Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Jari Aarnion tapaukseen liittyvät ketjut tänne
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Ei kyllä syyttäjällä mennyt tämä huumeoikeudenkäynti niin kuin elokuvissa.

Päätodistaja peruu sanomansa ja kertoo KRP:n ( mm. lahjontaa ) toimista joille löytyi totuuspohjaa.

Rahoille saatiin selitys joille löytyy faktaa mustaavalkoisella sekä oikeudessa kuultu poliisimiehen kertomus asiasta. + Oikeus mylläkkä asiasta aikoinaan lesken kanssa.

Sekä se, että käteistä on käytetty yli 10 vuotta ja yksilöidyt huumesyytteet ajoittuvat vasta aikaisintaan vuodelle 2011 on varmasti oikeuden mietinnässä.

Aarnion selitys rahoista riittänee koska todistustaakka syyttäjällä ja syytteet on hylättävä jos järkevä epäilys jää.

Kertokaa ihmeessä jos on esitetty syyttäjäpuolelta jotain sellaista että järkevää epäilystä ei jää ja tuomarit uskovat syyttäjän selityksiin rahoista? ( 2003-2011 runsaskäteis käyttö ja rikokset alkavat vasta 2011 )

Oikeuteen saadaan vielä mm. KRP:n tutkinnanjohtajia ja kuulustelijoita kertomaan miten tutkintaa suoritettu.

Ei tutkinnan puolueellisuusepäilytkään yhtään syyttäjäpuolta auta.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Jos listaukseesi vielä lisää muutamia tietoja syyttäjien paikalle kutsumista todistajista nyt marras-joulukuussa.


Niitä tynnyrijutussa tuomittuja syyttäjä paikalle kutsunut sekä pari hollantilaista. Toinen se tuomion saanut Vedder. Mitä lausuttavaa näillä on tai kiinnostusta asiaan korkeimman valitukset hylättyä. Ei minkäälaista etukäteenrummutusta Aarnion päälle puhumisesta. Jos ei ole oletettua ja epäiltyä rikoskumppania vasikoitu, niin miksi saliin. Kun ei edes tikusta asiaa eli tolppatiedoista voida kysellä.

(Huomasitteko muuten, että Aarnio käräjäväen läsnäollessa peräänkuulutti tämän Isnäsissä vastaanotetun tynnyrin vastaanottopäivien tolppatietoja. Taitaisivat vieläkin olla saatavissa. Missä ovat? Miksei toimitettu? Aivan outo piirre. Miten on voitu oikeutta alunperin käydä tynnyrijutussa ilman niitä?)

Saara-Iina. Etukäteen varattu puoli tuntia todistusteemansa läpivientiin. (minkähän nimisiä ovat dnanäytteistä todistavat Keskusrikospoliisin tutkijat, löytyisikö asiantuntijatodistajista, tuleeko se vähintään kaksivuotta vanhan dnanäytteen ja sperman liittoutuma käsittelyyn. En ole älynnyt vieläkään syytekohtana listatun sitä poliisimiehen sopimatonta käytöstä vai mikä se oikeaoppinen lakitekninen ja -tieteellinen termi onkaan).

Ettei vaan puolustuskin nyt sitten Saara-Iinaan saliin kutsu.

Spåralla sisäministeriöön taannoin persaukisena viilettänyttä.
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

annaanna kirjoitti:Ettei vaan puolustuskin nyt sitten Saara-Iinaan saliin kutsu.
Mielenkiintoista miten "Saara" kertoo tästä testamentista ja ylipäätään tietämyksensä tästä rahakuviosta.

Hauskaahan se olisi jos kertoisi Aarniota/puolustusta hyödyntävää tietoa ja syyttäjäpuoli ei voi ampua "Saaran" selityksiä alas että ei noihin voi luottaa.

Siihen menisi kokonaan "Saaran" luotettavuus koko jutussa ja hänen sanomisiinsa, ynnä muihin yksityiskohtiin.

Toisin sanoen "Saara" on vähän jeesannut puolustusta sanomalla, että on nähnyt tämän testamentin, mutta sitten taas toisaalta on asioita joita sanonut puolustusta vastaan.

Noista tolppatiedoista. AA Leppiniemi kertoi menneen "poissa tolaltaan" kun selvisi, että kaikkia tolppatietoja ei ole luovutettu vaikka niitä useasti pyydetty.

KRP:n ylijohto, päällikkö Lardot:in allekirjoitettuna on olemassa lappu, jossa sanotaan, että kaikki tolppatiedot on annettu. No eipä ollut. Leppiniemi itse teki työtä ja selvitti nämä. Näkynee kuulemma laskussakin sitten.

