Muhoksen perhekotimurha 7/2015

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Beetu
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Pe Loka 07, 2011 4:47 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Beetu »

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 91145.html

Kuva

Perhekotisurman käsittely alkoi käräjillä – yön järkyttävät tapahtumat paljastuivat

Syyttäjä vaatii Pohjola-kodin Metsolan perhekodin ohjaajan surmasta kahdelle nuorelle tuomiota murhasta ja törkeästä ryöstöstä.
Syyttäjän mukaan kaksi 17-vuotiasta perhekodissa asunutta poikaa surmasi kokeneen yövalvojan julmasti heinäkuun lopussa.

Syyttäjän mukaan nuorukaiset löivät, kuristivat, hakkasivat ja potkivat ja uhria raa’alla tavalla. Uhri kuoli useisiin päähän tulleisiin vammoihin ja kuristamiseen. Tekovälineinä käytettiin muun muassa metallista uuniritilää, johtoa ja imurinputkea.

Kolmas nuorukainen on syytettynä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Hän ei syyttäjän mukaan osallistunut itse väkivallantekoon eikä paennut perhekodista muiden kanssa, vaan hälytti apua.

Perhekodin ohjaaja surmattiin raakaa väkivaltaa käyttäen heinäkuun lopussa koulukodin perhekodissa Muhoksella Pohjois-Pohjanmaalla. Surman motiivina oli syyttäjän mukaan alaikäisten tavoite karata perhekodista.

– Syytetyt ovat suunnitelleet karkaamista jo ainakin torstaista lähtien etsimällä tekoon sopivia välineitä. Perjantai-illasta lähtien (kolmas syytetty) osallistui suunnitteluun ja välitti muun muassa viestilappuja tekijöiden välillä, syyttäjä totesi.

Syyttäjä: Uhri yllätettiin takaapäin

Surmatyö tapahtui lauantaita vasten aamuyöllä.

Surmansa saaneella 57-vuotiaalla ohjaajalla oli vuosikymmenien kokemus apua tarvitsevien nuorten kanssa työskentelystä. Surmayönä hän oli yövuorossa yksin. Hän oli jäämässä työstään eläkkeelle.

Surmayönä toinen murhasyytetyistä yllätti syyttäjän mukaan uhrin takaapäin, kun tämä istui perhekodin olohuoneen sohvalla. Syyttäjän mukaan syytetty painoi uhria uuniritilällä rintaan ja kaulaan. Uhri pääsi irti pojan otteesta ja talutti tämän huoneeseen.

Oven takana odotti toinen syytetyistä. Hän löi syyttäjän mukaan uhria imurinputkella päähän. Tämän jälkeen alkoi julma väkivalta.

Tämän jälkeen alaikäiset pakenivat perhekodin autolla mukanaan perhekodin omaisuutta. Poliisi sai teinit kiinni surmayön aikana Kuopiosta.

Murhasta syytetyt ovat esitutkinnassa myöntäneet väkivallan, mutta kiistäneet murhan. Rikoksen suunnittelusta epäilty on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Koulukoti Pohjolakoti on haasteellisista oloista tulevien lasten ja nuorten lastensuojelun palvelukeskus, jota ylläpitää Nuorten Ystävät ry.

Murhasta voidaan tuomita vain elinkautinen vankeusrangaistus. Kun rikoksen tekijä on alle 18-vuotias, enimmäisrangaistus on 12 vuotta vankeutta.
Heilinihei
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 108
Liittynyt: Su Touko 03, 2015 11:28 am

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Heilinihei »

Täällä uutisoidaan paperilappusin käydystä viestinnästä näiden "jätkien" kesken.. lieko viimeisessä lapussa verta? :shock:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015120 ... 5_uu.shtml

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Tunturisusi
Nikke Knakkertton
Viestit: 176
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2012 4:33 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Tunturisusi »

Kylähän nuo lappusetkin kertovat väännetyn rautalangan tavoin, että kyseessä oli murha. Uskon, että murhasta tekijät tuomitaankin.
finkbrau
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Ma Syys 05, 2011 11:59 am

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja finkbrau »

