Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17151
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

KSML: Riskiluokitus kymmenillä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneilla, joita odottaa pakkopalautus

Keskusrikospoliisi on antanut riskiluokituksen kymmenille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ihmisille, joita ollaan poistamassa maasta, kertoo Keskisuomalainen.

Turvapaikanhakijat osoittivat mieltään pakkopalautuksia vastaan Torniossa tällä viikolla.
Riskihenkilöitä on kuitenkin alle sata, sanoo lehdelle KRP:n päällikkö Robin Lardot.

Hänen mukaansa lisäksi on turvapaikanhakijoita, joiden riskiluokitus vaatii tarkempaa analyysia.

Riskihenkilöt ovat saattaneet syyllistyä turvapaikkaprosessin aikana väkivaltarikoksiin. Lardotin mukaan joukossa on myös ihmisiä, jotka ovat osoittaneet radikalisoitumisen merkkejä.


Iltalehti
9.9.2017 klo 09.40

Juha Sipilä (kesk): Valtaosa tp-hakijoista on oikealla asialla... Valtaosa tp-hakijoista palautetaan = Sipilän mielestä tp-shoppailu on ihan jees.

Petteri Orpo (kok): Jo tp-hakijoiden motiivien epäileminen on rasismia... Monen motiivi on taloudellinen, terroristinen, rasistinen = Orpon mielestä tälläinen on ihan jees.

Millähän ilveellä poliisi, supo yms saavat nämä "kaikein haavoittuvaisimmat" lähtemään Suomesta? Jo yhden pariskunnan häädöstä tuli mellakka. Mitä tulee muutaman kymmenen partalapsen lähdöstä?

Ensin niille avattiin rajat, toivotettiin tervetulleeksi, vaikka emme tienneet (pl Päivi Nerg) nimeä, ikää, kansalaisuutta, motiiveja... Annettiin majoitus, ruokaa, terveydenhoitoa, päivärahaa, vapaata liikkumista. Ja nyt - yks kaks todetaan - osa on todella vaarallisia.
- Syksyllä 2015 jo ajatuskin Jussi Halla-ahon (ps) esityksestä parakeista rajan tuntumassa ammuttiin alas epäinhimillisenä. Sen sijaan epäinhimillistä ei poliitikkojen yms mielestä ole raiskaukset, ahdistelut, ryöstöt ja henkirikokset kantaväestöä kohtaan.
- Ei tietenkään, koska kantaväestö on "umpirasistista", eikä osaa ottaa vastaan, ei kunnioita saapujia, eikä pyydä kotiinsa kahville.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
PiikkiSika
Adrian Monk
Viestit: 2808
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Doctor Lecter kirjoitti:KSML: Riskiluokitus kymmenillä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneilla, joita odottaa pakkopalautus

Keskusrikospoliisi on antanut riskiluokituksen kymmenille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ihmisille, joita ollaan poistamassa maasta, kertoo Keskisuomalainen.



hah ja hihii :D tarkoittaako jokiniemen uunojen lausunto, että niistä kaikista tuhansista matu -aateloiduista ollaan poistamassa maasta jopa joitakin kymmeniä? Vai aiotaanko kaikille lopuille matu -aateloiduille tehdä myös "maasta poistaminen"? Vai eikö resurssit riitä :D Vinkkinä uunoille, että nyt ois varmaan hyvä tilaisuus hyödyntää semi-uunojen vapaaehtoisten kansalaisten työpanosta - eikös se multivammainen ex-ylipäällikkö tossa männä vuosina suunnitellut jotain vapaaehtoisjoukkoja?

joitakin kymmeniä, vittu mitä spedeilyy
! ! ! Eläköön EU-direktiivit ja kansan syväkyykky ! ! !
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17151
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Vaaraksi olevat ulkomaalaiset haluttaisiin karkottaa Suomesta nopeammin – Näistä syistä asiantuntijat empivät uudistusta

Maastakarkotusten nopeuttamiseen tähtäävä lakihanke on saanut nihkeän vastaanoton.

