HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2214
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Kyllä tämä koko rikos on siihen asti selvä, että tekijä ei ole AA. Vapauttava tuomio on oikein. On epäselvää, voidaanko tuo toinen tuomio (lsh-tuomio) purkaa. Siinä syyttäjä on hankkinut laajan näytön, joka mahdollisesti aiheuttaa sen, että väärä henkilö on tuomittu, mutta tätä väärää tuomiota ei ehkä voida korjata. Sen tuomion purkaminen voi olla vaikeaa. Se on pitkä ja vaikea prosessi. Nyt on viisainta irroittautua tästä koko jutusta. Tämä juttu kestää vielä kauan.
kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Häkenauhassa pistää kyllä silmään ja korvaan (varmasti monesti vatvottukin) luonnottoman nopea 'nyt hiljeni' ennen lapsen kirkaisua. Tulee erittäin vahva vaikutelma että lapsi menossa 'tyhjään' huoneeseen ja annelin pitää saada vahvistettua että nyt hiljeni. Anneli jopa keskeyttää lauseen hätäkeskukseen että ehtii sanoa 'nyt hiljeni'. Se tulee myös sen verran pirteästi että voi olla myös merkkiääni lapselle kirkaista. Rinnakkaispuhelin vaikuttaa mielestäni aika päivän selvältä, ei tuollaista voi tapahtua elämässä että ääni hyppää kauas muutoin kuin että annelin luurin yhteys katkeaa. Ainut vaihtoehto rinnakkaispuhelimelle on käytännössä se että nauhasta on leikattu jotain pois vähän ennen 'miten mä pääsen linjoil' ja tässäkin tapauksessa anneli kysyisi jukalta tai huppikselta että miten pääsee linjoille.
kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Lisäys edelliseen. Rinnakkaispuhelin käytännössä tarkoittaa että lasten kertomukset tulevatkin erittäin ymmärrettäviksi ja paljon uskottavammaksi monelta 'oudolta' asialta
TuhkaMuna
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Helmi 12, 2013 2:10 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja TuhkaMuna »

Höpöhöpö, jos nauhoitus tehty viikkoja sitten ja harjoiteltu mitä sieltä kuuluu lukemattomia kertoja, siinä ei tarvita mitään puhelimia saati rinnakkaisia, sama litania sieltä kuuluu silti oli puhelimia 0, 1 tai 10, rinnakkain tai ilman.
kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Meinaatko että anneli on nauhottanut tuon 'miten mä pääsen linjoil' ja soittaa sellaista taustanauhalta.
TuhkaMuna
Susikoski
Viestit: 33
Liittynyt: Ti Helmi 12, 2013 2:10 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja TuhkaMuna »

Tarkoitan sitä että kun lähtökohta on taustanauhan käyttö (nauha väärä termi, parempi etukäteen äänitetty) niin häkkeestä mahdotonta sanoa mikä tulee äänitteeltä ja mikä liveä. Jos olettaa että voimakkaat puheäänet ovat liveä, eli puhelun aikaisia, niin ei siinä rinnakkaisia puhelimia tarvita koska kaikki harjoiteltu etukäteen mitä sanotaan kulloisessakin ajankohdassa, operaattorin päälle sanottuna tai ei.
kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

No kuuntele se kohta missä 'linjoil' tulee, linjoil tulee kauempaa ja hiljempaa kuin annelin edellinen lause. Siihen on kolme vaihtoehtoa:
A) rinnakkaispuhelin sammuu ja ääni kuuluu vain toisesta puhelimesta
B) linjoil-> lähtikö se jo on nauhoitettu
C) linjoil kysymyksen edestä on leikattu nauhaa pois

Tuossa on elävän elämän vaihtoehdot (kaksi annelia ei varmaan ole). Sinulle jää B mutta minun mielestäni todennäköisempää että annelin puhelin sammuu tuossa, voimakkaat anneli/amanda puheet jotka tulee liian nopeasti peräkkäin että puhelinta voi vaihtaa toiselle ja kolmantena häkenaisen poistuttua hetkeksi voimistunut älämölötaso kun toinen puhelin avataan on aivan loogista jos on kaksi puhelinta. Nuo ilmiöt ovat aika hankalia selittää nauhalla tai yhdellä puhelimella.
Avatar
Pieni liekki
Frank Columbo
Viestit: 9290
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Kekkuli12345:n viestiin viitaten totean, että kannattaisiko näitä elävän elämän vaihtoehtoja pohtiessa edes pieni hetki uhrata sille pohdinnalle, voivatko Annelin ja hänen vanhimman tyttärensä alkuperäiset kertomukset surmayöltä pitää sittenkin paikkansa. Kannattaisiko hetkeksi unohtaa mielikuvitukselliset taustanauhateoriat ja rinnakkaispuhelimet yms. mielikuvituksen värittämät heitot, joita on vuosien saatossa esitetty vailla minkäänlaista totuuspohjaa?

