73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostarista 11.7.2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
Tiina
Sherlock Holmes
Viestit: 7240
Liittynyt: Ti Touko 01, 2007 6:48 pm
Paikkakunta: Suomessa ollaan.

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Tiina »

Terra kirjoitti:
(Liikenne)onnettomuus on ainakin hyvinkin todennäköinen.
Totta. Hyvinkin on joku mökkiläinen siellä tuhannenpäissään saattanut ajaa nunnan yli ja kipannut olan yli vilkuillen takakonttiin ja haudannut mökkinsä pihaan tai pistänyt kokon palamaan! :shock:
lech
Martin Riggs
Viestit: 633
Liittynyt: La Joulu 01, 2012 9:55 am

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja lech »

73-vuotias nunna oli asunut luostarissa 50 vuotta. Seksuaalisuus oli ihmisille aiemmin tabu ja asiasta vaiettiin. Munkit ja nunnat ovat usein homoja/lesboja ja yleinen arvio väestön määrästä 10 % ylittyy luostareissa reippaasti. 73-vuotias kuivakka nunna ei ole intohimorikoksen tai muunkaan rikoksen uhri, veikkaan edelleen sairauskohtausta.
Murhettunut murmeli
Alibin satunnaislukija
Viestit: 61
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 2:17 am

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Murhettunut murmeli »

Nimimerkki "lech" kirjoitti: "Munkit ja nunnat ovat usein homoja/lesboja ja yleinen arvio väestön määrästä 10 % ylittyy luostareissa reippaasti."

Mihin tutkimukseen perustuu edellä mainittu tieto? Minä en nimittäin usko tuohon väitteeseen pätkääkään!
Tessu
Christopher Lorenzo
Viestit: 1674
Liittynyt: La Tammi 05, 2013 2:51 am

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Tessu »

juurikin noin ja joko marjastaja tai koiran ulkoiluttaja löytää tai joku muu lenkkeilijä,jollei sitten hirviporukka jos lunta ei maassa.
Vaihtoehto B että on tapahtunut jotain täysin käsittämätöntä on pieni muttei mahdoton
loikkari

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja loikkari »

Heinäveden nunna kateissa jo 2 viikkoa.fi /
Heinäveden nunna kateissa jo 2 viikkoa – poliisi sulki yhden teorian pois: ”Ei ole sen luontoinen ihminen”
Kuva
Nunna Elisabet on ollut pian kateissa kaksi viikkoa.

Julkaistu: 24.7. 10:04

Poliisi aloittaa tänään kahden päivän mittaisen poliisikoiraetsinnän.
Heinävedeltä Lintulan luostarista kadonneen nunna-Elisabetin, siviilinimeltään Irmeli Vuolteen, etsinnät jatkuvat tänään maanantaina poliisikoirien voimin.

Viisi tai kuusi poliisikoiraa etsii kadonnutta Vuolletta maastosta kahden päivän ajan.

Maastoetsintä on poliisin ykköstehtävä nunnan paikantamisessa. Itä-Suomen poliisi ei pidä mahdollisena sitä, että nunna olisi kadonnut nousemalla auton kyytiin.

– Sitä on selvitetty, mutta se ei ole ollut vaihtoehtona koko tutkinnan aikana. Hänestä on pyritty luomaan mahdollisimman tarkka henkilökuva ja hän ei ole sen luontoinen ihminen, joka lähtisi sivullisten matkaan, kertoo rikoskomisario Harri Hauhia Varkauden poliisista.

Paikalliset jatkavat etsimistä
Poliisin lisäksi paikalliset kyläläiset jatkavat etsintöjä omatoimisesti. Mikäli poliisikoirien lähipäivien työ ei tuota tulosta, Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan koirat astuvat kehiin.

Viime viikon keskiviikkona alueen yllä pyöri varjoliitäjiä.