Lappujen käsialasta suhteutettuna poikien ikään tulen surulliseksi. Käsiala on lähempänä apinan kuin melkein täysi-ikäisen suomalaisen käsialaa. Huomaa ettei pojat ole henkiseltä tasoltaan mitään menestystarinoita.
Permit_Denied
Harjunpää
Viestit: 305
Liittynyt: Ma Kesä 01, 2015 8:56 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Permit_Denied »

finkbrau kirjoitti:Huomaa ettei pojat ole henkiseltä tasoltaan mitään menestystarinoita.
Tuskin tulevat ikinä olemaankaan. Minä kirjoitin paremmalla käsialalla ensimmäisellä luokalla.
Rubiskreebeli
Jack Bauer
Viestit: 969
Liittynyt: Ti Marras 25, 2014 5:53 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Rubiskreebeli »

Minulla taas on todella ruma käsiala. En ole jäänyt kiinni kenenkään murhaamisesta ainakaan vielä. Toivottavasti käsialani ei pakota minua moisiin tekoihin tulevaisuudessa.
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Niin, eiköhän tässä ole parempiakin syitä tulla surulliseksi kuin käsiala.
Rappa
Neuvoja-Jack
Viestit: 540
Liittynyt: La Elo 20, 2011 2:48 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Rappa »

Eiköhän se olis kaikille paras kun nää heput ois loppuelämänsä jossain laitoksessa pois normaali ihmisten joukosta.
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1507
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Toisilla on nätimpi käsiala, toisilla vähemmän, mutta voimme varmaan tulla siihen johtopäätökseen, että objektiivisesti tarkasteltuna ei vaikuta ikätasolla olevan tekstiltä...
Muhoksen surmaepäilty kertoo: "Löin napakasti pöytälevyllä päälakeen"

Keskiviikko 9.12.2015 klo 20.24

Toinen Muhoksen perhekotisurmasta syytetyistä pojista kertoi Oulun käräjäoikeudessa surmaan johtaneista tapahtumista seikkaperäisesti. Osa tapahtumien kulusta ei vastannut esitutkinnassa annettuja lausuntoja.

Välillä hieman epäselvästi puhunut syytetty oli rauhallinen eikä ärsyyntynyt, vaikka häntä yritettiin hiillostaa asioiden muistamisesta toisin kuin esitutkinnassa. Hän kertoi saapuneensa Muhokselle Pohjolakotiin heinäkuussa maanantaina. Tiistaiaamuna hän pääsi vähäksi aikaa pois omasta huoneestaan, kun työvuorossa oli kesäharjoittelija, joka ei tiennyt talon säännöistä.

- Pääsin käymään yleisaulassa, jossa tutustuin toiseen syytettyyn ja kuulin toimintatavoista häneltä. Hän sanoi, että opin kyllä aikanaan. Hän kertoi minulle, että Pohjolakodissa ohjaajat saavat käyttää väkivaltaa asukkaita kohtaan.

Kun päivätyövuorolainen tuli, syytetty käskettiin takaisin omaan huoneeseen, jossa hän oli pari päivää. Ajatukset karkaamisesta alkoivat pyöriä päässä hyvin pian.

"Lähden hatkaan"

- Olen ollut yli kuudessa eri laitoksessa, mutta Pohjolakodissa en kerinnyt päästä sisälle siihen, miten tulisi toimia. Ohjaajien kanssa tuli pieniä riitoja. Esimerkiksi kun kävi juomassa kolme kertaa yössä vettä, niin heti alettiin huutamaan. Silloin aloin pohtimaan, että minä lähden täältä hatkaan, syytetty kertoo.

- Torstaina aloin kyselemään muilta miten täältä pääsee hatkaan. Tiesin, että Pohjolakodista ei vain kävellä ovesta ulos, vaan olin valmistautunut, että siinä joudutaan tappelemaan ohjaajan kanssa. Yhteistuumin päädyttiin siihen, että pitää käyttää jotain tainnutus- ja kuristushommaa, että pääsee lähtemään.

Pojat suunnittelivat tekoa keskenään kirjeiden avulla. Syytetyn mukaan tilanne lähti siitä, että tarkoitus oli saada ohjaajalta avaimet karkaamista varten.

- Menin ohjaajan selän taakse ja pistin ritilän rinnan päälle ja yritin pitää sitä siinä, että kaveri saisi otettua avaimet, mutta se yritys meni pieleen. Ohjaaja vei minut kuristusotteella huoneeseeni.

- Tilanne oli siinä vaiheessa rauhoittunut, mutta hän otti minua rinnuksista kiinni ja työnsi minua ikkunaan päin. Silloin kun pää oli ikkunaa vasten, niin silloin ajattelin, että nyt saattaa käydä hassusti. Koin itseni todella uhatuksi. Siinä vaiheessa tuli itsesuojeluvaisto ja halusin suojata itseäni. Toinen kaveri löi ohjaajaa imurin putkella, kun hän huomasi että olin alakynnessä.

