Piia Ristikankare, katosi kotoaan - Piikkiö 1988 (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
joona.linna
Poliisikoira Rex
Viestit: 263
Liittynyt: Ti Kesä 11, 2013 6:53 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja joona.linna »

nuuskija kirjoitti:Tarkoitin lähinnä että tilanne jossa perheenjäsen kuolee onnettomuuden/vahingon seurauksena, ja ensimmäinen ajatus on piilottaa ruumis ja kehitellä peitetarina. Osaako joku nimetä tällaisen tapauksen? Itselleni ei tule mieleen.
13-vuotiaan pojan surmaamista yritettiin peitellä Kaustisella jylhän kylässä 1989, 5kk Piian katoamisen jälkeen! Kuka oli lopulta teon takana ?

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic. ... ar#p684950
Vainajat eivät vaikene
L.G.W.Persson
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: To Syys 25, 2014 2:23 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja L.G.W.Persson »

nuuskija kirjoitti:Tarkoitin lähinnä että tilanne jossa perheenjäsen kuolee onnettomuuden/vahingon seurauksena, ja ensimmäinen ajatus on piilottaa ruumis ja kehitellä peitetarina. Osaako joku nimetä tällaisen tapauksen? Itselleni ei tule mieleen.
Tapaus on kokonaisuutena hyvin avoin. Minusta tuo onnettomuus/vahinko -linja ei kuitenkaan ole keskeisin siinä tapauksessa, jos tarkastellaan sitä vaihtoehtoa, että Piia olisi kuollut kotona. Jos kotona on tapahtunut jotain, jota peiteltäisiin, olisi se luultavimmin ollut Piian kuolema (luultavimmin spontaanin) väkivallan seurauksena. Surmatapauksissa ei ole harvinaista, että ruumis yritetään piilottaa ja koko tapaus kätkeä. Ajatusta jatkaen, tässä tapauksessa ruumiin piilottamiseen ja koko tapauksen kätkemisen aloittamiseen oli koko viikonloppu aikaa, peitetarinaa ei tarvinnut välttämättä veistää vielä perjantai-iltana. Tai sitten Piia on oikeasti lähtenyt riidan seurauksena ulos, jne.
Viimeksi muokannut L.G.W.Persson, Ke Kesä 08, 2016 7:52 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Jimmy Hoffa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 55
Liittynyt: Ti Maalis 01, 2016 12:05 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Jimmy Hoffa »

Kiitos nuuskijalle hyvästä viestistä. Jos "Piia ei poistunut kotoa, perheenjäsenet syyllisiä"-teoria pitää paikkaansa, totuus on suurinpiirtein tämännäköinen:

Piia kuolee kotonaan viikonloppuna syynä tapaturma/henkirikos (motiivi??)/joku muu. Jostain käsittämättömästä syystä isä, isän appi ja veli yksissä tuumin päättävät piilottaa tai hävittää oman perheenjäsenensä ruumiin ja teeskennellä, että hän poistui kotoaan perjantaina. He kaikki onnistuneesti pysyvät samassa tarinassa, vetävät samaa roolia 27+ vuotta, eivät koskaan muulloin tee mitään muuta läheskään yhtä järjetöntä, eivät sekoa syyllisyydentunnosta, eivät tunnusta, teeskentelevät surullista kaikille muille ja auttavaista poliisille, perheenjäseniin viittaavaa ei tutkinnassa löydy eikä poliisi epäile. Perheen kieroutunut hirviöisä olisi ainutlaatuisen hyvä näyttelijä ja onnistunut huijaamaan jopa Keskusrikospoliisia ja suurta yleisöä oikein "etsiessään" tytärtään ja esiintyessään Kadonneet-ohjelmassa.