Mielenkiintoista nähdä ensiviikolla miten Keijo Vilhunen pesee kätensä tästä hommasta, odotan ehkä vähän Aarnion päälle puhumista, niinkuin esitutkintamateriaalin nähtyään rupesi vähä tekemään. Pääjuttu hänellä silti välttää oma tuomio.

Miten muut tynnyrijutusta kovat tuomiot saaneet? Epäilen, että sieltä tulee Vedderiltä mitään, että olisi Aarnion kanssa näitä järjestellyt, tuskin puolustukselle mitään hankalaa tulossa.

Raine Sievälä olisi hyvä saada saliin. Haki vantaan jumbosta prepaidin, joka löytyi Aarniolta.

En usko, että Rainekaan puhuu mitään Aarniota vastaan. Se sentään on mielenkiintoista, jos siis saadaan saliin, että tuleeko mitään puhetta siitä, että KRP:n poliisimiehiä käynyt tapaamassa häntä ja ehdotellut tuomionpurkua jos puhuu Aarnion päälle.

Olisi dramaattinen takaisku tutkinnan uskottavuudelle jos Raine-setä istuu salissa ja kertoisi tälläisestä.

Nähtäväksi jää, todennäköisesti mitään superyllätysmerkittävää kumminkaan tulee, mutta tulisipa.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
arkibaldi
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: To Loka 29, 2009 8:12 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja arkibaldi »

Kuka tää kuollut liikemies oli?
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

IL selvitti: Tällainen oli Aarnion miljonäärikaveri

"Törkeistä huumerikoksista syytetty Aarnio kertoi saaneensa liki puoli miljoonaa euroa käteisenä edesmenneeltä liikemieheltä, joka muun muassa järjesteli suomalaisia luksusprostituoituja arabimaihin"

Aarniolla on ollut vuosien aikaan paljon käteistä rahaa käytössään, jota viralliset tulot eivät selitä. Syyttäjien mukaan rahat ovat peräisin huumekaupasta.

Keskiviikkona Aarnio kertoi oman selityksensä rahoille. Hänen mukaansa ne olivat peräisin edesmenneeltä liikemieheltä, jolla oli osakesijoituksia, kiinteistöbisneksiä sekä kansainvälistä liiketoimintaa ainakin Venäjällä, Virossa ja Unkarissa. Lisäksi mies välitti Aarnion mukaan luksusprostituoituja Suomesta arabiliikemiehille.

Aarnio väitti saaneensa rahat vasten tahtoaan juuri ennen liikemiehen kuolemaa palkkioksi toiminnasta turvallisuusneuvonantajana.

Kuoli sairauteen

Helsingin Katajanokalla asunut liikemies kuoli sairauteen 62-vuotiaana marraskuussa 2002.

Vain viisi päivää aiemmin hänen vaimonsa nosti miehen tililtä käteisenä 1,2 miljoonaa euroa miehensä allekirjoittamalla valtakirjalla. Ensimmäisellä kerralla hän nosti 80 000 euroa ja toisella kerralla 1 180 000 euroa.

Nostoja ennen leski myi miehensä osakkeita valtakirjalla yli miljoonan euron edestä tämän pyynnöstä.

Vaimo vei 1,2 miljoonan käteisrahat salkussa miehelleen sairaalaan, mutta hän ei kuullut niistä enää mitään sen jälkeen. Myöskään viranomaiset eivät saaneet selvitettyä, mihin rahat katosivat.

Aarnion oikeudessa esitetyn kertomuksen mukaan varoista vajaa puolet, 447 000 euroa, olisi voinut päätyä hänelle.

Suuri käteisnosto

Uudenmaan verovirasto teki valtavan käteisnoston vuoksi rikosilmoituksen, koska se epäili, että miehen perunkirjassa jätettiin ilmoittamatta omaisuutta yhteensä 1 260 000 euron arvosta.

Vaimo väitti verovirastolle, etteivät varat olleet miehen kuolinpesässä kuolinhetkellä. Kuitenkin varojen noston ja kuoleman välillä oli vain muutama päivä.

Naisen epäiltiin syyllistyneen törkeään veropetokseen antamalla verottajalle väärän tiedon miehensä omaisuudesta perunkirjoituksessa. Sillä tavalla hän olisi voinut saada alhaisemman perintöveron.

Leski sai syytteen törkeästä veropetoksesta vuonna 2008, mutta syyte hylättiin oikeudessa.

Poliisitutkinnassa leski kertoi, ettei hän tiennyt, mihin hänen miehensä kyseiset rahat käytti. Leski kirjoitti verotoimistoon lähettämässään kirjeessä, että miehellä oli tapana lahjoittaa rahojaan naisystävilleen.

Liikemieheltä jäi kolme lasta. Liikemies laati juuri ennen kuolemaansa testamentin, jonka mukaan kukin lapsista sai perintöä 100 000 euroa ja muu omaisuus jää leskelle.

