Viisi poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasissa

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Paa
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Paa »

Joko saa puhua ääneen tummaihoisten harjoittamasta rasismista valkoisia kohtaan? Vai hukkuuko sekin siihen, että tätä tapausta pidetään ensisijaisesti hyökkäyksenä poliisia kohtaan? Ei kukaan varmaan usko että sattumalta kaikki uhrit ovat valkoihoisia.
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7515
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Paa kirjoitti:Joko saa puhua ääneen tummaihoisten harjoittamasta rasismista valkoisia kohtaan? Vai hukkuuko sekin siihen, että tätä tapausta pidetään ensisijaisesti hyökkäyksenä poliisia kohtaan? Ei kukaan varmaan usko että sattumalta kaikki uhrit ovat valkoihoisia.
Rasismia valkoihoisia kohtaan kohdattiin Suomessakin, kun mamujengit (vahvistettuna parilla kantiksella) järjestelmällisesti pahoinpitelivät valkoisia lapsia. Muutamia otsikoita oli isoissa lehdissäkin "Hakatkaa se blondi!", mutta rasismisyytökset jäivät vähiin...

Suomessa on viime vuosina siitä huolimatta ollut lähes taukoamatonta rasismihysteriää mistä tahansa ikävästä katseesta, ilmeestä, tönäisystä, vihapuheesta yms. Ainoastaan vihapuhe on toteen näytetty, mutta siitäkään ei ole seurannut mitään jatkotoimenpiteitä. Järjestelmälliset sadat pahoinpitelyt eivät herättäneet minkäänlaista huomiota... Toistepäin riittää kun vähänkin ikävästi katsoo... :roll:

Sen takia tämä rasismimölinä on jaksanut jo pidemmän aikaa huvittaa...

USA on toki erilaisempi maa eli ei voi mitään suoria viittauksia tehdä Suomeen, mutta samanlaisia piirteitä on muussakin rasismikeskustelussa eli toisia tekoja hyssytellään minkä ehditään ja toisista teoista tehdään järkyttävän isoja numeroita ilman suurempaa aihetta.
holmesin haamu
Hercule Poirot
Viestit: 7515
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Hyperion kirjoitti:Lisää poliisiuhreja on nimetty ja eipä ole vielä mustaa miestä tai naista löydetty, joten rasistimurhaaja on osoittautunut sanojensa mittaiseksi, kun ilmoitti haluavansa tappaa valkoisia poliiseja.
Ainakin yhden kuvan perusteella paikalta näytettiin mustaa poliisimiestä seisomassa paikan päällä suomalaisissa medioissa. Tekijästä ei puhuttu sanaakaan. Ei edes tekijän/tekijöiden taustoja mietitty...

Erikoinen piirre uutisoinnissa, kun tietää kuinka yleensä on tekijän taustan selvittäminen ollut uutisoinnin ydinasia.
Sonja S.
Susikoski
Viestit: 44
Liittynyt: Ti Elo 18, 2015 11:14 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Sonja S. »

Paa kirjoitti:
PiikkiSika kirjoitti:Alkusoittoa. Luulis kansan nousevan kunnon taisteluun noita sadistisia kyttiä vastaan - jii-haa!
Väkivaltaa vastustetaan väkivallalla? Etkä säkään ihan täysillä kulje, jos ihmisten lahtaaminen aiheuttaa riemua.

Edit. typoja korjattu.
Tottakai väkivaltaan vastataan väkivallalla. Kun tarpeeksi monta kertaa tehdään ilkeyksiä vieläpä "auktoriteettien" taholta - jopa tapetaan ilman syytä, niin tottakai ihmiset puolustautuvat.

Esimerkkinä vaikkapa Wattsin mellakat 1992, kun neljä poliisia hakkasi pampuilla mustaa miestä ilman mitään järkevää syytä jopa yli 50 kertaa pampuilla. Musta mies säilyi hengissä - asia meni oikeuteen, ja ketään neljästä valkoisesta poliisista ei rankaistu. Sen jälkeen mustat alkoivatkit sitten kunnolla riehumaan.

