Poliisi ammuttiin Vihdissä piirityksen aikana 18.6.2016

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Avatar
Hyperion
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja Hyperion »

SYLWAR kirjoitti:Oliko muuten missään mainittu ovelle menneen poliisikaksikon varustusta, eli olivatko pistooliaseistuksella liikkeellä vai oliko kaivettu maijan asekaapista konepistoolia/haulikkoa varusteeksi? :roll:
Tähän mennessä KRP on kertonut ampumisen alkaessa rakennuksen lähistöllä olleen 4 VATI-poliisia. L-UPL:n VATI-ryhmän varustusta en tarkemmin tunne, mutta käsittääkseni VATI-ryhmillä on käytössä ”sarjaämpäreitä”, oikeammin MP5-konepistooleja poliisitoimintaa tukevina erityisaseina. Joillakin tavallisilla partioilla on mukana tukiaseina MP5-pistoolikarbiineja, jotka ovat muutoin samanlaisia, eivät vaan ammu sarjatulta. Jos kilpeä käytetään, kilpeä kantavalla kärkimiehellä on tyypillisesti pistooli. Pitkän aseen käyttöön sopivaksi muotoiltuja kilpiä on kehitetty, mutta poliisilla en ole niitä Suomessa nähnyt.

Haulikkoja ei enää juuri käytetä voimankäyttövälineenä, vaan rooli erityisaseena on esim. lukkojen ampuminen rikki sisäänmenoissa ja eläinten hätälopettaminen esim. liikenneonnettomuuden jälkeen.
tötterö
Rico Tubbs
Viestit: 1209
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 9:11 am

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja tötterö »

Eikö tekijän omaisuus mene poliisimiesten puolisolle, lapsille yms ?
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

tötterö kirjoitti:Eikö tekijän omaisuus mene poliisimiesten puolisolle, lapsille yms ?
Eiköhän Valtiokonttori ja vakuutukset hoida tämän.
Miten voidaan tekijän omaisuudesta saada korvauksia kun tapaus ei tule etenemään oikeuteen, kuolinpesälle ei kai sentään voida korvauksia määrätä. Ellei nyt sitten jollain mutkan kautta vakuutusyhtiö vaadi maksamiaan korvauksia.

Ovatko ihmiset oikeasti näin raadollisia, että vain raha ja omaisuus on mielessä? Tekijälläkin tämä tuntui olevan prioriteeteissa korkealla. Ei niissä käärinliinoissa ole vieläkään taskuja.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2884
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Juu noita MP5 on näkynyt noilla televisiossakin, haulikkojakin olen toista vuosikymmentä sitten pongannut näillä kätösessä kun olivat "hukanneet" pankkiryöstäjän johonkin hiekkatielle ja pysäyttivät kaikki autot syyniin sululla.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Emmett Young
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 104
Liittynyt: Ti Marras 24, 2009 10:56 pm

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja Emmett Young »

ReissuLasse kirjoitti:
tötterö kirjoitti:Eikö tekijän omaisuus mene poliisimiesten puolisolle, lapsille yms ?
Ei niissä käärinliinoissa ole vieläkään taskuja.
Näin se Nyforsinkin kohdalla oli. Tämä poliisin selkään ampumalla teloittanut paskaläjä oli korviaan myöten veloissa. Velat ja korvaukset olivat ulosotossa ja tietämän mukaan kiinteistökin oli ulosmitattu. Ukolla ei siten ollut kuin tuulen huuhtoma perse ja varastettu rynnäkkökivääri.
– Asiassa ei ole tässä vaiheessa enempää tiedotettavaa. Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun tiedotettavaa ilmenee, tiedotteessa kerrotaan.
avion
Susikoski
Viestit: 47
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 5:53 pm
Paikkakunta: FIN

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja avion »

Huutokaupat.com, siellä se tila kohta on.
Avatar
SYLWAR
Adrian Monk
Viestit: 2884
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Västernorrland SWE

