USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Tuossa Jerusalem kysymyksessä on demokraattejen johto harvinaisen yksimielisesti Trumpin takana vaikka tästä nyt olisi saatu aikaiseksi se kauan kaivattu keppihevonen. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=53CqC7pP4xw
Democratic Leadership In Lockstep With Trump's Jerusalem Policy
Media sen sijaan jatkaa valeuutisten levittämistä Venäjä yhteyksistä ja jää toistuvasti kiinni valheistaan.
https://www.youtube.com/watch?v=rGgqiEAC8Ws
CNN Retracts Another Bogus Russia-gate Story
Chefile kirjoitti:
Trumpin kampanjan veljeilystä venäläisten kanssa on jo paljon todisteita. Et vaan taida ymmärtää miten oikeuslaitos USA:ssa toimii. Voi mennä toinenkin vuosi vielä, mutta Trumpia lähemmäs tutkinta on koko ajan mennyt.
Kuten esimerkiksi??? Nyt on Flynniä tutkittu 18 kk ja aikaiseksi on saatu syyte valehtelusta kuulustelussa.Toimii varmaan erinomaisesti erikoissyyttäjän salaisena aseena tällainen paatunut valehtelija jonka Trumpkin erotti samasta syystä :lol: Uskottavuus kohdillaan ja silleen.
Muellerin tiimi on joutunut aika heikkoon valoon muutenkin viimepäivien aikana.
https://www.youtube.com/watch?v=t-Z1jsY9Up8
Lawmakers Calls for immediate probe of Robert Mueller over FBI links to Hillary Clinton
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Jonkun palli keikkuu jo, mutta onko se Trumpin vai Muellerin? Se selviää jouluun mennessä.

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/23757 ... ikoo-pitaa
Raju huhumylly velloo Venäjä-tutkinnan ympärillä USA:ssa: ”Donald Trump aikoo pitää tärkeän puheen ensi viikolla”

17.12.2017 11:06

Washingtonissa vellovien huhujen mukaan Donald Trump aikoo erottaa erikoissyyttäjä Robert Muellerin ennen joulua.

Huhut Yhdysvalloissa käynnissä olevan FBI-tutkinnan erikoissyyttäjän Robert Muellerin erottamisesta vahvistuvat.

FBI:n on määrä selvittää muun muassa Trumpin itsensä ja hänen viimevuotiseen vaalikampanjaansa osallistuneiden henkilöiden yhteyksiä Venäjälle. Presidentin entistä turvallisuusneuvonantajaa Michael Flynniä vastaan nostettiin syyte kuun vaihteessa ja Flynn on myöntänyt valehdelleensa yhteyksistään venäläisiin.

Demokraatteja edustava senaattori Jackie Spicer summasi liikkeellä olevat huhut perjantaina KQED:n haastattelussa.

–Presidentti haluaa ajaa tämän kaiken alas. Huhujen mukaan Donald Trump aikoo pitää tärkeän puheen ensi viikon lopulla. Joulukuun 22. päivä, kun kaikki ovat poissa Washingtonista, hän aikoo erottaa Robert Muellerin, Spicer sanoi.

Donald Trumpin neuvonantajiin kuuluva Ty Cobb on kiistänyt asian.

–Kuten Valkoinen talo on sanonut jo kuukausien ajan, erikoissyyttäjän erottamista ei harkita, hän totesi lausunnossaan CNN:n mukaan.

Mediatutkija Nicole Hemmer arvioi kuitenkin, että Muellerin erottamista ennakoivissa huhuissa on perää.

–Trumpia tukeva konservatiivinen media antaa koko ajan ymmärtää, että presidentti vihaa tutkintaa ja haluaa lopettaa sen. Meidän täytyy nyt katsoa, mitä tapahtuu ja onko sisäinen paine Valkoisen talon sisällä ja neuvonantajien taholta riittävän kova, jotta presidentti luopuu aikeistaan, hän kommentoi CNN:lle.