Ajattelua: Otetaan esimerkki, että mustalaiset alkaisivat teilaamaan meitä vielä enemmän ilman syytä, motiivina ainoastaan rotuviha ja meidän harjoittama "aiheeton rasismi" heitä kohtaan. On esimerkkinä jo autokaista-ammuskelua Porvoossa 2010, Vaasan puukkopoika pari vuotta sitten jne. Näitä tulee sattumaan yhä enenevissä määrin. Oletan, että suomalaiset kantaväestöön kuuluvat alkaisivat pikkuhiljaa varautumaan näihin ilmiöihin oman turvallisuutensa vuoksi pitämällä mutkia taskuissaan ja puolustautumalla tarpeen vaatiessa, vaikka joutuisi "elinkautiseen". Sinällään irvokasta, että Vaasan puukkopoju ei saanut edes "elinkautista" murhasta, vaikka hänellä oli tarkoitus tappaa, ja oli siitä jo aijemmin leijunut omissa piireissään, että vielä murhaa jonkun.

Ja se miten mustia kohdeltiin Amerikassa 60-luvulla valkoisten taholta oli oksettavaa. Piti kutsua "Herroiksi" valkoihoisia pikkupoikia kaduilla jne. Poliisit harjoittivat brutaaleja pamputuksia ihan vaan varmuuden vuoksi mustia kohtaan noihin aikoihin myös paljon, joka taas puolestaan loi mustien militanttikatuarmeijoita, kuten Mustat Pantterit, myöhemmin tuli sitten Cripsit ja Bloodsit, sekä latinoiden omia jengejä, kuten tunnetuimpina Meksikan Mafia ja sen kymmenet alajärjestöt. Kun ihminen menettää arvonsa täysin massan taholta, ja on aina sylkykuppina sukupolvesta toiseen, niin mitä voi odottaa? Jos Einsteinejä olisi hiemankaan enempää, niin maailma olisi oikeasti parempi paikka. Järjellä kun ajattelee, niin väkivalta ilman syytä ei missään tapauksessa ole suotavaa. Kyllähän jokaisella on kokemus siitäkin, kun jotakin eläintä tai hyönteistä yrittää satuttaa, niin jossain vaiheessa se puolustatuu. Viimeistään siinä vaiheessa, kuin hengenlähtö on oikeasti lähellä.

Näin minä ajattelen. Ehkä olen liian typerä ajatuksineni tänne palstalle jossa hurrataan mustien kuolemille, tai suomalaisille juopoille hurrataan, jotka tappavat työtään tekeviä tuntemattomia poliiseja. Pahin oli sitten tämä Hyvinkään ammuskelussa vakavasti loukkaantuneen vielä harjoitusasteella olleen naispoliisin morkkaaminen, ja jotkut spekuloivat, että hänellä on aivovamma, koska naaman ilme (joka oli normaali) oli heidän mielestään kehitysvammaisen irvistys, tai tyyliin jotain yhtä raflaavaa. Homofoobikko Suomipojut nyt vaan rohkeasti kirjoittamaan Hiltuselle Turun vankilaan, eikös se siellä lymyillyt ainakin muutama vuosi sitten.

Terrorismi, rotustereotypiat, seksuaaliset suuntaumusket, poliittiset mielipiteet jne. onkin saatu taas melkein kaikki sopivasti kyhättyä tähänkin ketjuun, joten ammennetaan lisää soppaa täällä rikosaiheisella ja laadukkaalla foorumilla, jossa keskitytään nimenomaan rikoksiin, eikä paskanjauhantaan. *wirn*

- S S ♥
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja URSA »

Ampujia olikin pelkästään yksi. Yksinäinen susi, joka oli palvellut Afganistanin sodassa.
http://yle.fi/uutiset/dallasin_poliisi_ ... in/9014403
Ulkomaat 9.7.2016 klo 3:09 | päivitetty 9.7.2016 klo 7:30

Dallasin poliisi: Epäilty poliisisurmaaja toimi yksin

Yhdysvalloissa poliisi on vahvistanut epäillyn poliisisurmaajan henkilöllisyyden. Dallasin poliisisurmien tekijän arvioidaan toimineen yksin.