– Lähietsintä on suoritettu. En pysty sanomaan, kuinka suuri alue on vielä haravoimatta, mutta etsittävää on vielä paljon ja se on äärettömän hidasta, Hauhia sanoo.
Kuva
Irmeli Vuolle eli nunna Elisabet on Lintulan luostarin pitkäaikaisin asukas. (KUVA: Itä-Suomen poliisilaitos)

”Heikolta näyttää”
Hauhian mukaan nunnan löytyminen elävänä käy hetki hetkeltä epätodennäköisemmäksi. Huomenna tiistaina tulee tasan kaksi viikkoa siitä, kun nunna nähtiin kävelemässä pitkin Honkasalontietä kohti koillista noin viiden kilometrin päässä luostarista.

Se on viimeisin havainto 73-vuotiaasta Vuolteesta.

– Jos ihan realistisia ollaan, niin aika heikolta alkaa näyttämään. Ei se tietysti mahdotonta ole, enkä julista ketään kuolleeksi, ennen kuin hän sellaisena löytyy.

Tienvarteen ilmestyi salaperäinen lyhty
IS uutisoi aiemmin katoamispaikan läheisyydestä löytyneestä mustasta kynttilälyhdystä, jonka alkuperästä poliisi pyysi vihjeitä.

Lyhdyn tarina on pysynyt mysteerinä.

– Emme ole saaneet lyhtyyn liittyen vinkkejä, jotka olisivat johtaneet mihinkään suuntaan. Luostarista tai paikallisilta se ei ole lähtöisin, Hauhia kertoo.

Poliisi pitää mahdollisena myös sitä, että lyhty on pudonnut tienposkeen ohi ajaneesta kuormasta.
Kuva
Hepomäentien varteen ilmestyi salamyhkäinen kynttilälyhty. (KUVA: Itä-Suomen poliisilaitos)

Video: Etsinnät olivat käynnissä Heinävedellä 13. heinäkuuta.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1135
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Lassie kirjoitti:
Terra kirjoitti: .....

Olisiko äiti Elisabet voinut olla masentunut. Siitä ei ole mainintaa suuntaan eikä toiseen. Fysiikasta sanottu, että oli ikäisekseen hyväkuntoinen. Samoin muistista, että ei vikaa.

Ihmeen niukkasanaisia ovat olleet luostarista tulleet kommentit. Taitaa tässä olla ainut "– Pyydämme edelleen rukoilemaan, että äiti Elisabet löytyisi ja saisimme saattaa hänet luostarin kirkkomaahan, toteaa nunna Ksenia." https://www.ort.fi/uutishuone/2017-07-1 ... -lopetettu
Samaa juttua tuli mieleen. Luostarin vähäsanaisuus jo alkuvaiheessa oli kiintoisaa, nyt sitten tuo kommentti joka hieman särähtää korviin. Särähtämisen voisi selittää pois joko sillä, että eloonjäämismahdollisuudet ovat olemattomat tässä vaiheessa taikka sillä, että (spekulointia) luostarissa saattaisi olla jonkinlaista tuntumaa kokonaistilanteesta .
Mitäpä luostarilla olisi tarvetta asiasta sen enempää sanoa? Siellä ei katoamista tai kuolemaa pidetä samanlaisena katastrofina kuin täällä ns. maailmassa, sillä ajatellaan että ei nunna Elisabet Jumalalta kadoksissa kuitenkaan ole, ja ymmärretään että kuolema tulee aikanaan kaikille ja että kristitylle se on oikeastaan voitto. Halu tietää mitä on tapahtunut on inhimillistä, kirkkomaahan saattaminen kaunis ele pitkäaikaista sisarta kohtaan, mutta kumpikaan ei ole mikään välttämättömyys, jos toisin on säädetty. Ja se kirkkomaahan saattaminen joka tapauksessa jossakin vaiheessa haluttaisiin tehdä kaikille nunnille. Eli suhtautuminen asiaan on tyynempää ja hyväksyvämpää, oli käynyt miten tahansa.

