Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1099
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Pujosta kyse kirjoitti: Ot: Vastauksena sinulle hyvä "etsivä etsii": En ole enää mikään piltti. Ihmettelen, miksen saisi käyttää alleviivaus ja lihavointitoimintoa pitkissä teksteissäni, niiden selkeyttämiseksi, kun tällaiset toiminnot on minfon vastaussivustolla tarjottu käyttöön - eikä suurinta osaa, varsinkaan kokeneemmista keskustelijoista tunnu niiden käyttö haittaavan. Asia tuntuu häiritsevän lähinnä palstan vasta-alkajia, jotka ovat kirjoittaneet tänne 1-35 kommenttia.
Boldaukset ja alleviivaukset haittaavat jokaikistä urpoa ja turpoa, vanhaa ja nuorta täällä, joten lopeta PLEASE!!! Tuollaisten tehokeinojen jatkuva käyttö kertoo siitä, että viestinnässäsi on vakavia puutteita. Mitä pidemmät sepustukset kirjoitat, sitä todennäköisemmin ihmiset ohittavat tekstisi lukematta. Tiivistä eli sano vain oleellinen, jos haluat enemmän painoarvoa sanoillesi!
Vompatti
Alibin satunnaislukija
Viestit: 53
Liittynyt: La Maalis 22, 2008 3:49 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Vompatti »

Hyvä Pujosta kyse eli Maruna. Ole hyvä ja tee meille palvelus; älä jatka käsittämättömän typerää p**kanjauhamistasi. Sait jo bannit tänne, kunnioita ylläpidon päätöstä.
suomenetu
Jack Taylor
Viestit: 19
Liittynyt: To Loka 15, 2015 3:16 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja suomenetu »

Osa täälläkin trollaavista kuulunee johonkin salaseuraan esim. rappareihin.
Jos et kuulu mihinkään salaseuraan ja olet muutoinkin ollut nk. sinisilmäinen joka uskoo kaiken, niin luultavimmin sinua kusetetaan monessakin kohdin...

esim. jonkun ilmoittaessa olevan uskossa, on syytä tarkistaa mihin kyseinen henkilö uskoo. uskooko esin helsingin yliopiston sinetissäkin mainittuu Jahveen (ilmeisesti etelä israelin kirjanoppineien maallinen jumala... Vai pohjois-israelin heimojen Elohim jumalaan, joka oli fariseusten jumala.
(Jo tuolloin kirjanoppineet hoitivat maallista temppelipalvelusta temppeleissään omine papistoasteineen. Fariseukset ja kirjanoppineet olivat myös "puolueita", toisiaan vastaan...)

Etelä ja pohjoisisraelin suvut kävivät myös sotia toisiaan vastaan ja kieroilivat minkä ehtivät, kansoja tapettiin ja pakkosiirrettiin... kaupunkeja tuhottiin, kuin juuri nyt lähi-idässä tapahtuu ja kohta euroopassa, tarkoitus tappaa kristityt ja muut vääräuskoiset.

Ilmeisesti tietyt tahot palvovat mm. aurinkoa ja kuuta, syyskuun lopullahan oli myös verikuu, joten voisiko tapaukseen liittyä tällainen mahdollisuus, vapaudenriiston ollessa mahdollinen...


Saitteko muuten selville miksi Sergeyllä oli facebookissa kaksi profiilia eri sukunimillä?
Utkin/Utkina ollee juutalaisperäinen sukunimi Venäjällä...


En ala tarkemmin selvittelemään tätä jumaluus asiaa, mutta ottakaapa selvää...

:arrow: :?: :idea:
Avatar
Kissankello
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1401
Liittynyt: To Loka 23, 2014 8:46 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Kissankello »

Jokohan annettaisiin Nelalle rauha? Ai ei vieläkään, kun trollit vaan syyttää muita trolleja trollaamisesta, jotka taas syyttävät muita trolleja trollaamisesta... Mene suomenetu jonnekin vapaan keskustelun osioon tai sinne omaan facebook-ryhmääsi näine teorioinesi ja uskonjuttuinesi, nämä eivät liity Nelaan mitenkään. Sillä ei liioin ole mitään merkitystä, kuinka monta face-profiilia kenelläkin on ja millä nimillä.