Asiassa saatiin tuorein käänne eilen lauantaina, kun Trumpia hänen valintansa jälkeisellä siirtymäkaudella tukenut Trump for American lakimies Kory Langhofer väitti Muellerin saaneen laittomasti haltuunsa kymmeniätuhansia järjestön sähköposteja. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

–Kun olemme saaneet sähköposteja haltuumme meneillään olevaan rikostutkintaan liittyen, olemme varmistaneet joko sähköpostitilin omistajan suostumuksen tai asianmukaisen rikostutkintaprosessin, Muellerin tiedottaja Peter Carr sanoi BBC:lle.

Donald Trump erotti toukokuussa FBI:n silloisen johtajan James Comeyn. Venäjä-tutkinta oli silloin jo alkanut.
Sattumalta samaan aikaan... Ihan sattumalta.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005477142.html
Bloomberg: Deutsche Bank sai haasteen Muellerilta – syynä asiakas Donald Trump

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vaalikampanjan mahdollisia Venäjä-yhteyksiä selvitetään erikoissyyttäjä Robert Muellerin johdolla.

Julkaistu: 5.12. 12:59

Yhdysvalloissa Venäjä-tutkintaa johtava erikoissyyttäjä Robert Mueller vaatii Deutsche Bankia luovuttamaan Donald Trumpia ja tämän perhettä koskevat asiakastiedot. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Tiedot erikoissyyttäjä Robert Muellerin johtaman tutkinnan tuoreimmasta käänteestä perustuvat Bloombergin nimettömään lähteeseen.

– Deutsche Bank tekee aina yhteistyötä kaikkien maiden tutkivien viranomaisten kanssa, pankki vastasi uutistoimistolle, kun asiasta tiedusteltiin.

Deutsche Bank on torjunut aiemmin demokraattien pyynnöt avata Donald Trumpin noin 300 miljoonan dollarin velkaa, joka hänellä on Deutsche Bankin kanssa. Laina on tietojen mukaan peruja Trumpin kiinteistöbisneksestä ajalta ennen presidentinvaalikampanjaa.

Demokraattien edustajat ovat kaivanneet Deutsche Bankilta tietoja siitä, ovatko lainat jollain tavalla kytköksissä Venäjään. Pankki on aiemmin ilmoittanut, että tietojen luovuttaminen on laitonta ellei asiasta tule virallista pyyntöä.

Muellerin tutkinnassa pyritään selvittämään, onko Trumpilla tai hänen kampanjallaan ollut yhteistyötä venäläisten kanssa. Yhdysvaltain presidentti Trump on useita kertoja sanonut pitävänsä tutkintaa noitavainona.

Tutkinnassa pahimmassa paahteessa ovat tähän saakka olleet presidentin entinen turvallisuusneuvonantaja Michael Flynn, vaalikampanjassa neuvonantajana toiminut George Papadopoulos ja entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort.
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Trump ei pitänytkään puhetta. Sen sijaan Manafort muuttaa tositv:n oikeussalidraamaksi.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801 ... 8_ul.shtml
Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort nostaa syytteen Yhdysvaltojen oikeusministeriötä vastaan

Keskiviikko 3.1.2018 klo 22.13

Manafortin mielestä häntä vastaan nostetut syytteet eivät liity mitenkään meneillään olevaan Venäjä-tutkintaan.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort aikoo nostaa syytteen Yhdysvaltojen oikeusministeriötä vastaan. Manafort nostaa syytteen myös Venäjä-tutkintaa johtavaa erikoissyyttäjää Robert Muelleria sekä Yhdysvaltojen apulaisoikeusministeriä Rod Rosensteinia vastaan. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters ja CNN.

Syy syytteen nostamiselle on se, että Manafort on joutunut osaksi Muellerin tutkintaa, joka käsittelee Venäjän mahdollista sekaantumista Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Manafortin mielestä häntä vastaan nostetut syytteet eivät liity mitenkään meneillään olevaan Venäjä-tutkintaan. Myös presidentti Trump on sanonut useita kertoja, että Manafortin syyte liittyy hänen toimiinsa ennen presidentinvaalikampanjaa.