Tai sitten teoria on täyttä roskaa ja syyllinen on ulkopuolinen. Kukin uskokoon mihin tahtoo.
I'll be back.
L.G.W.Persson
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: To Syys 25, 2014 2:23 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja L.G.W.Persson »

Jimmy Hoffa kirjoitti:Piia kuolee kotonaan viikonloppuna syynä tapaturma/henkirikos (motiivi??)/joku muu. Jostain käsittämättömästä syystä isä, isän appi ja veli yksissä tuumin päättävät piilottaa tai hävittää oman perheenjäsenensä ruumiin ja teeskennellä, että hän poistui kotoaan perjantaina. He kaikki onnistuneesti pysyvät samassa tarinassa, vetävät samaa roolia 27+ vuotta, eivät koskaan muulloin tee mitään muuta läheskään yhtä järjetöntä, eivät sekoa syyllisyydentunnosta, eivät tunnusta, teeskentelevät surullista kaikille muille ja auttavaista poliisille, perheenjäseniin viittaavaa ei tutkinnassa löydy eikä poliisi epäile. Perheen kieroutunut hirviöisä olisi ainutlaatuisen hyvä näyttelijä ja onnistunut huijaamaan jopa Keskusrikospoliisia ja suurta yleisöä oikein "etsiessään" tytärtään ja esiintyessään Kadonneet-ohjelmassa.
Tämä on erittäin hyvä näkökulma, eli pointit ikäänkuin "toisesta suunnasta" katsottuna. On kuitenkin ihmisiä (hyvin marginaalinen osa väestöstä), jotka todella voivat tilanteen tullen pystyä tuohon, jota kirjoitit. Rikostilastoissa heidän osuutensa ei ole niin marginaalinen kuin suhteessa koko väestöön, ja joissain rikoslajeissa he edustavat kutakuinkin tekijän persoonallisuuden tyyppiarvoa. Tunteet eivät vaikuta heissä jopa lainkaan, he eivät välttämättä tiedosta tehneensä väärää, ja he ovat mestareita näyttämään mustan valkoisena. Jotka eivät heitä todella tunne, voivat pitää heitä mitä kunnollisimpina, rehellisimpinä ja mukavimpina ihmisinä. Heille on tunnusomaista myös manipuloida/uhkailla/kiristää/pelotella/ostaa/lahjoa hiljaisiksi esimerkiksi muut saman salaisuuden jakajat. Tällä haluan siis vain ottaa esiin näkökulman, että 27 vuoden onnistunut teatteri voi olla mahdollista. Mutta en sellaista ratkaisua tähän tuputa, enkä luonnollisestikaan väitä, että kukaan tapauksen henkilöistä olisi kuvauksen kaltainen henkilö. Vaan, kun kerran spekuloidaan, niin käännetään sitten näitä kiviä.. :)
nuuskija
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ti Elo 21, 2012 4:11 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja nuuskija »

Nimenomaan surmia on peitelty kyllä, mutta että onnettomuutta. Se teoria kun aina vähän väliä tuodaan tämän tapauksen yhteydessä esiin. Se tuntuu niin kaukaa haetulta.

Mutta näitä edellisiä viestejä lukiessa tuli mieleen se itävaltalainen perheenisä (Josef Fritzl), joka rakensi bunkkerin, ja jonka tytär "katosi" sinne. Eikös hänen kohdallaan pidetty häntä aivan tavallisena tyyppinä ja vuosikymmenien ajan pystyi peittämään toimintansa. Tosin hän ei aktiivisesti osallistunut etsintöihin ja ollut haastateltuna toiveestaan löytää kadonnut perheenjäsen.
L.G.W.Persson
Remington Steele
Viestit: 232
Liittynyt: To Syys 25, 2014 2:23 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja L.G.W.Persson »

nuuskija kirjoitti:Mutta näitä edellisiä viestejä lukiessa tuli mieleen se itävaltalainen perheenisä, joka rakensi bunkkerin, ja jonka tytär "katosi" sinne. Eikös hänen kohdallaan pidetty häntä aivan tavallisena tyyppinä ja vuosikymmenien ajan pystyi peittämään toimintansa. Tosin hän ei aktiivisesti osallistunut etsintöihin ja ollut haastateltuna toiveestaan löytää kadonnut perheenjäsen.
Kyllä, ja Keski-Euroopassa on pari muutakin vastaavanlaista kellaria paljastunut. Myös mm. sarjamurhaajia on liikkunut muina miehinä vapaana jopa vuosikymmeniä, osa paljastunut lopulta "heiksi, joista kaikkein viimeisimpinä olisi uskonut".
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Mutta jos pysytään siinä, että Piia menetti kotona henkensä, niin on olemassa sekin vaihtoehto, että appi oli jo lähtenyt kotiin, kun onnettomuus tapahtui.
Siis: alkuilta mennyt, kuten on kerrottu. Piia on lähtenyt ulos. Sitten appikin on lähtenyt kotiin. Hän ei tiennyt, että tyttö palasi myöhemmin kotiin.
Isä ehkä kuulusteli riidan syytä ym ja että missä tyttö kävi. Näin ollen muka kaikkien lausuma pitää paikkansa.
Mutta pidän kaikki vaihtoehdot avoinna. Vain tekijä tietää, mitä tapahtui, me muut arvailemme.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3284
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Ymmärrän kyllä Jimmy Hoffan ja muittenkin epäilyn, että Piialle olisi tapahtunut mitään kotonaan. Mutta korostan edelleen, että ainakaan julkisuudessa ei isän appi tai Piian veli ole sanonut sanaakaan. Ei heidän ole tarvinnut mitään roolia vetää. Isäukko on hoitanut homman.

