Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Suomessa tapahtuneet vielä selvittämättömät henkirikokset

Valvojat: Raid, Moderaattorit

hipsulainen
Hercule Poirot
Viestit: 2106
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 2:29 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Viesti Kirjoittaja hipsulainen » To Loka 17, 2013 5:12 pm

Uudessa Avussa (numero 42, 17.10.2013), on juttua tästä tapauksesta:

Raahattiinko ruumista matkalaukussa?

Nuoren naisen surma. Samoihin aikoihin kun Sari Sinisalo katosi mystisesti, hänen avomiehensä kuljetti suuressa matkalaukussa ulos jotain pariskunnan yhteisestä kodista.

Runsaat parikymmentä vuotta sitten Hämeenlinnassa asunut 20-vuotias opiskelija Sari Sinisalo katosi jäljettömiin.
Samoihin aikoihin hänen avomiehensä oli kuljettanut jotain pois pariskunnan yhteisestä asunnosta isossa matkalaukussa.
Sari Sinisalon vanhemmat tekivät tyttärestään katoamisilmoituksen lokakuun lopussa 1992. He epäilivät rikosta.

Poliisi pidätti Sinisalon marokkolaisen poikaystävän Ayoub El Yaakoubin.
Kiihkeä miesystävä ehti olla oikeudessa kaksi kertaa. Oikeus vapautti hänet kuitenkin lopullisesti 12. marraskuuta, koska
mahdollista ruumista ei siihen mennessä ollut löytynyt ja koska poliisilla ei ollut mitään näyttöä siitä, että El Yaakoubi olisi Sinisalon katoamisen takana.

Poliisit olivat harmissaan ja tutkinnallisesti jopa kauhuissaan. Oikeus ei edes langettanut epäillylle matkustuskieltoa, kuten
tällaisissa tapauksissa yleensä oli tapana. Samoin päätutkija kummasteli, miksi oikeus vaati jo vangitsemisistunnossa täyttä näyttöä, vaikka tutkimukset olivat vasta alussa.

Päästyään oikeussalista ulos El Yaakoubi matkusti ystäviensä avustamana Helsingistä Tukholmaan. Sitten hän lensi Kairoon,
Egyptiin, ja lopulta kotimaahansa Marokkoon. Miehen jäljet päättyvät vanhasta jännityselokuvasta tuttuun Casablancaan, jonne etsitty pääsi joulukuun alussa.

Sari Sinisalo oli kuin olikin surmattu. Muuan nainen kiinnitti uudenvuodenaattona 1992 huomiota mustaan jätesäkkiin erään
polun varrella Padasjoen Nyystölän kylässä. Löytöpaikasta oli noin 70 kilometriä Hämeenlinnaan, joka oli Sinisalon ja hänen avomiehensä asuinpaikka ja Sinisalon katoamispaikka.

Huono onni vainosi poliisia vielä säkin löytöhetkelläkin. Viranomaiset olivat aikoneet vielä vaieta karmeasta löydöstä saadakseen mahdollisesti Suomessa oleskelevan miehen kiinni. Tieto säkistä ja sen sisällä olleesta Sinisalon ruumiista vuoti kuitenkin heti julkisuuteen. El Yaakoubia epäiltiin nyt virallisesti murhaajaksi. Hänestä tehtiin kansainvälinen etsintäkuulutus rikospoliisijärjestö Interpolin kautta miltei pariinsataan maahan. Rikospoliisi ei koskaan kertonut, millä tavalla Sari Sinisalo oli surmattu. Joka tapauksessa poliisin tutkimukset osoittivat, että Sinisalo oli ollut isossa matkalaukussa, kun hänet siirrettiin löytöpaikalleen ja piilotettiin jätesäkkiin.

"Hänessä on vain kaksi hyvää ominaisuutta. Mies ei polta eikä juo." Näin arvioi Sari Sinisalon äiti tyttärensä tuoretta avomiestä silloin, kun nuoripari oli jo päättänyt muuttaa yhteen. Vanhemmille oli jo käynyt selväksi, että tulisieluisella miehellä ja heidän tyttärellään ei mennyt hyvin.
Sinisalo ja työtön 29-vuotias kokki El Yaakoubi olivat tutustuneet puolitoista vuotta aikaisemmin. Aika pian, loppukesästä
1992, he olivat jo muuttamassa saman katon alle Hämeenlinnassa.