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Emmett Young kirjoitti: Näin se Nyforsinkin kohdalla oli. Tämä poliisin selkään ampumalla teloittanut paskaläjä oli korviaan myöten veloissa. Velat ja korvaukset olivat ulosotossa ja tietämän mukaan kiinteistökin oli ulosmitattu. Ukolla ei siten ollut kuin tuulen huuhtoma perse ja varastettu rynnäkkökivääri.
Ei se mene ihan aina näinkään näiden voudin peippaamiseen ryhtyneiden mestareiden kanssa, millä on näitä taloja ja muita ulosmitattu ja niinpoispäin. Siellä saattaa olla kyllä sitä rahaa ja omaisuutta jemmassa silti niin osakeyhtiövirityksissä, ettei se vouti pääsee niihin käsiksi. Joskus tätä eri bulvaani "johtoisten" pikkuvirmojen kautta pyörittelyä kutsutaan "pyhäksi kolminaisuudeksi". Uhkasakkoja tulee hiukan sietlä sun täältä ja välillä saattaa muutama kuukausi kulua kopissakin, mutta meno jatkuu, eikä voutikaan voi oikein mitään. Lennosta voin sanoa tuntevani ainakin kolme tälläistä henkilöä joille vouti, eikä oikein verottajakaan tunnu mahtavan yhtikäs mitään ja sitä menoa on jatkunut varmaan sen kymmenen vuotta ellei enemmän.
Parsan imeskely on portti kohti kovempien huumeiden käyttöä.
Parsakaalia kannabiksena myyneelle kaksikolle ja sitä ostaneelle miehelle tuomiot huumausainerikoksesta Jyväskylässä
Avatar
Luupää
Perry Mason
Viestit: 3860
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja Luupää »

'
YLE:n kooste:

http://yle.fi/uutiset/laukauksia_piirit ... ta/8968359
18.6.2016

Laukauksia, piiritys ja poliisin kuolema – Näin Vihdin surmayö eteni tunti tunnilta

Poliisin saamasta hätäpuhelusta kuolettaviin laukauksiin kului kaksi ja puoli tuntia. Illalla puhjennut rankkasade pimensi ja kasteli maaston, mikä vaikeutti poliisin työtä. Yle kokosi yhteen Vihdin ammuskelun tapahtumien kulun.

Ajat eivät ole tarkkoja aikoja, vaan perustuvat poliisin kertomuksiin tapahtumien kulusta.

Perjantai klo 21 – Hälytys

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos saa hätäpuhelun hieman ennen iltayhdeksää, jossa kerrotaan Vihdissä Nurmijärventiellä kuuluneista laukauksista. Ampuja, 67-vuotias mies, on tulittanut luvattomalla sarjatuliaseella kohti traktorissa istuvaa, naapurissa asuvaa sukulaistaan. Naapuri ei tiettävästi vahingoittunut.

Perjantai klo 21.30 – Operaatio alkaa

Poliisi aloittaa operaation. Tehdään hätäsuunnitelma sekä uhka-arviot tilanteen vaarallisuudesta. Paikalle valmistautuu lähtemään useita poliisipartioita, lisäresursseina joukko erikoiskoulutuksen saaneita poliiseja.

Ampuja on entuudestaan poliisille tuttu, jota paikalliset ovat kuvailleet kuumakalleksi. Mies on ollut epäiltynä useita kertoja muun muassa saman sukulaisnaapurin laittomista uhkailuista, vainosta, salakatselusta ja useista lähestymiskiellon rikkomisista. Tämän takia miehen aseluvat oli peruttu.

Perjantai klo 22.00 – Alue eristetään

Poliisi eristää harvaan asutun alueen, jossa ampujan talo sijaitsee. Poliisi yrittää useita kertoja saada ampujaan neuvottelukontaktin puhelimitse, mutta ei onnistu. Poliisi arvioi miehen vaaralliseksi.

