Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Selvinneet tapaukset ja tuntemattomat löydetyt.
Ladybird
Armas Tammelin
Viestit: 84
Liittynyt: Su Elo 03, 2008 5:05 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Ladybird »

Olikohan Ari käyttäytynyt viininmaisteluillassa aivan normaalisti jos pukeutumista ei oteta huomioon?

Tuli vain mieleen, kun jutussa mainittiin että alueella on nähty Arin näköinen, mutta löntystämällä kävelevä henkilö, että voisiko kyseessä olla joku sairauskohtaus. Aivoverenkiertohäiriö/lievä aivohalvaus tai joku, jonka takia ei nyt oikein hahmota kuka on ja mistä..
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Suomen Columbo:
Tyrmäys voi johtaa maaniseen tilaan eli siinä aivot käyvät "ylikierroksilla" silloin serotoniinia erittyy moninkertainen määrä mitä normaalisti. Ihminen normaalisti (esim kaksisuuntainen mielialahäiriö) tunnistaa maaniset oireet ja osaa ottaa maanisen tilan pysäyttävät lääkkeet ajoissa ja näin toinen ei välttämättä edes huomaa mitään erikoista.

Jos maaniseen tilaan ei puututa, vauhti käy todella kovaksi. Ihminen ei nuku, jaksaa kulkea vaikka kävellen kymmeniä kilometrejä väsymättä, on kokoajan menossa, ei pysty istumaan yhtään paikallaan on kuin sähköjänis joka singahtelee paikasta toiseen.
Jos tähän ei puututa tulee harhat mukaan, voi kuulla ääniä, voi luulla että tietokoneen kautta vakoillaan, seinät voi keskustella....vasta jos tilanne pääsee harhaisuuteen on seuraava etappi psykoosi.

Psykoosipotilas ei koe tarvitsevansa apua, on loistokunnossa kun on edelleen vauhti päällä, ei pysty kuitenkaan huolehtimaan itsestään mitenkään. Perussairaudet (jos niitä on) jää hoitamatta, voi kävellä ja heittää kaikki, jopa vaattensa roskiin, vaeltaa päämäärättömästi vaikka mereen tai hypätä parvekkeelta, kuvitellen osaavansa lentää.
Psykoosipotilas (ja maaninen) kuuluu aina psykiatriseen hoitoon, jossa aloitetaan asianmukainen lääkitys. Psykoosipotilas on aina riski itselleen ja joskus myös muille.
Potilas ei välttämättä muista koko psykoosista mitään jälkikäteen, joillakin voi tulla pätkiä jotka muistaa.

Ihmisen käytös on psykoosissa täysin järjenvastaista. Tarkka ja säntillinen ihminen voi muuttua täysin välinpitämättömäksi ja tehdä sellaisia asioita, joita ei ikinä tekisi muutoin. Moni henkirikoskin todetaan jälkikäteen tehdyksi psykoosissa.

Normaalisti maaninen tila kehittyy hitasti, voi mennä viikkoja maanisen tilan ja psykoosin välissä.
Jos taas taustalla aineet mitä ei tunneta ne voi laukaista nopean reaktion, pahimmillaan oireet maanisesta psykoosiin etenee jopa 1-2vrk ja tällöin on kiire saada potilas kiinni ja hoitoon. Psykoosi ei katoa flunssan tavoin kotona, se vaatii aina viikkojen hoidon sairaalassa jossa on valvonta 24/7.

Mikäli Ari olisi tyrmätty (ja tyrmäys johtanut maaniseen tilaan aluksi) hän voi olla kävellyt kauaskin Tallinan keskustasta, jopa kymmeniä kilometrejä. Kun tila muuttuu harhaiseksi (psykoosi) voi tapahtua ihan mitä vaan. Usein ihminen otetaankin poliisilain nojalla säilöön, eli ei ole kykenvä mitenkään huolehtimaan itsestään ja käytös on silloin vähintäänkin omalaatuista.