Mueller taas on valtuutettu tutkimaan mitä tahansa, mikä voisi liittyä jotenkin Venäjän sekaantumiseen Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Manafortin syytteitä käsitellään toukokuussa. Syytteet koskevat rahanpesua, ja Manafort on kiistänyt ne.
Paljastuskirjassa näyttää olevan täysin uskottavia ja faktojen kanssa yhteensopivia väitteitä.

https://yle.fi/uutiset/3-10005195
Trump yllättyi vaalivoitostaan eikä halunnut Valkoiseen taloon – Uuden paljastuskirjan 5 tärkeintä väitettä

Uutuuskirjan mukaan Donald Trumpin tytär Ivanka haluaa Yhdysvaltain ensimmäiseksi naispresidentiksi.

4.1.2018 klo 14:29

Toimittaja Michael Wolffin ensi viikolla julkaistava kirja Fire and Fury: Inside the Trump White House piirtää kuvan poikkeuksellisesta presidentistä, joka ei itsekään uskonut voittavansa vaaleja.

Kirja perustuu tekijänsä mukaan yli 200 haastatteluun, joita Wolff on tehnyt Donald Trumpin lähipiiriin kuuluvien henkilöiden kanssa. Ääneen pääsee muun muassa Trumpin entinen strategiapäällikkö Steve Bannon, joka potkittiin ulos Valkoisesta talosta viime elokuussa.

Valkoisen talon tiedottajan mukaan kirja antaa täysin väärän kuvan Trumpin hallinnosta. Presidentin itsensä mielestä kirjassa haastateltu Bannon on ”menettänyt järkensä”. Trumpin asianajat syyttävätkin nyt presidentin entistä luottomiestä vaitiolovelvollisuuden rikkomisesta, Washington Post uutisoi.

Yle poimi viisi paljastusta uudesta kirjasta.

1. Bannon: Venäläisten tapaaminen oli maanpetos

Kesäkuussa 2016 Donald Trumpin poika Donald nuorempi, Trumpin vävy Jared Kushner ja kampanjapäällikkö Paul Manafort tapasivat venäläisen asianajajan Natalia Veselnitskajan New Yorkissa. Tapaaminen oli järjestetty, koska Donald Trump nuoremmalle oli kerrottu, että Veselnitskajalla olisi raskauttavaa tietoa Trumpin vastaehdokkaasta, Hillary Clintonista.

Steve Bannonin mielestä tapaaminen oli maanpetos.

– Kolme kampanjan korkeinta tyyppiä ajatteli, että on hyvä idea tavata ulkomaista hallitusta Trump-tornin sisällä konferenssihuoneessa 25. kerroksessa – ilman asianajajia. Heillä ei ollut asianajajia, Bannon kertoo kirjassa.

– Vaikkei pitäisi tätä maanpetoksellisena tai epäisänmaallisena tai pahana juttuna (bad shit) – ja minusta se on kaikkea sitä – olisi pitänyt soittaa FBI:lle välittömästi, Bannon jatkaa.

2. Trump ei halunnut presidentiksi

Wolffin kirjan erikoisin väite on, että Donald Trump ei varsinaisesti halunnut Yhdysvaltain presidentiksi. Hänelle olisi riittänyt hyvin myös häviäminen, sillä vaalikampanjan tuoma julkisuus olisi ollut helppo muuttaa rahaksi.

– En ajattele häviämistä, koska se ei ole häviämistä. Me olemme voittaneet täysin, Trump kertoi ystävälleen Roger Ailesille viikkoa ennen vaaleja.

Wolffin mukaan lähes kaikilla Trumpin lähipiirissä oli yhteyksiä, jotka muodostuisivat ongelmaksi ainoastaan, mikäli Trump valittaisiin presidentiksi. Trumpin entisen turvallisuusneuvonantajan Michael Flynnin ystävät varoittivat eläköitynyttä kenraaliluutnanttia ottamasta rahaa vastaan venäläisiltä.

– No, sehän olisi ongelma ainoastaan, jos me voitamme, Flynn toppuutteli ystäviään.

"Lopulta vaali-iltana koitti yllätys. Vaali-iltana hieman iltakahdeksan jälkeen, kun yllättävä suunta – se, että Trump saattaisi voittaa – alkoi näyttää varmalta, Don Jr. sanoi ystävälleen, että hänen isänsä, tai DJT, kuten hänen poikansa häntä kutsuu, näytti siltä kuin olisi nähnyt aaveen. Melanian (Trumpin puolison) silmät olivat kyynelissä, eivät ne olleet onnenkyyneliä."

