Henkirikos Loviisan Rikebyssä 5.8.2016

Suomessa tapahtuneet henkirikokset.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17158
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Morrigan kirjoitti:Outo on tapaus kyllä. Kun ensimmäisen kerran luin että "henkirikos koskenkylässä" niin oletin että hörhöt kerrostaloilla (eli koskenkylän "villimpi kulma") olisivat olleet vauhdissa.
Samaa oletin ensin, mutta ehken viimeksi "Rinkebytä" (Rikeby).

Hipihiljainen jahti öisessä metsässä – poliisi kertoo Loviisan henkirikoksesta epäillyn dramaattisesta kiinniotosta

Surmattu nainen asui Loviisan Rikebyssä. Poliisi oli eristänyt asuinpaikan, jossa surma tapahtui. Poliisikoira Börje ei näillä näkymin ole enää välittömässä hengenvaarassa.

Metsän hiljaisuus ja poliisikoiran apu johtivat murhasta epäillyn miehen kiinnijääntiin.
Poliisi ajoi Loviisassa tapahtuneesta henkirikoksesta epäiltyä nuorehkoa miestä takaa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Rikosylikonstaapeli Sanna Rentola kertoo Ilta-Sanomille, kuinka jahti eteni.

Epäiltyä jahdattiin useita kilometrejä yli tunnin kestäneessä takaa-ajossa. Ilmoitus uhrin löytymisestä oli tullut kello 18.20, ja epäilty mies otettiin kiinni 6 tuntia myöhemmin, kello 00.20.
– Hän tuli osittain poliisin syliin. Epäillyn kuljettamasta ajoneuvosta kiinnostuttiin ja sitä yritettiin pysäyttää. Hän ei pysähtynyt poliisipartion pysäytysmerkistä, vaan lähti pakenemaan autolla, Rentola kertoi aiemmin.

Epäilty ehti ajaa Myrskylään asti, jossa hän jatkoi pakenemista jalan. Epäilty pakeni vaikeakulkuiseen maastoon, metsän, suon ja ryteikön sekaan. Aluksi operaatiossa ei ollut käytössä koiraa. Paikalla oli runsaasti poliiseja ja kenttäjohto, joka koordinoi jäljitystä.

Poliisi sai pidettyä tuntuman epäillyn liikkeistä hiljaisuuden avulla. Muuten täysin vaienneessa metsässä kuuluivat vain kulkemisen aiheuttamat rasahdukset ja muut äänet.
– Se on sellainen oma taiteenlajinsa ja toimintamuotonsa, kuvailee Rentola.

Ajoittain metsässä pidettiin myös radiohiljaisuutta, etteivät poliisiradioiden äänet haittaisi liikkumisen äänten kuuntelua.
– Sitten saatiin avuksi nelijalkainen virkaveli, Rentola kertoo.

Epäilty jäi kiinni Börje-poliisikoiran saavuttua mukaan tehtävään. Kiinniotossa loukkaantuivat sekä koira että epäilty. Rentola kertoo, että epäilty on nyt toisen viranomaisen huostassa, mutta poliisivartiossa. Hänen saamansa vammat eivät ole vakavia.

Rentolan mukaan epäilty mies on kantasuomalainen, joka on ollut lukuisia kertoja tekemisissä poliisin kanssa. Epäilty on aiemminkin ollut osallisena väkivallanteoissa, mutta tapaukset ovat olleet viimeöistä vähäisempiä. Miehelle ei ole tällä hetkellä tiedossa osoitetta, mutta hän on alun perin kotoisin Etelä-Suomesta.

Epäilty ja uhri, vuonna 1974 syntynyt nainen, eivät poliisin mukaan ilmeisesti tunteneet toisiaan. Poliisi tutkii tekoa murhana tekotapaan liittyvän erityisen raakuuden vuoksi.

Börje-koira kiidätettiin yöllä sairaalaan, ja se myös leikattiin yön aikana. Rentola kertoi lauantaina, ettei koiran tilanne ole vielä varmuudella ohi. Näillä näkymin eläin ei enää ole välittömässä hengenvaarassa, kuten aamuyöllä.

