Eeva Eskelinen, Seinäjoki 16.1.2016

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
miesasiamies
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Ti Syys 08, 2015 4:07 pm

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja miesasiamies »

Täysi Purenta kirjoitti: Eeva ei joko pääse sinne mihin on matkalla ollenkaan tai siellä jo nukutaan eikä kuulla kopisteluja tai kellonsoittoja. Pahimmillaan aamuvuorolainen on jo lähtenyt töihin. Eeva paleltuu ulos kuten on otaksuttu mutta paikkaan josta häntä ei osata hakea koska se ei ole loogisella reitillä. "Hoito", ehkä naimisissa tahollaan kauhistuu kun kuulee mitä on tapahtunut. Hän on hiljaa omasta osastaan ja kämpästä löytyneet avaimet viedään kaulukset pystyssä poliisilaitokselle. Pahimmillaan syyllisyys estää oman tontin tarkemmat tutkimukset ja Eevaa ei siksi löydetä. Kyselyihin voi vaan todeta että "joo, tutkittu on eikä mitään löytynyt".

Villimpi jatkoskenaario tietysti on, että hoito palaa aamuvuorosta ja löytää Eevan hengettömäksi kylmettyneenä ja pikkuhousut käsilaukussa omalta terassiltaan. Seuraa paniikki ja seurausten pelko jotka saavat kippaamaan kalmon autoon ja viemään johonkin. Vaikka siihen lähimpään avoimeen vesistöön. Virta vie ruumiin ja samalla mahdolliset dna-todisteet osallisuudesta.
Tämän- ja vastaavantyyppiset useiden vaikuttimien kehystämät säätämiset voisivat kyllä olla useammankin katoamisen takana. Osa katoamisista on hyvin yksinkertaisia, osa taas voi olla niin monimutkaistenkin tapahtumaketjujen takana, että katoamisen syytä voi ulkopuolisen olla hyvin vaikea saada selville ilman silkkaa tietoa. Tuosta avainhommasta mietin, että miksi "hoito" olisi vienyt avaimia poliisilaitokselle? Eikö olisi ollut varmempaa kätkeä avaimet kuin vaarantaa oman osuuden selviäminen muille, jos sen halusi kuitenkin muilta salata? Kuvioon voisi sopia, että joku kolmas osapuoli, joka tiesi asioiden laidan mutta ei siis ollut "hoito" itse, sai jotain kautta avaimet haltuunsa ja halusi viedä ne anonyymisti poliisilaitokselle.

Toisaalta avainten löytäjää on huhuiltu vasta niin vähän aikaa, että löytäjä voi ilmoittautua vielä lähipäivinä, kun kuulee asiasta.
Viimeksi muokannut miesasiamies, Ke Helmi 03, 2016 12:28 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Murehtija
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ma Touko 18, 2015 10:18 pm

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja Murehtija »

Seinäjoella säästösyistä sammutetaan katuvalot klo. 23.00 ja Eeva lähtenyt baarista 22.45, elikkäs ei ole ehtinyt kotiin katuvalojen palaessa, tai en tiedä palaako ne Joupin kaupunginosassa öisin, muualla asuntoalueilla ei kylläkään. Pimeässä eksyy kuka tahansa humalainen.
Floristi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: Ke Tammi 20, 2016 3:53 pm

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja Floristi »

Nuo avaimet näyttävät omaan silmään osaston lääkehuoneen avaimilta. En ole missään muualla nähnyt tuollaisia käytettävän, usealla T-osastolla lääkekaappiin juuri tuontapainen avain.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Uusissa taloyhtiöissä noita avaimia on myös,noihin avaimiin vielä niin vanhemmilla ihmisillä ei ole nettiä ja tuo avain ilmoitus tulee vasta huomenna paperiversioon luultavammin ja voi sieltäkin jäädä huomaamatta jos ei lue,toivottavasti saavat paikkallis lehteen joka ilmaisjakeluna jos ei ilmoittajaa kuulu tuskin on löytäjällä mitään tekemistä asian kanssa.
observer
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ke Syys 23, 2009 12:49 am

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja observer »

Tuo avain on tosiaan iLOQ (http://www.iloq.com) ja niitä käytetään nykyään aivan tavallisissa uudemmissa ja joissain vanhemmissakin taloyhtiöissä, joissa lukitusjärjestelmä on uusittu. Se oli jossain uutisessakin mainittu, että kysymys on kotiavaimesta.
Tessu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1674
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:51 am

