Terrori-isku Turussa

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Paa
Jane Marple
Viestit: 1009
Liittynyt: Ti Huhti 09, 2013 8:19 pm

Re: Väkivaltatilanne Turussa – ainakin yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Paa »

Ärrkele kirjoitti:http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/tu ... an/768244/
"Ahdistunut ja järkyttynyt. Sellainen oli monen turkulaisen tunnelma lauantaina Kauppatorilla, jonne oli tuotu paljon kynttilöitä ja kukkia kunnioittamaan ja suremaan perjantaina puukkohyökkäyksessä kuolleiden ja loukkaantuneiden kohtaloa.

Satoja ihmisiä kävi muistopaikan luona, muutamilla näkyi silmäkulmassa kyynel."


Noh, kaikilla ei ollut kyyneltä silmässä kun paikalle eksyneet rasmuslaiset ja suvakit jopa naureskelivat sormi pystyssä islamin tapaan, kun muut ihmiset surivat ja kunnioittivat kuolleita ja loukkaantuneita.
1051239.jpg
Rasmuslaisia naurattaa
OT. Aina haukutaan Suomi Ensin -tyyppejä työttömiksi kaljankittaajaplösöiksi, mutta aika paskaiselta pummisakilta näyttää noi suvakitkin.
Niin kuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä. (Snl.27:19)
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

CharlesBronson kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti: Ai kouluampumiset ja Hyvinkää olivat nyt "mielenterveysongelmia"? Kas kun Hyvinkään ampuja kuitenkin sai ihan vankeusrangaistuksen. Mikä vääryys! Menes nyt äkkiä pelastamaan se raukka sieltä vankilasta, Charlie.
Aika vasemmistolainen näkemys, että Hyvinkään ampuja toteutti vain sitä parempaa väkivaltaa. :D
Ja näin trolli trollaa itsensä pussiin. Ei enää itsekään tiedä, mikä se pointti oli. :mrgreen:
Berlin
Jack Bauer
Viestit: 937
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Berlin »

CSI kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti: On kai se rikkinäistä logiikkaa, kun ihan omasta pääkopastasi tuon olkiukon repäisit.
Ei tarvitse minun omasta pääkopasta mitään "olkiukkoja repäistä".

Kyllä se kuule Suvi Auvinen ja eräs juukalainen Uuninpankkopoika ja muut vassarit pitävät huolen siitä, että olkiukkoja riittää :-9 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nuo kaksi taitaa olla Suomen idioottisimmat ihmiset, yhden mielipiteen rasisteja, jotka tuomitsevat kaikki jotka ovat eri mieltä. Sana valjakki kuvaa erittäin hyvin näiden natsien olemusta. Toinen on työtön peräkammarinpoika ja toinen mikälie piippatja
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?
Terra
Martin Beck
Viestit: 824
Liittynyt: La Elo 25, 2012 2:49 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Terra »

Tackleberry kirjoitti:
Nyt taisi varmistua se, että toinen kuolonuhri on se 15-vuotias tyttö. Hirveä juttu.

https://yle.fi/uutiset/3-9785770
Jutussa todetaan seuraavasti:
Loukkaantuneita on kahdeksan, heidän joukossa yksi Italian, yksi Iso-Britannian ja yksi Ruotsin kansalainen. Yksi loukkaantunut on 18-vuotias, muut aikuisia. Loukkaantuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä. Puukotuksen uhrit ovat poliisin mukaan 15-67-vuotiaita.
Tuo Iso-Britannian kansalainenhan on se mies, joka pysähtyi auttamaan tätä 31-vuotiasta kuolonuhria Kauppatorilla.
Ei tainnut olla tuo toinen menehtynyt 15 vuotias, jos nyt heitä ei sitten ole kahta saman ikäistä. 15 v. uhri on kotiutettu tänään.
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/2017082 ... ml[b]Turun puukotusten kaksi uhria ja epäilty ovat edelleen tehohoidossa - 15-vuotias on päässyt kotiin sairaalasta[/b]
Sunnuntai 20.8.2017 klo 10.59 (päivitetty klo 13.10)
Turun epäillyn terrori-iskun uhreista kaksi saa edelleen tehohoitoa, mutta he eivät ole hengenvaarassa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä kerrotaan Iltalehdelle.
Turun joukkopuukotuksen uhreista kaksi saa edelleen tehohoitoa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä kerrotaan Iltalehdelle.

