USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

No luulisi olevan painoarvoa kun alkaa pikkuhiljaa paljastua puolueen ja kampanjan synnit joista on vuosi syytetty Trumpin kampanjaa ilman mitään näyttöjä :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=yoZGOejFEm0
Näyttö demareita vastaan on olemassa samoista synneistä mistä ovat Trumpia syyttäneet.
https://www.youtube.com/watch?v=GXu9bm4mDAE
Donna Brazile Changes Her Story 100% - What Happened?
Entinen puoluejohto on tullut synnintuskiin :lol:

Onhan se suomalaiselle luotettavalle medialle tietenkin kova pala oikaista propagandaansa mutta pikkaisen nyt voisi skarpata ja perehtyä CNN uutisoinnin paikkansapitävyyteen mutta kun ei :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Kelpaako Bloombergin tekemä haastattelu?

https://yle.fi/uutiset/3-9919629
Venäläisjuristi: Trump Jr. pyysi Clintonia vahingoittavia tietoja

Bloombergin julkistama haastattelu tuo lisätietoa Trumpin lähipiirin Venäjä-yhteyksistä.

7.11.2017 klo 08:30päivitetty 7.11.2017 klo 09:41

Venäläinen juristi Natalia Veselnitskaja on kertonut tarkkoja tietoja tapaamisestaan Donald Trumpin lähipiirin kanssa vuoden 2016 Yhdysvaltain vaalikampanjan aikana. Asiasta kertoo talousuutispalvelu Bloomberg.

Veselnitskajan mukaan heinäkuun 9. päivän tapaamiseen osallistunut tuolloin presidenttiehdokas Donald Trumpin vanhin poika Donald Trump Jr. oli pyytänyt kirjallisia todisteita, jotka voisivat vahingoittaa demokraattiehdokas Hillary Clintonin kampanjaa.

Tapaamiseen osallistuivat Trump Jr.:n lisäksi Donald Trumpin vävy Jared Kushner sekä kampanjapäällikkö Paul Manafort.

Veselnitskaja oli saanut tapaamisen Trumpin lähipiirin kanssa kerrottuaan, että hänellä oli tietoja rikkaiden Ziffin veljesten antamasta jopa miljardin dollarin kampanja-avustuksesta Clintonille, joka olisi maksettu verot kiertäen. Veselnitskajalla ei kuitenkaan ollut tästä kirjallista materiaalia.

Juristin mukaan Trump Jr. oli luvannut, että jos republikaanit pääsevät valtaan, he voivat kumota ns. Magnitski-lain, joka rankaisi eräitä venäläisiä liikemiehiä. Lain nimi juonsi juurensa venäläisestä verovirkailijasta, joka kertoi saaneensa tietää Venäjän johdossa tapahtuneesta valtion varojen kavaltamisesta. Magnitski joutui vankilaan, missä hän kuoli vuonna 2009 ilmeisesti kidutettuna.

Veselnitskaja kertoi lehden haastattelussa olevansa valmis kertomaan tietonsa tapaamisesta Trumpin kampanjan Venäjä-yhteyksiä tutkiville komiteoille sillä ehdolla, että ne julkistetaan. Tähän eivät Yhdysvaltain viranomaiset ole suostuneet.

The New York Times-lehden mukaan Trump Jr. oli kertonut Venäjä-yhteyksiä tutkivalle senaatin komissiolle halunneensa tietoja, oliko Clinton sopiva presidentiksi. Tapaamisessa Veselnitskajan kanssa ei kuitenkaan saatu hyödyllisiä tietoja, hän kertoi.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Veselnitskaja kertoi lehden haastattelussa olevansa valmis kertomaan tietonsa tapaamisesta Trumpin kampanjan Venäjä-yhteyksiä tutkiville komiteoille sillä ehdolla, että ne julkistetaan. Tähän eivät Yhdysvaltain viranomaiset ole suostuneet.
Voit olla varma että jos jotain raskauttavaa tietoa olisi tullut ilmi niin sen olisit jo lukenut CNN:ltä :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
kaia
Neuvoja-Jack
Viestit: 583
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 8:27 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja kaia »

Koska Trump ja hänen lähipiirinsä ovat Mullerin ja FBI:n suurennuslasin alla nyt, niin hän joutuu lopulta varmaan vielä syytteeseen jostain talousrikoksesta. Maanpetoksesta ei ole vielä varmuutta. Miehen historiasta kyllä huomaa, että on melkoinen vedättäjä.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005446166.html
Trump tyrmistytti puolustamalla Putinia – CIA-johtajakin kumosi presidentin väitteet

Julkaistu: 12.11. 2:18

Presidentti Donald Trump herätti hämmennystä ja suuttumusta sanomalla uskovansa, ettei Venäjä yrittänyt vaikuttaa Yhdysvaltojen vaalitulokseen.

Aasian-matkansa yhteydessä Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa tavannut Trump kertoi tämän vakuuttaneen hänelle, etteivät tiedot Venäjän sotkeutumisesta presidentinvaaleihin Yhdysvalloissa viime vuonna pidä paikkaansa.

– Joka kerta kun näemme, hän sanoo: ”En tehnyt sitä”. Ja minä uskon, minä todella uskon, että hän tarkoittaa sitä, kun hän kertoo sen. Mutta luulen, että se loukkaa häntä erittäin paljon, Trump totesi, aiheuttaen tyrmistystä kotimaassaan.

Yhdysvalloissa maan tiedusteluelimet ovat kertoneet kongressille Venäjän pyrkineen vaikuttamaan marraskuun presidentinvaalin tulokseen muun muassa tietoja hakkeroimalla ja valeuutisia levittämällä. Lisäksi viime viikkojen aikana sosiaalisen median jätit Facebook ja Twitter ovat kertoneet venäläisten hankkineen palveluistaan suuren määrän mainoksia ja levittäneen Trumpia vaaleissa hyödyttänyttä tietoa valetilien avulla.

Meneillään on myös useita tutkintoja, joissa selvitetään Trumpin ja tämän kampanjahenkilöiden mahdollisia yhteyksiä venäläisiin vaalien alla. Kremliä lähellä olevan asianajajan on kerrottu tarjonneen haitallista tietoa Trumpin vastaehdokkaasta tämän lähipiirille.

Lauantaina Trumpin Putinia koskevat puheet poikivat useita tyrmistyneitä lausuntoja. Esimerkiksi senaatin puolustusvaliokuntaa johtava republikaani John McCain haukkui Trumpin lyttyyn.

– KGB-everstin sanan laittamisessa amerikkalaisen tiedusteluyhteisön edelle ei ole mitään, mikä tarkoittaisi ”Amerikka ensin”, McCain totesi uutistoimisto Reutersin mukaan, viitaten Trumpin vaalilauseeseen ja Putinin menneisyyteen Neuvostoliiton pahamaineisessa tiedustelupalvelussa ja Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n johtajana.

