Terrori-isku Turussa

Aiheet terrorismista ja terroriryhmistä tänne.
Aizerbaidzan
Angus MacGyver
Viestit: 6671
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

^ Tiedotusta onkin luvassa vasta huomenna iltapäivällä.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17155
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Turun puukottaja näki itsensä ”Isisin soturina” ja oli valmistautunut kuolemaan – näin poliisi kertoi tutkinnasta

Poliisi on saanut tapauksen esitutkinnan valmiiksi.

Marokkolainen Abderrahman Bouanane puukotti Turun keskustassa viime elokuussa kymmentä ihmistä. Kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan muuta loukkaantui.

*Poliisi: Epäilty oli kirjoittanut manifestia tekopäivänä
*"Kaveripiiri ei ollut radikalisoitunutta"
*Turun joukkopuukottaja oli radikalisoitunut yksin
*Epäiltyä on kuulusteltu seitsemän kertaa


TURUN joukkopuukotuksista epäilty mies alkoi omien sanojensa mukaan tutustua terrorijärjestö Isisin materiaaliin kolme kuukautta ennen elokuisia puukotuksia, kertoo keskusrikospoliisi.

Tutkinnan perusteella mies oli radikalisoitunut yksin. Iskun syy liittyi Syyrian konfliktiin. ”Sillä asialla hän koki olleensa Turun kauppatorilla”, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoo.

Epäillyn puhelimesta on löytynyt valokuvia ja videoita Isis-järjestöstä. Samoin hänen selaushistoriansa kertoi kiinnostuksesta Isisiin ja väkivaltaan.

Myös miehen lähipiirin mukaan hän oli osoittanut merkkejä radikalisoitumisesta. Yhtenä syynä mies kertoo länsiliittouman tekemät ilma-iskut Syyrian Raqqassa.

Töyräs kertoo, että kielteinen turvapaikkapäätös ei ole hänen näkemyksensä mukaan ollut syy iskulle.

MIEHELTÄ löytyi manifesti, jonka sisällöstä Krp kertoi tänään ensi kertaa. Hyvin uskonnollissävytteinen manifesti oli jaettu myös viestipalvelussa, ja siinä mainittiin moneen otteeseen vääryydet islamia kohtaan.

”Tarkoituksena oli, että se olisi jättänyt hänestä jonkinlaisen jälkikirjoituksen”, Töyräs kertoo.

MAROKKOLAINEN Abderrahman Bouanane, nykyisin 23 vuotta, puukotti Turun keskustassa 18. elokuuta viime vuonna kymmentä ihmistä. Kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan muuta loukkaantui.

Oikeassa laidassa paksummalla ympyröitynä se saatanan moskeija.
Oikeassa laidassa paksummalla ympyröitynä se saatanan moskeija.
grafiikka_Turku.jpg (131.42 KiB) Katsottu 4733 kertaa
Poliisi otti tekijän kiinni tapahtumapaikalla.

POLIISI alkoi tutkia tekoa aluksi normaaleina väkivaltarikoksina, mutta jo seuraavana yönä rikosnimike vaihtui terroristisessa tarkoituksessa tehdyiksi murhiksi ja murhan yrityksiksi.

Bouanane on myöntänyt puukotukset mutta kiistänyt terroristisen motiivin. Hänelle on tehty mielentilatutkimus esitutkinnan aikana, mutta sen tulokset eivät tule julkiseksi ennen oikeudenkäyntiä.

Bouananen puolustus ei halua kommentoida tapausta tässä vaiheessa.

”Puolustus odottaa esitutkinnan valmistumista ja mielentilatutkimuksen lopputulosta”, sanoo asianajaja Kaarle Gummerus.

Poliisi on aiemmin kertonut, että puukottajalla oli ollut myös kaksi muuta vaihtoehtoista iskukohdetta.

Poliisin mukaan iskun takana ei näytä olleen suurempaa ryhmittymää.

ABDERRAHMAN BOUANANE tuli Suomeen väärillä henkilötiedoilla loppukeväästä 2016. Hän haki turvapaikkaa, mutta sai kielteisen päätöksen loppuvuodesta 2016.