- He ovat edelleen tehohoidossa, mutta heidän tilansa ei ole kriittinen. Myös epäilty on teho-osastolla ja hänen tilansa on normaali, sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä sanoo.

Poliisi on voinut jo kuulustella iskusta epäiltyä, ja Setälän mukaan poliisi kuulustelee epäiltyä taas tänään sunnuntaina.

Kahdeksasta uhrista kolme kotiutui sairaalasta jo eilen. Yksi kotiin päässeistä on 15-vuotias.

- Kaksi on ollut hoidossa vuodeosastolla. Heistä toisen piti päästä kotiin jo eilen, mutta käytännön järjestelyt siirsivät sitä. Kenelläkään uhreista ei ole enää välitöntä hengenvaaraa.

Setälän mukaan vartijoita on lisätty, jotta henkilökunnan työrauha säilyy.

- Vartijat eivät saa viran puolesta tarkastaa kasseja, mutta ihmiset ovat olleet hyvin yhteistyökykyisiä. Vierailijoita on pyydetty näyttämään kassien sisältö.

Asia kiinnostaa ulkopuolisia.

- Tämä kiinnostaa niitäkin, joilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Työtekijät ovat tulleet töihin vapaaehtoisesti kesken vapaiden. He ovat tehneet pitkää päivää, Setälä kiittelee.

Iltalehden tavoittaman päivystyspoliklinikan kenttäjohtajan mukaan tilanne päivystyksessä on normaali. Kenttäjohtaja vastaa hoitotyön resursseista ja johtamisesta.

Setälän mukaan päivystyksessä on aina kiire perjantain ja lauantain välisenä yönä.

- Vuorossa olleet saavat purkaa tuntojaan todennäköisesti vielä tänään ihan protokollan mukaan. Järjestelyt ovat käynnissä.

PETRI MANSSILA
Avatar
CharlesBronson
Jessica Fletcher
Viestit: 3147
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Tackleberry kirjoitti:
CharlesBronson kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti: Ai kouluampumiset ja Hyvinkää olivat nyt "mielenterveysongelmia"? Kas kun Hyvinkään ampuja kuitenkin sai ihan vankeusrangaistuksen. Mikä vääryys! Menes nyt äkkiä pelastamaan se raukka sieltä vankilasta, Charlie.
Aika vasemmistolainen näkemys, että Hyvinkään ampuja toteutti vain sitä parempaa väkivaltaa. :D
Ja näin trolli trollaa itsensä pussiin. Ei enää itsekään tiedä, mikä se pointti oli. :mrgreen:
:D
Eero ampui kehitysvammaista kyttänatsisikaa=Mielestäsi parempaa väkivaltaa, ei MT-ongelma.
it's my car !
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

CharlesBronson kirjoitti:
Tackleberry kirjoitti:
CharlesBronson kirjoitti: Aika vasemmistolainen näkemys, että Hyvinkään ampuja toteutti vain sitä parempaa väkivaltaa. :D
Ja näin trolli trollaa itsensä pussiin. Ei enää itsekään tiedä, mikä se pointti oli. :mrgreen:
:D
Eero ampui kehitysvammaista kyttänatsisikaa=Mielestäsi parempaa väkivaltaa, ei MT-ongelma.
Ymmärrän, että on helpompaa väitellä, jos keksii vastapuolenkin mielipiteet, mutta jos lopettaisit tuon nolon spämmäämisen ja pysyisit asiassa. K thanks.
tutkistelija
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 98
Liittynyt: Ma Marras 18, 2013 12:02 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja tutkistelija »

Gurney kirjoitti:
Pieni liekki kirjoitti:Voisiko joku laittaa lyhyesti tiedon, minkä ikäisiä olivat nämä iskussa kuolleet suomalaisnaiset? Olen nähnyt mainittavan, että toinen kuolleista uhreista olisi ollut 31-vuotias, mutta toisen surmansa saaneen ikä on mennyt minulta ohi.
Ei ole kerrottu. Tämä 31 v on se Jehova, jonka kuva löytyy täältäkin alkusivuilta ( makaa maassa).
Toinen uhri on joko se lastenvaunujen kanssa kulkenut tai se valkopaitainen tyttö, josta on se videokin levinnyt.
Kerrataan nyt vielä kerran, jotta sivistysvaltiossakin osataan erottaa tärkeät asiat toisistaan: Ei, nainen, joka kuoli, ei ollut Jehova. Hän oli Jehovan todistaja.
Kattellaha ku aja kulluu ja jutut vanahenoo.
räsynukke
Scooby-Doo
Viestit: 23
Liittynyt: Ke Marras 17, 2010 12:14 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja räsynukke »