MAASTAKARKOTUSTEN nopeuttamiseen tähtäävä lakihanke on saanut nihkeän vastaanoton. Moni lausunnonantaja pitää tavoitetta tärkeänä, mutta sisäministeriön lakiluonnoksen keinot eivät vakuuta kaikkia.

Ehdotuksen mukaan yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät karkotuspäätökset voitaisiin jatkossa panna täytäntöön jo ennen hallinto-oikeuden ratkaisua, toisin kuin nykyisin.

Karkotuspäätöksen tekee Maahanmuuttovirasto eli Migri. Nyt ehdotetaan, että karkotettavalla olisi 30 päivää aikaa pyytää hallinto-oikeutta kieltämään tai keskeyttämään täytäntöönpano. Jos tällaista kieltoa ei tule tai sitä ei haeta, karkotus voidaan panna täytäntöön.

Vuonna 2016 Suomessa tehtiin 146 karkotuspäätöstä, jotka liittyivät rikoksiin taikka yleiseen järjestykseen tai turvallisuuteen.

MONI lausunnonantaja on samaa mieltä ongelmasta: karkotusprosessissa kuluu liian kauan, pahimmillaan jopa pari kolme vuotta.

”Ajanjaksoa on pidettävä kaikkien asiaan osallisten kannalta liian pitkänä, joten rikosperusteisten karkottamisten nopeuttamista koskevaa selvitystä on pidettävä lähtökohtaisesti kannatettavana”, toteaa Itä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiri.

Vaasan hallinto-oikeus kuitenkin muistuttaa, että karkotuspäätöksen täytäntöönpanolla voi olla kauaskantoisia, vakavia ja peruuttamattomia seurauksia karkotettavan henkilökohtaiseen elämään, turvallisuuteen ja terveyteen.

Täytäntöönpanoa koskeva päätös tehdään ilman varsinaisen asian perusteellista tutkintaa, ja siksi painopiste on karkotettavan oikeusturvan takaamisessa, hallinto-oikeus huomauttaa.

”Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että täytäntöönpano kielletään tai keskeytetään, mikäli valitusta ei heti havaita ilmeisen perusteettomaksi”, Vaasan hallinto-oikeus jatkaa.

HALLINTO-OIKEUS ei pidä realistisena, että oikeus pystyisi ratkaisemaan asiat lakiehdotuksen määrittelemässä 30 vuorokauden määräajassa. Siinä ajassa tuskin saataisiin kokoon edes kaikkia asiakirjoja.

Myös tämän takia useimmat täytäntöönpanoa koskevat hakemukset hyväksyttäisiin, jotta karkotettavan oikeusturva ei vaarantuisi, hallinto-oikeus arvelee.

”Tätä ei ole pidettävä tarkoituksenmukaisena.”

Myös korkein hallinto-oikeus (KHO) arvioi, että lainmuutoksen haitat olisivat suuremmat kuin hyödyt.

Sekään ei pidä mahdollisena, että hallinto-oikeudet pystyisivät käsittelemään asiat ehdotetussa 30 päivän määräajassa.

OIKEUSKANSLERINVIRASTO muistuttaa kidutuskiellon merkityksestä karkotusasioissa. Se painottaa, ettei Suomi voi palauttaa ihmisiä sellaisiin oloihin, joissa he voivat joutua esimerkiksi kidutuksen kohteiksi.

”Hallintotuomioistuimella tulee olla tosiasiallinen mahdollisuus riittävän perusteellisesti ja tarkasti tutkia väitteet kidutuskiellon vastaisesta uhasta.”

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mielestä ehdotettu muutos heikentäisi ulkomaalaisten oikeusturvaa.