Dallasin poliisi kertoo tiedotteessaan, että epäilty poliisisurmaaja oli 25-vuotias Micah Johnson, jolla ei ollut aiempaa rikostaustaa. Johnson oli armeijan veteraani, joka palveli Afganistanissa vuosina 2013–2014.

Poliisi löysi kotietsinnässä miehen kotoa materiaaleja pommin rakentamiseen, kiväärin, ammuksia, luotiliivejä sekä kamppailutekniikkaan liittyviä muistiinpanoja.

Miehen uskotaan toimineen yksin, eikä tutkimuksissa ole löytynyt yhteyksiä kotimaiseen eikä kansainväliseenkään terrorismiin. Johnson oli kertonut piiritystilanteen aikana olevansa vihainen siitä, että poliisi ampui tällä viikolla kaksi mustaihoista miestä Louisianassa ja Minnesotassa. Johnson kertoi halunneensa surmata valkoihoisia poliiseja.

Viisi poliisia kuoli ja seitsemän haavoittui, kun poliiseja kohti ammuttiin mielenosoituksen aikana Dallasissa perjantaiaamuna kello viideltä Suomen aikaa. Epäilty ampuja sai surmansa poliisin piirityksen päätteeksi, kun poliisi surmasi hänet pommirobotilla.

Pormestari: Kaupunki on turvassa

Myös Dallasin pormestari Mike Rawlings toteaa, että epäilty poliisisurmaaja toimi yksin. Samalla hän vakuuttaa kaupungin olevan jälleen turvallinen.

Dallasin poliisilaitoksen edustalla osoitettiin kunnioitusta surmansa saaneille poliiseille.

Poliisit etsivät mahdollisia pommeja Dallasin keskustasta, sillä epäilty oli poliisipiirityksen aikana kertonut piilottaneensa niitä useisiin paikkoihin keskusta-alueella. Pommeja ei ole kuitenkaan löytynyt.

Pormestari Rawlings sanoi tiedotustilaisuudessa, että kaupunki voi nyt aloittaa toipumisensa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama lyhentää sotilasliitto Naton kokoukseen liittyvää Euroopan matkaansa ja palaa sunnuntaina kotimaahansa. Obama aikoo matkustaa alkuviikosta Dallasiin.
Linkin sivulla olevalla videolla näkyy, kuinka hyökkääjä surmaa yhden uhkarohkean poliisin, joka yrittää jostakin syystä ratkaista tilanteen yksin ampujaa lähestyen.
http://www.liveleak.com/view?i=efa_1467954353
Eipä tuossa jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin räjäyttää parkkihalliin linnoittautunut ampuja "tappajarobotilla."

http://yle.fi/uutiset/poliisit_hyokkays ... sa/9014415
Poliisit hyökkäysten kohteina myös kolmessa muussa osavaltiossa

Ampumavälikohtauksia, joissa uhriksi on joutunut poliisi, on tapahtunut Teksasin lisäksi lähipäivinä muuallakin Yhdysvalloissa. Kaikissa tapauksissa tarkka motiivi ei kuitenkaan ole vielä selvillä.

Viranomaisten tietojen mukaan poliiseja ja siviilejä kohtaan on suunnattu iskuja torstaina ja perjantaina Dallasin verilöylyn lisäksi Tennesseen, Georgian ja Missourin osavaltioissa.

Kaikissa tapauksissa motiiviksi epäillään sitä, että poliisi ampui tällä viikolla kaksi mustaihoista miestä Louisianassa ja Minnesotassa.

Tennesseessä aseistautunut 37-vuotias mies avasi tulen hotellissa ja moottoritiellä. Ammuskelussa sai surmansa autollaan ajanut sivullinen nainen. Paikalle saapunut poliisi sekä useita muita ihmisiä haavoittui lievästi. Tennesseen poliisin mukaan epäilty ampuja oli entinen sotilas, joka oli vihainen poliisin toiminnasta Louisianassa ja Minnesotassa.