Jos nyt jollekin on vielä epäselvää, miksi Suomessa on marokkolaisia turvapaikanhakijoita:

Geneven sopimuksen mukaan jos ihminen hakee turvapaikkaa, hänen asiansa on käsiteltävä. Kansalaisuuden perusteella ei voida evätä ihmiseltä oikeutta tulla kuulluksi.

Otetaan esimerkiksi että venäläinen journalisti ei ole turvassa Venäjällä julkaisemiensa artikkeleiden vuoksi. Hän hakee turvapaikkaa Suomesta. Uhka on todellinen ja hän saa turvapaikan.

Emme me voi sanoa rajalla, että olet nyt kotoisin sellaisesta maasta jossa kaikki on OK, joten emme edes kuuntele asiaasi.

Olemme siis täysin voimattomia estämään turvapaikkashoppailua. Emmehän halua olla auttamatta ihmistä, jolla on todellinen hätä.

Minä laittaisin kielteisen päätöksen saaneille pannan nilkkaan ja kaksi viikkoa aikaa hyvästellä ystävät, hoitaa asiat ja poistua maasta. Panta poistetaan rajalla/lentoasemalla. Näin he eivät pääsisi katoamaan. Pannan poisotto itse - hälytys ja heti etsintäkuulutus ja välitön maasta poisto poliisisaattueessa. Toki vielä merkintä Suomen päähän, että tämän henkilön ei tarvitse tulla takaisin - edes lomalle.

Pannan saa piiloon vaatteiden alle - ei leimautumista. Kuitenkin valvottua ja huomattavasti halvempaa kuin pitää poliisin hallussa, mikä ei liene edes laillista, kun rikosta ei ole tapahtunut. Turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä ei kannata kriminalisoida, Suomen vankilat on hotelleja ja aika kalliiksi tulee asuttaa niitä täällä.

Vokkeja ei voi tehdä suljetuiksi laitoksiksi. Toivottavasti jokainen ymmärtää että suljetusta pakolaisleiristä on hyvin lyhyt matka vankileiriin. Varsinkin niille jotka saavat kielteisen päätöksen. Siellä sitten ilman ulkomaailman kontakteja istuu vierekkäin vihaiset, radikalidoituneet, surulliset ja vaikutuksille alttiit.

Me emme oikein myöskään voi 'kieltää ottamasta vastaan turvapaikanhakijoita jotka tulevat turvallisten maiden läpi' on ehkä vähän tekopyhää istua Euroopan ylimmässä nurkassa sanomassa, että kaikkien muiden on kannettava yksin tämä taakka.

Onhan niiden jonkun maan läpi tänne tultava. Eikä voida olettaa, että kaikki käsittelyt hoidetaan muualla ja maksetaan muualla ja me saamme sitten tänne vain jo tp-hakuprosessin läpikäyneitä, joiden papereihin on vain isketty Suomen lippu että tämä tulee teille, tämä menee Ruotsiin.

Olisihan se hirveän kiva. Ei tosin vähimmässäkään määrin realistista.


Eu:n tulisi perustaa yhteinen turvapaikanhakukeskus johonkin Euroopan alueelle. Josta haettaisi turvapaikkaa EU:sta.

Tätä pidettäisi yllä Yhteisvastuullisesti ja alueella olisi rauhanturvaajat. Keskus voisi olla liikkuva, jolloin kun keskus on vaikka -18 Italiassa ja muuttaa -19 Espanjaan, jäljelle jäävät hakemukset käsitellään maan omin viranomaisvoimin. Keskus päättää missä maassa kenenkin turvapaikka on.