IltaSanomat
Julkaistu: 6.8. 16:23

Kiinnostaa kyllä, jotta miksi kummassa hörhö talolle ja ylipäätään Rikeen meni? Mistä astalo? Mikä motiivi? Veikkaan auton saamista tai vaihtoehtoisesti rahaa. Halu vahingoittaa = mielenterveysongelmat (uuh, ja taas alkaisi täällä loputon vääntö SSRI vaikutuksista vs jokaisen omakohtaiset kokemukset kun jättää yhdenkin pillsin ottamatta). Miksi tekijä(ksi epäilty) on jäänyt surmatalon läheisyyteen? Mitä tavoitellut uhrin auton rekisterikilpien poistamisella? Loppuiko autosta polttoaine vai jäikö ns nalkkiin joten päätti maastoutua?

Surettaa uhrin kohtalo. Äärimmäisen epätodennäköistä joutua henkirikoksen kohteeksi; asuinympäristö, sosiaaliset tekijät.

Hakematta tulee mieleen Kuusankoskella teräaseella surmannut valvontaa vailla ollut mt-potilas ja tekonsa. Tekijä(ksi epäillyn) tausta on hörhöilyä ja väkivaltaa.
gunvald74 kirjoitti:Haiskahtaa vähän mustalaisen hommalta tämä nyt
Ei ollut manne ei. He eivät liiku yksin juuri koskaan.
Tiina kirjoitti:Hieman on oudoksi mennyt meininki, että pitäisi aina tekijä löytyä jostain muusta rodusta. Ihan kuin suomalaiset olisi joku pyhä kansa, joka ei rikoksia tee. :roll:
On jotenkin päässyt tässä mamu-kiimassa unohtumaan, että väkivaltaa käyttää myös kantaväestö. Hulluja meillä on omastakin takaa, mutta joidenkin mielestä niitä ei ole koskaan liikaa, joten lisää pitää hankkiman.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Floristi
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 92
Liittynyt: Ke Tammi 20, 2016 3:53 pm

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Floristi »

Googlemapsin Riikintie 358 viittaa Jehab-nimiseen toiminimeen, jota hallinnoin Jenni Halonen.

Fb löysi profiilin, jonka kuvissa näkyy tuo sama risteys, mikä oli eristetty, joten eiköhän sama henkilö ole kyseessä:(

https://www.facebook.com/jenni.halonen.50

Ja villinä veikkauksena että löytäjä oli Anneli Ahoranta, kommenttien perusteella.
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Eläinrakas ihminen hänkin piti hevosten vanhainkotia ja taisi pitää muitakin eläimiä,voi niitäkin parkoja kun emäntä ei oo enää niin surullinen juttu taas,en käsitä :cry:
annaanna

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Doctor Lecter kirjoitti:
. . .
Tekoa tutkitaan murhana tekotavan erityisen raakuuden vuoksi.

Asiasta annetaan uusi tiedote maanantaina kello 13.[/i]
Loviisan Sanomat
06.08.2016 11:53

Toivottavasti nimimerkki tackleberry ei pahastu kun media tiedottaa murhasta ja poliisi tutkii murhana - eivätkä puhu pelkästään henkirikoksesta.
En tiedä Tackleberryn pahastumattajättämisistä tai pahastumisista, mutta viestejään luettuaan olettaisin hänen hahmottavan sinua ja minua paremmin mitä nämä poliisin lausumat tekotavan erityisestä raakudesta ja oletettuna murhana tutkimisesta tarkoittavat. Näyttää siltä, että toiset meistä kykenevät toisia paremmin hahmottamaan näitä tutkintanimikkeiden määräytymisiä. Vaikuttaa ettei niitä pieraista ihan aina miten sattuu.
T:berry saattaa myös huomioida tuon maininnan " tämän hetkisen tiedon mukaan". Ei se katsos siinä turhaan ole präntättynä.
-KKK-
Harjunpää
Viestit: 333
Liittynyt: Ke Helmi 27, 2008 9:38 pm

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja -KKK- »

Jos poliisi tiedottaa "poliittisista motiiveista" (= yhden henkilön heitto) niin entäpä jos Poliisi kertookin että kyseessä oli anarkistin suorittama teko pahaa eläinten vangitsijaa kohtaan.