Missourin osavaltiossa, lähellä St. Louisin kaupunkia liikenneratsiaa suorittanut poliisi sai surmansa, kun häntä ammuttiin ainakin kolmesti käsiaseella lähietäisyydeltä. Toistaiseksi epäillyn taustoista tai motiivista ei ole tietoa.

Georgiassa, Valdostassa poliisi joutui hyökkäyksen kohteeksi, kun hän vastasi automurtoa koskevaan hälytykseen. Epäilty ampui poliisia selkään, mutta poliisin tilasta tai tekijän motiivista ei ole toistaiseksi tietoa.
En löydä tuollaiselle toiminnalle oikeutusta siitä, mikä rotujen välinen tilanne oli 1960-luvun Yhdysvalloissa. Samaan aikaan ja vielä 1970-luvulla Suomessa muistettiin sisällissodan jakolinja valkoisten ja punaisten välillä, ja entiset punaiset eivät esimerkiksi aina saaneet taustansa takia työpaikkaa, mutta nykypäivänä tuo kahtiajako on jo historiaa. Mielestäni afroamerikkalaiset eivät ole voineet väittää, ettei heillä olisi periaatteessa samoja mahdollisuuksia kuin valkoihoisilla, siitä lähtien kun Obamasta tuli presidentti.
Paa
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Paa »

Joo miksi tähän vedetään mukaan koko rotuhistoria, kun kukaan ei varmaan kiellä sitä etteikö mustia kohtaan olisi toimittu mitä hirvittävimmällä tavalla, mutta kuinka kauan nykypolvien on siitäkin aneltava anteeksiantoa? Yritän vaan sanoa, että valkoisten poliisien lahtaaminen ei tilannetta paranna mitenkään. En myöskään väitä, että jenkkilän poliisitoiminta olisi oikein, ja ilman muuta sellainen herättää reaktioita ihmisissä, mutta ei mene kaaliin sekään miten täälläkin nyökytellään tyytyväisenä päätä, kun paha valkoinen kyttä kuoli. Joku sivullinenkin taisi kuolla, mutta ei se oo niin justiinsa: pääasia että mustat saavat oikeutta! Ja rasismi -kummankin osapuolen harjoittama- sen kuin vähenee... eikö?
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)
Avatar
Vahtikoira
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 112
Liittynyt: Ti Kesä 07, 2016 8:44 am

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Vahtikoira »

Sonja S. kirjoitti:
Paa kirjoitti:
PiikkiSika kirjoitti:Alkusoittoa. Luulis kansan nousevan kunnon taisteluun noita sadistisia kyttiä vastaan - jii-haa!
Väkivaltaa vastustetaan väkivallalla? Etkä säkään ihan täysillä kulje, jos ihmisten lahtaaminen aiheuttaa riemua.

Edit. typoja korjattu.
Tottakai väkivaltaan vastataan väkivallalla. Kun tarpeeksi monta kertaa tehdään ilkeyksiä vieläpä "auktoriteettien" taholta - jopa tapetaan ilman syytä, niin tottakai ihmiset puolustautuvat.

Esimerkkinä vaikkapa Wattsin mellakat 1992, kun neljä poliisia hakkasi pampuilla mustaa miestä ilman mitään järkevää syytä jopa yli 50 kertaa pampuilla. Musta mies säilyi hengissä - asia meni oikeuteen, ja ketään neljästä valkoisesta poliisista ei rankaistu. Sen jälkeen mustat alkoivatkit sitten kunnolla riehumaan.

Ajattelua: Otetaan esimerkki, että mustalaiset alkaisivat teilaamaan meitä vielä enemmän ilman syytä, motiivina ainoastaan rotuviha ja meidän harjoittama "aiheeton rasismi" heitä kohtaan. On esimerkkinä jo autokaista-ammuskelua Porvoossa 2010, Vaasan puukkopoika pari vuotta sitten jne. Näitä tulee sattumaan yhä enenevissä määrin. Oletan, että suomalaiset kantaväestöön kuuluvat alkaisivat pikkuhiljaa varautumaan näihin ilmiöihin oman turvallisuutensa vuoksi pitämällä mutkia taskuissaan ja puolustautumalla tarpeen vaatiessa, vaikka joutuisi "elinkautiseen". Sinällään irvokasta, että Vaasan puukkopoju ei saanut edes "elinkautista" murhasta, vaikka hänellä oli tarkoitus tappaa, ja oli siitä jo aijemmin leijunut omissa piireissään, että vielä murhaa jonkun.