Tää siis kun ihmettelit sairaala/lääkehoitoja, ne on tällöin pakollisia ja psykoosissa tulee aina pakkohoito kyseeseen, koska apuahan ei psykoosipotilas omasta mielestään tarvitse. Pakkohoito määrätään 1-3kk lähes aina aluksi a voidaan purkaa kun potilan "järki palailee" ja silloin puhutaan omaehtoisesta hoidosta, jolloin potilas on hoidossa omasta tahdostaan ja ymmärtää hoidon tarpeellisuuden.Mikäli potilas tällöin vaikka "ottaa hatkat" sairaalasta, pistetään pakkohoito uudestaan päälle. Se on sairaus mikä vaatii psykiatrista osastohoitoa ja siinä on suojeltava potlasta, joka ei tilaansa ymmärrä.
Tay77
Theo Kojak
Viestit: 1168
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 12:01 am

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Tay77 »

Anteeksi, että jatkan tätä ehkäpä OT:ia.
Psykoosi on tosiaan aivan yksilöllinen "kohtaus"/"tila", joka ilmenee ihmisillä eri tavoin.
SuomenColumbo kirjoitti: ...
Psykoosi ei ole mikään mt-sairaus, vaan se on ihmismielen luontainen puolustusmekanismi joka menee päälle myös akuuteissa huumaus ja myrkytystpauksissa.
...
Oman läheiseni psykoosi (ilmeisesti stressistä johtunut) ilmeni eräänä aamuna aivan yllättäen. Heräsi ja puhui yhtäkkiä aivan sekavia. Jäi sänkyyn makaamaan, ei liikkunut, huuteli vain tyyliin "missä se Matti on?". Oli muuten terve, ns. tavallinen ja normaali ihminen. Ei mt-ongelmia, sairauksia. Ei alkoholin tai muidenkaan päihteiden käyttöä.
Toimitettiin hoitoon, jossa vietti muistaakseni yhden/kaksi yötä. Sai lääkityksen.
Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä, on vain tyhmiä ihmisiä

gou övei, gou övei juu agli hipi, juu smel of narkotiks
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Varmasti onkin psykooseja erilaisia ja eriasteisia. Ei munkaan pojalla ollut mitään päiheitä eikä mt-ongelmia taustalla. Onneksi selvisi siitä ja kaikki lääkkeetkin purettiin pois kesällä. Opetti kyllä, että yksikin olut voi olla liikaa, kuten asiaa kommentoi huumorilla.

Lääkäri vaan sanoi, että tyrmäyyksestä tullut psykoosi on aina rankempi kun siinä tuntemattomat aineet tuon laukaisee ja usein rajuoireisena.
Sen takia Arikin tuli tässä mieleen, että voisi olla hyvinkin tyrmätty/huumattu. Jos huumattu(tunnetuilla huumeilla) niin siinähän on myös riski joutua psykoosiin tai sen kaltaiseen tilaan.Ainahan sekavuustilat ei ole psykooseja ja huumattu voi toipua täysin kun aineen vaikutus loppuu.

Voihan toki humalassa ajautua väärään seuraan, nousta silloin väärien ihmisten kyytiin ja en pidä henkirikoksen mahdollisuuttakaan poissuljettuna, varsinkin jos oli humalassa ollut helposti provosoituva.

Jotenkin en usko kännisenä altaaseen tippumiseen, vaikka kaikkihan on mahdollista humalassakin.
Sitä epäilen vahvasti, että olisi Arin näköinen tyyppi nähty vanhassa kaupungissa. Ari on pienikokoinen ja olisi todella ihme jos samannäköinen punakka pieni mies olisi Arin katoamisen aikaan liikkeellä, siihen sattumaan en usko. Veikkaisin, että "löntystävä" mies oli kumminkin Ari itse ja syy miksi kävelytyyli poikkesi totutusta ripeästä tyylistä on outoa. Oliko huumattuna kulkenut jo silloin?

