Turku; Juuso Salervon katoaminen marraskuussa 2017

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Rahapuu
Remington Steele
Viestit: 226
Liittynyt: La Helmi 15, 2014 8:20 pm

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja Rahapuu »

Jokienvalloittaja kirjoitti:
Mitkä ovat ne "tiedetyt illan tapahtumat". Kaiken infon mukaan mitään riitaa ei ole ollut.
Sanimaria kirjoitti:En ole sisäpiiriläinen, mutta koska ei ole kyse mistään juoppojen riidasta/huumehörhöilystä/ peliriippuvuudesta ja näiden seurauksesta, tapaus tuntuu pahalta. Tyttöystävähän johti aluksi etsintöjä ja facessa kuva.
On täällä ollut huhuja jostain viikonloppuisista pillerihumaloista ja siitä että tyttöystävä oli ollut vittuuntunut siihen että tullaan sekaisin kotiin. Miksi Juuso sitten lähti rannan suuntaan kotiovelta, vaikka ei edes painanut summeria? Siksi että tuli kakkahätä vai? Aika hyvä vitsi ainakin. Olisiko kuitenkin niin, että syystä tai toisesta Juuso ei PÄÄSSYT kotiin?

Ainut oikoreitti kulkee joen yli.
Oikoreitti minne?

Jos avaimet kadoksissa niin ei kotiin ainakaan. Aikajanasta ei riitä aikaa minuuttiakaan ovella hengailuun. Puhelin oli sammutettu kaverin puhelun jälkeen (!). Ei muuta viestittelyä millään keinolla (!).
Muistutan näistä siksi, että kun joitain (melko herttaisiakin) teorioita lukee, niistä aina on unohdettu joku oleellinen tekijä. Joko ei muisteta tai ei ole luettu tarpeeksi.
Klo 3.55 puhelu Katalle Baaribaarissa (kaveri sanoi että koitti pyytää kyytiä häneltä).
Klo 4.10 kaverin puheluun vastataan: olen melkein perillä päämäärässäni.
Puhelin sammu(tetaan).
Klo 4.15 J kävelee kamerassa (välillä autokaistaa lainaten?) jonkinasteisessa humalassa K-market Portsan kamerassa.
Postimies vahvistaa: humalainen määrätietoinen J kävelee kohti päämääräänsä edelleen.
J kävelee (reippaasti) päämääränsä ohi. Ei käänny mihinkään, ei mene takaisin mihinkään.
Klo 4.21 J kävelee suorinta tietä jokea kohti ja nähdään kamerassa (ilman uusia kantamuksia).

Eli selitys sille miksi päätti melko vauhdilla ja kenenkään kutsumatta muuttaa mieltään ja mennä suoraan joelle, missä ei ole mitään ja mikä ei ole oikea reitti millekään (ruoka, tupakka, koti). Aikaa ei menty tappamaan ennen Katan työaamua, on todettu. Ainoat 'järkevät' syyt ovat 'huvikseen' (kylmänä kosteana marraskuun yönä) tai tappamaan itsensä yhtäkkisestä riittävän vahvasta tunteesta. Avainetsinnät tyrmäisin vaihtoehtona, eikä olisi loogisin ketju veteen putoamiseen.
Ja katsokaahan karttaa, suorin tie joelle kaverin puhelun jälkeen on juuri se reitti minkä kävelikin, eli tyttöystävän ohi. Poikkikadut eivät sinne vie aiemmin. Tämä viittaa siihen, että puhelimen sammuttaessaan teki sen päätöksen mennä joelle.
Jos hän on viettänyt Sigynilla pikkujouluja alkuillasta, ehkä tiettyjä ajatuksia on siellä veden äärellä tullut jo silloin.