Jo muutamaa kuukautta myöhemmin naapurit kuulivat seinän takaa rajua riitelyä. Lokakuussa tappelu oli erittäin rajua.

"Hullu, hullu", Sinisalo oli todistajien mukaan huutanut, kunnes ääni vaimeni. Surmattiinko hänet jo silloin vai vaiennettiin
muulla tavoin ja vietiin sitten paikalle, josta hän löytyi kuolleena?
Tunnelma oli täysin toisenlainen vielä hiukan aikaisemmin, kun pariskunta asui Sinisalon vanhempien luona. Kokki teki kaikkensa miellyttääkseen avovaimonsa vanhempia. Hän hankki ja valmisti ruoat joka päivä. Silti vanhemmat havaitsivat, että tytär oli alakuloinen.

Myöhemmin isä arveli julkisuudessa, että hän uskoi marokkolaisen jollain tavalla ottaneen Sarin valtaansa, ehkä kiristämisenkin avulla.
Ennen katoamisilmoituksen tekemistä isä oli vieraillut pariskunnan yhteisessä Hämeenlinnan-kodissa. Se oli ollut poikkeuksellisen siisti. Joka paikka oli siivottu.

Mitään rajun riitelyn ulkoisia merkkejä ei näkynyt. Silti isä oli hyvin huolissaan tyttärensä katoamisesta. Marokkolainen ei osannut sanoa asiaan mitään. Hän huomautti kuitenkin ivallisesti:
"Etsikää tytärtänne Ruotsista tai Helsingin hotelleista".

Katoamisilmoituksen tekemisen jälkeen poliisi aloitti laajat etsinnät. Sinisalon tuntomerkit kerrottiin lehdistölle ja hänen valokuvansa julkaistiin. Maastoetsinnöissä lähiseudulla käytettiin jopa kaivinkonetta ja kadonnutta naarattiin lähivesiltä.
Turhaan.

Avomieheen liittyvissä henkilötutkimuksissa kävi ilmi, että El Yaakoubi oli katoamisen aikoihin lähtenyt kerran aamuyöllä liikkeelle Ford Fiesta-merkkisellä henkilöautollaan. Hän oli liikuskellut Hämeenlinnan ja Lahden välillä. Miksi?
Tutkinnallisista syistä marokkolainen oli jo pidätetty kahteen kertaan. Sinisalon kohtalo ei kuitenkaan selvinnyt. Miestä epäiltiin avoimesti avovaimonsa surmasta. Sitten yritettiin jo mainittua vangitsemisoikeudenkäyntiä. Se meni niin mönkään kuin mahdollista. Mies pääsi vapaaksi - ja pakeni. Vasta sitten Sari Sinisalo löydettiin surmattuna.

Poliisi yritti kaikin keinoin saada vapaana oleva El Yaakoubia uudestaan kiinni. Tosin Suomella ja Marokolla ei ollut sopimusta rikoksesta epäiltyjen luovuttamiseksi.
Joka tapauksessa miehen tuntomerkit levisivät lähes kahteensataan maahan kansainvälisen rikospoliisijärjestö Interpolin verkoston avulla. Siinä kerrottiin myös pienikokoisesta Sari Sinisalosta (153 senttiä), joka oli sinisilmäinen ja vaaleatukkainen. Marokon poliisi ei juuri vastannut Hämeenlinnan poliisin suoriin tiedusteluihin. Tuntui siltä, että he suojelivat omaa kansalaistaan, vaikka häntä epäiltiin rikoksista pahimmasta, murhasta. Vaikka rikoksesta on kulunut jo 21 vuotta, mies on yhä etsintäkuulutettu. Murha ei rikoksena vanhene koskaan.