Perjantai klo 22.15 – Kaatosade yltyy

Vieläkään ei tiedetä varmasti, onko mies rakennuksessa vai onko hän päässyt poistumaan. Ei tiedetä sitäkään, onko rakennuksessa ampujan vaimo tai muita ihmisiä. Sade yltyy, rankkasade pimentää maiseman ja vaikeuttaa miehen etsintöjä.

Perjantai klo 23 – Poliisi löytää ampujan

Poliisi on paikallistanut kiinteistön, jossa mies on. Poliisi vuoroin lähestyy rakennusta, ja yrittää vuoroin saada mieheen kontaktin käskyttämällä, vuoroin lähestymällä.

Perjantai 23.30 – Poliisi iskee rakennukseen

Poliisi menee sisään rakennukseen. Sisällä on 67-vuotias mies ja tämän vaimo. Mies avaa yllättäen tulen. Kahteen poliisiin osuu, toinen kuolee, toinen haavoittuu.

Poliisi ampuu kohti miestä, poliisipäällikkö Jari Liukun sanoin hätävarjelutilanteessa.

Lauantaina poliisi kertoo tiedotteessa, että poliisit ampuivat laukaukset tilanteen alkuvaiheessa. Ilmeisesti kyse on samasta tilanteesta, jossa poliisi oli menossa sisään rakennukseen, mutta asiasta ei ole täyttä varmuutta.

Perjantai 23.45 – Tilanne jäädytetään

Tilanne jäädytetään, alue evakuoidaan. Ampujan vaimo kuljetetaan pois rakennuksesta.

Lauantai klo 01 – Poliisi tiedottaa ensi kerran

Tilanne on poliisin mukaan kesken vielä kello 01:08, ja etsinnät jatkuvat, mutta välitöntä vaaraa ei enää ole.

Lauantai 01.30 – Ampuja löytyy kuolleena

Poliisi saa lisää työvoimaa Helsingin ja Itä-Uudenmaan poliisilta sekä kalustoa rajavartiostolta. Paikalta löytyy luvaton sarjatuliase. Muutama tunti piirityksen jälkeen mies löytyy kiinteistön alueelta kuolleena. Hänen epäillään ampuneen itsensä.

Lauantai klo 04 – Poliisimies on menehtynyt

Poliisi kertoo, että toinen piirityksessä mukana ollut, 30-vuotias Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen poliisimies on saanut ampumisessa surmansa. Toinen haavoittui vakavasti.

Lauantai klo 05 – Tutkinta kestää yön yli

Rikospaikkatutkinta jatkuu läpi yön KRP:n johtamana.

Lauantai klo 10 – Surunvalittelujen aika

Osanottonsa menehtyneen poliisin puolesta esittävät muun muun Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö, pääministeri Juha Sipilä ja väistyvä sisäministeri Petteri Orpo.

Lauantai klo 13 – Hiljainen hetki, pitkä tutkinta

Keskusrikospoliisi tiedottaa Vihdin tapahtumien kulusta ja tutkinnasta. KRP pitää hiljaisen hetken kuolleen poliisin muistoksi. Poliisilla on valtakunnallinen suruliputus kuolleen poliisin muistoksi. Loukkaantuneen poliisin tila on vakaa.

Seuraavaksi asiasta tiedotetaan, kun esitutkinta on valmistunut, ellei poikkeuksellisia uusia tietoja tule. Tähän kuluu viikkoja, jopa kuukausia.
Kun linkität niin kopioi ainakin olennaiset, tapaukseen liittyvät osat tekstistä samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.
KayserSoze
Armas Tammelin
Viestit: 71
Liittynyt: Su Huhti 03, 2016 5:36 pm

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja KayserSoze »

Mtv:n vinkkimiehet kiertelevät 11 minuutin videolla surmataloa:
http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikke ... ui/5958400