– Putinilla ei ole Yhdysvaltojen etu sydämessään. Muun uskominen ei ole pelkästään hyväuskoista, vaan myös riski kansalliselle turvallisuudellemme, McCain jatkoi.

Demokraateista kalifornialaisella kongressiedustajalla Ted Lieulla meni Trumpin sanoista kuppi täysin nurin.

– Olen nähnyt salattua tietoa Venäjän hakkeroinnista. @realDonaldTrump on vastaanottanut salattuja raportteja. Voin sanoa että @POTUS (presidentti) VALEHTELEE. Trump tietää että Kreml hakkeroi Yhdysvallat viime vuonna, hän kirjoitti Twitter-tilillään.

Myös edustajainhuoneen tiedustelukomitean jäseniin kuuluva Adam Schiff sanoi Trumpin tietävän puheistaan huolimatta asian oikean laidan.

– Presidentti ei huijaa ketään. Hän ymmärtää että venäläiset puuttuivat vaaleihin hakkeroimalla ja julkaisemalla hänen vastustajansa sähköposteja, jota hän hyödynsi uudestaan ja uudestaan kampanjansa kuluessa, Schiff sanoi lausunnossaan.

Poikkeuksellisesti esiin astui myös keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Mike Pompeo, joka puolusti viraston aiemmin julkaistua näkemystä Venäjän sotkeutumisesta. Kaapelikanava CNN:n mukaan CIA julkaisi asiasta kysyttäessä lausunnon, jonka mukaan Pompeo ”puolustaa ja on koko ajan puolustanut” tiedusteluyhteisön tammikuussa 2017 tekemää arviota asiasta.

Trump: tuen tiedustelulaitoksia

Sunnuntain puolella Trump kommentoi aihetta omalla Twitter-tilillään ihmettelemällä, koska ”vihaajat ja typerykset” ymmärtävät hyvien suhteiden Venäjän kanssa olevan hyvä asia. Hän syytti arvostelijoita poliittisesta pelaamisesta asialla, jonka sanoi olevan huono asia Yhdysvalloille.

– Haluan ratkaista Pohjois-Korean, Syyrian, Ukrainan, terrorismin, ja Venäjä voi olla suureksi avuksi!, Trump perusteli.

Hän myös toi esiin vaalivastustajansa Hillary Clintonin yritykset parantaa suhteita ulkoministerikaudellaan, ja totesi ettei hänen edeltäjällään Barack Obamalla ”ollut lainkaan kemiaa” Putinin kanssa.

Myöhemmin Vietnamissa aiheesta vielä esitettyihin kysymyksiin vastannut Trump vakuutti tukevansa maansa tiedustelulaitoksia puheistaan huolimatta.

– Riippumatta siitä uskonko sitä vai en, tuen tiedustelulaitoksiamme, Trump sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan, viitaten kysymykseen Venäjän sekaantumisesta vaaleihin.
Kuva
Käsinukke ja mies, jonka käsi on syvällä nuken hanurissa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201711 ... 3_ul.shtml
Trumpin asettuminen Putinin puolelle synnytti myrskyn Yhdysvalloissa - ”Täydellinen petos”

Lauantai 11.11.2017 klo 21.33

Yhdysvalloissa on tyrmistytty siitä, että Donald Trump luottaa jälleen Venäjän presidentti Vladimir Putiniin ennemmin kuin maan omiin tiedusteluvirastoihin.

Aasiassa parhaillaan vieraileva Trump kertoi lauantaina toimittajille keskustelleensa Putinin kanssa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltain viimevuotisiin presidentinvaaleihin.

- Hän sanoo, ettei hän sekaantunut. Kysyin häneltä uudestaan, Trump totesi Air Force One -lentokoneessa toimittajille.

- Joka kerta tavatessamme hän sanoo, ettei tehnyt sitä. Ja minä uskon, minä todella uskon, että kun hän sanoo minulle niin, hän tarkoittaa sitä.

Yhdysvalloissa 17 eri tiedusteluvirastoa on todennut, että Venäjä sekaantui Yhdysvaltain vaaleihin yrittäen auttaa Trumpia päihittämään demokraattipuolueen Hillary Clintonin.

Useat Trumpin lähipiiriin kuuluvat henkilöt ja avustajat ovat eri Venäjä-tutkintojen kohteena. Entistä kampanjapäällikköä Paul Manafortia vastaan on nostettu jo syytteet osana tutkintaa.

Yhdysvalloissa Trumpin Putinille osoittamaan luottamukseen maan tiedusteluyhteisön kustannuksella ei ole suhtauduttu suopeasti.

Viime vuonna sitoutumattomana ehdokkaana presidentiksi pyrkinyt Evan McMullin suomii Trumpia siitä, että tämä hyökkää niitä vastaan, jotka palvelevat pitääkseen Yhdysvallat turvassa.

- Samalla hän peittelee ulkomaalaisen vihollisen vapauteemme kohdistuvia hyökkäyksiä. Emme ole koskaan kohdanneet tämänkaltaista haastetta, mutta kyseessä on juuri niin paha tilanne kuin miltä kuulostaa, republikaanipuolueeseen ennen Trumpia kuulunut McMullin tviittaa.

Demokraattien edustajainhuoneen jäsen Ted Lieu syyttää Trumpia suoraan valehtelusta.

- Olen nähnyt salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja Venäjän hakkeroinnista. @realDonaldTrump on saanut salaiseksi luokitellun selonteon. Voin kertoa teille, että @POTUS VALEHTELEE. Trump tietää, että Kreml hakkeroi Amerikan viime vuonna, Lieu tviittaa.

Niin ikään edustajainhuoneen demokraattijäseniin lukeutuva Eric Swalwell sanoo Trumpin kannanottoa petokseksi.

- Meidän täytyy kutsua tätä siksi, mitä se on: täydellinen petos, Swalwell kirjoittaa tviitissään.

Hänen mielestään Trump pettää sekä maata armeijassa palvelevat sotilaat sekä antamansa valan, jossa hän lupaa puolustaa Yhdysvaltain demokratiaa.

Trump sanoo luottavansa Putinin sanaan.

Hyökkäys ex-tiedustelujohtajia vastaan

Trump nimesi antamassaan lausunnossa FBI:n entisen johtajan James Comeyn, kansallisen tiedustelun ex-päällikön James Clapperin ja keskustiedustelupalvelu CIA:n entisen johtajan John Brennanin ja arvosteli heidät rajusti.

- Älkää viitsikö, he ovat poliittisia palkkarenkejä, Katsokaa Brennania, Clapperia ja Comeya, Trump tuhahti.

- Comey on nyt todistettu valehtelijaksi ja todistettu vuotajaksi. Joten tarkastelkaa sitä ja sitten presidentti Putin erittäin vahvasti, kiivaasti sanoo, että hänellä ei ollut mitään tekemistä niiden (vaaleihin sekaantumisen ja hakkeroinnin) kanssa.

