Sun Gym Gang - "Pain & Gain"

Ulkomailla tapahtuneet selvitetyt tai vielä selvittämättömät henkirikokset
Salon_kisto
Susikoski
Viestit: 39
Liittynyt: Ti Elo 23, 2011 6:41 pm

Sun Gym Gang - "Pain & Gain"

Viesti Kirjoittaja Salon_kisto »

Löysin koneelta käännöksen, jota en varmaan ollut kehdannut tänne taannoin laittaa. Pahoittelut mahdollisista virheistä, tönköstä asettelusta ja sanastopuutteesta, olikin kova homma näillä taidoilla :oops: Asiaa tässä keississä on myös tosi paljon, hyvin olivat saaneet leffaan kaikki tärkeimmät sekoilut mahtumaan, lyhyitä lauseita, saa antaa palautetta. Väliotsikot on taiteilijan näkemyksiä 8) En myöskään löytänyt tästä vielä juttua. Komedioiden ystävänä tuli vastaan tarina elokuvassa Pain and Gain. Sehän aina tuottaa mielihyvää kun paskiaisista tehdään oikein idiootin karikatyyrejä.

http://www.imdb.com/title/tt1980209/?ref_=nv_sr_1

Sun Gym Gang, Miami Florida

Lokakuussa 1994 Daniel Lugo ehdotti Noel Doorbalille, Carl Weekesille ja Stephenson Pierrelle että he kidnappaisivat Marc Schillerin. He tunsivat toisensa Sun Gym -nimiseltä punttisalilta. Lugo väitti, että Schiller oli varastanut häneltä ja salin jäseneltä Jorge Delgadolta. Porukka päätti kidnapata Schillerin.

Kuva
Daniel Lugo

Kuva
Noel Doorbal

Kuva
Carl Weekes

Kuva
Stevenson Pierre

1991 Delgadon vaimo Linda työskenteli Schillerin tilitoimistossa. Hän rukoili Schilleriä auttamaan Delgadoa. Schiller tarjosi hänelle töitä. Delgado ja Schiller ystävystyivät ja lopulta he perustivat yhdessä panttilainaamon (mortgage business?).
Schillerit kutsuivat Delgadoja useasti kotiinsa ja näin Delgadot tutustuivat myös Schillerin vaimoon Dianaan, sekä lapsiin Davidiin ja Stephanieen. Schiller myös uskoi Delgadolle kotinsa hälytysjärjestelmän koodin.

Kuva
Jorge Delgado

Delgado esitteli Lugon Schillerille. Schiller ei pitänyt Lugosta. Schillerin muistemissa, Pain and gain, The untold true story hän kertoo, että kerran Ludo puhui ”petoksista joita hän oli tehnyt ja että heidän pitäisi tehdä jotain vastaavaa”. Schiller sanoi Delgadolle, että hän halusi lopettaa kumppanuuden jollei Delgado katkaise välejään Lugoon. Delgado kieltäytyi. Schiller päätti vetäytyä yhteisestä panttilainaamobisneksestä. Schiller kirjoitti, ”olen päättänyt ottaa 10 000 dollarin häviön ja antaa hänelle vähän ekstraa jottei hän ala hautomaan sairaita ajatuksia”. Tämä strategia osoittautui dramaattiseksi virheeksi.

Kuva
Mark Schiller kirjansa kannessa

Epäonnistunut kidnappaus

Marraskuun 15, 1994 Doorbal ja Weekes yhdessä palkkaamansa Mario Sanchezin kanssa tarttuivat Schilleriin hänen kävellessään autolleen. ”Mitä te haluatte?” Schiller kysyi.
”Sinut”, joku vastasi.

Kuva
Mario Sanchez

He työnsivät hänet pakettiautoon, kahlitsivat Schillerin jalat ja kädet ja teippasivat roudarinteippiä hänen päänsä ympärille ettei hän nähnyt mitään eikä voinut äännellä. Joku kysyi ”Miksi sinulla on niin paljon rahaa kun meillä on niin vähän?” Schiller ei ollut sillä tuulella että olisi halunnut väitellä amerikkalaisen kapitalismin teorioista joten hän pysyi vaiti. Heidän autonsa pysähtyi Delgadon vuokraaman varaston eteen. Schiller sidottiin tuoliin. Joku kysyi halusiko hän vettä. Hänen kurkkunsa rohisi ja Schiller vastasi ”kyllä”. Joku heitti vedet hänen naamalleen ja nauroi.