Ihan samanlaista paska-arvailua kuin tuo aikaisempi.

Ei tässä ollut mitään oikeasti poliittista motiivia. Hullun suorittama ryöstömurha jonka kohteeksi valikoitui viaton yksin asuva naisihminen. Sitäpaitsi yleisestä median kohdistamasta paskapuheesta huolimatta SOO ja kumppanit eivät ole vielä kertaakaan syyllistyneet mihinkään kiellettyyn partioinnissaan. Ainoastaan jokunen anarkisti on koittanut provosoida heitä ja häirinnyt toimintaa.
Kasvis
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:48 pm

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Kasvis »

^^ Eipä ole tackleberryä tässä ketjussa näkynyt. DL taisi tuossa vain viitata johonkin aiempaan mussutukseen. Auttakaa joku annaannaa.
Avatar
samoilija
Neuvoja-Jack
Viestit: 502
Liittynyt: Pe Huhti 08, 2016 11:06 am

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja samoilija »

Tuon takaa-ajon perusteella henkilö on kyllä ainakin jossain määrin ollut järjissään, yleensä esim psykoottinen ihminen ei pysty toimimaan rationaalisesti ja jää nopeasti kiinni paikan läheltä. Olisikohan näiden haavojen takia ihan sairaalahoidossa ja sen takia "muiden viranomaisten huostassa".

Jonkinlainen ryöstömotiivi voi olla taustalla. Hakeuduttu syrjäseudulle auton tai rahan tarpeessa ja huumepäissä päädytty surmaamaan kohde. Surullinen ja pelottava juttu kaikenkaikkiaan.
When the goings get weird, the weird turn pro
Justina
Nikke Knakkertton
Viestit: 175
Liittynyt: Ma Loka 19, 2009 8:51 am

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Justina »

Vaikuttaa huumehörhön tekosilta.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17158
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Viisi outoa yksityiskohtaa jäi auki – pidetty hevostenhoitaja surmattiin raa’asti

Loviisan Koskenkylän henkirikokseen liittyy tässä vaiheessa useita kysymyksiä, joihin poliisi etsii parhaillaan vastauksia tai tietää jo vastauksen.
Poliisi on ilmoittanut tiedottavansa murhatutkinnasta seuraavan kerran maanantaina kello 13.

Tapaus paljastui perjantaina, kun 42-vuotias nainen löytyi kuolleena Loviisan Koskenkylästä. Tapausta tutkitaan murhana. Epäilty on 28-vuotias mies, jolla on tilillään aiempia rikoksia – joskaan ei mitään näin vakavaa.

1. Mikä johti siihen, että juuri 42-vuotias hevosten vanhainkotia pitänyt kaikille ystävällinen ja avulias eläinrakas nainen valikoitui uhriksi?

Poliisin mukaan uhri ja epäilty eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Oliko kyseessä siis sattumanvaraisuus? Vai tarkka suunnitelma?

Koskenkylän kyläkeskuksesta lähtevän pikkutien varressa on muitakin taloja, aluksi tiheämmin, sitten harvemmassa ja hyvin harvassa. Uhrin hevostila on sijainniltaan, maastoltaan ja puustoltaan syrjäisempi ja peitteisempi kuin suurin osa muista taloista.

Tilan läpi kulkee pihatie, jota pääsee kesämökkikäytössä olevalle talolle. Mikäli surmatyö ei olisi paljastunut perjantaina, se olisi saattanut paljastua tänään sunnuntaina, jolloin kesämökin haltijan piti tulla mökilleen.

2. Milloin surma tapahtui?

Poliisi määritteli aluksi surman tekoajaksi torstain 4. elokuuta tai perjantain 5. elokuuta, mutta tarkensi myöhemmin Iltalehdelle sen tapahtuneen perjantain puolella.

Vasta kolme vuotta sitten paikkakunnalle muuttanut pienimuotoista hevostilaa pitänyt uhri asui omissa oloissaan eikä pitänyt yhteyttä naapureihin. Hänen luonaan vieraili hevosihmisiä, joista yksi teki kammottavan löydön perjantaina kello 18.20.