Teksti Hannes Markkula
Olet sietämätön tyyppi ja mielipiteesi ovat vääriä
Älä soita tänne enää koskaan - Ultra Bra

Avatar
murha.infon tiimi
Parranpäristäjä
Viestit: 89
Liittynyt: Ti Tammi 31, 2017 6:32 pm

Re: Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Viesti Kirjoittaja murha.infon tiimi » Ti Joulu 26, 2017 11:54 pm

Aiheesta etusivulla: Kuumaverisesti Sinun!
Take one for the team!

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7416
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ke Joulu 27, 2017 12:56 am

Toisaalta hyvä, etteivät nämä kuormita vankeinhoitoa erityistarpeineen, mutta kyllä sitä oikeutta pitäisi kuitenkin istua. Marokkolaisillakin hirmuinen hätä ollut, kun joutuneet lähtemään pohjoismaihin asti?

En tiedä löytyiskö meistä suomalaisista enää sen verran yhteishenkeä, että paikallistettaisiin nämä Jaakopit ja muut pakoilevat, montakohan heitä kaikenkaikkiaan on(rötöksiä pakenevia)?
Top10:ssä ei ole kuin murto-osa. Mitenkähän salaista on tilastotieto karkulaisten arabien, somalien ja muiden afrikkalaisten pakoilevien osalta?

Karkurijahdissa voitaisiin ottaa mallia natsienmetsästäjistä, mossadista ja eipä tuo haittaisi pieni esikuulustelu pakussa kohti Suomea.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12605
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Huhti 13, 2019 8:47 am

"Hullu, lopeta!” Sari, 20, huusi viimeisiksi sanoikseen - uskomattoman töpeksinnän takia epäilty pääsi pakoon Suomesta, mutta nyt vanha murha palasi poliisin pöydälle
Keskusrikospoliisi on ottanut uudelleen tutkittavakseen yli 26 vuotta vanhan henkirikoksen, 20-vuotiaan Sari Sinisalon murhan.
Keskusrikospoliisi on ottanut uudelleen tutkittavakseen yli 26 vuotta vanhan henkirikoksen, 20-vuotiaan Sari Sinisalon murhan.
sinisalo.jpg (51.01 KiB) Katsottu 3681 kertaa
*Poliisi uskoo, että Sari Sinisalo murhattiin omassa asunnossaan, minkä jälkeen tekijä kuljetti ruumiin metsään toiselle paikkakunnalle.
*Naisen ääni oli huutanut ”Hullu, hullu, hullu, lopeta!” Sen jälkeen kuului kova kolahdus, ja huuto loppui.


Naapurit kertoivat poliisikuulusteluissa oudoista äänistä, jotka he olivat kuulleet yöllä 25. lokakuuta vuonna 1992 Sari Sinisalon asunnosta.

Sinisalon Lahdessa asuneet vanhemmat huolestuivat, kun he eivät saaneet yhteyttä tyttäreensä. Katoamisilmoituksesta murhatutkinnaksi muuttunut tapaus kuohutti koko Suomea loppuvuodesta 1992 eikä vähiten siksi, että epäilty käytännössä päästettiin karkumatkalle - jolla hän on edelleen.

Iltalehden perehtyessä vanhaan, auki jääneeseen murhatutkintaan kävi ilmi, että se on ihan hiljattain nostettu uudelleen poliisin pöydälle.

Joutuuko Sari Sinisalon epäilty murhaaja, maasta paennut marokkolainen Ayoub El Yaakoubi lopulta sittenkin oikeuden eteen?
Poliisi epäili jo alkuvaiheessa marokkolaiskokin selityksiä tämän naisystävän ”oudosta katoamisesta”. Ayoub El Yaakoubi oli tekoaikaan 29-vuotias, nyt jo 56. IL
Poliisi epäili jo alkuvaiheessa marokkolaiskokin selityksiä tämän naisystävän ”oudosta katoamisesta”. Ayoub El Yaakoubi oli tekoaikaan 29-vuotias, nyt jo 56. IL
Sinisalo_elämänsä_mies.jpg (50.89 KiB) Katsottu 3681 kertaa
Katoaminen
Vanhemmat huolestuivat, kun tyttärestä ei kuulunut kolmeen päivään mitään.