Suhde Saaraan

Aarnion kytkeytyminen varakkaaseen liikemieheen sai lisävahvistusta jo Aarnio-tutkinnan alullepanijan, Saaraksi kutsutun prostituoidun kertomasta.

Saara kertoi poliisille, että Aarnio oli näyttänyt hänelle liikemiehen testamentin pari-kolme päivää ennen miehen kuolemaa.

- Huomasin, että siitä puuttui (hänen) omaisuutta.

- Hän (liikemies) oli ollut minun ainut todellinen ystävä ja miljonääri, joka auttoi minua koko ajan taloudellisesti yli kymmenen vuoden ajan, Saara kertoi poliisille.

Saaran mukaan liikemiehellä oli kiinteistöbisnesten lisäksi viinitila ja ravintola.

Saara kertoi saaneensa liikemieheltä aina tapaamisten yhteydessä käteistä rahaa, eri suuruisia summia. Heidän suhteensa kesti yli kymmenen vuotta.

- Hän nimitti meidän suhdettamme ystävyys- ja avunantosuhteeksi, mutta tosiasiassa olin hänen rakastajattarensa. Olin usein mukana kabineteissa kun hän kävi liikeneuvotteluitaan. Hän luotti minun ihmistuntemukseeni. Hän esitteli minut sihteerinään ja istuin hiljaa läsnä lukuisissa kokouksissa missä liikeneuvotteluja käytiin. Hän elätti minua ollessani hänen rakastajattarenaan, Saara kertoi poliisikuulusteluissa.

Ennen kuolemaansa liikemies pyysi Aarniota seuraamaan Saaran tilannetta ja auttamaan tätä tarvittaessa. Tuossa vaiheessa liikemies oli jo itse vakavasti sairas ja hän tiesi kuolevansa pian.

Aarnio lupasi liikemiehelle toimia tämän haluamalla tavalla.

Aarnion mukaan liikemies ei olisi koskaan halunnut, että hänen yhteydenpitonsa poliisiin paljastuu. Keskiviikkona Aarnio kuitenkin kertoi oikeudessa koko tarinan.

Rahat Valintatalon muovikassissa

Edesmenneen miljonäärin vaimo teki kuten mies käski eikä kysellyt mitä varten rahoja piti hakea pankista.

Jari Aarnion miljonääritutun vaimon mukaan oli täysin tavallista, että hän hoiti miehensä puolesta pankkiasioita.

- Mieheni inhosi pankissa käyntiä. Meillä oli aivan tavanmukainen tapa, että hän kirjoittaa tilisiirrot ja valtakirjat valmiiksi ja minä asioin pankissa hänen puolestaan, leski kertoi häntä koskeneessa veropetostutkinnassa.

Lesken mukaan hänen miehensä valtuutti hänet myymään osakkeitaan kahdeksan päivää ennen kuolemaansa.

- 25 vuodessa olin oppinut tekemään niin kuin käsketään, nainen kertoi kuulusteluissa. Lesken mukaan liikemies kirjoitti valtakirjan hänen läsnäollessaan. Osakekaupoista liikemies sai tililleen yli miljoona euroa.

Tarkat ohjeet

Rahojen tultua tilille vaimo nosti miehen tililtä 1 180 000 euroa käteisenä valtakirjalla.

- Mieheni käskystä menin Itäkeskuksen Sampoon. Sieltä henkilökohtaisesti kävin tilaamassa käteisnoston etukäteen, koska sellaisia rahavaroja ei suoraan voi nostaa. Sitten kun rahat olivat tulleet niin menin pankkiin suorittamaan noston.

Pankista pankinjohtaja vielä soitti liikemiehelle ja varmisti, että varat on todella tarkoitus nostaa tililtä.

Vaimo pakkasi rahat Valintatalon muovikassiin ja kangaskassiin.

- Soitin miehelleni sairaalaan, että mitäs nyt. Hän käski minun mennä kotiin, pakata rahat mustaan salkkuun ja toimittaa salkku hänelle sairaalaan. Minä tein näin. Kun annoin salkun hänelle, hän sanoi, että kiitos, voit mennä.

Leski kertoi poliisikuulusteluissa toimineensa juuri kuten hänen miehensä käski.

- Hän oli lievästi sanottuna hieman erikoinen persoona. En minä alkanut häneltä kyselemään, että mitä ja miksi.

- Hänellähän oli kaksi täysin eri maailmaa joissa hän eli. Ja se toinen maailma oli sellainen, josta en halunnut tietää mitään. Siitä toisesta maailmasta alkoi sitten tihkua joitain tietoja ja minua asia pelottikin jonkun verran, nainen kertoi.