Lisään vielä tämän: Se että elämässä on uusia (muiden silmissä) upeita muutoksia: tyttöystävän luo pian muuttaminen, uusi esimiestyö ja kaverit, saattavat olla juuri niitä murrosajan asioita joihin ajaudutaan yhteiskunnan 'rattaissa' mutta jotka ajavat tietyt ihmiset ahdistumaan varsinkin tuossa iässä. "Tällaistako se nyt onkin, miksei onnistuminen tunnu missään". Juuso vaikuttaa aika idealistiselta ja herkältä nuorelta mieheltä (facebook), jota voi kuohuttaa yhteiskunnan eri asiat ja vaikka maailman tulevaisuus.
Tämä on nyt siis spekulaatiotani.
Ei puu rahassa kasva.
NosfeRafu
Lauri Hanhivaara
Viestit: 124
Liittynyt: Su Marras 19, 2017 1:33 pm

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja NosfeRafu »

Sanimaria kirjoitti:Mitkä ovat ne "tiedetyt illan tapahtumat". Kaiken infon mukaan mitään riitaa ei ole ollut.
1) Juuso soitti tyttöystävälle keskellä yötä
Kuka pyytää puolisoa hakemaan yöllä autolla baarista, jos kaikki on kunnossa ja omat jalat kantaa? Myönnän etten tiedä etäisyyksiä tässä tapauksessa, mutta 2-3 kilometriä ei ole sellainen matka, johon kovin moni vaivaa puolisoaan, joka on menossa sinä päivänä vielä töihin. Tämä siis, jos kaikki on hyvin. Joko tarvitsi akuutisti kyytiä tai sitten puhelu olisi koskenut jotain muuta asiaa.

2) Kaveri soitti Juuson perään
Moni on täällä sanonut, että porukalla voi olla tapana varmistaa onko päästy perille. Ehkä, mutta jostakin syystä näin. Soitetaanko jokaiselle kaveriporukassa? Kenen kaverin kotiinpääsyn Juuso oli varmistamassa? Pointtini on se, että uskon, että jokin syy siihen on, että Juusolle piti soittaa perään, eikä esim. viesti riittänyt. Kukaan ei huvikseen soittele. Joko kaverit ovat aina huolissaan Juuson kotiinpääsystä tai sitten tällä kertaa erityisesti.

3) Juuso kävi ovella eikä painanut summeria
Olisi päässyt avaimilla tai summerilla sisään, muttei mennyt. Eli ihan tietoisesti kääntyi pois.

4) Kenkä löytyi joesta
Aiemmat tapahtumapaikat huomioiden joelle on pitänyt mennä vartavasten. Fakta on, että vesistöön ei ihminen kovin helposti vahingossa maalta tipu. Suurin osa pysyy kuivalla maalla vaikka olisi kuinka seipäässä. Toki on mahdollista tippua ja onhan näin tapahtunutkin. Silti uskon, että jos joen rantaan vartavasten päätetään mennä niin todennäköisintä on, että veteen päädytään omasta tahdosta.


Toki voin olla myös väärässä ja silloin tämä on kyllä todella epäonninen skenaario ja vieläkin surullisempi tapaus kuin luulin.
Kirsberg77
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Su Marras 19, 2017 2:08 pm

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja Kirsberg77 »

Onko tietoa miten ravintolailtansa oli sujunut? Jos vaikka ollut kännimäistä rähinää jonkun vieraan/ tutun hankalan tyypin kanssa? J lähtenyt kävellen baarista ulos ja riitakaveri kadonnut myös ravintolasta jolloin J:n kaveri soittanut perään onko kaikki Ok? Missä olet? Ja J vastannut olevansa pian jo tyttöystävän ovella, mutta joutunutkin ns. Riitakaverin väijytykseen kohteeksi, kolkattu ja heitetty veteen joko kenkä hämäykseksi jotta ei osattaisi hakea esim. Lähimaastossa tai sitten J tosiaan tupattu jokeen.
Rahapuu
Remington Steele
Viestit: 226
Liittynyt: La Helmi 15, 2014 8:20 pm