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Jos ei ole kerta ojissa niin sitten ehkä joessa... ja valvontakameroiden "nauhat" ei säily kuin tietyn hetken,kovalevylle tallentavat nykyään ja pyyhkiytyvät pois kun ei enää tarvetta tarkennuksille ole,jotenka nyt jos koskaan niitä vielä ehkä? voi löytyä,säilöntäaikoja kun en tiedä.
Tämmösessä tapauksessa kun runsas alkoholin käyttö,huonolla tuulella ja puhelimet,avaimet hukassa varmasti poliisikin on tehnyt taustatyötä ja haastatellut useita henkilöitä,läheisiä,työpaikalta.
Eivät anna välttämättä tietoja julkisuuteen jos jotain epäilevät mikä voi haitata tutkintaa.
Kaikenmoiset entiset murhat sun muut unohtasin kyllä paikkakunnalla,niitä tapahtuu kuitenkin aina jossain ja vaikea vetää johtopäätöksiä.
Kaikki "musta tuntuu" ehkä näkijät ja ovikellojen soittelijat ja avaintenpalauttajat voi kyllä unohtaa jos ei mitään varmaa ole,avaimen palautti varmasti hän joka sen jostain löyti,ehkä sillä voi? saada jotain selville mistä avain löytyi tai sitten ei koska muutakaan ei ole löytyny.
Että ihan jalat maassa tätä kannattaa tutkia,mielikuvitus ei saa laukata.
Avatar
Sus4nn4
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Helmi 02, 2016 11:36 am

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja Sus4nn4 »

Onko avain pudonnut jo Bar Palaveriin? Sieltä kannattaisi kysyä, ellei ole jo kysyttykin. Toivottavasti avainten löytäjä ilmoittaa tietonsa poliisille.

Tietysti jos lämmittelee käsiä takin taskuissa hanskat kädessä ja ottaa kädet taskuista pois, putoaa avaimet kyllä silloinkin helposti.. Mielenkiintoista olisi tietää, oliko kadonneella käsilaukku matkassa, yleensähän känny ja avaimet kulkee käsilaukussa mukana.
miesasiamies
Harjunpää
Viestit: 338
Liittynyt: Ti Syys 08, 2015 4:07 pm

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja miesasiamies »

Tessu kirjoitti: Kaikki "musta tuntuu" ehkä näkijät ja ovikellojen soittelijat ja avaintenpalauttajat voi kyllä unohtaa jos ei mitään varmaa ole,avaimen palautti varmasti hän joka sen jostain löyti,ehkä sillä voi? saada jotain selville mistä avain löytyi tai sitten ei koska muutakaan ei ole löytyny.
Että ihan jalat maassa tätä kannattaa tutkia,mielikuvitus ei saa laukata.
Sinäkö sen päätät mitä muiden päässä saa liikkua ja mitä muiden kannattaa tutkia? Ainakin avainten osalta tulit ottaneeksi kantaa poliisinkin tutkinnan puolesta.
Viimeksi muokannut miesasiamies, Ke Helmi 03, 2016 1:16 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
erica
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 94
Liittynyt: Ti Heinä 28, 2015 10:14 pm

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja erica »

Ilta-sanomien mukaan joku on jo ottanut yhteyttä avaimiin liittyen:
Viimeinen havainto kadonneesta Eevasta vain satojen metrien päässä kotoa – Poliisi: ”Poikkeuksellinen tapaus”

Julkaistu: 3.2. 11:01
Seinäjoella kadonneen Eeva Eskelisen avainten odotetaan tuovan lisätietoa hänen liikkeistään. Viimeinen havainto hänestä on vain satojen metrien päästä kotoa.

55-VUOTIAS Eskelinen katosi 16. tammikuuta kotimatkallaan. Hän tallentui valvontakameraan poistuessaan Seinäjoen keskustassa Koulukadulla sijaitsevasta Bar Palaverista.

Sen jälkeen hänestä on todennäköinen havainto vielä Herralankadulta Seinäjoen Joupista – vain joidenkin satojen metrien päästä hänen kotoaan.

– Siltä illalta on havainto tuntomerkkeihin sopivasta henkilöstä Herralankadulta noin kello 22.45–23.00 väliltä, sanoo tapauksen tutkinnanjohtaja Harri Teivaanmäki Pohjanmaan poliisista.