Liikemiesvieraita

Vaimo vei rahasalkun miehelleen sairaalaan ja palasi sen jälkeen kotiinsa. Vaimo ei tämän jälkeen nähnyt salkkua. Kun mies kuoli, ei salkku ollut enää tämän sairaalahuoneessa.

Lesken mukaan hänen miehensä oli aivan järjissään kuolemaansa asti.

- Puhe oli epäselvää, mutta älyllisesti aivan normaalia, hän kuvaili.

Vaimo oli ainoa lähisukulainen, joka sai käydä liikemiehen luona sairaalassa.

Mies oli kieltänyt lapsia ja muita sukulaisia tulemasta tapaamaan häntä sairaalaan. Sen sijaan hänen liikekumppaneitaan kävi siellä vierailuilla.

Sairaalan hoitajat kertoivat, että aivan miehen viimeisinä elinpäivinä liikemiehen luona vieraili useita henkilöitä, jotka mahdollisesti liittyivät nostettuihin varoihin. Virolaisia liiketuttuja kävi miehen luona vielä hänen kotonaankin, kun hän oli siellä käymässä viimeisen elinkuukautensa aikana.

- Silloin minulle aina annettiin ymmärtää, että minua ei nyt tarvita ja ovet menivät kiinni. Enkä silloin kyllä halunnutkaan niistä asioista tietää, vaimo kertoi poliisille.

Veiko toi

Lesken mukaan hänen miehensä lahjoitti eläessään varoja ystävilleen. Virolaisille naisille liikemies myös järjesteli asuntoja. Myös Saara kertoi saaneensa asunnon liikemiehen kautta.

- Minun edesmenneellä aviomiehelläni oli hyvin epämääräisiä naistuttavia, joita hän myös elätti, leski kertoi.

Aarnion mukaan hän sai 447 000 euroa käteistä rahaa sisältäneen kassin miljonäärin virolaiselta liikekumppanilta, jonka etunimi oli Veiko. Rahat annettiin hänelle Kaupunginteatterin takapihalla, lipunmyynnin läheisyydessä.

Tuossa vaiheessa miljonääri itse oli sairaalassa, mutta Aarnion mukaan hän oli täysin perillä tapahtumista.

Rahat Aarnio talletti kassakaappiin ja "toiseen turvalliseen paikkaan". http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015110 ... 2_uu.shtml
Aarnion sankaripoliisin imago suli omaan tarinaan

Törkeistä huumerikoksista syytetyn Jari Aarnion pääkuulemisen merkittävin anti oli miehen oma selitys huomattavista käteisvaroistaan.

Aarnion mukaan hän sai miltei puoli miljoonaa euroa vuonna 2002 kuolleelta miljonääriltä.

Aarnion kertomus saattoi olla hyvä veto huumetuomion välttämisen kannalta. Syyttäjät väittävät rahojen olleen peräisin huumekaupoista, ja puolustukselta piti löytyä jokin vaihtoehtoinen selitys.

Aarnion imago rehtinä sankaripoliisina on nyt kuitenkin lopullisesti mennyttä, oli tarina totta tai ei.

Aarnio piirsi itse itsestään kuvan poliisimiehenä, joka heti uransa alussa aloitti konsulttihommat ”eliittihuorien” parituksella ja muilla hämäräbisneksillä rikastuneen miljonäärin kanssa.

Aarnio itse kertoi saaneensa palkkioksi kymmenen vuoden bruttopalkkaansa vastaavan summan, mutta sen ilmoittaminen verottajalle ei käynyt mielessäkään.

Riidatonta on se, että Aarnio ei ole maksanut yli 400 000 euron potista lainkaan veroja.

Aarnion puolustus on kuitenkin moneen otteeseen painottanut, ettei rahoihin ja niiden alkuperään liity mitään laitonta.

Itse asiassa alun perin Aarnio kiisti, että hänellä edes olisi ylimääräistä rahaa. Vasta tämän vuoden syyskuussa hän myönsi noin 400 000 euron käteisvarat.

Aarnion kuvailema tapahtumaketju ei ole mahdoton, vaikkei siitä mitään todisteita löytyisikään. Parituksen kaltaisista hämäräbisneksistä ei ole tapana jäädä virallisia papereita.

Lisäksi Aarnio painotti pariinkin otteeseen, että miljonäärin toiveesta tapaamiset salattiin kaikilta.

Näin Aarnio tarjosi jo etukäteen selityksen sille, miksi kukaan miljonäärin läheisistä ei tiedä Aarniosta.

Esimerkiksi Aarnio-tutkinnan käynnistänyt prostituoitu Saara oli vuosien ajan tekemisissä molempien miesten kanssa. Saara on kertonut HS:lle olevansa vakuuttunut siitä, etteivät Aarnio ja miljonääri tunteneet toisiaan.