Suosittelen karsimaan pohdinnoistanne kaiken ylimääräisen ja keskittymään pitämään asiat yksinkertaisina. Kaikkien palikoiden pitää loksahdella paikoilleen, jotta kokonaisuus näyttäytyy selkeänä silmienne edessä. Tehtävä on siinä mielessä vaikea, kun kaiken maailman hämärryttäjät ovat vuosien varrella pyrkineet muuntelemaan silminnäkijöiden sanomisia, mutta en pidä tehtävää silti mahdottomana niille, jotka muistavat mitä tarkoittaa syyttömyysolettama ja jotka haluavat omia aivonystyröitään käyttäen löytää totuuden Ulvilan murhasta.
Caldera
Axel Foley
Viestit: 2109
Liittynyt: La Heinä 06, 2013 10:33 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Caldera »

kekkuli12345 kirjoitti: Tuossa on elävän elämän vaihtoehdot (kaksi annelia ei varmaan ole). Sinulle jää B mutta minun mielestäni todennäköisempää että annelin puhelin sammuu tuossa, voimakkaat anneli/amanda puheet jotka tulee liian nopeasti peräkkäin että puhelinta voi vaihtaa toiselle ja kolmantena häkenaisen poistuttua hetkeksi voimistunut älämölötaso kun toinen puhelin avataan on aivan loogista jos on kaksi puhelinta. Nuo ilmiöt ovat aika hankalia selittää nauhalla tai yhdellä puhelimella.
Kekkulin kannattaisi miettiä häkenauhaa kokonaisuutena. Rinnakkaispuhelimessa on tismalleen samat ongelmat kuin virkoamisteoriassa ja tukku lisää. Anneli odottelee kokonaisen minuutin puhelimessa kuoleeko kovaan ääneen huutava Jukka itsekseen vai rupeaako hän huutelemaan pitkiä lauseita. Jotka on kai jotenkin vaarallisempia kuin karjahdukset ja "Tuu jo" -huuto. Sitten kun Jukalta tosiaan tulee se eka lause ja sen sisältö on "Tule Annu tänne auttamaan!!!!", Anneli lähtee jostain oudosta syystä puhelimesta kohti takkahuonetta. Otsarypyt rullalla on tätä pohdittu että mikä, mikä ihmeen kumma se syy voisi olla. Annelilla on mennessään yhdeksän sekuntia aikaa kävellä takkahuoneeseen ja kehitellä jostain astaloa ja kylpytakkia ja suihkumyssyä ja mitä välinettä kukin puuhaan kaipaileekin, sitten hän huutaa ja juoksee rinnakkaispuhelimensa kanssa ulos, ulko-ovikin avataan. Edelleenkin Anneli on puhelimineen ulko-oven ja keittiön suunnalla silloin kun äksöni alkaa takkahuoneessa. Muita reittejä on puitu tällä vuosiakausia ja todettu turhiksi haaveiksi, ja tyttökin todisti kuulusteluissa ettei äiti mennyt kodinhoitohuoneen kautta. Eikä olisi ehtinyt vaikka olisi yrittänyt ja äänet olisivat olleet erilaiset. Rinnakkaispuhelin ei auta puhelun perusongelmaan millään tavalla.
kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Minulla ei ole yleistä perusongelmaa vaan tuo edellä mainitsemani kohta kannattaa lukea ja kuunnella häkestä, siinä on fysiikan lakeihin perustuva ongelma johon on 3 vaihtoehtoa jotka esitin. Ihan sama kuka on murhaaja niin tuo ääniprobleemi on totta ja jokaisen täytyy valita a,b,c vaihtoehtojen väliltä. Tästä huomataan että puolustaa tai syyttää annelia niin on aina jonkinlaisten jatkoprobleemien edessä.

Jos päätyy että rinnakkaispuhelin on välttämätön niin se ratkaisee vain tuon ääniprobleemin, mutta jos vähän pidemmälle mietitään niin se tarkoittaa käytännössä paljon muutakin. Se tarkoittaa sitä että anneli ja tyttö valehtelee, tämä taas tarkoittaa sitä että miten voidaan luottaa heihin muissakaan asioissa, pienempien lasten kertomusten arvo nousee ja pienempien lasten koodikieliväite esim. (nyt hiljeni -> kirkaisumerkki), suojusten käyttö, suunnittelu yhdessä yms. Tulevat aivan uuteen valoon ja kaikki ajalliset ongelmat poistuu käytännössä.
Ande
Jack Bauer
Viestit: 986
Liittynyt: To Huhti 07, 2011 3:48 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Ande »

Millä kohdalla tarkalleen ottaen oli se selittämätön parin sekunnin katkos häkenauhoitteessa? Muistanko oikein, että se on juuri ennen kuin A pyytää tytön puhelimeen? Oliko 'mite mä pääsen linjoi' ennen vai jälkeen?

Katkoksen syy voi olla yksinkertaisesti luurin mykistäminen kääntämällä se alaspäin. Silloin häkenauhoitteen olisi pitänyt katketa. Katkesiko?
Nauhallahan juoksee aika vain aloitushetkestä, ja aloitusaika on tiedossa. Lopetusaika ei ole, vaan se on laskettu lisäämällä aloitukseen nauhoitteen pituus. Onko mahdollista, että nauhalta puuttuu pitempikin pätkä juuri siksi, että nauhoitus on pysähtynyt luurin mykistyksen vuoksi?