Onkohan Aria etsitty laitakaupungin joutomailta? Esimerkiksi Lasnamäellä on suuri peltoaukee NarvaMt ylittävän sillan sivussa. On hyvin narkkarien suoiossa ja sellaisia monttuja, että sinne voisi ihmisen dumpata eikä hetkeen löytyisi.
Kerran sen alueen kävelin läpi kun väärään bussiin eksyin ja selvinpäin sain katoa, etten tipu ihmisen mahtuviin monttuihin ja sekalaista seurakuntaa parveili pellolla grillilemassa. Tälläiset joutomaat kannattaisi tarkistella jos vapaaehtoisia on sillä suunnalla. Jos on joutunut henkirikoksen uhriksi niin tuskin keskustaan on ruumista heitetty kumminkaan, luulisi, että on viety sivummalle.

Aika mystinen juttu kyllä ja se eikö Arilla ollut todellakaan sukulaisia, jotka kaipaisivat Aria? Luulisi jotain sukua kumminkin olevan, jotka olisivat huolissaan, vaikkei siskoa/veljiä eikä vanhempia olisikaan (vanhemmat voi olla jo kuolleet ikänsä puolestakin). Mutta...eikö ketään sukulaisia, se ihmetyttää.

Toivottavasti löytyy kumminkin ja onneksi Arilla on laaja ystäväpiiri, joka nyt on huolissaan. Tosin eikö Arin puuttumista huomattu kun vasta suomessa? Hiukan kummastuttaa sekin, mutta kaippa se on mahdollista kuitenkin, kun sinkkumies kyseessä (fb mukaan ainakin).
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Ladybird: Hyvä huomio tuo sairaskohtauksen mahdollisuus. Aivoverenkiertohäiriöhän voi ilmetä salakavalastikkin. Tiedän tapauksen (näin tämän) jossa ihminen muuttui hetkessä hitaaksi, ei muistanut mitään, ei osannut vastata mihinkään. Soitettiin lanssi vaikka henkilö oli jo täysin palautunut lanssin tullessa, vietiin onneksi tutkimuksiin. Tämä sekavuus kesti pari minuuttia maksimissaan. Eikä tätä olisi huomattu, ellei oltais puhuttu ihmisen kanssa juuri silloin. Istui ihan rauhallisena koko ajan ja tuijotti tyhjyyteen.
Kyseessä oli "ennakoiva nk.varoitus" eli pääsi liotushoitoon välittömästi. Jos apua ei olisi soitettu, lääkärin mukaan olisi aivoveritulppa tullut lähipäivinä ja silloin olisi ollut jopa hengenlähtö lähellä.
Kuulemma moni saa tälläisen varoittavan kohtauksen ennen varsinaista "kunnon kohtausta" mutta ne jää monelta joko huomaamatta tai kun toivutaan nopeasti ei lähdetä lääkäriin silloin, kun ollaan jo kunnossa/toivuttu nopeasti ennalleen.

Onkohan Arin käytöksessä huomattu mitään outoa lähipäivinä tai onko kyselty poissaolokohtauksen mahdollisuudesta niiltä, jotka Arin seurassa ovat olleet?

Tosin jos tuupertuu niin harvemmin sitä niin piiloon ehtii mennä, ettei olisi jo löytynyt. Silloin tuo altaaseen tippuminenkin olisi mahdollista. Tuskin Ari satama alueella on muualla kun (jos on) niin vedessä. Onhän häntä etsitty hotellin läheltä vapaaehtoisten avulla (mitä lukenut lehdistä).
terssi
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 3:23 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja terssi »

Oliko Arin kännykän sammumisesta mitään tarkempaa infoa? Kellonaika, sijainti?
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Terssi: Itse en ole kännykästä lukenut mistään. Hyvä huomio, senkin sijainti on etsinnöissä arvokasta tietoa.Olisi edes suunta (alue) missä viimeisen kerran lähettänyt signaalin/sammunut.
Millanen luuri Arilla mahtoi olla ylipäätään käytössä?
Sekin olisi tärkeää julkaista, jos löytyy jostain.
Avatar
Blues
Rico Tubbs
Viestit: 1224
Liittynyt: Ti Heinä 17, 2007 3:11 pm
Paikkakunta: Aurinkoinen Etelä

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Blues »

Ravintola Kochi Aidad, jossa Ari on viimeksi nähty sijaitsee hotellista ainoastaan noin neljänsadan metrin päässä, eikä matkalle jää vesistöjä. Satama-allas jää hotellin toiselle puolelle ja sieltä on käsittääkseni naarattu. (muistaisin jossain eestiläisen lehden uutisessa olleen).