Aarnion mukaan tapaamisista tiesi vain virolainen Veiko, joka luovutti rahat Aarniolle vähän ennen miljonäärin kuolemaa. Veikon sukunimeä Aarnio ei tiedä, joten häneltäkään kertomusta ei pysty tarkastamaan.

Lisäksi Aarnion virolainen ystävä, rahanpesusta syytteessä oleva entinen poliisi on kertonut Aarniolla olleen bisneksiä varakkaan liikemiehen kanssa.

Sama kuvio toistuu monissa muissakin Aarnion kertomuksissa. Joko hän ei nimeä ulkopuolisia todistajia tai sitten vahvistuksen pystyvät antamaan vain kanssasyytetyt.

Aarnion rahaselityksen uskottavuutta heikentää myös se, että hän on pantannut sitä kaksi vuotta.

Panttaamisen syyksi hän sanoi sen, etteivät rahat millään tavalla liity huumesyytteiden tekoaikaan eli vuosiin 2010–2013.

Vaihtoehtoinen selitys on se, että Aarnio on käyttänyt vanhojen konnien taktiikkaa: mitään ei kerrota kuulusteluissa, vaan tarinat annetaan vasta, kun on päästy tutkimaan esitutkinta-aineistoa ja rakentelemaan sen perusteella todisteisiin sopiva tarina.

Vaille selitystä jäi myös, miksi Aarnio odotteli vuosia ennen kuin alkoi käyttää rahojaan.

Aarnion rahankäyttöä on selvitetty kattavasti vuodesta 2005. Hänellä oli jonkin verran epäselvää rahankäyttöä tarkastelujakson alkuaikoina, mutta vasta viime vuosina raha alkoi todella liikkua.

Esimerkiksi keskeneräiseen talonrakennushankkeeseensa hän on käyttänyt noin 200 000 euroa pimeää rahaa.

Aarnio on oikeudenkäynnin kuluessa perääntynyt myös kannastaan, joka koskee tapaamisia United Brotherhood -jengin entisen keulahahmon Keijo Vilhusen kanssa.

Vilhusta epäillään Aarnion rikoskumppaniksi, ja myös hän on syytteessä törkeistä huumausainerikoksista.

Aluksi Aarnio myönsi tavanneensa tämän vain kerran, kun krp näki miehet yhdessä maaliskuussa 2012. Keskiviikon kuulemisessa Aarnio taas sanoi, että Helsingin huumepoliisista juuri hän tapasi Vilhusta eniten.

Vilhusen esitutkinnassa antama kertomus on Aarnion kannalta kiusallinen. Vilhusen mukaan Aarnio oli muun muassa pyytänyt häntä hankkimaan vastaanottajan lähetykselle, joka jälkikäteen ajateltuna on ollut yksi huumetynnyreistä.

Aarnio tyrmäsi Vilhusen puheet. Hänen mukaansa Vilhunen oli keksinyt tarinoita päästäkseen pois tutkintavankeudesta.

Aarniolta riitti tarinoiden sepittämiselle myös ymmärrystä. Hänen mielestään tutkintavankeudesta vapautuminen oli välttämätöntä Vilhusen selviytymisen kannalta, koska heidän yhteydenpitonsa oli tullut julki.

Oikeudenkäynti jatkuu tiistaina Vilhusen kuulemisella. On mielenkiintoista, päätyykö hän lopulta sanomaan mitään vai luetaanko salissa hänen esitutkintakertomuksiaan.http://www.hs.fi/kotimaa/a1446804460476 ... aedeb0450d
Reinboth väittää, että saara on kertonut hesarille, ettei Aarnio ja edesmennyt liikemies tunteneet toisiaan.

Silti Saara henkilökohtaisesti näkee liikemiehen testamentin Aarniolla, muun muassa.

Katkera Reinboth.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Kiitos Schumille päivityksestä.
(olipa asiallinen juttu Iltalehdessä, multa on jäänyt paljon lukematta, täältä sitten lueskelen)

Edelliseen viestiisi vastailin, mutta luettuani tuon artikkelin jäin ihmettelemään tuota testamenttia. Tietty vain pieni yksityiskohta, mutta miten suomalaispariskunta ja vanhempi lakiosan kiertää?


Saara-Iinasta ajattelin, että jos uskaltavat päästää ääneen sen verran salissa, että niistä setelien vaihdoista/keräämisestä käsineet kädessä kertoo. Yhtään enemmän stooria voisi murskata illuusion tolkkuisesta todistajasta. Totuudesta lähtee liikkeelle, mutta vaikuttaa lisäilevän omia mausteita.

Raine-sedän salipäivää odotellaan. Mielenkiintoinen kysymys voi tosiaan olla tulossa. Ja vastaus.