Ennen Suomea marokkolaismies oli oleskellut muun muassa Saksassa.

Tutkinnan aikana on ollut vangittuna puukottajan lisäksi myös muita ihmisiä, mutta he ovat vapautuneet rikosepäilyistä. Yksi etsintäkuulutettu on edelleen tavoittamatta.

Esitutkintamateriaali tulee julki, kun oikeudenkäynti alkaa.

Poliisilla on hallussaan myös videotallenteet Turun kauppatorilta ja ne ovat liitteenä esitutkintamateriaalissa.

Poliisin mukaan osalla loukkaantuneista jää pysyviä vammoja.

Poliisin mukaan tekovälineet olivat kaksi Ikean keittiöveistä.
Hän oli ottanut ne mukaansa Kaarinasta aamupäivällä. Miehellä oli ollut mukana myös nahkainen olkalaukku, josta manifesti löytyi.
Veitset_isku.jpg
Veitset_isku.jpg (57.32 KiB) Katsottu 4739 kertaa
Poliisi näytti kuvan veitsestä, jota puukottaja käytti Turussa.

Miehen tiedetään oleilleen ennen Suomeen tuloaan muun muassa Saksassa ja Sveitsissä. Hänen passinsa ja henkilöpaperinsa löytyivät pian tekojen jälkeen Saksan Dortmundista. HS:n elokuisesta jutusta voit lukea tarkemmin Saksan-vaiheista.

Poliisin tutkinnassa ei tullut esille mitään erityistä syytä, miksi mies oli tullut aikanaan Suomeen.

Manifestivideo on tutkinnanjohtajan muistikuvan mukaan kuvattu Brahenpuistossa ulkotiloissa.
Epäillyn manifesti oli useita minuutteja pitkä. "Uskonnollissävytteistä julistusta, jossa käydään pohdintaa oikeaoppisuuden ja vääräoppisuuden välillä ja kuka sortaa muslimeja", Töyräs kertoo. Poliisi epäilee, että mies oli kirjoittanut sitä iskupäivän aamupäivänä.

Se oli jaettu myös viestipalvelussa. "Se oli hyvin uskonnollissävytteistä." Siinä mainittiin moneen otteeseen vääryydet islamia kohtaan.

"Tarkoituksena oli, että se olisi jättänyt hänestä jonkinlaisen jälkikirjoituksen", Töyräs kertoo.

Töyrään mukaan veritekoon johtaneet suunnitelmat näyttävät syntyneen muutaman päivän sisällä ennen iskua.

Töyräs: "Kun hän tämän manifestinsä kirjoitti. Viimeistään sillä hetkellä hän on antanut itselleen luvan lähteä väkivallan polulle ja silloin hän oli valmis kuolemaan."

Töyrään mukaan mies ihainnoi aiempia iskuja ja marttuurikuolemia. Töyrään mukaan jokainen voi itse arvioida, onko mies nyt pettynyt tai katuvainen.

Töyräs kertoo, että epäilty oli kuulusteluissa asiallinen ja hänen kuntonsa oli ok. "En halua sen tarkemmin ottaa kantaa hänen henkiseen vointiinsa."

Epäillyn lähettämän manifestin vastaanottojamäärästä ei ole tietoa. Viestiryhmissä on poliisin käsityksen mukaan ollut ilmeisesti samanmielisiä ihmisiä. Epäilty on myös itse ollut vastaanottajana vastaavalle, raa'allekin materiaalille. "Hän on ollut kiinnostunut niistä tapahtumista ja kerännyt materiaalia", Töyräs kertoo.

"Kaveripiiri ei ollut radikalisoitunutta"

Töyräs kertoo, että epäillyn kaveripiiristä Suomessa ei kukaan ole tukenut epäillyn radikaaleja ajatuksia. Etsintäkuulutettuna olevan henkilön osalta tutkintaan, onko hän mahdollisesti tukenut epäillyn radikaaleja ajatuksia. Se on oma tutkintahaaransa.