"Vain reilussa tunnissa, kuten Steve Bannon hieman huvittuneena pani merkille, hämmentynyt Trump muuttui epäuskoiseksi Trumpiksi ja sitten kauhistuneeksi Trumpiksi. Mutta tulossa oli vielä viimeinen muodonmuutos: Äkkiä Donald Trumpista sukeutui mies, joka uskoi, että hän ansaitsi olla, ja oli täysin kykenevä olemaan, Yhdysvaltain presidentti. "

3. Ivanka haluaa presidentiksi

Donald Trumpin tytär Ivanka haaveilee nousevansa maan ensimmäiseksi naispresidentiksi. Wolff perustaa väitteensä Bannonin haastatteluun.

”Tasapainotellen riskien ja voiton välillä sekä Jared (Kushner, Ivanka Trumpin mies) että Ivanka päättivät vastoin liki kaikkien tuttaviensa neuvoja ottaa vastaan tehtävät Valkoisessa talossa. Se oli pariskunnan yhteinen päätös ja, jollain tapaa, yhteinen työ. He olivat tehneet keskenään rehellisen diilin: Jos tilaisuus joskus tulevaisuudessa koittaisi, Ivanka olisi heistä se, joka pyrkisi presidentiksi."

"Ivankan mielikuvissa ensimmäinen naispresidentti ei ollut Hillary Clinton vaan Ivanka Trump. Bannonin parille keksimä nimi ”Jarvanka” oli nyt entistä suuremmassa käytössä Valkoisessa talossa. Bannon oli kauhuissaan, kun hän sai kuulla pariskunnan tekemästä diilistä."

4. Hallinnolla ei ollut mitään suunnitelmaa

Donald Trump on ensimmäinen Yhdysvaltojen presidentti, joka ei ole ennen valtaansa astumista ollut poliittisessa virassa tai palvellut asevoimissa. Myös hänen yhteytensä Washingtoniin ja republikaanipuolueen eliittiin olivat heikot. Tästä kokemattomuudesta ja siitä, miten se heijastui hallintoon, on kirjoitettu Yhdysvalloissa laajalti jo ennen Wolffin kirjaa.

Wolffin teos valottaa kuitenkin lisää sitä, miten sekavassa tilassa Valkoinen talo oli Trumpin kauden alkuvaiheessa. Kun Valkoisen talon varahenkilöstöpäällikkö Katie Walsh kysyi Trumpin vanhemmalta neuvonantajalta, mitä hallinto haluaa saavuttaa, Kushnerilla ei ollut vastausta.

"'Sano vain kolme asiaa, joihin presidentti haluaa keskittyä' Walsh vaati. 'Mitkä ovat tämän Valkoisen talon kolme prioriteettia?' Se oli helpoin mahdollinen kysymys – kysymys, johon kuka tahansa pätevä presidenttiehdokas olisi vastannut kauan ennen kuin hän asettuisi taloksi 1600 Pennsylvania Avenuelle. Trumpin kautta oli kulunut kuusi viikkoa ja Kushner oli täysin vailla vastausta. 'Kyllä', hän vastasi Walshille. 'Meidän pitäisi varmaan käydä tuo keskustelu'."

5. Trump pelkää tulevansa myrkytetyksi


Wolffin kirjassa Trump kuvataan presidentiksi, joka pelkää monia asioita, kuten esimerkiksi Valkoista taloa. Astuttuaan virkaan Trump halusi vaimolleen ja itselleen erilliset makuuhuoneet ja omaansa lukon. Vaatimus lukollisesta ovesta johti Wolffin mukaan ristiriitoihin salaisen palvelun kanssa, sillä presidentin turvallisuudesta huolehtiminen vaatii välitöntä pääsyä Trumpin luokse.

Erityisen tarkka Trump on siitä, että kukaan ei koske mihinkään hänen tavaroihinsa makuuhuoneessa, etenkään hammasharjaan. Kirjassa myös avataan, miksi presidentti pitää pikaruoasta.

”Hän oli jo pitkään pelännyt myrkytetyksi joutumista, mikä oli yksi syy siihen, että hän tykkäsi syödä McDonald'sissa: kukaan ei tiennyt hänen olevan tulossa ja ruoka oli turvallisesti esivalmistettua.”