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja Rahapuu »

Kirsberg77 kirjoitti:Onko tietoa miten ravintolailtansa oli sujunut? Jos vaikka ollut kännimäistä rähinää jonkun vieraan/ tutun hankalan tyypin kanssa? J lähtenyt kävellen baarista ulos ja riitakaveri kadonnut myös ravintolasta jolloin J:n kaveri soittanut perään onko kaikki Ok? Missä olet? Ja J vastannut olevansa pian jo tyttöystävän ovella, mutta joutunutkin ns. Riitakaverin väijytykseen kohteeksi, kolkattu ja heitetty veteen joko kenkä hämäykseksi jotta ei osattaisi hakea esim. Lähimaastossa tai sitten J tosiaan tupattu jokeen.
Ei ole ollut rähinää. Juuso nähdään kameroissa ja kadulla aina yksin ilman seuraajia, myös ohitettuaan kohteensa. Tätä ennen hän sammutti puhelimensa.
Ei puu rahassa kasva.
Kirsberg77
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Su Marras 19, 2017 2:08 pm

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja Kirsberg77 »

Turussa Aurajoesta etsityn Juuso-Petterin toinenkin kenkä löydettiin
nassu76
Susikoski
Viestit: 45
Liittynyt: To Marras 17, 2016 2:37 pm

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja nassu76 »

Poliisi keskittää etsinnät Suomen Joutsenen ympäristöön.




Poliisi jatkaa yli viikko sitten kadonneen Juuso-Petteri Salervon, 25, etsintöjä Turun Aurajoelta. Salervoa on etsitty viime päivät ruumiskoirien avulla Aurajoen ympäristöstä.

Poliisi on löytänyt Salervolle kuuluneet kengät.

Ensin löytyi toinen kenkä Suomen Joutsenon läheltä Aurajoen ranta-alueelta. Seuraavana päivänä löytyi toinen kenkä, lähettyviltä, mutta eri paikasta.

– Ne ovat sellaiset urheilutossun tapaiset, tutkinnanjohtaja Matti Salonen kertoo.












Salervon läheinen on tunnistanut, että kengät kuuluvat Salervolle.

Salonen kertoo, että etsinnät keskittyvät Aurajoen alajuoksulle, Suomen Joutsenen ympäristöön.

Poliisin apuna on pari ruumiskoiraa ja merivartiostolta saatu viistokaikuluotain.

Juuso-Petteri Salervo katosi viikko sitten lauantaina aamuyöllä. Hän oli tulossa Turun keskustassa olleesta ravintolasta.

Lehdenjakaja teki Salervosta havainnon kello neljän jälkeen Puutarhakadulla K-market Portsan kohdalla.

Salervosta tehtiin seuraava havainto Pakkarinkadulla. Videotallenteen mukaan Salervo oli kävelemässä Aurajoen suuntaan.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Ihme spekulaatioita taas. Toki spekulaatiotahan varten tämä palsta on.

Juuso on nähty yksin, niin kuvissa kuin silminnäkijähavainnoissa. Siitä huolimatta uskotaan johonkin väijytykseen tai mystiseen joulupukin kaltaiseen veteentuuppaajaan. Ja jos avaimet on roikkuneet ketjussa housuissa niin tuskin on avaimetkaan kadonneet.

Kuvien ja havaintojen perusteella Juuso on ominpäin kävellyt rantaan. Valitettavasti siitä ei saa mieleen kuin yhden ainoan vaihtoehdon. Se, että on (muutaman kuvan perusteella tehty oletus) nätti ja fiksu tyttöystävä ja uusi työpaikka, ei vaan välttämättä kerro mitään ihmisen pään sisällä tapahtuvasta toiminnasta. Asiat näyttää hyvältä, mutta meistä kukaan ei sinne toisen pään sisälle valitettavasti näe.

