paha ruoka-rikos?

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvoja: Moderaattorit

cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

paha ruoka-rikos?

Viesti Kirjoittaja cicero »

tuli tuossa mieleen kun tänään olen lukenut noihin ravintoloihin ja kokkeihin kohdistuvia artikkeleja että onko pahanmakuinen ruoka rikos....

voisiko esim. hyvää kotiruokaa mainostavan ravintolan haastaa oikeuteen pahanmakuisesta ruuasta? Tai voiko avioerossa yhtenä eroon johtavista syistä pitää puolison huonoa ruuanlaittotaitoa? Joskushan näkee jonkun puoisonsa surmaajan vetoavan tähän seikkaan...onko se mielestäsi hyvä puolustus?
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Manual
Lauri Hanhivaara
Viestit: 130
Liittynyt: Su Marras 11, 2007 11:09 pm

Viesti Kirjoittaja Manual »

Pari karvakäsi pitzeriaa tulee heti mieleen mitkä vois haastaa oikeuteen..........
Avatar
maija turjukka
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4941
Liittynyt: Ke Heinä 25, 2007 8:58 pm

Viesti Kirjoittaja maija turjukka »

^^ Höhöh. cicero..... jos huonon ruuanlaittotaidon takia tulis avioero, niin minut olisi kyllä jätetty jo ainakin 15 vuotta sitten :shock: Ja mitä tulee tuohon ravintoloitten mainostukseen, niin makuasioistahan ei voi kiistellä.... toisen suussa huono ruoka voikin olla just sitä hyvää jollekulle muulle.

-nakit ja pussimuusi, mutta rakkaudella väsätty-
-Suru on hinta, jonka maksamme rakkaudesta.-
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

oeln kyllä miettinyt että milloin ekan kerran joku keksii haastaa ravintolan oikeuteen mauttomasta tai pahasta ruuasta...ravintoloissa ruoka voi maksaa aika paljon, varsinkin kalliimmissa gourmet ravintoloissa. siis jos ostaa 500 eurolla jonkun teknisen ihmelaitteen niin senhän voi vaihtaa tai saa rahat takaisin jos ei toimi niinkuin pitää....

täällä hesassakin on pari ravintolaa joihin tuon rahasumman voi lykätä jos ei ole parempaakaan rahanreikää...sii spelkkää uhkapeliä tuo ravintolaruokailu? Noista pizzerioista, onko kukaan koskaan haastanut sellaista pizzeriaa oikeuteen josta on saanut ruuan lisäksi vaikka ruokamyrkytyksen tai muuten vatsanväänteitä...?

:D
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Tähän väliin täytyy mainita legendaarinen Kotipizza Kalliossa, joka möi kotipizzana lättyjä, jotka oli tehty aivan muista materiaaleista. Yllättävän moni oli jopa tehnyt valituksen eteenpäin. Noh, kiinnihän se menikin nobiasti, mutta taisi jäädä pitkäksi aikaa huono maine juuri ko. kotipizzan osoitteelle.
metallikukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 538
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:47 pm

Viesti Kirjoittaja metallikukko »

Muistaako kukaan sellaista tapausta kun karvakäsipizzerian kokki runkkasi pizzan päälle ja asiakas sai tippurin?
Tapaus sattui muistaakseni Järvenpäässä .

Onko kyseessä vain urbaani legenda?

Mutta niin tai näin niin, tämän kuultuani ovat kebabravintoloiden jogurttikastikkeet olleet osaltani historiaa :D
Dr Eastmann
Alokas
Viestit: 8
Liittynyt: Ti Kesä 12, 2007 1:55 pm

Viesti Kirjoittaja Dr Eastmann »

metallikukko kirjoitti:Muistaako kukaan sellaista tapausta kun karvakäsipizzerian kokki runkkasi pizzan päälle ja asiakas sai tippurin?
Tapaus sattui muistaakseni Järvenpäässä .

Onko kyseessä vain urbaani legenda?
Tuo on vanha urbaanilegenda, joka lähti alunperin Yhdysvalloista liikkeelle. Alkuperäisessä versiossa musta työntekijä lisäsi McDonaldsin keittiössä omat kastikkeet hampurilaisiin.