Tätä olisi oikea eu-yhteistyö eikä sitä että Euroopan valtiot ovat k-kauppiaita Keskon alaisuudessa.
Avatar
Dinker
Poliisikoira Rex
Viestit: 256
Liittynyt: Pe Marras 06, 2015 3:15 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Dinker »

Turun puukotusten tutkinnassa uusia kotietsintöjä

Poliisi on jatkanut tiiviisti perjantaisten Turun keskustassa tapahtuneiden puukotusten esitutkintaa. Tekoja tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. Poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä mm. Turun Runosmäessä. Uusia kiinniottoja ei ole tehty. Puukotusten rekonstruktio järjestettiin Turun keskustassa tänään aamulla. Tällaisen rekonstruktion teko on normaali osa vakavien rikosten tutkintaa.

Pääepäiltyä ei poliisi ole vielä päässyt kuulemaan, mutta kuulustelu yritetään järjestää vielä tämän päivän aikana. Neljän muun epäillyn kuulustelut ovat jatkuneet, ja he ovat olleet halukkaita selvittämään asioita poliisin kanssa. Heidän osalta ei ole vielä ratkaistu, tullaanko heitä huomenna esittämään Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle vangittavaksi. Heidän osuutensa tapahtumiin on vielä epäselvä, ja heidän asemansa voi muuttua esitutkinnan edetessä.

Poliisi on kuulustellut myös silminnäkijöitä, mutta heidän osalta kuulustelut tulevat jatkumaan vielä useita päiviä. Eilen poliisi julkaisi puhelinnumeron (0465342316), jossa otetaan vastaan kuvia ja videotallenteita WhatsApp-viesteinä. Poliisi on saanut jo materiaalia, ja haluaa kiittää niistä. Materiaalia voi edelleen toimittaa tähän numeroon.

Poliisin tiedossa ei ole merkittäviä muutoksia rikosten uhrina loukkaantuneiden tilassa. Osaa asianomistajista on päästy kuulemaan, mutta osan kohdalla odotetaan terveydentilan kohenemista.

Poliisi tiedottaa seuraavan kerran huomenna maanantaina klo 12 kirjallisella tiedotteella, ellei merkittävää tiedotettavaa ennen sitä ilmaannu.

http://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista ... toja_62770
Avatar
vaivaishiiri
Lauri Hanhivaara
Viestit: 130
Liittynyt: La Joulu 31, 2016 6:51 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja vaivaishiiri »

Nämä eiliset mielenosoittajaryhmät olivat korppikotkia. Uhreista viis, kunhan omaa agendaa saadaan sylettyä toisten silmille. Mielenosoitukset voisi kaikki kieltää, suurin osa niissä riekkuvista on ääriryhmiä, jotka uivat valtavirtaa vastaan.
Miettijä
Lauri Hanhivaara
Viestit: 128
Liittynyt: La Joulu 05, 2015 3:43 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Miettijä »

Mitähän se poliisi odottaa kuulustelutekniikoillaan saavansa irti epäillystä. Sieltä tulee korkeintaan allahu akbaria ja jotain juttua vääräuskoisista jos suostuu puhumaan ylipäätään. Toki on harvinainen tilanne kun terroriteon tekijän kanssa päästään puhumaan mutta mitään hyödyllistä tietoa ei sieltä saa
Viimeksi muokannut Miettijä, Su Elo 20, 2017 2:31 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: Väkivaltatilanne Turussa – ainakin yksi kuollut

Viesti Kirjoittaja Chefile »

CSI kirjoitti:
Chefile kirjoitti: Valaisetko vielä suunnittelun ja toteutuksen osalta, miten ajattelit heittää kaikki mamut ulos Suomesta ja sen vaikutukset meidän maahan?
En valaise, koska Suomessa on tällä hetkellä voimassa vasemmiston toimesta mielipidelaki, jolla tietynlaiset ajatukset voidaan herkästi tuomita mielipiderikoksina. Jostain syystä niitä vääriä mielipiteitä löytyy aina oikealta, ei vasemmalta. Eli suomalaisia saa kansakuntana haukkua kuin mätisäkkiä "geneettisine piirteineen" eikä se johda mihinkään. Mutta erehdyppä sanomaan jotain kuinka maahantunkeutuneet ongelmat hoidetaan rivakalla otteella, niin se on herkästi "kiihottamista". En ota sitä riskiä.