Karmivaa väkivaltaa

Seurasi syytetyn mukaan kaoottinen tappelu, jossa ohjaaja syytetyn mukaan löi ja kuristi syytettyjä ja syytetyt löivät ja kuristivat ohjaajaa. Syytetyn mukaan uhri sai otettua imurin putken haltuunsa ja löi sillä toista syytettyä kasvoihin niin, että niistä alkoi tulla verta. Silloin syytetty kertoi lyöneensä uhria nyrkeillä takaraivoon.

Tämän jälkeen syytetyt ottivat käyttöönsä uusiksi aseiksi pöytälevyn ja metalliritilän.

- Kerran löin napakasti pöytälevyllä ohjaajan päälakeen ja levy halkesi kahteen osaan. Sitten löin kerran tai kaksi kertaa metalliritilällä päähän. Kun pamautin ritilällä päähän kuului poksahdus, kun ritilästä lähti kaksi tankoa irti.

Ruumiinavauksessa on todettu, että yksi pinnoista oli lävistänyt uhrin kallon. Syytetty kertoo olleensa tässä vaiheessa hyvin kiihtyneessä tilassa.

- Menin hakemaan nopeasti kolmannen kaverin huoneesta antennijohtoa. Kun palasin katsomaan onko ohjaaja vielä siellä, hän yritti ottaa tuolia, joka oli huoneessani. Käskin häntä lopettamaan hyvin sään aikana. Sitten potkaisin kaksi, kolme kertaa ohjaajaa päähän. Silloin se tipahti. Hän oli tuolloin maha- tai kylkiasennossa, ja pää osui lattiaan. Kuristin häntä scart-johdolla muutaman minuutin niin, että kädet puutuivat. Pidin pienen tauon ja jatkoin kuristamista. Hän oli tuolloin maassa, painoin polvella häntä selästä ja kuristin. Hän päästi irti tuolista. Nostin häntä johdolla ylös maasta ja viimeiseksi potkaisin häntä päähän.

Syytetyn kaveri, toinen syytetyistä, kehotti syytettyä lopettamaan.

- Älä paisko sen päätä, lähdetään nopeasti pois, kaveri kehotti.

"Halu lähteä oli suuri"

Hän oli siinä vaiheessa käynyt suihkussa. Syytetty meni itsekin suihkuun ja kävi sen jälkeen omien sanojensa mukaan kahteen kertaan katsomassa, että uhri hengittää. Molemmat vaihtoivat puhtaat vaatteet verisiin sotkeutuneiden tilalle.

- Hän hengitti ahtaasti, mutta oli vielä hengissä, kertoo syytetty.

Syytetyn mielestä tapausta ei voida samaistaa poliisin murhaan.

- Me ei missään vaiheessa hakattu eikä potkittu maassa makaavaa puolustuskyvytöntä henkilöä, hän sanoo.

Teon jälkeen pojat ottivat toimistosta hetken mielijohteesta tupakkaa, puhelimen, tablet-tietokoneen ja kahden auton avaimet ja lähtivät ajamaan. Poliisi pysäytti heidät Kuopiossa.

- Kyllä minä aavistin, että jos tämä homma ei mene niin kuin suunnittelimme, joudumme putkaan. Mutta halu lähteä vapauteen oli niin suuri. Oli pakko päästä pois, sanoo syytetty.

Syyttäjä ei tule esittämään syytettyjen mielentilatutkimuksen tekemistä. Sen sijaan toinen murhasyytetyistä tulee esittämään mielentilatutkimuksen tekemistä. Syyttäjä ei vastusta tätä.

Oikeusistunto venyi keskiviikkona yli yhdeksän tunnin mittaiseksi. Käsittely jatkuu seuraavan kerran perjantaina 11. joulukuuta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015120 ... 9_uu.shtml
Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Muppe »

eli tämän touhun alulle panija ja johdolla kuristaja on Lasse Haapea,Dostiov on pyytäny jo lopettamaan pään hakkaamista.Hyi helevetti,miten lapsi voi tehdä tuollaista selvinpäin(?) toiselle ihmiselle joka tekee vain työtään? Dostinovki muina miehinä suihkussa...

maksimi tuomio 12 (alaikäsen ek) josta kiinni 1/3 ja lomille ku kiinniolo ajasta on lusittu 2/3,syylomalle jopa aiemmin ja avotalossa pia.. tappaja marko vehmanen oli melkein 4 vuotta avotalossa ,tuomion ollessa muistaakseni 8-9 vuotta eka kertalaisena aikuisena.
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.
Muppe
Rico Tubbs
Viestit: 1230
Liittynyt: Ma Elo 24, 2015 9:35 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Muppe »

Dostiov on Vantaalta ja Haapea Mikkelistä?