Ihan ystävällinen vinkki: Tuolla vapaa keskustelu -osiossa näyttää olevan "Kun ulkoisesti onnellinen päätyy itsemurhaan" -niminen ketju, miten olisi jos jatkaisitte näitä yleistason keskusteluja siellä? Kiitos.
"Before you embark on a journey of revenge, dig two graves."
- Confucius (Chinese philosopher & reformer, 551 BC - 479 BC)
Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3045
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Pihlajan ja Pujosta kyseen kanssa osittain samoilla linjoin: Hyöppöstä ei tulisi tuomita tämän tapauksen ääreltä, teki pyyteetöntä työtä periksiantamattomasti ja ei ollut median ammattilaisia auttamassa "poliittisesti korrektiin" uutisointiin. Täytyy muistaa että oli ensikertalaisena isossa mediahuomiota saaneessa tapauksessa ja samaan aikaan väsymystä kertynyt plakkariin. Se viimeinen tunnetilassa tehty teksti olisi voinut olla ns. asiallisempi, mutta inhimillistä toimintaa kuitenkin. Luin tekstin juurikin tunnetila"suodatuksella", jotenkin ymmärsin missä mennään vaikka äänettömästi toivoinkin että ammattimaisuus olisi ollut päällimäisenä. Ei ole aina täydellistä. Ei pidä liikoja tuomita, varmaankin näistä "töyssyistä" kartuttaa oppivarastoa, miten toimia jatkossa ja ottaa huomioon asioita. Työ jonka teki menee tärkeämpänä asioissa edelle ja noita poliittisia korrektiuksia voi hioa matkan varrella. Se on hienoa jos/kun toivottavasti osataan nähdä asiat kehittymisinä, otetaan opiksi maailmassa.

Yleinen pointti. Etsintä/tutkinta-asioissa objektiivisuus tärkeää, tutkintalinjoja ja ehdotuksia ei voi ennalta teilata tunteen tms viemänä vaan pitää arvioida asioita. Tutkinta eri linjoja mietittäessä on myös poissuljentaa ja siten esim. lähi-ihmisten eduksi, jos eivät mitenkään tapaukseen liity. Myös kun näitä tapauksia mietitään keskusteluareenoilla, etenkin siihen tarkoitetussa minfo:ssa, on voitava punnita eri linjauksia. Viranomaiset miettivät myös eri linjauksia ja tapausten selvittämisissä ei ensisijaisesti mietitä sanotaanko sorit jos tutkinta menikin eri suuntaan. Jos kyse olisi rikoksen kohteeksi joutununeesta uhrista, minkä vääryyden uhri kokisi mikäli viranomaisen ensisijainen prioriteetti olisi suojata lähimmäisiä eikä tehdä tutkintaa. Eri asia tietenkin se, että ei aivan pidäkkeettömästi kannata teorioita rustata, ei törkeästi loukaten vaan jokseenkin diplomaattisemmin. Se, että epäilyksiä arvioidaan, ei sinänsä vielä riitä sensuroinnin vaadintaan, sen pitäisi olla selvää. Voidaan arvioida mutta harkinnalla.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.
Olinko eka
Harjunpää
Viestit: 327
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 4:24 am

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Olinko eka »

Nela on löydetty. Kiitos etsijöille jotka kuluttivat useita tunteja Nuuksiossa etsintätehtävissä.
Samaten tapaukseen johtaneita syitä voi pohtia toisessa ketjussa vapaan puolella.[urlhttp://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=10&t=19898][/url]

Hyppönen& kumppanit etsivät vapaa-ajallaan Nelaa viikkoja. Onko someyhteisö jotenkin kiittämätön työtä kohtaan vai onko helpompaa vain kommentoida/syyttää tekemättä mitään?

Voin vain kuvitella tuskaa mitä itsemurhaa suunnitteleva kokee. Samaten päätöksen tehneen..

RIP Nela
Palle
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: Su Kesä 08, 2014 1:31 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Palle »

Itsemurhahirttäytyminen on huomattavasti yleisempää kuin tappaminen hirttämällä. Onko kyseessä murha vai itsemurha, on kuitenkin pelkästään ruumista tarkastelemalla mahdotonta sanoa.
Distinction between murder and suicide may be impossible by an examination of the body alone. Detailed investigation of the scene, reconstruction of the position of the suspended body, examination of the rope, the knots, the direction of the fibres on the rope may serve to discover homicidal hanging. - Compared to suicidal hanging homicide has a frequency of about 1% in our autopsy material. However, we cannot estimate the number of obscure cases.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6525016