3. Mikä oli käsittämättömän, sattumanvaraiselta tuntuvan ja poliisin tekotavaltaan erityisen raa’aksi luonnehtiman murhan motiivi?

Tätä asiaa poliisi ei ole toistaiseksi valaissut.

4. Miksi murhasta epäilty jäi Koskenkylään?

Poliisi pääsi epäillyn miehen jäljille, kun tämä ei pysähtynyt poliisiauton väläyttäessä myöhään perjantai-iltana noin kello 22.30 pysäytysvaloa poliisin ilmoituksen mukaan ”Koskenkylässä”.

Miksi epäilty liikkui vielä tässä vaiheessa surmapaikan lähettyvillä, ehkä jopa hyvinkin lähellä, sillä surmapaikan ohi kulkevaa pikkutie johtaa suoraan Myrskylään vievälle tielle, johon suuntaan epäilty pakeni poliisin partiot perässään?

Oliko hän palaamassa surmapaikalle? Eikö hän tiennyt, että surma on paljastunut jo neljä tuntia aikaisemmin? Ajeliko hän vain päämäärättömästi?

Poliisin mukaan epäillyllä ei ollut vakituista osoitetta. 28-vuotias kulkumies oli taparikolliseksi ajautunut poliisin vanha tuttu. Hänellä oli entuudestaan väkivaltatuomioita, mutta ei näin vakavaa tekoa.

5. Miksi epäilty käytti uhrin autoa?

Epäilty ajoi poliisin ratsiaan uhrilta varastamallaan harmaalla Skoda Octavialla. Loviisan Sanomien mukaan Skoda oli ”ilmoitettu varastetuksi”.

Poliisi kertoi myöhemmin Iltalehdelle poliisin huomanneen paikan päällä, että uhrin auto oli kadoksissa, mutta pitäneen aluksi toisena vaihtoehtona varastamiselle, että auto oli ”luvallisesti lainassa”.

Tämä viittaa siihen, että autoa ei ollut ehditty ilmoittaa varastetuksi.

IltaSanomat
Julkaistu: 7.8. 13:39

Jo aiemmin pohdin jotta mitä kautta edennyt Myrskylään. Tekijäksi epäillyn on sanottu asuneen aiemmin Koskenkylässä ja on toki tiennyt miten Riikentieltä pääsee Myrskylän suuntaan johtavalle tielle nro 167 nopeammin kuin kiertämällä Koskenkylän kautta. Ajanut Vekabyntietä ja tullut tielle 167 tässä kohdin:
Tekijäksi epäilty on ajanut Vekabyntietä (se isompi sivutie) ja suunnannut poliisit perässään Vekabyntieltä katsottuna vasemmalle Myrskylän suuntaan.
Tekijäksi epäilty on ajanut Vekabyntietä (se isompi sivutie) ja suunnannut poliisit perässään Vekabyntieltä katsottuna vasemmalle Myrskylän suuntaan.
Vekabyntie.jpg (84.24 KiB) Katsottu 8830 kertaa
Miksi tekijäksi epäilty sitten jäi surmatalon lähistölle? Oliko muassaan talolta ja/tai kiinteistöltä varastettua tavaraa, vai tuliko niitä vasta noutamaan/hakemaan lisää? Oliko alueelle tulossa joku jonka "piti olla uhri", esim. hevostyttö, tekijäksi epäillyn tuttava tai mahdollinen deitti?

EDIT: Kohtaan 1 vastaan, että kun tiedetään tekijäksi epäillyn asuneen aiemmin Koskenkylässä niin millainen side hänellä on ollut Riken kylään ja tuohon taloon? Asuiko talossa aiemmin jokin hänelle tuttu henkilö tai henkilö, jonka kanssa tekijäksi epäilyllä on ollut ns kana kynimättä ja nyt tuota jo vuosien takaista kiistaa oli tarkoitus selvittää?
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Su Elo 07, 2016 3:38 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11519
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja URSA »

Murhapaikka on voinut olla murhaajalle tuttu talo. Uhrin kerrotaan asuneen talossa vasta kolme vuotta. Ihmettelen sitä, osuiko murhaaja todella sattumalta syrjäisellä paikalla yksin asuvan naisen talolle, vai oliko hän kuitenkin tietoinen etukäteen talon asukkaasta, vaikka ei tätä tuntenut. Jos hän oli kuullut huhuja talon uudesta asukkaasta, ja vaikka luullut tätä varakkaaksi?