Eskelinen on siis todennäköisesti päässyt hyvin lähelle kotiaan. Herralankadun läheisiä alueita on haravoitu koirankin avulla, mutta mitään ei ole löytynyt. Kyseessä on kaupunkialue, joten maastoa lähiympäristössä on melko vähän.

– Poikkeuksellinen tapaus siinä mielessä, että tuon jälkeen ei ole tullut mitään varmoja havaintoja, Teivaanmäki sanoo.

– Tosin sääolosuhteetkin ovat kyllä olleet aika rajut. Katoamisaikaan oli kova pakkanen ja sen jälkeen on tullut luntakin jonkin verran tälle alueelle.


UUTTA toivoa Eskelisen löytymisestä saatiin eilen, kun hänen avaimensa löytyivät poliisilaitokselta. Joku oli ne jostakin löytänyt ja toimittanut poliisille. Parhaillaan selvitetään kuka avaimet löysi ja mistä.

– Nyt juuri selvitetään avainten tuojaa. Joku henkilö on jo ottanut yhteyttä poliisiin tähän liittyen, mutta tarkkaa tietoa ei vielä ole, Teivaanmäki sanoo.

Tutkinta saattaa edetä, kun avainten löytöpaikka selviää.


POLIISILLE tuotuja vähäarvoisia löytötavaroita, kuten avaimia ei yleisesti sen tarkemmin kirjata. Vastaavia tavaroita löytyy paljon ja niitä voi tuoda poliisilaitokselle ilman, että löytöpaikkaa tai muuta välttämättä edes kysytään. Arvotavarat sen sijaan kirjataan järjestelmään.

55-vuotias Eskelinen on noin 150 senttimetriä pitkä, vartaloltaan hoikka nainen. Katoamisiltana hänellä oli päällään valkoinen toppatakki ja jalassaan tummat housut, joiden lahkeissa heijastinraidat. Hänellä ei ollut puhelintaan mukana.

Mahdolliset havainnot Eskelisestä voi ilmoittaa Pohjanmaan poliisilaitoksen tilannekeskuksen numeroon 029 544 0513.

Pasi Pieti
Avatar
VoDKa
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4913
Liittynyt: Ke Marras 07, 2007 5:17 am
Paikkakunta: Better place.

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja VoDKa »

POLIISILLE tuotuja vähäarvoisia löytötavaroita, kuten avaimia ei yleisesti sen tarkemmin kirjata. Vastaavia tavaroita löytyy paljon ja niitä voi tuoda poliisilaitokselle ilman, että löytöpaikkaa tai muuta välttämättä edes kysytään. Arvotavarat sen sijaan kirjataan järjestelmään.
Tuo kyllä tuntuu vaihtelevan paikkakunnittain tai sitten poliisin arvio vähäisestä arvosta on aika erikoinen. Olen itse toimittanut kerran poliisilaitokselle halvan lastenhoitokassin jonka sisältönä oli jotain suolapähkinöitä ja random halpaa sälää. Poliisi otti löytöpaikan ja nimeni ylös, vaikka laukun arvo sisältöineenkin pyöri ehkä jossain viiden euron hujakoilla.

Mietin sitä vaihtoehtoa noissa avaimissa että toivottavasti ei ole käynyt kuitenkaan niin, että Eeva on lähtenyt baarista ja pudottanut avaimet matkalla kotiinsa. Kodin luona on huomannut avainten kadonneen ja lähtenyt takaisin niitä etsimään. Tällä välin joku ulkoilija (koiranulkoiluttaja vaikka baarikeikan jälkeen) on avaimet löytänyt ja napannut mukaansa viedäkseen seuraavana arkipäivänä poliisilaitokselle. Eeva on kulkenut avainten tippumispaikan luokse/siitä ohi, mutta avaimia ei tietenkään enää tuolloin ole siellä ollut, kun ne ovat olleet tällä ulkoilijalla jo mukana. Jos tuo lamppujen sammuttaminen klo 23.00 pitää myös paikkaansa, on avainten etsintä ollut vieläkin epätoivoisempaa ja hitaampaa. Eeva on kenties etsinyt avaimia aikansa ja sen jälkeen on tapahtunut jokin kuvio, joka vielä on epäselvää. Onko yrittänyt päästä jonnekin tai kenties mennyt istumaan iltaa vaikka jonnekin toiseen baariin vielä, mutta häntä ei ole sieltä vain tunnistettu. Baarien mennessä kiinni (moneltako? Kahdelta? Kolmelta?) on hän lähtenyt jälleen liikkeelle lämmiteltyään ja koittanut kenties jälleen etsiä niitä avaimia, turhaan. Ketutus alkaa olemaan tässä vaiheessa armoton ja kun avaimia ei löydy kotimatkalta vieläkään, on hän viimein talonsa luona soitellut summerit läpi siinä toivossa että edes rappukäytävään pääsisi ja saisi joltain vaikka puhelinta lainaan voidakseen soittaa talonmiehelle/huoltoyhtiölle jotta tämä tulisi avaamaan oven. Kun ovea ei kuitenkaan avata kenenkään naapurin toimesta, on huonosti alkanut ilta ottanut niskaotteen ja kaikki ärtymys ja raivo on purkautunut itsetuhoisella tavalla - tai kännityperyyksissä.