Yhdysvaltain entinen varaoikeusministeri ja hetken aikaa virkaa tekevänä oikeusministerinä toiminut Sally Yates on tyrmistynyt, että Trump asettuu jälleen Putinin puolelle.

Yatesista on käsittämätöntä, että Trump luottaa ennemmin entiseen KGB:n agenttiin kuin Yhdysvaltain oman tiedusteluyhteisön palveluksessa oleviin henkilöihin.

- Häiritsevää ja julkean epäisänmaallista, ja vielä veteraanienpäivänä kaiken lisäksi, Yates tviittaa.
Trump puhui vastaavaa jo ensimmäisen virallisen Putinin tapaamisen jälkeen, mutta sen jälkeen on paljastunut epäilyttäviä tietoja Trumpin lähipiirin toiminnasta, ja tutkinta on edistynyt niin ettei enää pitäisi olla epäselvyyttä venäläisten sekaantumisesta vaaleihin. Siksi Trumpin puheet alkavat vaikuttaa entistä hullummilta ja sekaantumiselta Muellerin työhön.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Yhdysvalloissa 17 eri tiedusteluvirastoa on todennut, että Venäjä sekaantui Yhdysvaltain vaaleihin yrittäen auttaa Trumpia päihittämään demokraattipuolueen Hillary Clintonin.
No kun edelleenkään ei ole 17 eri tiedusteluvirastoa näin todennut :lol:
Oletan lähteen olleen jälleen CNN
https://www.youtube.com/watch?v=Ixe_vXHGw7Y
MSNBC's Joy Reid Calls Rigged Election Claim “Absurd”—Gaslights Viewers
Demokraateilla on havaittavissa pientä paniikinomaista kun esivaalejen käpälöiminen on nyt tullut julki.Kovasti yritetään siirtää huomiota todellisesta uutisesta. :lol: :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

http://rayhablogi.blogspot.fi/2017/11/a ... jille.html
AVOIN KIRJE PÄÄTOIMITTAJILLE
Kuva
Arvoisat suomalaisen luotettavan valtamedian päätoimittajat,
olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan journalistiset perustelunne sille, miksi vaikenette määrätietoisesti ja johdonmukaisesti seuraavista Yhdysvaltoja koskevista uutisista.

Olette tuoneet säännöllisesti esille presidentti Trumpia ja hänen lähipiiriään koskevia Venäjä-yhteysepäilyjä ja tutkimuksia, uutisoineet kuinka Venäjä sekaantui vaaleihin jne., mutta vaijenneet täysin Yhdysvaltain demokraattista puoluetta ja Hillary Clintonia koskevista uutisista.

Olisi todella mukava kuulla millä journalistisilla perusteille olette päättäneet, etteivät ne ole uutisoinnin arvoisia. Esitän seuraavassa muutaman sellaisen uutisen, jotka ovat olleet laajasti esillä amerikkalaisissa medioissa, myös sikäläisessa valtamediassa, mutta joista te vaikenette visusti.


1. Trump-kansio

Te ette ole sanallakaan kertoneet suomalaisille siitä, että koko kohu Trumpin mahdollisista Venäjä-yhteyksistä on peräisin niin sanotusta Trump-kansiosta, tiedostosta, jonka Yhdysvaltain demokraattinen puolue ja muutama Trumpia vastustanut republikaani tilasivat jo hyvissä ajoin ennen vaaleja ja josta maksettiin miljoonia dollareita.

Kyseisen tiedoston tilasti demokraattisen puolueen toimeksi annosta yksityinen lakifirma, joka palkkasi entisen brittivakoojan kokoamaan sellaisen. Kansion sisältämiä tietoja ja väitteitä ei ole missään vahvistettu tai todennettu, eikä se sisällä mitään todisteita mistään väärinkäytöksistä, mutta se on ollut pohjana Trumpia vastaan esitettyihin syytöksiin.

Kansion olemassa olo on kiistetty moneen kertaan, myös senaatin kuulusteluissa, mutta nyt sen olemassa olo on todistettu. Kun johtavat demokraatit kielsivät sen olemassa olon virallisesti, he saattoivat syyllistyä rikokseen. Kokonaan toinen kysymys on sekin, miten ihmeessä tällaisen tiedoston perusteella on käyty Yhdysvaltain presidentin kimppuun.

Hiljattain esiin on noussut sekin mahdollisuus, että tämän Trump-kansion aineisto onkin peräisin nimenomaan venäläisiltä tahoilta, mikä tarkottaisi sitä että demokraattinen puolue hankki venäläisiltä Trumpia koskevaa törkyaineistoa. Jos tämä epäilys osoittautuu todeksi tutkimuksissa, silloin Hillary Clintonin vaaliryhmä ja demokraattinen puolue olisivat itse toimineet venäläisten kanssa nimenomaan vaalitulokseen vaikuttaakseen ja edelleen valitun presidentin toimintaa vaikeuttaakseen. Trumpin lähipiirinhän sanotaan tehdeen bisnestä venäläisten kanssa, ei sopineen vaaleista.

Millä journalistisella perusteella YLE, Helsingin Sanomat, Iltasanomat ja Iltalehti muiden tavoin ovat jättäneet tämän uutisoimatta?
https://www.washingtonpost.com/world/na ... 00723f4c11
http://edition.cnn.com/2017/10/26/polit ... index.html
http://edition.cnn.com/2017/10/24/polit ... index.html
https://www.nytimes.com/2017/10/24/us/p ... ssier.html
https://www.theguardian.com/us-news/201 ... ia-inquiry


2. Hillary Clintonin vaalipäällikkö John Podestan Venäjä-kytkökset

Trumpin Venäjä-yhteyksiä vastaan hyökänneen demokraattisen puolueen äänekkäimpiin jäseniin kuulunut Hillary Clintonin läheinen ystävä ja hänen vaalipäällikkönsä John Podesta ja hänen veljensä, joka johti Washingtonin suurinta lobbarifirmaa, ovat tehneet kauppoja suoraan Vladimir Putinin lähipiirin kanssa jo vuosien ajan. Heidän ja monien muiden johtavien demokraattien Venäjä-kytkökset ovat olleet pidempiaikaisempia ja laajempia kuin Trumpin lähipiirin.