Artikkelin lainaukset ja kursivoidut tekstikatkelmat ovat Michael Wolffin kirjasta Fire and Fury: Inside the Trump White House (Henry Holt and Co. 2018)
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Miksi USA:n presidentti välittää jostakin kirjasta, jonka tarina eivät pidä paikkaansa?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801 ... 8_ul.shtml
Washington Post: Donald Trumpilta hurja ulostulo kirjakohuun - yrittää estää kirjan julkaisemisen

Torstai 4.1.2018 klo 17.19

Trumpin asianajajat vaativat lehden mukaan kirjan julkaisemisen sekä levittämisen välitöntä lopettamista.

Kohukirja: Trump leveilee miehisyydellään ja syö kuormasta - ”Kavereiden vaimojen paneminen tekee elämästä elämisen arvoista”

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin asianajat pyrkivät pysäyttämään kaikin keinoin ensi viikolla julkaistavan Fire and Fury - Inside the Trump White House -kirjan julkaisun.

Kirjasta on tihkunut hurjia paljastuksia jo ennen tiistain julkaisupäivää. Paljastukset koskevat muun muassa sitä, kuinka Trump itsekin järkyttyi omasta valinnastaan USA:n presidentiksi ja kuinka Donald Trumpin entinen neuvonantaja Steve Bannon kutsuu Trumpin pojan ja vävyn Venäjä-tapaamisia maanpetoksiksi.

Washington Postin mukaan Donald Trumpin asianajajat pyrkivät löytämään keinot kirjan julkaisemisen pysäyttämiseksi.

Lehden mukaan Trumpia edustava asianajaja Charles J. Harder on lähettänyt kirjan kustantajan edustajalle sekä kirjan kirjoittaneelle Michael Wolffille kirjeen, jossa kerrotaan Trumpin asianajajien valmistelevan jatkotoimia sekä korvausvaatimuksia kohukirjan vuoksi.

Washington Postin mukaan Trumpin asianajajat vaativat kirjan julkaisemisen sekä levittämisen välitöntä lopettamista. Lisäksi Trumpin asianajat haluavat täyden kopion kirjasta omaa tutkimustaan varten.

Vaatimus tulee päivä sen jälkeen, kun Trump muun muassa kutsui entistä neuvonantajaansa Steve Bannonia järkensä menettäneeksi, koska tämä menetti työpaikkansa Valkoisessa talossa potkujen jälkeen.
Joko kirjassa on paljon totuutta, tai Trump ei vain pidä kannen kuvasta.
Kuva
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3763
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

URSA kirjoitti:Miksi USA:n presidentti välittää jostakin kirjasta, jonka tarina eivät pidä paikkaansa?

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801 ... 8_ul.shtml
Washington Post: Donald Trumpilta hurja ulostulo kirjakohuun - yrittää estää kirjan julkaisemisen

Torstai 4.1.2018 klo 17.19

Trumpin asianajajat vaativat lehden mukaan kirjan julkaisemisen sekä levittämisen välitöntä lopettamista.
No yksinkertaisesti siitä syystä, että Suomessa ainakin tuollaisen "tekeleen" teosta joutuisi syytettyjen penkillle törkeästä kunnianloukkauksesta.
Jänkkilässä ehkä ei, mutta katsotaan nyt.

On tämä aika surkuhupaista:
  • Ensin ei voinut mitenkään olla edes mahdollsta että voittaa,vaikka oli kyllä alusta asti selvää, että ei edes jenkit ole niin hulluja, että äänestäisivät korruptoituneen noita-akan valkoiseen taloon.
    Propandasulkutuli ja yritys olivat kuitenkin kovia. Jopa Suomessa @SaskaSaarikoski
  • Sitten kun voitti, niin se olikin venäläisten ansiota. Haukotus. Venäläisiltä rahaa on saaneet lähinnä Clintonit. Aktiivinen tutkinta on tällä hetkelläkin käynnissä.
    Feds actively investigating Clinton Foundation
    By Laura Jarrett and Evan Perez, CNN
    Updated 1642 GMT (0042 HKT) January 5, 2018
    https://edition.cnn.com/2018/01/05/poli ... index.html
  • Nyt kun on oltu jo vuosi vallassa, niin se onkin hullu tai muuten vaan kamala.
    Give it a rest already?

