Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2305
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli sellaiset 160 000. Näista noin puolet sai turvapaikan.
Väärin. Käsittely saataa viedä jopa toista vuotta, sekä maahanmuuttoasioista vastaava migritionverket, kuin henkilörekisteristä vastaava skatteverketkin olivat pitkään totaalisen tukkeessa viime kesästä lähtien, keväällä se tilanne alkoi helpottamaan hiukan.
Paatti makaa nyt tuossa Utansjön rannassa täällä Härnösandissa ja siinä ratkaisussa on kyse siitä, ettei tilaa oikein enää ole missään, varsikin kun käsittelyajat on todella pitkiä.
Muutenkin koko paatin kohtalo on edelleen epäselvä, sillä sen veroasiat on jotekin sekaisin, poliisi tutkii paatin osalta ymparistörikosta ja sitärataa, taisi kruununvoutikin jopa tunkea lusikkansa soppaan sakeaan. Yhtään asukkia ei paatissa ole vieläkään eikä välttämättä tule, sillä vastoin tätä vokkilaivaa haluavia migritionverketiä ja maahanmuuttosta vastaavaa ministeriä, se paatti on muille kuin punainen vaate ja kapulaa lentää rattaisiin, tai sanotaanko potkuriin koko ajan lisää. Äkkiseltään ennustettuna ei ihan äkkiä siihen paattiin asyylinhakijaa majoiteta, mikäli sama meno jatkuu. Paikallisjulkaisu Allehanda on julkaisuut niin paljon eri juttua tuosta paatista, että Kummelin merikapteeni Fak Löfgren jää Banaaninlastaajalaulunsa kanssa jo koomiikassa kakkossijalle. :roll:
http://www.allehanda.se/taggat/Ocean%20Gala
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2305
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

He siis vaan tulevat olemaan; "turvaan" ja loisimaan saaden kaikki edut panematta rikkaa ristiin ja kotoutumatta, saaden siinä ohessa n 1500 prosenttia paremman elintason. Ne muut tekevät työn ja nämä "elämälle pelastetut voivat sitten hakea vaimot kotimaastaan, elää omissa ympyröissään, rahaa tulee, terveydenhoito pelaa ja niitä lopttomia vaatimuksia unohtamatta. Ruotsi taitaa olla ainoa länsimaa missä valtaväestöön kuuluva aviopari joutui pakenemaan uusien nimien turvin ulkomaille vaimon exää pakoon. Kukaan ei mahtanut mitään. Gratulera!
Ruotsi ei ole Suomi, jonka maahanmuuttoasioiden hoitoon tuo on oivallinen kuvaus. Saadakseen rahaa pakolaisen on nykyisin osallistuttava eri aktiviteeetteihin. Ja mitä noihin vaatimuksiin tulee, niin eipä nuo juurikaan suurempia vaadi, muutamaa mölyapinaa lukuunottamatta. Sika on samalla lihatiskillä kaupassa naudanlihan kanssa ja Ramadanin viettokaan ei aiheuta mitään toimenpiteitä, toisin kuin kuuleman mukaan Suomessa. Jotenkin jaksaa naurattaa tuo kuvitelma siitä, että Ruotsissa pakolainen on kuningas..ei ole, mutta ei tarvitse olla kaksinen nero arvatakseen missä pohjoismaassa näin on ja miksi siellä viihtyy tunnetusti niin ihkun ahkerat somalit, niin perusteellisen hyvin, sekä miksi ne parrakaat yksin saapuneet lapsukaiset jatkaa juuri matkaansa tuohon Ruotsin viereiseen ihmemaahan, pakolaisten paratiisiin ;)
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Avatar
CSI
Jessica Fletcher
Viestit: 3092
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja CSI »

SYLWAR kirjoitti:Ongelmalähiötä on samalla tavalla kuin Suomessakin, sen sijaan se kuva mitä niistä annetaan jonkinlaisina monikulttuurihelvetteinä on ihan huuhaata. Sitä ongelma-ainesta on noihin pesiytynyt sekä kantasvenssoneista kuin muistakin kansallisuuksista.
Suomessa ei ole ainuttakaan Rinkebyn, Husbyn, Rosengårdin ym. tapaisia ongelmalähiöitä, joihin poliisi joutuu menemään rutiinitehtäväänkin vahvennettuna ja joissa maahanmuuttajanuoriso järjestää välillä poliisille jopa väijytyksiä.