Tuli mieleen tuosta masennuskeskustelusta, että erittäin yksinkertainen ja toimiva tapa hoitaa mielenterveyttä ja ehkäistä masennusta on huolehtia rasvahappotasapainosta. Omega3 on erittäin tärkeä aivojen toiminalle ja yleiselle hyvinvoinnille. Ihan oikeasti siis, halpaa ja tehokasta mielenterveyshoitoa vai pitäisikö sanoa ravitsemushoitoa.
Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1099
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Palle kirjoitti:Itsemurhahirttäytyminen on huomattavasti yleisempää kuin tappaminen hirttämällä. Onko kyseessä murha vai itsemurha, on kuitenkin pelkästään ruumista tarkastelemalla mahdotonta sanoa.
Annat ymmärtää, että aina olisi mahdotonta sanoa kummasta on kyse, mutta minä ymmärtäisin ainakin tuon tekstipätkän perusteella, että joskus on mahdotonta. Tuohon vaikuttaa uhrin löytymisaikakin. Onhan se nyt selvä, että muutaman tunnin ikäisestä ruumiista on helpompi tutkia vaikka kaulan ruhjeita kuin kuukauden ikäisestä, vaikka pääkin olisi edelleen paikallaan. Toisin kuin täällä on väitetty, ei se pää siitä kovin äkkiä välttämättä irtoa ja joskus pysyy hyvinkin kauan (pisimpään oksassa kokonaisena roikkunut minkä minä tiedän, oli ollut talven yli, 7 kk).

Siihen teoriaan minä en usko tipan vertaa, että joku hirttäisi uhrin maassa ja kiipeäisi ruumis selässä puuhun asettelemaan sen. Se on sen verran mahdoton tehtävä, että kuka hullu semmoista ryhtyisi edes yrittämään :roll: Miten selvitä 50-60 kg pitkänomainen taakka selässä puuhun? Miten voi saada yksin sidottua ruumiin riittävän tiukasti itsensä selkäpuolelle ja irrotettua sen puussa? Miten voi pitää samaan aikaan ruumiista kiinni ja kiinnittää köyttä puuhun? Maasta löytynyt onkin sitten eri asia. En näe myöskään järjen häivää siinä, että joku kävisi tappamassa ja lavastamassa hirttäytymisen niin lähelle tietä ja asutusta, että on tapahtumapaikkaan on melkein näköyhteys, kun mahdollisia paikkoja on ties kuinka paljon olemassa. Tässä tapauksessa sattui vielä hirtetyllä olemaan hirttotarvikkeet omasta takaa mukana, niin eiköhän ole selvä tapaus...

Joo, mutta rikospaikkatutkinta on tärkeä asia, sitä ei voi kiistää. Tapahtumapaikalta otetussa videossa näkyi poliisimies mittailemassa mäntyä melko ylhäältä. He ovat varmasti tehneet ne tutkimukset, mitä tällaisissa tapauksissa on tarpeen tehdä.
Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1099
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Juu, olem minäkin kokeillut kalaöljyä, mutta piti lopettaa hillittömien nenäverenvuotojen takia. En ole ainoa, jolle on käynyt niin. Minun mieheni taas kieltäytyy kalaöljystä närästyksen ja kurkkuun nousevan maun takia, missä voisi ehkä valmisteen vaihto auttaa, tiedä häntä...
Palle
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: Su Kesä 08, 2014 1:31 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Palle »

Syskon S kirjoitti:
Annat ymmärtää, että aina olisi mahdotonta sanoa kummasta on kyse, mutta minä ymmärtäisin ainakin tuon tekstipätkän perusteella, että joskus on mahdotonta.
Maybe imposible, ei sometimes imposible. Jokatapauksessa, kun rikosta ei epäillä niin tuskin tutkitaan edes näytteitä narusta, jos niissä olisi vierasta dna:ta tai muuta raskauttavaa.

Ne onget siimoineen olivat siis itsemurhan tekoa eikä onkimista varten?

Siihen teoriaan minä en usko tipan vertaa, että joku hirttäisi uhrin maassa ja kiipeäisi ruumis selässä puuhun asettelemaan sen. Se on sen verran mahdoton tehtävä, että kuka hullu semmoista ryhtyisi edes yrittämään :roll:

Oliko Nela kovin ylhäällä edes? Jalkojen ja maan välillä 20 cm? 50 cm? 1 m?