Monikossa ei voida puhua auttavaisuudesta, ei edes Piian etsinnän suhteen. Siitähän se elämä olisikin noussut, jos isä ei olisi suostunut ohjelmiin tai ei olisi antanut lehdille mitään lausuntoa. Lehdetkin kun tuppaavat kirjoittamaan haluamistaan aiheista, annoit lausunnon tai et.

Jos velipoika olisikin käyttäytynyt oudosti, ei kai sitä kukaan olisi ihmetellyt. Hänen on oletettu surreen perheen tilannetta: äiti lähtenyt, sisar kadonnut jäljettömiin ja myöhemmin veli vielä surmasi itsensä. Itseasiassa jokaisen perheenjäsenen kohdalla voi ajatella samaa: Ei ole ihme, jos välillä sekoilisikin tai käyttäytyisi oudosti.
Ja onko appiukko edes enää elossa ja jos ei, onko joutunut asiaa montaakaan vuotta peittelemään?

Tietenkin normaalisti, jos kotona sattuu vahinko, hälytetään paikalle apuvoimia.
Näin ei aina kuitenkaan käy. Kun asia pitkittyy, se myöskin mutkistuu. Uhria on esim. pahoinpidelty jollakin tavoin (lyöty, tönäisty pahasti, kenties jopa huitaistu teräaseella). Miten selität paikalle saapuville sairaankuljettajille uhrissa näkyvät vahingot?
Kun et uskalla hälyttää apua, pian avuntarve onkin jo myöhäistä. Mites selität sen, ettet sitten hälyttänyt apua?
Lopulta edessä on se, ettei enää mitkään soitot mihinkään tuo uhria takaisin. Tilanteesta muodostuisi vain äärimmäinen katastrofi; mitä kaikesta seuraisi, mitä ihmiset sanoisivat, mitä perheen lapsille tapahtuisi?

Tokihan on tapauksia, joissa uhria on pahoinpidelty ja sitten tämä yllättäen onkin kuollut, eikä tekijä ole tällaista tarkoittanut. Näissä sitten pohditaan, oliko kyseessä kuolemantuottamus vai mikä.
Erohan on siinä ilmoitetaanko tällaisesta tapahtuneesta viranomaisille vai salataanko se. Jos salataan ja salaus on onnistunut, niin mistäpä mekään tällaisia esimerkkejä esille ottaisimme? Epäonnistuneista salausyrityksistä on esimerkkejä paljonkin.
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja skoone »

Ailar kirjoitti:...
Tokihan on tapauksia, joissa uhria on pahoinpidelty ja sitten tämä yllättäen onkin kuollut, eikä tekijä ole tällaista tarkoittanut. Näissä sitten pohditaan, oliko kyseessä kuolemantuottamus vai mikä.
Erohan on siinä ilmoitetaanko tällaisesta tapahtuneesta viranomaisille vai salataanko se. Jos salataan ja salaus on onnistunut, niin mistäpä mekään tällaisia esimerkkejä esille ottaisimme? Epäonnistuneista salausyrityksistä on esimerkkejä paljonkin.
Ailar puhuu asiaa, kuten tavallista.
Jotenkin käsitykseni toisen aiheuttamasta onnettomuudesta vahvistuu näitä uusia puheenvuoroja lukiessani. Ja onhan ihmisestä kiinni, peitelläänkö vahinkoa vai ei?
Muista lähdekritiikki!
Alice
Neuvoja-Jack
Viestit: 563
Liittynyt: To Heinä 09, 2015 6:01 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Alice »