Molemmat paikat sijaitsevat ihan sataman läheisyydessä, eikä alue ole mitenkään erityisen "välteltävää" aluetta Tallinnassa. Eli siellä saa kulkea suht vapaasti vaikka öiseenkin aikaan.
Ihmettelen uutisoinnissa puhetta Tallinnan Vanhasta Kaupungista, koska ravintola sijaitsee noin parin kilometrin päässä Vanhasta Kaupungista.

Toisaalta, jos Ari on vaikka halunnut sinne Vanhaan Kaupunkiin siirtyä, niin yleensä sinne mennään, tuosta suunnasta, Viru Tänavaa pitkin. Sen alkupää taas onkin sellaista aluetta, että sieltä olen poiminut aikoinaan aamulla töihin mennessä, tai iltaisin lenkillä käydessä, useammankin ryöstetyn ja pahoinpidellyn suomalaisen, joko poliisiauton, tai ambulanssin kyytiin.
Siellä on juossut suomalaisia ilman vaatteita verissään, vaatteissaan, mutta verissään, maannut tajuttomana kadulla. You name it.

Joten olisiko Ari voinut mahdollisesti pyrkiä kohti Vanhan Kaupungin mestoja, ja tullut siellä hakatuksi/ryöstetyksi/tapetuksi?

Toki matkan varrellekin jää paikkoja, joihin en itse suin surminkaan eksyisi. Joten hengestään voi päästä jo ennen Vanhaa Kaupunkia, jos sattuu levittelemään rahojaan, tai eksymään väärille kujille.
Mä voin tehdä mitä vaan, mitä haluan mä saan, mitä haluan mä voin.
MaAl
Hetty Wainthropp
Viestit: 456
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 12:34 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja MaAl »

Blues: Täysin totta...varsinkin se puisto siinä kun satamasta kävellään valoristeykseen ja toiselle puolelle katua...oon itsekkin törmännyt siellä "rullattuihin" suomalaisiin joita tökkinyt hereille ja kysellyt kuntoa. Tuo koko puisto ja Toobeanmäki on paikkoja joihin en yöllä menisi, mutta jotkut siitä oikovat vanhaankaupunkiin (Toobeanmäen sataman puolelta) sitä sivukujaa mistä kulkee hiljainen pikkukatu suoraan vanhaankaupunkiin. Keskustan kauttahan joutuisi hiukan kiertämään, hyvin vähän mutta kuitenkin.
Onkohan se Toobeanmäki/puistot ja pusikot tutkittu?
Tosin porukkaa sielläkin liikkuu, eli luultavammin olisi löytynyt jos siellä hakattu/tapettu.
Tallinna on pieni kaupunki, mutta silti kannattaisi tietää missä liikkuu. Keskusta alueellakin on paikkoja joihin ei kannata yksin lähteä oikomaan, varsinkaan humalassa. Toinen alue on se entinen venäläinen tori siellä Toobeanmäen takana (jota remontoitu) ja sen vieressä iso puistoalue kadun toisella puolella, minne ratikka 2 pääsee ja se alue missä on juna asema (kaukojunat). Kävellen lyhyt matka, mutta alue yöllä hämäriä kulkijoita täynnä. Onkohan se iso puisto tutkittu? Tavallaan vanhankaupungin takana. Toivottavasti ei ole sinne lähtenyt seikkailemaan juovuksissa.
Avatar
Tabula Rasa
Sofia Karppi
Viestit: 415
Liittynyt: To Syys 24, 2015 8:51 am

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Tabula Rasa »

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/arti ... gs.mM7CBO0
MTV kirjoitti: Markus Uusitalon mukaan järjestyksenvalvoja olisi saattanut Saarilammin perjantaina ulos ravintolasta ja osoittanut hänelle suunnan kohti parinsadan metrin päässä sijaitsevaa hotellia.
Kaunis sana ulosheittämiselle tuo ”saattaa ulos”.