He lähtivät Hämeenlinnaan tyttärensä asunnolle. Nummen Haratiellä sijaitseva kerrostalohuoneisto oli Sinisalon isän mukaan poikkeuksellisen siisti. Mitään merkkejä mistään riidasta tai katoamiseen liittyvästä ei näkynyt.

Kun vanhemmat menivät Hämeenlinnan poliisilaitokselle tekemään katoamisilmoituksen, poliisi suhtautui siihen vakavasti. Hyvin pian heräsi epäily, että Sinisalo oli joutunut rikoksen uhriksi.

Myös marokkolainen vävykokelas oli kysellyt tietoja ”oudosti kadonneesta” Sarista.

Ruumis jätesäkissä
– Asunto oli huolellisesti pesty ja siivottu. Mitään verijälkiä ei silloisella tekniikalla löydetty, tuolloin teknisenä rikostutkijana toiminut vanhempi konstaapeli Mika Heikkonen muistelee Iltalehdelle nyt yli 26 vuotta myöhemmin.

Nykyisin Hämeen poliisilaitoksen oikeusyksikössä rikosylitarkastajana toimiva Heikkonen kertoo, että poliisi sai silminnäkijähavaintoja, joiden voitiin tulkita liittyneen ruumiin pois kuljettamiseen.

Naapurit kertoivat nähneensä, että asunnosta oli lähtenyt mies pian öisen riidan jälkeen. Autolla poistunut mies oli palannut pari päivää myöhemmin mukanaan huomattavan iso matkalaukku. Vähän ajan kuluttua miehen nähtiin raahaavaan laukkua takaisin autoon.
– Asunnosta oli mahdollisesti kuljetettu uhria. Myös matto oli mukana. Mattokäärö löytyi myöhemmin ruumiin löytöpaikalta, Heikkonen kertoo.

Poliisi pidätti marokkolaismiehen kolme päivää katoamisilmoituksen jälkeen. Epäilty oli kuulusteluissa rauhallinen, joskin hänen kertomansa oli täynnä ristiriitaisuuksia. Hän kielsi edes riidelleensä naisystävänsä kanssa.

Riittävää näyttöä ei kuitenkaan saatu, joten poliisi joutui laskemaan epäillyn vapaaksi.

Tuomari selitteli
Viikkoa myöhemmin, 9. marraskuuta, poliisi sai kuitenkin uutta näyttöä ja pidätti El Yaakoubin uudemman kerran.

Sinisalon ystävät tiesivät kertoa poliisille, että tämä oli kertonut avomiehensä pahoinpidelleen häntä. Kerran Sinisalo oli joutunut menemään Kanta-Hämeen keskussairaalaan miehen lyötyä häntä päähän.

Tutkinnassa selvisi myös, että asunnosta kuuluneiden huutojen jälkeen Sinisalon pankkikortilla oli yritetty nostaa rahaa automaatilta. Nostot olivat kuitenkin epäonnistuneet. El Yaakoubi oli heti tämän jälkeen nostanut samalta automaatilta käteistä omalta tililtään.

Automaatti sijaitsi vajaan kilometrin päässä pariskunnan asunnolta.

Epäilty oli kuulusteluissa kiistänyt käyttäneensä naisystävänsä pankkikorttia. Hän oli myös kiistänyt tämän olleen mukana millään automaatilla.

Kolmen päivän kuluttua El Yaakoubia vaadittiin vangittavaksi Hämeenlinnan raastuvanoikeudessa. Vaatimus esitettiin vahvimmin, todennäköisin syin murhasta epäiltynä.
– Ruumista ei ollut löytynyt. Asunnossa ei ollut verijälkiä. Se mahdollisuus oli vielä olemassa, että Sinisalo oli lähtenyt vaikkapa vapaaehtoisesti lomamatkalle. Katoamisestakin oli kulunut vasta vähän aikaa, vangitsemisvaatimuksen hylännyt raastuvanoikeuden puheenjohtaja perusteli tuolloin Iltalehdelle.
Poliisi etsi Sari Sinisalon ruumista Hämeenlinnan kaatopaikalta marraskuussa 1992. Etsintöihin osallistui mm. konstaapeli Kimmo Savolainen. RISTO KUNNAS
Poliisi etsi Sari Sinisalon ruumista Hämeenlinnan kaatopaikalta marraskuussa 1992. Etsintöihin osallistui mm. konstaapeli Kimmo Savolainen. RISTO KUNNAS
Sinisalo_kaivauksia.jpg (103.6 KiB) Katsottu 3681 kertaa
”Tunnelmat pettyneitä”
Rikosylitarkastaja Mika Heikkonen myöntää, että tunnelmat Hämeenlinnan poliisissa olivat hyvin pettyneitä.
– Ajatus oli, että vangitsemisella saataisiin lisäaikaa aktiiviselle tutkinnalle. Niin kuitenkin kävi kuin kävi, minkäs teit.