Kyllikki S kirjoitti:
nuuskija kirjoitti:Minusta, ihan pitkälle mutulla kylläkin, on hyvin epäuskottavaa, että Piia olisi onnettomuuden seurauksena kuollut kotona ja perhe peitellyt jäljet. Tiedättekö vastaavia tapauksia? Voisin kuvitella paremmin jossakin juopporemmissä, jossa ollaan vähän sekaisin että mitä oikein tapahtui ja kuka teki ja kaikki sitten pesseet kätensä asiasta ja hävittäneet kuolleen yhdessä. Perheillassa tapahtunut onnettomuus ja perheenjäsenen kuolema yhtäkkiä: kenelle tulee edes mieleen alkaa hävittämään lapsensa/lapsenlapsensa/sisaruksensa ruumista ja sepitellä tarinaa siitä? Vielä noin moni perheenjäsen yhdessä ymmärryksessä?
No ei nyt ihan jokapäiväistä toimintaa olisi miltään perheeltä jos joku onnettomuudessa kotonaan kuolee, miksi sellaista pitäisikään yrittää peitellä jos ei onnettomuuteen liity jotai erityisen hävettävää.
Piian tapauksessa vain perheen kuuluminen Jehovan todistajiin on lisännyt vettä myllyyn.
Heillä kun Jahven laki ja yhteisö menee yhteiskunnan lakien edelle.
Jahvenn laki? Toki voisi olla syynä/taustana, mutta jokin ei täsmää siltikään, ellei ole varma, että ns isät tehneet jotain? KuinKA teillä kuullaan saunaan ääniä`? Meillä ei kuulla mitään, mitä muualla kodissa tapahtuu.
Avatar
Mayflower
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: Pe Helmi 17, 2012 5:09 am

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Mayflower »

Piti ihan muistin virkistykseksi katsoa se Kadonneet jakso :)
Korviin pisti isän sanomana jotain siihen suuntaan, että Piia ei huomannut olevan tulossa samankaltaiseksi äitinsä kanssa. Isä sanoi Piialle sanoneensa että:" yhdestä huutajasta oli päästy jo eroon. Että älä sinä huuda". Oliko Piialla sitten normaalia teinikapinointia kotosalla, joka meni yli äyräiden?
Mahtaneeko tämä selvitä koskaan.


Omakohtaisesta kokemuksesta voin sanoa, että teinikapinointi ja suunsoittaminen omille vanhemmille voi mennä aikamoiseksi. Kerran olen juossut omaa isääni karkuun huutosession jälkeen. Oleskelin muutaman tunnin kaverin luona, että isä ehtii vähän jäähtymään. Aika pahasti huusin kyllä.
Curiosity killed the cat.
nuuskija
Nikke Knakkertton
Viestit: 178
Liittynyt: Ti Elo 21, 2012 4:11 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja nuuskija »

No niin, tässä on siis ollut epätarkkuutta ilmaisuissa. Itse kun käsitän vahingossa tai onnettomuuden seurauksena kuolemisen kirjaimellisesti siksi, ja te olettekin tarkoittaneet että se vahinko on ollut kuitenkin jonkinlaisen väkivaltaisuuden seurausta. Ei siis pelkkä vahinko, vaan tuottamuksellista. Mutta nyt ymmärrän kuitenkin vähän paremmin, mitä ajoitte takaa. Sehän (kuolemantuottamus) voi olla ihan mahdollista, mutta edelleenkin sotii vastaan se aukoton yhdenmukainen kertomus niin monelta. Siinä on pointtia että appi olisi voinut lähteä ennen tapahtumia, (toisaalta yleensähän saunailta jatkuu pelkän saunomisen jälkeen, jäähdytellään, juodaan virvokkeita jne. joten hieman epäilen apen kovin nopeaa paikalta poistumista, vaikka toki täysin mahdollista onkin) mutta että isompi veli ja isä pystyisivät molemmat puhumaan poliisille samoin. Eihän se mitään merkitse, että osa läheisistä ei halua tulla julkisuuteen, päin vastoin ihan ymmärrettävää. Vaikka usein joku läheisistä julkisuuteen tuleekin, ei kuitenkaan läheskään kaikissa tapauksissa. Ei sekään helppoa ole, esiintyä kipeästä asiasta.