Tukholman poliisin kalustoarsenaaliin kuuluu mm. panssaroidut autot ja niitä joudutaan käyttämäänkin. Helsingin poliisilla ei "paseja" ole. Vielä ainakaan. Perässä toki tullaan. Valitettavasti.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
CSI
Jessica Fletcher
Viestit: 3092
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja CSI »

Pika Juoksija kirjoitti: Ruotsi on luonut hyvinvointinsa pitkälti maahanmuuttajien avulla. Maan teollisuus ei tosin enää huuda työvoimaa samalla tavalla, kuin joskus ennen. Näin se raja siihen, miten paljon pakolaisia voidaan majoittaa kunnolla tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin, oli sitten kysymyksessä mikä maa tahansa. Joillakin maillahan se on tullut vastaan jo nollassa, kun taas jotkut pystyvät ottamaan vastaan jopa satojatuhansia.
Tunnut iloisesti sotkevan työperäisen maahanmuuttajan ja pakolaisen keskenään. Kyseessä on täysin erilaiset maahantulijaryhmät. Ruotsi tosiaan tienasi aina 1990-lukuun asti maahanmuutolla. Sen jälkeen tulijoista ei ole ollut kuin lähinnä haittaa. Nyt ongelma on kärjistymässä äärimmilleen, koska haittamaahanmuutajien määrä huonoista maista on ennätyksellinen.

Suomi ei ole koskaan tienannut maahanmuutolla eikä tule tienaamaankaan. Meille näyttää tulijoita olevan lähinnä noista paskamaista kuten Somalia, Irak ja Afganistan. Niillä tulijoilla ei tienaa mitään. Häviää vaan. Valitettavasti.

Pika Juoksija kirjoitti: Rikkaus? Ruotsissa lähtee töihin joka päivä yli 700 000 maahamuuttajataustaista ihmistä. Yli 35 000 yritystä johtaa ihminen, jolla on ulkomaalaiset juuret. Pelkästään näiden yritysten vuosittainen panos Ruotsin valtion kassaan on yli 20 miljardia Ruotsin Kruunua.
On turha esittää, että joo joo mutta silloinhan tultiin töihin... Faktaa on, että Ruotsissa on tuhansia työtä tekeviä ihmisiä, joilla on pakolaistausta ja tämä määrä kasvaa koko ajan, eikä sen kasvulle näy päätä.
Pakolaistausta? Kaikilla niillä 300000-400000 suomalaisella, jugoslaavilla ja monella muulla? Tuskinpa nyt sentään.

