19-vuotias Riina Mäkinen - kadonnut Loviisan Gammelbyssä 5/2017

Spekulointia kadonneista henkilöistä.
silentservice
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: La Touko 26, 2007 12:19 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja silentservice »

On täällä huikeita ideoita! Ihan täysin en ole juttuun perehtynyt, mutta lupaan tarjota kaikille minfolaisille kunnon päivällisen, jos RM on esim punkin tappama, ufojen viemä tai tuolla suunnalla asustelvan sarjamurhaajan kellarissa muiden kadonneiden joukossa...

Vaihtoehtoja on kolme, ja todennäköisyysjärjestyksessä: 1. Jarva liittyy surmaan olennaisesti 2.RM on eksynyt/sammunut metsään tai kohdannut tapaturmaisen lopun ja 3. Hän on kadonnut omasta tahdostaan.

Merkillistä tässä on minusta se, että poliisi pitää tuota noita kolmea vaihtoehtoa todennäköisenä juuri päinvastaisessa järjestyksessä...

Ei kaikki tieto ole toki tämän palstan tietoisuudessa, mutta silti on erikoista, että näillä kaikilla tiedoilla tapaus ei etene.
silentservice
Sabrina Duncan
Viestit: 375
Liittynyt: La Touko 26, 2007 12:19 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja silentservice »

Ööh, en ehkä kalkkiksena ymmärrä nykyistä huumoria, mutta ennen kuin kirjoittelee mahdollisia skenaarioita, niin kannattaisi 30 sek perehtyä ehdottamaansa asiaan. Esim kyy on suurin käärmeemme ja joskus harvoin metrinen kyy voi raahata sammakon piiloon. Oireet punkin puremasta tulee yleensä noin viikon päästä, joskus harvoin kolmen neljän päivän päästä jne... Nää nyt ihan googlettamattakin...
Avatar
Dark Tetra
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: Ke Tammi 25, 2017 11:19 am
Paikkakunta: Keskusvalvomo

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Dark Tetra »

Onko kukaan tutkinut millainen sää oli katoamispäivänä? On hyvin pieni mahdollisuus, että salama olisi osunut tyttöön ja räjäyttänyt sen palasiksi pitkin ympäristöä. Toinen vielä pienemmällä todennäköisyydellä, kyseeseen voisi tulla itsesytyntä, jossa syttynyt palaa tuhkaksi ilman näkyvää syytä. :shock:

Tuskin jonkun eläköityneen ja alkoholisoituneen eunukin kellarissa on odottamassa kun saa seuraavan kerran puuvartista, itsetehtyä seksilelua. Tuollainen em. henkilö kun on usein vihainen muille kun on potenssi-ongelmia ja saattaa sen hyvinkin mielellään kostaa jollekin tytölle.

Todennäköisesti on kaatunut jonnekin kivikkoon ja lyönyt päänsä niin, että on kuollut. Löytyy joskus ensi keväänä, kun joku menee sattumalta alueelle ihastelemaan heräävää luontoa.
Vankilanjohtaja on eräänlainen matkaopas. Hän osaa määrätietoisesti johtaa jopa vuosikymmenen kestävää retkeä, jossa majoitus on järjestetty betonisen hotellin alakerrokseen.
Avatar
Tabula Rasa
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: To Syys 24, 2015 8:51 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tabula Rasa »

ktaina kirjoitti:Lueskelin tuon toisen siskon fb:tä(kelle Riina tais soittaa viimeiseksi ja joka jostain syystä oli pyyhkinyt puhelin tiedot pois)niin hän jo katoamisen alussa toteaa ilmoituksessa että "Kuvista poiketen Riina voi olla myös todella väsyneen ja nuhjuisen näköinen"..eli on neiti tainnu jo jonkin aikaa viettää raskasta elämää ennen katoamistaan..
Kuka sisko tämä on?
Ei vissiin Robin-Aleksandra H?
Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe
Täysi Purenta
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1481
Liittynyt: Pe Huhti 16, 2010 11:05 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Täysi Purenta »

Tämä on todella ärsyttävä juttu. Meillä on epävakaata elämää viettävä nuori tyttö. On masennusta, lääkkeitä ja todennäköisesti huumeitakin. Hän pyörii taparikollisen matkassa. Ollaan öisellä murtokeikalla joka kusee oikein raskaimman kautta. Faktoina on että reissulla on poltettu auto ja ammuttu laukauksia. Varmasti taparikollisen käytössä ollut asekin löydetään.
Tämän pieleen menneen keikan jälkeen tyttöä ei enää nähdä eikä perhe saa yhteyttä. Mutta siitä huolimatta poliisi on sitä mieltä ettei katoamiseen liity mitään rikollista :shock:

Jos meillä olisi jostakin Jenkkilän perähikiältä vastaava keissi, kukaan ei edes miettisi mitään muuta kuin henkirikosta eikä mitään muuta epäiltyä kuin katoamisaikaan tytön seurassa pikkunilkkiä. Ainoa mitä jaksettaisiin spekuloida olisi, onko ruumis ampumisen jälkeen ehditty haudata vai onko se vaan viskattu järveen tai johonkin hunttaan?
DrOgden
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Ke Elo 02, 2017 4:13 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja DrOgden »

Oliko niin että petivaatteet oli varastettu ja löydetty vai ainoastaan varastettu?