Valtuutettu toteaa, että karkotettavat ovat usein oleskelleet Suomessa pitkään. Kun karkotuksesta päätetään, harkinnassa otetaan huomioon kokonaisuus, kuten karkotettavan perhesiteet Suomeen.

JO NYT on ilmennyt tietokatkoksia tuomioistuimien ja karkotusta täytäntöön panevan poliisin välillä, valtuutettu muistuttaa. Poliisi on poistanut henkilön maasta samaan aikaan, kun tuomioistuin on määrännyt täytäntöönpanokiellon.

”Päätöksen täytäntöönpano tällaisissa tilanteissa voi aiheuttaa merkittäviä tai jopa pysyviä haittoja maasta poistettavalle henkilölle ja tämän läheisille. On mahdollista, ettei tilannetta pystytä enää peruuttamaan tai korvaamaan siinä tapauksessa, että tuomioistuin hyväksyisi henkilön valituksen”, yhdenvertaisuusvaltuutettu toteaa.

Monen mielestä karkotusjuttujen käsittely nopeutuisi, jos ne säädettäisiin hallinto-oikeuksissa kiireellisiksi.

Tästä on kyse
*Lainmuutoksella halutaan nopeuttaa karkotusten täytäntöönpanoa
*Sisäministeriön lainmuutoshankkeen tavoitteena on nopeuttaa karkotusten täytäntöönpanoa.
*Tietyt yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvät karkotukset voitaisiin panna täytäntöön 30 päivän kuluttua siitä, kun karkotettava on saanut tiedon Maahanmuuttoviraston karkotuspäätöksestä.
*Karkotettava voi pyytää hallinto-oikeutta kieltämään tai keskeyttämään täytäntöönpanon.
*Hallinto-oikeuden olisi päätettävä täytäntöönpanokiellosta 30 päivässä.
*Nykyisin karkotus pannaan täytäntöön vasta hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen, ellei korkein hallinto-oikeus (KHO) toisin määrää.


Helsingin Sanomat
11.9. 13:13

"...ettei Suomi voi palauttaa ihmisiä sellaisiin oloihin, joissa he voivat joutua esimerkiksi kidutuksen kohteiksi".

On siis parempi, että he kiduttavat ja raiskaavat suomalaisia ja heidän kotieläimiään Suomessa, kuin se, että heille mahdollisesti ja/tai oletettavasti tapahtuisi jotain ikävää jossain. Ja tämä oletus perustuu heidän omaan ilmoitukseen.

"...jotta karkotettavan oikeusturva ei vaarantuisi".

Toivottavasti myöskään suomalaisten oikeuturva ei vaarannu näiden villi-ihmisten tekojen seurauksena tai että jouduttaisiin tinkimään jostakin itsestäänselvyydestä, koska määrärahoja ei ole, sillä ne ovat...

Yhdenvertaisvaltuutetu vastustaa, Vihreät vastustavat, Vasemmistoliitto vastustaa, SDP vastustaa, RKP vastustaa, Kepu liberaalisiipi vastustaa... Silti nämä puolueet ovat käsiojossa tervehtimässä suomalaista äänestäjää kertomalla, että heh heh, ajamme teidän etujanne, Suomen etua.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17151
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Edellisestä:

Vaasan hallinto-oikeus kuitenkin muistuttaa, että karkotuspäätöksen täytäntöönpanolla voi olla kauaskantoisia, vakavia ja peruuttamattomia seurauksia karkotettavan henkilökohtaiseen elämään, turvallisuuteen ja terveyteen.

Sen voisi muotoilla myös näin: ...muistuttaa, että karkotuspäätöksen täyttämättä jättämisellä on kauaskantoiset, vakavat ja peruuttamattomat seuraukset suomalaisten elämään, turvallisuuteen ja terveyteen.