Töyrään mukaan väkivaltasuunnitelmista eivät tutkinnan perusteella tienneet muut ihmiset, mutta Isis-sympatioistaan hän oli kertonut muille aiemmin.

Töyräs kertoo, että epäilty lähti Kaarinasta puolen päivän aikaan liikkeelle. "Hänellä oli ajatuksena muitakin kuin Kauppatorin episodi." Mies oli ensin ollut linja-autoasemalla ja ottanut siellä katsekontaktin varusmieheen, joka oli lähdössä lomalle. Mies oli ajatellut hyökätä varusmiehen kimppuun, mutta luopui ajatuksesta "häiritsevien tekijöiden vuoksi".

Poliisi: Kielteinen turvapaikkapäätös ei syy iskulle

Töyräs kertoo, että kielteinen turvapaikkapäätös ei ole hänen näkemyksensä mukaan ollut syy iskulle.

Supon arvion mukaan Isisin selviämisen kannalta on jatkossa keskeistä on toiminta ja propagandan levittäminen uusien ihmisten värväämiseksi. "Se tulee vaikuttamaan Euroopan turvallisuustilanteeseen vielä vuosien ajan."

Poliisi kertoo puukotuspäivän tapahtumista näin tiedotteessa: Puukotuspäivän aamuna epäilty siirtyi polkupyörällä Kaarinasta tuttavansa asunnolta, jossa hän väliaikaisesti asui, kohti Turun keskustaa. Kuulusteluissa hän kertoi ottaneensa mukaansa tuttavansa kaksi keittiöveistä.

Turkuun päästyään epäilty vieraili Aurajoen varrella sijaitsevan moskeijan rukoushetkessä ja siirtyi sen jälkeen Turun tuomiokirkon vieressä sijaitsevaan puistoon. Sieltä hän matkusti linja-autoaseman kautta Turun kauppatorille.

Epäilty puukotti neljää uhria Turun Kauppatorin länsikulmauksessa, Aurakadun ja Yliopistonkadun risteyksen läheisyydessä. Yksi uhreista kuoli. Kolme muuta loukkaantui, yksi heistä vakavasti. Lisäksi epäilty yritti puukottaa yhtä henkilöä, mutta tämä onnistui väistämään iskut.

Tämän jälkeen tapahtumat etenivät Yliopistonkadun ja Kauppiaskadun risteysalueelle, jossa yksi uhri kuoli ja kolme loukkaantui. Kaksi viimeistä uhria joutuivat puukotuksen uhreiksi Brahenkadulla.

Brahenkadulla Lounais-Suomen poliisilaitoksen partio otti epäillyn kiinni. Kiinnioton yhteydessä toinen partioon kuuluneista poliiseista ampui epäiltyä jalkaan ja toinen käytti etälamautinta, sillä epäilty piti kiinni viimeistä uhriaan kiinni ja uhkasi tätä puukottamisella. Epäilty toimitettiin tämän jälkeen sairaalahoitoon.

Tapahtumat Turun keskusta-alueella kestivät noin 4-5 minuuttia.

Silminnäkijöiden mukaan epäilty oli huutanut tapahtumien aikaan "allahu akbar". Epäilty itse on vahvistanut tämän kuulusteluissa ja kertonut, ettei valikoinut uhrejaan.

Kaikkiaan esitutkinnan aikana on kuultu kymmeniä henkilöitä, myös puukotusten silminnäkijöitä. Esitutkinnan aikana ei ole tullut ilmi sellaisia seikkoja, että epäilty olisi kuulunut virallisesti mihinkään terroristijärjestöön, vaan hän on toiminut yksin.

Hiltusen mukaan keskeinen uhka on edelleen Isis, joka etsii uusia tapoja toteuttaa ideologiaansa ja jatkamaan toimintaansa.

Supon mukaan uhka-arviota ei ole syytä muuttaa. Nykyisessä uhka-arvioissa mainitaan jo yksittäisten tai pienten ryhmien mahdolliset terroriteot.

