Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Avatar
Etsivä Shitlock
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1483
Liittynyt: Ti Joulu 17, 2013 11:42 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Etsivä Shitlock »

Tällainen kommellus tapahtunut noin vuosi ennen katoamista:

"Joskus tytöt sanoivat menevänsä yhden kaverin tykö ja menivätkin toiselle".
Vaikka Raisa vietti paljon aikaa koripallosalilla, koulunkäynti ei kärsinyt. Hänen todistuksensa keskiarvo oli yhdeksän, ja Pekka muistaa, että tytöllä oli usein koulukirja mukana harjoituksissa.
Mutta osasi Raisa vedättääkin isäänsä, tai siskokset yhdessä. Nuorempi tytär on kertonut siitä Pekalle aikuisena.
"Joskus tytöt sanoivat menevänsä yhden kaverin tykö ja menivätkin toiselle. Sellaista nuoret tekevät."
Yksi tyttöjen tempauksista pääsi jopa pikku-uutiseksi Ilta-Sanomiin. Pitkän ruinaamisen jälkeen Pekka oli antanut heille luvan pitää talossa kotibileet.
Tapahtui klassikko: kutsuttuja oli 20, mutta sana lähti kiertämään, ja lopulta pihalla tungeksi kymmenkertainen määrä nuorisoa. Ja poliisi.
"Onneksi olin jäänyt juhlien ajaksi yläkertaan. Kun tulin alas, siellä oli yksi kaveri työntämässä taskuunsa meidän cd-levyjämme."
Elettiin syyskuuta 1998. Raisa oli 15-vuotias.
http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ ... la_puhuisi
Onkohan tuota nuorisoporukkaa seulottu mitenkään?
Lapuan terassivideo https://emalm.com/?v=lOXkX/
Amalia
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 10:28 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Amalia »

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005145362.html


"Raisa Räisänen katosi Tampereella lokakuussa 1999. Tarjoilija Pasi Aaltonen surmattiin kotonaan elokuussa 2002.
Raisa Räisänen, 16, katosi Tampereen keskustasta jäljettömiin lokakuussa 1999. Tarjoilija Pasi Aaltonen surmattiin kotonaan elokuussa 2002. Tapaukset tuskin liittyvät toisiinsa, mutta niillä on erikoinen yhteys.

Viime viikolla poliisi kertoi, että tamperelaismies oli vuonna 2013 kertonut eräälle pubinomistajalle ampuneensa Raisan ja haudanneensa ruumiin tiluksilleen Pälkäneelle.

IS:n tietojen mukaan tamperelaismies teki tunnustuksensa DD-Pubin tiskillä paikan silloiselle omistajalle vuonna 2013. Tunnustaja ja pubin omistaja ovat sittemmin kuolleet.

Pubin omistaja kertoi tunnustuksesta eräälle henkilölle vuonna 2014. Tarinan kuullut henkilö kertoi tiedon poliisille 2015. Tänä keväänä ja ensi kesänä poliisi aikoo tehdä etsintöjä tunnustajan tiluksilla Pälkäneellä.

DD-Pub, jossa tunnustus kerrottiin, sijaitsi Tampereen Satamakadulla samassa talossa, jossa tarjoilija Pasi Aaltonen, 38, surmattiin elokuussa 2002.

Pasi Aaltonen oli tullut baarikierroksen jälkeen kotiinsa ja käynyt sen jälkeen ulkoiluttamassa kahta koiraansa. Mahdollisesti tuolla reissulla hänen seuraansa liittyi joku henkilö, joka myöhemmin yöllä puukotti Pasi Aaltosen hengiltä.


Tietenkin tuollainen on huomioitu. Tapaukset ovat kuitenkin kumpikin oma asiansa.
Tapaus paljastui vasta viikon kuluttua, kun Aaltosen koirien tuskaisa haukunta kiinnitti talon muiden asukkaiden huomiota.

– Tietenkin tuollainen on huomioitu. Tapaukset ovat kuitenkin kumpikin oma asiansa, sanoo Aaltosen murhajutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Juha Siljamäki.

Etsintöjä tunnustajan tiluksilla

Raisa Räisäsen katoamisjutun tutkinnanjohtaja, krp:n rikoskomisario Paavo Tuominen on vaitonainen siitä, missä paikassa Raisan ampumista koskeva tunnustus tehtiin.

– Siitä ei mitään poliisi ole kertonut. Jos muuta kautta saa selville, niin..., Tuominen sanoo.

– Tämä on keskeneräistä tutkintaa. Ei me ole kerrottu mitään.

Tuomisen mukaan tunnustus on epävarmalla pohjalla muun muassa siitä syystä, että ns. tunnustaja on ollut alkoholin vaikutuksen alainen. Paljon julkisuudessa olleista jutuista tulee usein valetunnustuksia.

Sen verran vakavissaan poliisi kuitenkin on, että tunnustajan tiluksilla tehdään etsintöjä.