Re: Perhekodin 58 v. miesohjaaja surmattiin, Muhos 25.7.2015

Postby itäviitta » Wed Dec 09, 2015 11:02 am
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195009 ... tusta.html

Perhekotisurma: 17-vuotiaille epäillyille vaaditaan 12 vuoden rangaistusta

KOTIMAA | 9.12.2015 | 10:52 | PÄIVITETTY 10:551
STT; Aamulehti

Vantaalta kotoisin olevan syytetyn mukaan perhekotisurmasta syytettyjen oli tarkoitus alun perin vain tainnuttaa ohjaaja, jotta he pääsevät karkaamaan perhekodista. Rikostoverin käyttämä väkivallan määrä oli tullut yllätyksenä.
Muhoksen perhekotisurmasta syytetyn, Mikkelistä kotoisin olevan 17-vuotiaan puolustus väitti surmatun ohjaajan antautuneen tahallaan tappeluun ja jättäneen tietoisesti apua hälyttämättä.
Syytetyn mielestä kysymys oli nopeatempoisesta tappelutilanteesta, jossa väkivaltaa käytettiin. Syytetty kiisti murhasyytteen ja katsoi syyllistyneensä hätävarjelun liioitteluna tehtyyn pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.
Molemmat syytetyt kiistivät murhasyytteet.
Syyttäjä vaatii kahdelle 17-vuotiaalle pojalle 12 vuoden rangaistusta Muhoksen perhekotisurmasta. Kolmatta poikaa syytetään osallisuudesta valmisteluun. Hänelle syyttäjä vaatii ehdollista.
Muhoksella heinäkuun lopulla tapahtuneen perhekotisurman käsittely alkoi keskiviikkona Oulun käräjäoikeudessa. Kihlakunnansyyttäjä Kirsi Männikkö vaatii jutussa kahdelle 17-vuotiaalle nuorukaiselle tuomiota murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Lisäksi syyttäjää katsoo perhekodissa asuneen kolmannen nuorukaisen osallistuneen rikoksen suunnitteluun.
Nuorukaiset tappoivat rajua väkivaltaa käyttäen perhekodin ohjaajana työskennelleen 57-vuotiaan miehen. Tämän jälkeen kaksikko otti käyttöönsä perhekodin auton ja pakeni sillä kohti Etelä-Suomea. Pakomatka jäi lyhyeksi, sillä pakoauto pysäytettiin jo Kuopion korkeudella. Rikoksen suunnitteluun osallistunut nuorukainen hälytti paikalle apua ja poliisi sai nopeasti tiedon tapahtuneesta.
Esitutkinnassa työntekijän surmanneet nuorukaiset ovat kiistäneet murhan, mutta myöntäneet käyttäneensä väkivaltaa. Valmistelusta syytetty on kiistänyt rikoksen kokonaisuudessaan.
Kun murhasta tuomitaan alle 18-vuotias, enimmäisrangaistus on 12 vuotta vankeutta. Perhekotisurmaa käsitellään käräjäoikeudessa tämän päivän lisäksi vielä perjantaina.
Muhoksen perhekotisurma käsitellään Oulun käräjäoikeudessa avoimin ovin.
Teon suunnitteluun osallistuneen syytetyn nuorukaisen puolustus pyysi päämiehensä kuulemista yleisön läsnä olematta. Puolustuksen mukaan tarkkaavaisuushäiriöistä kärsivän nuoren puolustus vaarantuisi, mikäli yleisö olisi paikalla. Käräjäoikeus päättää kuulemistavasta tämän päivän kuluessa.
EDIT ke kello 10.52 Lisätty otsikkoon sana perhekotisurma perhesurman sijaan.
Lopetti tietojen kirjoittelun kokonaan foorumille 13.3.2019.
Jäseninä suuri määrä idiootteja joilla ei ole foorumille mitään järkevää kirjoitettavaa tai tietoa asioista vaan ovat paikalla vain todistamassa ja vannomassa omaa tyhmyyttään.
Alice
Neuvoja-Jack
Viestit: 563
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 6:01 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Alice »