Se laki luonnollisesti lakkaa olemasta voimassa ensi tilassa ja maahan palautuu jälleen mielipiteenilmaisun vapaus.

Jos kansalaiset haluavat, että tämä 10 vuoden sisällä maahantuotettu ongelma poistetaan ja laitetaan kuriin, niin se on aivan mahdollista tehdä. Tarvitsee vain äänestää oikein 2019.
Älä höpötä, Suomessa on voimassa tällä hetkellä markkinaliberaalien valta ja siitä on vasemmisto kaukana. Vai tiedätkö montakin rasistista kokoomuslaista? Toivottavasti tiedät etteivät he ole rasisteja.

Pyysin sinua esittämään järjettömälle ehdotuksellesi jotain ehdotusta, mutta vissiin ymmärsit itsekin että ehdotat mahdotonta.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
druga
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Pe Heinä 30, 2010 11:08 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja druga »

http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/p ... nioitetaan
Valtuustoaloite: Konsertti tai muu muistotilaisuus, jolla kunnioitetaan uhreija ja omaisia
POLITIIKKA
20.08.2017 13:11
Kaupunginvaltuutettu Berhan Ahmadi (sd.) ja kaupunginvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Seppo Lehtinen (sd.) aikovat tehdä valtuustoaloitteen konsertista tai muusta muistotilaisuudesta, jolla kunnioitetaan uhreija ja omaisia.

- Perjantain iskun vaikutukset ulottuvat paljon syvemmälle, kun uskommekaan ja sen tähden näemme tarpeelliseksi kamppailla yhdessä tämän tragedian vaikutuksia vastaan, todetaan aloitteessa.

- Haluamme järjestää turkulaisille tapahtuman, joka tuo turkulaiset yhteen riipumatta heidän taustoistaan. Tapahtumassa muistetaan uhreja ja kunnioitetaan urheita ja rohkeita kaupunkilaisia. Tahdomme myös kiittää poliisia, Tyksiä ja muita viranomaisia erinomaisesta työstä kaupunkimme eteen.

Aloitteen mukaan tavoitteena on koota turkulaiset yhteen ja näyttää koko Suomelle sekä maailmalle, että Turussa ei suostuta pelkäämään.

- Emme alistu terrorismin vaikutuksille. Tämä tapahtuma osoittaa että, Turku on asukkailleen tärkeä, Turku on meidän kaikkien koti. Kokoamme koko kaupungin yhteen ja osoittamme ettei tällainen raukkamainen teko murra meitä.

- Toivomme, että kaupunki näyttää vihreää valoa hankkeellemme ja voimme tätä kautta yhdistää voimamme. Teemme Turusta entistä paremman kodin meille kaikille.

Aamuset-kaupunkimedia (AKM)
Tällä hetkellä tuntuu äärimmäisen mauttomalta ajatukselta.
mankeli
Hetty Wainthropp
Viestit: 485
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 9:10 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja mankeli »

Olisiko marokkolainen tekijä hakenut turvapaikkaa esim. siksi että on homoseksuaali. Maista jossa homoja vainotaan moni lähtee muualle turvapaikanhakijaksi. Tästä syystä on myös muutama venäläinen saanut suomesta turvapaikan. Jos näin on niin ISIS ei varmaan tunnusta olevansa iskun takana jos tekijä on homo. ISIS:n kantahan on hyvin selvillä homojen suhteen.
janita
Jane Marple
Viestit: 1017
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja janita »

Liittyen siihen, että tämä tapahtui juuri Turussa...

Tämä tapaus palautti mieleeni sen, että olen muutamilta Turussa aikaisemmin asuneelta maahanmuuttajalta kuullut että näiden nähden Turussa on paljon radikaalin islamin kanmattajia verrattuna pk-seutuun. Tunnen mm. yhden 4,5 vuotta sitten tp-hakijana Suomeen saapuneen Irakin kurdin, joka kävi tp-hakuprosessinsa Turussa ja sai sen jälkeen kuntapaikan Espoosta. Tämä oli todella onnellinen pk-seudulle muutosta, koska täällä ei kuulemma ole niin paljon "hihhuleita".

Tiedä sitten, onko näin, mutta olen muutamalta muultakin samansuuntaista kuullut. Mietityttää myös, että miksi näin olisi.
Vastaa Viestiin