Sitten vielä noihin kännipuheluihin. Kännissä ihminen ei toimi loogisesti. Tiedän monta ihmistä joilla on vaan "kiva" tapa soitella ja herätellä muita ihmisiä kännissä. Vaikka kuinka oltaisiin menossa aamulla töihin, ei ole mikään este häiriköinnille. Ja monelle parin kilometrin kävelymatka on liikaa, etenkin kännissä. Kyyti on vaan saatava.

Valitettavasti tässä tapauksessa ei ole kuin yksi vaihtoehto. En usko mihinkään joen rannassa fiilistelyihin saati sitten jokeentumppaajiin.
työn sankari
Sabrina Duncan
Viestit: 378
Liittynyt: Pe Kesä 03, 2011 9:38 am

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja työn sankari »

En millään jaksanut kaikkea lukea mutta pari pointtia tuli itselle mieleen. Ensinnäkin kaikissa asunnoissa ei summerit toimi öisin, toisekseen vaikka olisi kuinka kova ääninen torvi tahansa ei siihen välttämättä sikeässä unessa herää tai aamulla muista että olisi soinut. Summerin painaja on saattanut painaa väärää summeria tai painaa niin että on luullut painaneensa ja kuvitellut että tää tyttö ei halua päästää sisälle kun ei puheluunkaan vastannut tai ei halua väkisin herättää. Veikkaan että avaimet olleet hukassa tai ainakin niin että itse ei niitä kännissä ole löytänyt tai osannut käyttää ja sitten lähtenyt talsimaan kotiin joen suuntaan. Saa kommentoida.
Avatar
Dortmunder
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja Dortmunder »

elli72 kirjoitti:Ihme spekulaatioita taas. Toki spekulaatiotahan varten tämä palsta on.

Juuso on nähty yksin, niin kuvissa kuin silminnäkijähavainnoissa. Siitä huolimatta uskotaan johonkin väijytykseen tai mystiseen joulupukin kaltaiseen veteentuuppaajaan. Ja jos avaimet on roikkuneet ketjussa housuissa niin tuskin on avaimetkaan kadonneet.

Kuvien ja havaintojen perusteella Juuso on ominpäin kävellyt rantaan. Valitettavasti siitä ei saa mieleen kuin yhden ainoan vaihtoehdon. Se, että on (muutaman kuvan perusteella tehty oletus) nätti ja fiksu tyttöystävä ja uusi työpaikka, ei vaan välttämättä kerro mitään ihmisen pään sisällä tapahtuvasta toiminnasta. Asiat näyttää hyvältä, mutta meistä kukaan ei sinne toisen pään sisälle valitettavasti näe.

Sitten vielä noihin kännipuheluihin. Kännissä ihminen ei toimi loogisesti. Tiedän monta ihmistä joilla on vaan "kiva" tapa soitella ja herätellä muita ihmisiä kännissä. Vaikka kuinka oltaisiin menossa aamulla töihin, ei ole mikään este häiriköinnille. Ja monelle parin kilometrin kävelymatka on liikaa, etenkin kännissä. Kyyti on vaan saatava.

Valitettavasti tässä tapauksessa ei ole kuin yksi vaihtoehto. En usko mihinkään joen rannassa fiilistelyihin saati sitten jokeentumppaajiin.
Nyt yhdyn Elli sinuun...tai siis mielipiteeseesi asiassa. Toki ymmärrän, että on kiva spekuloida mutta kaikenlaista pas... tällekin palstalle on mielikuvitus teettänyt. Asia tuskin on sen monimutkaisempi kuin että kännissä vaan valahtanut ensin joenvarteen ja siitä sitten onkin
helppo valahtaa vielä metri alemmas...