Muppe kirjoitti:Dostiov on Vantaalta ja Haapea Mikkelistä?
Länsi-Vantaalta mitä ilmeisimmin, ja Haapea Mikelistä, adoptoitu Filippiineiltä.
Avatar
Valoviikate
Christopher Lorenzo
Viestit: 1507
Liittynyt: Pe Helmi 22, 2008 7:12 pm
Viesti:

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Valoviikate »

Kiistävät murhan ja mielentilatutkimukseen haluavat ja katumustakin on osoitettu. Tässä videota, jossa syyttäjää ja lyhyemmin puolustusasianajajaa haastattelen:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 59569.html
Toinen pojista peitteli kasvojaan visusti, toinen ei lainkaan.
Kotimaa 11.12.2015 klo 17:00
Perhekotisurmassa syytetyt vaativat mielentilatutkimusta

Kaikki Muhoksen perhekotisurmasta syytetyt pojat vaativat mielentilatutkimukseen pääsyä. Syyttäjä ja uhrin omaiset eivät vastustaneet vaatimuksia. Käräjäoikeus antaa jutusta tuomion tai välituomion myöhemmin.

OULU
Muhoksen Metsolan perhekodissa heinäkuussa tapahtuneen työntekijän surmajutussa kuultiin perjantaina loppulausunnot Oulun käräjäoikeudessa.

Kaikki kolme syytettyä alaikäistä poikaa pyysivät mielentilatutkimusta.

Kihlakunnansyyttäjä Kirsi Männikkö ei vastustanut vaatimuksia. Sitä eivät vastustaneet myöskään uhrin omaiset.

Pojat eivät kertoneet kaikkea

Syyttäjän mukaan kaksi murhasta syytettyä poikaa ei ole kertonut oikeudessa kaikkea, vaan esitutkintakertomukset ovat totuudenmukaisemmat.

Syyttäjän mukaan pojat suunnittelivat uhrin kolkkaamista. Tuolloin tuli ilmi myös, että uhri voi kuolla väkivallan seurauksena.

Syyttäjä vaatii kahdelle alaikäiselle 17-vuotiaalle pojalle rangaistusta nuorena henkilönä tehdystä murhasta ja törkeästä ryöstöstä. Mikkelistä ja Vantaalta kotoisin olevat nuorukaiset ovat kiistäneet syytteet.

Syyttäjä esitti vaihtoehtoisena syytteenä törkeän kuolemantuottamuksen.

Uhrin omaisten asianajajan Kari Erikssonin mukaan huomioon tulisi ottaa myös törkeä pahoinpitely.

Kolmatta, Hollolasta kotoisin olevaa 17-vuotiasta poikaa syytetään nuorena henkilönä tehtyyn törkeään henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Syyttäjän toissijainen syyte on törkeän ryöstön valmistelu.

Syyttäjän mukaan poika on tiennyt muun muassa suunnitellun väkivallan tekotavoista ja ollut siten mukana teon suunnittelussa.

Poika ei osallistunut surmatyön toteuttamiseen eikä karannut perhekodista. Poika hälytti apua surman jälkeen.

Syyttäjä vaatii 12 vuoden rangaistusta

Syyttäjä vaatii kahdelle alaikäiselle pojalle 12 vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta, sillä uhria kohtaan on käytetty raakaa väkivaltaa, jonka kohteeksi hän joutui työtehtävässään.

Syyttäjä vaati lisäksi, että Vantaalta ja Mikkelistä kotoisin olevat pojat on pidettävä edelleen vangittuina.

Hollolalaiselle pojalle syyttäjä vaatii puolesta vuodesta vuoteen ehdollista vankeutta.
http://yle.fi/uutiset/perhekotisurmassa ... ta/8517974
Muhoksen perhekotisurma: Toinen syytetty murtui oikeudessa ja otti vastuun
Perjantai 11.12.2015 klo 19.40
Muhoksen perhekotisurman oikeudenkäynnissä kuultiin toiselta syytetyltä koskettava loppupuheenvuoro. Molemmat syytetyt purskahtivat itkuun.

Kuva
Syyttäjä vaatii kahdelle 17-vuotiaalle pojalle 12 vuoden rangaistusta ohjaajan murhasta ja törkeästä ryöstöstä heinäkuussa. Kolmannen epäillään osallistuneen valmisteluun. (ARI KETTUNEN)

- Meistä on julkisuudessa tehty kylmäverisiä tappajia. Totuus on, että uhri, ohjaaja ei ole enää täällä maanpäällä läsnä. Tämä tekee tässä tilaisuudessa asian meille niin vaikeaksi ilman, että voimme tehdä sille asialle enää mitään itse, 17-vuotias nuorukainen sanoi.