Ai niin.. Se muuri muuten tulee.
Kaikki tuntemani meksiklaiset ovat sen rakentamisen kannalla, koska perkeleen kartellit.
Asia on huomattu myös Suomessa:
Puheenvuoro: Trumpin muurissa järkeä? – Meksikon mafia ja huumeongelma ovat täyttä totta Kaliforniassa
https://www.lapinkansa.fi/ulkomaat/trum ... -200398717
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Tätä menoa Trump saa potkut kesken kauden pelkästään puheidensa takia.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801 ... 0_ul.shtml
Senaattori: Trump käytti persläpi-sanaa toistuvasti

Perjantai 12.1.2018 klo 18.57

Presidentti itse on kiistänyt käyttäneensä halventavaa kieltä.
Donald Trump on joutunut jälleen selittelemään sanavalintojaan.

Trump kiistää kommentin ”persläpimaista”

Twitterissä irvaillaan Trumpin Norja-heitolle: Miksi kukaan haluaisi muuttaa Yhdysvaltoihin ja luopua ilmaisesta terveydenhuollosta?

Donald Trumpin kielenkäytöstä syntynyt kohu ei ota laantuakseen. Kokouksessa paikalla olleen senaattori Richard J. "Dick" Durbinin mukaan Trump käytti sanavalintaa "persläpimaat" toistuvasti.

Durbin kertoi asiasta MSNBC:n haastattelussa perjantaina. Durbinin mukaan puheet kokouksessa olivat vihantäyteisiä, halpamaisia ja rasistisia.

Kohu syntyi, kun Trump ihmetteli torstaina, miksi Yhdysvaltoihin tulee siirtolaisia "persläpimaista" kuten Väli-Amerikasta ja Afrikan maista. Trumpin käyttämä englanninkielinen ilmaus oli "shithole countries".

Lähteiden mukaan Trump haluaisi Yhdysvaltoihin enemmän siirtolaisia Norjan kaltaisista maista.

Presidentti itse on kiistänyt syytökset asiattomasta kielenkäytöstä. Trump kertoi Twitterissä käyttäneensä kyllä kovaa kieltä, muttei niin kovaa kuin on väitetty.
https://www.washingtonpost.com/politics ... f80aef35d4
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Richard Joseph Durbin (born November 21, 1944) is an American politician serving as the senior United States Senator from Illinois since 1997. He has been the Assistant Democratic Leader, the second-highest position in the Democratic Party leadership in the Senate, since 2005, serving as Minority Whip from 2005 to 2007, Majority Whip from 2007 to 2015, and Minority Whip again since 2015.
Kyllä demokraatit nyt syvästi paheksuvat Trumpin sanomisia. :lol: :lol: :lol:
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801 ... 2_ul.shtml
Trump: ”persläpi”-kommentti demokraattien keksimä - ”Pitää varmaan alkaa nauhoittaa keskustelut”
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17152
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Afrikan maat vaativat anteeksipyyntöä... Hetkonen... Eihän Trump nimennyt yhtään maata, mutta ilmeisesti nämä Afrikan maat itse tietävät olevansa ns persläpimaita ja siksi paheksuvat jyrkästi.
1) Ovatko nämä Afrikan maat tehneet sen eteen jotain, etteivät olisi ns persläpimaita (shithole countries)?

Ei, eivät ole. Väestö lisääntyy hallitsemattomasti, olot kurjistuvat, ollaan käsi ojossa pyytämässä, ihmisoikeudet ovat olemattomat, väkivaltainen ideologia jyllää monessakin maassa, korruptio kuuluu kulttuuriin, väki pakenee muualle...