Joo, totta, että Euroopasta Ruotsiin muuttaneet ihmisryhmät ovat kotoutuneet hyvin tai ainakaan eivät aiheuta ongelmia ja tekevät töitä ja tuottavat hynää Ruotsille. Tulispa meille Suomeenkin eurooppalaisia hyötymaahanmuuttajia mutta kun ei tule. Tulee vaan näitä haitta-pakoloisia äläbäwäbälä-maista. Suomen taktiikka vois tosi olla, että ei oteta niitä vaan pidetään Suomi puhtaana eurooppalaisena valkoisen miehen maana. Odotellaan, että paska lossahtaa tuulettimeen näissä maissa,jotka meni ottamaan näitä ihanuuksia tässä Euroopan uudessa exoduksessa. 20 vuoden päästä voi olla kova sana, että voi tarjota modernin, multikulti- ja islam-vapaan eurooppalaisen maan jonne saksalaiset, hollantilaiset, ruotsalaiset ym. voivat muuttaa kun rupeaa oman maan ghettoutuminen ja mölinä minareeteista vituttamaan.
Pika Juoksija kirjoitti: Ruotsissa on jo nyt paljon aloja, jotka ovat maahanmuuttajien hallussa ratkaisevalla tavalla. Esim vanhusten hoito romahtaisi täysin ilman maahanmuuttajia, puhumattakaan teollisuudesta ja kuljetusalasta. Ruotsin akuuttia lääkäripulaa paikataan kovasti lääkäreillä, joilla on pakolaistausta.
Osa noista ulkomaisista lääkäreistä on kyllä kammottavia kokemuksena. Antaisitko somalin leikata aivosi? Minä en. Ei millään pahalla...mutta siihen on syynsä miksi eräät kansakunnat ovat edistyneitä ja eräät toiset eivät ole.
Pika Juoksija kirjoitti: Maahanmuuttajat, pakolaiset ja turvapaikanhakijat näyttelevät Ruotsin taloudessa paljon suurempaa roolia, kuin moni uskookaan.
Veronmaksajien rahoilla tehtyä "bisnestä". Hölmöläisten touhua. Sitä samaa löytyy toki täältäkin. Mamu Industries Oy esittää.
Pika Juoksija kirjoitti: On myös otettava huomioon, ettei pakolaisten vastaanotto ole ollut Ruotsissa mitään työvoiman maahanmuuttoa. Nämä ovat kaksi eri asiaa. Periaatteessa siis Ruotsi budjetoi pakolaisten vastaanoton siten, että valtio tulee pitämään huolen heidän ylläpidostaan. Ei siis ole edes tarkoitus, että he alkavat tekemään töitä. Mutta se on tietenkin bonus aina kun pakolainen kotoutuu ja alkaa tekemään töitä ja maksamaan veroa.
Eipä ole Ruotsissakaan pakoloisten työllistyminen onnistunut. Taisi olla 0.5% juhlapaikanhakijoista, jotka oli löytäneet jotain 'töitä' tai sen tapaista. 99.5% kaivelee siis napaansa veronmaksajien piikkiin ja lukee päivät sitä Kuraaniaan.
Pika Juoksija kirjoitti: Maahanmuuttajien, pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden työllistyminen on myös yksi selitys siihen, miksi Ruotsi pärjää niin hyvin EU:n eri mittauksissa taloudellisessa kasvussa. Tämä tulee näkymään tulevaisuudessa vielä paremmin, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle.
Eipä ne pakolaiset ja turvapaikanhakijat kyllä Ruotsissakaan työllisty. Ei varsinkaan timanttinen trio: somalit, arabit (irak/syyria) ja afgaanit. Esittele toki tilastot, jos olet eri mieltä.

Mitä ne "suuret ikäluokat" Ruotsissa on ja mistä syystä sellaisia on syntynyt? Suomen suuret ikäluokat on ainakin jo aikaa sitten eläköityneet. Suomessa ne syntyi sodan päätteeksi, mutta Ruotsissa on ilmeisesti eri syyt koska ikäluokan täytyy olla nuorempi selostuksesi perusteella.

Koska tuo Ruotsin suurien ikäluokkien eläköityminen tapahtuu?

Ruotsin taloudellisen pärjäämisen syistä: kyllä se on oma raha, rahapolitiikka ja fiksu satsaus uusiin teknologioihin mikä selittää pärjäämisen. Maahanmuuttajilla sitä ei selitetä.
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

SYLWAR kirjoitti:
Viime vuonna turvapaikanhakijoita tuli sellaiset 160 000. Näista noin puolet sai turvapaikan.
Väärin. Käsittely saataa viedä jopa toista vuotta,
Tämän mukaan turvapaikanhakijoita oli 2015 160 000:
http://www.migrationsverket.se/Om-Migra ... istik.html
Olen lukenut jostain, että n puolet hakijoista saa turvapaikan. Tämän lukema tietenkin vaihtelee eri maiden tilanteiden mukaan. Mutta jos haluat esittää joitakin lukemia pilkuntarkkuudella, niin se sopii kyllä minulle. Itse asiaa se ei juuri muuta mihinkään suuntaan.
Käsittely vie tietenkin aikaa, mutta sekään ei muuta asiaa mihinkään - noin puolet hakijoista saa myöntävän vastauksen hakemukseensa, riippuen siitä miten lukemia kulloinkin tulkitaan:
http://www.migrationsverket.se/download ... s+2015.pdf
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3619
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

CSI kirjoitti:Tukholman poliisin kalustoarsenaaliin kuuluu mm. panssaroidut autot ja niitä joudutaan käyttämäänkin. Helsingin poliisilla ei "paseja" ole. Vielä ainakaan. Perässä toki tullaan. Valitettavasti.
Kyllä niitä Suomestakin jo löytyy:
http://yle.fi/uutiset/tassa_on_poliisin ... ki/7878299

Noita mörköjä löytyy niin tunnuksilla kuin ilman ja muualtakin kuin Helsingistä. Ja ovat olleet jo useaan kertaan käytössäkin.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

CSI kirjoitti:

Koska tuo Ruotsin suurien ikäluokkien eläköityminen tapahtuu?