Joo, mutta rikospaikkatutkinta on tärkeä asia, sitä ei voi kiistää. Tapahtumapaikalta otetussa videossa näkyi poliisimies mittailemassa mäntyä melko ylhäältä. He ovat varmasti tehneet ne tutkimukset, mitä tällaisissa tapauksissa on tarpeen tehdä.
Ai rikospaikkatutkintaa tehty, muttei olla epäilty rikosta...budjetin haaskaamista turhan työn tekemiseen, ei ole resursseja ei...
Juu, olem minäkin kokeillut kalaöljyä, mutta piti lopettaa hillittömien nenäverenvuotojen takia. En ole ainoa, jolle on käynyt niin.
Otit varmaan liian usein.
matkaaja
Christopher Lorenzo
Viestit: 1653
Liittynyt: Ke Maalis 05, 2008 1:41 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja matkaaja »

Syskon S kirjoitti:Siihen teoriaan minä en usko tipan vertaa, että joku hirttäisi uhrin maassa ja kiipeäisi ruumis selässä puuhun asettelemaan sen. Se on sen verran mahdoton tehtävä, että kuka hullu semmoista ryhtyisi edes yrittämään :roll: Miten selvitä 50-60 kg pitkänomainen taakka selässä puuhun? Miten voi saada yksin sidottua ruumiin riittävän tiukasti itsensä selkäpuolelle ja irrotettua sen puussa? Miten voi pitää samaan aikaan ruumiista kiinni ja kiinnittää köyttä puuhun? Maasta löytynyt onkin sitten eri asia. En näe myöskään järjen häivää siinä, että joku kävisi tappamassa ja lavastamassa hirttäytymisen niin lähelle tietä ja asutusta, että on tapahtumapaikkaan on melkein näköyhteys, kun mahdollisia paikkoja on ties kuinka paljon olemassa. Tässä tapauksessa sattui vielä hirtetyllä olemaan hirttotarvikkeet omasta takaa mukana, niin eiköhän ole selvä tapaus...

Joo mutta äläpä hättäile tässä. Tuleeko mieleen että lavastus tapahtunut vaikkapa öiseen aikaan, tai hämärällä, kun ei erota liikettä. Ja on voitu vetää ensin puuhun,ja myöhemmin kiivetä 'viimeistelemään'. Kaikki siis on mahdollista edelleen.

Ja miten punainen takki ei ole erottunut sieltä 150 m päästä, on kyllä iso mysteeri.

Lavastuksessa ollut pirullinen juoni, jolla 'varmistettu' itsemurhaksi. Tyhymä menee halpaan, se on monelle rikoliselle selvää.
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Kyllä tehdään tarkka tutkimus, vaikka "rikosta ei epäillä". Kun ihminen kuolee, eikä kuolemalla ole ns.silminnäkijöitä, henkilölle tehdään aina oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus (poikkeuksena esim.pitkälle edennyt syöpäpotilas, joka haluaa kuolla kotonaan, silloin tiedetään syövän olevan kuoleman aiheuttaja, esimerkki siis) ja oikeuslääketieteen avauksissa on aina myös Poliisi läsnä, yleensä kaksi poliisia.
Kuolleesta otetaan näyteseula, joka kattaa satoja satoja aineita/aineyhdistelmiä(huumeet, lääkkeet, alkoholi, myös aineet mitkä huumaavat, mutta eivät ole vielä ehtineet huumelistalle nk.uudet muuntohuumeet, siinä yhteydessä vainaja myös kuvataan (valokuvia).
Tehdään ulkoinen ja sisäinen tarkustus, tutkitan ja punnitaan jokainen eli erikseen ja kaikki näytteet, myös DNA näytteet säilötään vähintään 5v,nykyään jopa saatetaan pitää näytteitä kauemmin pakasteessa, mikäli tarve tulee käyttää näitä myöhemmin esim.jos ilmemeekin jotain uutta ja henkilö onkin tuhkattu, ei vainajasta voida näytettä enään saada. Ennen avattiin hauta, jos rikosta epäiltiin myöhemmin. Tuttavani isoisän hauta avattiin 30v sitten 80-luvulla uudestaan (oli kuollut 1970-alussa, kun ilmenikin mahdollinen rikosmahdollisuus. Silloin vielä ei tuhkauksia kai ollut, jos oli niin olivat harvinaisia(en muista koska tuhkaukset aloitettiin).
Tätä avausta eivät voi omaiset estää, poliisi sitten ilmoittaa omaisille kun tutkimukset on tehty ja vasta sitten myönnetään hautauslupa. Ennen hautausluvan myöntämistä ei vainajaa voi haudata. Tällänen tieto vaan niille, jotka epäilivät onko esim.DNA nytteitä köydestä otettu. Tämä ei koske vain Nelaa, vaan kaikkia, jotka kuolevat kotiinsa tai ympäristöön, eivät sairasta mitään kuolemaan johtavaa sairautta, eikä kuoleman hetkellä ole ollut silminnäkijöitä.
Pahoittelen pitkää viestiä, mutta tässä se mitä avaussalissa tehdään.
Palle
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: Su Kesä 08, 2014 1:31 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Palle »