Poliisin käsityksen mukaan miehen päämääränä oli ollut kuolla poliisin luoteihin.

Tutkinnanjohtajan mukaan mies osoitti vuoden 2017 alussa lähipiirilleen kiinnostusta Isikseen ja Lähi-idän tilanteeseen. Kesään tultaessa hän oli alkanut seurata enemmän Isis-aiheisia videoita ja muuta materiaalia.

Epäiltyä on kuulusteltu seitsemän kertaa asiallisessa hengessä. "Hän on kertonut omasta puolestaan syitä ja seikkoja, miksi on tekoon päätynyt." "Hän näki itsensä Isiksen soturina ja taistelijana", Töyräs kertoo.[/i]

Helsingin Sanomat
7.2. 2:00 , Päivitetty: 7.2. 13:46

"Iskun syy liittyi Syyrian konfliktiin"

Ehkä hän halusi muistuttaa suomalaisia siitä, että myös Syyrian asia on meidän asiamme, vastuumme, velvollisuutemme.
- Ählämien omaa vastuuta yhtään mistään odotellessa...

"Mies oli ajatellut hyökätä varusmiehen kimppuun..."

Esivalta pelkää ja on siksi esittänyt, että lomille lähdetään siviiliasussa. Eräänlaista alistumista islamilaiselle väkivallalle, jolle ei vaan voi mitään.

"Uskonnollissävytteistä julistusta, jossa käydään pohdintaa oikeaoppisuuden ja vääräoppisuuden välillä ja kuka sortaa muslimeja"

Tutkija Teemu Sinkkonen (nyk Tammikko): Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista täyttä satua. Iltalehti

"Siinä mainittiin moneen otteeseen vääryydet islamia kohtaan".

Muslimit sortavat itse itseään, eivät osaa olla ihmisiksi, eivät uudistua, syyllistyvät uskonnon ja kulttuurin varjolla rikoksiin kaikkialla missä ovat. Ja nyt tämä häiskä vielä pohtii muslimeihin kohdistuvaa sortoa sekä vääryyttä.
- Sellaisia he ovat. Muslimit.

"...tuli Suomeen väärillä henkilötiedoilla loppukeväästä 2016"

Päivi Nerg: tiedämme jokaisen tänne tulleen niiku sellaisen rekisterin kautta.

Etpäs tiennyt. Valehtelit virantoimituksessa!

"Turkuun päästyään epäilty vieraili Aurajoen varrella sijaitsevan moskeijan rukoushetkessä"

Harras muslimi. Rauhan uskonnon harjoittaja. Niinpä niin.

"...tekovälineet olivat kaksi Ikean keittiöveistä".

Me muistamme puukotuksen Västeråsin IKEA:ssa. Suoritettiin IKEA:n veitsillä.

IKEA voisi lanseerata oman Muslimi-veitsisarjan; uppoaa vääräuskoisiin, antaa turvapaikan, koet olevasi marttyyri. Maksa päivärahoista tai ota maksusitoumus mukaan ja nouda omasi. Tappotakuulla.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Ghost hunting
Angus MacGyver
Viestit: 6556
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Tämäkin oli sitten Terrorismia, vaikka sitäkin yritettiin väkisin vääntää muuksi. Mitenkäs nyt suu pannaan? Niin oli myöskin yksi muukin tapaus, tekotapa ja tapahtumat viittaa terrorismiin.
Kyllä se on livessä nähty, että millaisia nämä eräät tyypit on, nimen omaan olemukseltaan ja asenteeltaan.
L. Ron Bumqvist

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja L. Ron Bumqvist »

Ghost hunting kirjoitti:Tämäkin oli sitten Terrorismia, vaikka sitäkin yritettiin väkisin vääntää muuksi. Mitenkäs nyt suu pannaan? Niin oli myöskin yksi muukin tapaus, tekotapa ja tapahtumat viittaa terrorismiin.
Uutisoinnin perusteella aika kaukana "terrorismista". Kuulostaa ennemminkin syrjäytyneen mielenvikaisen reppanan copycat-tekosilta. Tosin sitähän koko "terrorismi" on muutenkin, jos ei oteta lukuun sitä, että yleensä nuo järjestöt syntyvät suurempien valtioiden tiedustelupalveluiden kepposten seurauksena.