Tämä on ollut käynnissä jo pitkään.
Työvoimapulaa on paikattu sitä mukaa ulkomaalaisella työvoimalla.
Ruotsissa kaikki suurimmat projektit tehdään ulkomaalaisen työvoiman kera.
Jos haluaa rakentaa jotain, niin voi olla varma että ne ovat puolalaisia tai virolaisia jotka rakennusfirma tuo paikalle. Ruotsalaiset ammattimiehet ovat joko vanhoja, tai sitten jääneet eläkkeelle.

Taksin ja kuljetusalan työntekijät, siis kantaruotsalaiset sellaiset ovat kohta kaikki poissa työelämästä. Taksi on varsinkin suurimmissa kaupungeissa lähes täysin maahanmuuttajien hallussa. Syitä on tietenkin myös muitakin, kuin eläköityminen, mutta faktaa on kuitenkin, että suuri osa ruotsalaisista taksinkuljettajista on eläköitynyt jo aikoja sitten.

Sairaanhoitoalalla työvoiman siirtyminen eläkkeelle (ja tietenkin myös muista syistä) näkyy myös selvästi. Lasketaan, että vuonna 2020 Ruotsissa tulee puuttumaan n. 285 000 ihmistä hoitoalalta.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

Rescuer kirjoitti:
CSI kirjoitti:Tukholman poliisin kalustoarsenaaliin kuuluu mm. panssaroidut autot ja niitä joudutaan käyttämäänkin. Helsingin poliisilla ei "paseja" ole. Vielä ainakaan. Perässä toki tullaan. Valitettavasti.
Kyllä niitä Suomestakin jo löytyy:
http://yle.fi/uutiset/tassa_on_poliisin ... ki/7878299

Noita mörköjä löytyy niin tunnuksilla kuin ilman ja muualtakin kuin Helsingistä. Ja ovat olleet jo useaan kertaan käytössäkin.
Millä maalla EI ole sellaista kalustoa? Mitens valtavaa noiden pasien käyttö Ruotsissa on?
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3619
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Pika Juoksija kirjoitti: Olen lukenut jostain, että n puolet hakijoista saa turvapaikan.
Ensin väitit että puolet SAI turvapaikan, nyt että n. puolet SAA turvapaikan. Pieni yhden kirjaimen ero muuttaa koko jutun toiseksi...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

CSI kirjoitti:Tunnut iloisesti sotkevan työperäisen maahanmuuttajan ja pakolaisen keskenään.
Maahanmuutosta on vaikea keskustella ilman että ottaa huomioon sen kokonaisuutena. Olisi hienoa, jos sinäkin voisit nähdä sen siten.
Työperäiset maahanmuuttajat eivät ole yksin vastaus mihinkään Ruotsissa. Eivät pakolaisetkaan, eivätkä turvapaikanhakijat.
Samalla tavalla mainitset viestissäsi:
CSI kirjoitti:Meille näyttää tulijoita olevan lähinnä noista paskamaista kuten Somalia, Irak ja Afganistan. Niillä tulijoilla ei tienaa mitään. Häviää vaan. Valitettavasti.
Tämä on pitkälti kiinni suomalaisista itsestään ja Suomesta. Esim. USA:ssa somalien työllisyyprosentti on yli 50, kun taas Ruotsissa vain joka viides on työelämässä. Suomessa tämä lukema on vielä alhaisempi. Faktaa on kuitenkin, että esim. Ruotsin kotihoidossa somalinaiset ovat aika tuttu näky. Ja jos otat taksin Tukholmassa, kuljettaja saattaa olla hyvinkin somalitaustainen. Irakilaiset työllistyvät vielä paremmin.