Jälkiä asunnon lattiassa

DD-Pubin entisen työntekijän mukaan paikan silloinen omistaja kertoi kuulemastaan tunnustuksesta useille henkilöille ennen kuolemaansa. Seuraavana vuonna (2015) joku kuulijoista kertoi tietonsa poliisille.

Pasi Aaltosen surma aiheutti DD-Pubin talossa erinäisiä toimenpiteitä. Nimittäin surmapaikan lähistöltä löytyi 42:n numeron Sievin turvajalkineet, jotka liittyvät tekoon. Kengät ovat olleet surmaajan jalassa tekoaikaan. Niistä löytyi jälkiä Aaltosen asunnon lattiasta, ja kengistä on löytynyt surmaajan dna.

– Poliisi kävi mittaamassa minunkin jalkani kokoa, kertoo eräs talon asukkaista.

– Talon miespuolisten asukkaiden kenkien koko tutkittiin. Ei varmaan lasten ja nuorten eikä vanhusten, mutta meikäläisen ikäisten, kertoo talossa asunut mies.
Oheisella videolla kerrotaan, mistä Raisa Räisäsen katoamistapauksessa on kysymys."
lammas1
Martin Beck
Viestit: 794
Liittynyt: Pe Loka 31, 2014 11:36 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja lammas1 »

En puhunut Raisan isästä kun hammaslääkäristä puhuin. Kuitenkin tunnustukset voi liittyä toisiinsa. Kuka meistä tietää moniko oli paikalla kun Raisa mahdollisesti surmattiin? Ei ole pois suljettu että kaksi tunnustavaa olisi tunteneet. Tässäkin niinkuin muutamassa nuussa tapauksessa olen pohtinut, mitä Raisasta on nyt löydettävissä? Aikaa kulunut 18v. Hammaslääkäri joka tunnusti teon, mitäpä jos on vain esim nähnyt Raisan jäänökset jossain? Tiedän että on ns.tapa tunnustajia. Mutta nämä kaksi eivät sovi siihen profiiliin.
fangs
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: Su Elo 07, 2011 10:20 am

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja fangs »

Kyllä se oli ihan tavallinen lääkäri eikä mikään hammaslääkäri, se Armonkalliolla asunut joka oli naisystävälleen puhunut tietävänsä mitä Raisalle tapahtui ja jota sitten telekuunneltiin. Vai liittyykö tähän sen lisäksi vielä joku hammaslääkärikin?
Diego
Hetty Wainthropp
Viestit: 467
Liittynyt: Su Kesä 28, 2015 10:27 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Diego »

fangs kirjoitti:Kyllä se oli ihan tavallinen lääkäri eikä mikään hammaslääkäri, se Armonkalliolla asunut joka oli naisystävälleen puhunut tietävänsä mitä Raisalle tapahtui ja jota sitten telekuunneltiin.
oma käsitykseni on sama. tavallinen lääkäri joka oli naisystävälleen puhunut tietävänsä mitä Raisalle tapahtui. ei puhunut/tunnustanut tehneensä tekoa itse.
PR-67
Nikke Knakkertton
Viestit: 173
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 5:44 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja PR-67 »

poistettu pahasti harhainen viesti. PR-67 tuomioistuimeen.
-NILS-
Sarjahukuttajan, sarjaraiskaajan, sarjakuristan ja sarjamurhaajan ero on se seikka että kaikki heistä tekee tuotantotyötä, mutta eri linjoilla.
stalkkeri
Hetty Wainthropp
Viestit: 470
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 5:36 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja stalkkeri »

Voisit kirjoittaa noin myös miehistä!
Molemmissa olioissa on idiootteja ja valioyksilöitä.
Se että naisella on reikä jalkojen välissä ei tee hänestä automaattisesti idiottia eikä miehestä jonka jalkovälissä letku roikkuu.
Vähän ajatusta kirjoitteluun+
Iroquis
Nikke Knakkertton
Viestit: 198
Liittynyt: Ke Heinä 01, 2015 7:45 pm
Paikkakunta: Helsingistä 960 km pohjoiseen

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Iroquis »

Eihän se tyttö vaan mikään lahkohihhuli ollu kuitenkaan? niissä piireissä on kaikista pahimmat hullut mitä maailmasta löytyy. Saattavat hyvinki pistää nuoren likan turpeen alle jos ei tee mitä setä käskee...tai ainaki ennen oli just semmosia isistasosia jeesushulluja kaikki lahkot täynnä.
:mrgreen:
Evenshade
Scooby-Doo
Viestit: 22
Liittynyt: Ke Kesä 15, 2016 5:59 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Evenshade »

Pälkäneen tiluksista tuli tieto 2015, olisi ollut koko seuraava vuosi aikaa suorittaa etsintöjä huomiota herättämättä jos niin halutaan. Nythän siellä tulee uteliaat heti kyttäämään jos naapuritilalla jotain liikettä näkee. Sekoittiko taksikuskin multisillan vinkki hieman kuvioita ja Pälkäneen kaivuut siirrettiin tuonnemaksi, nyt sitten kaivuita suunnitellaan kun multsu ei johtanut mihinkään.