Ja se miten mustia kohdeltiin Amerikassa 60-luvulla valkoisten taholta oli oksettavaa. Piti kutsua "Herroiksi" valkoihoisia pikkupoikia kaduilla jne. Poliisit harjoittivat brutaaleja pamputuksia ihan vaan varmuuden vuoksi mustia kohtaan noihin aikoihin myös paljon, joka taas puolestaan loi mustien militanttikatuarmeijoita, kuten Mustat Pantterit, myöhemmin tuli sitten Cripsit ja Bloodsit, sekä latinoiden omia jengejä, kuten tunnetuimpina Meksikan Mafia ja sen kymmenet alajärjestöt. Kun ihminen menettää arvonsa täysin massan taholta, ja on aina sylkykuppina sukupolvesta toiseen, niin mitä voi odottaa? Jos Einsteinejä olisi hiemankaan enempää, niin maailma olisi oikeasti parempi paikka. Järjellä kun ajattelee, niin väkivalta ilman syytä ei missään tapauksessa ole suotavaa. Kyllähän jokaisella on kokemus siitäkin, kun jotakin eläintä tai hyönteistä yrittää satuttaa, niin jossain vaiheessa se puolustatuu. Viimeistään siinä vaiheessa, kuin hengenlähtö on oikeasti lähellä.

Näin minä ajattelen. Ehkä olen liian typerä ajatuksineni tänne palstalle jossa hurrataan mustien kuolemille, tai suomalaisille juopoille hurrataan, jotka tappavat työtään tekeviä tuntemattomia poliiseja. Pahin oli sitten tämä Hyvinkään ammuskelussa vakavasti loukkaantuneen vielä harjoitusasteella olleen naispoliisin morkkaaminen, ja jotkut spekuloivat, että hänellä on aivovamma, koska naaman ilme (joka oli normaali) oli heidän mielestään kehitysvammaisen irvistys, tai tyyliin jotain yhtä raflaavaa. Homofoobikko Suomipojut nyt vaan rohkeasti kirjoittamaan Hiltuselle Turun vankilaan, eikös se siellä lymyillyt ainakin muutama vuosi sitten.

Terrorismi, rotustereotypiat, seksuaaliset suuntaumusket, poliittiset mielipiteet jne. onkin saatu taas melkein kaikki sopivasti kyhättyä tähänkin ketjuun, joten ammennetaan lisää soppaa täällä rikosaiheisella ja laadukkaalla foorumilla, jossa keskitytään nimenomaan rikoksiin, eikä paskanjauhantaan. *wirn*

- S S ♥
Hieno kirjoitus Sonja S.
Etenkin osio, missä kerrot lähihistoriassa tapahtuneeseen tummien vainoon. Ja eihän siitä niin kauaa ole, kun tummien asema Amerikassa oli olla rikkaan valkoisen orja, eräänlainen "kulutushyödyke". Jos tumma niskuroi isännälleen, niin hyvin nopeasti hänestä tehtiin esimerkki muille esim. ruoskimalla, hirttämällä jne..Tämä asia kalvaa varmasti enemmän tai vähemmän vielä tänäkin päivänä tummia Amerikassa.

Yleisesti ottaen tilanteessa, jossa kansalainen kääntyy mielivaltaista virkamiestä vastaan, niin sillä on yleismaailmallinen nimi. Se on "Kansan Oikeus". Esim. runsas vuosi sitten Turkin Istanbulissa paikallinen Kansan Oikeus teloitti päähän ja rintaan ampumalla paikallisen syyttäjän, joka oli peitellyt hyvin vakavaa poliisirikosta.