Spekulaatioihin, että nunna olisi halunnut ottaa hatkat luostarista, en usko lainkaan. Se nimittäin on järjestettävissä paljon helpommin ja vähemmän dramaattisesti, jos haluaa. Ei luostarissa ketään pakolla pidetä. Itsemurhaakin pitäisin hyvin epätodennäköisenä. Sairauskohtauksen tai tapaturman piikkiin pistäisin.
edna kirjoitti:En myös ymmärrä, miksi tästä nunnan katoamisesta vaietaan lähes tyystin. Jo se, että nunna lähti omiin vaatteisiinsa pukeutuneena iltakävelylle, on outoa.
Miten niin se olisi outoa? Ilta-aterian ja -palveluksen jälkeen on omaa aikaa, eli tässä tapauksessa ehkä kello seitsemästä eteenpäin. Mitä tahansa ei tietenkään saa tehdä, mutta varmaan igumenia on tälle nunnalle jo aikaa sitten antanut luvan käydä iltakävelyillä. Omat vaatteet voivat jollakin metsälenkillä olla nunnankaapua kätevämmät. Ja koska ilta on omaa aikaa, jonka saa viettää vaikka omaan huoneeseensa eristyksiin vetäytyen, poissaolo lienee huomattu vasta seuraavana aamuna.

Luostarin vaikenemisesta vielä niin siellä muutenkin on tapana elää "hiljaisesti", eli kaikkea ei tarvitse iltapäivälehtityyliin päivitellä. Katoamisesta ei välttämättä ole mainittu seuraavan päin ristisaattoa seuraamaan saapuneille paikallisille. On etsitty ensin luostarin alueelta itse ja jossakin vaiheessa ilmoitettu poliisille (kiinnostaisikin tietää, missä vaiheessa; en muista ketjussa tästä mainintaa).
Terra
Martin Beck
Viestit: 824
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Terra »

Rousku kirjoitti: Luostarin vaikenemisesta vielä niin siellä muutenkin on tapana elää "hiljaisesti", eli kaikkea ei tarvitse iltapäivälehtityyliin päivitellä. Katoamisesta ei välttämättä ole mainittu seuraavan päin ristisaattoa seuraamaan saapuneille paikallisille. On etsitty ensin luostarin alueelta itse ja jossakin vaiheessa ilmoitettu poliisille (kiinnostaisikin tietää, missä vaiheessa; en muista ketjussa tästä mainintaa).
Katoaminen on ilmoitettu hätäkeskukseen ristisaattoaamuna klo 9. Etsinnät käynnistetty heti. Ennen ristisaaton LIntulaan saapumista nunna Elisabetin katomainen on ollut jo yleisesti tiedossa mm. https://www.facebook.com/jouko1
Ristisaaton juuri saapuessa Lintulaan mm. helikopteri oli taivaalla Luostarin yläpuolella risteillen.
Luostari Lintulaan kiinteämmin yhteydessä olevien fb:ssa en muissa ole nähnyt julkisia postauksia kuin vain Lintulan papin facebookissa kiitokset nunna Elisabetin etsintään osallistumisesta sekä ilmoitus halusta elää Lintulassa nyt rauhassa tältä tapahtumalta.
Useissa muissa ort. fb:ssa on kuitenkin postauksia katoamiseen liittyen (Valamon munkki, eri ort. srk:t ym.).
Kosminski
Remington Steele
Viestit: 239
Liittynyt: Pe Huhti 03, 2015 6:40 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Kosminski »

Poliisi pitää mahdollisena myös sitä, että lyhty on pudonnut tienposkeen ohi ajaneesta kuormasta.
Tuo iltapäivälehdestä oleva lainaus on aika kummallinen. Mistä kuormasta lyhty voisi pudota? Jopa huvittaa moinen heitto.

Täällä esitetty auto-onnettomuusteoria sen sijaan voisi selittää lyhdyn. Joku ajanut nunnan yli, kauhistunut, kätkenyt ruumiin, tullut omantunnontuskiin ja tuonut lyhdyn hyvitelläkseen.

Toisaalta itse uskon vahvasti, että nunna on poikennut tieltä kerätäkseen vaikkapa niitä saniaisia. Sitten on astuttu huonosti, kaaduttu ja lyöty pää. Sen verran piilossa vain, ettei ole etsijät sattuneet kohdalle.
"Murder is like potato chips: you can't stop with just one."
― Stephen King
skoone
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4648
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja skoone »

Kosminski kirjoitti:
Poliisi pitää mahdollisena myös sitä, että lyhty on pudonnut tienposkeen ohi ajaneesta kuormasta.
Tuo iltapäivälehdestä oleva lainaus on aika kummallinen. Mistä kuormasta lyhty voisi pudota? Jopa huvittaa moinen heitto.