Mutta eihän sitä tiedä, vaikka joku tarinan kuullut olisi ottanut myöhemmin mallia... :wink:
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

porissa asuessani eräs vanha ja hyvä ystävä (jota en ainakaan tähän päivään mennessä ole saanut kiinni valehtelusta)kertoi että hänen tuttunsa on sikäläisessä ravintolassa kokkina ja että joskus jonkun muun lautaselle jäänyttä ruokaa on laitettu tarjolle seuraavalle asiakkaalle, putsattu,lämmitetty ja laitettu uudestaan lautaselle...nätisti..en kyllä tiedä voiko pitää paikkaansa mutta näin sanoi....kyseessä oli ravintola siinä keskuskartanossa...en sitten jälkeenpäin mennyt sinne syömään enää...ja tästä on kyllä useampi vuosi aikaa....
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
cicero
Michael Knight
Viestit: 4160
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Viesti Kirjoittaja cicero »

cicero kirjoitti:porissa asuessani eräs vanha ja hyvä ystävä (jota en ainakaan tähän päivään mennessä ole saanut kiinni valehtelusta)kertoi että hänen tuttunsa on sikäläisessä ravintolassa kokkina ja että joskus jonkun muun lautaselle jäänyttä ruokaa on laitettu tarjolle seuraavalle asiakkaalle, putsattu,lämmitetty ja laitettu uudestaan lautaselle...nätisti..en kyllä tiedä voiko pitää paikkaansa mutta näin sanoi....kyseessä oli ravintola siinä keskuskartanossa...en sitten jälkeenpäin mennyt sinne syömään enää...ja tästä on kyllä useampi vuosi aikaa....
veljen vaimo on vuoropäällikkönä yhdessä tunnetussa turkulaisessa raflassa ja kerti että heidän kokillaan on silloin tällöin tapana ottaa kylmiössä säilössä olevista kossupulloista yksi ja hulauttaa suoraan pullon suusta kurkkuun... siitä on sitten kiva annostella asiakkaille....


siis piti muokata eikä lainata tuota edellistä viestiä.....
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"
Kelju K. Kojootti
Sofia Karppi
Viestit: 424
Liittynyt: La Kesä 09, 2007 2:07 am

Viesti Kirjoittaja Kelju K. Kojootti »

Tuosta ciceron kossujutusta tuli mieleen. Olin joskus mukana eräässä suurehkossa elokuvaproduktiossa, ja yhtä kohtausta kuvattiin sitten ravintolassa, ravintolan ollessa muutoin kiinni toki. No pätkän ohjaaja otti baaritiskin hyllyltä Jaloviinapullon, veti siitä muutamat miehekkäät siivut pullonsuusta ja laittoi pullon takaisin..
Avatar
ABC
Michael Knight
Viestit: 4320
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Viesti Kirjoittaja ABC »

EuroJR kirjoitti:Tähän väliin täytyy mainita legendaarinen Kotipizza Kalliossa, joka möi kotipizzana lättyjä, jotka oli tehty aivan muista materiaaleista. Yllättävän moni oli jopa tehnyt valituksen eteenpäin. Noh, kiinnihän se menikin nobiasti, mutta taisi jäädä pitkäksi aikaa huono maine juuri ko. kotipizzan osoitteelle.
Kiinnostaisi kuulla lisää tästä jutusta, kun kyseinen lafka, vaikkakaan ei juuri Kallion, toimittaa lounaistani aika ison osan... :shock:
Every ship must sail a world.
EuroJR
Jessica Fletcher
Viestit: 3334
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 7:26 pm
Paikkakunta: Costa del Crime

Viesti Kirjoittaja EuroJR »