Olen myös samaa mieltä kanssasi siitä, että kansalaisten on aika opetella puolustamaan itseään ellei näin sitä ole jo tehnyt. Me elämme kylmässä ja julmassa maailmassa.
Ei haukku haavaa tee. Vai mitä?
Avatar
Hyperion
Hetty Wainthropp
Viestit: 495
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Hyperion »

URSA kirjoitti:Ampujia olikin pelkästään yksi. Yksinäinen susi, joka oli palvellut Afganistanin sodassa.
Yksinäinen susi -teoriaa ei mitenkään voi pitää varmistettuna pelkästään Ylen uutisten kertomana. Poliisi ei ole vapauttanut vielä kolmea muuta kiinni otettua. Ainoa vapautettu oli henkilö, joka oli ollut aseistettuna mielenosoituksessa paikalla, luovuttanut aseensa poliisille ja ilmoittautunut itse poliisille. Eli todennäköisimmin täysin syytön uhri.

Johnsonin agendaa sopisi erittäin hyvin kieltää yhteydet mustiin rotuterroristeihin heidän suojaamisekseen. Hänen manifestissaan kuitenkin kehotetaan suoranaisesti muita mustia nousemaan kapinaan ja syytetään BLM-liikettä petturuudesta liian munattomasta toiminnasta.

Lisäksi on olemassa esim. valokuva Johnsonista kättelemässä Nation of Islamia tukenutta räppäriä Professor Griffiä ja Facebookissa hän on ilmoittanut fanittavansa New Black Panther Partya. Eli vähintään on jo osoitettavissa, että Johnson on ollut ISIS-motivoitujen autonomisten terroristisolujen tavoin mustan terrorin autonomisesti motivoima. Täysin ennenaikaista on väittää, ettei hän olisi ollut esim. Huey P. Newton Gun Clubin suojassa mahdollisesti toimivan terroristijoukon kouluttama ja ohjaama. Asiaa ei ole vielä tutkittu loppun asti.

Lisäksi Johnson oli armeijan reservissä timpuri, eli huoltojoukkoihin kuulunut vain perustaistelijan koulutuksen saanut ja 6 vuoden reservipalveluksen aikana hän kävi vain yhdellä Afganistanin keikalla, jolloin meinasi saada armeijan reservistä kenkää seksuaalisen ahdistelun takia.
URSA kirjoitti:Eipä tuossa jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin räjäyttää parkkihalliin linnoittautunut ampuja "tappajarobotilla."
Tottakai muita vaihtoehtoja jäi vaikka kuinka. Murhaaja oli saarrettu ja piirityksen annettiin kestää vain pari tuntia ennen hänen harkittua surmaamistaan pommilla. Yritystä saada häntä hengissä vangittua voidaan pitää lähinnä muodollisena. Poliisin toimintaa joutuu ihmettelemään ja oikeastaan epäilemään, että teon selvittämistä rikostutkinnan keinoin tärkeämmäksi katsottiin viestin lähettäminen, että terroristeille ei anneta armoa vaan käytetään voimaa sodankäynnin tavoin.

Eniten minua epäilyttää puhelimeksi naamioidulla pommilla surmaaminen siltä kannalta, miten vastaisuudessa piiritystilanteissa piiritetyt suhtautuvat poliisin neuvottelijoihin. Luvattiin lähettää känykkä neuvottelujen jatkamiseksi, mutta petoksella räjäytettiinkin piiritetty hengiltä. Millä Dallasin poliisi saisi seuraavan panttivankeja vailla olevan piiritetyn vakuutettua, että haluavat oikeasti neuvotella hänen kanssaan eikä räjäyttää hengiltä?

Aikaisempi kokemus uusien voimankäyttövälineiden ja tapojen suhteen on ollut sellainen, että niitä on keksimisestä tai salaisesta julkiseksi muuttumisen jälkeen ryhdytty käyttämään yhä laajemmin ja laajemmin alemman asteisia uhkia vastaan. Piiritystilanteisiin liittyvä rikollisen ja poliisin välinen dynamiikka on hyvin tutkittua ja eräällä tavalla vakaata yksittäisten tilanteiden kaoottisuudesta ja ennustamattomuudesta riippumatta.