Jostain syystä Vaasan hallinto-oikeus ei katso tälläistä lausuntoa tarpeelliseksi. Se siis asettaa muukalaisten elämän parempaan asemaan ja on heistä huolissaan, unohtaen samalla ketkä tässä toimivat maksumiehen roolissa.
- Toivottavasti Vaasan hallinto-oikeuden jäsen joutuu karkotettavan väkivallan kohteeksi - koska joku sellaiseksi joutuu, niin mieluummin hän, joka näitä villi-ihmisiä hyysää.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
PaxCow
Adrian Monk
Viestit: 2520
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja PaxCow »

Kaksi ylläolevaa viestiä eivät liity ketjun aiheena oleviin pakkopalautuksiin, vaan kyse on karkotuksista.
Doctor Lecter kirjoitti:Sen voisi muotoilla myös näin: ...muistuttaa, että karkotuspäätöksen täyttämättä jättämisellä on kauaskantoiset, vakavat ja peruuttamattomat seuraukset suomalaisten elämään, turvallisuuteen ja terveyteen.
Lakiehdotuksella tai siihen liittyvillä kommentoinneilla ei pyritä siihen, että karkotuspäätös "jätetään täyttämättä". Lakiehdotus ei myöskään pyri muuttamaan sitä, että karkotettu voidaan ulkomaalaislain (121 §) perusteella ottaa säilöön. Laki siis suojelee suomalaisia tältä osin jo nyt.

Karkotukset pitäisi pystyä tekemään nopeammin, mutta arvostan myös sitä, että ehdotusta kommentoineet tahot muistavat Suomen olevan yhä oikeusvaltio ja että myös ikävien ihmisten oikeusturva tulee oikeusvaltiossa taata.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain
Bermuda
Susikoski
Viestit: 48
Liittynyt: Ma Maalis 21, 2016 4:28 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Bermuda »

Tietääkö kukaan, että onko se totta, että vain Suomi ja Islanti olisivat ottaneet lähes luvatun määrän pakolaisia?

Muut euroopan maat kuulemma tajusivat mitä ongelmia se tulisi aiheuttamaan ja ottivat tyyliin murto-osan luvatuista pakolaisista omiin maihinsa

Tämmöstä puhetta kuuli kylillä, kellään tietoa onko tässä totuus perää?
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3091
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Bermuda kirjoitti:Tietääkö kukaan, että onko se totta, että vain Suomi ja Islanti olisivat ottaneet lähes luvatun määrän pakolaisia?

Muut euroopan maat kuulemma tajusivat mitä ongelmia se tulisi aiheuttamaan ja ottivat tyyliin murto-osan luvatuista pakolaisista omiin maihinsa

Tämmöstä puhetta kuuli kylillä, kellään tietoa onko tässä totuus perää?
Luulis että Suomi on ainakin ottanut kun Sipilä sanoi että hänen mielestään meidän pakolaiskiintiötä voisi nostaa.
Mutta mehän ollaan EU:n mallimaa, pelastetaan nyt ensin pakolaiset. Sitten EU ja lopulta koko maailma. Siinähän ihmettelevät kun näytetään mallia.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
S.T
Remington Steele
Viestit: 225
Liittynyt: Pe Kesä 12, 2009 7:42 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja S.T »

L'amourha kirjoitti:
Bermuda kirjoitti:Tietääkö kukaan, että onko se totta, että vain Suomi ja Islanti olisivat ottaneet lähes luvatun määrän pakolaisia?

Muut euroopan maat kuulemma tajusivat mitä ongelmia se tulisi aiheuttamaan ja ottivat tyyliin murto-osan luvatuista pakolaisista omiin maihinsa

Tämmöstä puhetta kuuli kylillä, kellään tietoa onko tässä totuus perää?
Luulis että Suomi on ainakin ottanut kun Sipilä sanoi että hänen mielestään meidän pakolaiskiintiötä voisi nostaa.
Mutta mehän ollaan EU:n mallimaa, pelastetaan nyt ensin pakolaiset. Sitten EU ja lopulta koko maailma. Siinähän ihmettelevät kun näytetään mallia.
Suomalaiset on niin tsaakelin sinisilmästä porukkaa. Jos saadaan korvatillikan niin tarjotaan toistakin poskea...