Nykyaikaiselle ihmiselle se että miksei appi tai isoveli voinut alunperin katsoa pikkuveljeä, tuntuu kummalta, mutta tuohonkin aikaan vielä (jos nykyisinkin joskus) ajateltiin hyvin monessa perheessä että se on perheen isoimman tytön velvollisuus. Saattaa ihan vain sekin olla takana. Tai isoveli on ollut sen oloinen että hänelle ei ole voitu vastuuta antaa, pahimmassa murrosiän myllerryksessä. Myös se että Piia on mielellään hoitanut pikkuveljeään, on itse ollut jo jonkin aikaa vastuussa vanhimpana lapsena. Pikkuveli ei ehkä ole viihtynyt isoisänsä kanssa, ero äidistä hyvin pienenä on ehkä saanut kiintymään isosiskoon äidin korvikkeena. :(
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

Minä heitin sen ajatuksen, että appi olisi jo lähtenyt, kun Piia palasi kotiin.
Toki appi on voinut olla pitemmänkin aikaa saunan jälkeen paikalla ja sitten lähtenyt. Veljetkin saattoivat jo nukkua, kun Piia palasi.
Silloin apen ja veljen todistus pitää paikkansa. He kertovat vain sen, minkä olivat nähneet.

Tuskin miehet saunaan olivat mitään teinien riitelyä kuulleet, mutta kun ovat tulleet sieltä, niin veli on kertonut, mitä tapahtui.

Piia on voinut kiukutella vaikka jossain piharakennuksessa ja mennyt sisään, kun luulivat kaikkien nukkuvan.

Mutta tämä vain yksi ajatus.

Toki on voinut tapahtua ihan mitä vain, jos ja kun Piia lähti ulos.

En todellakaan sen kummemmin syytä ketään.

Joku tietää varmasti, mitä tapahtui. Mutta kuka?
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
kissafani
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: La Kesä 18, 2016 3:42 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja kissafani »

Pikaisesti luin muutamia sivuja takautuvasti ja muistan toki tapauksen muutenkin. En usko kotiväen syyllisyyteen. Uskon että vihjekirjeisiin kannattaisi suhtautua vakavasti. Esim tuo rekisterinumeron muistava vihje. En usko että on sattumalta ajanut ohi ja muistaa rekkarin vuosien jälkeen, mutta onko muuta tietoa asiasta eikä halua omalla nimellä julki, asiaan sekaantunut tai tekijälle läheinen. Varsinkin kun tullut toinenkin samaan suuntaan osoittava vihje. Voihan nämä eri vihjeet myös liittyä toisiinsa. Jotakin hämärää on varmasti kalastajakin nähnyt jos ei sitten ole pelkkä huhu. Sama henkilö joka on tytön kantanut autoon, on voinut olla heittämässä myttyä mereen. Tyttö näyttää todella nuorelta joten hyvinkin saattanut päätyä pedofilin uhriksi.
kissafani
Armas Tammelin
Viestit: 86
Liittynyt: La Kesä 18, 2016 3:42 pm

Re: Piia Ristikankare, katosi kotoaan -Piikkiö 1988

Viesti Kirjoittaja kissafani »

Mikähän oli tutkimuslinja 2005 kun tämä vihjekirje saapui? Onko syynä kirjeeseen se, että haluttiin kohdistaa huomio muualle. Se, että kirje lähetettiin ruotsista ehkä oli vain tarkoitus saada huomio muualle. Postitettu kaukaa kotoa. Oliko viranomaiset tai joku muu jäljillä? Löytyykö syyllinen läheltä? Joku ennestään tuttu. Piialla hankala elämäntilanne. Murrosikä, äiti lähtenyt, kaverit, uskonto. Joku joka käyttänyt hyväksi tilannetta, ollut ystävällinen ja osoittanut kiinnostusta. Pojatkin ilmeisesti jo piiaa kinnosti ja olihan jo kaverin kanssa noussut poikien autoon aiemmin, metsäänkin kaksin pojan kanssa. Kun lähti pihalle kevyessä vaatetuksessa syyssateeseen tuskin oli aikomus lähteä kovin pitkälle. Oliko tämä tuttu tullut vastaan vai jopa lähtenyt tätä tapaamaan? Riita veljen kanssa, isä haukkunut äidin kaltaiseksi, viikonlopun reissu peruuntunut. Naapuri, opettaja, rippikoulun ohjaaja, uskonveli tai sisko, talonmies, kaverin isä.
Vastaa Viestiin