Isnäsiläinen Fagerholm on kertonut niistä uhkailuista, jotka syyttäjät mielestään kykenevät todistamaan Aarnion aikaansaannoksiksi. UB:llä oli totisesti syytä yrittää puheitaan hillitä. Käsitin syyskuisesta uutisoinnista, että nyt myöhemmin todistava asianajajansa ei allekirjoittaisi niitä Fagerholmin esittämiä liivijengimiesten uhkailukäyntejä.
No jää nähtäväksi mureneeko sekin jutun osanen vain venkulan puheeksi.
Brinkka
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Pe Loka 09, 2015 12:39 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Brinkka »

Tämä tapaus todistaa sen että ammattirikollisten maailma koostuu vasikoista ja huumekytistä. Onko yhtäkään rehellistä konnaa enää olemassa?

Tuntuu että nämä kaikki korkean profiilin rikolliset on jotain dekkareita.

Etenkin tämä Sievälä, olen kerran tavannut herran. Tästä on aikaa parisenkymmentä vuotta. Oli niin kovaa poikaa silloin.

Kun luin Sievälän kertomuksen jossa hän odotti että poliisi nostaa hänet vasikan vakanssista, vakuutusyhtiön tarkastajaksi, aloin nauramaan ääneen.

Ja tämä Vilhunen, Capo Di Tutti Capi - Consiglio, tai mikä lie, vasikoiden äitien äiti.

*Huutonaurua*
karvakemoni
Sabrina Duncan
Viestit: 361
Liittynyt: To Heinä 05, 2007 5:13 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja karvakemoni »

Schumi kirjoitti:

Reinboth väittää, että saara on kertonut hesarille, ettei Aarnio ja edesmennyt liikemies tunteneet toisiaan.

Silti Saara henkilökohtaisesti näkee liikemiehen testamentin Aarniolla, muun muassa.

Katkera Reinboth.
Reinboth vaikuttaa kyllä todella katkeralta. Eivät taida olla hyvissä väleissä Aarnion kanssa. Eikös sitä epäilty, että KRP tai syyttäjä vuoti heti tietoa Aarnion pidätyksestä ja muista Reinbothille.
Esitutkinnasta ilmenee, että liikemiehen testamentti oli tehty pari päivää ennen hänen kuolemaansa. Prostituoitu Saara kertoi nähneensä tämän testamentin Aarniolla.
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... en/5510824
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

"Sairaalan hoitajat kertoivat, että aivan miehen viimeisinä elinpäivinä liikemiehen luona vieraili useita henkilöitä, jotka mahdollisesti liittyivät nostettuihin varoihin. Virolaisia liiketuttuja kävi miehen luona vielä hänen kotonaankin, kun hän oli siellä käymässä viimeisen elinkuukautensa aikana."

Kyllä tämä Aarnion selitys rahoista on aika uskottava.

Siihen vielä yhdistettynä poliisin vahvistus oikeudessa, epäselvä rahankäyttö yli kymmenen vuotta ja "Saaran" todistus, että nähnyt Aarniolla testamentin.

Hyvin outoa jos tämä ei jätä vähintään järkevää epäilystä. Syyttäjällä on edelleen todistustaakka.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
P_V
Armas Tammelin
Viestit: 81
Liittynyt: La Elo 17, 2013 11:32 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja P_V »

arkibaldi kirjoitti:Kuka tää kuollut liikemies oli?
Oliko Kouvolan seudulta?
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

P_V kirjoitti:
arkibaldi kirjoitti:Kuka tää kuollut liikemies oli?
Oliko Kouvolan seudulta?
Ei kun tää Veikon konnakaveri oli tuomioitta jääny pahvihousu siitä Vermon takaa. Totolla rikastunut. Tarkemmin sanoen käsittääkseni Kouvolan Katajanokalla asusteli kylläkin.

Uudenmaan verovirasto jäi nuolemaan näppejään, kun tään vaimo kykeni nuin vaan uskottavasti todistamaan, että oli miehensä elänyt kaksoiselämää ja pitänyt kovaa kotikuria vaimolle. Mies käski ja vaimo mukisematta totteli neljännesvuosisadan ajan. Kulttuurinmukaista käytöstä, näitten heimolaisten selitykset aina uppoaa tuomareihin. Supisuomalaisten moista stooria turha yrittää oikeuslaitokselle esittää, vedätykseksi arvioivat.

Vaimo siivosi, kasvatti lapset ja hoiti miehensä pankkiasiat. Talletteli, nosteli ja siirteli varoja käskyjen mukaan, sijoituspankeissa hoiti miljoonien osakekauppoja.
Mies ei pankeissa viihtynyt, pelkäsi vissiin osoite- ja henkilötietojensa paljastumista ;-) .
Koki osakesijoittamisen turvalliseksi ;-) . Osakeyhtiölain mukainen, julkinen, aakkosellinen luettelo osakkeenomistajista (myös pörssiyhtiöt), jota pidettävä esillä ko. yhtiön pääkonttorissa, ei haitannut liikemiestä millään tavalla. Luulenpa ihan yksityishenkilönä osakkeet omistaneen.