Miten on mahdollista, ettei yksikään luotettava suomalainen valtamedia ole uutisoinut tätä lainkaan?
https://www.forbes.com/forbes/welcome/? ... google.fi/
http://www.newsweek.com/tony-podesta-ro ... sia-690513
https://www.nbcnews.com/news/us-news/mu ... ta-n812776
https://www.washingtontimes.com/news/20 ... -probe-in/
https://www.nytimes.com/2017/11/10/us/p ... ation.html
http://www.washingtonexaminer.com/tony- ... le/2638374


3. Yhdysvaltain demokraattisen puolueen salainen sopimus Clintonin kanssa

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen johtoon kuulunyt Donna Brazile paljasti kirjassaan ja lukuisissa haastatteluissaan, että DNC eli demokraattinen puolue, oli tehnyt salaisen sopimuksen Hillary Clintonin kanssa. Miljoonaveloissa ollut puolue sopi Hillaryn kanssa, että tämä järjestää puolueelle rahoituksen ja maksaa velat. Vastineeksi Hillary Clinton saa täyden ja rajoittamattoman päätösvallan demokraattisen puolueen varojen ja rahan käyttöön, sekä saa yksin päättää puolueen vaalistrategioista ja toiminnasta.

Brazile, joka siis oli osa demokraattisen puolueen johtoa vaalien aikana, on vahvistanut, että demokraattisen puolueen esivaalit oli sovittu ja järjestetty Hillary Clintonin eduksi jo etukäteen, juuri niinkuin Bernie Sandersin kannattajat ja monet muut sanoivat. Tuolloin suomalainen valtamedia leimasi tällaiset väitteet äärioikeistolaisen valemedian valheiksi. Miten nyt?

Mitkä ovat olleet ne journalistiset perusteet, joiden pohjalta luotettava suomalainen valtamedia on päättänyt olla julkistamatta tätä uutista?
http://nypost.com/2017/11/05/donna-braz ... e-katrina/
https://www.washingtonpost.com/news/the ... e-sanders/
https://www.cnbc.com/2017/11/04/donna-b ... -deal.html
https://www.nbcnews.com/politics/electi ... al-n817411
https://www.vanityfair.com/news/2017/11 ... ie-sanders


4. Hillary Clintonin Venäjä-yhteydet

Vuonna 2010 Obaman hallinto antoi siunauksensa kaupalle, jossa viidenneksen Yhdysvaltain uraanituotannosta vastaava yhtiö siirtyi Venäjän valtion energiayhtiön omistukseen. Kaupan hyväksyi seitsemän valtion virastoa, mukaan lukien ulkoministeriö. Ulkoministerinä toimiva Hillary Clinton jääväsi itsensä päätöksenteosta.

Kauppaa oli yritetty saada aikaiseksi jo vuonna 2008, jolloin senaatin komitea, jonka johtohahmoihin kuului senaattori Hillary Clinton, suositteli kaupan hyväksymistä. Presidentti Bushin hallinto päättä evätä kauppaluvan tuolloin FBI:n suosituksesta, koska se oli saanut selville tutkimuksissaan, että kauppaan liittyi lahjontaa ja vahvoja epäilyksiä rahanpesusta jne.

Kun Obaman hallinto otti kertaalleen jo estetyn kaupan esille ja vei sen läpi, Bill Clinton sai samaan aikaan kaupassa mukana olleilta amerikkalaisilta liikemiehiltä satojen tuhansien dollarien lahjoitukset. Kaupan venäläisosapuoli ilmoitti haastattelussa, että Bill Clinton on hänen hyvä ystävänsä. Bill ja Hillary Clintonin johtama ja perustama Clinton-säätiö sai venäläisiltä ja amerikkalaisilta kaupassa mukana olleilta miljoonia dollareita.

Tämä asia haudattiin jo kertaalleen presidentinvaalien aikana, mutta nyt senaatti on perustanut tutkimuskomitean selvittelemään asiaa uudelleen. FBI:n uskotaan senkin tutkivan kaupan taustoja ja Trumpin Venäjä-yhteyksiä tutkiva erityskomitea on sekin ryhtynyt selvittämään tätä asiaa ja Podestan ja muiden demokraattien Venäjä-yhteyksiä.

Mitkä ovat olleet ne journalistiset perusteet, joiden nojalla te, suomalaisen valtamedian päätoimittajat, olette jättäneet tämän uutisoinnin kokonaan pois ja salanneet asian suomalaisilta?
http://edition.cnn.com/2017/11/13/polit ... index.html
http://www.chicagotribune.com/news/nati ... story.html
https://www.nytimes.com/2015/04/24/us/c ... mpany.html
http://thehill.com/policy/national-secu ... nistration
https://www.theguardian.com/world/2017/ ... al-counsel
http://www.latimes.com/politics/washing ... story.html
http://www.newsweek.com/russia-uranium- ... ole-710273

Luotettava suomalainen valtamedia on jo lähes parin vuoden ajan käynyt melko avointa kampanjaa Yhdysvaltain presidenttiä vastaan, tuonut esiin epäilyjä hänen yhteyksistään Venäjään ja Venäjän presidentti Putiniin, tai tämän lähipiiriin. Olisi todella mielenkiintoista tosiaan kuulla ne perusteet, joiden ansiosta Hillary Clintoniin ja demokraattiseen puolueeseen liittyviä vastaavia uutisia emme suomalaisesta valtamediasta kuule tai näe vahingossakaan.

Oman ilmoituksenne mukaan tehän uutisoitte vain faktoja ja oikeita uutisia, kun valemediat julkistavat valeuutisia. Onko tämä valintanne Trump-Clinton -akselilla siis ymmärrettävä niin, että CNN, New York Times, Newsweek, Guardian ja muut ovat valemedioita, jotka julkaisevat valeuutisia, vai mikä on perustelunne sille, ettette lainkaan käsittele Hillary Clintonia ja demokraattista puoluetta koskevia uutisia?
Kuva
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005451228.html
Venäjältä karkotettu brittitoimittaja kertoo paljastuskirjassaan, miksi Putinilla on Trumpista niskalenkkiote – ”Ei voi taata, etteikö sama voisi tapahtua myös Suomessa”

Toimittaja Luke Harding oli ensimmäinen länsimainen toimittaja, joka karkotettiin Venäjältä kylmän sodan jälkeen. Uudessa kirjassaan hän kertoo muun muassa entisen brittivakoojan salaisesta Trump-raportista. Hardingin mielestä Venäjällä on osattu hyödyntää amerikkalaista hajaannusta.

The Guardian -lehden palkittu toimittaja Luke Harding uskoo, että Venäjä yritti vaikuttaa myös brexitiin eli Britannian EU-kansanäänestykseen. ”Kun kerran vaikutusyrityksiä on ollut Ranskassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa, niin tietysti myös täällä. Kuinka paljon, sitä emme tiedä vielä.” Sosiaalisen median kautta tulevat vaikutusyritykset ovat ilmeisimpiä.

Julkaistu: 16.11. 9:25

Lontoo

Siitä on jo yli vuosi, kun Donald Trump valittiin Yhdysvaltain presidentiksi. Vuoden aikana Trump on ehtinyt haukkua monet pataluhiksi.

Vaan yhteen ei moite yllä: Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin.

”Aikamme suurin arvoitus on se, miksi Trump on mukava Putinille, mutta ikävä kaikille muille”, pohtii Venäjään erikoistunut brittitoimittaja Luke Harding.