Heikkosen mukaan poliisi piti mahdollisena, että epäilty lähtee karkuun. Tuomari ei kuitenkaan suostunut edes matkustuskieltoon.
– Eihän se meidän mielen mukainen päätös ollut missään tapauksessa. Vangitsemisellekin oli vahvat perusteet.

Vajaan viikon kuluttua poliisi aloitti laajat kaivutyöt Hämeenlinnan kaatopaikalla. Viikon kestäneet etsinnät eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta. Ruumista ei löytynyt myöskään lähivesistöissä tehdyissä naarauksissa.

Lukuisista yleisövihjeistä huolimatta tutkinta tuntui polkevan paikallaan. Vuoden viimeisenä päivänä kuitenkin rävähti: Sari Sinisalon ruumis löytyi.

Löytöpaikka on Padasjoella, noin 70 kilometrin päässä Hämeenlinnasta. Löytäjä ohi paikkakuntalainen nainen, joka huomasi metsäpolun vieressä mustan jätesäkin, johon nuoren naisen ruumis oli kätketty.

Pakoreitti selvisi
Ruumis kuljetettiin välittömästi Hämeenlinnaan oikeuslääketieteelliseen ruumiinavaukseen. Jo päältäpäin näkyi, että uhri oli kuollut ulkoisen väkivallan seurauksena. Poliisit lähtivät heti tavoittamaan tämän marokkolaista miesystävää.

Ayuoub El Yaakoubia ei löydetty. Miehestä lähti heti etsintäkuulutus kaikille rajanylityspaikoille sekä Interpolin välityksellä ympäri maailman. Ruumis riitti kuitenkin Hämeenlinnan raastuvanoikeudelle. Se suostui vihdoin vangitsemaan murhasta epäillyn - tosin poissaolevana.

Vuoden kuluttua selvisi, että epäiltyä on turha etsiä Suomesta. Mies oli poistunut maasta hyvissä ajoin ennen ruumiin löytymistä.

El Yaakoubin matkareitti selvisi Interpolin avulla: Helsingistä laivalla Tukholmaan, sieltä lentäen Kairoon, mistä edelleen Marokkoon. Miehen jäljet hävisivät Casablancaan.

Murhatutkinta siirtyi keskusrikospoliisille kymmenen vuotta sitten lähinnä El Yaakoubin tavoittamiseen liittyviin syiden vuoksi.

Krp on kuitenkin kaikessa hiljaisuudessa ottanut myös varsinaiset murhatutkimukset uudelleen pöydälle. Iltalehden tietojen mukaan krp:lle on toimitettu hiljattain lisää materiaalia, jonka epäillään kytkevän El Yaakoubin entistä vahvemmin naisystävänsä murhaan.

Tutkinta jatkuu taas
– Tutkintaa ei suinkaan ole päätetty. Kuluneen talven ja kevään aikana on tehty selvityksiä ja pidetty palavereja tutkijoiden kanssa, vahvistaa tutkintaa johtava rikoskomisario Olli Töyräs.

Töyräs ei tarkemmin kerro, mitä selvityksissä on paljastunut. Hän kuitenkin myöntää, että toimenpiteet liittyvät nimenomaan murhan tutkintaan.
– Tekniikka on kehittynyt. Katsotaan, josko olisi vielä jotain, millä voisi päästä eteenpäin. Työn alla on vähän ajatuksia, pieniä fundeerauksia on menossa, Töyräs muotoilee.