Itse pidän hyvinkin todennäköisenä, että Riina on lähtenyt poliisia pakoon, ehkä nähnyt poliisit tai muutoin löytänyt hyvän paikan missä olla piilossa kunnes poliisit lähtee... Odottanut ja odottanut kunnes lopulta nukahtanut eikä sitten enää koskaan herännyt tai muutoin jaksanut paikalta pois raahautua. Vaikeakulkuisessa maastossa kun herää aivan kohmeessa, ei varmasti kovin innoissaan lähde tarpomaan eteenpäin vaikka se ainoa oikea ratkaisu olisikin. Näin ollen olisi ruumiskin valitettavan piilossa etsijöiltä.

Outoa on kyllä se, miksi ihmeessä Jarva on aseen piilottanut huoltoasemalle eikä ennen sinne menoa metsikköön...? Vai ounasteliko jäävänsä kiinni?

Ja edelleen ihmettelen tätä koiran ulkoiluttajan kohtaamista... Että miten siinä on käyttäydytty. Onko tosiaan vaan seisty tumput suorina ja tuijotettu ulkoiluttajaa? Olen koittanut miettiä miten itse toimisin jos joutuisin vastaavaan tilanteeseen... Luultavasti joko yrittäisin jotenkin laannuttaa paloa että saisi tavarat mukaan tai sitten mesoaisin ja itkisi harmitusta siinä vieressä... En tiedä. Enkä tiedä kuinka olennaista käytös edes on. Kunhan kummastelen.

Ihanaa, ketju lähtenyt taas parempaan päin :) melkein jo luovutin seuraamisen kanssa kun jankattiin sivu tolkulla samaa asiaa... Kiitos siis tästä
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja ktaina »

No jos Jarva on ollu "aineissa"niin järki tuskin toimii täydellä..oisko huomannu että jää kiinni ja työntänyt paniikissa aseen käsistään jonnekkin hyllyyn tai minne lie?
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17154
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

DrOgden kirjoitti:Oliko niin että petivaatteet oli varastettu ja löydetty vai ainoastaan varastettu?
Syytekohta 21. Varkaus. 9.5.2017 Loviisa
Jarva on murtautunut xxxx:n omistamaan vapaa-ajan asuntoon ulko-oven murtamalla ja anastanut sieltä irtainta omaisuutta. Jarva on anastanut mökistä mm. petivaatteita, olutta, vaatteita ja taloustavaraa. Anastettu omaisuus on jäänyt kateisiin / tuhoutunut.


Kohta 21. Vastaaja myönsi syytteen oikeaksi.

Paloiko anastettu omaisuus autossa? Autossa oli mahdollisesti yövytty. Vai oliko nuotiolla jäänteitä palaneista petivaatteista?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
ktaina
Adrian Monk
Viestit: 2874
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja ktaina »

Varmaan pidetty yöpymispaikkana autoa ja siksi ajettu kunnolla syvälle :wink:
Avatar
Moderaattorit
Moderaattori
Viestit: 1494
Liittynyt: Ke Kesä 27, 2007 3:20 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Moderaattorit »

Nimimerkki Alidan teksti sivulta 44:
Alida kirjoitti:Onko oikeesti pakko kirjoittaa noin pitkiä viestejä? Varsinkin kun sisältökin on, mitä on. Hyväksyn pitkät viestit, JOS niissä on jotain uutisia, kuvia, uutta oikeaa tietoa ym. Mutta ylipitkät viestit, joissa on pelkkiä satuja, sotkee vain ketjua ja tekee sitä lukukelvottoman.
Viestin pituudella ei ole merkitystä - sen sanomalla on. Ylläpito tarkasti viestin mihin Alida vastasi vähätellen. Viesti on ollut asiallinen ja hyvää pohdintaa sisältävä kirjoitus. Alidan toimet katsotaan tässä ketjussa jo häiriköinniksi; jankkaaminen, muiden kirjoittajien jatkuva asiaton arvostelu. Alida ei myöskään ole hän joka täällä hyväksyy viestejä.