Jos Nela tosiaan on päätynyt itsemurhaan, niin varmasti googlannut itsemurhatekotapoja ja esim. hirttosilmukan tekoa. Poliisilla on varmaan tieto tästä(kin). Toivotaan, ettei sitten jäänyt epäilylle sijaa.
Syskon S
Jane Marple
Viestit: 1099
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

matkaaja kirjoitti: Joo mutta äläpä hättäile tässä. Tuleeko mieleen että lavastus tapahtunut vaikkapa öiseen aikaan, tai hämärällä, kun ei erota liikettä. Ja on voitu vetää ensin puuhun,ja myöhemmin kiivetä 'viimeistelemään'. Kaikki siis on mahdollista edelleen.

Ja miten punainen takki ei ole erottunut sieltä 150 m päästä, on kyllä iso mysteeri.

Lavastuksessa ollut pirullinen juoni, jolla 'varmistettu' itsemurhaksi. Tyhymä menee halpaan, se on monelle rikoliselle selvää.
Jos punaisen takin erottumiselle on ollut pieniäkään mahdollisuuksia, niin eikö sen tappajan olisi ollut paljon luonnollisempaa asetella ruumis sellaiseen paikkaan, että sitä näkymisen mahdollisuutta ei olisi, kun paikoista ei kerran ollut puutetta? Edes sinne puun toiselle puolelle? Itsemurhan tekijältä tuo sen sijaan on nerokas valinta. Hän ei luultavasti halunnut tulla löydetyksi retkeilyalueelta, missä liikkuu myös nuoria ja lapsia, missä hän olisi voinut joutua keskeytetyksi ja missä silminnäkijöitä olisi mahdollisesti paljonkin paikalla, kun jälkiä korjataan. Hän on kuitenkin halunnut tulla löydetyksi ja siinä armeliain tapa on se, että joku näkee hänet kauempaa ja voi oman harkintansa mukaan mennä katsomaan lähempää tai soittaa heti hätäkeskukseen. Tässä siis oletuksena, että on ollut mahdollisuus, että punainen takki/puuta vasten oleva ihmishahmo erottuisi tien toiselta puolelta.

Ruumiin siirtely ja nostelu matalallekin on sen verran vaikeata, että en jaksa uskoa, että joku ryhtyisi suunnitelmallisesti siihen. Helpompaa olisi esim. vetää toisen ranteet auki metsän keskellä ja pakottaa hänet jäämään siihen, tönäistä korkealta kalliolta alas tai keksiä jotain muuta. Oletettu murhaajahan ei voinut myöskään tietää, löydetäänkö ruumis pitkän ajan päästä vai vuorokauden sisällä, jolloin kaulan jäljistä olisi pystynyt ehkä hyvinkin näkemään että uhrille on tapahtunut muutakin ennen oletettua asettumista hirttonaruun.

MaAl:in listaan lisään vielä röntgentutkimukset pään, kaulan ja rintakehän alueelta (muualtakin, jos se katsotaan aiheelliseksi), joissa etsitään väkivallan ja muiden vammojen merkkejä. Aiemmin käytettiin tavallista röntgenkuvausta, mutta nykyään on joissakin paikoissa siirrytty käyttämään tietokonetomografiaa, jolla saadaan tietoa myös pehmytkudoksista.
ripuli
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: Ti Heinä 28, 2015 4:03 pm

Re: Nela Saglenova (Utkina), 27v, Malminkartano 9.9.2015

Viesti Kirjoittaja ripuli »

Voi hyvänen aika, vieläkö jaksetaan spekuloida..

Kaverini löytyi hirttäytyneenä ja siinä epäiltiin, että olisi kuristettu ja heitetty köyden jatkoksi, mutta ei löytynyt lautumia (en ole nimityksestä varma) ja muitakaan jälkiä, jotka olisivat satavarmasti jääneet, jos rikos olisi tapahtunut, varmistui satavarmasti itsemurhaksi.. Että eiköhän nuo spekuloinnit riitä jo.
Vastaa Viestiin