Marokko ei luovuta
Paikalliset viranomaiset ottivat El Yaakoubin kiinni Interpolin etsintäkuulutuksen perusteella vain puolisen vuotta henkirikoksen jälkeen. He kysyivät, halusivatko Suomen viranomaiset, että oikeuskäsittely pidettäisiin Marokossa.

Sitä eivät suomalaiset halunneet, joten El Yaakoubi laskettiin vapaaksi.

Marokko ei suostunut luovuttamaan omaa kansalaistaan vieraaseen maahan tuomittavaksi.

Suomalaisviranomaiset ovat vuosien aikana yrittäneet saada asiaa etenemään.
– Muistutamme tästä täkäläisiä viranomaisia säännönmukaisesti, kertoi Suomen va. asiainhoitaja Kirsti Westphalen Iltalehdelle keväällä 2000 Marokon pääkaupungissa Rabatissa.

Kun mitään ei tapahtunut, muistuttamiset ja muut toimet alkoivat kuitenkin vuosien mittaan harveta.
– On tehty se, mitä on voitu, toteaa rikoskomisario Töyräs.

El Yaakoubi oli aiemmin myös Europolin etsintäkuuluttama. Miehen tiedettiin käyvän aika ajoin Espanjan puolella, joten Suomen poliisi oli yhteydessä espanjalaisiin virkaveljiinsä epäillyn pidättämiseksi.
– Se on tiedossa, että Marokko ei tule luovuttamaan. Mutta jos epäilty liikkuu Marokon ulkopuolella, tilanne on toinen, Töyräs sanoo.

Töyräs oli itse poliisin yhdysmiehenä Espanjassa kymmenen vuotta sitten. Viritykset eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

Oikeuden eteen?
Töyräs toivoo, että Sari Sinisalon murhaaja joutuu vielä vastaamaan teostaan oikeudessa.

Vaikka Suomi oli aikanaan ehdoton vaatimuksissaan järjestää Sari Sinisalon murhaoikeudenkäynti Suomessa, tilanne voisi nyt olla toinen. Oikeuskäsittely Marokossa saattaisi olla parempi kuin asian jättäminen sillensä.
– Yleensä rikosasioissa on territoriaalinen periaate eli syytetään siellä, missä rikos on tehty. Yksi kansainvälisen oikeusavun muoto on kuitenkin syytteen siirto, sanoo hallitusneuvos Merja Norros oikeusministeriöstä.

Hän korostaa puhuvansa yleisellä tasolla, mutta myöntää, että Suomen viranomaiset voisivat pyytää Marokon viranomaisia nostamaan syytteet, mikäli epäilty henkilö tavoitettaisiin.

Norroksen mukaan syytteiden siirtäminen vaatisi kuitenkin ”tiettyjen edellytysten täyttymistä”, eikä se hänen mukaansa ole aina järkevää.

Myös uutta luovutuspyyntöä voitaisiin alkaa valmistella, mikäli epäilty otettaisiin kiinni kansainvälisen etsintäkuulutuksen perusteella.
– Toivon, että tämä saataisiin vielä päätöksen tavalla tai toisella. Me olemme valmiita. Omia askelmerkkejä ei tarvitse kovin pitkään miettiä, Töyräs sanoo.