Hän otti vastuun ohjaajan kuolemasta omalle kontolleen.

- Se oli minun vikani, että ohjaaja kuoli. Se oli minun tekojeni johdosta, että hän ei ole läsnä tänään.

- Ohjaaja antoi minulle johtajuutta, heti kun tulin Metsolaan. Hän katsoi minun pomppimistani käytävillä sormien läpi. Viimeisenä iltana kysyin häneltä, että pidätkö työstäsi, niin hän vastasi: "Kyllä, ennen kaikkea nuorista ja heidän parissaan työskentelystä".

Ohjaajalla oli enää viisi vuoroa töitä ennen eläkkeelle pääsyään.

- En ymmärrä miten pystyin tappamaan hänet, kaikki tapahtui vain hetkessä. Jos olisin kuunnellut kaveriani ja jättänyt hänet rauhaan siinä vaiheessa, kun avaimet oli saatu haltuun, niin hän olisi vielä hengissä, syytetty sanoi.

Syytetty sanoi myös, että on väärin, jos toistakin epäiltyä syytetään murhasta.

- Totuus on, että jouduin puolustamaan itseäni jo nuorena ja tiedän, miltä tuntuu kun ei ole enää isää. Menetin molemmat vanhempani jo kaksivuotiaana. Jouduin elämään kadulla ja kantamaan vastuun itsestäni. Tiedän, miltä tuntuu olla ilman isää.

- Kestän saamani tuomion, mutta en kestä kun ajattelen sitä, miltä tuntuu kun ei ole enää isää, syytetty lopetti puheenvuoronsa.

Mielentila tutkittaneen

Nuorukaiset päätynevät mielentilatutkimukseen. Teon myöntäneen puolesta mielentutkimusta pyysi sosiaaliviranomainen, toinen pyysi tutkimusta itse.

Oulun käräjäoikeus käsitteli murhasyytteitä keskiviikkona ja perjantaina. Oikeus antaa tuomion tai välituomion asiassa tammikuussa.

Syyttäjä vaatii kahdelle 17-vuotiaalle pojalle 12 vuoden rangaistusta ohjaajan murhasta ja törkeästä ryöstöstä heinäkuussa.

Jutussa on syytteessä myös nuorukainen, joka ei ollut mukana väkivallassa, mutta osallistui syyttäjän mukaan teon valmisteluun. Myös hän pyysi mielentilansa tutkimista.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121 ... 5_uu.shtml

edit / videolinkki lisätty ja toinen artikkeli
fbiagentti
Sofia Karppi
Viestit: 418
Liittynyt: Su Joulu 21, 2014 7:35 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja fbiagentti »

Mielenkiintoista toteutuuko tuomiossa taas sukupuolirasismi? Seinäjoen pimu sai 9 vuotta, saavatko nämä pojat kovemman tuomion murhasta kuin pimu, koska pojilla roikkuu kikkelit jalkojen välissä? Vaikka mamuaspektia ei olekkaan käsitelty, niin totuushan on, että ohjaaja olisi hengissä edelleen, jos nämä paviaanit olisivat pysyneet siellä missä heidän syntymämaansa on. Toinen taisi olla ryssä/virolainen ja toinen filippinomarakatti?
Lena
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: Ti Kesä 02, 2015 9:48 pm

Re: Perhekodissa murhattu aikuinen ohjaaja Muhoksella

Viesti Kirjoittaja Lena »

fbiagentti kirjoitti:Mielenkiintoista toteutuuko tuomiossa taas sukupuolirasismi? Seinäjoen pimu sai 9 vuotta, saavatko nämä pojat kovemman tuomion murhasta kuin pimu, koska pojilla roikkuu kikkelit jalkojen välissä? Vaikka mamuaspektia ei olekkaan käsitelty, niin totuushan on, että ohjaaja olisi hengissä edelleen, jos nämä paviaanit olisivat pysyneet siellä missä heidän syntymämaansa on. Toinen taisi olla ryssä/virolainen ja toinen filippinomarakatti?
Jännästi onnistuit samaan hengenvetoon epäilemään oikeusjärjestelmää rasismista ja silti viljelemään rasistista sontaa omassa tekstissäsi.
Vastaa Viestiin