Kaappaajat käyttivät häneen lamautinta ja polttivat häntä hänen omalla sytyttimellään. Kun hänet jätettiin yksin, hänet sidottiin ja laitettiin laatikkoon makaamaan. Schiller kirjoitti, ”jouduin virtsaamaan laatikossa maatessani, kastelemaan housuni ja lisämään tilanteeni kurjuutta.” Schiller tunnisti Lugon ja Delgadon äänet kun kaappaajat vaativat häntä kertomaan missä säilytti rahojaan, joten Lugo uhkasi kaapata myös Schillerin perheen. Lopulta Schiller sai soittaa vaimolleen ja pyytää häntä lähtemään välittömästi lasten kanssa Kolumbiaan – jonka hän tekikin. Kaappaajat vaativat häntä allekirjoittamaan papereita joita hän ei voinut nähdä. Dokumentit notarisoi Sun Gymin omistaja John Mese.


Kuva
John Mese oikeudessa

Epäonnistunut murha

Schiller oli ollut vangittuna 3 viikkoa kun jengi päätti murhata hänet lavastamalla rattijuopumusonnettomuuden. Joulukuun 15, 1994, he juottivat Schillerin väkisin humalaan. Lugo ajoi Schillerin auton sopivalle paikalle. He asettivat humalaisen Schillerin kuskin paikalle, valelivat auton bensiinillä ja sytyttivät auton liekkeihin. Schillerin onnistui kuitenkin kierähtää ulos palavasta autosta jonka kaappaajat näkivät kävellessään toiselle autolle. Lugo pyysi kuskia ajamaan Schillerin yli minkä hän teki -kahdesti. Kaappajien ollessa varmoja että hän oli kuollut, he kiihdyttivät pois paikalta.

Kuva
Schillerin auton jäänteet

Hämmästyttävää kyllä Schiller selvisi ja hänet vietiin Jackson Memorial sairaalaan jossa häneltä jouduttiin poistamaan tuhoutunut perna. Kun Schiller tuli tajuihinsa, kirurgi kertoi hänen olleen onnettomuudessa. Schiller vastasi hänen olleen kidnapattuna ja kidutettuna. Schillerin uskottavuus oli kuitenkin koetuksella, hänethän tuotiin sairaalaan selkeänä rattijuoppona eikä kukaan uskonut hänen tarinaansa. Schiller pyysi apua asianajaja Gene Rosenilta. Hänen kuultuaan Schillerin tarinan, hän otti yhteyttä yksityisetsivä Ed Du Bois´hin. Joulukuun 16,1994, Schiller soitti Du Bois´lle kuka pyysi Schilleriä kirjoittamaan ylös kaikki minkä muisti ja lähettämään hänelle kaikki relevantit dokumentit.
Schiller soitti siskolleen. Hänet siirrettiin Staten Islandin yliopiston sairaalaan New Yorkiin.
Jouluaattona 1994 hänet siirrettiin siskonsa Long Islandin kotiin.

Huumeita, naisia ja Rolexeja ei voi olla ikuisesti

Tammikuussa 1995 jengi muutti Marc Schillerin kotiin joka oli siirretty Lugon keksimän Bahamalaisen firman D&J internationalin nimiin. Jengi oli saanut huijattua noin 2,1 miljoonaa dollaria käteisenä, kiinteistöjä, luottokorttilaskuja ja muita hyödykkeitä Schilleriltä. He käyttivät rahoja mm. huumeisiin, naisiin ja Rolexeihin. Lugo kertoi naapureilleen, että hän ja hänen kämppäkaverinsa olivat yhdysvaltain turvallisuusmiehiä. 8)