Murhaaja on ilmeisesti elänyt jonkinlaista kiertolaiselämää, jos ei asunut missään. Ei mikään ihan tavallinen narkkari, kun kerran eksyy maaseudulle murhaamaan.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17158
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

annaanna kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti: . . .
Tekoa tutkitaan murhana tekotavan erityisen raakuuden vuoksi.

Asiasta annetaan uusi tiedote maanantaina kello 13.[/i]
Loviisan Sanomat
06.08.2016 11:53

Toivottavasti nimimerkki tackleberry ei pahastu kun media tiedottaa murhasta ja poliisi tutkii murhana - eivätkä puhu pelkästään henkirikoksesta.
En tiedä Tackleberryn pahastumattajättämisistä tai pahastumisista, mutta viestejään luettuaan olettaisin hänen hahmottavan sinua ja minua paremmin mitä nämä poliisin lausumat tekotavan erityisestä raakudesta ja oletettuna murhana tutkimisesta tarkoittavat. Näyttää siltä, että toiset meistä kykenevät toisia paremmin hahmottamaan näitä tutkintanimikkeiden määräytymisiä. Vaikuttaa ettei niitä pieraista ihan aina miten sattuu.
T:berry saattaa myös huomioida tuon maininnan " tämän hetkisen tiedon mukaan". Ei se katsos siinä turhaan ole präntättynä.
Ei tässä ole kyse siitä, etteikö meistä kumpikin tietäisi mitä poliisi tarkoittaa ja mitä ei. Nimimerkki Tackleberry on suivaantunut lehdistöön, poliisiin ja murha.infoon siksi, koska kaikki nämä käyttävät vääriä termejä = ei saa puhua esim. murhatutkinnasta, vaan pitää puhua henkirikostutkinnasta. Lehdistö kertoo raa´asta murhasta vaikka oikeuslaitos ei ole asiaa vielä käsitellyt. Kun juttu on ollut oikeudessa ja tuomio annettu, niin sitten voidaan puhua esim. murhasta ja murhaajasta. Tästä on ollut kiistaa ja siksi otin asian esille.

Tähän tapaukseen nimimerkki Tackleberry ei ole vielä ottanut kantaa ja lukijoiden paineet kohdistuvatkin nyt häneen, että millainen analyysi asiasta taholtaan annetaan.

Loviisan Koskenkylässä tapahtuneesta henkirikoksesta poliisi on mennyt möläyttämään, että tekoa tutkitaan murhana - vaikka sitä pitäisi (nimim Tackleberryn mukaan) tutkia henkirikoksena, tai ainakin puhua tapauksesta julkisuuteen henkirikostutkintana. Tutkintanimike voi myös muuttua tutkinnan aikana ja lähteä syyttäjälle vaikka kuolemaan johtaneena törkeänä pahoinpitelynä, mutta oikeuslaitos sen sitten päättää mistä tuomio annetaan.

Minun mielestäni on ihan ok, että julkisuudessa tiedämme millaisena tapausta tutkitaan. Onko se sitten joltain pois, niin sitä en tiedä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17158
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tämmöinen huhu, että "eepros stallägare blev mördat på sin hemväg framför hästarna". Liekö uhri sitten tullut hevosten luota kun hörhö on ollut jo talon pihalla (kiertänyt metsikön kautta) ja surma tehty talon pihalla. (Eepro on hevosen nimi)

Asuiko talossa aiemmin joku iäkäs pariskunta ja/tai yksinäinen iäkäs ihminen ja hörhö sai mielestään loistoidean saada helposti rahaa, mutta asukas olikin vaihtunut (3 vuotta sitten).
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Kasvis
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: Ke Heinä 06, 2016 8:48 pm

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Kasvis »

Millä tämä asunnoton murhaaja on saapunut kohteellensa, valkoisella hevosellako?
Iso "pahoittuminen" josson jo mainittu, on vaa pää nii kippee että tekis mieli...
Sinitiainen
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Touko 28, 2013 3:50 pm

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja Sinitiainen »

Lieko sitten itse murhassakin käytetty tekovälieenä puukkoa, kun Maikkarin jutussa kerrotaan poliisikoira Börjen saaneen monta iskua puukosta, mm. keuhkoihin.