Miinaa vaan rajalle ja kaikenmaailman rättipäille nappi ottaan!
MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2287
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

Bermuda kirjoitti:Tietääkö kukaan, että onko se totta, että vain Suomi ja Islanti olisivat ottaneet lähes luvatun määrän pakolaisia?

Muut euroopan maat kuulemma tajusivat mitä ongelmia se tulisi aiheuttamaan ja ottivat tyyliin murto-osan luvatuista pakolaisista omiin maihinsa

Tämmöstä puhetta kuuli kylillä, kellään tietoa onko tässä totuus perää?
Suomesta olen kuullut sinä toisena maana ja lehdissäkin on asiasta lukenut, mutta mielestäni Islanti ei ollut se toinen vaan Espanja tms.
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg
ReissuLasse
Jessica Fletcher
Viestit: 3218
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Eikös ne kiintiöpakolaiset ole niitä käsinpoimittuja ja määrät ei kovin montaa sataa saati tuhatta ole. Eri asia taas sitten väkisin rajan yli tulleet, eihän niihin ole mitään kiintiöitä tai määriä joihin maat ovat sitoutuneet.
L'amourha
Jessica Fletcher
Viestit: 3091
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

ReissuLasse kirjoitti:Eikös ne kiintiöpakolaiset ole niitä käsinpoimittuja ja määrät ei kovin montaa sataa saati tuhatta ole. Eri asia taas sitten väkisin rajan yli tulleet, eihän niihin ole mitään kiintiöitä tai määriä joihin maat ovat sitoutuneet.
Juttu on juuri noin. Sipilä on puhunut kiintiön nostamisesta kahteen tuhanteen. Eli jos tääl oliskin vaan kiintiö-husseineja niin tilannehan olis liki hassunhauska nykymenoon verrattuna.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä
stalkkeri
Hetty Wainthropp
Viestit: 470
Liittynyt: Ma Syys 21, 2015 5:36 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja stalkkeri »

Vässykkä poliitikot päättävät asioitamme juuri niinkin isoveli käskee.
Täysin sirkusta koko hallitusjärjestelmämme.
Kukaan ei uskalla poikkiteloin koska jokainen edustaja ajaa vain omia etujaan.
Kuljetaan sirkuksen mukana just niin kauan että saadaan maksimi eläkkeet ja muut palkkiot. Aivan yhdentekevää mitä päätetään tai jätetään päättämättä!
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Waja »

^Jospa sinäkin ajattelisit omaa etuasi ja pyrkisit maximaaliseen eläkkeeseen.
Avatar
sdude
Sofia Karppi
Viestit: 406
Liittynyt: To Heinä 12, 2007 9:56 am

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja sdude »

Tuon pitäisi olla aivan selvä juttu, että jos kielteinen päätös tulee, ei mitään valitusoikeutta, vaan saman tien sinne mistä on tullutkin. Homma on tehty aivan liian monimutkaiseksi, ja kammottaa oikein ajatellakin, miten paljon resursseja tuo koko sirkus vie, eri viranomaisilta, jatkuvasti. Säilöönotto pitäisi olla täysin itsestäänselvä vaihtoehto myös, jos on saanut kielteisen päätöisen ja jos esim. jokin palautussopimuksen puuttuminen estää palautuksen.
There are some people who always feel happy. They're called psychopaths
Waja
Jane Marple
Viestit: 1098
Liittynyt: La Maalis 07, 2009 2:36 pm

Re: Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja Waja »

Kyllä valitusoikeus pitää olla, se tosin pitäisi käsitellä heti. Ei saa poikkeuskäsittely kestää viikkoa enempää.
Selviä tapauksia ei käsittelyyn oteta.
Vastaa Viestiin