Perinteinen kaava: Nuori mies, jolla on paha olla eikä parempaa tekemistä. Samassa sarjassa kuin Breivik, koulusurmaajat ja muut idiootit.
MEW
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 94
Liittynyt: Pe Syys 22, 2017 12:43 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja MEW »

Ghost hunting kirjoitti: Kyllä se on livessä nähty, että millaisia nämä eräät tyypit on, nimen omaan olemukseltaan ja asenteeltaan.
Keihin ja millaisiin tyyppeihin viittaat tässä?
Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2734
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

L. Ron Bumqvist kirjoitti:
Ghost hunting kirjoitti:Tämäkin oli sitten Terrorismia, vaikka sitäkin yritettiin väkisin vääntää muuksi. Mitenkäs nyt suu pannaan? Niin oli myöskin yksi muukin tapaus, tekotapa ja tapahtumat viittaa terrorismiin.
Uutisoinnin perusteella aika kaukana "terrorismista". Kuulostaa ennemminkin syrjäytyneen mielenvikaisen reppanan copycat-tekosilta. Tosin sitähän koko "terrorismi" on muutenkin, jos ei oteta lukuun sitä, että yleensä nuo järjestöt syntyvät suurempien valtioiden tiedustelupalveluiden kepposten seurauksena.

Perinteinen kaava: Nuori mies, jolla on paha olla eikä parempaa tekemistä. Samassa sarjassa kuin Breivik, koulusurmaajat ja muut idiootit.
Olihan tämä nyt päivänselvää terrorismia (niin kuin oli Breivikin teotkin).

Hämmentää aina, miten selvissäkin tapauksissa joidenkin pitää hakemalla hakea kaikki muut mahdolliset selitykset ja sulkea silmänsä siltä selkeimmältä selitykseltä.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17155
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Tackleberry kirjoitti:Hämmentää aina, miten selvissäkin tapauksissa joidenkin pitää hakemalla hakea kaikki muut mahdolliset selitykset ja sulkea silmänsä siltä selkeimmältä selitykseltä.
Joillekin ei vaan totuus sovi.

Iskun jälkeen eräs demari kirjoitti tuohtuneena, että jokainen joka sanoo tämän olleen terrori-isku ei ole enää minun facebook-kaverini! Mitä lie miettii nyt?

Demari sulki silmänsä, mutta haluaa silti olla mukana yhteiskunnallisessa päätöksenteossa...
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Avatar
John Kimble
Michael Knight
Viestit: 4124
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Nyt voi sitten jossittelut lopettaa. Syytetään terroristisina murhina ja yrityksinä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005584042.html

Turun puukotuksista nostettiin syytteet – vaaditaan rangaistusta kahdesta terrorimurhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä
Poliisi pysäytti epäillyn puukottajan ampumalla.
Poliisi pysäytti epäillyn puukottajan ampumalla.

Julkaistu: 27.2. 13:09

Jaa101
Twiittaa
Sähköposti

Syyttäjä vaatii vuonna 1994 syntyneelle marokkolaismiehelle rangaistusta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta sekä kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.
Turun traaginen puukotus tapahtui 18.8.2017.

Puukotuksissa kuoli kaksi naista, minkä lisäksi kahdeksan ihmistä loukkaantui.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti asiassa syytteet tänään tiistaina. Hän vaatii vuonna 1994 syntyneelle marokkolaismiehelle rangaistusta kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta sekä kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

– Vastaajan epäillään toimineen terroristisessa tarkoituksessa siten, että hänen tarkoituksenaan on ollut aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa, valtakunnansyyttäjänviraston lähettämässä tiedotteessa lukee.

Marokkolaismies ei missään vaiheessa ole kiistänyt syyllistyneensä epäiltyihin puukotuksiin. Oman ilmoituksensa mukaan miehellä ei kuitenkaan ole ollut aitoja muistikuvia kaikista puukotustapahtumista.