Jöö. Tilaan aina tuon nr 12, eli Americanon. Muutaman hassun kerran tulin syöneeksi sitä kotiinkuljetuksena ja ihmettelin kun ei oikein maistunut. Normaalisti tuli perhekokokin ahmittua nopeasti. Vasta parin kolmen kerran jälkeen kiinnitin asiaan oikein huomiota ja totesin, että kyse on juuri tuosta Porthaninkadun Kotipizzeriasta (n. 7 vuotta sitten). He käyttivätkin Kotipizzaketjun tarkoin määriteltyjen materiaalien sijaan ihan omia "säästötavaroitaan" ja tuloksen huomasi nopeasti. Kirjoitin siitä palautteen Kotipizzan sivuille ohimennen. Asia olisi jo muuten minulta unohtunukin, mutta ajoin taksia tuohon aikaan ja kerran toin pari mimmiä siihen ostamaan hiukopalaa. He kertoivat, että olivat saaneet surkeita pizzoja sieltä aiemmin ja soittaneet palautenumeroon Kotipizzaketjulle. Sieltä oli sitten kerrottu, kuinka asiaa tutkitaan ja että valituksia on tullut jo useampia. Kohtapuoleen olikin sitten yrittäjä vaihtunut toiseen ja laatu palasi entiselleen!!! :P

Sitten vielä kerran näin tästä koskevan keskustelupalstan topikin jossain, en muista missä. Lyhyt oli petoksen tie internetin aikaan :lol:
Maybrick
Perry Mason
Viestit: 3828
Liittynyt: Ti Loka 23, 2007 4:44 pm

Viesti Kirjoittaja Maybrick »

Huonoa ruokaa laittavaa puolisoa ei voi syyttää, koska asiaintila kuuluu kategoriaan "vastoinkäymiset", mutta huonoa ruokaa laittava ja tarjoava ravintola syytteeseen, koska ammattitaitoinen kokki ei saa laittaa huonoa ruokaa maksua vastaan.

Valitettavasti ammattikokit nykyään usein onnistuvat pilaamaan hyvänkin materiaalin. Esim. kunnolla valmistettua lammasta ei saa juuri missään.
Nothing is quite what it seems
Merope
Hetty Wainthropp
Viestit: 491
Liittynyt: Pe Touko 25, 2007 12:04 pm

Viesti Kirjoittaja Merope »

Kyllä ehdottomasti asiakkaalla on oikeus saada jonkinlainen hyvitys, jos ruoka ei jollain tavoin vastaa odotuksia... Tämä tietenkin maalaisjärjen mukaan. Jos esim. menet huippukalliiseen ravintolaan (tai mihin tahansa karvakäsipitseriaan), tilaat jotain ja syöt koko annoksen ja käyt seuraavana päivänä valittamassa että ei ollut kovin hyvää, niin... Joo. Ei toimi ihan niin. Minusta ainakin silloin, jos pystyy osoittamaan ruuan valmistustavassa jonkinlaisen virheen (ei kunnolla kypsennettyä lihaa, tms.), niin on oikeutettu saamaan rahansa takaisin.
So I took the shotgun off the wall and I fired two warning shots...
into his head.
joey
Angus MacGyver
Viestit: 6782
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Viesti Kirjoittaja joey »

Ovathan mielipiteet aina mielipiteitä, mutta kyllä oikeasti huonolaatuinen ruoka on kaikkien mielestä huonolaatuista. Ja ihan ehdottomasti myös ruoasta pitäisi saada rahat takaisin, aika väärin itseasiassa, että se on usein täysin mahdotonta: ruoan kanssa hinta-laatu suhde on usein hyvin vinksallaan, pahemmin kuin muiden tuotteiden kanssa. Puhumattakaan sitten siitä, kuinka vähän ruoka-aineiden hankintaan/työhön/muihin kuluihin menee verrattuna sitten lopulliseen hintaan...

Ja jos jostain pitäisi ravintolan olla korvausvelvollinen, niin huonosta asiakaspalvelusta! Itse olen useasti ravintoloidessani törmännyt tarjoilijan "joojoo"-asenteeseen ("joo kyllä mä tajusin mitä haluut"), ja sitten lautasella onkin lopulta jotain aivan muuta kun on tilattu. Tämä harmittaa siinä vaiheessa, kun lautasen joutuu palauttaa kolmannenkin kerran (tapahtuu, ja useasti).
Vastaa Viestiin