Tällä videolla tulee myös esiin se, että Nyfors ei käyttänyt alkoholia ja oli surmayönäkin selvin päin. Voimme siis päätellä, että hänen sairautensa (hulluutensa) oli jo niin pahassa tilassa, ettei siihen tarvittu lisäsytykettä (alkoholia) toisin kuin monilla meistä suomalaismiehistä.
Avatar
Hyperion
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja Hyperion »

KayserSoze kirjoitti:Mtv:n vinkkimiehet kiertelevät 11 minuutin videolla surmataloa
Videossa on mielenkiintoista väite, että haavoittunut poliisi Venäläinen olisi poistunut ovelta melko suoraan poispäin eli koilliseen Nurmijärventien toiselle puolelle (n. 30 metriä) ja että surmansa saanut Keskinen olisi poistunut 90 asteen kulmassa tästä suunnasta kaakkoon, eli ovelta ulos katsoen oikealle talon sivustaa pitkin ja konehallin eteläpuolitse n. 20 metriä.

Jos nämä Sipilän ja Lehtisen käsitykset ovat oikeat, Nyforsin on ollut pakko tulla ovesta ulos ampumaan Keskistä selkään. Se että kärkipari on hajaantunut kahteen suorakulmassa toisistaan olevaan suuntaan toisen haavoituttua ja että kohdehenkilö on samalla päässyt heidän peräänsä ulos talosta, ei kerro kovin hyvää toisen parin toimintavalmiudesta samalla hetkellä. Toivottavasti ei selviä, että tämä pari on liuennut paikalta myös eri suuntiin. Toki jokin muukin tekijä on voinut estää heidän suojaustehtävänsä suorittamisen.

Ja edelleen, jos MTV:n tiedot pitävät paikkansa, se asettaa hieman kyseenalaiseen valoon KRP:n aiemman ilmoituksen, että Keskinen olisi ollut nimen omaan menossa auttamaan haavoittunutta Venäläistä. Jos hän on kuollut liikuttuaan aivan eri suuntaan kuin Venäläinen, käsitys, että hän olisi ollut kiertämässä konehallia etelän ja idän puolelta tarkoituksena saapua Venäläisen luo konehallin pohjoispuolelle, voi perustua käytännössä vain kahteen asiaan:
1) puhdas arvaus, jonka taustalla on lähinnä tavoite saada kaatuneelle kirkkaampi sankarin sädekehä
2) eloon jääneiltä poliiseilta saatu tieto, että asiasta olisi käsketty tai Keskinen olisi ilmoittanut olevansa menossa Venäläisen avuksi (vaikka lähti täysin eri suuntaan).

Jälkimmäinen vaihtoehto ei vaikuta kovin uskottavalta siitä syystä, että viestinnän vielä toimiessa poliisien välillä, olisi Nyfors pitänyt kyetä pysäyttämään suojaavan parin avulla. Ainakin hänestä olisi pitänyt silloin löytyä enemmän poliisin ampumia luoteja kuin tähän mennessä kerrottu yksi.

Kaiken kaikkiaan MTV:n Vinkkimiesten esitys ei näytä ollenkaan hyvältä poliisin kannalta.
Avatar
EjM
Nikke Knakkertton
Viestit: 189
Liittynyt: To Loka 01, 2015 1:14 pm
Paikkakunta: Pohojanmaa

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja EjM »

Vinkkimiesten videon pätkässä näkyy ulko-ovessa luodin reikä. Reikä näyttää siltä että luoti on mennyt pihalta sisälle. Onkohan joku poliiseista ampunut oven läpi taloon sisälle?
pohojalaaset opetti ruattalaasekki puhumaan ruattia
PR-67
Nikke Knakkertton
Viestit: 173
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 5:44 pm

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja PR-67 »

Jormassa oli todella monta luodinreikää ja niin oli Tomissakin. Tosin Jorma reijitti selkäpuolelta Tomin ja Tomin virkaveljet Jorman hiukan myöhemmin. Mistään itsemurhasta ei voida puhua koska ei ollut enää mahdollista Jorman antautua ja säilyä elossa. Sen verran vihaisia Tomin Virkaveljet oli. Jorman murhaajia oli useampi, luoteja tuli useammasta suunnasta. Jorma kyllä yritti antautua (aseettomana).