Senhän me jo tiedämmekin, että poliisin kello ja häkekello näyttivät eri aikaa, mikä selittää sen, että poliisi sai hälytyksen "ennen" häkepuhelua. Mutta kuinka paljon ne olivat eri ajassa?

Totta on, että rinnakkaispuhelin ei tätä arvoitusta ratkaise, mutta se selittäisi monta outoa asiaa.
Harpo

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Harpo »

kekkuli12345 kirjoitti:No kuuntele se kohta missä 'linjoil' tulee, linjoil tulee kauempaa ja hiljempaa kuin annelin edellinen lause. Siihen on kolme vaihtoehtoa:
A) rinnakkaispuhelin sammuu ja ääni kuuluu vain toisesta puhelimesta
B) linjoil-> lähtikö se jo on nauhoitettu
C) linjoil kysymyksen edestä on leikattu nauhaa pois
Kun kerran väitit, että et tutki asiaa pelkästään siitä lähtökohdasta, että Auer on murhaaja, saako kysyä, miksei listaasi mahdu vaihtoehto D) Auer sanoo puhelinta tyttärelleen antaessaan "Mä soitan poliisil. Siel sanottii et...(pysykää linjoil).
Auer on jo menossa poispäin tai luuri on painettuna esim hänen rintaansa vasten. Litterointi "miten mä pääsen linjoil" ei edes kuulosta siltä, mitä nauhalla sanotaan.
Kelle ihmeelle Auer moisen lauseen sanoisi rinnakkaispuhelimeenkaan? Häkelle? Tyttärelle? Ihme logiikkaa.
kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Ande kirjoitti:Millä kohdalla tarkalleen ottaen oli se selittämätön parin sekunnin katkos häkenauhoitteessa? Muistanko oikein, että se on juuri ennen kuin A pyytää tytön puhelimeen? Oliko 'mite mä pääsen linjoi' ennen vai jälkeen?

Katkoksen syy voi olla yksinkertaisesti luurin mykistäminen kääntämällä se alaspäin. Silloin häkenauhoitteen olisi pitänyt katketa. Katkesiko?
Nauhallahan juoksee aika vain aloitushetkestä, ja aloitusaika on tiedossa. Lopetusaika ei ole, vaan se on laskettu lisäämällä aloitukseen nauhoitteen pituus. Onko mahdollista, että nauhalta puuttuu pitempikin pätkä juuri siksi, että nauhoitus on pysähtynyt luurin mykistyksen vuoksi?

Senhän me jo tiedämmekin, että poliisin kello ja häkekello näyttivät eri aikaa, mikä selittää sen, että poliisi sai hälytyksen "ennen" häkepuhelua. Mutta kuinka paljon ne olivat eri ajassa?

Totta on, että rinnakkaispuhelin ei tätä arvoitusta ratkaise, mutta se selittäisi monta outoa asiaa.
Tauko oli ennen 'linjoi' ainakin tämän ketjun etusivulla olevan litteroinnin mukaan ja juuri ennenkuin pyytää puhelimeen. Tuohon en osaa vastata kuinka pitkä tauko siinä voi olla varmaan 2-90sek :) Paremmat nauha-analysoijat ja kellonaikojen tutkijat varmaan vastaa.

Harpo: Vaihtoehto D sallitaan mutta puheen nopeus ja äänet ei sovi tuohon, litteroinnista tuo voi tuntua järkevältä. Annelin kannattajille on myös vaihtoehto noissa minun vaihtoehdoissa.
kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Kyllähän sen voi kuulla niinkin että anneli yrittää avata rinnakkaispuhelinta kun lähtee. Litterointi on kyllä oikea, niin selvästi se kuuluu. Laitetaan sitten D vaihtoehto että anneli sanoo 'mä soitan poliisil, siel pyydettiin et (poistuu) miten mä pääsen linjoil. Sielä vaan ei kukaan pyytäny mitään, minuutti vähintään tyhjää.
kekkuli12345
Harjunpää
Viestit: 310
Liittynyt: Ti Heinä 03, 2012 1:22 am

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kekkuli12345 »

Taustanauhateoria ilman rinnakkaispuhelinta meinaisi sitä että taustanauhalla on nauhoitettuna miten mä pääsen linjoil. Silloinhan koko murha olisi nauhoitettu ja annelin täytymiselle on selkeä syy että nauhalla on kohta joka pitää saada kelattua yli, ja 2sek tauko on mute tai luuri mahaan että jokin ääni ei kuulu. Kieltämättä tämäkin selittää kyllä hyvin tuon käytöksen että pitää lähteä huutamaan jotain ettei kelaus kuulu. Miten mä pääsen linjoil on vaan outo lause nauhotetunki murhankin keskellä, ehkä jos anneli on veren ja lasin ympäröimässä huoneessa niin pohtii ääneen mistä kautta pääsee puhelimeen.
Vastaa Viestiin