Käsiveskan kanssa läksi vaimo käskyn saatuaan etukäteen tilaamaansa osakemiljoonaa (1.200.000?) nostamaan Katajanokalta Itäkeskuksen Sampokonttoriin. Käsittääkseni vanhalla harmaalla tojotalla liikuskeli :-) . Liikemies käski helvetti soikoon johonkin salkkuun ne rahat laittamaan. Yhteen salkkuun vaimon mukaan. Miesporukalla sitten olennaiseen keskityttiin kuolevan miehen vuoteen vierellä ja laskettiin erilleen ainakin 447 000, joka oli liikemiehen laskelman mukainen tarkka korvaussumma :-D. :-D. :-D
Loput 753.000 eivät ainakaan Aarniolle menneet, väittää hän itse.

Mille taholle ja mistä ihmeestä oikeus oletti käsittämättömän tunnontarkaksi ilmeisesti olettamansa liikemiehen pari päivää ennen kuolemaansa viime voimillaan halunneen käteisensä lahjoittaa/maksaa, kun ei ainakaan vaimon niitä millään oikeus voinut olettaa pimittäneen noston jälkeen etukäteen esimerkiksi sovitun mukaisesti veroja kiertääkseen. Omituiselta tuntuu.

Ja mitä olisi Aarnio tehnyt häkin heilahtaessa epäilylle? Luopunut huumepoliisin päällikkyydestä :-P.

Mun mielestä tään liikemiehen toimet ja tekemiset ei ihan käy yksiin Aarnion maalaileman kuvan kanssa.
TuskaistaTietoa
Axel Foley
Viestit: 2312
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

annaanna kirjoitti:
Ja mitä olisi Aarnio tehnyt häkin heilahtaessa epäilylle? Luopunut huumepoliisin päällikkyydestä :-P.

Mun mielestä tään liikemiehen toimet ja tekemiset ei ihan käy yksiin Aarnion maalaileman kuvan kanssa.
Mistä rikoksesta tuota liikemiestä syytät? Lahjoittajalla ei liene ilmoitusvelvollisuutta siitä miten omaisuutensa käyttää.

https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakk ... toon(9188)
"Lahjansaajan on tehtävä lahjaveroilmoitus kolmen kuukauden kuluessa lahjan saamisesta."
annaanna

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja annaanna »

TuskaistaTietoa kirjoitti:
annaanna kirjoitti:
Ja mitä olisi Aarnio tehnyt häkin heilahtaessa epäilylle? Luopunut huumepoliisin päällikkyydestä :-P.

Mun mielestä tään liikemiehen toimet ja tekemiset ei ihan käy yksiin Aarnion maalaileman kuvan kanssa.
Mistä rikoksesta tuota liikemiestä syytät? Lahjoittajalla ei liene ilmoitusvelvollisuutta siitä miten omaisuutensa käyttää.

https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakk ... toon(9188)
"Lahjansaajan on tehtävä lahjaveroilmoitus kolmen kuukauden kuluessa lahjan saamisesta."
Vaimo.

Jos omilla rahoillaan velkojaan tuomiotta jäänyt ja hyvämaineiseksi sikäli laskettava on maksellut, niin en mistään syytä. Ihmettelen kyllä mistä on Aarniolle velkaantunut. Ihmettelen miksi asetti vaimonsa noin ikävään välikäteen. Ihmettelen jos jonkun mielestä en voi pitää tuota kuolevan taholta ansan virittelynä. Olisi testamenttiinsa edes laitattanut maininnan osakerahojensa suhteen tehneen oman harkintansa mukaan lahjoituksia pesän ulkopuolisille.
Tai jotain.

Heittäydyin hulvattomalle linjalle viestissäni kun provosoiduin. Liikemiehen rikoksista tai rikostuomioista ei ole mitään merkkiä tai mainintaa. Mutta en kyllä tuossa viestissäni hänen epäilyksenalaisena olemista tarkoittanutkaan. Joku toinen oli mielessä.