Abderrahman Bouanane ei toistaiseksi ole ilmaissut selkeää kantaansa siihen, onko hän tehnyt teot syytteissä väitetyin tavoin terroristisessa tarkoituksessa.

Syyttäjä teki myös yhden epäillyn teon osalta syyttämättä jättämispäätöksen terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Päätös perustuu siihen, että tämän yksittäisen teon osalta asiassa ei ole todennäköisiä syitä epäillä rikosta tapahtuneen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden lähettämän tiedotteen mukaan asian valmisteluistunto pidetään 20. maaliskuuta. Valmisteluistunnossa käydään läpi muun muassa oikeusprosessin aikataulua. Valmisteluistunto pidetään Turun oikeustalolla.

Pääkäsittelyn on määrä alkaa 9. huhtikuuta. Pääkäsittely pidettäneen Turun vankilassa.

Puukotukset tapahtuivat Turun torilla.
Puukotukset tapahtuivat Turun torilla. (KUVA: Heikki Saukkomaa)

Niko Ranta
Radiopuhelin kirjoitti: Ma Heinä 30, 2012 2:01 pm Ulkomaalaisia ei tuomita heppoisimmilla perusteilla kuin suomalaisia. Korostuminen raiskaustilastoissa johtuu vain siitä että maahanmuuttajat yksinkertaisesti raiskaavat enemmän.
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17155
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Turun puukottajalle haetaan elinkautista vankeusrangaistusta: ”Laki lähtee siitä”

Lain mukaan tuomio kahdesta terroristisesta tarkoituksessa tehdystä murhasta tuo elinkautisen vankeusrangaistuksen.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen kuitenkin muistuttaa Iltalehdelle, että syytekirjelmä tulee julkiseksi vasta valmisteluistunnossa.
- En halua ottaa siihen tarkempaa kantaa tänään. Se selviää valmisteluistunnossa, kun syytekirjelmä tulee julkiseksi.

Tiistaina julkistettiin syytteet Suomen mittakaavassa poikkeukselliseen rikosvyyhtiin: kahteen terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn murhaan ja kahdeksaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn murhan yritykseen.

Mikäli syytetty tuomitaan teoista täydessä ymmärryksessä, tuomiona on elinkautinen.
- Laki lähtee siitä, että jos henkilö tuomitaan terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta, niin siitä tulisi tuomita vankeutta elinkaudeksi, Toiviainen sanoo.

Usean viikon käsittely

Valtakunnansyyttäjänviraston tiistaisen tiedotteen mukaan syytetty Abderrahman Bouanane ei ole missään vaiheessa kiistänyt syyllisyyttään epäiltyihin puukotuksiin.

23-vuotias marokkolainen ei toistaiseksi ole ilmaissut selkeää kantaansa siihen, onko hän tehnyt teot syytteissä väitetyin tavoin terroristisessa tarkoituksessa.

Bouananella ei Valtakunnansyyttäjänviraston tiedotteen mukaan "kuitenkaan ole ollut aitoja muistikuvia kaikista puukotustapahtumista".
- Tätä ei voi avata enempää, koska sitten pitäisi avata myös syytettä.

Helsingin Sanomat uutisoi aiemmin, että Turun puukotuksia alettaisiin käsitellä valmisteluistunnolla 20. maaliskuuta. Pääkäsittely suoritettaisiin lehden mukaan Turun vankilassa alustavan suunnitelman mukaan 9. huhtikuuta alkaen.

Toiviainen ei ota kantaa aikatauluun, koska tiedotusvastuu aikataulusta on Varsinais-Suomen käräjäoikeudella. Sen hän kuitenkin myöntää, että Turun puukotuksia tullaan käsittelemään monta viikkoa.
- Valmisteluistuntoon syyttäjät ovat valmistautuneet: ja sitten varmasti useamman viikon mittaiseen pääkäsittelyyn.