Poliisikoira Börjeä iskettiin useita kertoja puukolla – "Hyvin vaarallinen tilanne"

Loviisassa perjantain ja lauantain välisenä yönä loukkaantunut poliisikoira Börje haavoittui puukoniskuista. Kyseessä on hyvin harvinainen tapaus, kertoo poliisikoiralaitoksen johtaja, ylikomisario Pekka Kokkonen MTV:lle.

Hengenvaarallinen loukkaantuminen tapahtui Börjen jäljittäessä epäiltyä henkilöä metsässä.

– Poliisikoira lähti suorittamaan jäljestystehtävää, sai jäljen etsittävästä henkilöstä ja siellä pimeässä metsässä löysi kohteen, poliisikoiralaitoksen johtaja ylikomisario Pekka Kokkonen kertoo MTV Uutisille.

Kiinniotettavan tehdessä vastarintaa, Börje oli ottanut tästä kiinni.

– Siinä yhteydessä koiraa puukotettiin useita kertoja hengenvaarallisiin paikkoihin, muun muassa keuhkoihin kaksi osumaa. Eli hyvin vaarallinen tilanne tämä on ollut.

Kiidätettiin ambulanssilla leikkaukseen
Kokkosen mukaan koira oli saanut onneksi nopeasti ensihoitoa jo paikan päällä. Loviisasta Börje toimitettiin leikkaushoitoon Helsingin yliopistolliseen eläinsairaalaan Viikkiin.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Börje toipuu.

– Sitä on vielä liian aikaista arvioida, että paraneeko työkuntoiseksi asti. Toivotaan, että jää edes henkiin, Kokkonen toteaa.

Loviisassa loukkaantunut Börje on hieman yli 7-vuotias.

– Poliisikoiran keskimääräinen ikä on noin 10 vuotta, jonka he ovat virassa ja sen jälkeen eläköityvät. Börje on parhaassa iässä oleva koira, jolla olisi vielä paljon vuosia edessä.

– Jos Börje ei kuntoudu takaisin työkuntoon, niin me katsotaan sille hyvä koti, jossa se voi viettää eläkepäiviä.

Vain yksi kuolemantapaus 2000-luvulla
Suomessa on vajaa 300 poliisikoiraa, joista suurin osa on koulutettu vaarallisiin tehtäviin, kuten vaarallisen henkilön jäljestämiseen ja kiinniottamiseen.

– Tällaisia tehtäviä poliisikoirilla on vuosittain keskimäärin 600. Tähän tehtävämäärään nähden poliisikoirille sattuu aika vähän vakavia väkivallantekoja, Kokkonen sanoo.

Poliisikoiralaitoksen tiedossa 2000-luvulla yhteensä kolme vakavaa tapausta, joista yksi on nyt Loviisassa sattunut.

Tapauksista vakavin sattui vuonna 2002 Porvoossa huoltoaseman pihalla, jossa kiinniotettava henkilö ampui poliisikoiran kuoliaaksi.
Avatar
HBIC
Remington Steele
Viestit: 244
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 5:06 am
Paikkakunta: Blue Ridge Mtns

Re: Henkirikos Loviisassa 5.8.2016

Viesti Kirjoittaja HBIC »

Hyvä kysymys tosiaan miten surmaaja on päässyt paikalle? Olisiko alue (ja tämä talokin) tuttua seutua lapsuudesta; josko kotitalo, tai lähisukulaisen talo ollut lähettyvillä, jossa majaillut ennen surmaa? Surmattu on poliisin mukaan yllätetty; olisiko saanut iskuja selkäänsä, tai sitten käsissä ei ole näkynyt puolustusvammoja? Kovin surullinen tapahtuma kaikkinensa.
Vastaa Viestiin