Schiller joutui käyttämään vielä kainalosauvoja lentäessään perheensä luo Kolumbiaan. Du Bois sai Schillerin kirjoittaman selvityksen vankeusajastaan ja kopiot dokumenteista jotka hänet oli pakotettu allekirjoittamaan. Du Bois hämmästyi, että notaarina oli toiminut hänelle ennestään tuttu John Mese. Du Bois tapasi Mesen ja näytti hänelle Schillerin kirjeen. ”Kuulostaa siltä että tällä kaverilla oli rankat ajat”, Mese kommentoi. Du Bois kysyi tunsiko Mese Delgadoa ja Lugoa. Mese kertoi tuntevansa. Du Bois näytti hänelle kopiot dokumenteista jotka hän oli notarisoinut,
ja joiden myötä oli päästy käsiksi Schillerin tileihin. Du Bois sanoi ettei Mese voinut edes kuvitella mitä seuraamuksia hänelle voisi tulla joten hän suostui järjestämään tapaamisen Lugon ja Delgadon kanssa.

Tapaaminen järjestettiin helmikuun 13, 1995. Du Bois tuli mukanaan henkivartija Ed Seibert. Delgado, muttei Lugo, tulivat Mesen toimistolle. Delgado sanoi, tämä on ”kaikkien aikojen bisnesidea”. Du Bois kysyi epäuskoisena, ”onko se sinun käsityksesi bisneksestä kidnapata joku, pitää heitä panttivankeina kuukauden, hakata ja kiduttaa heitä, yrittää tappaa heidät ja sitten ryöstää heidät?” ”En aio kommentoida”, vastasi Delgado.

Kolmannessa tapaamisessa Delgado sanoi ”me annamme sinulle Schillerin rahat takaisin, miljoona dollaria.” Oli vain yksi ehto; Schillerin oli allekirjoitettava sopimus joka takaisi ettei Schiller saisi puhua asiasta koskaan kenellekään -mukaanlukien poliisin. Du Bois sanoi neuvottelevansa asiasta Schillerin kanssa.

Schiller päättää luottaa apuun vielä kerran

Schiller oli varaton mutta haluton päästämään kiduttajiaan pälkähästä. Hän myös pelkäsi heidän olevan vaaraksi muille. Schiller ja Du Bois keskustelivat tarjouksesta asianajajan kanssa, joka kertoi ettei tällainen sopimus ollut lakipykälien mukaan mahdollista, joten Schiller ja Du Bois päättivät suostua sopimukseen ja leikkiä mukana. Sun Gym -jengi löysi asianajaja Joel Greenbergin, kuka kirjasi sopimuksen. Päiviä kului kun sopimuksen eri versioita faksailtiin edestakaisin.

Schiller teki rikosilmoituksen talonsa omistusoikeuden osalta D&J Internationalia vastaan. (? Schiller filed a challenge to the deed D&J International held to his house.) Sun Gym -jengi tyhjensi Schillerin talon jättäen sen tyhjäksi. Tavarat vietiin varastoon jossa Schilleriä oli pidetty vankina. Du Bois ymmärsi että tarjous Schillerin rahojen palauttamisesta oli saada aikaa kulumaan. Oli aika kääntyä poliisin puoleen.

Kuva
Schillerin menettämä biletalo

Du Bois otti yhteyttä Metro-Daden etsivään, kapteeni Al Harperiin, kuka puolestaan otti yhteyttä SIDiin. (strategic investigations division). SIDin ylikonstaapeli Gary Porterfield kertoi Du Boisille ja Schillerille että tapaus oli siirretty ryöstöjä tutkivalle osastolle. Du Bois oli kauhuissaan sillä hän uskoi tapauksen tarvitsevan enemmän panostamista kuin mitä sillä osastolla oli tarjota. Porterfieldin saattaessa Du Boisia ja Schilleriä osastolle kuultavaksi, Du Bois näki poliisin virnistelevän ja taputtavan hiljaa käsiään. Du bois kysyi sihteeriltä tästä ja hän vastasi ”SIDistä soitettiin tänä ammuna ja sanottiin että voimme odottaa Oscari-palkinnon arvoista näytelmää ja tarinaa Herra Schilleriltä tänään”.