Uskon että Eeva löytyy jostain ulkoa menehtyneenä, eikä kovinkaan kaukaa kotoaan.

One day I might just disappear and you will never find me. Nobody will ever find me.

HerloCCi Solmunen
Theo Kojak
Viestit: 1137
Liittynyt: Ke Helmi 04, 2009 12:37 pm

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja HerloCCi Solmunen »

Alkaa tuntumaan tätä ceissiä ja poliisin toimia seuratessa, että sekään ei ole mahdottomuus, että nämä etsintäryhmät on avaimet löytäneet, mutta jostain syystä paikasta mitä ei osata kadonneeseen heti yhdistää ja näin ollen normi löytötavarana mennyt säilytykseen.

Se ettei asioita osata yhdistellä tai mikä lie syynä tuntuu ettei poliisilla ole ihan hallussa tääkään etsintä. Tai intensiteetti on aika nolla.
Mahtanut tyttären naama venähtää kun nähnyt avaimet laitoksella ja asiaan ei olla reagoitu.

Itse uskon Eevan olleen niin humalassa että on saattanut avaimet jo kaivaa hyvissä ajoin käteensä ja kaatunut matkalla ja avaimet tippuneet.

Tai sitten ne on tuotu ravintolasta asemalle.
Olemme kaikki syyllistyneet suureen rikokseen-suureen rikokseen olla elämättä elämää täydesti. (H. Miller)
Tuhatkauno
Alibin satunnaislukija
Viestit: 57
Liittynyt: Pe Maalis 07, 2014 1:01 pm

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja Tuhatkauno »

Olisihan tuo nainen jo pitänyt löytyä etsinnöissä. Minä uskon henkirikoksen tapahtuneen ja nainen löydetään jostain ihan muualta.
Paskasta ei saa konvehtia.
Avatar
Sus4nn4
Susikoski
Viestit: 43
Liittynyt: Ti Helmi 02, 2016 11:36 am

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja Sus4nn4 »

Tuhatkauno kirjoitti:Olisihan tuo nainen jo pitänyt löytyä etsinnöissä. Minä uskon henkirikoksen tapahtuneen ja nainen löydetään jostain ihan muualta.
Itsellä sama kävi mielessä, kun mietin tuota avainten löytymistä. Jopa pienet avaimet löytyvät. muttei niitten omistajaa.. :roll:
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Tuhatkauno En tiedä kuinka paljon olet palstaa seurannut, kun olet aika uusi. Mutta ei todellakaan ole ensimmäinen tapaus jonka löytyminen kestää. Ja yhä mitä todennäköisemmin tulee löytymään ihan kotinsa läheltä ja alueelta josta on jo etsitty. Vastaavanlaisia tapauksia löytyy vaikka kuinka paljon. Kyllä tässä tapauksessa kaikkein suurin todennäköisyys on kännissä eksyminen ja paleltuminen.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: KADONNUT SEINÄJOELLA LAUANTAINA 16.1.2016.

Viesti Kirjoittaja elli72 »

[quote="Sus4nn4 Itsellä sama kävi mielessä, kun mietin tuota avainten löytymistä. Jopa pienet avaimet löytyvät. muttei niitten omistajaa.. :roll:[/quote]

Onhan ne avaimet voineet löytyä vaikka baarista. Jos kännykkäkin on sinne jäänyt.
Vastaa Viestiin