2) Miksi ihmeessä näillä ns persläpimailla on samanlaiset oikeudet YK:ssa kuin muillakin (lähes kaikilla suurvaltoja lukuunottamatta), vaikka he eivät noudata YK:n julistuksia kaikilta osin.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.youtube.com/watch?v=LJdumFFPLqA&t=219s
The Truth About 'Sh*thole Countries' :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
URSA
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11515
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja URSA »

Aiheellinen epäily.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201801 ... 0_ul.shtml
Lääkärit vaativat, että Trumpin mielenterveys tutkitaan - mahtaileva puhe ja impulsiiviset päätökset viestivät muistisairaudesta

Sunnuntai 14.1.2018 klo 10.51

Perjantaisessa terveystarkastuksessa ei tutkittu mielenterveyttä tai mahdollisia muistisairauksia.

Trumpin kykyä muistaa Yhdysvaltojen kansallislaulun sanoja on herättänyt ihmetystä. Videolla hän epäröi useissa kohdissa.

Lukuisat lääkärit ja terveydenhuollon ammattilaiset vetoavat kirjeellä Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin lääkäriin Ronny Jacksoniin, jotta presidentin mielenterveys tutkittaisiin perinpohjaisesti. Trumpille tehtiin perjantaina terveystarkastus, mutta siinä tutkittiin vain fyysinen kunto. Sen mukaan Trump on fyysisesti varsin hyvässä kunnossa.

Uutiskanava CNN:n mukaan kirjeen lähettäneet lääkärit ja terveyden ammattilaiset eivät tyydy perjantaiseen tulokseen. Heidän mukaansa presidentin mielenterveys olisi hyvä testata jo siitäkin syystä, että hän on jo 71-vuotias. Tuossa iässä kognitiivinen hahmotuskyky saattaa olla heikentynyt.

Kirjeessä otetaan suoraan esille Trumpin mahdollinen muistisairaus. Tästä on kirjeen mukaan jo selviä viittauksia: sammaltava puhe, lukemisvaikeudet sekä vaikeus kuunnella ja ymmärtää kuulemaansa. Trumpin sanavaraston kaventuminen ja superlatiivien runsas käyttäminen viittaisivat nekin lääkärien mukaan muistin heikentymiseen. Nämä vaikeudet puolestaan vaikeuttavat Trumpin kykyä ratkaista ongelmia ja johtavat impulsiivisiin päätöksiin.
Trumpin tapa juoda on herättänyt huolta siitä, onko presidentillä motorisia ongelmia.

Vesilasista juominen herätti epäilykset

Trumpin terveydentila on noussut otsikoihin useita kertoja hänen presidenttiydensä aikana. Viime vuoden lopussa huomiota herätti hänen tapansa pidellä vesilasia. Trump piti lasista kiinni kahdella kädellä, ja mediassa spekuloitiin heti, onko se merkki muistisairaudesta. Dementian mahdollisuutta väläytellään myös Michael Wolffin kohua herättäneessä kirjassa Fire and Fury: Inside the Trump White House. Kirjassa pohditaan muun muassa sitä, miksi Trump toistaa useita kertoja samoja asioita lyhyen ajan sisällä. Trump saattaa puolen tunninkin aikana kertoa saman tarinan monta kertaa kuin uutena.

Wolffin kirjan mukaan Trumpin lähipiiri on hyvin tietoinen siitä, ettei presidentti ole tarpeeksi terve hoitamaan tehtäväänsä.

Trump itse on kiistänyt kaikki kirjan tiedot ja kutsunut sen kirjoittajaa "mielenvikaiseksi". Presidentinvaalikampanjansa aikana Trump puolestaan leveili hyvällä terveydellään ja sanoi, ettei kilpakumppanin Hillary Clintonin terveys kestä presidentinvirkaa. Trump on viime aikoina kehunut myös mielenterveydellään ja kertonut olevansa harvinaisen fiksu, jopa nero.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.dailywire.com/news/25828/br ... n-saavedra#
BREAKING: Indictment Handed Out In Russian Bribery Case Involving Uranium One, Hillary Clinton
An 11-count indictment was handed out on Friday connected to the alleged Russian bribery scheme involving former Secretary of State Hillary Clinton, the Obama administration, and Uranium One.

The charges are against Mark Lambert, who is the "former co-president of a Maryland-based transportation company that provides services for the transportation of nuclear materials to customers in the United States and abroad." Lambert, 54, of Maryland, was charged with "one count of conspiracy to violate the Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) and to commit wire fraud, seven counts of violating the FCPA, two counts of wire fraud and one count of international promotion money laundering," the DOJ said in a statement.