Ylikonstaapeli Jim Maier ja etsivä Iris Deegan kuulustelivat Schilleriä. Hän vetosi poliiseihin ”Seuratkaa Du Bois´n johtolankoja, he ovat vaarallisia ihmisiä, muut saattavat joutua kärsimään.” Myöhemmin hän kysyi, ”luuletteko että keksin tämän kaiken?”. Deegan vastasi ”kyllä me luulemme että keksit kaiken.”

Kuitenkin Deegan alkoi tutkimaan asiaa. Deegan vieraili Schillerin kotona Old Cutler Covessa. Talo osoittautui hylätyksi, luonnollisesti Sun Gym jengin tyhjennettyä se viikkoja ennen. Kun Deegan haastatteli Schillerin naapureita, he tunnistivat Lugon poliisien kuvista. Kyllä, hän oli valtion palveluksessa ja kyllä, he olivat vastaanottaneet UPSn tuomia paketteja jotka oli osoitettu Marc Schillerille. Naapurit myös vahvistivat Schillerin ja hänen perheensä kadonneen ennen viimeistä kiitospäivää.

Pidätyksiä ei tehty.

Kuva
Sun Gym

Sun Gymin jengillä lähtee viimeistään käsistä

Doorball oli tutustunut puhelinseksi-linja miljoonääriin Frank Grigaan, 35, ja hänen tyttöystäväänsä Krisztina Furtoniin, 23. Doorball ehdotti Lugolle että he kidnappaisivat parin ja varastaisivat Grigan rahat. Pari otti vastaan Doorballin kutsun luokseen käyttäen tekosyynä yhteisiä bisnesdiilejä. Lugo oli myös paikalla. Doorbal yritti nujertaa Grigan joka yltyi kiihkeään nyrkkitappeluun. Furton kiljui. Lugo tarttui häneen ja ruiskutti häneen hevosille tarkoitettua unilääkettä Rompunia.

Kuva
Sun Gym Gangin normisalkku

Doorball laittoi Grigan niskalukkoon joka menetti tajuntansa. Lugo ja Doorball suunnittelivat raahaavansa Grigan varastoon ja uhkailevansa häntä allekirjoittamaan asiakirjoja saadakseen hänen rahansa. Harmikseen he huomasivat että Griga oli kuolemassa. He kuulustelivat Furtonilta koodia Grigan kotiin. Hän vastasi ja vaikeni. Juonessa mukana ollut vanginvartija John Raimondo saapuu paikalle.

Kuva
Frank Griga ja Krisztina Furton

Kuva
John Raimondo

Lugo ajaa Grigan kotiin ja yrittää päästä sisään koodilla jonka Furton on hänelle antanut. Se ei toiminut. Lugo soitti Doorbalille kuka kertoi Furtonin olevan jo kuollut. Lugo palasi Doorbalin asunnolle missä hän pyysi Delgadoa palaamaan aamulla kuorma-auton kanssa.
Seuraavana päivänä jengi pakkasi kaksi ruumista autoon. He ajoivat varastolle. Lugo ja Doorball paloittelivat ruumiit moottorisahalla ja kirveellä.

Maaliskuun 28,1995, Lugo, Doorbal ja kolmas mies, kuka ei tiennyt että torsot ja raajat olivat autossa öljytynnyreissä, ajoivat syrjäiselle alueelle Dade Countyyn. Tynnyri jossa oli torsot, kädet ja jalat dumpattiin Floridan Evergladeen kanaaliin, päät löytyivät myöhemmin Broward Countysta. Lugo matkusti Bahamalle ja yritti nostaa Grigan rahoja. Poliisi pidätti hänet siellä kesäkuussa 1995. Doorbal, Raimondo ja Mese pidätettiin myös.

Kun Schiller lähti oikeustalolta todistamisensa jälkeen, valtion agentit pidättivät hänet lääkepetoksesta. Hänet tuomittiin 46 kuukaudeksi vankeuteen. Schillerin vapauduttua 2001 hän väitti olevansa syytön mutta sanoi tunnustaneensa koska hänellä ei ollut enää voimia taistella.