Myös tilastoja pitää osata tulkata vähän. Somalit tulevat usein suuren perheen kera. Silloin on selvää, että myös suurempi osas perheestä kasvattaa tuota työttömien määrä eri tavalla, varsinkin jos verrataan muihin kansanryhmiin, joista osa tulee muista syistä kuin pakolaisuudesta.
Tilastot eivät myöskään kerro aina, miten suuri määrä somalien lapsista on siirtynyt työelämään. Jos siis somaliperheen 10 hengestä 7 on myöhemmin työelämässä, niin ei kai nyt sekään aivan niin huono juttu ole?

Häviäminen näissä asioissa perustuu myös pitkäjänteisyyteen. Suomessa sanotaan usein, ettei pakolaisille ole töitä. Ei ole Ruotsissakaan. Varsinkaan laman aikana. Mutta laman ja työttömyyden aikana hoidellaan paperit kuntoon, järjestetään asunto ja opetellaan kieltä. Sitten kun on korkeasuhdanteen aika ja työvoiman tarve, sitä löytyy myös pakolaisten joukosta.

Eräs Ruotsissa asuva, paljon sairastava vanha tuttavani kertoi, ettei ole tavannut moneen kuukauteen ruotsalaista lääkäriä. Kaikki ovat pakolaisista kotoutuneita.
No, se ei ole tietenkään koko totuus. Mutta... Viimeisten 10 vuoden aikana n puolet uusista lääkäreistä Ruotsissa on ulkomalaistaustaisia.
http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/N ... -sjukvard/
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

Rescuer kirjoitti:
Pika Juoksija kirjoitti: Olen lukenut jostain, että n puolet hakijoista saa turvapaikan.
Ensin väitit että puolet SAI turvapaikan, nyt että n. puolet SAA turvapaikan. Pieni yhden kirjaimen ero muuttaa koko jutun toiseksi...
Vauhti on ollut tähän mennessä noin puolet. Mikään ei viittaa siihen, että se vauhti olisi muuttunut. Jos muuttuu, niin minulle sopii kyllä että palataan asiaan myöhemmin ja korjataan tilanne ajankohtaiseksi, jos se on sinulle tärkeää. Mutta veikkaan, että asia ei silloinkaan muutu mitenkään merkittävästi prosentuaalisesti. Lukumääräisesti kyllä, koska turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut viime aikoina.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

CSI kirjoitti:
Ruotsin taloudellisen pärjäämisen syistä: kyllä se on oma raha, rahapolitiikka ja fiksu satsaus uusiin teknologioihin mikä selittää pärjäämisen. Maahanmuuttajilla sitä ei selitetä.
Kukaan ei ole väittänyt, että Ruotsi olisi pärjännyt ainoastaan maahanmuuton ansiosta. Mutta Ruotsissa ollaan kyllä aika yhtä mieltä siitä, että maahanmuutto on yksi kohta, joka on nostanut maan hyvinvoinnin osaltaan siihen, mitä se tänä päivänä on. Esitä toki faktaa, jos olet eri mieltä.

Ruotsi on ollut pitkään vientimaa. N. 75 % maan tuotannosta menee vientiin.
Varsinkin teollisuusvuosien kulta-aikana 60-80 luvulla Ruotsin konepajat ja liukuhihnat toimivat pitkälti maahanmuuttajien vetäminä. Tämän vähättely maan hyvinvoinnissa osoittaa vain sokeutta todellisuudelle. Ruotsissa on vieläkin paljon teollisuutta, joka ei edes toimisi ilman maahanmuuttajia.

Viime vuosina maahanmuuttajien osuus on teollisuudessa on laskenut, mutta kasvanut vastaavasti muilla aloilla, kuten jo tuolla ylempänä kirjoitin. Tämäkin vähättely osoittaa jonkun asteista sokeutta.