Täällä esitetty auto-onnettomuusteoria sen sijaan voisi selittää lyhdyn. Joku ajanut nunnan yli, kauhistunut, kätkenyt ruumiin, tullut omantunnontuskiin ja tuonut lyhdyn hyvitelläkseen.

Toisaalta itse uskon vahvasti, että nunna on poikennut tieltä kerätäkseen vaikkapa niitä saniaisia. Sitten on astuttu huonosti, kaaduttu ja lyöty pää. Sen verran piilossa vain, ettei ole etsijät sattuneet kohdalle.
Minunkin mielestäni on täysin mahdollista, että kadonnut poikkesi hakemaan vaikka juuri niitä saniaisia tai joitain kukkia metsästä, kompastui ja loukkasi itsensä tai jäi jonkun metsäojan pohjalle eikä päässytkään sieltä ylös. Nuoremmillekin voi käydä niin, kun ei ole tarpeeksi voimaa ponnistautua ylös.

Varmaan joku nunnan tunteva on tuonut lyhdyn sinne päin, missä ajatteli kadonneen kulkeneen.
Muista lähdekritiikki!
edna
Neuvoja-Jack
Viestit: 516
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 11:31 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja edna »

Miksi nunnan tunteva ei voi ilmoittautua ja kertoa, että hän vei lyhdyn. Miksi salaa sen asian.
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1135
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

skoone kirjoitti: Minunkin mielestäni on täysin mahdollista, että kadonnut poikkesi hakemaan vaikka juuri niitä saniaisia tai joitain kukkia metsästä, kompastui ja loukkasi itsensä tai jäi jonkun metsäojan pohjalle eikä päässytkään sieltä ylös.
Muuten kyllä, mutta miksi niitä saniaisia pitää käydä usean kilometrin päästä hakemassa? Siis mikäli se "viimeinen silminnäkijähavainto" nyt pitää paikkansa.

Lukaisinpa yöllä pikaisesti tuollaisen gradun Lintulasta, siitä käy ilmi, että luostarin portit suljetaan iltakahdeksalta (tai ainakin kirjoitusaikaan tämä oli tapa). Haastatellut nunnat olivat kertoneet, että luostaria ympäröivissa metsissä kävely on ihan yleinen harrastus heillä. Siinä ei siis ole mitään outoa sinänsä että käy kävelyllä, mutta siinä kyllä että noin myöhään ja noin kaukana.

Tuosta ja toisesta tekstistä käy ilmi myös se, että nunnaksi ei niin vain hetken päähänpistosta ruveta, ja että tämä nunna Elisabet on ennen varsinaista nunnaksi vihkimistä ollut eräänlaisena kokelaana luostarissa ainakin 20 vuotta. Kaikkia ajatuksia eivät luostarin asukkaat jaa keskenään, ja pitkäänkin luostarissa asuneen päätös lähteä voi tulla yllätyksenä. Mainitaan myös, että luostarista voidaan erottaa ja nunnuus ottaa pois senkin takia, että nunnalla on vaikea sairaus, jota luostarissa ei voida hoitaa. Entä jos ei tuossa tilanteessa haluakaan lähteä luostarin rauhasta muiden ihmisten ilmoille? Jos tietää, että joutuu kohta tuolla tavoin lähtemään, voisiko se johtaa siihen että kun lähteä pitää, päättääkin lähteä omalla tavallaan? Tietysti hengelliselle ohjaajalleen ja rippi-isälleen on varmaan kertonut ajatuksistaan, mutta nämä ovat vaitiolovelvollisia...
Terra
Martin Beck
Viestit: 824
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Terra »