Daniel Lugo – tuomittiin kahteen kuolemantuomioon kahdesta murhasta sekä useista muista rikosnimikkeistä, tuomittaessa 35 v
Adrian Noel Doorbal – tuomittiin kahteen kuolemantuomioon kahdesta murhasta, tuomittaessa 23v
John Carl Mese – tuomittiin 56 vuoden vankeuteen, kuoli vankilassa, tuomittaessa 59 v
Jorge Delgado – tuomittiin 13 vuodeksi vankilaan , vapautui 11/27/2002,
Carl Weekes – tuomittiin 10 vuodeksi vankilaan, vapautui 5/15/2002
Stevenson Pierre – tuomittiin 7 vuodeksi vankeuteen, vapautui 5/24/2001
John Raimondo – tuomittiin vuodeksi vankeuteen, vapautettiin 2/27/2002

Lähde: http://murderpedia.org/male.L/l/lugo-daniel.htm
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1495
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Sun Gym Gang - "Pain & Gain"

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Hyvä aloitus!

Lisättiin otsikkoon viittaus aiheesta tehtyyn elokuvaan.
Kuuluu tämän moden lempielokuviin, koska taustalla oleva tositapaus on niin uskomaton 8)

"I beliewe in fitness" :D

T. Mode
Ne tietää, jotka tietää...
Destiny
Adrian Monk
Viestit: 2591
Liittynyt: La Huhti 14, 2012 2:11 pm

Re: Sun Gym Gang - "Pain & Gain"

Viesti Kirjoittaja Destiny »

Olipas vauhdikas tarina, kiitos. Täytyykin katsoa kyseinen elokuva.
Helvetin kosto kiehuu sydämessäni- Yön kuningatar
Avatar
Kaito Kid
Remington Steele
Viestit: 224
Liittynyt: Pe Loka 02, 2015 6:29 pm

Re: Sun Gym Gang - "Pain & Gain"

Viesti Kirjoittaja Kaito Kid »

Perinteisempien katselutapojen ystäville tiedoksi, että kyseinen elokuva tulee 24.11. klo 21 Hero-kanavalta.

Tämä on kyllä aika jännä tapaus, joka herätti muutamia kysymyksiä. Oliko näillä henkilöillä jotakin aiempaa rikollista taustaa? Petoksia, jengitaustaa tms. Tuskin kukaan järkevä, tavallinen kansalainen nyt vaan yhtäkkiä keksii että hei, siepataan tämä tuttu tyyppi ja ryöstetään sen rahat... Miten tämä salin omistajakin saatiin mukaan tähän juoneen? Rikollisia koko sakki?

Puhelinseksilinja-miljonääri :lol: Huvituin vain tästä ilmauksesta, en tiennytkään, että puhelinseksissä pyörii noin isot rahat! No, ehkä se oli vähän toista 1990-luvulla.

Mielenkiintoisia pikkutietoja/täydennyksiä Wikipediasta:

- John Mese pidätettiin isännöimissään kehonrakennuskilpailuissa
- Griga murhattiin lyömällä tylpällä esineellä, niskalenkillä ja tuolla hevosten unilääkkeellä. Tyttöystävä sai kolme annosta unilääkettä. Murhaaja oli Doorbal.
- Ruumiiden dumppaamisessa mukana ollut "kolmas mies" oli nimeltään "Pikku-Mario" Gray
- Schillerin yli ajaneen auton ratissa oli Carl Weeks. Weeks oli huumeidenkäyttäjä ja hyvin uskonnollinen henkilö. Hän ei ollut mukana Grigan ja tyttöystävän murhissa
- Mese tosiaan kuoli vankilassa, sai jonkinlaisen sairaskohtauksen jo 2004. Lugo ja Doorbal istunevat edelleen kuolemanselleissään

Voisi vilkaista kyllä tuota elokuvaa itsekin, ei ilmeisesti mitään Hollywoodin parhaimmistoa mutta parempaa kuin keskinkertainen rikosraina :roll: Elokuvassa tosin tapahtumia on muuteltu jonkin verran, esim. Weeksin, Pierren ja Delgagon hahmot on yhdistetty yhdeksi henkilöksi - jota esittää Dwayne Johnson. Varmaankin aivan oikea valinta tähän osaan pelkästään raamiensa perusteella!
"When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth."

"One truth prevails!"
Vastaa Viestiin