Eli tuossa vaan pyörittelin tuota vaimoon tosiasiallisesti kohdistettua rikosepäilyä veronkierrosta. Verohallitus on mielestäni aivan oikeutetusti pohtinut, onko tapahtunut pesän varojen piilottelua. Se, että oikeuslaitoksen mielestä moinen on poissuljettua noilla meille heruneilla tiedoilla todella oudoksuttaa. Yhtään todistajaa liikemiehen toiminalle kuolinvuoteellaan ei ollut löytynyt ilmeisesti. Edes asianajajansa ei ole kerrottu oikeudessa tästä rahakassista todistaneen. Tai Veikon.
Tarinan mukaan oli kuitenkin yksi "suoraselkäinen" suomalainen poliisimies, joka tiesi vaimon syyttömäksi veropetokseen ainakin tietyn summan suhteen. Nuin vaan olisi voinut häkin heilahtaessa, miksei toki jo sitä ennen oikeusprosessista tietoisena mahdollisesti ollessaan, kertoa saaneensa osan (tai enemmän) rahoista. Jättäneensä tekemättä ilmoitusta. Luopua Helsingin huumepoliisin päälikkyydestä tuolloin 2008-09 vuosien aikoihin. Se olisi ollut hinta. Maineen menetyksen lisäksi.

Yksi virolaispoliisikin tietoinen Aarnion varakkaaksi päätymisestä. Lieneekö ollut tietoinen oikeusprosessista missään vaiheessa. Mitä hän olisi ollut valmis uhraamaan?
Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1309
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Keijo Vilhunen pyörtänyt lähes kaikki puheensa oikeudessa joka liittäisi Aarnion huumeisiin. Hyvin menee syyttäjäpuolella :D
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan
digitikka
Lauri Hanhivaara
Viestit: 139
Liittynyt: Ma Elo 29, 2011 10:30 pm

Re: Huumepoliisipäällikkö Jari Aarnion lahjusjupakka

Viesti Kirjoittaja digitikka »

United Brotherhood -pomo pyörsi puheensa Aarnio-käräjillä

Iltalehti 10.11.2015
Jari Aarnion huumejutussa jo toinen syyttäjien avainkuultavista on pyörtänyt puheensa.
United Brotherhoodin johtohahmoa Keijo Vilhusta kuullaan tänään Jari Aarnioon liittyvässä tynnyrivyyhtioikeudenkäynnissä Helsingin käräjäoikeudessa.
Vilhunen saapui oikeuteen runsaat viisi minuuttia myöhässä, mutta hän suostui kuultavaksi. Etukäteen ei tiedetty, haluaako hän tulla kuulluksi vai luetaanko salissa hänen esitutkintakertomuksiaan.
Vilhunen kiisti oikeudessa lähes kaiken, mitä hän oli poliisille esitutkinnassa kertonut.
Jengipomo oli kertonut esitutkinnassa asioita, jotka voisivat linkittää Aarnion 130 kilon hasiserän maahantuontiin. Vilhunen oli sanonut, että Aarnio pyysi häntä etsimään vastaanottajan jollekin lähetykselle. Hän oli esitutkinnassa kertonut löytäneensä vastaanottajan ja välittäneensä tälle Aarnion antamat ohjeet, prepaid-liittymän sekä 5 000 euron palkkion.
Vilhusta syytetään törkeistä huumausainerikoksista, koska syyttäjien mukaan hän auttoi Aarniota järjestämään huumeiden salakuljetusta kahdessa tynnyrissä Hollannista Suomeen.
Aarniota ja Vilhusta syytetään myös törkeästä todistusaineiston vääristelemisestä. Syyttäjien mukaan Aarnio ja UB-pomo yrittivät lavastaa tynnyrivyyhdin tutkinnassa syyttömän miehen "Pasilan mieheksi".
Syyttäjä vaatii Vilhuselle vähintään 10 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.
Kauppaa käytiin
Oikeudessa Vilhusen asianajaja Markku Fredman kyseli häneltä tiiviitä kysymyksiä, joista lähes kaikkiin hän vastasi "ei pidä paikkaansa".
Vilhunen kiisti, että Aarnio olisi käskenyt hänen ottaa paketin vastaan, hän kiisti vieneensä puhelimia lavastustarkoituksessa UB:n kerhotiloille Turkuun tai yrittäneensä lavastaa UB-jengiin kuuluneen miehen Pasilan mieheksi.
- Olet esitutkinnassa kertonut aika monesta asiasta eri tavalla. Miksi nyt sanot, ettei ne asiat pidä paikkaansa? Fredman kysyi päämieheltään.
- Tässä oli kaupankäynnistä kyse, piti päästä vapaaksi. Lisäksi yksi lähisukulainen piti saada syytteistä vapaaksi. Kauppaa käytiin omasta vapaudesta ja lähisukulaisen syytteistä, Vilhunen kertoi.
UB-pomoa kuultiin aluksi vain kymmenen minuuttia julkisesti, kunnes hänen kuulemisensa jatkui salaisena yleisön läsnäolematta.
Julkinen kuuleminen jatkuu myöhemmin.
TIIA PALMÉN
[email protected]

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111 ... 1415186186
Eteenpäin! Sano Mummo lumessa
Vastaa Viestiin