Terrori pitää osoittaa

Syyttäjät joutuvat poikkeuksellisen tilanteen eteen Suomen ensimmäisessä kotimaassa tapahtuneessa tämänkaltaisessa terrorikäsittelyssä.

"Tavallisten" murhien lisäksi syyttäjien on näytettävä myös murhien terroristinen tarkoitus.
- Tässä on nyt kysymys siitä, että tähän tekoon yhdistyy motiivivaikutin: terroristisessa tarkoituksessa tehty teko. Sen oikeudellinen pohdinta ja näyttäminen on aivan toista kuin tavallisessa henkirikoksessa tai väkivaltarikoksissa.
- Se on haasteellista, mutta se on normaalia syyttäjän työtä: se on siivittänyt koko tutkintaa alusta pitäen, että saadaan selvyys tästä elementistä, Toiviainen sanoo.


Iltalehti
27.2.2018 klo 21.28
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
ViperFace
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja ViperFace »

Doctor Lecter kirjoitti:
Katsotaan miten hän suhtautuu islamilaiseen vihapuheeseen; tähän ns manifestiin ja siihen, että teot ovat viharikoksia ynnä terrorismia.
Eikös hänen kantansa vihapuheisiin tule melko selväksi itse lainaamastasi tekstistä.
20.7.2016: – On huolestuttavaa, jos suvaitsematon, halveksuva ja solvaava puhetyyli yleistyy. Se muuttuu hyvin nopeasti vihapuheeksi, ja sellaisella ei ole sananvapaussuojaa.

Savon Sanomat
Tässä toki ollaan hakemassa elinkautista murhista, joten ei liene tarvetta avata vihapuhetutkintaa, jotta saadaan vielä sakot päälle.
Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3647
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

ViperFace kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:
Katsotaan miten hän suhtautuu islamilaiseen vihapuheeseen; tähän ns manifestiin ja siihen, että teot ovat viharikoksia ynnä terrorismia.
Eikös hänen kantansa vihapuheisiin tule melko selväksi itse lainaamastasi tekstistä.
Varmasti tulee, mutta eiköhän tuonne puolustus marssita läjän "asiantuntijoita", jotka kertovat että teksti on käännetty "väärin", jolloin sen merkitys on oleellisesti muuttunut. Ja viimeistään hovissa tuo muuttuu tavallisiksi murhiksi. Toivottavasti menee korkeimpaan oikeuteen asti, jossa tekevät ennakkopäätöksen että kyse on terrorismista.
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...
Doctor Lecter
James Bond (Daniel Graig)
Viestit: 17155
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

ViperFace kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:
Katsotaan miten hän suhtautuu islamilaiseen vihapuheeseen; tähän ns manifestiin ja siihen, että teot ovat viharikoksia ynnä terrorismia.
Eikös hänen kantansa vihapuheisiin tule melko selväksi itse lainaamastasi tekstistä.
20.7.2016: – On huolestuttavaa, jos suvaitsematon, halveksuva ja solvaava puhetyyli yleistyy. Se muuttuu hyvin nopeasti vihapuheeksi, ja sellaisella ei ole sananvapaussuojaa.

Savon Sanomat
Tässä toki ollaan hakemassa elinkautista murhista, joten ei liene tarvetta avata vihapuhetutkintaa, jotta saadaan vielä sakot päälle.
Juu, mutta sitä tarkoitin, että nyt katsotaankin kestääkö Toiviaisen pokka sitä, että vihapuhuja edustaakin islamia, eikä sitä suurta pahaa; kantaväestöä.

Outoa muutes, että meedia puhuu marokkolaismiehestä: Suomalaismies hänen pitää olla. Oli opiskellut Turun Puropellon yläasteella, sai nauttia suomalaista sosiaaliturvaa ja oli vihdoin saamassa repalaisen elämänsä järjestykseen kunnes kielteinen tp-päätös murskasi unelmat...