Edit: Meinasi unohtua. Osanotot ammuskelussa kuolleiden omaisille, niin Jorman kuin Tominkin. Oli todella upea näytelmä ja upea päätös kahden erilaisen ihmisen elämälle. Arvostan todella paljon tällaisia sankareita jotka kaatuu saappaat jalassa ruudin savun keskellä.

"Hiljaa kehtosi keinui, vartuit, koit ja totesit, nyt on aika lähteä. Tavalla miehen, yhteisestä ymmärryksestä poistuitte kuin aamuinen usva"
Sarjahukuttajan, sarjaraiskaajan, sarjakuristan ja sarjamurhaajan ero on se seikka että kaikki heistä tekee tuotantotyötä, mutta eri linjoilla.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

PR-67 kirjoitti:Jormassa oli todella monta luodinreikää ja niin oli Tomissakin. Tosin Jorma reijitti selkäpuolelta Tomin ja Tomin virkaveljet Jorman hiukan myöhemmin. Mistään itsemurhasta ei voida puhua koska ei ollut enää mahdollista Jorman antautua ja säilyä elossa. Sen verran vihaisia Tomin Virkaveljet oli. Jorman murhaajia oli useampi, luoteja tuli useammasta suunnasta. Jorma kyllä yritti antautua (aseettomana).

"
Lähde ois kiva. Monta osumaa ampujassa oli, missä kohtaa kehoa, millä aseella?
Vastaukseksi ei kelpaa, "ei näitä viranomaiset paljasta ja tunnusta". Tästä on ihan turha alkaa rakentamaan jotain JFK:n kaltaista salaliittoteoriaa.
PR-67
Nikke Knakkertton
Viestit: 173
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 5:44 pm

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja PR-67 »

Lähde: Poliisi. Käytti termiä: Se ammuttiin seulaksi (Jorma Nyfors).

Toiminta-alue oli rakennetulla alueella, kuitenkin taajaman ulkopuolella ja siksi siellä voitiin Airsoftmaisesti taistella. Pojat kun on poikia. Siviilien turvaamiseksi seuraavalla kerralla voitaisiin katkaista pääteiden liikkenne ainakin 2km säteeltä.

Mukavaahan tuo aketus varmasti on, ilmatkin kun on ollut taistelijoiden puolella. Rankka vesisade kun haittaa näkyvyyttä lyhyilläkin etäisyyksillä ja sitä saattaa ampua omaa taistelijaparia tai olla epähuomiossa ampumatta kohdetta.

Itse jos alkaisin harrastamaan moista larppaamista, ansoittaisin ensiksi linnoitukseni räjähteillä koskassa vastassa olisi ylivoimaa. Näin saisin rajattua omaa toiminta-aluetta ja mahdollisimman monta vastapeluria pois operaatio-kentältä.
Sarjahukuttajan, sarjaraiskaajan, sarjakuristan ja sarjamurhaajan ero on se seikka että kaikki heistä tekee tuotantotyötä, mutta eri linjoilla.
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Poliisi menehtynyt ammuskelussa Vihdissä

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

PR-67 kirjoitti:Lähde: Poliisi. Käytti termiä: Se ammuttiin seulaksi (Jorma Nyfors).
Vielä tarkemmin jos saisi? Kuulit itse poliisiradiosta? Joku kertoi? Poliisin tiedote, löytyy netistä?

Mikä hyöty jollain linnoittautumisella ja vastarinnan jatkamisella olisi? Linnoittautuja tietää varmasti, ellei sitten ole todella harhainen, että jossain vaiheessa tilanne päättyy hänen tappiokseen. Onko kyse vain siitä että halutaan viedä mukana mahdollisimman monta?
Vastaa Viestiin