Ratkaisu on ilmeinen: ”Ainoa rationaalinen vastaus on, että Putinilla on ote Trumpista.”

Hardingilta juuri ilmestynyt teos Salajuoni – kuinka Venäjä auttoi Trumpin Valkoiseen taloon (englanniksi Collusion) perkaa Putinin Venäjän ja Trumpin yhteyksiä.

Kirja julkaistaan tällä viikolla useassa eri maassa.

Salajuonta lukee kuin vakoilujännäriä. On entisen brittivakoojan Trump-raporttia, salaisia tapaamisia, hämäriä kiinteistökauppoja, rahanpesua ja laajamittaista hakkerointia. Ei ihme, että pari Hardingin aiempaa teosta on jopa filmattu.

Kyse ei ole kuitenkaan fiktiosta, vaan moninkertaisiin lähteisiin perustuvasta dokumentista. Tekstin lukivat ennen sen julkaisua myös juristi ja amerikkalainen faktantarkastaja.

”Halusin kirjoittaa kansainväliselle yleisölle kertomuksen ajastamme. [Kirja on myös] erityisesti suomalaisille, koska maantieteenne takia ette pääse koskaan eroon Venäjästä. Ei voi taata, etteikö se mikä tapahtui Amerikassa, voisi tapahtua myös Suomessa”, Harding kertoo työnantajansa eli The Guardian -lehden toimituksessa Lontoossa.

Siitä ei ole enää kahta kysymystä, etteikö Venäjä olisi vaikuttanut Yhdysvaltain presidentinvaaleihin tietomurrolla ja verkkoviestinnällään. Hardingin mukaan Venäjälläkään ei silti arvattu, kuka nappaisi vaalivoiton.

”Uskon, että Trumpin valinta oli yllätys Putinillekin. Suunnitelma oli vahingoittaa Hillary Clintonia, jotta Yhdysvaltoihin saataisiin heikko johtaja.”

Putin ei luonut Trumpia, mutta hän on käyttänyt Trumpia hyväkseen. Venäjällä on myös osattu hyödyntää – riidankylväjän tavoin – Yhdysvaltain erilaisia poliittisia, kulttuurisia ja rodullisia jakolinjoja.

Mitä Venäjä tällä kaikella tavoittelee?


Ykköstavoite on ollut Hardingin mukaan taloudellinen eli Venäjän vastaisten pakotteiden purkaminen. Bonuksena tulee Yhdysvaltain poliittinen kaaos ja heikentyminen kansainvälisillä areenoilla.

”[Kaaos] on musiikkia Putinin korville.”

Pakotteita Putin ei ole kuitenkaan saanut kumottua. Tämä kertoo länsimaisen demokratian voimasta: Yhdysvaltain presidentin vallalle on rajoitteita.

”Ei voi vain painaa nappia ja saada mitä haluaa.”

Hardingin mielestä Kreml ymmärtääkin huonosti länsimaisia ja erityisesti amerikkalaisia instituutioita.

”Venäjällä luullaan, että Yhdysvallat, Suomi, Britannia ja Saksa ovat vain kiilloteltuja versioita Venäjästä, vaikka maat ovat aitoja demokratioita.”

Yhdysvaltain viimevuotiset tapahtumat eivät siinneet tyhjästä, vaan ovat Hardingin mukaan suora jatkumo KGB:n ja FSB:n vaikutusyrityksille vuosikymmenien ajalta.

Nuorelle polvelle kylmän sodan uusi tuleminen on voinut olla hämmentävää, eikä muistoja vanhastakaan ole. Tämä on auttanut Venäjää.

Hardingin mielestä suomalaiset ovat kuitenkin etulyöntiasemassa Venäjän vaikutustoimiin varautuessaan:

”Yli 60-vuotiaat suomalaiset ymmärtävät kyllä, mitä venäläinen propaganda on.”

Vuonna 2011 Harding sai omakohtaisen kokemuksen 2000-luvun kylmästä sodasta: Hänestä tuli ensimmäinen Venäjältä karkotettu länsimainen toimittaja sitten 1990-luvulla päättyneen kylmän sodan. Juttujen sävy ei miellyttänyt valtaapitäviä.

Koetko oloasi koskaan uhatuksi, kun kirjoitat kriittisesti Venäjästä?

”Miksi kaikki aina kysyvät tätä?” Harding nauraa. ”Ei, en ole peloissani, mutta en voi mennä takaisin Venäjälle.”

Kuolettavan vaarallinen Venäjä on kuitenkin vain venäläisille, joita pidetään pettureina.

Entä koitko Salajuonen kirjoittamisen vaikeaksi taustasi takia?

”Tarkoitatko, että olenko mustavalkoinen toimittajanplanttu, joka kantaa kaunaa Venäjälle?” Harding kysyy ja nauraa vielä enemmän.

Tiedät kyllä mitä tarkoitan!

”Olen kirjoittanut vain mikä on totta. En ole edes spekuloinut. Kaikki perustuu lähteisiin. – – Toki Venäjä sanoo, että olen länsivakooja.”

Harding painottaa, että hänen ongelmansa ei ole koskaan ollut Venäjä maana tai venäläiset, vaan ”tietty KGB-laji, joka on saanut otteen maasta ja ohjailee sitä omiin tarkoituksiinsa”.

Venäjällä vallassa ovat upporikkaat kleptokraattiperheet. Kleptokratialla tarkoitetaan korruptoitunutta ”varkaiden valtaa”.

Jopa niiden jälkikasvu menee keskenään naimisiin, jotta omaisuudet eivät hupene. Eletään eräänlaisessa 2000-luvun uusfeodaaliyhteiskunnassa.

Trumpia ja Putinia yhdistää Hardingin mukaan se, että kumpikaan ei usko demokratiaan, ihmisoikeuksiin tai länsimaisiin arvoihin. Sen sijaan kumpikin uskoo itseään hyödyttävään kaupantekoon.

Putin pysyy vallassa todennäköisesti vielä vuosikaudet, mutta Trumpin tilanne on kiikkerämpi. Paljon riippuu siitä, miten Yhdysvaltain Venäjän-tutkinnan erikoissyyttäjän Robert Muellerin selvitykset edistyvät.

Harding uskoo, että Muellerin tutkimukset hermostuttavat presidenttiä.

”Valkoisen talon pensaikko voi olla jo tulessa.”

Katso alla olevasta kuvakarusellista Trumpin Venäjä-vyyhdin päähenkilöt.