No, vapauduttuaan saa oleskeluluvan koska vankeusaikana on jo "ehtinyt muodostua sidoksia Suomeen".
Viimeksi muokannut Doctor Lecter, Ke Helmi 28, 2018 3:52 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!
Chikatilo
Christopher Lorenzo
Viestit: 1517
Liittynyt: Ke Huhti 27, 2011 12:06 am

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja Chikatilo »

Pelkään pahoin, että syytekirjelmä on siten laadittu, että syytteiltä putoaa pohja pois.

Lopputulemana on pahoinpitelyitä, kuolemantuottamuksia ja surmia, korkeintaan tappo. Tekijä todetaan vajaatahtiseksi. Terrorismia ei löydy. Ensikertalainen istuu 3-4 vuotta, jona aikana "juurtuu" Suomeen. Syyttäjä ei valita hoviin.
Kaikki sanomassa esitetty on mielikuvituksen tuotetta eikä sillä ole yhteyttä todellisiin tapahtumiin tai henkilöihin. Mahdolliset samankaltaisuudet ovat pelkkää sattumaa. Kirjoittaja on poliittisesti täysin korrekti.
ViperFace
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja ViperFace »

Rescuer kirjoitti:
ViperFace kirjoitti:
Doctor Lecter kirjoitti:
Katsotaan miten hän suhtautuu islamilaiseen vihapuheeseen; tähän ns manifestiin ja siihen, että teot ovat viharikoksia ynnä terrorismia.
Eikös hänen kantansa vihapuheisiin tule melko selväksi itse lainaamastasi tekstistä.
Varmasti tulee, mutta eiköhän tuonne puolustus marssita läjän "asiantuntijoita", jotka kertovat että teksti on käännetty "väärin", jolloin sen merkitys on oleellisesti muuttunut. Ja viimeistään hovissa tuo muuttuu tavallisiksi murhiksi. Toivottavasti menee korkeimpaan oikeuteen asti, jossa tekevät ennakkopäätöksen että kyse on terrorismista.
Loppuviimein aivan sama onko tuomio terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista vai tavallisista murhista, molemmista kun on mahdollista saada vain ja ainoastaan elinkautinen. Rikosnimikkeen pähkäilyä tärkeämpää on saada ukko koppiin mahdollisimman pitkäksi aikaa ja mahdollisimman nopeasti, että säästetään oikeuslaitoksen rajallisisa resursseja.

Puolustuksella ei ole oikeastaan mitään virkaa, elleivät yritä saada tekoja menemään tappoina ja sehän ei tule onnistumaan nykyisillä näytöillä.
ViperFace
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Terrori-isku Turussa

Viesti Kirjoittaja ViperFace »

Outoa muutes, että meedia puhuu marokkolaismiehestä: Suomalaismies hänen pitää olla. Oli opiskellut Turun Puropellon yläasteella, sai nauttia suomalaista sosiaaliturvaa ja oli vihdoin saamassa repalaisen elämänsä järjestykseen kunnes kielteinen tp-päätös murskasi unelmat...
Mitäs outoa siinä on, että marokosta kotoisin olevaa henkilöä, jolla ei ole suomen kansalaisuutta, kutsutaan marokkolaiseksi?
Doctor Lecter kirjoitti: Juu, mutta sitä tarkoitin, että nyt katsotaankin kestääkö Toiviaisen pokka sitä, että vihapuhuja edustaakin islamia, eikä sitä suurta pahaa; kantaväestöä.
Niin että sinäkö vakavissasi epäilet, että Toivasella ei riitä pokka tuomita kaksi ihmistä murhannut ja kahdeksaa murhaa yrittänyt marokkolainen, koska Toivanen on mielestäsi "joku vitun suvakki", joka on joskus kehdannut ottaa kantaa netistä ja Hakkaraisten suusta ryöpsähtelevään xenofobiaan.

Ei helevetti teidän kanssa :roll:

Katsotaanko, kestäisikö sinulla joskus pokka tehdä edes yksi aloitus, jota et höystäisi kaikella ylimääräisellä ripulilla, kuten nyt tässä tapauksessa yhden tuomarin vanhoilla kannanotoilla asiaan, mikä ei mitenkään liity ketjun aiheeseen?
Vastaa Viestiin