Jos siihen tuodaan pommilla, myrkyllä tms. huijauksella surmaaminen poliisin taholta mukaan, olettaisin loogisena seurauksena olevan, että piiritystilanteita (jotka ovat poliisin hallinnassa paremmin kuin monet muut aseelliset vastarintatilanteet) tulee vähemmän ja useammat päättyvät piiritetyn epätoivoiseen ulosmurtautumiseen tai itsemurhaan. Lisäksi panttivankien riski saada surmansa kasvaa panttivankien ottamistilanteissa.

Sodan lakien mukaan kyseinen huijaus, eli että ensin teeskennellään halua neuvotella antautumisesta ja sitten kesken kaiken räjäytetään vastustaja, olisi sotarikos (vuoden 1907 Haagin yleissopimus joka koskee maasodan lakeja ja tapoja 11/1924, liite 1 artikla 23 kohdat c ja f ja vuoden 1977 Geneven yleissopimusten lisäpöytäkirja kansainvälisten aseellisten selkkausten uhrien suojelemisesta (I pöytäkirja) 82/1980 artikla 37 kappale 1). Minusta sellaista peliä ei tarvita poliisitoimintaan.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

URSA kirjoitti:Eipä tuossa jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin räjäyttää parkkihalliin linnoittautunut ampuja "tappajarobotilla."
Jo vuosia sitten Suomen poliisilla oli esitteillä pommirobottiin liitetty haulikko, jota pystyi kameran välityksellä käyttämään. Tuollaisella se olisi hoidettu "siistimmin"...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
anteromau
Alokas
Viestit: 9
Liittynyt: Ke Touko 04, 2016 6:14 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja anteromau »

Keitä ovat muut ampujat.Juuri katsoin jonkun poliisipäällikön haastattelun ja hän puhui tekijöistä monikossa "he toimivat, he tiesivät, he suunnittelivat" tyyliin. Eli onko muut ampujat poliisin hallussa, vai jopa pakosalla ja vapaalla jalalla?

Turha puhua mistään sotarikoksista.Kyseessä ei ollut sota. Jos joku puolustelee tekijää, niin äkkiä rauhottavia naamariin.
Ilpo Larha
Harjunpää
Viestit: 331
Liittynyt: Pe Elo 28, 2009 1:35 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Ilpo Larha »

Oliko ketjussa juttua tuosta erikoisesta epäillyn eliminoimisesta? Katson ettei ole pelkkää asekeskustelua, koska niin suoranaisesti tapahtumiin liittyvä asia, eli tietääkö joku tarkemmin miten tuo robotti homma toimii, purkurobotin mukana viuhkamiina tms?
Avatar
Hyperion
Hetty Wainthropp
Viestit: 495
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Hyperion »

Ilpo Larha kirjoitti:Oliko ketjussa juttua tuosta erikoisesta epäillyn eliminoimisesta? Katson ettei ole pelkkää asekeskustelua, koska niin suoranaisesti tapahtumiin liittyvä asia, eli tietääkö joku tarkemmin miten tuo robotti homma toimii, purkurobotin mukana viuhkamiina tms?
Sen verran tiedetään, että Johnsonille on väitetty tuotavan robotilla puhelinta. Hän on ollut sitä ennen jo puhelinyhteydessä poliisin neuvottelijaan, mutta uusi puhelin on silti tarvittu. Todennäköisimmin vaan Johnsonin oman puhelimen akusta on loppunut virta.

Puhelimen sijaan on tuotu pommi tai sitten pommi on piilotettu puhelimeen. Hyvin pieni lataus riittää surmaamiseen, jos se saadaan vietyä aivan kohteen viereen.