Näin tapahtumat etenivät
25.10.1992 Viimeiset havainnot Sari Sinisalosta elossa. Asunnosta kuuluu naisen hätähuutoja.
28.1. Vanhemmat tekevät tyttärestään katoamisilmoituksen poliisille.
31.10. Poliisi pidättää kadonneen miesystävän, marokkolaisen kokin Ayub El Yaakoubin. Hänet kuitenkin vapautetaan riittävän näytön puuttuessa.
9.11. Poliisi saa uutta näyttöä epäiltyä vastaan.
12.11. Epäilty vaaditaan vangittavaksi. Oikeus hylkää vaatimuksen.
17.11. Poliisi aloittaa laajat kaatopaikkaetsinnät.
4.12. Epäilty poistuu maasta.
6.12. Egyptin poliisi pidättää El Yaakoubin viisumiongelmien vuoksi, mutta vapauttaa hänet kahden päivän kuluttua jatkamaan matkaa Marokkoon.
14.12. Poliisi aloittaa naaraukset Vanajavedellä Hämeenlinnasta Hattulaan saakka.
31.12. Uhrin ruumis löytyy metsästä Padasjoelta.
5.1.1993 Oikeus vangitsee El Yaakoubin poissaolevana.
12.1. Poliisi saa Interpolilta selvityksen epäillyn matkareitistä ja kohteesta.
16.1. Sari Sinisalo haudataan Lahden Mustankallion hautausmaahan.
23.4. Marokon Interpolilta tulee faksi, jonka perusteella voi päätellä, että epäilty on pidätetty. Faksissa tiedustellaan, haluaisivatko Suomen viranomaiset, että oikeuskäsittely pidettäisiin Marokossa. Eivät halunneet.
4.10.1994 Oikeusviranomaisilla ei ole kiire: Käräjäoikeudeksi muuttunut Hämeenlinnan raastuvanoikeus alkaa vasta liki 2 vuotta henkirikoksen jälkeen käsittelyn, jonka perusteella on tarkoitus jättää luovutuspyyntö Marokkoon.
27.1.1995 Käräjäoikeus luovuttaa vihdoin pöytäkirjat poliisille Iltalehden tiedusteltua viivyttelyn syytä käräjätuomarilta.
Maaliskuu 2019 Luovutuspyyntöön liittyvät asiakirjat eivät enää ole oikeusministeriöstä, vaan ne on siirretty Kansallisarkistoon
.
Iltalehti
13.4.2019 8:09
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Clarence
Aloitteleva dekkari
Viestit: 541
Liittynyt: Ma Helmi 16, 2015 12:24 am

Re: Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Viesti Kirjoittaja Clarence » Su Maalis 08, 2020 5:39 pm

Huomasin äsken vasta tämän viestiketjun. Siisti nuori ja nätti Sari kuoli aivan turhaan. Ikävä tapaus.

Jutun ainoat positiivisuudet, jos niitä väkisellä etsii:

- Asia avattu uudelleen ja tutkitaan murhana.

- Ainakaan tekijä ei palaa Suomeen vapaaehtoisesti, eli tuosta juipista päästiin.

Kardemumma

Re: Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Viesti Kirjoittaja Kardemumma » Ti Touko 26, 2020 5:43 am

Tällä kurakyrvällä on ollut Sarin jälkeen useita suomilumppuja. Ilmeisesti on tälläkin hetkellä.

Joosua
Sammakkoprofessori
Viestit: 481
Liittynyt: Pe Helmi 15, 2019 11:35 pm

Re: Vaimonsurmaaja pakeni kotimaahansa

Viesti Kirjoittaja Joosua » Ti Touko 26, 2020 1:15 pm

Tietenkin näin törkeän teon tekijä pitäisi saada oikeuden eteen. Mutta minusta Marokon viranomaisten tiedusteluun oikeudenkäynnin järjestämisestä Marokossa olisi pitänyt vastata myönteisesti. On varmasti aikaisempaa kokemusta ja tietoa Marokon haluttomuudesta kansalaistensa luovuttamiseen ulkomaille. Jos ei meillä niin varmasti jossain muussa Pohjoismaassa. Olisi saatu edes jonkinlainen oikeudenkäynti. Ja eihän kotimaassakaan pidetyn oikeudenkäynnin, jos oikeus olisi suostunut vangitsemisen, lopputuloksesta ole mitään tietoa.
Olisi ollut myös paljon halvempaa. Ja jos jätkä olisi täällä saanut ek:n niin todennäköisesti olisi ihailijapostia muijilta tullut, jos ei säkeittäin niinkuin poliisimurhaajalle, niin ainakin muovikasseittain. Olisi vuosien aikana ollut aviossa useamman kanssa ja perhetapaamisilla ja lomilla siittänyt monta koko elämänsä tulonsiirroilla elävää tyyppiä veronmaksajien niskoille ja lisäksi itse ollut poliisien vastauksena. Eikä Saria takaisin eläväksi olisi saatu. Muuta kyseenalaista väestönlisäystä kyllä.

Vastaa Viestiin