Pitäisiköhän tehdä sellainen vene.

Tai jos asentaisi useita Go-Pro kameroita pinnan alle ja screenit veneeseen.

Nela on siis käynyt vanhempiensa kanssa Nuuksiossa kesällä. Siitä tuo kalliorantainen kuva. Missä pisteessö tuo ranta on tarkalleen?

Voisi olettaa, että Nela on mennyt ottamaan valokuvia samasta paikasta syksyllä...
Viimeksi muokannut Chili, Su Loka 18, 2015 1:53 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Little_Q
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 13
Liittynyt: Ma Syys 28, 2015 8:59 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Little_Q »

terssi kirjoitti:
Kysytte: mitä sitten kännykälle tapahtui?

Vastaus: Tätä https://youtu.be/t-VekZP9jS0
Teoriasi ontuu vain siinä, että ainakin Hyöppösen tietojen mukaan Nelan puhelin oli herkkä vedelle.
Vastaa Viestiin