Donald Trump on paininut Venäjä-syytösten kanssa presidenttikautensa alusta asti. On epäilty, että Venäjä manipuloi vaaleja Trumpin eduksi levittämällä valeuutisia ja hakkeroimalla demokraattien sähköposteja. Mielikuvaa vahvistivat Trumpin myönteiset puheet Venäjästä. Yleinen arvio on, että Venäjä toivoi Trumpista Yhdysvaltojen presidenttiä. Trump esimerkiksi kutsui sotilasliitto Natoa vanhentuneeksi. Myöhemmin Trump on perunut Nato-vähättelyään, eikä hän ole vielä tehnyt mitään merkittäviä Venäjää hyödyttäviä toimia. Venäjä-pakotteista on pidetty kiinni. Trump on kuitannut demokraattien Venäjä-syytökset huonojen häviäjien panetteluna. Viimeisten skandaalien myötä syytösten ohittaminen kävi kuitenkin vaikeaksi: Trumpin väitetään paljastaneen venäläisille salaisen tiedustelulähteen ja – mikä vakavampaa – yrittäneen taivutella FBI-johtaja James Comeya luopumaan Venäjä-tutkinnasta.

Kuka?
Toimittaja Luke Harding

Luke Harding (s. 1968) on brittiläinen toimittaja-kirjailija, jonka erityisalaa on Venäjä.

Oxfordin yliopistossa opiskellut Harding on työskennellyt The Guardian -sanomalehdessä vuodesta 1996 lähtien.

Harding toimi lehden Moskovan-kirjeenvaihtajana 2007–2011. Hän on ollut kirjeenvaihtajana myös Delhissä, Berliinissä ja sota-alueilla.

Aiemmin Hardingilta on ilmestynyt viisi tietokirjaa, joista kahdesta on tehty elokuva.

Suomeksi ovat ilmestyneet Hardingin Venäjän-kokemuksista kertova Mafiavaltio, venäläisen agentin Litvinenkon murhasta kertova Vaiennettu sekä teokset Julian Assangesta ja Edward Snowdenista. Hardingin kustantaja Suomessa on Into.
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3763
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

"Uskoo, voi olla, on epälty...."

Haukotus.

Ensi vuonna tullaan kyllä näkemään johtavia poliitikkoja ja näiden läheisiä leivättömän pöydän ääressä, mutta aivan konkreettisiin syytteisiin
pääsevät vastaamaan Clinton-Obama-Podesta klaanin johto.
Todennäköisesti ainakin myös Hillary itse.
Sen verran törkeää on meno ollut, kuten tuosta sikakoiruuden postauksesta voi lukea.

Enää puuttuu, että Saska Saarikoski tulee meitä opastamaan, kuinka Trump on syyllinen ihan kaikkeen.
Luke Harding uskoo, että Venäjä yritti vaikuttaa myös brexitiin eli Britannian EU-kansanäänestykseen
”Uskon, että Trumpin valinta oli yllätys Putinillekin.
”Valkoisen talon pensaikko voi olla jo tulessa.”
Siitä ei ole enää kahta kysymystä, etteikö Venäjä olisi vaikuttanut Yhdysvaltain presidentinvaaleihin tietomurrolla ja verkkoviestinnällään
Moldovalaiset pikkuhakkerit on kaiken takana :D
Itse olen kyllä missannut ihan totaalisesti kaikki konreettiset todisteet yhtään mistään.
Kauhea jankkaaminen on kyllä ollut lähes rumputulimaisesti päällä.

Vielä hauskan harhainen artikkeli iltasanomissa:
Uutuuskirja paljastaa: Näin Trump jäi Putinin ansaan


Mielenkiintoinen ansa, jossa joudutaan Yhdysvaltain Presidentiksi.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201711 ... 0_ul.shtml

Artikkeli käsitttelee tuota "Salajuoni" kirjaa, ja tyyli on sama kuin mitä olemme nähneet esim. Ulvilan keissin ja Kim Dotcomin oikeudenkäynneissä:
Onhan se syyllinen, kun tutkimusaineistoa on ainakin ziljoona sivua!
Artikkeli onkin harvinaisen pitkä nettiuutisiin, mutta mitään sellaista sisältöä siinä ei kyllä ole ollenkaan.
(todella, haaskasin elämästäni aivokapasiteettia, happea ja aikaa tuon lukemiseen)

Trumpin kampanjatiimi oli esimerkiksi todella tavannut venäläisiä vaalien alla, aivan kuten Steelen lähteet olivat väittäneet ja GCHQ ja muut tiedusteluvirastot olivat havainneet.
Jaa, no voi että. Kaikki poliitikot tapaavat ulkomaiden edustajia.
Myös Clintonit ja myös suomalaiset poliitikot.
i-can-see-russia.png
i-can-see-russia.png (207.14 KiB) Katsottu 5237 kertaa
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005469186.html
Ulkopoliittisen instituutin Aaltola Pohjois-Korean ohjuskokeesta: ”Isku Yhdysvaltain ja Trumpin arvovallalle”

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo, että ohjuskoe on isku Yhdysvaltain ja Trumpin arvovallalle.

Julkaistu: 29.11. 15:20

Mika Aaltolan mukaan ohjuskoe oli selkeä osoitus siitä, ettei Kim Jong-un aio ottaa askelta taaksepäin tai luopua uhittelusta.

Pohjois-Korea ilmoitti keskiviikkona paikallista aikaa testanneensa onnistuneesti uudentyyppistä mannertenvälistä ballistista ohjusta, joka sen mukaan yltää kaikkialle Yhdysvaltoihin. Maa julistautui samalla ydinasevallaksi.

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sanoo, että ohjuskoe oli vahva viesti siitä, ettei maailmalla enää tarvitse aprikoida, kykeneekö Pohjois-Korea ydiniskuun ympäri maailmaa.

– Enää ei tarvitse kinastella, onko Pohjois-Korea ohittanut rajapyykkejä, sillä se selkeästi on, Aaltola sanoo IS:lle.

– Venäjä ilmoitti vielä syyskuussa, että pohjoiskorealaisten teknologia mannertenvälisissä ohjuksissa oli vajavaista, mutta ohjusohjelma on edennyt kukon askelilla viimeisen vuoden ajan.

Aaltolan mukaan Pohjois-Korean kyvykkyydestä iskeä mihin päin maailmaa tahansa kertoo erityisesti ohjuksen lentokorkeus. Hän sanoo, että ohjuskoe oli lisäksi selkeä osoitus siitä, ettei Kim Jong-un aio ottaa askelta taaksepäin tai luopua uhittelusta ja tilanteen kiihdyttämisestä pelkästään Donald Trumpin kovien puheiden tai YK:n turvallisuusneuvoston asettamien pakotteiden voimalla.

– Trump on uskonut, että sai puheillaan Pohjois-Korean perääntymään kokeista syyskuun jälkeen. Pohjois-Korea kuitenkin osoitti, että se tekee, mitä huvittaa.

Aaltolan mukaan pallo on YK:n turvallisuusneuvostossa Yhdysvalloilla ja Kiinalla. Yhdysvallat haluaa osoittaa olevansa valmis iskemään takaisin. Näin se haluaa luoda Pohjois-Korealle sotilaallisen pelotteen.