Toivon, että etsijät löytävät miehen - tai mitä nyt enää on jäljellä kun kaikki vaatteet, ainakin kengät, tuntuu irtoilevan ennen aikojaan..vai onkohan mies lähtenyt alaston uinnille kuutamossa...aika kylmä ajatus.
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'
Rahapuu
Remington Steele
Viestit: 226
Liittynyt: La Helmi 15, 2014 8:20 pm

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja Rahapuu »

työn sankari kirjoitti:En millään jaksanut kaikkea lukea mutta pari pointtia tuli itselle mieleen. Ensinnäkin kaikissa asunnoissa ei summerit toimi öisin, toisekseen vaikka olisi kuinka kova ääninen torvi tahansa ei siihen välttämättä sikeässä unessa herää tai aamulla muista että olisi soinut. Summerin painaja on saattanut painaa väärää summeria tai painaa niin että on luullut painaneensa ja kuvitellut että tää tyttö ei halua päästää sisälle kun ei puheluunkaan vastannut tai ei halua väkisin herättää. Veikkaan että avaimet olleet hukassa tai ainakin niin että itse ei niitä kännissä ole löytänyt tai osannut käyttää ja sitten lähtenyt talsimaan kotiin joen suuntaan. Saa kommentoida.
Jostain kummasta saan energiaa taas vastata heh... Summeri toimi yöllä. Oli kovaääninen. J ei viettänyt ovella yhtään aikaa (aikajana). Naapurit eivät kuulleet summereita tms. Avaimet ketjussa housussa. Ja miksi mennä joelle ilman avaimia?

Itse asiassa tässä tapauksessa on vihjeitä ja tietoa enemmän kuin yleensä katoamistapauksissa. Puhelut ja puhelimen sammuttaminen. Kamerat, silminnäkijät ja ympäristötekijät. Haluaisin ihan mielenkiinnosta kuulla ns. inttäjäteoreetikoilta, mitkä faktat (!) illan kulussa viittaavat muuhun kuin itsemurhaan? Hyvä elämä ja hauska ilta ei riitä vastaukseksi.
En siis edelleenkän väitä tietäväni mitään, mutta uskovani vahvasti faktojen (!) nojalla.
Ei puu rahassa kasva.
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja elli72 »

Dortmunder kirjoitti:
Nyt yhdyn Elli sinuun...tai siis mielipiteeseesi asiassa. Toki ymmärrän, että on kiva spekuloida mutta kaikenlaista pas... tällekin palstalle on mielikuvitus teettänyt. Asia tuskin on sen monimutkaisempi kuin että kännissä vaan valahtanut ensin joenvarteen ja siitä sitten onkin
helppo valahtaa vielä metri alemmas...

Toivon, että etsijät löytävät miehen - tai mitä nyt enää on jäljellä kun kaikki vaatteet, ainakin kengät, tuntuu irtoilevan ennen aikojaan..vai onkohan mies lähtenyt alaston uinnille kuutamossa...aika kylmä ajatus.
Paitsi, että minun versiossa se jokeen "tipahtaminen" on kyllä tapahtunut ihan tietoisena tekona.
Avatar
Dortmunder
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja Dortmunder »

2-3 promillen kännissä ei ole tietoisia tekoja.
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'
elli72
Vic Mackey
Viestit: 1913
Liittynyt: Ti Elo 02, 2011 12:46 pm
Paikkakunta: Itä-Uusimaa

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja elli72 »

itsemurhaa tarkoitin, ainoa looginen selitys
miksi kukaan lähtisi keskellä yötä vaan fiilistelemään jonnekin joelle
ncsaari
Lauri Hanhivaara
Viestit: 130
Liittynyt: Ma Helmi 20, 2017 11:34 am

Re: Turku: Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta miehestä

Viesti Kirjoittaja ncsaari »

Onko tuo normaalia , että kengät irtoaa ensimmäisenä hukkuneelta ? Plondina taas itsekseni ihmettelen. mietin vaan , kun on noita hukkumistapauksia ollut, mutta en muista tapauksia missä kengät löytyisi ensin.
Vastaa Viestiin