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/poliisi ... -24397366/
Poliisi ei ole vielä päässyt tutkimaan uutta vihjettä Raisa Räisäseen liittyen: Kiinni tekniikasta
Tutkinnassa on edelleenkin vahvoilla teoria siitä, että Raisa Räisänen olisi ajanut katoamisyönään taksilla Tampereen Multisiltaan.

Kari Happonen
Aamulehti
Keskusrikospoliisi ei ole vielä päässyt aloittamaan maastotutkimuksia liittyen vihjeeseen, jonka mukaan vuonna 1999 kadonnut Raisa Räisänen olisi ammuttu ja haudattu Pälkäneellä.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario ja Räsäsen katoamistapauksen tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen sanoo, kuten aiemminkin, että maastotutkimuksia aiotaan suorittaa kevään ja kesän aikana.

- Milloin niitä tehdään, ei julkisteta. Tutkimukset pyritään tekemään salassa, ettei herätetä huomiota, Tuominen sanoo.

Tutkimuksia ei Tuomisen mukaan ole aloitettu johtuen siitä, että työsuunnitelmaa ei ole vielä tehty. Tutkimuksia varten täytyy olla riittävät henkilöstöresurssit ja tarvittavat tekniset laitteet.

- Enemmän tämä on kiinni siitä, milloin saadaan tekniikkaa. Tilanteen mukaan eletään, Tuominen sanoo.

Aamulehti kertoi maaliskuun lopulla, että keskusrikospoliisi tutkii vihjettä, jonka mukaan tamperelainen mies olisi juuri ennen kuolemaansa tunnustanut surmanneensa Räisäsen ja haudanneen tämän omille mailleen Pälkäneellä.
TinTin
Poliisikoira Rex
Viestit: 275
Liittynyt: Ma Kesä 23, 2008 2:31 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja TinTin »

Aika harvinaista kuitenkin suomen oloissa että ensin kaapataan uhri kyytiin ja sitten kylmäverisesti ammutaan. Ja varsinkin kun tunnustus tehty humalassa ja alkuperäisen jutun kuulijakin manan majoilla. Ihme on jos juttu ikinä selviää, luultavasti tieto Raisan kohtalosta on jo joku vienyt mukanaan hautaan tai sitten pitää salaisuuden itsellään loppuun asti.
Avatar
paccasucco
Axel Foley
Viestit: 2114
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja paccasucco »

TinTin- tuo ampumateoria on ihan täyttä huuhaata.Ei ole olemassa mitään todellista näyttöä siitäkään, että Raisa edes on surmattu.Toki on niin,että poliisi pitää henkirikosta mahdollisena, jopa todennäköisenäkin.Mutta niinhän kävi siinä Parikkalassa kadonneen Ulla Mielosen katoamistapauksessakin.
Maksalaatikko on helpompi käsittää, kuin rakkaus- Seppo Räty
Pedrosa
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Heinä 25, 2016 12:13 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pedrosa »

Eiköhän Raisa ole kuollut,ikävä kyllä..
Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

Pedrosa kirjoitti:Eiköhän Raisa ole kuollut,ikävä kyllä..
Tai sitten on synnyttäjänä jonkun kellarissa..
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.
Atlanta
Adrian Monk
Viestit: 2565
Liittynyt: Ma Joulu 17, 2012 1:46 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Atlanta »

En pitäisi tuota ampumisteoriakaan aivan mahdottomana, vaikkakin harvinaisena. Tietenkin pitäisi olla varma, että tunnustus on totta.

Elikkä: Harrastiko tuo tunnustaja esimerkiksi metsästystä? Silloin hänellä olisi aseita kotonaan. Oli syksy ja metsästyskausi alkanut, joten ei mikään ihme, jos aseita oli käden ulottuvilla.
Vai harrastiko hän muuten ampumista?

Jos asia on näin, voi ampuminen olla hyvinkin mahdollista.

Tuo henkilö on tarjonnut Raisalle kyytiä ja luvannut viedä kotiin. Kun näin ei olekaan tapahtunut, on ajettu jonnekin aivan muualle, niin tytön epäilykset ovat heränneet. En tiedä, mitä on tapahtunut, mutta Raisa on ehkä yrittänyt lähteä pois. Yrittänyt vaikka juosten paeta. No, äkkiäkös sitä metsästysvalmiin aseen nappaa ja ampuu perään. Vaikka joutuisi lataamaankin ensin, niin juoksevan tytön saa kiinni.
Siis en pidä ampumista mahdottomana.

Mutta kun ei ole varma, onko tunnustus totta vai ei.
"Kaiken viisauden alku on tosiasioitten tunnustaminen". J.K.Paasikivi.
Pedrosa
Armas Tammelin
Viestit: 88
Liittynyt: Ma Heinä 25, 2016 12:13 pm

Re: Raisa Räisäsen tapaus vuodelta 1999, Tampere (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pedrosa »

En tunne tätä juttua kunnolla..olisko tässäkin jotain pedofiliaa??
Vastaa Viestiin