– Tämä on isku Yhdysvaltain ja Trumpin arvovallalle, koska hän oli selkeästi toivonut, että kovat puheet saisivat aikaan muutoksen. Totta kai se asettaa paineita myös Yhdysvaltain ja Kiinan suhteisiin, sillä Yhdysvallat toivoo Kiinan tekevän jotain tilanteen ratkaisemiseksi.

Kiinan ulkoministeriön edustaja sanoi keskiviikkona, että paras tapa liennyttää jännitteitä on Kiinan ehdotus, jonka mukaan Pohjois-Korea jäädyttää kokeensa vastineeksi siitä, että Yhdysvallat keskeyttää sotaharjoitukset alueella.

Kiina kehottaa Pohjois-Koreaa noudattamaan YK:n päätöslauselmia ja lopettamaan toimet, jotka kiristävät jännitteitä Korean niemimaalla.
Kun työ aiheuttaa paineita, Trump rentoutuu Twitterissä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005469797.html
Trump jakoi ääriryhmän viestejä ja vihjasi tv-juontajan sekaantuneen avustajansa kuolemaan – ”Hän ei ole terve”

Julkaistu: 29.11. 19:52

Presidentti Donald Trumpin Twitter-viestit herättävät jälleen keskustelua.
Keskiviikkona Trump kommentoi tilillään NBC-kanavan huippujuontajan Matt Lauerin saamia potkuja, joiden kanava ilmoitti johtuneen seksuaalisesta ahdistelusta. Viestissään Trump kyseli, aikooko kanava antaa potkut myös MSNBC-kanavan johtajalle ja sen aamujuontajalle Joe Scarboroughille, jota vastaan presidentti on hyökännyt aiemminkin.

– Ja koska he irtisanovat alhaisten katsojalukujen Joe Scarboroughin johtuen ”ratkaisemattomasta mysteeristä” joka tapahtui Floridassa vuosia sitten? Tutkikaa!, Trump kirjoitti tilillään.

Viestissään Trump viittasi aikaisemmin republikaanien kongressiedustajana toimineen Scarboroughin toimiston harjoittelijan vuonna 2001 tapahtuneeseen kuolemaan. 28-vuotias Lori Klausutis löydettiin kuolleena Scarboroughin toimistosta Floridassa. Klausutisin kerrottiin kärsineen sydänongelmista.

Floridalaisen St. Petersburg Times -lehden mukaan Klausutis oli kertonut voineensa huonosti ennen kuolemaansa. Amerikkalaismedian siteeraamien poliisiraporttien mukaan kuolemaan ei liittynyt mitään rikokseen tai itsemurhaan viittaavaa. Tapaus on silti jäänyt elämään Scarboroughiin liittyvänä salaliittoteoriana.

Scarborough itse vastasi Trumpin kommentteihin Twitter-tilillään.

– Näyttää siltä että valitsin oikean päivä lopettaa Trumpin outoihin twiitteihin vastaamisen. Hän ei ole terve, juontaja kirjoitti.

Välitti ääriryhmän muslimivastaisia viestejä

Keskiviikkoaamuna Trump herätti ihmetystä myös jakamalla Twitter-tilillään brittiläisen äärioikeistolaisen ryhmän johtajan viestejä. Viestien sisältämien videoiden väitetään esittävän muslimeita suorittamassa kuohuttavia tekoja, mutta videoiden alkuperää ei ole vahvistettu.

Yhden videon kerrotaan näyttävän, kuinka ”islamistinen jengi” pahoinpitelee nuoren pojan kuoliaaksi. Toisella videolla ”muslimisiirtolainen” pahoinpitelee poikaa, jonka kerrotaan olevan hollantilainen. Kolmannella videolla parrakas mies rikkoo Neitsyt Marian patsaan.

Videot oli julkaissut äärioikeistolaisen ja islaminvastaisen Britain First -liikkeen varajohtaja Jayda Fransen. The Guardian -lehden mukaan Britain First on nationalistipuolue BNP:n entisten jäsenten vuonna 2011 perustama ryhmä, joka toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.

Ryhmän tukijat ovat järjestäneet valtausiskuja moskeijoihin ja partioineen juutalaisten suosimilla asuinalueilla. Monet ryhmän johtohenkilöistä on tuomittu rasismista, ja lehden mukaan myös Fransen sai vuonna 2016 tuomion uskonrauhan rikkomisesta, joka kohdistui huivia käyttäneeseen musliminaiseen.

Britannian pääministerin Theresa Mayn tiedottaja totesi keskiviikkona antamassaan lausunnossa viestien jakamisen olleen Trumpilta ”väärin”.

– Britain First pyrkii hajottamaan yhteisöjä vihantäyteisellä viestillä, joka kauppaa valheita lietsoo jännitteitä. Tämä aiheuttaa huolta lakia noudattavien ihmisten keskuudessa, tiedottaja totesi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Valtaosa briteistä hylkää äärioikeiston vahingollisen retoriikan, joka on tämän maan edustamien arvojen – säädyllisyyden, suvaitsevaisuuden ja kunnioituksen – vastaista. Tämän tekeminen oli presidentiltä väärin, lausunnossa todettiin.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

https://yle.fi/uutiset/3-9959574
Analyysi: Flynnin tunnustus toi Venäjä-tutkinnan aimo loikan lähemmäksi Valkoisen talon ydintä

Flynn tunnusti valehdelleensa Venäjä-tutkinnassa. Trumpin on entistä vaikeampi kutsua tutkintaa "fake newsiksi", kirjoittaa Ylen Washingtonin kirjeenvaihtaja.

1.12.2017 klo 20:45päivitetty 1.12.2017 klo 20:50

Michael Flynnin tunnustus valehtelusta FBI:n Venäjä-tutkinnassa on Valkoiselle talolle kiperä paikka. Flynn ei ollut kuka tahansa ”vapaaehtoinen” ja rooliltaan ”mitätön”.

Flynn oli Trumpin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja, Valkoisen talon yksi keskeisimmistä henkilöistä.

Tähän mennessä Valkoinen talo on etäännyttänyt itsensä Venäjä-tutkinnassa syytteet saaneista Trumpin entisestä kampanjapäälliköstä Paul Manafortista sekä hänen liikekumppanistaan Rick Gatesistä.

Heidän saamansa syytteet koskivat aikaa ennen Trumpin vaalikampanjaa ja lähinnä talousrikoksia.

Flynn ei ole ensimmäinen, joka tunnustaa valehdelleensa FBI:lle Venäjä-tutkinnassa. Palturia on tunnustanut puhuneensa myös Trumpin kampanjan ulkopoliittisena neuvonantajana toiminut George Papadopoulos. Hän oli kampanjan aikana yhteyksissä venäläistahoihin ”Hillary Clintonia tahraavasta” aineistosta.