Toki olet oikeassa, Ruotsihan on panostanut paljon uuteen teknologiaan, koulutukseen, automaatioon ja ennen kaikkea terävään talouspolitiikkaan. Mutta kaikkeen tähän pitää löytyä jostain sitä perusrahaa ja se tulee pitkälti teollisuudesta ja sieltä löytyvät myös maahanmuuttajat.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

CSI kirjoitti: Pakolaistausta? Kaikilla niillä 300000-400000 suomalaisella, jugoslaavilla ja monella muulla? Tuskinpa nyt sentään.
No suomalaiset nähtiin meillä kotosuomessa aika romanttisesti ihmisinä, jotka lähtivät töihin, eivät muiden nurkkiin loisimaan.
Mutta työllistyivätkö ja kotoutuivatko suomalaiset(kaan) sataprosenttisesti?
Slussenin sisseistä on tehty jopa lauluja.
Suurimpien kaupunkien viinakauppojen edestä löytyi aina myös se suomalainen juoppojengi. Lehdet otsikoivat: "Taas suomalainen", kun vasta maahan saapuneet "työmiehet" toteuttivat itseään, alkoholin voimin.
Eli siis työperäistä maahanmuuttoa, mutta termeillä kikkailu ei muuta itse asiaa niin valtavasti.

Suomessakin operoi yhdessä välissä "ruotsalainen rikollisjengi", jolla on mielenkiintoinen logo:
https://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q= ... 5223037350
Tästä jengistä suuri osa on suomalaisia. Onko kysymys siitä harvinaisesta ryhmästä, että jokaisella heistä on vankilatausta, Ruotsissa?
Viimeksi muokannut Pika Juoksija, Su Kesä 26, 2016 11:26 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

CSI kirjoitti:
Osa noista ulkomaisista lääkäreistä on kyllä kammottavia kokemuksena. Antaisitko somalin leikata aivosi? Minä en. Ei millään pahalla...mutta siihen on syynsä miksi eräät kansakunnat ovat edistyneitä ja eräät toiset eivät ole.
Somalia on yksi maailman köyhimmistä maista. Silloin on selvää, ettei sieltä saavu Eurooppaan bussilasteittein ydinfyysikkoja. En tiedä somalitaustaisista lääkäreistä, mutta muutaman sekunnin googletuksella sellainenkin löytyi heti:

http://www.lakartidningen.se/Aktuellt/N ... sk-lakare/

Artikkelin mukaan kyseessä on lääkäri, jolla on erikoistaitoja, joita tarvitaan.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Pika Juoksija
Neuvoja-Jack
Viestit: 533
Liittynyt: La Maalis 07, 2015 7:25 pm

Re: Ruotsi heräämässä?

Viesti Kirjoittaja Pika Juoksija »

CSI kirjoitti:
SYLWAR kirjoitti:Ongelmalähiötä on samalla tavalla kuin Suomessakin, sen sijaan se kuva mitä niistä annetaan jonkinlaisina monikulttuurihelvetteinä on ihan huuhaata. Sitä ongelma-ainesta on noihin pesiytynyt sekä kantasvenssoneista kuin muistakin kansallisuuksista.
Suomessa ei ole ainuttakaan Rinkebyn, Husbyn, Rosengårdin ym. tapaisia ongelmalähiöitä, joihin poliisi joutuu menemään rutiinitehtäväänkin vahvennettuna ja joissa maahanmuuttajanuoriso järjestää välillä poliisille jopa väijytyksiä.

Tukholman poliisin kalustoarsenaaliin kuuluu mm. panssaroidut autot ja niitä joudutaan käyttämäänkin. Helsingin poliisilla ei "paseja" ole. Vielä ainakaan. Perässä toki tullaan. Valitettavasti.
Sattumoisin tiedän, että poliisi joutuu lähtemään Suomessa liikkeelle joskus suuremmallakin joukolla. Tiedän myös, että Ruotsissa poliisi lähtee myös joskus liikkeelle vahvemman arsenaalin kera, mutta panssaroidut ajoneuvot kuuluvat poikkeuksiin. Kaikki rutiinihälytykset hoidetaan samalla tavalla kuin aina ennenkin. Joten kysyn toistamiseen - mitens usein näitä panssariajoneuvoja Ruotsissa muka tarvitaan?
Viimeksi näin sellaisista kuvia, kun ruotsalaiset protestoivat EU-kokouksen aikana. Myös suomalaiset vierailivat silloin Göteborgissa rikkomassa paikkoja.
Puunsärkijä,Paskakasa.Tyypillinen kaksikielisen perheen tytär. Katkeroitunut "lund",suomalaisen naisen kanssa sängyssä epäonnistunut hyväksyjä ja kaiken pahan pienentäjä.Katkera,koneella päivät istuva pahansuopainen nilviäinen.Kukkulan kuningas

Vastaa Viestiin