Saniaisia on Lintulan lähistöllä aivan heti portista muutamien kymmenten metrien säteellä.
Artikkelista selviää, että kukkakujaan oli kerätty tarvikkeita jo silloin tiistaina (iltana?).
Mutta ei niitä tarvikkeita tarvitse lähteä yötä vasten 5-6 km päähän keräämään.
Päinvastoin jos lupiineja haluaa, niin aivan toisessa suunnassa seututien varressa on parhaat lupiinipaikat.
Miten aamutoimet. Milloin alkoivat. Millä toimilla. Oliko kukkatarvikkeiden keräämisen jatkamista?
(alleviivaukset minun)
http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Ruum ... 2#cxrecs_s
Ruumiskoirat etsivät nyt maastosta - nunnan katoamispaikka ei ole tarkentunut
Poliisit tekevät maastoetsintöjä Heinäveden Palokissa maanantaina ja tiistaina. Etsinnöillä etsitään kaksi viikkoa sitten tiistai-iltana 11. heinäkuuta kadonnutta nunna Elisabethia. Luostarin lähimaastossa etsinnöillä liikkuu viisi poliisin ruumiskoiraa, jotka on erikoiskoulutettu etsimään sekä eläviä että menehtyneitä ihmisiä.Koiranohjaajia ja poliisikoiria on koottu paikalle Itä-Suomen lisäksi muualta Suomesta. Uusia tietoja nunna Elisabethin katoamisesta ei ole tullut. Hän lähti tiistai-iltana Lintulan luostarista ulos ja sanoi käyvänsä katsomassa läheistä maatilan lämpökeskuksen tulipalopaikkaa. 73-vuotias nunna nähtiinkin illalla luostarin lähellä ulkona, palopaikalla sekä noin viiden kilometrin päässä lähitiellä luostarin koillispuolella.
Keskiviikkoaamuna nunnasta tehtiin katoamisilmoitus, kun hän ei tullut mukaan luostarin aamutoimiin.

Saattoi olla keräämässä saniaisia
Uusimman tiedon mukaan luostarissa oli keskiviikkona ristisaatto, jota varten luostarin väki keräili jo tiistaina kukkia tehdäkseen kukkakujan lehdistä, saniaisen lehvistä ja luonnonkukista. Nunna Elisabethin on arveltu keränneen tiistai-iltana jo saniaisia ja kukkia juuri kukkakujaa varten. Kadonnutta nunnaa on etsitty viime viikkoina poliisin johdolla jalan, poliisikoirien avulla, rajavartiolaitoksen helikopterista, poliisin lennokilla ja pelastuslaitoksen veneellä. Vapaaehtoisia on ollut etsinnöissä mukana jalan ketjuissa sekä viime viikolla myös varjoliitäjät ilmasta käsin. Ruumiskoirat tekevät etsintöjä maanantain ja tiistain, ja silloin samalla kertaa paikalle ei haluttu ottaa muita. Jos nunnaa ei löydetä, loppuviikosta etsintöjä jatkavat vapaaehtoisen pelastuspalvelun kautta avuksi saatavat koiranohjaajat, rikoskomisario Harri Hauhia Itä-Suomen poliisista kertoo. Poliisi päättää vapaaehtoisille pelastus- ja etsintäkoirille etsintäalueen, jotta viranomaisilla säilyy tieto, mitkä alueet on milloinkin jo käyty läpi. Luostarin lähimaastojen etsintöjä on vaikeuttanut ensin tuulinen sää sekä maaston monimuotoisuus. Palokin alueella on savolaista pusikkoa ja heinikkoa.

Lyhdyn alkuperä ei selvinnyt
Luostarin läheiseltä maantieltä löytyneen mustan kynttilälyhdyn alkuperää ei ole saatu tarkkaan selville. Se on todennäköisesti pudonnut joltain auton kyydistä tai tuotu jo tien varteen muistoksi mahdollisesti menehtyneelle nunnalle.
Kadonneella nunnalla lyhty ei ollut mukana hänen kadotessaan.