Valkoisen talon mukaan Papadopoulos oli kuitenkin kampanjassa vapaaehtoinen ja roolinsa vähäpätoinen.

Flynnistä etäännyttäminen on Valkoiselle talolle hyvin vaikeaa. Turvallisuuspoliittinen neuvonantaja briiffaa presidentin jokainen aamu. Hänestä ei saa mitätöntä millään.

Trumpin on tämän jälkeen myös hankalaa kutsua kampanjansa Venäjä-yhteyksien tutkintaa noitavainoksi ja ”fake newsiksi”, kun yksi entinen hallinnon jäsen on jo tunnustanut valehdelleensa Venäjä-tutkinnassa yhteyksistään ja keskusteluistaan.

FBI:lle valehtelu on rikos, josta voi saada viisi vuotta vankeutta. Oikeusoppineet ovat muistuttaneet, että tämänkaltainen tunnustus pitää yleensä sisällään ”diilin” yhteistyöstä. Molemmat osapuolet, syyttäjä- ja syytetty, saavat jotain, ja mitä isompi kala, sitä parempi ”diili”.

Diilistä kielii joidenkin yhdysvaltalaisten oikeusoppineiden arvioiden mukaan se, että Flynniä ei syytetty mistään muusta. Aineksia lisäsyytteisiin olisi ollut talousrikosepäilyjen, ja jopa Yhdysvalloissa maanpaossa elävän turkkilaisen uskonoppineen sieppaussuunnitelmaepäilyistä.

Flynn myönsi valehdelleensa FBI:lle Venäjän Yhdysvaltain-suurlähettilään Sergei Kisljakin kanssa käymistään keskusteluista. Flynn ja Kisljak olivat puhuneet muun muassa Venäjä-pakotteista viime joulukuussa, vaalien ja virkaanastujaisten välisenä siirtymäaikana. Venäjän ilmeinen toive oli pakotteiden lieventyminen uuden hallinnon myötä.

Seuraava kysymys Venäjä-tutkinnassa kuuluu: saiko Flynn ohjeita Venäjä-keskusteluihinsa, ja jos sai, niin keneltä vai toimiko hän yksin?

Trump erotti Flynnin turvallisuuspoliittisen neuvonantajan tehtävästä alle kuukauden virassaolon jälkeen, kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut varapresidentti Mike Pencelle juuri Venäjä-yhteyksistä.

Trump erotti myöhemmin myös FBI:n johtaja James Comeyn, jonka johdolla Venäjä-tutkinta aloitettiin. Comeyllä näyttää olevan oma tulkintansa tilanteesta. Hän twiittasi Flynnin tunnustuksen jälkeen Raamatun jakeen Vanhan Testamentin Aamoksen kirjasta: ”Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus kuin ehtymätön puro”.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Jos erikoissyyttäjän reilun vuoden tutkinnan saldo on se että Flynniä syytetään FBI:lle valehtelusta niin sen jo pitäisi kertoa yksinkertaisemmillekkin koko tutkinnan tilan.Mitään näyttöä Trumpin veljeilystä Venäjän kanssa ei ole eikä tule :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Chefile »

sikakoira kirjoitti:^
Jos erikoissyyttäjän reilun vuoden tutkinnan saldo on se että Flynniä syytetään FBI:lle valehtelusta niin sen jo pitäisi kertoa yksinkertaisemmillekkin koko tutkinnan tilan.Mitään näyttöä Trumpin veljeilystä Venäjän kanssa ei ole eikä tule :lol:
Flynn sai kevyimmän mahdollisen syytteen ihan vain sen takia, että vie mukanaan yksi tai jopa kaksi Trumpin lähipiiriläistä. Herra Kushner, Ivankan mies, taitaa olla ainakin kusessa (Jerusalemin tunnustaminen Israelin pääkaupungiksi taitaa olla miehen viimeisiä aikaansaannoksia) kun Flynn aloitti laulamisen.

Trumpin kampanjan veljeilystä venäläisten kanssa on jo paljon todisteita. Et vaan taida ymmärtää miten oikeuslaitos USA:ssa toimii. Voi mennä toinenkin vuosi vielä, mutta Trumpia lähemmäs tutkinta on koko ajan mennyt.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3763
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Chefile kirjoitti:Herra Kushner, Ivankan mies, taitaa olla ainakin kusessa (Jerusalemin tunnustaminen Israelin pääkaupungiksi taitaa olla miehen viimeisiä aikaansaannoksia) kun Flynn aloitti laulamisen.
Fake News. Mikäs narina tästä Jerusalemisa nyt yhtäkkiä?

Bill Clinton 1992: "Jerusalem is still the capital of Israel and must remain an undivided city"
Hussein Obama 2008: "Jerusalem will be the capital of Israel. I have said that before and I will say it again"

https://www.youtube.com/watch?v=mm42_08Uv5g

Punikeilla on taas verta käsissään: Saivat Trumpin näyttämään siltä, kuin olisi tehnyt jotain ennenkuulumatonta ja ählämit riehumaan tietenkin.
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Chefile
Christopher Lorenzo
Viestit: 1500
Liittynyt: Su Marras 23, 2014 11:30 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Chefile »

Marokon Kauhu kirjoitti:
Chefile kirjoitti:Herra Kushner, Ivankan mies, taitaa olla ainakin kusessa (Jerusalemin tunnustaminen Israelin pääkaupungiksi taitaa olla miehen viimeisiä aikaansaannoksia) kun Flynn aloitti laulamisen.
Fake News. Mikäs narina tästä Jerusalemisa nyt yhtäkkiä?

Bill Clinton 1992: "Jerusalem is still the capital of Israel and must remain an undivided city"
Hussein Obama 2008: "Jerusalem will be the capital of Israel. I have said that before and I will say it again"

https://www.youtube.com/watch?v=mm42_08Uv5g

Punikeilla on taas verta käsissään: Saivat Trumpin näyttämään siltä, kuin olisi tehnyt jotain ennenkuulumatonta ja ählämit riehumaan tietenkin.
Että ihan "Fake News", ahahahahah, Trumpin lisäksi tuota harva toistaa! Aina yhtä hauskaa! :lol:

Kuten huomaat, BARACK Obama sanoo että Jerusalem TULEE OLEMAAN Israelin capital. Trump sen sijaan teki tämän tunnustuksen suoraan ja aikoo myös siirtää lähetystönsä sinne, joten se on jotain ennenkuulumatonta Pro-Israel-politiikkaa sitten Trumanin. AIPAC elää ja voi hyvin.

Joo "punikeilla" on "verta käsissään" kun uutisoivat Trumpin tempusta. Taas vika löytyy "punikeista" (tirsk), joten käykää kertomassa se ja "Fake Neeewwssss" Hamasin roskasakille ennen kuin aloittavat kansannousunsa.
”Yeah man.. I mean the days were slow but the years went fast, you know?”
Vastaa Viestiin