Ari on siis heitetty ulos. Heitetäänkö Tallinnassa kovin herkästi ulos? Onko ollut riehumistä tms. huonoa käytöstä Arin taholta?

Mies ei ole hyvää asiasta tykännyt ja kun oikein kovin alkanut hatuttaa, niin mitä siinä tilanteessa tehnyt?
Työttömyys, viina, kirves ja perhe
Lumihanki, poliisi ja viimeinen erhe
Avatar
Irene Huss
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Maalis 06, 2014 1:37 am

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Irene Huss »

Tabula Rasa kirjoitti:https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/arti ... gs.mM7CBO0
MTV kirjoitti: Markus Uusitalon mukaan järjestyksenvalvoja olisi saattanut Saarilammin perjantaina ulos ravintolasta ja osoittanut hänelle suunnan kohti parinsadan metrin päässä sijaitsevaa hotellia.
Kaunis sana ulosheittämiselle tuo ”saattaa ulos”.

Ari on siis heitetty ulos. Heitetäänkö Tallinnassa kovin herkästi ulos? Onko ollut riehumistä tms. huonoa käytöstä Arin taholta?

Mies ei ole hyvää asiasta tykännyt ja kun oikein kovin alkanut hatuttaa, niin mitä siinä tilanteessa tehnyt?
Varmasti ollut henkisesti kova paikka, miettinyt jos vaikka jyty-kaverit nähneet tai saavat tietää ja vinoilevat ikuisesti.

Olisiko joku virolainen hämärämies nähnyt tilanteen, käyttänyt hyväkseen tyyliin "tule meille jatkoille" huumattu, ryöstetty, tapettu, ruumis dumpattu.

Näkyykö valvontakameroissa, että joku olisi lähtenyt Aria seuraamaan ravintolasta.
Olisi kiva tietää, millainen Ari on henkilönä ollut noin niinkuin itsetunnoltaan. Mietin, että jos herkkä kaveri ja olisi itse päätynyt
siihen lopulliseen ratkaisuun.


Portsareina Tallinnassa on kaapinkokoisia kavereita ja yhtenä mahdollisuutena toki voi olla se, että Aria olisi retuutettu oikein kunnolla ja olisi satuttanut itsensä jotenkin. Toivon todella, ettei näin ole käynyt.
Muista lapseni aina yksi asia; opi tunnistamaan susi lampaiden vaatteissa.
Se "herttainen" evakkomummeli olikin ammattivaras.
terssi
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 3:23 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja terssi »

Facebookissa baarin virolainen naisasiakas kertoi tuosta ravintolasta poistamisesta, ja olisi varmaan maininnut mikäli väkivaltaa olisi käytetty. Tapahtuma-ajaksi arvioi 23-24.
Avatar
Irene Huss
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Maalis 06, 2014 1:37 am

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Irene Huss »

terssi kirjoitti:Facebookissa baarin virolainen naisasiakas kertoi tuosta ravintolasta poistamisesta, ja olisi varmaan maininnut mikäli väkivaltaa olisi käytetty. Tapahtuma-ajaksi arvioi 23-24.
Hyvä juttu, huh helpotusta.

Onko sinulla linkkiä tähän uutiseen?
Muista lapseni aina yksi asia; opi tunnistamaan susi lampaiden vaatteissa.
Se "herttainen" evakkomummeli olikin ammattivaras.
terssi
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: Ke Elo 15, 2007 3:23 pm

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja terssi »

Irene Huss kirjoitti:Onko sinulla linkkiä tähän uutiseen?

https://m.facebook.com/groups/757302917 ... 5456839180
Avatar
Irene Huss
Nikke Knakkertton
Viestit: 182
Liittynyt: To Maalis 06, 2014 1:37 am

Re: Ari Saarilammi, Tallinna 24.11.2017

Viesti Kirjoittaja Irene Huss »

^Kiitos terssi
Muista lapseni aina yksi asia; opi tunnistamaan susi lampaiden vaatteissa.
Se "herttainen" evakkomummeli olikin ammattivaras.
Vastaa Viestiin