Asta Tenhunen
Rousku
Theo Kojak
Viestit: 1135
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 11:29 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Rousku »

Terra kirjoitti: Artikkelista selviää, että kukkakujaan oli kerätty tarvikkeita jo silloin tiistaina (iltana?).
Mutta ei niitä tarvikkeita tarvitse lähteä yötä vasten 5-6 km päähän keräämään.
Päinvastoin jos lupiineja haluaa, niin aivan toisessa suunnassa seututien varressa on parhaat lupiinipaikat.
Miten aamutoimet. Milloin alkoivat. Millä toimilla. Oliko kukkatarvikkeiden keräämisen jatkamista?
Normaalit aamutoimet olisi herätys joskus viiden jälkeen, sitten aamupalvelus (ts. jumalanpalvelus) johon ei välttämättä tarvitse osallistua jos on tärkeää muuta tekemistä (varmaan kyllä pitää olla igumenian lupa poissaoloon), sitten aamiainen ja päivän tehtävien jako. En näe mitään syytä miksi tuosta normaalista olisi tuona aamuna poikettu. Voisi olettaa, että kukkakujan viimeistely olisi kuulunut päivän toimiin, mutta varma en ole. Ristisaatto on kai jokakesäinen perinne, kulkee Valamosta Lintulaan, jonne saapuu puoliltapäivin.

Illat nunnilla ja muillakin luostarin asukkailla on normaalisti omaa aikaa, mutta kyllä silloin voi myös jatkaa päivän tehtäviään, jos ovat jääneet kesken.

Epämääräiset ja jutusta toiseen vaihtelevat tiedot silminnäkijähavaintojen määrästä, paikasta ja etenkin ajankohdasta tämän jutun pohdintaa häiritsevät. Jopa poliisin omassa tiedotteessa on Honkasalontie muuttunut Honkaniementieksi. Jos Elisabet on ollut puoli kahdeksan aikaan illalla viiden kilometrin päässä luostarista, se ehkä ei olisi mitään omituista, mutta jos on ollut iltayhdeksän aikaan kuuden kilometrin päässä niin se jo olisikin - joten kumpi oikein on havaittu? Rikkinäinen puhelin ollut vinhassa käytössä...

Sille tulipalon katsomiselle en panisi paljon painoa. On ollut lähdössä kävelylle ja tullut jollekulle sanoneeksi, että käy palopaikkaa vilkaisemassa, mutta ei ole sillä tarkoittanut että tekee vain sen (ja tulee heti takaisin).
Terra
Martin Beck
Viestit: 824
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Terra »

^Sitä lähinnä pohdiskellut, että oliko tuona aamuna aamupalvelusta, koska oli sitten muutaman tunnin kuluttua ristisaattoon liittyvä jumalanpalvelus. Kukkakujaa käsitykseni mukaan aletaan kokoamaan n. klo 9 maissa. Taisi mennä se aamu niin, että ei havaittu äiti Elisabetin poissaoloa vasta kunnes alkoi kukkakujan kokoaminen.

Ja havainnoista se, että käsitykseni mukaan luostarista palopaikalle päin menon oli nähnyt luostarin talkoolainen luostarin alueelta käsin, palopaikalla kyläläinen eli Palokin kylän asukas ja sitten 5-6 km päässä luostarista (palopaikalta 4-5 km) naapurikyläläinen eli Varistaipaleen kylän asukas. Palokki ja Varistaipale ovat erillisiä kyliä.
Simpsa
Alibin satunnaislukija
Viestit: 63
Liittynyt: Pe Heinä 21, 2017 1:53 pm

Re: 73-vuotias nunna katosi iltalenkillä Heinäveden luostari

Viesti Kirjoittaja Simpsa »

Sunnuntaina 23.7. Iltalehden jutussa http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017072 ... 1_u0.shtml
tarkenneltiin että haastateltu Varistaipaleen kylän asukas näki nunnan Honkasalontiellä "muutaman sadan metrin päässä luostarista". Tästä puhuttiin aiemmassa IL-jutussa 15.7. "ainoana poliisin vahvistamana havaintona."
Mikä sitten on se "mökkiläisten" 5-6 km päässä Honkasalontien-Purnumäentien risteyksessä tekemä havainto? Sen perusteellahan etsintöjä siirrettiin luostarin läheltä sinne kauemmaksi jo katoamista seuranneena päivänä.
Vastaa Viestiin