The charges are connected to the alleged bribery scheme that involves "Vadim Mikerin, a Russian official at JSC Techsnabexport (TENEX), a subsidiary of Russia’s State Atomic Energy Corporation and the sole supplier and exporter of Russian Federation uranium and uranium enrichment services to nuclear power companies worldwide, in order to secure contracts with TENEX."

TENEX is the commercial sales arm for Russia's Rosatom, which took full control of Uranium One in 2013.

A report from October revealed that federal agents started collecting evidence in 2009 about Russian officials that were engaged in bribery, kickbacks, extortion, and money laundering connected to the Uranium One deal:

Federal agents used a confidential U.S. witness working inside the Russian nuclear industry to gather extensive financial records, make secret recordings and intercept emails as early as 2009 that showed Moscow had compromised an American uranium trucking firm with bribes and kickbacks in violation of the Foreign Corrupt Practices Act, FBI and court documents show.

They also obtained an eyewitness account — backed by documents — indicating Russian nuclear officials had routed millions of dollars to the U.S. designed to benefit former President Bill Clinton’s charitable foundation during the time Secretary of State Hillary Clinton served on a government body that provided a favorable decision to Moscow, sources told The Hill.

Rather than bring immediate charges in 2010, however, the Department of Justice (DOJ) continued investigating the matter for nearly four more years, essentially leaving the American public and Congress in the dark about Russian nuclear corruption on U.S. soil during a period when the Obama administration made two major decisions benefiting Putin’s commercial nuclear ambitions.

In December, Attorney General Jeff Sessions ordered that prosecutors at the DOJ start "interviewing FBI agents about evidence they uncovered in a criminal investigation into a highly-controversial uranium deal that involves Bill and Hillary Clinton."
Siitä se lähtee paketti avautumaan pikkuhiljaa. :lol:
Aina sopivasti löytyy joku kohulööppi Trumpista kun tutkinnat etenevät. :lol:
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
kaia
Neuvoja-Jack
Viestit: 583
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 8:27 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja kaia »

sikakoira kirjoitti:https://www.youtube.com/watch?v=LJdumFFPLqA&t=219s
The Truth About 'Sh*thole Countries' :lol:
:roll:
kaia
Neuvoja-Jack
Viestit: 583
Liittynyt: La Helmi 07, 2009 8:27 pm

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja kaia »

Trump on siirretty syrjään tämän vuoden loppuun mennessä.
Avatar
sikakoira
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 25883
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Kauhia mekkala ollut siitä Trumpin muuri hankkeesta niin nää on ihan hupaisia kun tulee julki näin jälkikäteen :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=6ZrOdQ8e2ao
Hillary & Dems Support Trump’s Border Wall!
Maailma avautuu aivan toisella tavalla kuin jos yritätte rakentaa kuvaa maailmasta pelkän suomalaisen valtamedian varassa Se kuva on täysin virheellinen ja harhainen tarkoituksellisesti Se on mediapoolin ja hybridikeskuksen hybridisotaa teitä kohti
Avatar
Marokon Kauhu
Perry Mason
Viestit: 3763
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: USA:n presidentinvaalit 2016, Donald Trump ketju

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

kaia kirjoitti:Trump on siirretty syrjään tämän vuoden loppuun mennessä.
Ai? Miksi?
Esim. noita budjettiriitojen takia hallituksen sulkuja on ollut Obamankin aikana.
Lyön satasen kanssasi vetoa: Trump on vallassa 1.1.2019.
(sovitaan maksutavoista yksärillä, niin kenenkään annaannan ei tarvitse tulla valittamaan, kun ei pientä vetoa uskalla laittaa)

Donald saisi kyllä hiukan kehittää huumorintajuaan: Itselleen nauraminen silloin tällöin on ihan terveellistä.
Tällä voi harjoitella:

https://youtu.be/XCz66YlNbPQ
- Kilo kokaiinia, kolme yhden hinnalla
- Kilo kokaiinia, en oo joutumassa linnaan
- Sösssön sössön
- Äbälä wäbälä
Milan Jaff - jolle annettiin näin ensi alkuun 10 vuotta linnaa
Vastaa Viestiin