Alida tuomioistuimeen.
-NILS-
Ne tietää, jotka tietää...
Sokerinorsu
Jack Taylor
Viestit: 16
Liittynyt: To Touko 19, 2016 4:11 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Sokerinorsu »

En muista lukeneeni mistään, että onko kerrottu missä Jarva olisi viettänyt tuon palon jälkeisen yön? Siinä nuotiopaikalla kait? Ja muutenkin, mitä touhuili sen illan. Erikoista mielestäni se, kun sanottiin, että poliisilla ei ole syytä epäillä Jarvan luotettavuutta, kun hän on kertonut asioita, joita ei normaalisti kerrota, jos on syyllistynyt tappoon tms. Olen yrittänyt miettiä, mutta en kyllä saa päähäni, että mitä sellaiset asiat voisivat olla.
Per aspera ad astra
Roly
Sabrina Duncan
Viestit: 351
Liittynyt: Ti Tammi 26, 2016 1:05 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Roly »

ktaina kirjoitti:Varmaan pidetty yöpymispaikkana autoa ja siksi ajettu kunnolla syvälle :wink:
Tuo selittäisi myös auton kallistetut etuistuimet. Yövyttiin autossa ja odoteltiin mahdollisia ostajia ja/tai vain huvikseen kännättiin.
Onkohan järvestä nyt jo etsitty? Pitäisikö Reino Savukoski pyytää etsimään? En kyllä tiedä kuin syvä järvi on, pääseekö siellä edes liikkumaan veneellä. Tuli vain mieleen tuo keväinen Tova Mobergin tapaus. Siinähän huumeissa ollut poikaystävä yritti piilottaa surman jälkeen Tovan ruumiin läheisen järven veteen. Tosin siellä aloitettiin etsinnät heti tehokkaasti eikä uskottu poikakaverin vakuuttelua.
Jokienvalloittaja
Agentti Scully
Viestit: 664
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2016 4:33 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja Jokienvalloittaja »

Sokerinorsu kirjoitti:Erikoista mielestäni se, kun sanottiin, että poliisilla ei ole syytä epäillä Jarvan luotettavuutta, kun hän on kertonut asioita, joita ei normaalisti kerrota, jos on syyllistynyt tappoon tms. Olen yrittänyt miettiä, mutta en kyllä saa päähäni, että mitä sellaiset asiat voisivat olla.
Ehkä sellainen tulee mieleen että esim. myöntänyt mökkimurron ja kertonut yön jäljiltä niitä nuotiopaikkoja mistä on löytynytkin mökkimurron jäljiltä tavaroita. Voi olla muitakin pikkuseikkoja jotka on voitu todentaa todeksi.

Itseäni on mietityttänyt että voisiko sen Poliisin lausuman että ei tiedetä onko Riina ollut osallisena mökkimurrossa, ymmärtää myös niin ettei toisinsanoen tiedetä milloin mökkiin tarkalleen on murtauduttu. Eräänlaisella kierolla logiikalla asian voi ymmärtää myös niin.

Onko sinne murtauduttu esim. Kerran tai kaksikin.

Jotkut on puhuneet mökkimurron pöytäkirjoista, löytyykö sellaisia kenties jostain? Vai ovatko sellaiset mielikuvituksen tuotetta..
Viimeksi muokannut Jokienvalloittaja, Pe Elo 11, 2017 5:05 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
aivoriihi
Axel Foley
Viestit: 2262
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 8:16 am

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja aivoriihi »

Täysi Purenta kirjoitti:Tämä on todella ärsyttävä juttu. Meillä on epävakaata elämää viettävä nuori tyttö. On masennusta, lääkkeitä ja todennäköisesti huumeitakin. Hän pyörii taparikollisen matkassa. Ollaan öisellä murtokeikalla joka kusee oikein raskaimman kautta. Faktoina on että reissulla on poltettu auto ja ammuttu laukauksia. Varmasti taparikollisen käytössä ollut asekin löydetään.
Tämän pieleen menneen keikan jälkeen tyttöä ei enää nähdä eikä perhe saa yhteyttä. Mutta siitä huolimatta poliisi on sitä mieltä ettei katoamiseen liity mitään rikollista :shock:

Jos meillä olisi jostakin Jenkkilän perähikiältä vastaava keissi, kukaan ei edes miettisi mitään muuta kuin henkirikosta eikä mitään muuta epäiltyä kuin katoamisaikaan tytön seurassa pikkunilkkiä. Ainoa mitä jaksettaisiin spekuloida olisi, onko ruumis ampumisen jälkeen ehditty haudata vai onko se vaan viskattu järveen tai johonkin hunttaan?
Sataprosenttisesti komppaan sanomaasi!

Onnettomuuteen tai itsetuhoisuuteen en usko.

Joko Jarvalla sormensa pelissa, tai Riina, poliisin ja vankilan pelossa paatti vetaa Marina Cecilia Kettuset ja kadota?
"It is great to be a blonde. With low expectations it's very easy to surprise people."
Pamela Anderson
ristweiler
Sofia Karppi
Viestit: 427
Liittynyt: Ma Loka 19, 2015 2:29 pm

Re: Kadonnut Riina Mäkinen, 19, Helsinki

Viesti Kirjoittaja ristweiler »

Mua on mietityttänyt se, että miksei se lähempi mökki kelvannut murtokohteeksi. Tietääkö kukaan paikkaa? Eli sen peltoaukean (Hästkärret), jonka autonpalopaikan vastakkaisella reunalla oli murtomökki, mutta autonpalo- ja nuotiopaikan lähestulkoon vieressä on myös mökki, heti pellon viereisen heinäladon (?) vieressä.
Vastaa Viestiin