Poliisi tuskin tulee tarkemmin selostamaan teknistä järjestelyään. Koko homma haiskahtaa muutenkin niin pahasti.
Avatar
Hyperion
Hetty Wainthropp
Viestit: 495
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Hyperion »

anteromau kirjoitti:Turha puhua mistään sotarikoksista.Kyseessä ei ollut sota.
Onko kyseessä sota vai ei, on tulkintakysymys ja riippuu näkökannasta. Tekijän kirjoittamaksi epäillyssä manifestissa julistetaan itsenäisyyssotaa eli kapinaa eli sisällissotaa:
Kuva

Valtion tyypillinen vastaus sisällissotaa julistaviin terroristijärjestöihin on kiistää kokonaan niiden legitimiteetti ja oikeus sisällissotaan. Vallankumous ja kapina ovat kuitenkin kansainvälisessä oikeudessa tunnustettuja kansojen oikeuksia, myös sodan lakien osalta. Afrikan sisällissodista on esimerkkejä kuinka sotarikoksia tutkivat erityistuomioistuimet ovat hylänneet osapuolten väitteitä, ettei sotarikoksia voi tutkia, koska osapuoli pitää itseään laillisena hallituksena, rikoksen uhreja rikollisjoukkona ja niiden vastaisia sotatoimia poliisioperaatioina.

Enemmänkin viittaukseni sodan lakeihin koskee sitä tosiasiaa, että Yhdysvaltain poliisin voimankäyttö on muilta osin vapaampaa ja tulokset siviileiksi laskettavien kohdehenkilöiden kohdalla usein raaempia kuin Yhdysvaltain asevoimien voimankäyttö ulkomailla. Tämähän on ollut koko Dallasin protestin tekosyy, eli poliisiväkivalta. Oikeammin kyse on kuitenkin ollut rotupolitiikasta, rotumielenosoituksista ja joltain osin jopa rotumellakoista. Poliisin tappavan voiman käyttö kun kohdistuu suhteellisesti (huomioiden samantyyppisten kohtaamisten rotujakauma) useammin valkoisiin kuin mustiin.
Tunturisusi
Nikke Knakkertton
Viestit: 176
Liittynyt: Ma Tammi 02, 2012 4:33 pm

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Tunturisusi »

On meitä moneksi täällä Suomessakin, kun jopa Haagin sata vuotta vanhoilla sopimuksilla tehdään poliiseista rikollisia ja tästä sairaasta, raukkamaisesta murhamiehestä jo väärinkohdeltua marttyyria.

Anteromaun mukaan kehoitan ei vain ottamaan väliin jääneet lääkkeet, vaan ehkä hakeutumaan heti maanantaina lääkärin pakeille. ;)
Avatar
Hyperion
Hetty Wainthropp
Viestit: 495
Liittynyt: Pe Marras 16, 2007 4:08 am

Re: Neljä poliisia kuollut ja useita loukkaantunut Teksasiss

Viesti Kirjoittaja Hyperion »

Tunturisusi kirjoitti:On meitä moneksi täällä Suomessakin, kun jopa Haagin sata vuotta vanhoilla sopimuksilla tehdään poliiseista rikollisia ja tästä sairaasta, raukkamaisesta murhamiehestä jo väärinkohdeltua marttyyria.
Harhatulkintasi lienee tahallinen, mutta minä en löydä mitään sellaista virhettä, jonka perusteella voisi edes katsoa vihjattavan Johnsonia ”väärinkohdelluksi marttyyriksi”.

Totesin vain, että Dallasin poliisin väitteet sodassa sotarikokseksi katsottavan sotapetoksen (perfidy) välttämättömyydestä ainoana keinona taltuttaa Johnson eivät ole mitenkään vakuuttavia.

Edelleen minusta poliisin ei pidä surmata ketään kostoksi tai jotta asiaa ei saataisi tutkittua kunnolla tai että epäiltyä vastaan ei päästä käymään oikeutta. Nämä nimittäin vaikuttavat todennäköisemmiltä selityksiltä, kuin että mukamas muuta keinoa saarretun panttivangittoman murhaajan uuvuttamiseksi ja taltuttamiseksi ei olisi ollut.

Ja edelleen, kyse ei ole pelkästään poliisimurhaaja Johnsonista itsestään tai poliisin toiminnan lainmukaisuudesta. Kyse on myös siitä, miten pommipetos vaikuttaa tuleviin piiritystilanteisiin, joissa on poliisin lisäksi myös viattomia sivullisia vaarassa.
Vastaa Viestiin